ما در اینجا دنبال یافتن اصیل ترین صدای موزیک هستیم و آن را در اسپیکرهای خانگی و در کنارش تا حدی توسط هدفون های پخش موسیقی حرفه ای می توان کشف کرد.

چهارشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۰
راهنمای خرید اسپیکر خانگی و هدفون با لمس اوج لذت موسیقی
هدفون


هدف این متن این است که شما را با محرومیتی که با انتخاب اشتباه پخش کننده های صدا به خود تحمیل کرده اید آشنا کنیم تا برای لذت اصیل و واقعی که می توانید از شنیدن موزیک در خانه با اسپیکرهای خانگی حرفه ای داشته باشید آشنا شوید.

روح انگیزترین نقاشی ها را طبیعت در غروب آفتاب و شکوفه های بهاری می کشد، فریبنده ترین مجسمه ها و معماری را طبیعت با شکوه تجسمی خیره کننده ای در زیبایی تکامل جانوران خلق کرده است، دلرباترین و ظریف ترین رقص را موج دریا و حرکت موزون جریان های طبیعت در دل خود دارد و لطیف تر از آن روایت های عادی زندگی انسان های معمولی بعضی وقت ها خودش شاهکار ادبی با شکوه و ویژه ای را بدون قلم فرسایی در ادبیات را بر می انگیزد و گاهی با عظمت ترین و باور پذیرترین کاراکتر سازی های تئاتر را در همین زندگی معمولی خودمان خلق می کنیم و اطرافیان ما در نقش تماشاچی به وجد می آیند.

طبیعت و زندگی معمولی همواره الهام بخش ترین عنصر هنرمندان نقاشی، مجسمه سازی، معماری، رقص، ادبیات و تئاتر بوده است و خواهد بود.

اما نگاهی به موسیقی بیندازیم.

هیچ صوتی در طبیعت و هیچ ساختاری در زندگی معمولی انسان نیست که الهام بخش وجود موسیقی باشد.

زیباترین موسیقی را طبیعت نمی تواند ایجاد کند و این است که موسیقی را متمایز از مابقی هنرهای هفت گانه می کند.

ترکیب کردن اصوات در یک نظم با شکوه که لذتی پایدار و غیر قابل وصف را به انسان می بخشد و الهام بخش چندانی در طبیعت و زندگی معمولی انسان ندارد نشان از اوج نبوغ انسان است.

طبیعت


در اینجا جمله معروف آرتور شوپنهاور فیلسوف آلمانی خیلی معنا پیدا می‌کند:

موسیقی، هنری است که از طریق آن می توانیم زیبایی را در خالص ترین و اصیل ترین شکل آن تجربه کنیم و اگر هنری بخواهد به حد کمال خود برسد باید خود را به سر حدات موسیقی برساند.

موسیقی هنری مستقل است و نیاز به الهام گیری از هنرهای دیگر ندارد.

موسیقی می تواند احساسات ما را عمیق تر کند، چه این احساسات مثبت باشند و چه این احساسات منفی باشند، موزیک می تواند تار وجود ما را به دنیایی خیال انگیز از جنسی فراتر از واقعیت روزمره و زندگی معمولی ببرد.

قبل از اختراع گرامافون شنیدن موسیقی به دو شکل امکان پذیر بود:

یک تجربه گران قیمت در سالن های تک نوازی یا سالن های کنسرت یا خانه اشراف زادگان
یک تجربه رایگان یا ارزان در موسیقی های محلی
اما وقتی گرامافون تکنولوژی ضبط و پخش صدا را به ما داد، مخترعین راه های متفاوتی را در این بیش از ۱۰۰ سال برای لذت بردن از این هنر متعالی در خانه های خودمان را روانه بازار کردند و امروز برای کشف لذت بیشتر در گوش دادن به موزیک دو نوع هدفون و اسپیکر خانگی (بلندگوی خانگی ) را بررسی می کنیم.

قبل پرداختن به موضوع اسپیکر خانگی و هدفون به دو مضوع خیلی اساسی تر یعنی فرمت فایل های صوتی و کیفیت پخش کننده باید بپردازیم.

فرمت های پخش صدا ماده اصلی شنیدنی تر شدن و اصیل شدن صدای موزیک در اسپیکرهای خانگی هستند

فایل اصلی و استودیویی صدا فرمت WAV دارد که بسیار حجیم است و فایلی که به دست ما می‌رسد تقریباً ۱۰ تا ۳۰ برابر در فرمت‌هایی مثل mp۳ فشرده می‌شود.
فرمت mp۳ نزدیک به ۹۰ درصد اطلاعات فایل اصلی را قیچی می‌کند و دور می‌ریزد و هرگز حاوی کیفیت و جزئیات و اصالت فایل WAV اصلی نیست.
اکثر ما فرمت mp۳ را می‌شناسیم که در واقعیت بدترین فرمت پخش موسیقی در هدفون ها و اسپیکرهای خانگی به حساب می‌آید اما چون بخاطر فشرده سازی که روی صدا انجام می‌دهد حجم کمتری دارد و راحت تر از اینترنت دانلود می‌شود محبوبیت بالایی دارد.

