دبیر اجرایی سومین جشنواره عمار درباره سخنان وزیر ارشاد مبنی بر اینکه به جشنواره عمار دعوت نشده است، گفت: برنامه ما این نبود که به صورت ویژه کسی را برای اختتامیه دعوت کنیم چرا که جشنواره مردمی همه چیزش مردمی است.

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
جشنواره ی عمار بدون مهمان

جشنواره ی عمار بدون مهمان


دبیر اجرایی سومین جشنواره عمار درباره سخنان وزیر ارشاد مبنی بر اینکه به جشنواره عمار دعوت نشده است، گفت: برنامه ما این نبود که به صورت ویژه کسی را برای اختتامیه دعوت کنیم چرا که جشنواره مردمی همه چیزش مردمی است.

جشنواره ی عمار

به گزارش «عمارفیلم»، حامد بامروت‌نژاد دبیر اجرایی سومین جشنواره مردمی فیلم عمار و مسئول دبیرخانه دائمی این جشنواره، در گفت‌وگو با «خبرگزاری فارس»، درباره اکران‌های مردمی جشنواره فیلم عمار، گفت: اختتامیه جشنواره عمار توسط برخی از دوستان اکران‌کننده قبل از اختتامیه تهران یا همزمان یا بعد از آن برگزار شد اما اکران‌های مردمی همچنان ادامه دارد و اکران کننده ها در طول سال هم اکران‌های خود را ادامه می‌دهند.

اکران‌های مردمی عمار در طول سال ادامه خواهد داشت

وی افزود: در برخی شهرها با تمام شدن امتحانات مدارس و تمام شدن میان ترم دانشگاه‌ها موج جدیدی از اکران‌های مردمی آغاز می‌شود که ما در حال برنامه‌ریزی هستیم که اکران‌های هماهنگ دانشگاهی را در بهمن‌ماه برگزار کنیم که اسم و زمان آن اعلام می‌شود و این در ادامه اکران‌های هماهنگ دیگر همچون اکران مقاومت، اکران خیبر، اکران روز دانشجوست.

تلاش جشنواره عمار برای حفظ و تداوم رابطه دو طرفه مخاطب و فیلمساز

بامروت‌نژاد درباره حضور کارگردان‌های برگزیده جشنواره عمار، در شهرهای مختلف نیز گفت: لیستی از برگزیدگان و سوژه‌های مستندهای جشنواره عمار تهیه کردیم و به اکران‌کننده‌ها اعلام کردیم که این افراد را می‌توانند دعوت کنند و تا آنجا که گزارش‌ها به ما رسیده است آقایان محمدمهدی خالقی، محمدرضا دهشیری، هادی حاجتمند، سیامک مختاری و مصطفی رضوانی به شهرهای مختلف رفتند و در اکران‌های مختلف شرکت کردند که این هم به فیلمساز روحیه و انگیزه می‌دهد و هم او را در کنار مردم نگه می‌دارد.

وی اکران‌های مردمی را برای تعامل مستقیم فیلمسازان با مخاطبان مردمی‌شان ضروری دانست و گفت: یکی از ویژگی‌های مردمی جشنواره عمار همین است که رابطه دو طرفه مخاطب و فیلمساز را حفظ کند و اجازه ندهد بین این دو جدایی بیافتد و ذائقه مردمی به فیلمساز منتقل شود و فیلمساز در کنار مردم باشد.

مخاطب جشنواره عمار از اکثر جشنواره‌های کشور بیشتر بوده است

بامروت‌نژاد در ادامه با بیان اینکه در طول جشنواره در 680 نقطه اکران مردمی داشتیم، به آماری نسبی از میزان مخاطبان جشنواره عمار اشاره کرد و گفت: ما برای اکران کننده‌ها «9 DVD فیلم» ارسال کردیم که شامل 35 تا 40 فیلم بوده است و عملا هر محل اکران حداقل 10 فیلم اکران کرده است که اگر این تعداد اکران‌های متوالی را با فیلم‌های مختلف جمع‌بندی کنید تعداد مخاطب هر فیلم به دست می‌آید.

