ما برای قهرمانی به پرتغال می رویم
جیوانی تراپاتونی سرمربی تیم ملی فوتبال ایتالیا در گفت و گوی اختصاصی با هفته نامه آلمانی كیكر درباره مسائل مختلف فوتبال امروز جهان و مسائلی چون فوتبال ایتالیا و مسابقات جام ملتهای اروپا صحبت كرده است.
سینیوره تراپاتونی ، شما لوكاس پودولسكی را می شناسید ؟
بله
درباره او چه می دانید ؟
من او را خیلی نمی شناسم ، فقط می دانم كه در تیم اف. ث . كلن بازی می كند و پدیده جوان فوتبال آلمان است مثل فیلیپ لام
شما اگر مربی تیم آلمان بودید ، او را با خود به جام ملت های اروپا می برید ؟
در این باره نمی توانم نظری بدهم . تنها می توانم بگویم كه در ایتالیا هم من این مشكل را دارم .
همین مشكل ؟ شما با داشتن ویری ، دل پیرو، اینزاگی ، كورادی ، دی وایو و میكولی ، بیشتر از انگشتان یك دست مهاجم آماده دارید .
بله ولی من بازیكن جوان دیگری به نام گیلاریندو هم دارم كه در تیم جوانان فوق العاده كار می كند و فكر می كنم در تیم بزرگسالان هم می تواند موفق شود .
پس او را با خود به پرتغال می برید ؟
خیر زمان حضور او در تیم ملی به بعد از جام ملتهای اروپا می رسد . زیرا بازكنانی كه سابقه حضور در چنین جام های معتبری را ندارد را نمی توان به چنین رقابتهای مهمی اعزام كرد . چون در این گونه جام ها تجربه حرف اولرا می زند .
خیلی از بازیكنان شما از تجربه بالایی برخوردار هستند ، پس این به معناست كه ایتالیا قهرمان می شود ؟
این كه معلوم است كه هدف ما در این رقابت ها قهرمانی است اما این هدف دیگرتیم ها هم است .
به كدام تیم برای قهرمانی ایمان دارید ؟ یعنی كدام تیم ها رقیب ایتالیا هستند ؟
فرانسه تیم بسییار قدرتمندی دارد . انگلستان ، هلند ، اسپانیا و چك هم برای قهرمانی دارند . البته آلمان هم همین طور .
با وجود این كه آلمان در آخرین دیدار تداركاتی اش پنج بر یك مقابل رومانی شكست خورد . فكر می كنید شانسی هم برای قهرمانی دارد ؟
مطمئن باشید تیم در مسابقات جام ملت ها طور دیگری ظاهر خواهد شد . من با صراحت اعلام می كنم كه آلمان ها در این جام مثل جام های گذشته پر قدرت ظاهر می شوند .
فكر نمی كنید كه تیم ملی آلمان از نظر بازیكن دچار كمبود است ؟
این درست است اما بازیكنانی هم در آلمان هستند مثل بالاك كه خود من یكی از طرفداران او هستم .
این گونه بازیكنان دقیقا برای چنین جام هایی فوق العاده است و دفاع بسیار مستحكمی دارند . بلغارستان هم حریف آسانی نیست ممكن است آنها در خط دفع كمی ضعیف باشند ولی خط حمله خطرناكی دارند . برتا فوف در حال حاضر یكی از بهترین مهاجمان اروپا است . من معتقدم كه در این دوره هیچ گروهی آسان نیست و به هواداران فوتبال این مژده را می دهم كه مسابقات جام ملتهای پرتغال بسیار دیدنی تر از جام جهانی گذشته خواهد بود.
هر چه باشد در جام جهانی یك آمریكای جنوبی قهرمان شد .
بله ولی در آمریكای نوبی سطح اختلاف سطح میان تیم ها زیاد است. برزیل ، آرژانتین و دیگر هیچ . در آمریكای جنوبی بازیكنان فوق العاده با تكنیكی وجود دارند اما فوتبال زیبا در قاره اروپا نمایش داده می شود .
