کنکوری ها و راه های مقابله با استرس(2)
ورزش کنید
ورزش، یکی از جمله کارهای مفیدی است که سلامت روح و جسم شما را بالا می برد، یادگیری شما را افزایش می دهد و باعث کاهش استرس شما می شود؛ پس همیشه، حتی در این ماه های منتهی به کنکور هم، از ورزش کردن غافل نشوید. با فعالیت بدنی سبک به خود آرامش بدهید و از همین الان، نیم ساعت از وقت خود را به ورزش هایی همچون پیاده روی، نرمش و سایر فعالیت های سبک اختصاص دهید. تحرک نداشتن، از عوامل تشدید اضطراب است و باید توجه کنید که در دوران امتحان و کنکور، تحرک جسمی، سبب شادابی و تقویت حافظه شما می شود و از بروز خستگی پیشگیری می کند.

مواد غذایی ضد استرس مصرف کنید
برای کاهش استرس از مصرف لبنیات غافل نشوید؛ به ویژه، خوردن یک لیوان شیر ولرم، قبل از خواب شبانه، می تواند در برقراری آرامش شما نقش به سزایی داشته باشد. نکته اینجاست که خیلی از افراد به وعده غذایی صبحانه اهمیتی نمی دهند؛ در صورتی که نخوردن صبحانه، حتی می تواند باعث ایجاد عوارضی مثل افت قند خون، سستی و بی حالی، عصبانیت، بی حوصلگی، افسردگی و انگیزه نداشتن برای مطالعه و در نتیجه همه اینها، افزایش میزان استرس فرد شود.

علاوه بر مصرف لبنیات، یکی از چیزهایی که باعث کاهش میزان استرس می شود، مصرف دم نوش های گیاهی است. دم نوش ها، فواید متنوعی دارند. یکی از این فواید هم، کاهش استرس است. سعی کنید که وقتی دچار استرس شدید، مقداری سنبل الطیب، گل گاو زبان، لیمو، بابونه و گیاهان مشابه را دم کرده و میل نمایید. این کار، نتیجه خوبی به دنبال دارد و خواهید دید که به چه میزان از استرس شما کاسته می شود.
خوب استراحت کنید
استراحت کافی، به خصوص در این دوران که سیستم مغزی به طور مداوم در حال فعالیت است، بسیار ضرورت دارد؛ زیرا خستگی و بی خوابی، از عوامل عمده کاهش توان یادگیری، و در نتیجه، افزایش استرس و نگرانی است. از آن جایی که در کنکور، سرعت، دقت و صحت مطرح است، بنابراین، داشتن خواب منظم و تغذیه مناسب برای داوطلبان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

چون مغز محل یادگیری و حافظه مکان پردازش است، خانواده ها باید به تغذیه مناسب، خواب کافی و تفریح سالم فرزندان خود توجه بیشتری داشته باشند. آن قدر حجم کار و مطالعه خود را زیاد نکنید و آن قدر به خود سخت نگیرید که هرچه به کنکور نزدیک تر شوید، خستگی و بی حوصلگی، شما را فراگیرد. باید آن قدر، سرحال و شاداب باشید که وقتی به روز برگزاری کنکور می رسید با روحیه ای آماده، سر جلسه آزمون سراسری حاضر شوید.
این روزها به رتبه و رشته فکر نکنید
این روزها بسیار از داوطلبان آزمون سراسری می شنوم که می پرسند حدس می زنم چه رتبه ای را کسب می کنند یا این که آیا رتبه مورد نظرشان را به دست میآورند. آن ها بعد از هر آزمون آزمایشی، با توجه به رتبه ای که کسب کرده اند، یا دچار یاس و ناامیدی می شوند یا ذوق زده خود را در دانشگاه و رشته مورد نظرشان تجسم می کنند!
باید بگویم که این تصورات اشتباه است. اگر داوطلب کنکور هستید، به هیچ وجه به این فکر نکنید که دلتان میخواهد در چه رشته ای و چه دانشگاهی قبول شوید؛ یا این که اگر در فلان رشته قبول شوید، چه فوایدی دارد.

این افکار، عامل اصلی خستگی از درس خواندن و تنفر از مطالعه است و بر عکس تصور بعضی ها، عامل بی انگیزگی و اضطراب شدید قبل از کنکور و سر جلسه آزمون میشود، و افت تحصیلی بعضی از دانش آموزان خوب نیز به همین دلیل است.
اگر شما از یک داوطلب موفق آزمون سراسری بپرسید که چه رشته ای می خواهی قبول شوی، به احتمال بسیار زیاد به شما خواهد گفت: «حالا ببینم چه می شود» یا «نتیجه برایم مهم نیست؛ الان فقط درس می خوانم» یا «هنوز به صورت جدی به آن فکر نکرده ام؛ الان برایم مهم است که درس هایم را خوب بخوانم.»
در واقع آن ها به حال می پردازند و هدفشان مطالع همان درسی است که می خوانند و از درست انجام دادن آن لذت می برند. بیل گیتس، صاحب شرکت مایکروسافت، می گوید: «صرف کار کردن لذت بخش است.» وی همچنین می گوید: «هرگز اجازه ندهید که رکود و سکون به سراغتان بیاید.» بی شک، همین نگاه و نحو زندگی، او را ثروتمندترین مرد دنیا کرده است.


