• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3785روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک متخصص چشم در خصوص آستیگمات چشم، گفت: آستیگماتیسم چشم مشکلی است که مربوط به ضعف بینایی چشم بوده و در بیشتر موارد به صورت ارثی است.

11-337.jpg

دکتر محمدرضا باقرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: چشم ارگانی است برای جمع کردن نور و فرستادن آن به مغز که قرنیه و عدسی دو قسمت از قسمت‎های اصلی چشم بوده که نور جذب شده را بر روی لکه زرد چشم جمع می‎کند که اگر در این حالت به قرنیه چشم که به مثابه یک گنبد است آسیب وارد شود، یعنی دچار برآمدگی یا فرورفتگی شود، چشم دچار آستیگمات می‌شود.

 

وی افزود: آستیگمات می‎تواند مثبت یا منفی باشد، اگر قدرت قرنیه در آن شعاع‎هایی که مشکل ایجاد شده زیاد باشد، آستیگمات منفی ایجاد می‎کند و اگر قدرت قرنیه کم باشد، آستیگمات ایجاد شده مثبت خواهد بود.

 

باقرزاده تصریح کرد: آستیگمات‎ها در دو دسته منظم و غیرمنظم تقسیم‌بندی می‌شوند. افرادی که آستیگمات منظم دارند به راحتی می‎توان با عینک اصلاح کرد، ولی در افرادی که آستیگمات نامنظم دارند با عینک اصلاح نشده و نیاز به لنز تماسی سخت است که یک تا 2 درصد جوانان به آن دچار می‌شوند و در موارد کمی نیاز به پیوند قرنیه دارند.

 

این متخصص چشم در خصوص نشانه‎های این بیماری، عنوان کرد: کاهش دید، تاری دید، سردرد، احساس فشار بر چشم، احتمال دوبینی، انحنادار دیدن خطوط که می‎تواند در یک یا هر دو چشم به وجود آید. افرادی که به کارهای ظریف مشغول هستند بیشتر به آستیگمات دچار می‌شوند و بیشتر کسانی که دوربین یا نزدیک‌بین هستند نیز از این مشکل رنج می‌برند.

شنبه 18/8/1392 - 13:54
اطلاعات دارویی و پزشکی

گروهی از هورمون‌های بدن و غدد ترشح‌کننده آنها «سیستم غده درون‌ریز» بدن را شکل می‌دهند و هشت غده اصلی در بدن وجود دارند که وظیفه آنها تنظیم فعالیت‌های مهم و حیاتی چون متابولیسم، تولیدمثل، رشد و خواب است.

3-1546.jpg

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیستم غدد درون‌ریز بدن نیز مانند سیستم عصبی یک دستگاه پیشرفته برای سیگنال‌دهی اطلاعاتی است اما با این تفاوت که به جای استفاده از نورون‌ها از فرستنده‌های شیمیایی موسوم‌ به هورمون‌ها استفاده می‌کند که هر کدام کارکرد ویژه خود را دارند.

 

به گزارش لایوساینس، طبیبان سنتی در چین از بیش از 2000 سال پیش با سیستم غدد درون‌ریز و فعالیت‌های متابولیسمی بدن آشنایی داشتند. علم غدد درون‌ریز و متابولیسم شاخه‌ای از پزشکی و زیست‌شناسی است که بر سیستم غدد درون‌ریز تمرکز دارد.

 

گاهی اوقات نقص در فعالیت سیستم غدد درون‌ریز بدن عامل بروز پوکی استخوان است

 

پوکی استخوان یک بیماری شایع در افراد مسن است که باعث کاهش تراکم استخوانی می‌شود و فرد را در معرض خطر شکستگی‌های استخوانی قرار می‌دهد. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا به طور متوسط از هر 10 آمریکایی یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود.

 

اگرچه بیماری پوکی استخوان اغلب یک اختلال استخوانی شدید در نظر گرفته می‌شود اما عامل بروز آن دلایل هورمونی هستند و از این جهت در حوزه درمان متخصصان غدد قرار می‌گیرد. به طور مشخص بسیاری از زنان پس از یائسگی به این بیماری مبتلا می‌شوند که دلیل آن کاهش سطح هورمون‌ استروژن است. این هورمون در واقع به حفظ تراکم استخوان‌ها کمک می‌کند. در چنین مواردی بیماری پوکی استخوان با روش «هورمون درمانی جایگزین» تحت کنترل قرار می‌گیرد.