در ضمن این موضوع کمپانی‌ها تهیه کننده موزیک اصل فایل با کیفیت را در قالب CD و یا در قالب پلتفرم‌هایی مثل اسپاتیفای ( Spotify ) یا ( Apple Music ) عرضه می‌کنند و اجازه نمی‌دهند صدای با کیفیت اصلی به راحتی از اینترنت دانلود شود که البته بعضی سایت ها اینترنتی که اعتقادی به مالکیت معنوی آثار ندارند هیچ ابایی برای دانلود رایگان فایل های اصلی موسیقی ها ندارند.
یک فرمت فشرده سازی دیگر به نام FLAC که مخفف ( Free Lossless Audio Codec ) است در سال ۲۰۰۳ برای شنوندگان حرفه‌ای موسیقی که تمایل به شنیدن صدای با کیفیت از هدوفن های با کیفیت و اسپیکر های خانگی با کیفیت را داشتند وارد بازار شد.
الگوریتم فشرده سازی صدا FLAC فایلی تقریباً از ۵۰ تا ۸۰ درصد سبک تر از فایل اصلی استودیویی بدست می‌داد و برای همین به جهت استفاده در فروشگاه‌های موسیقی اینترنتی خیلی بهتر بود و عملاً و واقعاً در کیفیت هیچ فرقی با فایل استودیویی اصلی در در پخش هدفونی و نه در پخش با اسپیکر خانگی نداشت.
فرمت های دیگری هم مانند DSD و DSF به بازار آمدند اما توفیق FLAC را نداشتند.
در یک مقایسه ساده بین کیفیت mp۳ و FLAC باید گفت که شما وقتی از mp۳ استفاده می‌کنید در اصل مغز شما الگوهای ناپیوسته غیر طبیعی صدا را به صورت صوت پیوسته شبیه سازی می‌کند و برای همین هم بعضی وقت ها شنیدن mp۳ خواب آور و سردرد آور می‌شود، اما وقتی موزیک را FLAC گوش می‌دهید، هیچ زحمت و فشاری به مغز شما برای شبیه سازی وارد نمی‌شود و صدای طبیعی می‌شنوید.

انواع فرمت ها و پسوندهای صوتی و ویژگی های آن ها

اسپیکر


در پایین معروف ترین فرمت های فایل دیجیتال را به شما معرفی می کنم که برخی با افت کیفیت همراه بوده و برخی بدون افت کیفیت هستند.

فرمت های صوتی با افت کیفیت صدا

فرمت های صوتی که در پایین معرفی می شوند همگی صدا را از اصالت و کیفیت واقعی خارج می کنند و فردی که به صورت حرفه ای موزیک گوش می دهد از این فرمت ها استفاده نمی کند.

Mp۳ ( MPEG Audio Layer III ):
محبوب‌ترین فرمت صوتی دیجیتال در جهان است که بالاتر هم معرفی شد. این فرمت از الگوریتم فشرده‌سازی مبتنی بر تغییر گام ( Adaptive Transform Coding ) استفاده می‌کند.

AAC ( Advanced Audio Coding ):
این فرمت بیشتر برای به کار گیری در صنعت فیلم و سریال معرفی شد و فشرده سازی خوبی هم انجام می دهد.

WMA ( Windows Media Audio ):
فرمت صوتی استاندارد برای پخش صوتی در دستگاه‌های مایکروسافت است که خیلی محبوبیت میان کاربران آماتور و حرفه ای ندارد.
OGG Vorbis:
فرمت صوتی متن‌باز و رایگان است که البته عمدتاً بخاطر ساختار انعطاف پذیر الگوریتم فشرده سازی و ساختار متن باز ( open source ) آن در بازی های کامپیوتری و اصوات استفاده شده در نرم افزارها بسیار پر کاربرد است.

این فرمت یک مشکل بزرگ دارد و آن هم این است که در همه پلیرها ساپورت نمی شود.

RA یا RM ( RealAudio )
فرمت صوتی مبتنی بر جریان است که برای پخش آنلاین صوتی استفاده می‌شود و به لحاظ تاریخی اولین فرمت صوتی متن باز برای انتقال فایل صوتی در اینترنت بود که با ظهور mp۳ و AAC عملاً دیگر استفاده ای ندارد.

M۴A ( MPEG-۴ Audio )
فرمت صوتی مبتنی بر استاندارد MPEG-۴ است.

