ژیاردیا یک عفونت گوارشی است که به واسطه انگل ژیاردیا فرد را بیمار میکند. علائم وجود ژیاردیا در بدن زیادند. برخی از افراد هر چند علامتی ندارند؛ اما در بدنشان ژیاردیا دارند.

تصور کنید یک نفر هر روز شما را 130 بار صدا کند بدون اینکه کار واجبی داشته باشد، آدم را تا مرز کلافهگی میکشاند! اعلانها یا همان نوتیفیکیشن(notification) هر روز همین کار را انجام میدهند و بیش از صدبار ما را صدا میکنند تا توجهمان به پیامی که فرستادهاند را جلب کنند! هر کدام از آنها هم شگردهای خودشان را دارند و با حالتهایی مثل لرزش گوشی، نور و یا صداهای ویژه و... خبرهایی مثل تخفیف چند درصدی فروشگاه، یک سفر رایگان با تاکسی اینترنتی، آهنگهای پیشواز و غیره را روی صفحه گوشی و یا در برخی روی صفحه ساعت هم به نمایش میگذارند. در این گزارش به آسیبها، اثرات منفی و بلایی که اعلانها و نوتیفیکیشن سر آدمها میآورد میپردازیم.
ریز استرسهای نهفته
فکر میکنید در روز چقدر اعلان (نوتیفیکیشن) دریافت میکنید؟ هر عددی که تصور میکنید را دوبرابر کنید؛ این را تحقیقاتی در دانشگاه کلمبیا میگوید. در حالت عادی یک اعلان است و اتفاقی در زندگی ما رقم نمیزند؛ اما گاهی همین هشدارها آزاردهنده میشود، مثل دیدن پیامهای تبلیغاتی با اسم خودتان یا پیام رئیس بعد از ساعت کاری. حالا چه اتفاقی میافتد که پیام یک دوست یا تخفیف یک برند به ما استرس میدهد؟ تکنولوژی اعلان پیامها روی موضوع جلب توجه است، دانشگاه کلمبیا در تحقیقاتی متوجه شد که اعلانها (نوتیفیکیشن)، مغر را وارد حالت آمادهباش میکنند مثل همان حالتی که قدیمیها در مواجهه با شکارچیها قرار میگرفتند، یک آمادهباش دائمی!
تاثیر اعلانها بر سلامت روان
بمباران مداوم اطلاعات باعث میشود تمرکز مغز روی کاری که باید انجام دهد، کمتر شود. شاید ما متوجه آن نباشیم اما آنها به نوعی بر سلامت روان ما تأثیر منفی میگذارند؛ کاری که اعلانهای ناخواسته و بیپایان با ما میکند و باعث میشود تا ساعتها بدون فکر در گوشی بچرخیم. محققان دریافتند یک اعلان، تاثیر فراوانی بر کاهش توجه ما دارد. تحقیقات زیادی در مورد اینکه یک تلفن چه تاثیری روی مغز از نظر تشعشعات و درگیری سرطان دارد، انجام شده که نتایج قانع کننده چندانی نداشته است. با این حال، یک چیز مطمئن است که تلفن رفتار، سلامت روان و رفاه ما را تغییر میدهد و اضطراب و افسردگی، از اثرات شناخته شده استفاده طولانی مدت از تلفن است.
آسیبهای یک نوتیفیکیشن
وقتی یک فرد به طور مداوم با پیامها و اعلانهای جدید مواجهه میشود، احساس میکند که باید هر لحظه به آنها پاسخ دهد و این فشار میتواند منجر به استرس و اضطراب و عدم کنترل روی موقعیت شود. از طرفی نوتیفیکیشنها معمولاً پیامهایی مربوط به کار، ارتباطات اجتماعی یا اخبار فوری هستند و این نوع فشار میتواند باعث شود فرد احساس کند که همیشه باید در حالت "آماده" قرار داشته باشد. (FOMO) ترس از دست دادن اتفاقاتی که میگذرد، سندرم ارتعاشات، حواسپرتی و مختل کردن تمرکز، احساس نیاز به پاسخدهی سریع و مسئولیت، اضطراب اجتماعی و ترس از عدم تطابق با دیگران به دلیل برقراری ارتباط همیشگی ممکن است به کاهش اعتماد به نفس منجر شود. اینها همگی از جمله تواناییهای یک نوتیفیکیشن است که به فرد میتواند آسیب برساند!