یکی از ویژگی‌های مردمی جشنواره عمار همین است که رابطه دو طرفه مخاطب و فیلمساز را حفظ کند و اجازه ندهد بین این دو جدایی بیافتد و ذائقه مردمی به فیلمساز منتقل شود و فیلمساز در کنار مردم باشد.

وی افزود: اگر هر 680 محل اکران حداقل 10 فیلم اکران کرده و به طور متوسط 50 نفر پای آن‌ها بوده باشد، 340 هزار نفر فیلم‌های عمار را دیده‌اند؛ البته در جاهای دیگر آمار 300 نفری برای هر اکران داشتیم و برخی جاها نیز با 30 نفر اکران برگزار شده بود اما با همه این احوال مخاطب جشنواره عمار از اکثر جشنواره‌های کشور بیشتر بوده است.

به صورت ویژه کسی را برای اختتامیه دعوت نکردیم

دبیر اجرایی سومین جشنواره مردمی عمار، همچنین در پاسخ به سوالی درباره سخنان وزیر ارشاد در دیدار با دانشجویان مبنی بر اینکه به جشنواره عمار دعوت نشده است، گفت: برنامه ما این نبود که به صورت ویژه کسی را برای اختتامیه دعوت کنیم چرا که جشنواره مردمی همه چیزش باید مردمی باشد؛ ساختار جشنواره هم باید مطابق با هدفش باشد و اگر ما ادعا داریم که موضوعات مردمی است، مخاطبان از جنس مردم هستند، افتتاحیه و اختتامیه نیز باید مردمی باشد.

وی با بیان اینکه ما در اختتامیه برای هیچکس دعوتنامه ارسال نکردیم، با اشاره به تماس تلفنی از دفتر وزیر، افزود: علاوه بر دفتر آقای وزیر از چند جای دیگر زنگ زدند که دعوتنامه اختتامیه شما نرسیده که ما اعلام کردیم از کسی دعوت خاص و ویژه نمی‌کنیم؛ تنها کسانی دعوت ویژه شدند و با تماس ما دعوت شدند خانواده شهدا بودند و آقای جلیلی دو روز قبل از اختتامیه در برنامه «هفت» و دیگر دست‌اندرکاران در مصاحبه‌های خود اعلام کرده بودند که حضور در اختتامیه آزاد است و همه کسانی که دل در گرو سینمای انقلاب دارند می‌توانند در این جشن شرکت کنند.

بامروت‌نژاد با انتقاد از وزیر ارشاد، گفت: این سومین دوره است که جشنواره عمار در دوره وزارت ایشان برگزار می‌شود. ایشان در هیچ کدام از ادوار جشنواره عمار شرکت نکرده‌اند و هیچ سراغی هم از این جشنواره نگرفته‌اند در حالیکه با برگزار کنندگان جشنواره پروین اعتصامی جلسه می‌گذارند و 280 میلیون به این جشنواره اختصاص می‌دهند اما در طول این سه سال سراغی از جشنواره عمار نمی‌گیرند.

تاکنون 30 درصد بودجه قانونی در اختیار جشنواره عمار قرار گرفته است

بامروت‌نژاد در پاسخ به این سوال که مۆسسه رسانه‌های تصویری اعلام کرده به جشنواره عمار کمک کرده است، گفت: طبق یک روال قانونی این موسسه به همه جشنواره‌هایی که در لیست جشنواره‌های وزارت ارشاد ثبت می‌شوند کمک می‌کند و بودجه‌ای که به جشنواره عمار تخصیص داده شده یک چهارم بودجه جشنواره پروین اعتصامی است که تاکنون 30 درصد آن پرداخت شده است و این در حالی است که جشنواره عمار از حیث فراگیری اکران و وسعت کاملا متفاوت است.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع:فارس

برچسب‌ها

  • [placeholder]
  • [placeholder]

پربازدیدها

پربحث‌ها