واقعیت این است که در آزمایش های مختلف تفاوت چندانی در کیفیت mp۳ و m۴a مشاهده نشده است و خیلی نمی توان بین آن ها فرق گذاشت اما در حدود ۲۰ درصد صدایی اصیل تر را می توان از m۴a گرفت که بسیار مطلوب است و اتفاقاً ITunse اپل هم از همین فرمت تا مدت ها استفاده می کرد.

فرمت‌های فشرده‌شده بدون افت کیفیت

. WAV ( WAVform Audio File Format )
فرمت صوتی استاندارد برای ضبط و ذخیره فایل‌های صوتی است.
این فرمت از هیچ الگوریتم فشرده‌سازی استفاده نمی‌کند و کیفیت صدا کاملاً حفظ می‌شود.

. FLAC ( Free Lossless Audio Codec )
این فرمت از الگوریتم فشرده‌سازی بدون افت کیفیت استفاده می‌کند و واقعاً در خروجی هیچ افت کیفیتی نسبت به فایل اصلی WAV حس نمی شود.

. ALAC ( Apple Lossless Audio Codec )
فرمت صوتی اپل است که از الگوریتم فشرده‌سازی بدون افت کیفیت استفاده می‌کند.

ALAC نیز همچون FLAC هیچ افت کیفیتی را نسبت به فایل اصلی استودیویی ندارد.

قبل از تحلیل قیمت خرید هدفون و خرید اسپیکر خانگی کیفیت خروجی پخش کننده موسیقی را ارزیابی کنید
سیگنال صدای پخش شده در محیط و سیگنال صدایی که به اسپیکر یا هدفون می‌رسد ماهیت کامپیوتری و دیجیتال ندارد و یک سیگنال آنالوگ طبیعی است.
ما برای ذخیره سازی صدا سیگنالش را به صورت کد صفر و یک کامپیوتری ذخیره می‌کنیم و زمانی که می‌خواهیم آن را پخش کنیم این کدهای صفر و یک کامپیوتری باید مجدد توسط وسیله‌ای به نام کانورتور تبدیل به سیگنال آنالوگ طبیعی شود.
حال اگر این کانورتور تبدیل کد صفر و یک کامپیوتر را به سیگنال صوتی خوب انجام ندهد، حتی اگر از FLAC هم استفاده کنید، صدا اصالت خود را از دست می‌دهد.
وسایل عادی پخش صدا مثل کارت صداهای روی لپ تاپ و یا خروجی هدفون گوشی های موبایل از کانورتورهای بسیار معمولی و تا حدی بی کیفیت استفاده می‌کنند و برای همین در اصل و اساس شما از این وسایل معمولی حتی با استفاده از اصیل ترین فرمت موسیقی مانند FLAC هم نمی‌توانید صدای اصیل و خوبی دریافت کنید.
کارت صداهای بالای ۳۰۰ دلار پخش کننده‌های حرفه‌ای بالای ۴۰۰ دلار حاوی کانورتورهایی هستند که کدهای دیجیتال کامپیوتر را دقیق تر و در موارد گران تر دقیقاً تبدیل به صدای اصیل آنالوگ می‌کنند.
پس زیاد از گوشی موبایل و لپ تاپ خود توقع دریافت صدای اصیل نداشته باشید.
یک خبر خوب هم وجود دارد که شما می‌توانید با خرید یک کانورتور صدای اکسترنال و اتصال آن به گوشی موبایل خود یا لپ تاپ خود یک هروجی با کیفیت و اصیل دریافت کنید.

تفاوت کیفیت و قیمت در خرید انواع و اقسام اسپیکر خانگی و بلندگوهای حرفه ای

اسپیکر


انواع بلندگوها و اسپیکرها طیف بسیار وسیع تری نسبت به هدفون ها دارند و با یک سرچ ساده در sedabazar.com این طیف وسیع را از تعداد دسته بندی های زیادی که صدا بازار برای اسپیکرهایش قرار داده است می توانید ببینید.

اسپیکرهای حرفه ای و مانیتورینگ مخصوص میکس، اسپیکرهای مانیتورینگ مخصوص مسترینگ، اسپیکرهای محیطی، اسپیکرهای سقفی و انواع بسیار زیادی اسپیکر داریم. همان گوشی موبایل شما خودش حاوی یک اسپیکر است که در اصطلاح به آن اسپیکر موبایل می گوییم.

اما همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد ما در اینجا دنبال یافتن اصیل ترین صدای موزیک هستیم و آن را در اسپیکرهای خانگی و در کنارش تا حدی توسط هدفون های پخش موسیقی حرفه ای می توان کشف کرد.

