• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1568
تعداد نظرات : 388
زمان آخرین مطلب : 3804روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی گفت:بیماری سلیاک عمر افراد را کاهش نمی دهد و فقط بر روی کیفیت زندگی مبتلایان اثر می گذارد.

به گزارش ایرنا،«رضا ملک زاده» روز پنج شنبه در کنگره علمی روز سلیاک در بیمارستان شریعتی افزود:سلیاک بیماری است که هنوز تا حدودی ناشناخته است و آمارها نشان می دهد 70 هزار نفر در کشور به آن مبتلا هستند.

وی اظهار داشت:مطالعاتی که 5 سال گذشته درباره بیماری سلیاک در کشور انجام شد نشان می دهد یک درصد افراد جامعه یعنی 700 هزار نفر، مستعد ابتلا به این بیماری هستند که برای درمان باید از محصولات فاقد گلوتن استفاده کنند.

گلوتن در برخی غلات مانند گندم، جو، چاودار و جوی دوسر وجود دارد. 

وی گفت: همچنین بیماری دیگری به نام «روده تحریک پذیر» در کشور وجود دارد که علایم آن مانند بیماری سلیاک شامل نفخ ، سردرد ، حالت تهوع ، کم خونی ، اسهال و یبوست است.

ملک زاده افزود:تحقیقات نشان می دهد که دو میلیون و 300 هزار نفر به بیماری روده تحریک پذیر مبتلا هستند که این افراد هم نباید محصولاتی که دارای گلوتن هستند مصرف کنند.

وی ادامه داد: در مجموع با بیماری سلیاک و روده تحریک پذیر حدود سه میلیون نفر در کشور باید از غذا و محصولات فاقد گلوتن استفاده کنند که نیازمند حمایت دولت است.

ملک زاده گفت:این افراد می توانند آرد ذرت را جایگزین آرد گندم یا جو کنند و باید با برنامه ریزی، قسمتی از سوپرمارکت های کشور به عرضه محصولات فاقد گلوتن اختصاص یابد.

وی افزود: تحقیقاتی در حال انجام است تا آنزیمی تهیه شود که با اضافه کردن به آرد گندم حساسیت آنرا از بین ببرد. این تحقیق همچنان ادامه دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: روده افراد مبتلا به سلیاک دارای نفوذ پذیری بالایی است از این رو تحقیق برای تولید دارویی که میزان نفوذ پذیری را کاهش دهد در حال انجام است ، دارویی هم تهیه شده اما هنوز وارد بازار نشده است بنابراین همچنان بهترین راه برای درمان بیماری سلیاک و روده تحریک پذیر رژیم غذایی فاقد گلوتن است.

بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است. در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیب می بیند و در جذب مواد اختلال پیدا می شود. 

در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک، پروتئینی از دسته گلوتن را که در برخی غلات مانند گندم، جو، چاودار و جوی دوسر وجود دارد، مصرف کنند دچار علایم عدم تحمل می شوند. 

ورود گلوتن به سلول پرزهای روده موجب پاسخ سیستم ایمنی می شود و واکنش التهابی ایجاد شده موجب تحلیل پرزهای روده و کاهش فعالیت آنزیم های روده می شود.

بخش عمده ای از جذب مواد غذایی در روده در پرزهای روده انجام می شود و تخریب پرزها موجب سوء جذب می شود. 

دراغلب موارد بیماری سلیاک، ژنتیکی است اما این بیماری واگیردار یا سرطانی نیست و درمان آن هم رژیم غذایی فاقد گلوتن است.

همایش علمی یکروزه سلیاک امروز پنجشنبه با حضور رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، حسین علی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت درمان مجلس شورای اسلامی ، رسول دیناروند رییس سازمان غذا و داروی کشور و جمعی از متخصصان گوارش و کبد کشور و برخی از بیماران سلیاکی در بیمارستان شریعتی برگزار شد. 

پنج شنبه 16/8/1392 - 18:18
اطلاعات دارویی و پزشکی

دبیر اجرایی سمپوزیوم یک روزه اینترونشن در انفارکتوس حاد میوکارد از برگزاری سمینار تخصصی با موضوع درمان‌های مداخله‌ای خبر داد.

دکتر محسن معدنی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد:‌ در این سمینار به بررسی درمان‌های مداخله‌ای رایج در سراسر دنیا برای بیماران مبتلا به سکته‌های حاد قلبی پرداخته می‌شود که این درمان‌ها در نقاط مختلف کشور و بر اساس امکانات متفاوت است.

 

وی ادامه داد: درمان‌های مداخله‌ای در کشور ما نیز در مراکز اصلی قلب و عروق از درمان دارویی موثر هستند به ویژه اکنون که میزان اطلاعات و نوع تکنیک پیشرفت زیادی کرده است.

 

این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه بسیاری از موارد با تاخیر زیاد به مراکز قلب مراجعه می‌کنند، اظهار کرد: بهتر است افراد با مشاهده عوارض مشکوک به انفارکتوس که شایع‌ترین آن دردهای قفسه سینه است به مراکز قلب و عروق مراجعه کنند تا درمان‌ها هرچه سریعتر آغاز شود.

 

دکتر معدنی در رابطه با درمان‌های مداخله‌ای تشریح کرد: درمان‌های مداخله‌ای مانند بازکردن رگ با استفاده از بالون انجام می‌شود که می‌تواند از بروز سکته قلبی جلوگیری کند.

 

دبیر سمپوزیوم اینترونشنال در انفارکتوس حاد میوکارد در رابطه با این سمپوزیوم تصریح کرد: سمپوزیوم یک روزه با محوریت درمان‌های مداخله‌ای انفارکتوس از سوی انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران در روز 16 آبان ماه در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار می‌شود.

چهارشنبه 15/8/1392 - 17:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

فوق‌تخصص گوارش می‌گوید فقط ۱۰ درصد مبتلایان به سلیاک از بیماری خود خبر دارند. پوکی استخوان، فقر آهن و سرطان‌های گوارش می‌تواند از عوارض طولانی‌مدت این بیماری باشد.

خبرگزاری فارس: فقر آهن و پوکی استخوان نتیجه سندرُم سوءجذب

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، رضا انصاری ظهر امروز در نشست خبری انجمن حمایت از بیماران سلیاکی خاطرنشان کرد: فقط 10 درصد افرادی که دستگاه گوارش آنها به پروتئین گندم و جو حساسیت نشان می‌دهد و مبتلا به سلیاک هستند از بیماری خود باخبرند. این بیماری در بقیه افراد نهفته است و تا سالها از آن خبر ندارند.

وی با بیان اینکه 3 تا 11 درصد افراد هر جامعه به گلوتن حساسند و بدن آنها واکنش نشان می‌دهد افزود: سلیاک نوعی سندرم سوءجذب و اختلال جذبی در دستگاه گوارش ایجاد می‌کند و در بسیاری از موارد ممکن است به فقر آهن و پوکی استخوان هم در افراد مبتلا به سلیاک منجر بشود چرا که مخاط روده مدام و به طور هفتگی در حال رویش و بازسازی است در صورتی که در این گونه افراد مخاط روده ریزش کرده و جلوی جذب آهن، کلسیم و انواع ویتامین مانند B12 و C نیز گرفته می‌شود.

انصاری تصریح کرد: اینکه به افراد بگوییم نان حاوی جو، گندم یا سایر مواد غذایی فاقد گلوتن مصرف کنند کار بسیار مشکلی است. در این راستا کارخانه‌های مواد غذایی نیز باید وارد عمل شوند چرا که امکان تولید نان‌هایی از آرد سیب‌زمینی، ذرت و برنج که فاقد گلوتن هستند وجود دارد.

این فوق تخصص گوارش مشکل را آنجا می‌داند که برخی کارخانه‌های تولید نان یا نانوایی‌ها با همان ظرفی که نان گندم را تهیه می‌کنند نان مخصوص این بیماران را نیز می‌پزند در حالی که حتی یک ذره آرد گندم هم اثر حساسیت‌زایی خود را روی این بیماران می‌گذارد.

عضو انجمن حمایت از بیماران سلیاکی گفت: در رژیم غذایی بیماران مبتلا به سلیاک از ادویه‌ها، سس قرمز، سس سفید، لبنیاتی که حاوی شیر خشک هستند باید پرهیز شود و حتی برخی داروهای بیماران تیروئیدی و مولتی‌ویتامین‌ها نیز که حاوی نشاسته یا گلوتن است برای این بیماران مضر محسوب می‌شود اما مشکل آنجاست که حتی در بیمارستان‌هایمان نیز که این گونه بیماران بستری می‌شوند امکان تهیه غذای مخصوص این بیماران وجود ندارد.

