بچهها همیشه و درباره همهچیز سوال میپرسن، اصلا یکی از راههای ارتباط برقرار کردنشون همین سوال پرسیدنه، اما معمولا جواب دادن به سوالهایی که درباره خدا و مرتبط با احکام شرعی سخته.
بیاعتنایی نوجوانان به نماز یا سستی آنها در ادای این فریضه الهی، چالشی است که بسیاری از خانوادهها با آن دستبهگریبان هستند. این مسأله را نمیتوان صرفاً با امر و نهی حل کرد، بلکه نیازمند بهکارگیری روشهای تربیتی هوشمندانه و تأثیرگذار است. در نوشتار حاضر، به چند راهکار عملی در این باره میپردازیم
در مکه، بهویژه در دوران ظهور اسلام، بردهداری جایگاه ویژهای داشت. برخی از ثروتمندان مکه، مانند ابوجهل و ابوسفیان، تعداد بسیاری برده داشتند. حتی در خانه کعبه، بردهها بهعنوان خدمتکار مشغول بهکار بودند.
شهرت امام کاظمعلیهالسلام به بابالحوائج از این جهت بوده که بسیاری برای رفع مشکلات خود، به آن امام متوسل شده و خداوند بواسطه شفاعت حضرت، مشکلشان را رفع میکرد. امام در بین مردم به این لقب مشهور شدهاند وگرنه دلیل خاص و یا روایتی به دست نیامده که لقب باب الحوائج را برای آن حضرت ذکر نموده باشد.
تحولات اخیر منطقه غرب آسیا، بهویژه جنگ سوریه، ذهن بسیاری از علاقهمندان به مباحث مهدویت را به خود مشغول کرده است. آیا این حوادث را میتوان با روایات علائم ظهور تطبیق داد؟
سوالی که همیشه مطرح میشود اینست که اگر امامان علیهمالسلام علم غیب داشتند چرا نتوانستند اتفاقات ناگوار را از خودشان دور کنند و مانع شهادت خود شوند؟ چرا امیرالمومنین علیهالسلام از رفتن به محراب مسجد کوفه خودداری نکرد تا ضربت نخورند؟ چرا امام حسن و امام جواد علیهماالسلام با زنانی ازدواج کردند که قاتلشان شدند؟ چرا امام حسین علیهالسلام به کربلا رفت؟ و سوالانی از این دست که درباره علم غیب ائمه اطهار علیهمالسلام است.
قرآن کریم در داستان حضرت یوسف علیهالسلام به روشی هوشمندانه برای نگهداری غلات در شرایط سخت اشاره میکند که یافتههای علمی دانشمندان آن را کاملا تایید میکند.
بعضی میگویند طبق روایات، خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر خوشیمن است و برکت میآورد. این ادعا چقدر واقعیت دارد؟
یکی از سوالهای پربسامد درباره شهادت امام رضا علیهاسلام این است که چرا حضرت با وجود علم باطنی به نیت شوم مأمون عباسی برای قتل ایشان، از خوردن انگور مسموم خودداری نکرد؟ این، آیا مصداق خودکشی نیست؟