تفاوت قیمت در اسپیکرهای خانگی در ابتدا به ساختار تولیدی و برند سازنده آن و سپس به کانورتور و آمپلی فایری که قرار است آن را راه بیندازد بستگی پیدا می کند که در ادامه مفصل بینش عمیقی در مورد نحوه انتخاب، قیمت و خرید اسپیکر خانگی و قیمت و خرید هدفون حرفه ای با الهام از صدابازار به شما عاشقان موسیقی خواهیم داد.

تفاوت کیفیت و قیمت در خرید انواع و اقسام هدفون ها و هندزفری ها

هنزفری


حال با فرض اینکه شما یک پخش کننده خوب و یک فایل FLAC در اختیار دارید، کیفیت و قیمت خرید هدفون شما بر اساس ۳ فاکتور تعیین می‌شود:

پشت باز یا پشت بسته بودن هدفون:
تولید فرکانس‌های پایین بخاطر طول موج بالایی که دارند در کاسه بسته هدفون های پشت بسته نیاز به مهندسی پیچیده‌ای دارد و هزینه تولید را بالا می‌برد اما در هدفون‌های پشت باز با قطعات کمتری این فرکانس‌ها تولید می‌شوند و هزینه تولید پایین تر آمده و طبعاً هدفون پشت باز ارزان تر خواهد بود اما مشکلی که هدفون پشت باز دارد این است که هر صدایی شما می‌شنوید تقریباً برای افرادی که در چند متری شما هستند قابل شنیدن است.
البته در سیستم مهندسی هدفون‌های پشت باز به علت اینکه دست مهندسین برای طراحی بازتر است، امکان دستیابی به صدای دقیق‌تر و اصیل تر بیشتر می‌شود و ممکن است هدفون های پشت بازی را در بازار ببینید که بسیار گران قیمت تر از هدفون های پشت بسته هم رده خود در یک برند خاص هستند.
نوعی هدفون هم داریم که نیمه باز نام دارد که چیزی میان پشت بسته و باز است و یک سری محدودیت‌های طراحی و مهندسی هدفون پشت بسته را برای دقیق‌تر کردن صدا از میان برداشته و مشکل نشت صدای هدفون های پشت باز را هم تا حدی از بین برده است.
بسیاری از هدفون‌های مانیتورینگ از این نوع هستند.
شما باید بر اساس محیط هایی که بیشتر در آن‌ها قرار دارید یکی از این سه نوع را انتخاب کنید.
میزان ساعت استفاده از هدفون در روز:
توصیه می‌شود برای حفظ سلامت گوش و ارگونومی اگر زیاد از هدفون در طی روز استفاده می‌کنید یا به سراغ هندزفری‌های کوچک با قیمت بالای ۳۰۰ دلار بروید یا از هدفون‌هایی استفاده کنید که سبک هستند و وزنشانگوش شما را اذیت نمی‌کند.
امپدانس و تطبیق امپدانسی یا مقاومت درونی هدفون:
به مقاومت الکتریکی درونی در مدار AC امپدانس گفته می‌شود و سیگنال الکتریکی صدا هم یک سیگنال AC است.
هدفون‌ها بر مبنای ساختار معناری و مهندسی دزپنیشان یک مقدار مقاومت درونی دارند که اگر در اصطلاح پخش کننده شما نتواند آن را درایو ( راه اندازی ) کند، هیچ صدایی از هدفون پخش نمی‌شود.
اصطلاحاً می‌کوییم باید بین پخش کننده و هدفون تطبیق امپدانسی وجود داشته باشد.

بحث تطبیق امپدانسی را در مورد اسپیکرها با آمپلی فایرهایشان هم داریم که مبحث مفصلی است که می توانید در صدابازار بیشتر مطالعه کنید.
اگر برای وسایل معمولی مثل گوشی موبایلتان می‌خواهید هدفون بخرید معمولاً ۳۲ اهم هستند اما بعضی گوشی ها امپدانس های بالاتر هم ساپورت می‌کنند که باید با نگاه به مشخصات خروجی کانورتور گوشی موبایلتان آن را بررسی کنید.
در هدفون‌های گران قیمت بالای ۵۰۰ دلار هرچقدر امپدانس یک هدفون پایین بیاید هزینه تولید آن بالاتر می‌رود، مثلاً یک هدفون ۲۵۰ اهمی که ۶۰۰ دلار قیمت دارد اگر بر روی ۳۲ اهم طراحی شود شاید قیمتش به بالای ۱۰۰۰ دلار برسد و چون مصرف کننده هدفون حرفه‌ای اصولاً از پخش کننده حرفه‌ای هم استفاده می‌کند معمولاً هدفون‌های حرفه‌ای با امپدلنس بالا تولید می‌شوند.

از زبان سایت sedabazar.com بگوییم که یادتان باشد بهترین هدفون با بهترین پخش کننده و بهترین فایل مانند FLAC جای یک اسپیکر خانگی را نمی گیرد.