چهارشنبه 15/8/1392 - 17:13
اطلاعات دارویی و پزشکی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به طور کلی کار با رایانه به ویژه در طولانی مدت می‌تواند موجب آسیب‌های چشمی و خستگی چشم می‌شود.

دکتر علی رضا پیمان در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با اشاره به سندرم بینایی رایانه‌ای اظهار کرد: این بیماری یکی از علل خشکی چشم است اما چندان شایع نیست و نیاز به درمان خاصی ندارد هم چنین ضرر دائمی برای چشم نخواهد داشت.

 

وی با اشاره به اینکه بیماری سندرم بینایی رایانه‌ای بیشتر در افرادی که طولانی مدت از رایانه استفاده می‌کنند، مشاهده می‌شود، افزود: تاثیرات این بیماری بر چشم در درازمدت قابل برگشت است و سندرم بینایی رایانه‌ای پس از کاهش فعالیت و یا عدم استفاده از رایانه خود به خود درمان می‌شود و نیاز به درمان خاصی ندارد.

 

این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه به طور کلی کار با رایانه به ویژه در طولانی مدت می‌تواند موجب آسیب‌های چشمی شود، افزود: فاصله چشم تا مانیتور حدود 50 تا 60 سانتی متر است و این فاصله کم در طولانی مدت موجب خستگی چشم می‌شود.

 

پیمان با بیان اینکه هنگام کار با رایانه بهتر است هر 15 دقیقه برای چند ثانیه چشم خود را ببندیم و به آن استراحت دهیم، اضافه کرد: کار با رایانه به ویژه در شب و زمانی که انرژی زیادی مصرف می‌شود و مغز را به شدت درگیر می‌کند موجب می‌شود فرد کمتر پلک بزند.

 

وی با اشاره به اینکه افراد در زمان‌های کار با رایانه کمتر پلک می‌زنند، خاطرنشان کرد: پلک زدن نقش مهمی در محافظت سطح چشم دارد و موجب می‌شود اشک در سطح چشم پخش شود و غدد لبه پلک چربی ترشح کنند.

 

این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه کمتر پلک زدن موجب می‌شود غدد پلک کمتر چربی ترشح کنند، ادامه داد: کار طولانی مدت با رایانه کیفیت لایه اشک چشم را کم کرده و سوزش چشم، خستگی زودرس و حساس چشمی را به همراه دارد که همه از علائم خشکی چشم هستند.

 

پیمان توصیه کرد: افرادی که برای طولانی با کامپیوتر کار می‌کنند نباید پلک زدن را فراموش کنند،‌ در میان کار به چشم‌ها استراحت کوتاه دهند و هر 45 دقیقه یک بار از کار دست بکشند و البته در موارد حاد خشکی چشم باید از اشک مصنوعی استفاده کرد.

چهارشنبه 15/8/1392 - 17:12
آموزش و تحقيقات

متخصصان علوم پزشکی در آمریکا با انجام یک مطالعه جدید دریافته‌اند زنانی که در دوران بارداری خروپف می‌کنند بیشتر با احتمال نیاز به عمل سزارین و همچنین با خطر تولد نوزادان کم‌وزن مواجه هستند.

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس یافته‌های این مطالعه درمان خروپف در زنان باردار می‌تواند مشکلات جسمی نوزادان آنها را در سال‌های پس از تولد کاهش دهد.

 

متخصصان علوم پزشکی دانشگاه میشیگان به بررسی 1673 زن باردار پرداختند که 35 درصد از آنان به طور مرتب خروپف می‌کردند. پس از مقایسه‌ این زنان با گروه دیگری که خروپف نمی‌کردند مشخص شد که گروه اول دو سوم بیشتر مستعد به دنیا آوردن نوزادان زیر وزن طبیعی هستند و برای وضع حمل اغلب به جراحی سزارین نیاز پیدا می‌کنند.

 

«لوئیس اوبریین»، محقق ارشد این مطالعه خاطر نشان کرد: تاکنون بیشتر بررسی‌ها روی تاثیر خروپف کردن در دوران بارداری بر سلامت مادر ارزیابی شده اما تا پیش از این مطالعات قابل توجهی در مورد تاثیر این فاکتور بر سلامت نوزادان صورت نگرفته است.

 

نتایج بررسی‌های پیشین حاکی از آن بود زنانی که در دوران بارداری خروپف می‌کنند بیشتر در معرض فشارخون بالا و افزایش سریع پروتئین در ادرار هستند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌دی‌نیوز، در این مطالعه نیز هرچند به بررسی رابطه بین خروپف کردن در دوران بارداری و افزایش احتمال زایمان به روش سزارین و تولد نوزادان کم‌وزن پرداخته شده اما رابطه علت - معلولی این دو فاکتور هنوز مشخص نشده و نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

چهارشنبه 15/8/1392 - 17:11
تغذیه و تناسب اندام

یک متخصص تغذیه گفت: زنان انرژی کم‌تری برای فعالیت‌های غیرارادی نیاز دارند چرا که تعداد عضلات آنان کمتر از مردان است.

دکتر سید ضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: انرژی پایه مورد نیاز خانم‌ها کمتر از آقایان است چرا که تعداد عضلات زنان نسبت به مردان کمتر است و برای تامین انرژی مورد نیاز فعالیت‌های غیرارادی احتیاج به سوخت کمتری دارند.

 

وی در رابطه با انرژی مورد نیاز زنان و مردان اظهار کرد: بر مبنای محاسباتی که انجام شده، هر زن به ازای هر کیلو وزن خود 0.9 کالری و هر مرد به ازای هر کیلو وزن، یک کالری برای تامین انرژی پایه نیاز دارد که این در افراد به نوع فعالیت و میزان مصرف انرژی روزانه بستگی دارد و بین افراد متفاوت است.

 

این متخصص در ادامه اظهار کرد: به طور معمول زنان به 1600 و مردان به 2500 کالری در روز برای فعالیت‌های عادی و روزانه نیاز دارند که باید با استفاده از منابع درست مغذی‌ها تامین شود. بنابراین برای تغذیه درست باید از منابع چربی‌ها، قندها و پروتئین‌ها فراهم شود.

 

وی ادامه داد: برای تامین منابع مورد نیاز باید بین 10 تا 20 درصد کل انرژی از منابع پروتئینی، 45 تا 60 درصد از محل کربوهیدرات‌های پیچیده و 20 تا 30 درصد از کل انرژی‌های روزانه باید از منابع چربی به دست بیاید.

 

مظهری با بیان اینکه برخی از ویتامین‌ها در شرایط اقلیمی در افراد بومی با کمبود همراه هستند، عنوان کرد: این امیدواری می‌تواند به وجود بیاید در مناطقی که به صورت بومی کمبودهای ویتامین‌ها و مواد معدنی وجود دارد، با فراهم شدن تنها 50 درصد ریزمغذی تعادل و تناسب برقرار شود و قدرت بدنی متناسب با شرایط در افراد وجود داشته باشد.

 

وی ادامه داد: اما اگر تعادل در بدن افراد وجود نداشته باشد با وجود دریافت انرژی بیشتر، سیستم دفاعی که وظیفه حمایت و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد و مبارزه با عوامل بیماری را بر عهده دارند نمی‌توانند این وظایف را به درستی انجام دهند چرا که تغذیه نامناسب و مواد غذایی طعم و رنگ‌ دهنده می‌تواند سیستم دفاعی را دچار سردرگمی کند.

 

این متخصص تغذیه افزود: در صورت آسیب دیدن سیستم ایمنی ممکن است به جای عوامل خارجی به سلول‌های داخلی حمله‌ور شده و ارگان‌های حساس و ترکیبات مهم بدن را مختل کند و به بیماری‌های خود ایمنی و حساسیت‌ها منجر شود.

سه شنبه 14/8/1392 - 15:49
دعا و زیارت

حسین (ع) سرور و سالار شهیدان و بهترین آرامش‌دهنده و شفاعت‌کننده است و البته قرائت زیارت عاشورا راهی برای نزدیکی به سیدالشهدا (ع)، تعجیل در دعاها و حاجات خیر و گشایش مشکلات است.

خبرگزاری فارس: زیارت عاشورا شاه‌کلید گشایش مشکلات

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، قرائت زیارت عاشورا مهمترین آیین ماه محرم‌الحرام است و ما شیعیان با خواندن این زیارت به سرور و سالار شهیدان سلام می‌دهیم و از شالوده ستم و ظلم بر آن عزیز بیزاری می‌جوییم.