فومو، ترس و اضطرابی همراه با گوشی
اعلانهای تلفن، میتواند یک روند نگران کننده باشد. "Fear Of Missing Out" ترس از دست دادن فرصت یا تجربه که مخفف آن اصطلاح فومو (FOMO) میباشد میتواند فرد را در معرض خطر قرار دهد. این حس بیشتر وقتی به سراغتان میآید که هر لحظه اعلانها را چک کنید تا از رویداها و اخبار عقب نباشید، شاید این به ذهنتان برسد که اعلانها را خاموش کنید؛ محققان این موضوع را هم بررسی کردند و فکر میکنید نتیجه چه بوده؟ هیچ تاثیری روی دفعات گوشی گرفتن و چک کردن آن ندارد!
سندرم ارتعاش فانتوم
تا به حال این حس را تجربه کردهاید که فکر کنید گوشیتان در حال زنگ خوردن و یا لرزیدن است؟ «سندرم ارتعاش فانتوم» یا «سندرم ارتعاش خیالی» (Phantom Vibration Syndrome) توسط بسیاری از افراد تجربه میشود و ترفند اسرارآمیزی است که مغز انجام میدهد و باعث میشود ما تلفنهایمان را بیهوده چک کنیم. این سندرم میتواند تأثیرات منفی روی تمرکز و کیفیت زندگی افراد داشته باشد، زیرا افراد ممکن است با اضطراب و نیاز مداوم به بررسی گوشی روبهرو شوند.
اثر سوگیری شناختی
وقتی یک اعلان دریافت میکنید، قشر جلوی مغز شما خاموش میشود، جایی که شما پردازش شناختی درجه بالاتری را انجام میدهید و به جای این عملکرد، بدن شما سیگنالهای اضطراری را از مغز دریافت میکند. برای مثال وقتی شما اعلان(نوتیفیکیشن) دریافت میکنید میتوانید بیتفاوت از کنارش عبور کنید یا فورا به دنبال تلفن خود میروید تا پیام را سریع بررسی کنید؟ به این کار سوگیری شناختی یا اثر( Zeigarnik ) میگویند و باعث میشود کارهای ناتمام را آسانتر از کارهای تمام شده به خاطر بسپاریم. برای همین اعلان بررسی نشده در پس ذهن ما ایجاد میشود و تمرکز را غیرممکن میکند
برای در امان ماندن از اعلانها چه باید کرد؟
سادهترین راه دور کردن گوشی از خودتان است، مخصوصا زمانی که ذهنتان درگیر کار و یا مشغول درس خواندن است. از برنامههای کمکی گوشی استفاده کنید و در طول روز برنامههای خاصی که بیشتر وقتتان را در آن سپری میکنید را مسدود و یا زمان آن را محدود کنید. با مدیریت و غیرفعال کردن اعلانها پیامها و اطلاعیههای مهمتر به دست شما میرسد و جلوی حواسپرتیتان را میگیرد. ممکن است ناخودآگاه مدام گوشی را بررسی کنید تا پیام احتمالی را پیدا کنید برای جلوگیری از کار میتوانید یک زمان مشخصی برای بررسی اعلانها تعیین کنید، زمانهایی برای بدون گوشی بودن در نظر بگیرید؛ مثل صرف غذا یا قبل خواب. علاوه بر این مشغول کردن خود در دنیای حقیقی و فعالیتهایی مثل ورزش کردن، مطالعه و شرکت در کلاسهای آموزشی باعث میشود تا زمانی شما را از فضای مجازی بیرون بکشد و باعث شود تجربه واقعی داشته باشید. همچنین داشتن هدف و تعیین اولویتها به شما و زندگیتان معنا میدهد و باعث میشود تمرکزتان به همین راحتی از بین نرود .با به کارگیری این راهکارها میتوانید با اثرات منفی اعلانهای گوشی بهتر مقابله کنید و زندگی دیجیتال خود را متعادلتر کنید.
پیام شما به ما