 

این بیماری همچنین ممکن است در اثر سایر اختلالات غدد درون‌ریز از قبیل پرکاری تیروئید بروز کند. افراد مبتلا به چنین بیماری‌هایی‌ به پوکی استخوان ثانویه مبتلا هستند.

 

واژه «هورمون» تنها حدود یک قرن قدمت دارد

 

در دهه 1800 میلادی محققان به این باور رسیدند که بین برخی از اعضای بدن نوعی خاصی از ارتباطات شیمیایی وجود دارد اما هنوز به ماهیت دقیق این ارتباط پی نبرده بودند. آنها بعدها تشخیص دادند که برخی اختلالات و بیماری‌های خاص با ترشحات حاصل از بافت‌های درون‌ریز قابل معالجه هستند با این حال واژه هورمون تا اوایل دهه 1900 هنوز ساخته نشده بود.

 

در سال 1902 میلادی دو فیزیولوژیست انگلیسی به نام‌های «ویلیام بایلیس» و «ارنست استارلینگ» نتیجه گرفتند که مواد شیمیایی که بعدها هورمون نامیدند ترشحات پانکراس را کنترل می‌کنند. این ایده مغایر با دیدگاه رایج پزشکان در آن زمان بود که تصور می‌کردند واکنش‌های عصبی باعث این ترشحات می‌شوند.

 

در نتیجه دستیابی به واژه جدید هورمون در نیمه اول قرن بیستم میلادی تحقیقات چشمگیری را در زمینه سیستم غدد درون‌ریز بدن موجب شد و پس از آن محققان و دانشمندان علم پزشکی به شناخت و درک فعالیت هورمون‌های مختلف در بدن پرداختند.

 

همه هورمون‌های بدن از سیستم غدد درون‌ریز منشاء نمی‌گیرند

 

هشت غده ترشح‌کننده هورمون‌های سیستم غدد درون‌ریز شامل غدد فوق کلیوی، پانکراس، هیپوتالاموس، پاراتیروئید، غده صنوبری، غده هیپوفیز، غدد تولیدمثلی و غده تیروئید هستند.

 

اما برخی دیگر از اعضا و بافت‌ها که به طور کلی بخشی از سیستم غدد درون‌ریز در نظر گرفته نمی‌شوند نیز هورمون‌هایی را تولید و ترشح می‌کنند. به طور مثال، جفت در زنان باردار مقدار کمی هورمون ازجمله استروژن و پروژسترون ترشح می‌کند و معده نیز هورمون اشتها‌ موسوم به «گرلین» و هورمون «گاسترین» ترشح می‌کند که ترشح اسید گاستریک را به دنبال دارد.

 

در گذشته بیماری دیابت با آزمایش ادرار تشخیص داده می‌شد. دیابت بیماری است که در آن پانکراس تولید انسولین را متوقف می‌کند. انسولین هورمونی است که تنظیم سطح قندخون را برعهده دارد. این بیماری شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز در آمریکا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان است. امروزه پزشکان با انجام آزمایش خون این بیماری را تشخیص می‌دهند.

 

بقراط اولین پزشک شناخته شده‌ای است که دیابت را تشخیص داد. روش او چشیدن ادرار بیمار و داشتن طعم شیرینی متفاوت بود.

 

پانکراس پلی بین دو جهان

 

در بدن دو نوع غده شامل غدد درون‌ریز و غدد برون‌ریز وجود دارند. غدد برون‌ریز مانند غدد بزاقی، غدد تعریق و غدد شیری که ترشحات خود را از طریق مجراها خارج می‌کنند در حالی که غدد درون‌ریز هورمو‌ن‌های خود را مستقیم به جریان خون می‌فرستند.

 

این در حالی است که پانکراس هر دو کارکرد غدد درون‌ریز و برون‌ریز را دارد. از یک طرف پانکراس مقداری هورمون از جمله انسولین و «گلوکاگون» را وارد جریان خون می‌کند و از سوی دیگر نیز موادی را ترشح می‌کند که حاوی آنزیم‌های گوارشی مهمی هستند و از طریق مجراها به روده کوچک فرستاده می‌شوند.

