لیزر موهای زائد بدن یکی از مؤثرترین شیوههای حذف موهای زائد بدن و صورت است. عوارض جانبی این شیوه کم و معمولاً خفیف و موقتیاند. بیشتر افراد تا حدی قرمزی و حساسیت پس از درمان را تجربه میکنند که بعد از دو سه روز برطرف خواهد شد؛ اما شاید چیزهایی در مورد لیزر موهای زائد شنیده باشید که شما را ترسانده و یا دچار تردید کرده باشد.
عملکرد لیزر چگونه است؟
در لیزر موهای زائد از باریکهای از نور روی فولیکول مو استفاده میشود. این نور متمرکز به فولیکول مو آسیب زده و میتواند بارها جلوی رشد آن را بگیرد. در دیگر درمانهای لیزر مو مثل جوانسازی پوست، اسکالپ شور، لایهبرداری پوست و حذف تاتو نیز از همین تکنولوژی استفاده میشود. یعنی فرقی نمیکند کدامیک از این درمانها را انجام میدهید؛ بههرحال جای نگرانی وجود ندارد و سلامت پوستتان آسیبی نخواهد دید.
آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان پوست میشود؟
لیزری که برای حذف موهای زائد به کار میرود فقط فولیکولهای مو را هدف میگیرد. این لیزر هر چند مقدار خیلی کمی تابش دارد؛ اما آن اندازه نیست که ضرری داشته باشد و شواهدی نیز وجود ندارد که نشان دهد لیزر موهای زائد باعث سرطان پوست میشود. در واقع این نوع تابش مشابه تابشی نیست که در MRI یا CT اسکن استفاده میشود؛ درحالیکه تابش بهکاررفته در این تستهای تصویری از نوع یونیزاسیون شده است و میتواند به سلولها آسیب بزند و ریسک سرطان را بالا ببرد.
آیا لیزر موهای زائد باعث ناباروری میشود؟
ازآنجاییکه لیزر فقط به پوست نفوذ میکند و به دیگر اندامهای بدن نمیرسد، امکان ندارد بتواند بر باروری اثر بگذارد، حتی اگر در ناحیه تناسلی استفاده شود.
آیا لیزر موهای زائد میتواند در بلندمدت عوارضی داشته باشد؟
اگر لیزر موهای زائد بدن توسط یک کارشناس یا اپراتور حرفهای انجام شود، به جز کاهش دائمی موهای زائد، عارضه بلندمدتی نخواهد داشت و این شیوه مورد تأیید سازمان غذا و دارو میباشد؛ اما مثل هر رویکرد زیبایی دیگری، ایمنی و موفقیت لیزر موهای زائد به میزان قابلتوجهی بستگی به مهارت و دانش اپراتور آن دارد. به همین دلیل مهم است که سراغ کلینیک قابلاعتمادی بروید.
عوارض کوتاهمدت لیزر موهای زائد چیست؟
برخی افراد ممکن است عوارض جانبی خفیفی را تجربه کنند؛ مثلاً قرمزی و خارش موقتی پوست یا تورمی خفیف در ناحیه درمان. این علائم نرمال هستند و معمولاً در عرض چند ساعت یا یکی دو روز برطرف میشوند. اگر لیزر توسط فردی غیر متبحر انجام شود میتواند سوختگی یا تغییراتی در رنگ پوست ایجاد کند.
لیزر موهای زائد برای چه افرادی مناسب نیست؟
خانمهای باردار: زیرا هیچ مطالعهای خاصی در این مورد انجام نشده و هنوز نمیدانیم ضرری دارد یا نه
افراد حساس به نور: مصرفکنندگان برخی داروهای ضدافسردگی، ضدانعقاد خون یا داروهای ضدالتهابی
کسانی که اسکار کلوئیدی دارند: یا افرادی که مشکلاتی در التیام پوست دارند
افراد با موهای بلوند، سفید، خاکستری و یا قرمز: بهدلیل نداشتن رنگدانه کافی برای جذب لیزر در موهایشان و نگرفتن نتیجه
چرا نباید در بارداری لیزر موهای زائد انجام شود؟
در بارداری، تولید برخی هورمونها در بدن زیاد میشود و این طوفان هورمونی خصوصاً در سهماهه سوم بارداری میتواند باعث رشد مو در جاهای جدیدی از بدن و تغییر سیکل رشد مو شود. در این شرایط اغلب، فاز ریزش مو به تأخیر میافتد و باعث میشود موها پرپشتتر شوند. علاوه بر این در مورد عوارض لیزر موهای زائد طی بارداری اطلاعاتی در دست نیست و این احتمال وجود دارد که برای مادر و جنین عوارضی داشته باشد. اما لیزر با هدف یک سری موارد پزشکی مثل سنگ کلیه با نظر پزشک مشکلی ندارد.
پیام شما به ما