فكر می كنید در جام جهانی 2006 ، یك تیم از آفریقا می تواند قهرمان جهان بشود ؟
فكر نمی كنم . برای پیروزی در چنین جام های معتبری باید سنت و فرهنگ قهرمانی در ورزش را در اختیار داشته باشید . تیم های اروپایی با داشتن این خصلت ها می دانند كه برای قهرمانی در جام جهانی چقدر باید زحمت كشید آنها برای رسیدن به این مهم واقعا تلاش می كنند اما تیم های آفریقایی ، بیشتر دوست دارند از فوتبال لذت ببرند هنوز به خیلی از ریزه كاریها توجه نمی كنند .
برگردیم به ایتالیا و جام ملت ها آیا شما از حالا تركیبتان را انتخاب كرده اید ؟
من 25 بازیكن را انتخاب كرده ام كه امیدوارم هیچ یك از آنها مصدوم نشوند .
ممكن است اتفاق غیر منتظره ای رخ دهد ؟
شاید من قصد دارم پائولومالدینی را متقاعد كنم كه یكبار دیگر برای ایتالیا بازی كند .
در دیدار تداركاتی مقابل اسپانیا كه با حساب یك – یك تمام شد نستا كانوارو و بعد هم از ماترازی و فراری استفاده می كردید . به این چهار نفر چقدر آعتماد دارید؟
من به تك تك این افراد اعتماد دارم . اما معتقدم بهترین زوج خط دفاعی ، فقط زوج نستا و مالدینی هستند و تا تا به امروز كسی نتوانسته جای خالی مالدینی را برای ما پر كند او واقعا یك بازیكن استثنایی است .
خیلی از مربیان در دیدارهای تداركاتی از تیم های ضعیف استفاده می كنند و خیلی ها هم از تیم های قوی چرا؟ شما كدام تیم را می پسندید ؟
من به عنوان مربی از بازی با تیم های قدرتمند استفاده می كنم ، چون اینطوری بهتر بازیكنانم را مورد آزمایش قرار می دهم البته باید بگویم امروز دیگر در نیای فوتبال تیم ضعیفی وجود ندارد .
شما هنوز مسابقات بوندس لیگا رادنبال می كنید ؟
البته كه دنبال می كنم .
ایتالیایی ها هم مثل آلمانی ها در هیچ یك از مسابقات باشگاههای اروپایی در دیدارهای نهایی حضور ندارند این باعث خوشحالی شما است؟
اگر منطقی قضاوت كنیم بله چون بعد از پایان رقابت های سریA . یك ماه تمام وقت دارم تا با ملی پوشان كار كنم . درست بر عكس جام جهانی 2002 كه بازیكنان كلیدی من مثل تونی ، مالدینی و اینزاگی به دلیل مصدومیت و خستگی ناشی از حضور در فینال لیگ قهرمانان اروپا نتوانستند در تمرینات ظاهر شوند .
بعد از شكست ایتالیا مقابل كره جنوبی در مرحله یك هشتم جام جهانی 2002 انتقادات زیادی از شما شد . چگونه توانستید با آن كنار بیاید؟
من هم در آن موقع مثثل تمام هواداران ایتالیایی غمگین بودم > ما در آن بازی خیلی خوب كار كردیم ولی نتوانستیم به گل دست پیدا كنیم . در فوتبال چنین مسائلی پیش می آید .
تراپاتونی قصد دارد بعد از مسابقات جام اروپا چكار كند ؟
هنوز نمی دانم .
ممكن است دوباره در یك تیم باشگاهی مربیگری كنید ؟
من پشنهاداتی دارم و همین حال هم اگر بخواهم می توانم با چند تیم مطرح اروپا قرارداد امضا كنم ولی باید بعد از جام ملت های اروپا تصمیم گیری كنم چون باید فكرم آزاد باشد تا ببینم درآینده چه پیش خواهد آمد.