هدفون‌ها قاتل خاموش شنوایی و آسیب به گوش شما هستند

هنزفری


گوش شما یک ساختار زیستی ظریف است که حاوی گیرندهای مکانیکی خاصی است که خاصیت ترمیم پذیری کمی دارند و از یک سن خاصی بالاتر عملاً ترمیم ناپذیر می‌شوند و به بخواهید چه نخواهید بهترین هدفون هم مستقیماً با فشرده کردن هوای داخل گوش فشار مستقیمی به این اعضای ترمیم ناپذیر وارد می‌کند و به مرور به گوش شما آسیب وارد می‌کند.

دقت کنید که یک اسپیکر خانگی خوب هرگز هیچ هوای فشرده مستقیمی وارد محفظه گوش شما نمی کند تا به گیرنده های مکانیکی گوش شما آسیبی وارد کند.
این موضوع در مورد استفاده از هندزفری‌های سیمی و بلوتوثی ارزان قیمت گوشی‌های موبایل بسیار جدی و تا حدی می‌تواند خطرناک باشد.
حتماً یک بار بعد از استفاده از هندزفری‌های گوشی دست خود را بر روی حفره گوش خود بگذارید تا صداهای بیرونی را نشنوید و صدای زنگی که هندفری در نبود خودش باقی گذاشته را با دقت بشنوید.
به همین دلیل متخصصین فروش اسپیکر خانگی و فروش هدفون صدابازار توصیه می‌کنند به مقدار مشخص و متعادلی از هدفون در روز استفاده کنید و از خرید هدفون های ارزان اجتناب کنید.

هدفون شما صدا و موسیقی شما را برای به نمایش گذاشتن زیبایی اش به اسارت می گیرد اما اسپیکر ها آن ها را آزاد می کنند

هر تنظیم کننده و نوازنده موسیقی ساز و مجموعه ساختار مهندسی صدا را با سلیقه‌ی خاصی برای گوش شما آماده کرده‌اند که بیشترین لذت را از آن ببرید، اما با حصر کردن آن صدا در کاسه کوچک هدفون های ارزان قیمت جزئیات دچار اعوجاج کجی می‌شوند و شما فقط سایه‌ای از نور خلاقیت خالق اثر را می‌شنوید.
اما وقتی از یک اسپیکر های فای خانگی در فاصله درست موزیک پخش می‌شود، همه چیز درست است و بدون هیچ فشاری به گوش اوج لذت نوازش موسیقی را می‌شنوید.

هدفون و هندزفری می تواند عامل اختلال خواب باشد

رزونانس‌هایی که هدفون‌های ارزان و هندزفری‌ها بر یاخته‌های مکانیکی گوش وارد می‌کنند در مواردی انرژی خود را به صورت زنگ در گوش نگه می‌دارند.
این زنگ گوش شاید شنیده نشود اما سیگنال‌های الکتریکی آن به مغز ارسال می‌شود و مغز را همواره در حالت هوشیاری نگه می‌دارد و از به خواب رفتن جلوگیری می‌کند.
موارد زیادی دیده شده است که فرد با کنار گذاشتن هندزفری ارزانش و یا کاهش استفاده از آن از مشکل اختلال خواب رهایی یافته است.

با این همه نکته منفی آیا اصلاً از هدفون استفاده کنیم یا اسپیکر خانگی؟

بله استفاده کنید، اما درست استفاده کنید.
اگر در سایت تخصصی خرید تجهیزات صوتی و خرید هدفون sedabazar.com بروید انواع و اقسام هدفون‌ها را در برندهای مختلف و کاربردهای مختلف می‌بینید که قیمت‌های متفاوتی دارند.
صدابازار تاکید دارد با رعایت نکات زیر استفاده از هدفون هیچ ایرادی ندارد

۱. از هدفون‌ها و هندزفری‌های توگوشی ارزان قیمت بیش از ۳۰ دقیقه در روز جهت جلوگیری از آسیب گوش استفاده نشود.
۲. وقتی هدفون روی گوش شماست، اندازه صدا و حجم صدا را در هیچ دستگاهی روی ماکزیمم و ۱۰۰٪ قرار ندهید و برمبنای استاندارد سلامت کاتالوگ دستگاه میزان صدا را بالا ببرید.
۳. اگر یک فایل خوب و پخش کننده موزیک خوب ندارید به سراغ خرید هدفون بالای ۲۰۰ دلار نروید.
۴. از هدفون‌های استاندارد روگوشی حتی با داشتن بهترین پخش کننده نیز بیش از ۲ ساعت در روز استفاده نکنید.
۵. اگر قبل خواب از هدفون استفاده می‌کنید صدای آن را در کمترین میزان مفهوم قرار دهید تا مشکل اختلال خواب پدید نیاورد.
۶. تفاوت هدفون مخصوص گوش دادن به موزیک و هدفون استودیویی را بدانید.
تفاوت هدفون hi-fi برای گوش دادن به موسیقی و هدفون‌های حرفه‌ای در این است که در هدفون‌های hi-fi که مخصوص شنیدن هستند مهندسی ساختشان در جهت لذت بردن از موسیقی است است که صدای لطیف و پویا دارند اما در هدفون‌های حرفه‌ای اساس بر دقیق بودن صداست که در اکثر موارد صدایی خشک و خسته کننده دارند.

