در روند جهانی مردان بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند. مردان ایرانی بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند. احساس تنهایی در جهان آینده رشد خواهد کرد. مردان جوان امروزی بیشتر از هر گروه سنی احساس تنهایی دارند.

محسن بیگی
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
مردان تنها؛ بحران خاموش قرن جدید

گزارش جهانی از تنهایی: چرا مردان جوان بیش از همه تنها هستند؟

در گزارش زیر براساس آخرین مطالعه علمی و گزارش‌های آماری سعی داریم درستی شش گزاره را مورد بررسی قرار دهیم. احساس تنهایی عامل مهم برای کاهش کیفیت زندگی است. روند جهانی: جوان‌ها بیشتر از پیرها احساس تنهایی می‌کنند. روند جهانی: مردان بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند. مردان ایرانی بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند. احساس تنهایی در جهان آینده رشد خواهد کرد. مردان جوان امروزی بیشتر از هر گروه سنی احساس تنهایی دارند.

احساس تنهایی عامل مهم برای کاهش کیفیت زندگی

مطالعات متعدد نشان داده‌اند تنهایی تأثیر منفی قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی دارد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که احساس تنهایی با افزایش خطر ابتلا به اختلالات روانی و جسمی و کاهش رضایت کلی از زندگی مرتبط است [۱]. برای مثال، در مطالعه‌ای گسترده در ایالات متحده مشخص شد افرادی که تنهایی شدید را گزارش کرده‌اند، نمره‌های پایین‌تری در مقیاس‌های کیفیت زندگی جسمی و روانی دریافت کردند [۲].

البته باید توجه داشت در سال‌ها اخیر به دلیل رشد سبک‌زندگی فردگرا خلوت‌گزینی انتخابی نیز افزایش یافته است. در پژوهشها این نکته برای برای بررسی پیامد احساس تنهایی مورد بررسی قرار گرفته است.

روند جهانی: جوان‌ها بیشتر از پیرها احساس تنهایی می‌کنند

نظرسنجی «شاخص تنهایی سینگا» در سال ۲۰۱۸ نشان داد نسل Z (۱۸–۲۲ سال) با میانگین ۴۸٫۳ از ۸۰ «تنهاترین نسل» هستند، در حالی که افراد بالای ۷۲ سال میانگین ۳۸٫۶ را گزارش کردند [۳]. داده‌های دفتر آمار بریتانیا نیز حاکی است حدود ۴۰ درصد افراد ۱۶–۲۴ سال اغلب احساس تنهایی می‌کنند، در حالی که این نسبت در بالای ۶۵ سال به کمتر از ۳۰ درصد می‌رسد [۴].

مطالعه‌ای در مجله روان‌شناسی ارتباط روند «U» شکلی بین سن و تنهایی نشان داده است. میانسالان کمترین سطح تنهایی را تجربه می‌کنند و سالمندان نیز مانند جوانان، درجات بالاتری از تنهایی دارند [۵].

طبق گزارش گالوپ در سال ۲۰۲۲ با بررسی ۱۴۲ کشور جهان، به طور میانگین ۲۷ درصد افراد ۱۹ تا ۲۹  سال ابراز داشته‌اند که زیاد یا نسبتا زیاد احساس نهایی را تجربه می‌کنند و فقط ۱۷ درصد  افراد بالای ۶۵ درصد اعلام کرده‌اند که زیاد یا نسبتا زیاد احساس تنهایی را تجربه می‌کنند [۸].

روند جهانی: مردان بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند

پروژه آزمایش تنهایی بی‌بی‌سی با مشارکت بیش از ۴۶ هزار نفر از افراد ۱۶ تا ۹۹ ساله در سال ۲۰۱۹ و در ۲۳۷ کشور و شهر جهان با فرهنگ‌های متفاوت نشان داد مردان به طور میانگین احسان تنهایی بیشتری نسبت به زنان دارند. این الگو در جوامع غربی با رشد فردگرایی پررنگ‌تر است [۶].

نظرسنجی گالوپ در ۲۰۲۲ از ۱۴۲ کشور نظرسنجی شده است. به طور متوسط ۲۴ درصد مردان و زنان به طور تقریبا مساوی ابزار کرده‌اند که احساس تنهایی را زیاد یا خیلی زیاد تجربه کرده‌اند [۸].

با توجه به اینکه تعداد کشورهای مورد بررسی در تحقیق سال ۲۰۱۹ بیشتر است و در تحقیق سال ۲۰۲۲ هم میزان احساس تنهایی زنان و مردان برابر بوده است. بنابراین می‌توان از این گزاره دفاع کرد که مردان بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند.