برپایی زیارت عاشورا در مساجد و تکایا کرمان

در استان پهناور کرمان در ماه‌های محرم و صفر برگزاری زیارت عاشورا در مساجد، تکایا، حسینیه‌ها و مجالس عزای امام حسین (ع) به یک سنت تبدیل شده است، هر چند که در سایر ایام سال برگزاری زیارت عاشورا رونق دارد، اما در ماه عزای سالار شهیدان در این دیار بی‌نظیر است.

معمولا در ابتدا مراسم‌های روضه امام حسین (ع) در این دیار زیارت عاشورا قرائت می‌شود، برگزاری آیین زیارت عاشورا در مساجد و تکایا استان پهناور کرمان پس از اقامه نماز صبح برپا می‌شود که منجر به شور و شعور حسینی در این آیین می‌شود.

وقتی آبروی حسین (ع) واسطه آبرومندی ما می‌شود، آن گاه که وضو می‌سازی و با نیت پاک و دلی پر از حاجت رو به قبله می‌نشینی و زیارت شریف عاشورا را آغاز می‌کنی و به حسین (ع) سلام می‌دهی السلام علیک یا اباعبدالله ... لحظاتی خود را جدای از دنیا و تعلقاتش احساس می‌کنی.

آن‌جا که در زیارت عاشورا لعن می‌فرستی بر مردمی که شالوده ستم و بیدادگری را بر خاندان رسول‌الله (ص) ریختند، قلب انسان سنگین می‌شود از این همه قساوت، سنگ‌دلی و بی‌رحمی.

آن لحظه که در زیارت عاشورا زمزمه می‌کنی، خدایا! قرار ده مرا نزد خودت آبرومند به وسیله حسین (ع)، احساس می‌کنی، خداوند نگاهی دیگر به تو دارد به واسطه آبروی نور دیده دخت عزیز و بزرگوار رسول الله (ص).

و آن‌گاه که در پایان زیارت عاشورا به پروردگار عزیز می‌گویی، خدایا روزیم گردان شفاعت حسین (ع) را در روز ورود به صحرای قیامت و ثابت بگذار گام راستیم را در نزد خودت با حسین (ع) و یاران حسین (ع)، انگار رها می‌شوی از تمام دغدغه‌ها و دشواری‌های این روزگار.

حسین (ع) یعنی عشق

حسین (ع) زیباترین واژه هستی است، حسین (ع) یعنی عشق، عشق به همه خوبی‌ها، حسین (ع) شخصیتی است که خداوند در روز عرفه نخست به زائران سیدالشهدا (ع) نظر می‌کند بعد به زائران خانه خودش.

حضرت امام صادق (ع) می‌فرماید «هر کس به وسیله خواندن زیارت عاشورا، جدم حسین (ع) را زیارت کند چه از راه دور یا نزدیک به خدا قسم خداوند هر حاجت مادی و معنوی داشته باشد به وی می‌دهد».

بی‌شک با عشق و ارادت به سالار شهیدان کربلا می‌توان سریع‌تر و مطمئن به هدف رسید.

زیارت شریف عاشورا راهی سریع برای رسیدن به حسین (ع)

برای رسیدن به محبت، عشق و علاقه امام حسین (ع) هم راه‌های گوناگون وجود دارد، اما راهی که سریع‌تر می‌توان به وسیله آن به بارگاه سرور و سالار شهیدان راه یابید و جزو شیفتگان و عشاق سیدالشهدا (ع) شوید از طریق قرائت زیارت عاشورا و به ویژه مداومت به خواندن این زیارت شریف است.

زیارت عاشورا از احادیث قدسی است و روایت صفوان در مورد زیارت عاشورا بیان کننده این امر است که جبرئیل امین این زیارت را از طریق خداوند متعال برای پیامبر بزرگوار اسلام (ص) قرائت کرد و این زیارت از طریق معصومان (ع) به امام باقر (ع) رسید و از طریق این امام معصوم (ع) به دست شیعیان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) رسیده است.

ائمه اطهار (ع) ما شیعیان به ویژه آقا و سرورمان امام زمان (عج) تاکید به خواندن و مداومت به خواندن زیارت شریف عاشورا داشته‌اند در ملاقاتی که سید رشتی با امام عصر (عج) داشته‌‌اند، ایشان به سید رشتی می‌فرمایند «چرا عاشورا نمی‌خوانید و بعد سه بار می‌فرمایند عاشورا، عاشورا، عاشورا».

زیارت عاشورا شاه‌کلید رفع مشکلات است

امام صادق (ع) به صفوان می‌فرماید «زیارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت کن به درستی که من چند خیر را برای خواننده آن تضمین می‌کنم، نخست زیارتش قبول شود، دوم سعی و کوشش وی شکور باشد، سوم حاجات او هرچه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و نا امید از درگاهش برنگردد، زیرا خداوند وعده خود را خلاف نمی‌کند». (بحارالانوار- جلد 98- ص 300).

امام صادق (ع) به صفوان مى‌فرماید «هر گاه حاجتى پیدا کردى این زیارت را بخوان که برآورده می‌شود».

چه حال و هوای خوشی دارد، قرائت زیارت عاشورا در محرم‌الحرام و چه زیباست به یاد همه حاجت‌مندان بودن در هنگام زمزمه این زیارت شریف، التماس دعا.

----------------------------

گزارش از مهسا حقانیت

----------------------------

سه شنبه 14/8/1392 - 15:47
اخبار

محرم آغازی بر دفتر دل برای همراه‌شدن با حسین زهرا(س) است، همراه شدن خسته‌دلی آواره و ناشناس در شهری پر از آلودگی‌های دل که مرا از تو دور می‌کند؛ حسین جان در تکیه عزای تو مرا جایی هست؟

خبرگزاری فارس: ایام محرم در تهران هیئت کجا برویم+جدول

به گزارش خبرگزاری فارس، باز بوی ماه عشق در کوچه‌های غم گرفته شهر پیچیده است و غم بی‌صدای محرم، دل‌های عشاق حسینی را از غم پاییزی رهانیده، انگار دل‌ها آماده سلامی دوباره به ماه محرم حسینی شده‌اند تا هم ‌نوای با ماتم بی بی دو عالم پیام غریبی سید و سالار شهیدان را به گوش جهانیان برسانند.

هیئات، تکایا و حسینه‌های شهر تهران نیز همنوا با نوای عاشوراییان خود را برای برگزاری باشکوه مراسم عزای مولا و مقتدای خویش آماده می‌سازند و هر یک به نوبه‌ خود در جای جای این شهر بزرگ تلاش می‌کند به ندای «هل من ناصر ینصرنی» حسین زمان پاسخ دهند، ‌در ادامه برنامه عزاداری  136 هیئت کلانشهر تهران را مشاهده می‌کنید:

 