یک اسپیکر خانگی بد با یک آمپلی فایر خوب بهتر از یک بلندگوی خانگی خوب با آمپلی فایر بد است

تیتری که می خوانید کمی مبالغه آمیز است، اما به واقعیت هم نزدیک است، چون ساختار آمپلی فایر اساساً تقویت سیگنالی الکتریکی است که به آن می رسد و اگر سیگنال الکتریکی ضعیفی که به آمپلی فایر می رسد در مراحل گذر از مدارهای مختلف و تقویت شدن سیگنال برای پخش از اسپیکر خانگی اصالت فرکانسی و طول موجی خود را بر اثر مقاومت الکتریکی موجود در مدار از دست بدهد، خروجی صدا از اسپیکر از اصالت خود خارج شده و صدایی دریافت می کنیم که با آن فایل خوب و آن پخش کننده خوب تفاوت بسیاری دارد و اصالتش را از دست داده است و حس حضور طبیعی در فضای اجرای موزیک را از ما می گیرد.

بنابراین طبق توصیه صدابازار اگر بودجه ای برای خرید یک اسپیکر خانگی با کیفیت در نظر گرفته اید بین یک سوم تا یک چهارمش را برای خرید یک آمپلی فایر خوب در نظر داشته باشید.

اسپیکر خانگی اکتیو و اسپیکر خانگی پسیو

اسپیکرهای خانگی تولید شده برخی کمپانی ها مانند Genelec خودشان بدون نیاز به آمپلی فایر خارجی داخل کابینت اسپیکر تمام سیستم آمپلی را فراهم کرده اند و فقط کافیست آن اسپیکر را به برق بزنید تا از ان صدایی گوش نواز دریافت کنید.

به دسته ای از اسپیکرها که در درون خودشان آمپلی فایر تعبیه شده است اسپیکرهای اکتیو می گویند.

حال در برخی موارد در برخی محصولات کمپانی مشهور یاماها اسپیکر های خانگی را می بینید که الزاماً باید یک آمپلی فایر برای راه اندازی و صدا گیری از آن ها بیرون از اسپیکر تعبیه کنیم.

به اسپیکرهایی که نیازمند آمپلی فایر بیرونی هستند، اسپیکرهای پسیو گفته می شود.

واقعیت این است که برخی کمپانی ها همچون جنلک آنچنان تسلطی بر ساختار مهندسی و معماری اسپیکرهای خود دارند که بهتر است بر اساس آن شناخت آمپلی فایر اسپیکر حرفه ای یا خانگی خودش را با تکنولوژی و همراستای خط فکری مهندسین خودش بسازد و در کنارش کمپانی هایی مثل سنسویی که البته در سال ۲۰۱۴ کمپانی را تعطیل کرد معتقد بود ویژگی بارز اسپیکرهای خانگی های فای که تولید می کند این است که با انواع و اقسام برندهای برتر سازنده آمپلی فایر همواره صدایی شگفت انگیز دارد.

برعکس سنسویی و جنلک، یاماها معتقد است باید در تمام طیف های اسپیکر اکتیو و پسیو برای تمام مشتری ها خط تولید داشته باشد.

صدابازار اکیداً توصیه می کند که برای قضاوت میان کیفیت خروجی صدای اسپیکرهای خانگی هرگز به اکتیو بودن و پسیو بودن آن ها اشاره نکنید و این فقط سیاست کمپانی های تولید کننده اسپیکرهای خانگی است و ارتباطی به کیفیت خروجی صدا ندارد.

انتخاب اسپیکر یا بلندگوی خانگی خوب برمبنای محیط مناسب

ارتفاع سقف و فاصله شما از اسپیکرهای خانگی و کل ساختار محیط خانه شما در حفظ سلامت و اصالت صوت خروجی از بلندگوی خارجی شما نقش کلیدی دارد.

با مراجعه به صدابازار نمودارهای مختلف مربوط به چیدمان صحیح بر مبنای متراژ و جنس مصالح سازنده خانه تان می توانید تصمیم دقیق تری در این مورد بگیرید.