 

استرس، فعالیت سیستم غدد درون‌ریز را به حداکثر می‌رساند

 

سیستم غدد درون‌ریز بدن در واکنش به استرس به سرعت هورمون‌های مختلفی را بسیار بیشتر از حد طبیعی و به منظور کمک به بدن برای حرکت دادن انرژی بیشتر و سازگاری با شرایط جدید ترشح می‌کند اما با این حال قرار گرفتن در معرض حوادث و رویدادهای تنش‌زا به طور مداوم موجب بروز اختلال‌هایی در عملکرد سیستم غدد درون‌ریز بدن می‌شود.

 

گیاهان بدون داشتن سیستم غدد درون‌ریز، هورمون ترشح می‌کنند

 

بر خلاف انسان‌ها و حیوانات، گیاهان دارای سیستم غدد درون‌ریز یا اندامی به عنوان غده نیستند اما با این حال آنها دارای هورمون‌هایی هستند که تاثیرات مختلفی را بر فرایندهای مرتبط با رشد گیاه می‌گذارند.

 

سلول‌های گیاهی برخی اوقات هورمون‌هایی را برای مصرف داخلی تولید می‌کنند اما ممکن است در عین حال مواد شیمیایی را به بخش‌های دیگری از اندام‌های گیاهی به منظور استفاده‌های دیگر انتقال دهند.

شنبه 18/8/1392 - 13:53
تغذیه و تناسب اندام

متخصصان می‌گویند: با انتخاب نوع مناسب مواد غذایی و همچنین مقادیر مناسب آن می‌توان به طور قابل توجهی به بهبود توانایی کنترل قند و چربی خون کمک کرد.

GHAZA.jpg

به گزارش سرویس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سه چیز تأثیر عمده‌ای بر تنظیم قند و چربی‌های خون (کلسترول، تری گلیسیرید) دارد آنچه که می‌خورید، مقدار غذایی که می خورید و زمانی که غذا می خورید.

 

متخصصان از مرکز پزشکی UT در مجله مراقبت از دیابت می گویند: بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که به رژیم غذایی سخت پایبندی هستند یا افرادی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفته‌اند باید کنترل قند خون را جدی بگیرند.

 

به گفته این متخصصان غذا خوردن سالم به معنای تحمل گرسنگی نیست، بلکه این افراد می‌توانند مواد غذایی که دوست دارند میل کنند ولی باید بیشتر بر مقدار کربوهیدرات، چربی و پروتئین در هر زمانی که مصرف می‌کنند توجه داشته باشند و تعادل را در مصرف انواع مواد غذایی رعایت کنند.

 

به گفته این متخصصان، کربوهیدرات به وفور در میوه‌ها، سبزیجات، ماست، شیرینی، پاستا و نان یافت می‌شود. بدن ما به کربوهیدرات نیاز دارد ما نمی‌توانیم بدون آنها زندگی کنیم. با مصرف کربوهیدرات، بدن آن را به قند خون که همان گلوکز است تبدیل کرده و توسط سلول‌ها برای رشد و تولید انرژی مورد نیاز مصرف می شوند.

 

این متخصصان معتقدند: اگر میزان کربوهیدرات مصرفی روزانه به اندازه مورد نیاز بدن باشد، قند خون به خوبی کنترل می شود، بنابراین به یاد داشته باشید که برنج قهوه‌ای دارای فیبر بیشتری نسبت به برنج سفید است، نان سبوس دار نیز بیشترین الیاف را دارند. در پخت غذاها نیز بهتر است از آرد کامل گندم استفاده کنید. همچنین حبوبات به ویژه لوبیا، منبع خوبی از فیبر هستند. میزان جذب کربوهیدرات سبزیجات سبز تیره برگدار و آنهایی که زرد تیره هستند، آهسته تر از سبزیجات دیگر است.

 

به گفته متخصصان مایو کلینیک، مصرف کالری روزانه باید شامل 45 تا 65 درصد کربوهیدرات، 15 تا 20 درصد پروتئین و 20 تا 35 درصد چربی، (با توجه به شرایط سنی و وزن بدن) باشد.

شنبه 18/8/1392 - 13:52
اطلاعات دارویی و پزشکی

متخصصان روش‌هایی را برای جلوگیری از بزرگ شدن شکم بعد از بارداری توصیه می‌کنند.

 


 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان، متخصصان اظهار کردند: برای افرادی که بعد از بارداری، شکمی بزرگ دارند راه‌هایی را پیشنهاد و توصیه می‌کنند این افراد باید مواد غذایی تازه را انتخاب کنند و سعی کنند این مواد را به خوبی بجوند.