ردیف

نام هیئت زمان سخنران مداح  مکان
1 مهدیه دوشنبه 13 آبان (شب اول محرم)، از ساعت 20 حجت‌الاسلام   محمود معرفت زیارت عاشورا: مهدی خادم، نوحه: مهدی منصوری خیابان ولی‌عصر(عج)، پایین‌تر از میدان منیریه،‌ مهدیه تهران
سه‌شنبه 14 آبان(شب دوم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: رضا طاهری،‌ نوحه: مهدی منصوری
چهارشنبه 15 آبان (شب سوم محرم)، از ساعت 20
پنج‌شنبه 16 آبان (شب چهارم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: رضا طاهری، نوحه: صادق آهنگران
زیارت عاشورا: محمد سجادی،‌ نوحه: صادق آهنگران
جمعه 17 آبان (شب پنجم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: اکبر سلطانپور، نوحه:  سیدمحمد امام
شنبه 18 آبان(شب ششم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: محمد عیسی، نوحه: سیدمحمد امام
یک‌شنبه 19 آبان (شب هفتم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: حسین موحدی‌نیا، نوحه: اسدالله عرب سرخی
دوشنبه 20 آبان (شب هشتم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: حسین موحدی‌نیا،‌ نوحه: اسدالله عرب سرخی
سه‌شنبه 21 آبان (شب تاسوعای حسینی)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: کاظم احمدی،‌ نوحه: رضا طاهری
چهارشنبه 22 آبان (روز تاسوعای حسینی) زیارت عاشورا: مهدی فاطمی، نوحه: علی مشکینی و مجید بادکوبه
چهارشنبه 22 آبان (شب عاشورای حسینی)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: کاظم احمدی، نوحه: محمد فراهانی
پنج‌شنبه 23 آبان (روز عاشورای حسینی) زیارت عاشورا: مرتضی خلیلی،‌ نوحه: علی مشکینی و مجید بادکوبه
پنج‌شنبه 23 آبان(شب یازدهم محرم)، از ساعت 20 زیارت عاشورا: سیدجواد میری، نوحه: علی مهدوی‌نژاد
2 مسجد ارک دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام قاسمیان منصور ارضی، ابوالفضل بختیاری چهارراه گلوبندک، خیابان 15 خرداد
3 مهدیه امام حسن مجتبی(ع) دهه اول از ساعت 5:30 صبح -------- سعید حدادیان خیابان آزادی، بعد از پل یادگار امام
4 صنف لباس فروش‌ها دهه اول بعد از نماز صبح حجت‌الاسلام ثمری منصور ارضی خیابان سعدی، چهارراه مخبر الدوله
5 هیئت الرضا(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام دارستانی عبدالرضا هلالی ضلع شمالی پارک شهر، خیابان فیاض بخش، ورزشگاه شهدای هفتم تیر
6 حسینیه حاج شیخ مرتضی زاهد(ره) دهه اول از ساعت 16:30 حجت‌الاسلام جاودان ذاکرین اهل بیت (ع) خیابان شهید مصطفی خمینی، نرسیده به چهارراه مولوی، کوچه بالاگر
7 حسینیه آیت‌الله حق‌شناس(ره) دهه اول از ساعت 19 حجت‌الاسلام جاودان ذاکرین اهل بیت (ع) خیابان مجاهدین اسلام، جنب مجتمع بهنام
8 مسجد امام رضا(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام عباس سمیع‌زاده سجاد محمدی، وحید منصوری، امیر محمدزاده، احمد وفاجوحسینی خیابان کارگر جنوبی، میدان حر، چهارراه لشکر، خیابان کمالی، جنب بیمارستان لقمان حکیم
9 مسجد ملک دهه اول از ساعت 9 صبح آیت‌الله انگجی سیدمحسن گرسویی خیابان 15 خرداد، بازار بزرگ تهران
10 روضةالعبّاس(ع) از دوشنبه، دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام مصطفی کرمی حسین سیب سرخی خیابان انقلاب، پشت ایستگاه مترو دروازه شمیران، ورزشگاه شهدای دروازه شمیران
11 حسینیه مکتب الزینب(س) دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام نصیرزاده امیر یعقوبی میدان رازی(گمرک)، خیابان ایروانی، جنب مسجد ابوالفضل(ع)
12 بیت الحسن المجتبی(ع) دهه اول از ساعت 18 حجت‌الاسلام حسن شریعت‌زاده محسن عرب خالقی چهارراه آبسردار، خیابان ایران، نبش گلمحمدی
13 شاهزاده علی اصغر(ع) از دوشنبه دهه اول از ساعت 18 ابوالحسن علوی مجید قناعت جو، مهدی مینویی، محمد کمیل، احد قدمی، مرتضی فرهنگ، میلاد مقدم، سیاوش پورصمدی خیابان حضرت ولی عصر(عج)، بالاتر از میدان منیریه، کوچه راتق، حسینیه حیدری آرام
14 عشاق العباس(ع)، گردان شهادت دهه اول از ساعت 20 نامدار صداقت مهدی فاطمی خیابان کریمخان، خیابان ثنایی، کوچه نهم
15 امامزاده سیدناصرالدین بعد از نماز مغرب عشاء حجت‌الاسلام طباطبایی نسب حامد خمسه، عباس محبی خیابان خیام، روبروی مترو خیام
16 حدیث کساء دهه اول از ظهر مهدی توکلی سیدمحسن گرسویی خیابان ایران، کوچه کبریت‌چی
17 مسجد جامع لاله‌زار دهه اول از نماز ظهر ----------- امیر یعقوبی خیابان لاله‌زار، مسجد جامع لاله‌زار
18 مسجد سیدالشهداء(ع) دهه اول از نماز مغرب ------------ ذاکرین اهل بیت(ع) بزرگراه شهید نواب صفوی، نرسیده به پل کمیل، خیابن جوانمرد
19 حسینیه خامس آل عباء دهه اول از ساعت 19 محمدحسن گودرزی محمدرضا مرحب، سعید غضنفری، علی قجری بزرگران نواب صفوی، تقاطع پل امام خمینی(ره)، پشت ساختمان بازنشستگی شهرداری
20 بیت الحسن المجتبی(ع) دهه اول از ساعت 7 صبح حجت‌الاسلام محمدسعید خوشنما جواد اعتماد سعید چهارراه آبسردار، خیابان ایران، نبش گل‌محمدی
21 مکتب تشیع از دوشنبه دهه اول از ساعت 19 ------------- کاظم غفارنژاد خیابان وحدت اسلامی، کوچه زهره کرمانی، روبروی حسینیه جلوه
22 عشاق الائمه دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام نمازی مجید کاشانی، مهدی یزدانی خرم خیابان ولیعصر(عج)، جنب کوچه برزگر، پلاک 393
23 مسجد محمدی(ص) دهه اول از ساعت 19 مهدوی حامد عالی، محسن هژیری، مهدی عیاری خیابان امام خمینی، تقاطع خوش
24 حسینیه کربلائی‌ها دهه اول بعد از نماز ظهر ------------- محمد صادقی خیابان 15 خرداد، چهارراه گلوبندک
25 بیت القرآن

هیئت طفلان مسلم(ع)

از شب اول تا 13 محرم، از نماز مغرب و عشا حجت‌الاسلام گلشنی علی جهان‌بخش خیابان ولیعصر،بالاتر از مهدیه تهران، خیابان مدرس، بن‌بست مازندرانی
26 عشاق المهدی(عج) از شب اول محرم تا شب 11 از ساعت 20:30 حجت‌الاسلام شاه محمدپور محمدحسین اپرناک، مهدی حسینی، علی درودیان خیابان قزوین، خیابان جوادیان(قلمستان)،  پلاک 116
27 مسجد أمیر(ع) از دوشنبه، دهه اول از ساعت 18 استاد حسین انصاریان، حجت‌الاسلام علوی تهرانی حسین ارضی، حسن خلج خیابان کارگر شمالی، روبروی پمپ بنزین
28 حسینیه آیت‌الله علوی تهرانی از سه‌شنبه، دهه اول از ساعت 15 حجت‌الاسلام انصاریان حسین ارضی، ذبیح‌الله ترابی خیابان فاطمی غربی، خیابان اعتمادزاده
29 رایةالعباس(ع) از دوشنبه، دهه اول از ساعت 15 حجت‌الاسلام دارستانی محمود کریمی شمیران، چیذر، امامزاده علی‌اکبر(ع)، حسینیه امامزاده علی‌اکبر(ع)
30 ریحانه النبی(س) از شب اول محرم به مدت 11 شب از ساعت 20 مهدی قاسمی منفرد محمدحسین پویانفر میدان تجریش، ابتدای خیابان سعدآباد، مسجد گیاهی
31 دانشگاه تربیت مدرس دهه اول از اذان مغرب آیت‌الله علم‌الهدی و حجج اسلام صدیقی، سرلک، میرلوحی، قرهی، ذوعلم و فلاح رفیع امیر عباسی جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس
32 حسینیه ثارالله(ع) دهه اول از ساعت 7 صبح مهدی قاسمی سیدمحسن گرسویی میدان تجریش، میدان قدس، خیابان ملکی
33 ثارالله(ع)، مسجد الهادی(ع) از دوشنبه، دهه اول از ساعت 19 ------------- محمود کریمی مجیدیه شمالی، خیابان شهید صباح غربی، مسجد الهادی(ع)
34 مجانین الحسین به مدت 11شب از ساعت18 حجت‌الاسلام حسینی امیررضا سیفی مینی سیتی ، شهرک محلاتی ، انتهای خیابان شهدای گمنام ، حسینیه پیروان ولایت
35 مسجد دانشگاه امام صادق(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان میثم مطیعی، امیر عباسی بزرگراه چمران، پل مدیریت، دانشگاه امام صادق(ع)
36 مسجد بلال از پنجم تا تاسوعا از نماز ظهر حجت‌الاسلام رنجبر محمود تاری خیابان ولی عصر(عج)، جنب سازمان صدا و سیما
37 حسینیه کربلایی‌ها دهه اول از نماز مغرب -------------- سیدمحسن گرسویی فرمانیه، حسینیه کربلایی‌ها
38 حسینیه سیدالشهداء(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد ذاکرین اهل بیت (ع) خیابان طالقانی، خیابان بهار شیراز
39 مسجد المهدی(عج) دهه اول از ساعت 19:30 -------------- حاج مصطفی خورسندی سه راه تهران ویلا، مسجد المهدی(عج)
40 الشهداء دهه اول از ساعت 21 حجت‌الاسلام نوری سلطان امیر عباسی میدان صنعت، به سمت سعادت آباد، نرسیده به اتوبان نیایش، حسینیه ثارالله(ع)
41 روضه دهه اول آیت‌الله مرتضی تهرانی ذاکرین اهل بیت(ع) نیاوران خیابان راد جنوبی کوچه منصور پلاک 8
42 هیئت انصارالمهدی(عج) از ساعت19:30 حجت‌الاسلام کرمی‌نیا محمد کمیل لویزان، کوی شهید فلاحی، حسینیه

