آموزش رفتار مالی به فرزندان نه تنها چگونگی تصمیمگیری درست و اصولی را به آنها میآموزد بلکه باعث میشود عادتهای بدشان را در در همان سن کم ترک کنند و در جوانی و بزرگسالی با چالشهای کمتری مواجه شوند.

آموزش رفتار مالی به فرزندان نه تنها چگونگی تصمیمگیری درست و اصولی را به آنها میآموزد بلکه باعث میشود عادتهای بدشان را در در همان سن کم ترک کنند و در جوانی و بزرگسالی با چالشهای کمتری مواجه شوند. توجه به مسائل مالی و آموزش آن به فرزندان، به همان اندازه که ضرورت دارد نیازمند ملاحظات جدی است چرا که آموزشهایی که بچهها میبینند در آنها درونی میشود و اگر این آموزشها اشتباه باشد در جوانی و بزرگسالی ادامهدار شده و تبدیل به خصلتی میشود که به سختی تغییر میکند. از آنجا که بچهها همواره رفتارهای اطرافیان خصوصا پدر و مادرشان را زیر نظر دارند و از آنها تقلید میکنند، آنچه را میگویید را با آنچه انجام میدهید مطابقت میدهند و اگر با هم همخوانی نداشته باشد از آن رفتار یا عمل پیروی نمیکنند بنابراین پیش از اینکه آموزش مسائل مالی به بچهها را شروع کنید رفتارهای مالی خود را بازبینی کنید و عادتهای بد خود را ترک کنید. در ادامه به برخی اشتباهات والدین در مورد آموزش مسائل مالی به بچهها میپردازیم.
بیتوجهی به آموزش مسائل مالی
سهل انگاری کردن یا عدم توجه به آموزش مسائل مالی یکی از بزرگترین اشتباهات مالی والدین است که هزینههای مادی و معنوی آن در آینده گریبانگیر بچهها و خانوادههایشان میشود. برای مثال فردی که در کودکی و نوجوانی با مسئله پساندازکردن آشنا نشود، در جوانی سختتر میتواند پول پسانداز کند.
پذیرفتن فوری خواستهها
بسیاری از پدر و مادرها هرگونه درخواست فرزندانشان را بلافاصله میپذیرند و آن را مهیا میکنند و معتقدند که نه گفتن باعث عقدهای شدن فرزندشان میشود. این در حالی است که کودک یا نوجوانی که همه چیز برایش فراهم بوده معنای تلاش کردن برای به دست آوردن را نمیپذیرد و حتی دیرتر مستقل میشود. اگر فرزند شما دائما درخواست خرید چیزی را از شما دارد، به او بگویید که از پولهای قلکش استفاده کند تا با معنای محدود بودن پول آشنا شود.
کنترل کردن دائمی مخارج
همه ما از سوال و جواب شدن دائمی و سرک کشیدن دیگران در کارمان اذیت میشویم بنابراین پیش از اینکه بخواهید مسئلهای را به فرزند خود آموزش دهید او را درک کنید و تصور کنید که اگر شما جای او بودید چه واکنشی داشتید. به جای مواخذه کردن دائمی و کنترل دائمی بچهها در مورد نحوه خرج کردن پول تو جیبی، تلاش کنید که از طریق گفتگو اعتمادشان را جلب کنید تا خودشان شروع کننده صحبت درباره اتفاقات روزشان باشند. همچنین اگز متوجه شدید که فرزند شما پولهایش را در جای اشتباهی خرج میکند، به طور غیر مستقیم برای او از تجربیات اشتباه خود زمانی که هم سن فرزندتان بودید و عواقبی که برایتان داشته بگویید.
خرید کردن بدون حضور فرزندان
بسیاری از پدر و مادرها فرزندانشان را پیش از خرید به کسی میسپارند تا مزاحم خریدشان نشود. این در حالی است که حضور بچهها در بعضی خریدها از جمله خرید مواد غذایی، باعث میشود که نحوه رفتار شما با پول را درک کنند. برای مثال مقایسه قیمت محصولات میتواند به آنها درکی از ارزش پول و محدود بودن آن بدهد. همچنین بچهها متوجه نحوه تصمیمگیری هوشمندانه شما برای انتخاب کردن یا حذف یک کالا از سبد خریدتان میشوند. پیش از خرید میتوانید به فرزند خود بگویید که بخشی از پول تو جیبی یا پسانداز خود را از قلک بیرون آورده و خوراکیهای مورد علاقهاش را بخرد. به این شکل متوجه ارزش پول میشود.
غفلت از آموزش سخاوت و بخشندگی
آموزش مسئولیتپذیری یکی از وظایف سخت والدین است که از کودکی باید به آن توجه شود چرا که تاثیرات آن در بلند مدت مشخص میشود. برای مثال آموزش سخاوت و بخشندگی به فرزندان تاثیر بسیاری در مسئولیتپذیری و مادیگرا نشدن فرزندان دارد. بخشش و کمک مالی به دیگران به بچهها میآموزد که خودخواه نباشند و به دیگران نیز توجه کنند. این در حالی است که وجود یک صندوق صدقات در بسیاری از خانهها خالی یا دور از چشم فرزندان است.
مشارکت ندادن بچهها در تصمیمگیری
اگر قصد خرید یک وسایل جدید برای خانه خود را دارید فرزندتان را نیز در تصمیمگیری مشارکت دهید و صحبت را به چالش بکشید. برای مثال اگر خرید تلویزیون برای شما جزو خواستههای غیر ضروری است آن را مطرح کنید و سپس به خرید یک کولر که اتفاقا یکی از نیازهای اساسی خانه است اشاره کنید. به این شکل از نظرات هم استفاده کنید و از مزایا و معایب خرید هر یک بگویید تا متوجه معنا و مفهوم نیاز و خواسته بشود.
-
[placeholder]