 

ریتا باکشی متخصص زنان آمریکا روش‌هایی را برای جلوگیری از بزرگ شدن شکم توصیه کرده است:

 

- میوه‌های تازه بخورید و از نگهداری طولانی آنها در یخچال پرهیزکنید.

 

- از مواد غذایی تازه پخته شده استفاده کنید که شامل مواد نگهدارنده نیست.

 

- سبزیجات و میوه‌های فصلی نه تنها برای بدن مفید است بلکه تنوع در رژیم غذایی را نیز به همراه دارد.

 

- همچنین داشتن تمرین و ورزش با مشاوره پزشک مناسب است.

 

- ورزش یوگا نیز در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد.

 

- جویدن مواد غذایی نیز در کاهش اندازه شکم موثر است.

شنبه 18/8/1392 - 13:51
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصا اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می تواند نشان دهنده درد واقعی کلیه‌ها باشد.

دکتر سیمین وحیدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه درد کلیه در اثر عفونت کلیه یا آسیب رسیدن به آن ایجاد می‌شود، گفت: اگر پشت یا پهلوی فردی آسیب ببیند مثل برخورد ضربه، افراد تصور می‌کنند که کلیه‌هایشان درد می‌کند اما اغلب اوقات اینطور نیست و کلیه‌ها مشکلی ندارند.

 

وی گفت: کلیه‌ها در قسمت پشت بدن و بالای کمر (درست پایین دنده ها) واقع شده‌اند، اغلب افراد تمایل دارند که بدانند درد کمر مربوط به ایجاد مشکلی در کلیه‌ها است یا خیر، راه قطعی برای این کار وجود ندارد، اما با شناخت برخی علائم و انجام برخی آزمایش‌ها که توسط پزشک توصیه می‌شود، می توان مشکلات احتمالی کلیه ها را بررسی کرد.

 

این جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصا اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می تواند نشان دهنده درد واقعی کلیه ها باشد.

 

دکتر وحیدی گفت: درد می‌تواند در اثر عفونت کلیه ها (پیلونفریت) ایجاد شود. وجود سنگ در کلیه نیز باعث بروز درد کلیه می‌شود. حرکت سنگ در کلیه نیز باعث ایجاد درد می شود، وقتی سنگ کلیه شروع به حرکت می کند و از قسمت میزنای (حالب) عبور می‌کند و به سمت مثانه می رود، دردهای شدید و متناوبی را ایجاد می‌کند که قولنج کلیوی یا قولنج میزنای نامیده می شود.

 

وی با اشاره به اینکه قولنج کلیوی نوعی کولیک است که در اثر سنگ کلیه ایجاد می‌شود، گفت: این درد معمولاً از ناحیه کلیه یا زیر آن آغاز می‌شود و تا مثانه ادامه می‌یابد. درد قولنج کلیوی به صورت اسپاسمی است، بدین معنی که تیر می‌کشد و موج‌های ناگهانی دارد. این درد در دو نوع خفیف و حاد بروز می‌کند. نوع حاد آن را دردناک‌ترین حس تجربه‌ شده توسط انسان توصیف کرده‌اند.

 

دکتر وحیدی در خاتمه یادآور شد: عفونت‌های ادراری از علل شایعی است که موجب ایجاد دردهای کلیوی می شود، برخی مشکلات باعث انسداد تدریجی جریان ادرار می‌شود (انسداد ناگهانی جریان ادرار در سنگ کلیه دیده می شود) در این حالت نیز کلیه‌ها کش می‌آیند و درد شدیدی بروز می‌کند.

جمعه 17/8/1392 - 15:57
بیماری ها

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شایع‌ترین "زانوی پرانتزی" را نوع فیزیولوژیک آن عنوان کرد که نیازی به درمان ندارد و گفت: زیرا تا 1.5 سالکی درمان می‌شود.

دکتر شریف نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: ژنووراروم یا پای پرانتزی افزایش بیش از حد معمول در فاصله بین زانوها است که در حالت ایستادن طبیعی به نحوی که قوزک های داخلی مچ پا کنار هم قرار گرفته‌اند خود را نشان می دهد.

 

وی با بیان این که شایع‌ترین زانوی پرانتزی، نوع فیزیولوژیک آن است، بیان کرد: تقریبا همه کودکان با پاهای پرانتزی به دنیا می‌آیند و از وقتی که کودک شروع به ایستادن و راه رفتن می‌کند به تدریج پاهای پرانتزی اصلاح می شود.