انصارالمهدی(عج)

43 انصارالعباس(س) دهه اول از ساعت 10 شب حجت‌الاسلام سیدحمید میرباقری سیدمحسن گرسویی چهارراه دولت، انصارالعباس(ع)
44 مسجد أمیر(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام اسدی امیر یعقوبی خیابان کارگر شمالی، خیابان نصرت، مسجد أمیر(ع)
45 مسجد قبا دهه اول از نماز مغرب ---------- محمود تاری خیابان پاسداران، بعد از حسینیه ارشاد
46 هیئت الزهرا دهه اول محرم از سعت23 حجت‌الاسلام عباس ابوالحسنی حیدر توکل،

مجید شعبانی،

احد قدمی

 

میدان فلسطین حسینیه فاطمه الزهرا
47 امام سجاد(ع) دهه اول از ساعت 19 ------------- اکبر بازوبندی خیابان بریانک، کوچه جوانبخش
48 مسجد ائمه بقیع(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام بهاءالدین قهرمانی‌نژاد محمد خروطی ستارخان، خیابان حبیب‌اللهی، خیابان خارک
49 لثاره الزهرا دوشنبه 13آبان

الی 26 آبان از ساعت 21الی 23

حبیب یاقوتی سعید قلنبر، مسعود شعبانی ستارخان بعد از سه راه تهران

ویلا جنب مسجد المهدی (عج) حسینیه لثاراه الزهرا (س)

50 بنی الزهرا(س) از دوشنبه دهه اول از نماز مغرب مهدی قاسمی مجید شمس خیابان شریعتی، قبل از میدان قدس، خیابان واعظی، مسجد علوی
51 منتظرین حضرت مهدی(عج) از شب اول محرم به مدت 11 شب از ساعت 19:30 حجت‌الاسلام جواد سلیمی سعید توکلی تجریش، خیابان ولیعصر، خیابان زعفرانیه، بالاتر از سه راه آصف
52 حسینیه درکه دهه اول محرم ، شروع مراسم از ساعت 19:15 با زیارت عاشورا حجت‌الاسلام قنبری ذاکرین اهل بیت(ع) شمیران، درکه،  حسینیه درکه
53 حسینیه درکه

 

(ویژه بانوان)

دهه اول محرم، شروع مراسم از ساعت 11 صبح سرکار خانم آزادی ذاکرین اهل بیت(ع) شمیران، درکه،  حسینیه درکه
54 هیئت محبان الزهرا(س) ---------- حجت‌الاسلام رنجبر هادی نوری پاسداران، گل نبی، ناطق نوری (زمرد)، کوچه رامین
55 محبان علی اصغر(ع) دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام علی سعیدیان ذاکرین اهل بیت(ع) میدان شوش، خیابان ارج
56 متوسلین به حضرت اباالفضل دهه اول محرم از ساعت 20 دزفولی ذاکرین اهل بیت میدان قیام خیابان

شهرزاد شمالی کوچه شهید شمسایی

57 علی بن موسی الرضا(ع) دهه اول از ساعت 23 ------------- محمد بازوبندی پل امامزاده معصوم(ع)، خیابان  شیروخورشید، بعداز چهارراه عباسی
58 حسینیه پیروان شهدای کربلاء دهه اول از ساعت 21 حجت‌الاسلام سلیسپور ذاکرین اهل بیت(ع) شهرری، چهارراه خط آهن، خیابان غیوری، حسینیه پیروان شهدای کربلاء
59 بین الطلوعین دهه اول از ساعت 7 صبح -------------- ذاکرین اهل بیت(ع) میدان منیریه، خیابان معیری، نرسیده به چهارراه لشکر
60 انصارالحسین(ع) دهه اول از ساعت 8 صبح حجت‌الاسلام سیدحسین هاشمی‌نژاد ذاکرین اهل بیت(ع) خیابان ری، به سمت آهنگ
61 انصارالعباس(ع) دهه اول از ساعت 19 حجت‌الاسلام میرزامحمدی سیدمحمد جوادی خیابان قزوین، خیابان شهید حسنی(قلعه مرغی)، روبروی تره‌بار
62 هیئت محبان ابالفضل(ع) دهه اول از ساعت 21 حجت‌الاسلام عباس ابوالحسنی سیدحسین میرعمادی، سعید خرازی میدان سرآسیاب،اول خیابان جوادیه حسینیه شهیدخوشرو
63 عاشقان حسینی دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام عباس دلجو داوود شفیعی و دیگر ذاکرین اهل بیت(ع) شهرری، خیابان فدائیان اسلام، پل سیمان، خیابان شهید عزیزنژاد، عاشقان حسینی
64 علمدار کربلا از ساعت 20 حجت‌الاسلام جواد قدیری حسین نصرالهی خزانه بخارایی، فلکه اول، خ شهید فراهانی،

بن‌بست دوم

65 بیت النور دهه اول از ساعت 20 5شب اول: حجت‌الاسلام کریملو

5شب دوم:  حشمت‌الله قنبری

حسین هوشیار نازی آباد، چهارراه دخانیات، حسینیه شهید کاشی
66 محسن الزهرا (س) دهه اول از ساعت 19 حجت‌الاسلام علی سعیدیان مرزبانیان میدان سبلان، هیئت محسن الزهرا(س)
67 سینه زنان عمه سادات(س) از دوشنبه، دهه اول از ساعت 22 حجت‌الاسلام فتحی محمدعلی بخشی شهرری، نرسیده به بازار قدیم، حسینیه سینه زنان عمه سادات(س)
68 زوارالحسین(ع) دهه اول از ساعت 16 ------------- سیدعلی مؤمنی ابتدای خیابان شوش، به سمت میدان شوش، نبش ابراهیمی(ارج سابق)
69 حسینیه امام حسن مجتبی(ع) دهه اول از ساعت 19 حجت‌الاسلام مهدی ابوحمزه میثم نادی خیابان رجایی، خیابان 13آبان، کوچه مهر 1، حسینیه امام حسن مجتبی(ع)
70 بیت الحسین(ع) دهه اول از نماز مغرب مهدی توکلی سیدمحمد قاضوی خیابان ری، جنب پمپ بنزین، کوچه صادقی، تقاطع اسدی
71 موسویه تهران دهه اول از ساعت 18 ------------- ذاکرین اهل بیت(ع) خیابان ری، بعد از حسینیه همدانی‌ها، کوچه آبشار غربی، حسینیه موسویه تهران
72 محبان حضرت زهرا(س)، بیت شهید سرخه‌ای دهه اول از نماز مغرب ------------- ذاکرین اهل بیت(ع) شهرری، ابن بابویه، خیابان شهید نبی پور، کوچه سرخه ای، پلاک 23
73 دارالعلم حضرت مهدی(عج) دهه اول از ساعت 21 ------------- مجید کمره‌ای شهرری، دولت آباد، بین فلکه دوم و سوم، خیابان 43، مهدیه دولت آباد
74 هیئت کریم آل طاها، کانون سید الکریم(ع) از دوشنبه 13 آبان از ساعت نماز مغرب و عشا به مدت 8 شب حجت‌الاسلام روح بخش حسن‌زاده شهرری، میدان شهید غیبی، خ شهید خرمدره، خ گلستان، کوچه گلستان 2، پلاک 4
75 هیئت کریم آل طاها، کانون امام حسن مجتبی(ع) از دوشنبه 13 آبان از نماز مغرب و عشا به مدت 11 شب حجت‌الاسلام میرزایی وحید گلستانی، حسین رضائیان نازی آباد، خ پارس، بعد از میدان پارس، کوچه شهید قدیری
76 عشاق الحسین(ع) از دوشنبه، دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام ابوالقاسمی علی قربانی میدان امام حسین(ع)، مسجد امام حسین(ع)
77 موج الحسین(ع) دهه اول از ساعت 21 حجت‌الاسلام صدیقی حسین سازور میدان خراسان، خیابان 17 شهریور، نرسیده به بلوار قیام
78 حسینیه شهدای بسیج دهه اول هر شب از ساعت 21:30 پنج شب اول: حجت‌الاسلام عالی

شب ششم تا هشتم: حجت‌الاسلام خاتمی

شب عاشورا و تاسوعا: حجت‌الاسلام رئیسی

سعید حدادیان،

محمدحسین حدادیان

بزرگراه بسیج،خیابان شهید رحیمی
79 هیئت مکتب الزهرا(س) دهه اول محرم از ساعت 19:30 -------------- محمدرضا طاهری خیابان 17 شهریور ، نرسیده به میدان خراسان ، خیابان عجب گل، حسینیه پیروان حضرت مهدی(عج)
80 عشاق العباس(ع) دهه اول به مدت 10 شب از ساعت 21 حجت‌الاسلام سیدعبدالحمید شهاب، حجت‌الاسلام موسوی هوایی روح‌الله بهمنی خیابان انقلاب، نرسیده به میدان امام حسین(ع)، تقاطع نامجو، مجتمع فرهنگی امام رضا(ع)
81 بیت الرضا(ع) تا 25 آبان، از ساعت 11 صبح احسان ارجمند حسن خلج میدان شهدا، خیابان عظیم زادگان، جنب شهرداری منطقه 12
82 مهدیه تهرانپارس از ششم تا یازدهم محرم، ساعت 21:30 حجت‌الاسلام دارستانی عبدالرضا هلالی، روح‌الله بهمنی تهرانپارس، مهدیه تهرانپارس
83 انصارالعباس(ع) دهه اول از نماز مغرب حجت‌الاسلام ادیب یزدی صادق آهنگران، محمود تاری تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی، نرسیده به سراج، خیابان عبادی
84 حسینیه بیت‌الرقیه(ع) دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد ذاکرین اهل بیت(ع) خیابان پیروزی، خیابان پنجم نیرو هوایی، بعد از فلکه دوم
85 حسینیه مکتب الصادق(ع) دهه اول از ساعت 21 --------------- اکبر بازوبندی دوراهی قپان، خیابان امامزاده حسن(ع)، روبروی خیابان مهمان نوازان
86 مسجد نیک عهد دهه اول از نماز مغرب --------------- امیر یعقوبی میدان قیاسی، مسجد نیک عهد
87 رقیه بنت الحسین(ع)

(ویژه خواهران)

از سه شنبه، دهه اول از ساعت 14:30 خانم‌ها: ابراهیم‌نیا، اسحاقی خانم‌ها: ابراهیم‌نیا، اسحاقی خیابان مدنی شمالی، بالاتر از وحیدیه، خیابان جلالی، کوچه رضایی، پلاک 8
88 روضةالحسین(ع) دهه اول از ساعت 20 استاد احمدی مجید قربانی 21متری دهقان، کوچه شهید سلامی
89 جوانان ثارالله(ع) از دوشنبه به مدت 17 شب از ساعت 20 حجت‌الاسلام علی طبیعت‌پور مهدی مجاهدی، امیرحسین فرضی خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، کوچه گوگردی، حسینیه ثارالله(ع)
90 ثامن الأئمه(ع) دهه اول از ساعت 18 حجت‌الاسلام علی سعیدیان سیدمحمدرضا رهبر نیروی هوایی، خیابان پنجم نیروی هوایی
91 مسجد فاطمة الزهرا(س) دهه اول از ساعت 8 صبح --------------- امیر یعقوبی میدان سپاه، مسجد فاطمة الزهرا(س)
92 شهدای گردان حبیب و ابوذر لشکر 27 محمدرسول الله(ص) دهه اول از ساعت 19 حجت‌الاسلام مهدی طائب یدالله پاشازاده، مجتبی مقدسیان میدان شهداء، خیابان مجاهدین اسلام، کوچه مجاهد، حسینیه جواد الأئمه(ع)
93 شهدای نارمک دهه اول از ساعت 20 گلشن دوست رضا غفاری نارمک، خیابان شهید بزرگیان، کوچه میرزایی، پلاک 17
94 مجموعه فرهنگی شهداء دهه اول از ساعت 19 مهدی اخگری امیرحسین پیرانی، ابوطالب کریمی تهرانپارس، تقاطع رسالت و بلوار پروین، جنوب شهر تقاطع، حسینیه بیت الرضا(ع)
95 حسینیه حضرت فاطمةالزهراء(س) دهه اول از ساعت 7 صبح حجت‌الاسلام حمیدرضا میرباقری پنج روز اول: یدالله پاشازاده میدان سپاه، ضلع غربی پادگان ولی عصر(عج)
96 منتظران آقا امام زمان(عج) دهه اول از ساعت 19 ابراهیم جعفری حسین محمدی‌وند، حسن زمانی، محمد بختیاری میدان رسالت، خیابان هنگام، خیابان شهید نعمت زاده، جنب مجموعه ورزشی شهدای شمیران نو، حسینیه صاحب الزمان(عج)
97 رهروان حضرت علی اکبر(ع) دوشنبه به مدت 13 شب از ساعت 20 محمدرضا نجفی سیدیاسر موسوی، حسین محمدی‌وند خیابان هنگام، شمیران نو ، مسجد جامع ثامن الائمه(ع) از ساعت 20
98 مسجد نوروززاده دهه اول از نماز مغرب و عشاء حجت‌الاسلام اسدی سیدمهدی سیفی خیابان خاوران، خیابان شهید انورزاده، خیابان شهید ده نادی
99 هیئت حضرت علی اصغر(ع) دهه اول از ساعت 21، زینبیه شهدای گمنام حجت‌الاسلام شیرازی سیدمهدی سیفی خیابان خاوران، خیابان شهید انورزاده، نبش خیابان شهید ده نادی
100 حسینیه قتلگاه امام حسین(ع) دهه اول محرم از ساعت 20:30 حجج اسلام ادیب یزدی، ریاضت، مردانی، آقا تهرانی، وحیدی  و تخاوری غلامحسین مردانی اتوبان شهید محلاتی، تقاطع بلوار ابوذر، چهارراه کربلا
101 مسجد الاقصی دهه اول محرم از نماز مغرب و عشا حجت‌الاسلام گواهی مجید شعبانی و محمدحسین پویانفر بین فلکه دوم و سوم تهرانپارس مسجد الاقصی
102 مسجد جامع قاسم بن الحسن(ع) دهه اول از نماز مغرب و عشا حجت‌الاسلام سیدجواد موسوی هوایی حسین شمسایی، حسین غیاثی و دیگر ذاکرین تقاطع امام علی (ع) وشهید محلاتی، ابتدای خیابان شهید صالحی
103 هیئت شاه نجف -------------- حجت‌الاسلام صمدی مجید قناعت‌جو خیابان پیروزی، بلوار ابوذر، پل ششم، خیابان شهید بقایی، حیدریه
104 مکتب الزهرا(س)، بسیجیان مسجد امام علی(ع) از شب اول محرم به مدت 12 شب ساعت 19:30 آیت‌الله حسینی کوهساری وحید کتابی و مصطفی قربانعلی خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، انتهای خیابان کیا پلاک پرچم
105 طریق الشهدا از نماز جماعت مغرب لغایت 20 --------------- ذاکرین اهل بیت(ع) میدان شهدا، خ مجاهدین، ک مجاهد، بن‌بست آشوری
106 روضة الزهرا(س) دهه اول محرم الحرام

از ساعت 20

حجت‌الاسلام عمار نریمانی سیدحسین میرعمادى پیروزی، چهارصددستگاه، نمازخانه مسجد حضرت محمد(ص)
107 جوانان انصار الله از ساعت 15:30 حجت‌الاسلام ریاضت مجید شعبانی تهران نو میدان اطلاعات خیابان باباطاهر حسینیه جوانان انصار الله
108 هیئت لثارات الحسین از ساعت 20 حجت‌الاسلام کشاورزی علی محمدی رسالت، شمیران نو، خ 8 شرقی

هیئت لثارات الحسین

109 هیئت عشاق المهدی ------------- -------------- --------------------- خ پیروزی،خ نبرد

شمالی،کوچه علیان،پلاک

110 عشاق الزینب

(ویژه خواهران)

از ساعت9:30 تا 11:30صبح خانم خدایی --------------------- خیابان خاوران، روبروی

فرهنگسرا، پلاک29

111 هیئت مکتب آل یاسین -------------- حجت‌الاسلام محمدرضا خداکریمی مجتبی رضاعلی افسریه -

15 متری اول

کوچه شهید اعتمادی(کوچه 20) ایستگاه بی آر تی شهید

آشوری

112 هیئت رهروان عباس(ع) -------------- حجت‌الاسلام حسین اکبری مرتضی نظری خ خاوران، خ

شیرازی(سادات)، ک سلیمانی، بیت شهید عرب کرمانی

113 روضه رضوان الحسین (ع) -------------- علی گلیان ذاکرین اهل بیت(ع) دماوند،نرسیده به ایستگاه سبلان،خ نبیئیان(ده