روند جهانی: احساس تنهایی مردان جوان بیشتر از زنان است

طبق گزارش ویژه گالوپ در سال ۲۰۲۴ درباره احساس تنهایی در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، مردان جوان (۱۵ تا ۳۴ ساله) به‌طور پیوسته درصد بالاتری از احساس تنهایی زیاد را نسبت به زنان هم‌سن خود گزارش کرده‌اند. در این مطالعه، ۲۵٪ از مردان جوان آمریکایی گفته‌اند که بخش زیادی از روز گذشته را احساس تنهایی کرده‌اند، در حالی‌که این رقم برای زنان جوان تنها ۱۸٪ بوده است. این الگوی شکاف جنسیتی در کشورهای دیگر نیز مشاهده شده: ۲۹٪ از مردان جوان ترکیه‌ای در برابر ۲۵٪ از زنان جوان، ۲۴٪ در فرانسه (در مقابل ۲۰٪)، ۲۳٪ در ایرلند (در مقابل ۱۹٪)، و ۲۲٪ در کانادا (در مقابل ۱۸٪). این آمار نشان می‌دهد که در کشورهای توسعه‌یافته، مردان جوان بیش از زنان جوان دچار احساس تنهایی شدید هستند [۱۲].

عوامل متعددی برای این پدیده مطرح است: کاهش شبکه‌های دوستان صمیمی (در آمریکا درصد مردانی که هیچ دوست نزدیک ندارند از ۳٪ به ۱۵٪ افزایش یافته)، اولویت شغلی، تأخیر در تأسیس خانواده و هنجارهای فرهنگی که گفتگوهای عاطفی را برای مردان محدود می‌کند [۷] [۶]. این ترکیب سبب شده مردان جوان نسبت به گذشته روابط صمیمانه کمتری داشته باشند و در نتیجه احساس تنهایی بیشتری را گزارش کنند.

مردان ایرانی بیشتر از زنان احساس تنهایی می‌کنند

تنها آماری که از وضعیت تنهایی مردان و زنان ایرانی وجود دارد در نظر سنجی گالوپ در سال ۲۰۲۲ انجام شده است. ۳۴ درصد مردان و ۳۲ درصد زنان ابراز کرده‌اند که احساس تنهایی زیاد یا نسبتا زیاد را تجربه می‌کنند. بنابراین مردان ایرانی بیشتر از زنان احساس تنهایی را تجربه می‌کنند [۸].[۱]

در پژوهش ‌هایی که در ایران انجام گرفته، عمدتا محدود به شهر خاص با نمونه‌های محدود است و بنابراین قابلیت تعمیم به کل کشور برای مقایسه دو جنسیت ندارد.

احساس تنهایی در جهان آینده رشد خواهد کرد

سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی کرده تا سال ۲۰۳۰ یک‌سوم جمعیت جهان بالای ۶۰ سال خواهد بود و از آنجا که سالمندان در معرض تنهایی بیشتری قرار دارند، این روند ممکن است باعث افزایش تعداد افراد تنها شود [۹]. گزارش خیریه زندگی بعدی انگلستان، برآورد کرده تعداد سالمندان تنها تا سال ۲۰۳۵ حدود ۴۰٪ افزایش یابد [۱۰]. در واقع با کاهش  فرزند آوری و افزایش افرادی که تجرد قطعی دارند، پیرهای آینده از پیرهای امروز تنهاتر خواهند بود. علاوه براین به طور کل جمعیت جهان پیرتر خواهد شد و تنهایی بیشتر خواهد شد. علاوه براین ابعاد خانواده‌ها کوچکتر خواهد شد و تعداد فرزند در هر خانواده کاهش خواهد یافت و روابط فامیلی ضعیف‌تر خواهد شد. روندی که در کشورهای صنعتی رخ داده اما کاملا جهانی نشده است.

منابع

۱. World Health Organization. *Social Isolation and Loneliness among Older People: Policy Brief* (۲۰۱۷).

۲. Cacioppo, J. T., & Cacioppo, S. *Loneliness in America: A Review of Quality of Life Studies* (۲۰۱۸).

۳. Cigna. *۲۰۱۸ U.S. Loneliness Index* (۲۰۱۸).

۴. Office for National Statistics. *Loneliness – Adult Social Care and Health* (۲۰۱۸).

۵. Van Tilburg, T. G., & Igou, E. R. “Loneliness Novelty in Life: U‐Shaped Relationship between Age and Loneliness,” *Journal of Personality and Social Psychology* (۲۰۱۹).

۶. BBC Loneliness Experiment, *Global Loneliness Project* (۲۰۱۹).

Loneliness around the world: Age, gender, and cultural differences in loneliness

۷. Pew Research Center. *Loneliness and Social Connections in the U.S.* (۲۰۲۰).

۸. https://www.gallup.com/analytics/۵۰۹۶۷۵/state-of-social-connections.aspx

 https://www.gallup.com/analytics/۵۰۹۶۷۵/state-of-social-connections.aspx

۹. World Health Organization. *World Report on Ageing and Health* (۲۰۱۵).

۱۰. Age UK. *Later Life in the United Kingdom* (۲۰۲۰).

۱۱. Vikram, P. و همکاران. “Global Impact of COVID-۱۹ on Loneliness,” *International Journal of Social Psychiatry* (۲۰۲۱).

۱۲. Gallup (۲۰۲۴). Loneliness among Young Men in OECD Countries. Special Repor

برچسب‌ها

پیام شما به ما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدیدها

پربحث‌ها