 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رابطه افزود: نوع فیزیولوژیک آن است که معمولا تا هجده ماهگی به میزان قابل توجهی کم می شود و نیاز به درمان خاصی ندارد.

 

دکتر نجفی با اشاره به این که بیماری‌های استخوان دلیل بروز زانوی پرانتزی است، اظهار کرد: نرمی استخوان، راشیتیسم، بیماری بلانت (نقص در صفحه رشد استخوان)، آرتریت(التهاب مفصل)، عفونت مفصلی، شکستگی‌های اطراف زانو که خوب جوش نخورده باشد و آرتروز از علل پرانتزی شدن زانوها است.

 

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در ادامه گفت : پزشک با معاینه و در صورت نیاز با بررسی های آزمایشگاهی و رادیوگرافی احتمال وجود بیماری‌های استخوانی را معاینه می‌کند و در صورت تشخیص شروع به درمان می کند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که زانوی پرانتزی درمان نشود احتمال آرتروز زودرس زانو افزایش می یابد و درمان‌های آن می‌تواند شامل استفاده از زانوبند طبی، انجام فیزیوتراپی، ورزش کردن و عمل جراحی باشد.

جمعه 17/8/1392 - 15:41
بهداشت روانی

عضو هیئت مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: توجه و تمرکز بر توانمندی‌های کودک و نادیده گرفتن نارسایی‌های وی باعث افزایش اعتماد به نفس کودک می‌شود چرا که کودک احساس می‌کند که کارش ارزشمند است و مورد احترام دیگران قرار گرفته است.

خبرگزاری فارس: تمرکز بر توانمندی‌های کودک به اعتماد به‌ نفس او می‌افزاید

فربند فدائی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهارداشت: بخش عمده‌ای از شخصیت انسان تا 7 سالگی شکل می‌گیرد اما روند رشد شخصیت در سراسر عمر ادامه دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: برای آنکه کودکان از اعتماد به نفس و جرأت بیشتری برای رویارویی با مشکلات زندگی برخوردار شوند نحوه تعامل پدر و مادر با کودک اهمیت پیدا می‌کند.

مدیر گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: تا 1.5 سالگی کودک نیاز به محبت بی قید و شرط مادر دارد زیرا نوزاد انسانی ناتوان و بی‌پناه است و برای برآوردن خواسته‌های خود بطور کامل به مادر وابسته است.

 عضو هیئت مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران افزود: در صورتی که مادر نیازهای کودک از قبیل غذا، استراحت، نوازش و نظافت را به موقع و به طور کامل انجام دهد کودک به این نتیجه می‌رسد که جهان جای خوبی است و دیگران او را دوست دارند و به نیازهایش توجه می‌کنند.

فدائی ادامه داد: این کودک بعدها با اعتماد بنیادی وارد مدرسه و جامعه بزرگتر از خانواده می‌شود یعنی با این باور که افراد مرا دوست دارند و به من توجه می‌کنند می‌تواند حرف خود را بزند و به موفقیت خود اعتقاد داشته باشد.

مدیر گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: برعکس کودکی که نیازهایش مورد بی توجهی مادر قرار بگیرد و زمانی که می‌گرید مادر به سراغ او نمی‌آید یا وقتی که گرسنه است به او غذا داده نمی‌شود به این نتیجه می‌رسد که جهان جایی خصمانه است و دیگران او را دوست ندارند و برایش ارزش قائل نمی‌شوند.

متخصص روانپزشکی ادامه داد: این کودک در بزرگسالی با احساس بی اعتمادی به دنیا و مردم آن رفتار می‌کند و از آنجا که خود را بی ارزش می‌پندارد عموماً وارد رقابت نمی‌شود و قدر به پذیرش دوستی دیگران نیست.

استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: این کودک اعتمادی به محبت دیگران ندارد و در رفتار و گفتار دیگران همیشه به دنبال نیت‌های غیردوستانه می‌گردد.

فدائی ذکر این نکته را ضروری دانست که پس از 1.5 سالگی و با تکامل تدریجی دستگاه عصبی و حرکتی، مادر می‌تواند به تدریج برخی از کارهای کودک را به خود کودک واگذارد یا انجام خواسته‌های کودک را به تعویق بیاندازد چرا که کودک بزرگتر شده و قابل به تحمل است.

متخصص روانپزشکی تصریح کرد: کودکی که با اعتماد بزرگ شده است این موضوع را می‌پذیرد چرا که قبلاً آموخته است که مادر بالاخره به او توجه می‌کند اما کودکی که دچار بی اعتمادی بنیادی است همیشه نگران است که شاید مادر به سراغ او باز نگردد بنابراین حاضر به جدایی از مادر نیست و مرتباً با گریه و زاری مادر را نزد خود بازگرداند.

مدیر گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهارداشت: در دوران نوجوانی و جوانی هم دستاوردها باعث افزایش اعتماد به‌نفس در او می‌شود به این معنی که زمانی که فرد دستاورد خوبی داشته باشد به طور مثال نمره خوبی در مدرسه بگیرد یا کارهای ارزنده‌اش مورد تشویق قرار بگیرد؛ احساس می‌کند مورد احترام دیگران است و کارش ارزشمند است و در نتیجه اعتماد به نفس ‌فرد افزایش می‌یابد.

مدیر گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: به همین دلیل لازم است که پدران و مادران برای نوجوانان خود امکان کسب دستاورد فراهم سازند و کوشش و موفقیت فرزند خود را مورد تائید و تشویق قرار دهند و این موضوع باید توسط اولیای مدرسه نیز رعایت شود.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران تصریح کرد: مفهوم کلی این روش آن است که به جای تمرکز بر نارسایی‌های کودک و نوجوان به توانمندی‌های او توجه شود؛ حتی در دوران بزرگسالی و میان‌سالی نیز افراد و همسران یکدیگر را مورد احترام و تشویق قرار دهند.

فدائی به مدیران نیز توصیه کرد که کارکنان خود را مورد تشویق قرار دهند چرا که تائید دستاوردهای مثبت کارکنان نیز باعث افزایش اعتماد به نفس و علاقمند‌تر شدن آنان می‌شود.

 مدیر گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: به واسطه همین رفتارها است که اعتماد بنیادین شکل می‌گیرد و امور مختلف جامعه با سهولت بیشتری انجام می‌شود و با جامعه‌ای سالم‌تر مواجه خواهد شد.

جمعه 17/8/1392 - 15:39
مصاحبه و گفتگو

«طاهر سلیمان» ذاکر اهل بیت(ع) از کشور نیجریه وقتی از خاطره نخستین زیارت کربلا می‌گوید، اشک از دیدگانش جاری می‌شود.

خبرگزاری فارس: هدف قیام امام حسین(ع) به روایت مداح نیجریه‌ای

ویژه‌نامه محرم خبرگزاری فارس: ماه محرم با سوگواری و عزا از 1400 سال پیش تاکنون عجین شده است و بعد از واقعه مصیبت عاشورا مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) تلاش خود را به کار بسته‌اند تا پیام ثارالله را نسل به نسل منتقل کنند. برپایی یازدهمین همایش پیرغلامان حسینی در استان گلستان فرصتی را فراهم آورد که از نزدیک پای سخن این ذاکران سینه‌سوخته بنشینیم و از زبان آن‌ها علت این عشق خروشان به سید و سالار شهیدان را جویا شویم.

آنچه در ادامه می‌آید،‌ ماحصل گفت‌وگوی خبرنگار فارس با مداح و ذاکر اهل‌بیت(ع) از کشور نیجریه به نام «طاهر سلیمان» است که با وجود مشکلات ناشی از حضور وهابیت در کشورش، نوحه‌خوان اباعبدالله الحسین(ع) است.

 

 

* خودتان را معرفی می‌کنید؟

- «طاهر سلیمان» هستم از کشور نیجریه.

* در کدام شهر نیجریه ساکن هستید؟

ـ شهر بوچی

* بوچی از نظر مذهبی چگونه شهری است؟

ـ از لحاظ مذهبی یکی از مهم‌ترین شهرهای شمالی نیجریه است.

* چند درصد جمعیت این شهر شیعه هستند؟

ـ تقریباً نمی‌توان گفت، الحمد‌لله جمعیت خیلی زیاد است و هر روز هم بیشتر می‌شود.

*چند سال است که در مدح آقا امام حسین(ع) می‌خوانید؟

ـ تقریباً از 15 سال پیش مداحی را شروع کردم.

*در نیجریه تبلیغ دین اسلام، شیعه و پیام امام حسین(ع) را انجام دهید، برای شما سخت نیست؟

ـ نمی‌توانیم بگوییم؛ هم سخت است، هم سخت نیست. بعضی اوقات با سختی‌های زیادی روبرو می‌شویم، برخی اوقات هم نه!

*دولت و حکومت نیجریه که با فعالیت شما مخالفتی ندارند؟

ـ نه! آن‌ها مخالفتی با ما ندارد، منتهی بعضی از برادران اهل سنت و بیشتر وهابی‌ها برای ما مشکل ایجاد می‌کنند، ولی از آنجایی که حکومت دموکراسی است -اسلامی نیست- مشکل زیادی برای ما ایجاد نمی‌کند.

*در محرم امسال چه کاری را می‌خواهید انجام دهید؟

ـ می‌خواهم شعرهایی را بخوانم که خودم سروده‌ام.

*برای امام حسین(ع) شعر هم می‌نویسد؟

ـ بله!

*چند بیت از شعری که به زبان نیجریه‌ای سرودید، را به زبان فارسی ترجمه می‌کنید؟

ـ در این چند بیت تاریخ امام حسین(ع) را می‌خوانم و اینکه پیغمبر(ص)در زمان حیاتشان بارها بارها از مقام و شأن امام حسین(ع) تمجید کرده است و فرموده است: «حسینٌ منی و أنا من حسین، احب الله من احبَ حسیناً وابعضَ الله من ابعض حسیناً»، پس با این جایگاهی که امام حسین(ع) داشت چرا او را به شهادت رساندند.

* چند تا خواهر و برادر هستید؟

ـ برادر ندارم، چند تا خواهر دارم.

* از خواهران شما کسی هم مداح شده است؟

- نه! یکی از خواهرانم به واسطه من شیعه شده است، بقیه شیعه نیستند ولی ارتباطشان با شیعیان خوب است.

* اینکه یک نفر را در خانواده خودتان و به تبع آن چند نفر در شهرتان را شیعه کردید، چه احساسی دارید؟!

- از آنجایی که همه زندگی‌مان امام حسین(ع) است، اصلاً نمی‌توانم تعریف کنم!

* چندمین بار است که در جشنواره پیرغلامان شرکت می‌کنید؟

ـ اولین بار است که شرکت کردم.

* گرگان را چگونه دیدید؟

ـ وقتی گرگان آمدم، یاد کشورم افتادم.

* چطور؟!

ـ چون مانند نیجریه سرسبز است.

* تاکنون کربلا هم رفته‌اید؟

ـ یک بار، آن هم سال پیش.

* وقتی ضریح آقا امام حسین(ع) را دیدید، چه حسی به شما دست داد؟

ـ وقتی ضریح امام حسین(ع) را دیدم، نزدیک ما یک سید بود، آن قدر گریه و عزاداری کرد که من هم نتوانستم خودم را کنترل کنم، خیلی گریه و عزاداری کردم، الحمدلله آنچه از امام حسین(ع) می‌خواستم، در این یک سال به آن رسیدم.

* الان اطراف شما پر از مداحانی است که برای عشق امام حسین(ع) مداحی می‌کنند، چه احساسی دارید؟

ـ آرامش دارم! نمی‌دانم چگونه باید تعریف کنم، در اینجا مداحان از کشورهای مختلف نظیر افغانستان، آذربایجان، پاکستان، هند و جاهای دیگر حضور دارند،‌ خیلی تعجب کردم، فکر می‌کردم که تنها در این همایش یک یا دو کشور حضور داشته باشند.

*در مناسبت‌های مختلف برای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نوحه‌سرایی کردید،‌ فکر می‌کنید هدف اصلی امام حسین(ع) و خاندان مطهرش برای رفتن به کربلا چه بود که در راه خدا شهید شدند؟

ـ هدف امام حسین(ع) بالا بردن پرچم دین جد بزرگوارش حضرت محمد مصطفی(ص) بوده است، همانطور که فرمود: هدف من از این حرکت، اصلاح امور امت جدم و انجام امر به معروف و نهی از منکر است و می‌خواهم سیره جدم (ص) و پدرم علی بن ابیطالب(ع) را در پیش گیرم.

جمعه 17/8/1392 - 15:38
اطلاعات دارویی و پزشکی

تحقیقات جدید نشان داد زنان زیر ۶۰ سال مبتلا به دیابت بیشتر با خطر افزایش بیماری قلبی روبه‌رو می‌شوند.

خبرگزاری فارس: بیماری قلبی در کمین زنان مبتلا به دیابت

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری هلث‌دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید نشان داد که زنان جوان‌تر از 60 سال که به دیابت مبتلا بودند تا چهار برابر بیشتر از  افراد بدون دیابت احتمال دارد که به بیماری عروق کرونر قلب مواجه شوند.

محققان گفتند ما در مقابل زنان زیر 60 سال مبتلا به بیماری قلبی که دیابت نیز دارند،‌ نیاز داریم سخت‌تر کار کنیم.

آنها افزودند که نیاز به غربالگری و پیشگیری در زنان زیر 60 سال مبتلا به بیماری قلبی و دیابت بسیار حائز اهمیت است.

به گفته محققان برای این دسته از زنان لازم است که توصیه‌های رژیم غذایی و ورزش توصیه شود و بهترین راه مدیریت این بیماری است.

نتایج این تحقیقات که در مجله مراقبت از دیابت منتشر شد همچنین نشان داد که دیابت در مردان اثر کمتری بر بیماری قلبی آنها گذاشته است.

به اعتقاد محققان، تفاو‌تهای جنسیتی در خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و ابتلا به دیابت موثر است.

عواملی مانند ژنتیک و هورمون‌ها ممکن است تفاوت بین مردان و زنان را زمانی که این عوامل بر دیابت و سلامت قلب آنها تأثیر می‌گذارد، شرح دهد.

پنج شنبه 16/8/1392 - 18:21
آموزش و تحقيقات

می‌گویند امروز، آینده دیروز است، یعنی آینده لزوما چیز ترسناکی نیست، اما می‌بینید ما مردم چقدر از آینده می‌ترسیم؟ آینده برای بیشتر ما یک چیز وهم‌انگیز است، یک زمان نیامده که سرش برای دردسر، درد می‌کند؛ برای همین است که بیشتر ما از آینده می‌ترسیم.

این ترس زن و مرد هم نمی شناسد و همه را به نوعی مشغول خودش می کند، حتی برای بعضی ها منشأ افسردگی می شود و دل و دماغشان را برای ادامه زندگی کور می کند.

اینها حرف های یک روان شناس است که بخشی از افسردگی را به ترس از آینده ربط می دهد. او منظورش آدم هایی است که پیش رویشان جز بن بست چیزی نمی بینند و آینده برایشان، زمانی دور و مبهم است.

محمدحسین جعفری در گفت وگو با ایسنا، بخش دیگر افسردگی را نیز به مجرد بودن ربط می دهد و بخش زنانه اش را پررنگ تر می کند، یعنی می گوید، اگر دختری در سن 20 تا 30 سالگی یا بیشتر گرفتار افسردگی شد، می شود این افسردگی را به ناکامی عشقی یا این دلمشغولی که چرا تا به حال تنها مانده است، ربط داد.

با این حال ترس از آینده و افسردگی ناشی از آن را می شود از زاویه ای دیگر هم نگاه کرد، یعنی از زاویه ای فراتر از تجرد و دلهره های دختری که از تنها ماندن می ترسد.

این معادله که مرد نان آور خانه است و زن نان خور، سال هاست به هم خورده و دیگر نه مردان نان آور مطلقند و نه زنان مصرف کننده صرف.

این نیز مرهون رشد اجتماعی زنان است؛ زنانی که تحصیل می کنند، در انواع رشته ها ماهر می شوند و حرفی برای گفتن پیدا می کنند، اما فقط تعداد کمی از این زنان به بازار کار وارد می شوند و تعداد کمتری شانس رسیدن به پست های بالا را پیدا می کنند.

پس گوشه نشین شدن اجباری را هم باید به دلایل افسردگی و البته ترس از آینده زنان اضافه کرد. برنامه ریزان کشور، اما هر زمان بحث اشتغال پیش می آید، بی درنگ مردان را در اولویت قرار می دهند، آن هم طبق همان تفکر سنتی که مرد را نان آور خانواده می داند.

در مورد ازدواج هم همین طور است، یعنی این برنامه ریزان بیشتر می کوشند پسران را به ازدواج ترغیب کنند و جاده زندگی را برای آنها هموار کنند و نه برای دختران.

اما این تفکر سنتی نه گره ازدواج را باز می کند و نه گره اشتغال را. گره ترس از آینده و افسردگی هم با این شیوه باز نمی شود، مگر آن وقت که به این باور برسیم که ایجاد معنا و هدف در زندگی حق هر انسانی است، فارغ از این که زن باشد یا مرد.

مریم خباز - جام جم

پنج شنبه 16/8/1392 - 18:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته