درسهایی برای زندگی
«محمد اکبری»، اظهار کرد: استان ایلام در سالهای دفاع مقدس به خاطر همجواری با کشور متخاصم عراق در صف اول مقاومت قرار داشت و اما این موقعیت در روند زندگی ساکنان این استان خللی ایجاد نکرد چرا که تبلور سبک جدید از زندگی توسط مردمان این دیار موجب شد نبض زندگی در جای جای این استان تا آخرین دقایق جنگ تحمیلی حرکتی منظم داشته باشد.
وی با بیان اینکه استان ایلام با پذیرش خودجوش زندگی در شرایط جنگی، نفیسترین تابلوهای از خودگذشتگی و ایثار را در سالهای دفاع مقدس ترسیم کرد تا به دنیا ثابت کند عشق به زندگی، وطن و رهبری زیر فشار شدیدترین بمبارانها و حملات زمینی و هوایی فراموشناپذیر است، افزود: از جمله واژههایی که در سالهای دفاع مقدس ظهور کرد و وارد ادبیات جنگ دنیا شد پدیدهء «جنگ شهرها» بود.
این پژوهشگر فرهنگی ادامه داد: مردم ایلام در حرکتی کاملاً خودجوش پس از اولین حملات غافلگیرکننده موشکی و بمباران هوایی به دعوت عشایر غیور و مردمان نیکنهاد روستاهای استان، شهرها را از سکنه خالی کردند و به مناطقی بیرون از شهر پناه آوردند و در نتیجه، حملات کور هواپیماهای مزدور بعثی و موشکبارانهای شبانه که بیشتر با هدف خالی کردن پشت جبهه، اهالی شهرهای مرزی را نشانه رفته بود، عملاً با این اقدام بدیع مردم استان ایلام نقشههای دشمن خنثی شد.
مدیر مسئول نشریه «سیمای نو» در استان ایلام در ادامه افزود: این اقدام بینظیر مردم در پناه بردن به مناطق خارج از شهر با توجه به اینکه هیچگونه بار مالی را به دولت آن زمان به ویژه در ساخت اردوگاههای جنگی تحمیل نمیکرد عملاً در کاهش تلفات جانی موفقیت آمیز بود و بارها این حرکت مردمی در سالهای دفاع مقدس تکرار شد و مورد تحسین دولتمردان زمان خود قرار گرفت.
این کارشناس و پژوهشگر مردمشناسی با بیان اینکه زندگی در شرایط جنگی هنری بود که ابداعکننده آن مردم استان ایلام بودند، گفت: مردمی که سعی کردند با تحمل رنج و مشقت دوری از خانه و کاشانه خود و بردن زندگی زیر چادرهای چند نفره و محقر به رزمندگان جبهههای نبرد کمک کنند.
وی ادامه داد: ایجاد بازارچههایی برای تأمین مایحتاج روزانه مردم در مناطق کوهستانی و روستاهایی که به ظاهر از گزند حملات هوایی به دور بودند و تعطیل نشدن حتی یک روز فعالیتهای اداری و آموزشی و برپایی چند ساعته ادارات در مناطق مختلف خارج از شهر توسط مردم استان ایلام تمهیدی بود تا به رزمندگان اسلام پیام مقاومت فرستاده شود.
اکبری با بیان اینکه مردمی که زندگی در شرایط جنگی و زیر چادرها و خیمههای موقت را تجربه کردهاند از آن روزها به عنوان پر افتخارترین روزهای زندگی یاد میکنند، افزود: زنان و مردانی که لحظهای آسوده از آسیب دشمن زبون نبودند، با چنگ و دندان زندگی خویش را جهادگونه ادامه دادند و دوشادوش رزمندگان اسلام، پیام انقلاب ایران را با پایداری مردمانش به گوش آزادیخواهان جهان رساندند.
اقدام بینظیر مردم در پناه بردن به مناطق خارج از شهر با توجه به اینکه هیچگونه بار مالی را به دولت آن زمان به ویژه در ساخت اردوگاههای جنگی تحمیل نمیکرد عملاً در کاهش تلفات جانی موفقیت آمیز بود
عضو دائرةالمعارف شاعران و نویسندگان کشور، ادامه داد: چه بسیار زندگیهایی که در کمال سادهزیستی در جنگلهای انبوه «دالاهو» ، «مله پنجاو»، «بانکول» و «ششدار» به ثمر نشست و دختران و پسران آن روزها بدون هیچ تجملاتی تنها با برپایی یک چادر کوچک در کنار سایر خیمههای برافراشته، زندگی خود را آغاز کردند و کم نبودند بسیار فرزندانی که از همین نسل در ارتفاعات پرغرور و کوههای افسانهای ایلام سرفراز، بیهیچ امکاناتی زاده شدند و فرزند خلف مانشت، قلارنگ، سیوان و دالاهو نام گرفتند.
این پژوهشگر با بیان اینکه سالهای دفاعمقدس در استان ایلام زاده حرکت مردمی است، که خود نه تنها در بطن آن، بلکه ترسیمگر لحظه لحظه ثانیههای آن بودند، بیان کرد: علیرغم تمام سختیهای زندگی در شرایط جنگی، مردم استان ایلام ضمن گسیل جوانان برومند و رشید خود برای دفاع از مرزهای مقدس جمهوری اسلامی در تلاش برای حفظ روحیه رزمندگان، پشتیبانی و ارسال کمکهای مردمی به جبههها شبانهروز فعالیت داشتند.
وی یادآور شد: مردم استان ایلام با پشت سر نهادن فصول مختلف سال از روزهای گرم تابستان تا ماههای برفگیر و سخت زمستانی توانستند، واژه مقدس ایثارگری را به خود منتسب کنند.
این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: جا دارد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولتمردان عزیز نسبت به مردم استان ایلام با نگاه ویژه و مثبت در راه توسعه و عقب ماندگیهای این استان و شهرهایی که جانانه در جنگ نابرابر شهرها سرفراز بیرون آمدند بنگرند و مردم استان ایلام را در 8 سال دفاع مقدس به عنوان مقدس رزمندگی نائل کرده و امتیازات ویژهای برای مردم استان در آن زمان در نظر بگیرند.
بخش فرهنگ پایداری تبیان
منبع: خبرگزاری ایسنا
-
[placeholder]