دروس خارج حوزه علمیه قم باید نظام‌مند گردد و در مورد مسائل مبتلا به و نیازهای حکومتی بحث شود.

سه‌شنبه ۱۱ تیر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۰

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی

رشته تخصصی مدیریت اسلامی در حوزه راه‌اندازی شود.

رييس بنياد فقهي

دروس خارج حوزه علمیه قم باید نظام‌مند گردد و در مورد مسائل مبتلا به و نیازهای حکومتی بحث شود.

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه گفت: کلاس‌های درس خارج با محوریت فقه‌ اداری در سال تحصیلی 87-86 برای تعدادی از طلاب علاقمند برگزار شد و در این اردو، مباحث تکمیلی، کاربردی و تحقیقاتی در این باره دنبال می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری این اردو در حوزه علمیه صادقیه دامغان گفت: هدف از برگزاری این دوره آموزشی تلاش برای رسیدن به قدرت استنباط و اجتهاد در موضوعات و مسائل مدیریتی است و این مباحث در نهایت به شکل رساله علمی، تقدیم مدیران جامعه خواهد شد.

مدیر مدرسه علمیه معصومیه با بیان این که این کار، حرکتی جدید و از مصادیق تولید علم است افزود: سبک و اسلوب استخراج احکام در مباحث مدیریتی همچون مباحث طهارت، دیه، خمس و زکات انجام می‌شود.

وی با اشاره به انگیزه بالای دانش پژوهان این مباحث تصریح کرد: مدیریت اسلامی، همان مدیریت مصطلح است که در چارچوب احکام و معارف اسلامی تحقق پیدا می‌کند و در حقیقت مدیریت موجود را پالایش و تکمیل می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قوامی افزود: وقتی این مباحث تبدیل به احکام مدیریتی شود حکومت اسلامی موظف خواهد بود آن را همچون فتاوایی که موجب تدوین قوانین مدنی شده است قانونمند کند.

وی با اشاره به استقبال چند نهاد دولتی و حکومتی از مباحث فقه اداری ابراز داشت: امیدواریم تولیدات فکری این مجموعه در عرصه‌های مدیریتی کشور، عملی شود.

رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تصریح کرد: اگر حوزه علمیه همکاری کند، کارهای پژوهشی طلاب این دوره را می‌توان به عنوان پایان‌نامه به مدارج علمی حوزه ارائه داد.

وی توسعة این امور و حمایت از آن را موجب بالندگی حوزه دانست و خاطرنشان کرد: شایسته است که مدیریت حوزه به علوم انسانی بهاء دهد و آن را در متن برنامه‌ها قرار دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قوامی گفت: افق کاری ما حضور مدیریت اسلامی در رشته‌های تخصصی حوزه است و در صورت عدم استقبال حوزه به دنبال راه‌اندازی دانشگاه بین‌المللی مدیریت اسلامی خواهیم بود.

وی همچنین کاربردی و تخصصی شدن دروس خارج را ضروری دانست و گفت: دروس خارج باید در خصوص موضوعات مورد نیاز جامعه تقسیم‌بندی شود و اساساً حوزه می‌تواند دروس خارج را مدیریت کند و تعیین موضوع نماید.

مدیر مدرسه علمیه معصومیه خاطرنشان کرد: اگر ما مدیریت جامعه را بر اساس احکام اسلام در نظر بگیریم، کاملاً با فطرت و حقوق بشر سازگار خواهد بود.

خاطرنشان می‌شود اردوی فقه‌الاداره طلاب سطح عالی مدرسه علمیه معصومیه قم تا 15 تیر در شهرستان دامغان در حال برگزاری است.

پربازدیدها

پربحث‌ها