فقط با توجه به توصیه های sedabazar.com به چند نکته زیر توجه کنید:

۱. فاصله اسپیکرهای خانگی شما از دیوار پشت سرشان باید به نحوی تنظیم شود که بازتابش صدا از دیوار رو به رو به کمترین مقدار برسد.
۲. زاویه شنیدن صدا و فاصله شنیدن صدا از بلندگوهای خانگی شما باید با آزمون و خطا توسط یک فایل موسیقی بسیار با کیفیت کالیبره شود تا شما نقطه طلایی دریافت صدا از اسپیکرهای خانگی خود را بشناسید.
۳. ارتفاع اسپیکرها را به نحوی تنظیم کنید که توییترهای اسپیکر تقریباً موازی گوش شما باشند.
۴. اگر محیط شما اثاثیه کمی دارد و بازگشت صدا در محیط زیاد است، با چند روش ساده که در صدابازار توضیح داده شده است کاری کنید که بازتابش و پژواک صدای محیط را به حداقل برسانید تا صدا اصالت خود را حفظ کند.
۵. اگر اسپیکر خانگی شما ساب ووفر دارد تراز شدت فرکانس های پایین ( فرکانس های بیس ) که کوبنده و لرزاننده شیشه ها هستند را به نحوی تنظیم کنید که مانع شنیدن صداهای بدنه و صداهای اصلی نشود.
اگر هم ساب ووفر ندارید از سیستم اکولایزر آمپلی فایر برای تنظیم صداهای بیس استفاده کنید تا تفکیک صدای دقیق تری داشته باشید.

اگر محیط شما خیلی بزرگ است و می خواهید با اسپیکرهای خانگی خود یک نقطه طلایی ویژه با دریافت بهترین صدا را برای خود فراهم کنید از یک متخصص طراحی آکوستیک در صدابازار یا هر جای دیگری که این خدمات را ارائه می دهند کمک بگیرید، چون نیاز به دانش خیلی دقیقی برای کالیبره کردن محیط و تمیز سازی سیگنال پخش شده در محیط دارید.

اسپیکر مانیتورینگ ( بلندگوی استودیویی ) اسپیکر خانگی نیست و برای میکس صدا و صدابرداری حرفه ای است

اسپیکر


تصور غلطی که میان خیلی از کاربران اسپیکرهای خانگی وجود ارد این است که اسپیکرهای مانیتورینگ حرفه ای بخاطر دقیق بودن و تفکیک بالای صدایی که دارند صدایی دلنشین تر از صدای بلندگوهای خانگی تولید می کنند و در همینجا باید بگویم که این تصور کاملاً اشتباه است.

بلندگوهای مانیتورینگ حرفه ای طراحی شده اند که یک محیط آزمایشگاهی دقیق برای نظارت بر ساخت موزیک و ضبط صدا ایجاد کنند و صدای آن ها بخاطر جنس مصالحی که در ساختار مهندسی آن ها به کار می رود در عین دقت و با جزئیات بودن بسیار خشن و خشک و بی روح است و اساساً Nearfield طراحی می شوند.

یعنی برای شنیدن صدا در فاصله کوتاه ساخته می شوند، نه برای پخش صدا در محیط خانگی و اصلاً صدای دلنشین و شنیدنی ایجاد نمی کنند.

یکی از بزرگترین تولید کنندگان اسپیکر مانیتور در جهان کمپانی جنلک ( Genelec ) است که اگر به بررسی طیف مختلف محصولاتش بپردازید خواهید دید که این کمپانی که در اصل و اساس برای آهنگسازان و مهندسین صدا اسپیکر می سازد، خط تولیدی مجزا برای اسپیکرهای خانگی Hifi دارد که البته بسیارگران قیمت هم هستند.

این کمپانی خوب می داند که نیاز و تقاضای مشتری اسپیکر خانگی با مشتری اسپیکر استودیویی تفاوت دارد و طراحی های بسیار متفاوتی در بین این دو طیف اسپیکر خانگی و اسپیکر مانیتورینگ قائل است.

پس تصور اینکه برای گرفتن صدای خوب در خانه به سراغ اسپیکرهای مانتیورینگ حرفه ای بروید را از ذهن خود خارج کنید و به سراغ بلندگوهایی بروید که اساساً برای استفاده خانگی طراحی شده اند.

هدفون مانیتورینگ برای میکس صدا و صدابرداری حرفه ای

هدفون مانیتورینگ یک ابزار مهم در محیط فیلمسازی است که صدابردار کوچکترین اشکال در برداشت صدا را هم بفهمد.
اما در محیط استودیو این گونه نیست.
البته بهتر است مقالات مربوط به الزام استفاده از اسپیکر مانیتورینگ در sedabazar.com بخوانید تا به شکلی فنی تر با این الزام آشنا شوید، اما به طور خلاصه باید بگوییم که کاری که در استودیوی صدابرداری روی صدا انجام می‌گیرد یک کار کلی است.
تصور کنید برای دیدن یک نقاشی ذره بین را روی بخش بخش آن بگیرید و بخواهید آن را ارزیابی کنید.
شما نقاشی را به شکل کلی مشاهده می‌کنید و به شکل کلی در موردش نظر می‌دهید و در مانیتورینگ صدا هم همینطور است.
حالا اگر جایی اشکالی وجود دارد که باید ذره بین گوش را روی آن نقطه بیندازیم و دقیق بررسی اش کنیم، قدر مسلم باید از یک هدفون مانیتورینگ در استودیو استفاده کنیم که این اتفاق در ۹۹ درصد موارد نمی افتد.
پس لطفاً تصور اینکه بخواهید به جای یک اسپیکر مانیتورینگ حرفه‌ای به سراغ یک هدفون مانیتورینگ حرفه‌ای در استودیوی صدابرداری بروید را به شکل کامل از ذهنتان پاک کنید.

اسپیکرهای قابل حمل ( پرتابل ) بلوتوثی اسپیکر خانگی نیستند

اسپیکر

بلندگوهای قابل حمل که عمدتاً تحت عنوان اسپیکرهای بلوتوثی آن ها را می شناسید همانطور که از اسمش پیداست اسپیکر های قابل حمل هستند و به دو دلیل مصرف خانگی ندارند:

صدای آن ها اصولاً مونو است و ما برای لذت بردن از موسیقی و فضاسازی درست ادراک آن نیاز به صدای استریو و یا صدای ۵ به ۱ و حتی ۷ به ۱ داریم.
شما حتی اگر از فایل FLAC هم برای پخش در اسپیکرهای بلوتوثی استفاده کنید، به علت ضعف سرعت پروتکل بلوتوث خودش فشرده سازی های بسیار زیادی بر روی صدای خروجی انجام میدهد که آن را در خروجی بی کیفیت می کند.
به علت محدودیت مهندسی کابینت اسپیکر صداها در یک راستا پخش نمی شوند و تداخل صوتی حتی در بهترین اسپیکرهای قابل حمل هم بعد از دقایقی آزار دهنده می شود.

از اسپیکرهای ضبط ماشین توقع بلندگوی خانگی نداشته باشید

اسپیکر


شما در اتومبیل خود در یک محفظه بسته هستید که صداها دائماً به دیواره های داخلی اتومبیل برخورد کرده و در برهم نهی های سازنده و غیر سازنده صداهای مخرب پدید می آورند.

پس در اساس امر اسپیکرها یا بلندگوهای ماشین در ذات خود یک خود تخریبی سیگنالی در محیط دارند که اجتناب ناپذیر است و هرگز نمی تواند نتیجه ای مشابه تجربه اسپیکر خانگی با کیفیت را برای شما به وجود بیاورد.

بسیاری از کمپانی ها همچون JBL، Pioneer و Bose ادعا دارند که با سیستم های دفاز این شکست ها و برهم نهی های سازنده و غیر سازنده صوتی را برطرف می کنند و درست هم می گویند، اما استانداردهای این کمپانی ها برای اتاق ماشین های لاکچری مثل لکسوس و لامبورگینی طراحی شده است، نه برای اتومبیل های تولید داخل ایران و خودروهای عمومی جهان...

این سیستم دفاز که این کمپانی ها از آن صحبت می کنند یک فناوری بسیار گران قیمت است که هنوز به حدی نرسیده است که بتوان آن را در حدی تجاری کرد که با اتاق تمام ماشین های جهان سازگار شود و صدایی مشابه صدای اسپیکر خانگی شما را بدهد.

به شخصه صدای بهترین سیستم صوتی داخل هر اتومبیلی برای من آزار دهنده است، چون هرگز نمی توانم لذت اصیل موزیک که با سیستم اسپیکر های فای خانگی ام دریافت می کنم را با آن بشنوم.

مراحلی که یک عاشق موسیقی برای شنیدن بهترین صدا در اسپیکر خانگی باید طی کند

از فایل با کیفیت مثل WAV یا FLAC استفاده می‌کند و یا از پلتفرم‌های موسیقی مانند spotify و apple music که اصالت فایل استودیویی را حفظ می‌کنند بهره می‌برد.
۲- یک پخش کننده با کانورتور خوب تهیه می‌کند که فایل کامپیوتری را با اصالت به صدای آنالوگ تبدیل کند
۳- تا جای ممکن از گوش دادن موسیقی توسط دستگاه‌های عادی مثل گوشی موبایل و لپ تاپ خودداری می‌کند.
۴- میزان استفاده از هدفون را به کمترین مقدار در روز می‌رساند و هرگز از هدست‌ ها و هدفون های ارزان قیمت استفاده نمی‌کند.
۵- قبل از اسپیکر پسیو به فکر خرید آمپلی فایر با کیفیت است.
۶- فاصله مناسب با گوش خود را از اسپیکر ها اندازه گیری می‌کند.

پربازدیدها

پربحث‌ها