دکتر سُها در مبحث «خلقت آدم از گل» خلقت همسر آدم (حوا) را مطرح می‌کند و با اشاره به آیه اول سوره نساء و ششم زمر «در تفاسیر قرآن از قول صحابه آمده است که خدا حوا را از دنده آدم خلق کرد (بیرون کشید).

یکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۰

تفسیر آیات بر اساس اسرائیلیات تفسیر طبری و الدرالمنثور در «نقد قرآن»

 البته ایشان این مطلب را بر اساس تفسیر طبری، ج 4، ص 244 و تفسیر الدرّ المنثور، ج 2، ص 423 نقل می‌کند. سپس علیه قرآن اقامه دعوی می‌کند و شبهات خود را مطرح می‌سازد و می‌نویسد:
«واضح است که این داستان خلقت آدم و همسرش با دانش زیست‌شناسی و تکامل ناسازگار است ... و محمد همان نظر باستانی غلط را پذیرفته و در قرآن وارد کرده است. این خطای بزرگ قرآن، نشان می‌دهد که قرآن ساخته محمد است نه خدا».

بررسی

وقتی به آیات قرآن مراجعه می‌کنیم می‌بینیم که سخن از خلقت حوا از جنس آدم است نه از دنده آدم.
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِن نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيراً وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبَاً»(نساء/ 1)؛ «اى مردم! [خودتان را] از [عذاب‏] پروردگارتان حفظ كنيد، (همان) كسى كه شما را از يك شخص آفريد و از او همسرش را آفريد و از آن دو، مردان و زنان فراوانى منتشر ساخت. و خودتان را از [عذاب‏] خدايى كه به (نام) او از هم‏ديگر درخواست مى‏كنيد، نگه‏دارى كنيد و [خودتان را از ضرر قطع رابطه با]خويشاوندان [حفظ كنيد، چرا] كه خدا همواره بر شما نگهبان است».
«خَلَقَكُم مِن نَفْسٍ وَاحِدَةٍ ثُمَّ جَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَأَنزَلَ لَكُم مِنَ الْأَنْعَامِ ثَمَانِيَةَ أَزْوَاجٍ يَخْلُقُكُمْ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ خَلْقاً مِن بَعْدِ خَلْقٍ فِي ظُلُمَاتٍ ثَلاَثٍ ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ لاَ إِلهَ إِلَّا هُوَ فَأَنَّى‏ تُصْرَفُونَ»(زمر/ 6)؛«شما را از يك شخص آفريد، سپس از او همسرش را آفريد و براى شما هشت زوج از دام‏ها (پديد آورد و) فرو فرستاد. شما را در شكم‏هاى مادرانتان آفريد؛ آفرينشى بعد از آفرينش، در ميان تاريكى‏هاى (لايه‏هاى) سه گانه. اين خدا، پروردگار شماست؛ فرمان‏روايى تنها از آن اوست؛ هيچ معبودى جز او نيست؛ پس چگونه(از حق) روى گردانيده مى‏شويد؟!».
و هنگامی که به تورات مراجعه می‌‌کنیم می‌بینیم که خلقت حوا از دنده آدم را به صراحت مطرح کرده است: «خداوند خدا،خوابی ‌گران بر آدم مستولی کرد تا بخفت و یکی از دنده‌هایش را گرفت و گوشت در جایش پر کرد و همسری موافق وی بساخت ...»
جالب این است که در احادیث اهل بیت( با روایات موافق تورات برخورد شده است و آنها را تکذیب‌کرده‌اندو در تفاسیر معتبر قرآن به همین تفاوت تورات و قرآن در ماجرای خلقت حوااشاره شده و حتی علامه طباطبایی صریحاً روایات مربوط به خلقت حوا از دندة چپ آدم را ذکر کرده و آنها را موافق روایات یهودی وارد شده در تورات خوانده است.
آری اینگونه بر اساس روایات اسرائیلی تفسیر طبری و الدرالمنثور، مطالب خرافی تورات را به قرآن نسبت می‌دهند و آن را خطای بزرگ قرآن می‌خوانند (در حالی که در قرآن نیامده است) و پیامبر اسلام را محکوم می‌کنند!!!
منبع:پرسمان

پربازدیدها

پربحث‌ها