متر بانک)، بالاتر ازمسجدصاحب الزمان، کوی کوهستانی، حسینیه رضوان

114 مهدیه امام حسن مجتبی(ع) دهه اول بعد از نماز صبح سیدمهدی حائری‌زاده سعید حدادیان خیابان آزادی، بعد از پل یادگار امام
115 ریحانة الحسین(ع) از دوشنبه، دهه اول ساعت 19 حجت‌الاسلام عالی سیدمجید بنی‌فاطمه اشرفی اصفهانی، خیابان 22 بهمن، باغ فیض
116 حسینیه شهدا از ساعت 19  حجت‌الاسلام مسعود تاج سعید قربانی حسینیه شهدا، خیابان اشرفی اصفهانی، نرسیده به همت، خ شهید قموشی یا

پارک

117 بیت الحسن ایام محرم به مدت 10 شب از ساعت20 حجت‌الاسلام سیدرضا دادور امیر ترابیان تهران بزرگراه همت غرب بعد از بزرگراه باکری خ کوهسار، جنب پارک سردار، بیت الحسن
118 هیئت الزهرا(س) از شب اول تا دوازدهم ساعت 19 5شب اول: حجت‌الاسلام صدیقی

5شب دوم و ظهر تاسوعا و عاشورا: حجت‌الاسلام قاسمیان

از شام غریبان تا 12 محرم: حجت‌الاسلام محمدزاده

ذاکرین اهل بیت(ع) خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، مسجد دانشگاه صنعتی شریف
119 عاشقان ثارالله دهه اول محرم، از ساعت 20 احمد بزرگیان روح‌الله مخبریان خیابان

آزادی، بعد از دانشگاه صنعتی شریف، کوچه شهید صادقی، کوچه هشتم

120 روضه الشهدا ------------- 5شب اول: حجت‌الاسلام طباطبایی

5 شب دوم:  حجت‌الاسلام طحان

حسین محمدی فام میدان پونک سردار جنگل، بهار شرقی، خیابان جهاد، خیابان یاس، مدرسه جهاد
121 هیـئت محبان الرقیه (س) به مدت 11شب،

بعد از نماز مغرب عشاء

--------------- یوسف قنبری بزرگراه فتح-خیابان خلیج، کوچه5 جیم، ساختمان جمع یاران
122 مسجد ولی عصر(عج) دهه اول از نماز مغرب --------------- مصطفی خورسندی شهرک راه آهن، مسجد حضرت ولی العصر(عج)
123 یازهرا(س)مهرآباد از دوشنبه، دهه اول از ساعت 20 حجت‌الاسلام دارستانی حسن حسین‌خانی مهرآباد جنوبی، خیابان شهید گزل خو(توکلی)، خیابان شهید میرباقری، ورزشگاه شهید فراهانی
124 محبان العباس(ع) دهه اول ساعت 20 حجت‌الاسلام حسین افتخاری مصطفی آرن مهرآباد جنوبی، فردوس، خیابان امام زمان(عج)، کوچه قربانی
125 حضرت علی اصغر(ع) دهه اول از ساعت 22 حجت‌الاسلام حسینی مهدی عزیزی یافت آباد، بلوار معلم، خیابان نیک ملکی
126 مسجد امام صادق(ع) دهه اول از بعد نماز مغرب حجت‌الاسلام محمدی مصطفی خورسندی، علی رباطی صادقیه، بین فلکه اول و دوم صادقیه
127 یا ثارالله الحسین(ع) -------------- حجت‌الاسلام طباطبایی محمدجواد فارسی دهکده المپیک، شهرک راه آهن، بلوار امیرکبیر، خیابان گلفام، نبش بنفشه چهارم،هنرستان ایران تکنیک
128 موکب عزاداران حضرت علی اکبر(ع) شب‌های محرم ‌به مدت13شب از ساعت21:30 حجت‌الاسلام حیدری حیدر توکل، هادی سقازاده فلکه دوم صادقیه، خ آیت‌الله کاشانی، خ شاهین جنوبی، خ جهاداکبر، ک6
129 حضرت علی اصغر(ع) دهه اول از ساعت 21 حجت‌الاسلام ادیب یزدی امیر یعقوبی خیابان آزادی، جنب دانشگاه شریف، کوچه غدیر
130 محبان حضرت علی اصغر(ع) پنج شب اول دهه دوم از ساعت 19 حجت‌الاسلام شهاب الدین فصاحت سعید منفرد، امیر ملکان خیابان کارون، بالاتر از خیابان بهنود، کوچه صباغ، حسینیه بیت الزهرا(س)
131 محبان روح‌الله شب اول محرم به مدت 11 شب شب اول: حجت‌الاسلام کاردان، شب‌های 6و7 حجت‌الاسلام میرلوحی، شب 8 آیت‌الله مصطفوی، ‌شب 9 آیت‌الله حسینی زابلی و شب 10 حجت‌الاسلام صالح نیا -------------------- بزرگراه همت غرب، بعد از خیابان شهید  باکری، خیابان الغدیر، چهارراه شیدا، امامزاده علی ابن جعفر(ع)
132 هیئت محبان الحسین(ع) ------------------ --------------- ------------------- بزرگراه همت غرب ، بعد از  خیابان شهید باکری ، خیابان کوهسار کوچه شهید خسروی پلاک 7 منزل مرحوم حاج فرج کوهستانی
133 انصارالحسین(ع) دهه اول از ساعت 20 مهدی چیوایی امیر هاشمی شهرک وردآورد، خیابان مطهری
134 هیئت محبان الرضا (ع) پیروان ولایت فقیه دهه اول از ساعت 20 پنج روز اول: حجت‌الاسلام مرتضی اقا تهرانی

پنج روز دوم: حجت‌الاسلام  صدرالدین شریعتی

محمد نوروزی، مقداد پیر حیاتی، اکبر هوشمند خیابان آزادی بعد از دانشگاه شریف بلوار، ش اکبری، بقعه متبرکه شیخ عبدالله طرشتی
135 امامزاده علی بن جعفر(ع) دوشنبه سیزدهم آبانماه به مدت 11 شب رأس ساعت 19 آیت‌الله سیدمحمدحسین زابلی، آیت‌الله سیدحسن مصطفوی، حجت‌الاسلام میرلوحی، حجت‌الاسلام صالحی‌نیا ------------------- کن، آستان مقدسه امامزاده علی بن جعفر(ع)
136 هیئت حضرت علی اکبر(ع) ----------------- احمدزاده احمد گودرزی، حمید رحیمیان، جلالوند قرچک ورامین، منبع آب، 30متری فرهنگیان
سه شنبه 14/8/1392 - 15:45
آشپزی و شیرینی پزی

جام جم آنلاین: سالن فرودگاه به نسبت خلوت بود و به نظر می‌رسید در این ساعت روز هواپیماها هم خیلی پرواز نمی‌کنند. گرمای ظهر، یوتا را حسابی خسته کرده بود و توان ایستادن نداشت. یک لیوان لیموناد خنک گرفت و روی اولین صندلی نشست. اینقدر خسته بود که حتی توان نداشت چشم‌هایش را باز نگه دارد.

چند دقیقه ای چشم هایش را بست. وقتی سوزش چشم هایش کمی بهتر شد، لیموناد را تا آخرین قطره اش سرکشید گرمای هوا او را اذیت می کرد، اما چاره ای نبود؛ هواپیمای فردریک تا چند دقیقه دیگر می نشست و او تنها کسی بود که به استقبال شوهرش می آمد. فردریک هم نمی دانست او به فرودگاه آمده تا از او استقبال کند. فکرش را هم نمی کرد، اما یوتا می خواست همسرش را خوشحال کند و برای همین بی خبر به فرودگاه آمده بود. دسته گل بزرگی هم خریده و منتظر همسرش نشسته بود تا به او ثابت کند چقدر دوستش دارد. کمی که در سالن خنک فرودگاه نشست و حالش بهتر شد، کیف دستی اش را برداشت و به سمت سالن پروازهای ورودی رفت.

آنجا به خلوتی سالن قبلی نبود، اما خیلی هم شلوغ نبود. همان طور که داشت تابلوی اطلاعات پروازهای ورودی و خروجی را می خواند، مادر و دختری را دید که یک شاخه گل رز قرمز خریده و گوشه ای از سالن منتظر بودند. با این که خیلی ها به استقبال مسافران شان می آیند و این موضوع خیلی عجیب نیست، اما ظاهر آن دو نفر و همین طور نحوه برخوردشان با بقیه فرق داشت. آنها مثل دیگران نبودند؛ تنها، ساکت، آرام ولی خندان و بسیار شاد ایستاده بودند و با هم حرف می زدند.

آنطور که تابلوی اطلاعات پرواز نشان می داد، هواپیمای فردریک تاخیر داشت و تا 30 دقیقه دیگر هم نمی رسید. برای همین یوتا به طرف مادر و دختر رفت و سعی کرد با آنها صحبت کند تا زمان هم زودتر بگذرد.

ـ «سلام، مسافر شما هم با پرواز شماره 253 می آید؟»

ـ «سلام. ما منتظر مسافری نیستیم».

یوتا بیشتر تعجب کرد. او متوجه شده بود رفتار و ظاهر آنها شبیه کسانی نیست که منتظر مسافرشان باشند، اما نمی توانست باور کند بی دلیل آنجا ایستاده باشند. نگاهی به دسته گل خودش انداخت و بعد شاخه گل رز آنها را برانداز کرد. گل پژمرده و پلاسیده بود. یوتا کمی صبر کرد و به اطراف نگاهی انداخت. انگار دوست داشت بداند آنها چرا در سالن انتظار فرودگاه ایستاده اند، اما خجالت می کشید از آنها بپرسد.

دخترک که حدود شش یا شاید هم هفت سالش بود، با عجله به سمت مادرش دوید و دست های او را محکم گرفت. بعد به یوتا نگاه کرد و بی تفاوت دوباره به سمت مادرش برگشت.

ـ «مامان بیا. بابا امروز زودتر اومد.»

دخترک این جمله را گفت و به سرعت از مادرش دور شد. زن جوان هم شاخه گل را با دست کمی مرتب کرد و گلبرگ های پلاسیده اش را دور ریخت. موهایش را هم صاف کرد و با لبخند دور شد. یوتا همان جا ایستاده بود تا ببیند آنها چه کار می کنند. دخترک از روی نرده های سالن پرید و به طرف مردی رفت که داشت راهروی کنار سالن را جارو می کرد. زن جوان هم همان طور که لبخند می زد، منتظر ایستاد تا مرد و دخترک به سمت او بیایند. سه نفری یکدیگر را در آغوش گرفتند و بوسیدند و بعد از چند دقیقه به سمت حیاط فرودگاه رفتند تا با هم ناهارشان را بخورند. زن، سبد غذایی را از زیر صندلی برداشت و ساندویچ های کوچکی را که برای ناهار درست کرده بود از داخلش بیرون آورد. زن و مرد ساندویچ های شان را به دخترک دادند و خودشان دست در دست هم نشستند و غذا خوردن دختر کوچولو را نگاه کردند. دخترک چنان به ساندویچ ها گاز می زد که هر کسی او را می دید، هوس می کرد چند لقمه ای از غذای آنها بخورد. یوتا هم گرسنه اش شده بود، ولی احساس می کرد غذایی که آنها می خورند خیلی لذیذتر از غذاهای رستوران فرودگاه است و برای همین دوست نداشت از رستوران چیزی بگیرد.

یوتا به آنها نگاه می کرد و همین نگاه طولانی باعث شد مرد متوجه حضور او شود. لبخند زد و او را به همسرش نشان داد. زن جوان به طرف یوتا آمد و سبد غذا را هم همراهش آورد. سبد را به طرف او گرفت و تعارف کرد. بعد با صدایی آهسته گفت: «اگر دوست دارید بفرمایید. یک ساندویچ دیگه هم داریم.»

ساندویچ خیلی کوچک بود. یوتا آن را برداشت و تشکر کرد. زن جوان ادامه داد: «گفتم که ما مسافر نداریم. همسر من در بخش خدمات فرودگاه کار می کند و هیچ روزی ناهار پیش ما نیست. برای همین، سه روز در هفته من و دخترم می آییم اینجا تا ناهارمان را با هم بخوریم.»

زن رفت و یوتا به ساندویچ کوچکی که از او گرفته بود، گاز زد. هیچ چیز داخلش نبود. فقط نان بود؛ نان خالی، اما دختر کوچولو طوری آن را می خورد که انگار لذیذترین ساندویچ دنیا را می خورد. او از طعم نان لذت می برد، چون در خانواده ای زندگی می کرد که همه اعضای خانواده عاشق یکدیگر بودند.  

زهره شعاع

academictips.org

سه شنبه 14/8/1392 - 15:43
آموزش و تحقيقات

معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی تهران بزرگ از تدوین پروتکل پیشگیری و درمان حوادث ترومبو آمبولی وریدی خبر داد.

saghe pa.jpg

به گزارش خبرنگار«سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدمهدی قیامت در نخستین نشست خبری نظام پزشکی تهران بزرگ در تعریفی از ترومبو آمبولی، گفت: این بیماری به دلیل بی‌حرکتی در بیمار یا هر شخص دیگری ممکن است اتفاق افتد. بی‌حرکتی و همچنین پروازهای طولانی مدت، ایستایی خون در سیاهرگ‌ها را سبب می‌شود و این امر اتصاع ورید‌ها را به دنبال خواهد داشت. به دنبال این موضوع و همچنین برخی ترشحاتی که صورت می‌گیرد، لخته در وریدهای عمقی ساق پا ایجاد می‌شود که اگر این لخته‌ها شکسته و آزاد شوند، می‌توانند در قسمت‌های مختلف بدن ایجاد آمبولی کنند.

 

وی در این باره افزود: بی‌حرکتی، عدم فعالیت بیماران، بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخون بالا، چاقی، زایمان‌های پرخطر، بیماری‌های التهابی روده، مصرف برخی داروها نظیر کورتن و ... می‌تواند ایجاد ترومبو آمبولی را تسریع کند.

 

رییس انجمن بیهوشی ایران در توضیح علائم ترومبو آمبولی، گفت: احساس درد، قرمزی و یا حساسیت در پشت ساق پا از مهم‌ترین علائم این بیماری است و فرد به محض مشاهده چنین علائمی باید پیگیر بیماری خود شود، چرا که درمان ترومبو آمبولی تقریبا غیرممکن است و از طرفی در صورت درمان هم عوارض ناشی از این بیماری همواره با بیمار همراه خواهد بود.

 

قیامت در این باره افزود: ترومبو آمبولی یکی از مهم‌ترین مباحث سلامت در تمام کشورهای دنیاست. بحث پیشگیری از این بیماری بسیار مهم است، چرا که یکی از مواردی است که مرگ و میر زیادی به دنبال دارد. این در حالی است که می‌توان از آن پیشگیری کرد.

 

وی ادامه داد: ایران در این زمینه از سال 1387 پروتکل پیشگیری دارد، اما لازم است این مبحث در بیمارستان‌ها جدی گرفته شود. چرا که یکی از شایع‌ترین علل مراجعه مجدد بیماران به بیمارستان همین امر است.

 

قیامت در توضیح اقدامات کارشناسی انجام شده با انجمن‌های مختلف علمی پژشکی به منظور تدوین پروتکل پیشگیری و درمان حوادث ترومبو آمبولی وریدی، گفت: به دنبال یک کار بین رشته‌ای که از سوی انجمن داخلی، جامعه جراحان، انجمن جراحی‌های غیرتهاجمی، ریه، ارتوپدی و ... انجام شد، این پروتکل تدوین و تاییدیه نظام پزشکی تهران را گرفت. این پروتکل می‌تواند به عنوان الگو در سایر کشورها مورد توجه قرار گیرد. با اجرای این پروتکل از مرگ و میر فراوانی جلوگیری خواهد شد.

 

معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی تهران بزرگ در این باره افزود: تحقیقات نشان داده که در56 درصد سکته‌های مغزی، 50 درصد تصادفات، 44 درصد شکستگی استخوان‌ها، 35 درصد آسیب ستون فقرات و 25 درصد پروازهای طولانی مدت اثر ترومبوآمبولی وجود دارد. البته باید تاکید کرد که مصرف نکردن آب و تشنگی می‌تواند این موضوع را تشدید کند.

 

وی همچنین گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور اجرایی کردن این پروتکل در آموزش‌های مداوم پزشکان در حال انجام است. همچنین شانزدهم آبان ماه سمینار معرفی این پروتکل برگزار خواهد شد. در نظر داریم که به دلیل اهمیت این مبحث، چهاردهم آبان ماه را به عنوان روز ملی «پیشگیری از ترومبو آمبولی» معرفی کنیم.

 

معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی تهران بزرگ افزود: تعداد موارد بروز ترومبولی آمبولی دو برابر موارد بیماری‌های ایدز، سرطان‌های پروستات و پستان و حوادث جاده‌ای است. چنین آماری اهمیت این موضوع در دنیا را نشان می‌دهد.

سه شنبه 14/8/1392 - 15:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته