• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1257روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

سلول‌های سرطانی می‌توانند از قند اضافی موجود در بدن به عنوان سوخت استفاده کرده و هر چه سریع‌تر تکثیر شوند. 
به گزارش عصر ایران به نقل از "آپروکس" نوشت: «قند، به ویژه قندهای فرآوری شده و پالایش شده، چیزی است که همواره از آن لذت برده‌ایم اما به طور روزافزون شواهدی ارائه می‌شوند که قند در آنها به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی در نظر گرفته می‌شود. در این میان برخی مطالعات مصرف قند را با ابتلا به سرطان پیوند داده‌اند.

 

قند به معنی قند فرآوری شده و پالایش شده است. قند به لحاظ علمی، یک کربوهیدرات حل‌پذیر شیرین مزه است. هر چیزی که به عنوان مزه شیرین طبقه‌بندی می‌کنید، از هویج تا کیک احتمالا دارای شکلی از قند است. در حقیقت بدن ما بیشتر کربوهیدرات‌های مصرفی را به قندهای ساده تبدیل می‌کند. تفاوت بین یک تکه میوه، یا یک برش نان غلات کامل، در محتوای دیگر مواد مغذی از جمله فیبر است که قند خون را تعدیل می‌کنند اما در آب‌نبات یا نوشیدنی‌های شیرین فیبری وجود ندارد.

 

قند پالایش شده در دوزهای کوچک بسیار بعید است که زمینه‌ساز مرگ شما شود. نوشیدن گاه به گاه قهوه به همراه شکر، خوردن کلوچه یا یک برش کیک نباید موجب نگرانی شما شوند؛ اگر چه همان گونه که موجب افزایش سریع و ناگهانی قند خون می‌شوند، افت سریع قند خون را نیز در پی دارند اما یک رژیم غذایی سرشار از قندهای پالایش شده به طور قطع مشکل‌آفرین است.

 

آیا پیوندی قوی بین رژیم غذایی سرشار از قند و ابتلا به سرطان وجود دارد؟ مطالعات جدید نگرانی‌ها را هر چه بیشتر در این زمینه افزایش داده‌اند. پژوهشگران متوجه شده‌اند که تخمیر قند موجب تکثیر سلولی می‌شود. از آنجایی که سلول‌های سرطانی به روشی مشابه تکثیر می‌شوند و حتی می‌توانند از اکسیژن به عنوان سوخت استفاده کنند که به نام «اثر واربورگ» شناخته می‌شود، محدود کردن مصرف قند منطقی به نظر می‌رسد. سلول‌های سرطانی می‌توانند از قند اضافی موجود در بدن به عنوان سوخت استفاده کرده و هر چه سریع‌تر تکثیر شوند.

 

با این وجود، رژیم غذایی یکی از عوامل موثر در ابتلا به سرطان محسوب می‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که سرطان یک بیماری نیست و خانواده‌ای از بیماری‌ها را شامل می‌شود که عوامل مختلفی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید تا ژنتیک و ورزش می‌توانند در آنها تاثیرگذار باشند. به احتمال زیاد کاهش مصرف قند حتی به صورت غیر مستقیم از طریق کمک به پیشگیری از ابتلا به دیابت و دیگر بیماری‌ها می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

 

دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل به همراه ورزش مناسب بهترین گزینه‌ای است که برای بهبود کیفیت زندگی و سلامت کلی خود می‌توانید مد نظر قرار دهید. حداقل نیم‌ساعت در روز پیاده‌روی کنید و سبزیجات بیشتری را در رژیم غذایی خود جای دهید تا احساس بهتری داشته باشید. این که هفته‌ای یک بار یک برش کیک یا یک شیرینی مصرف کنید یا در مناسبت‌های خاص این کار را انجام دهید نباید موجب نگرانی شما شود. از مواد غذایی خاص برای خود غول نسازید یا پس از خوردن آنها احساس گناه نداشته باشید. در عوض یاد بگیرید به چه میزان می‌توانید از آنها مصرف کنید و این کار را چگونه انجام دهید و بر همین اساس انتخاب‌هایی آگاهانه داشته باشید.»

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان در انگلستان طی انجام یک پژوهش جدید برای اولین بار به بررسی تعداد جهش‌های ژنی پرداخته‌اند که سبب تبدیل شدن هر سلول به یک سلول سرطانی در سرطان‌های مختلف می‌شود. 
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، در حالی که موتاسیون‌ها(جهش‌های سلولی) برای ارگانیسم‌ها به ندرت مفید هستند، می‌توانند برای سلول‌هایی که در بدن ما خارج از کنترل تکامل می‌یابند مضر و خطرناک باشند.

 

محققان "موسسه ولکام تراست سانگر" ( Wellcome Trust Sanger Institute ) در این پژوهش جدید به بررسی جهش‌های مختلف و اینکه کدامیک از آنها به سرطانی شدن سلول منجر می‌شوند پرداختند.

 

آنها دریافتند که بین 1 تا 10 جهش برای هر سلول کافی است تا از مفید به مضر و سرطانی تبدیل شود.

 

محققان برای درک اینکه دقیقا چه نوع جهش‌هایی سبب تبدیل سلول‌ها به سلول‌های سرطانی می‌شوند،7600 تومور که در 29 نوع سرطان بوجود آمدند را مورد بررسی قرار دادند.

 

آنها انواع تغییرات ژنتیکی موجود در تومورها را با تغییراتی که در بافت‌های سالم رخ می‌دهد مقایسه کردند.

 

در ظاهر تکامل عادی یک گونه و گسترش یافتن آن به صورت سرطانی، با هم وجوه مشترکی دارند، زیرا هر دوی اینها نتیجه تغییراتی هستند که در آن خود را تکثیر و کپی می‌کنند.

 

اما این تحقیق جدید نشان دهنده تفاوت‌های معنی‌داری است.

 

در برخی گونه‌ها این جهش‌ها باعث ایجاد تغییرات فیزیکی و ایجاد اختلال در برخی فرآیندهای بیولوژیکی می‌شوند.

 

این بدان معنی است که جهش‌ها همیشه هم نمی‌توانند مثبت و مفید باشند زیرا سبب تکثیر بیش از حد سلول می‌شوند.

 

از سوی دیگر، برخی سلول‌ها در بدن ذاتا تمایل به تحمل جهش‌هایی دارند که به ارث برده شده و فاجعه‌بار خواهند بود.

 

ژن‌های جهش یافته سرطانی یا آنکوژن‌ها معمولا مسئولیت‌های مختلفی را در بافت‌های سالم به عهده دارند.

 

آنکوژن‌ها یا ژن‌های تومورزا، ژن‌های تغییر یافته‌ای هستند که در حالت عادی پروتئین‌هایی را که در کنترل رشد و تکثیر سلول‌ها نقش دارند، بیان می‌کنند.

 

این ژن‌ها در حالت عادی پروتوانکوژن نامیده می‌شوند. ولی در صورت بروز جهش در پروتوانکوژن‌ها، آن‌ها به آنکوژن‌ها تبدیل می‌شوند. آنکوژن‌ها باعث بروز سرطان می‌شوند.

 

تغییرات بوجود آمده در این ژن‌ها،پتانسیل‌های معمولی آنها را تغییر و افزایش داده و بدینسان کنترل تکثیر سلول‌ها برای بدن دشوار می‌شود.

 

ژن‌های دیگر که معمولا برای سرکوب این تکثیر بی‌رویه استفاده شده و ژن‌های سرکوب کننده تومور نام دارند نیز در برابر این جهش شکست خورده و کنترل تکثیر سلول‌های سرطانی از دستشان خارج می‌شود.

 

در حالی که محققان اطلاعات زیادی در مورد اینکه چگونه سرطان‌ها به طور کلی تکامل یافته دارند و نقش بسیاری از ژنهای خاص را درک کرده‌اند، هنوز نقاط مبهمی در مورد نقش آنکوژن‌ها و ژن‌های سرکوب کننده تومور برای آنها وجود دارد.

 

"پیتر کمپبل" از موسسه "ولکام تراست سانگر" اظهار کرد:"ما در این پژوهش به یک سوال در زمینه تحقیقات سرطان که از دهه 1950 مورد بحث قرار گرفته است، پاسخ داده‌ایم که: "چند جهش برای یک سلول طبیعی در جهت تبدیل شدن به سلول سرطانی مورد نیاز است؟"

 

محققان با مقایسه سرطان‌های مختلف در سنین خاص، به درک نسبتا مبهمی رسیده و استدلال می‌کنند که برخی از تومورها چندین سال زمان نیاز دارند تا موتاسیون‌های کافی در آنها رخ بدهد.

 

اما در این پژوهش برای اولین بار اعداد دقیقی ارائه شده و متاسفانه این اعداد به طرز تکان دهنده‌ای پایین است.

 

برای مثال برای تبدیل یک سلول سالم به سلول سرطانی کبد، در حدود 4 جهش کافی است. این در حالی است که سرطان‌های کولورکتال به طور معمول نیازمند 10  موتاسیون یا بیشتر هستند.

 

عجیب و ناراحت کننده‌تر این که برای شروع روند سرطان تیروئید مرحله یک، تنها یک جهش کافی است.

 

محققان این پژوهش با فهرست بندی ژن‌ها، توانستند بینش‌هایی در مورد چگونگی دسترسی به لیست کامل ژن های سرطانی به دست آورند.

 

یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: "در این تحقیق، ما نشان دادیم که حدود نیمی از این جهش‌های کلیدی که باعث سرطان می‌شوند، در ژن هایی رخ می‌دهند که هنوز به عنوان ژن‌های سرطانی شناخته نشده‌اند.""در حال حاضر در مورد مهم‌ترین ژن‌های دخیل در سرطان، بینش‌های زیادی وجود دارد، اما ژن‌های زیادی نیز وجود دارد که هنوز کشف نشده‌اند."

 

"خوشبختانه تحقیقاتی مانند این پژوهش جدید، برای ما حکم سکوی پرتابی به سوی یافتن آنها را دارد."

 

این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:47
سلامت و بهداشت جامعه


 

 مطالعه جدید نشان داده است که قرص جدید می تواند دیابت نوع۲ را متوقف کرده و به کاهش وزن هم کمک کند. 
به گزارش  مهر، متخصصان در سراسر جهان دیابت را قاتل خاموش می نامند. حتی یک علامت نشاندهنده شروع بیماری می تواند نگران کننده باشد.

 

این بیماری هم می تواند ارثی باشد و هم به دلیل سبک ناسالم زندگی ایجاد شود.

 

داروی Semaglutide برای درمان دیابت نوع۲ تولید شده است. برای اولین بار مشخص شده که این دارو به کاهش وزن هم کمک می کند. طبق نتایج این مطالعه مشخص شد که ۷۱ درصد از ۶۳۲ بیمار حاضر در مطالعه توانستند وزن شان را کاهش دهند.

 

محققان مرکز دیابت لستر به بیماران دیابتی که متفورمین مصرف می کردند، این قرص را دادند.

 

محققان امیدوارند قرص جدید بتواند شرایط رایج را کنترل کند چراکه برخی شیوه های درمانی موجود موجب تحریک اضافه وزن شده و دیابت نوع ۲ را تشدید می کنند. این دارو همچنین موجب توقف نیاز بیماران به انسولین شد.

 

این قرص می تواند برای افراد دیابتی درگیر با تزریق بسیار تسکین دهنده باشد.

 

الیور جلی، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج اخیر بسیار دلگرم کننده هستند و بسیار مورداستقبال جامعه دیابت قرار خواهد گرفت.»

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیق جدید نشان می دهد خوردن صبحانه سرشار از قارچ منجر به حس گرسنگی کمتر و احساس سیری بیشتر می شود. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه مینه سوتا آمریکا عنوان می کنند قارچ می تواند در برخی وعده های غذایی جایگزین گوشت شود.

 

جوآن اسلاوین، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد جایگزین کردن قارچ به جای گوشت در برخی وعده های غذایی هم فایده غذایی دارد و هم به حس سیری بیشتر کمک می کند.»

 

از آنجائیکه به نظر می رسد پروتئین سیرکننده ترین ماده مغذی است، محققان به بررسی تطبیق قارچ و گوشت از لحاظ میزان پروتئین برآمدند.

 

محققان در طول ۱۰ روز مصرف قارچ (۲۲۶ گرم) و گوشت (۲۸ گرم)، تفاوت آنها را از لحاظ ایجاد حس سیری ارزیابی کردند.

 

شرکت کنندگان به مدت ۱۰ روز، دو وعده قارچ یا گوشت مصرف می کردند.

 

نتایج نشان داد تفاوت قابل توجهی از لحاظ میزان سیری بین مصرف قارچ و گوشت وجود داشت.

 

شرکت کنندگان مصرف کننده قارچ در صبحانه در مقایسه با شرکت کنندگان مصرف کننده گوشت در صبحانه، حس گرسنگی کمتر و سیری بیشتری را گزارش کردند.

يکشنبه 21/8/1396 - 14:45
سلامت و بهداشت جامعه



 

افسردگی یکی از شایعترین مشکلات سلامت روان به ویژه در عصر حاضر است که اگرچه یک اختلال روانی به حساب می‌آید اما می‌تواند به سلامت جسم هم آسیب وارد کند. 
به گزارش ایسنا، روانپزشکان همواره هشدار داده‌اند که این اختلال روانی در صورتی که درمان نشود می‌تواند بر اعضای مختلف بدن تاثیر منفی داشته باشد.

 

سایت "هلث لاین" در مطلبی در این باره متذکر شده است: اگرچه احساس غم و نگرانی برای هر فردی بارها در زندگی اتفاق می‌افتد و واکنشی طبیعی است اما اگر این احساس بیش از دو هفته ادامه پیدا کند می‌تواند از علائم افسردگی باشد.

 

"افسردگی حاد" در واقع به عنوان یک مشکل جدی پزشکی در نظر گرفته می‌شود که تاثیرات قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد دارد.

 

افسردگی در صورت بی‌توجهی و عدم اقدام به درمان بسیاری از اعضا و دستگاه‌های داخلی و حیاتی بدن را درگیر می‌کند که از آن جمله می‌توان به سیستم اعصاب مرکزی، دستگاه گوارش، دستگاه گردش خون و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

 

در تصویر زیر برخی از اثرات و پیامدهای سوء افسردگی برای قسمت‌های مختلف بدن به تفکیک عنوان شده تا تاکیدی بر ضرورت و اهمیت درمان به موقع این اختلال باشد:

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

به گفته محققان، شیوع اختلال اوتیسم در پسرها بیش از دخترهاست. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه آیووا آمریکا دریافته اند اختلاف های موجود در مسیر سیگنال دهی مغز موجب می شود که پسرها بیش از دخترها مبتلا به اوتیسم شوند.

 

تد آبل، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یک جنبه قابل توجه اوتیسم این است که عمدتاً بر مردان تاثیر می گذارد؛ بطوریکه به ازای هر یک دختر، ۴ پسر تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند.»

 

وی در ادامه می افزاید: «این فراوانی در بین مردان در مورد سایر اختلالات عصبی نظیر اختلال بیش فعالی و اختلالات زبانی نیز مشاهده می شود.»

 

از هر ۲۰۰ مورد ابتلا به اوتیسم، یک مورد ناشی از حذف بخشی از DNA بر روی یک کروموزوم خاص است. این نوع اختلال به CNV (تنوع نسخه کپی) هم معروف است.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:41
سلامت و بهداشت جامعه


 

معاون اداره کل نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره سلامت آبلیموها گفت: عموما روی آبلیموهای موجود در بازار درج شده است طبیعی، اما در حقیقت بیشتر آنها شیمیایی هستند. البته این بدان معنا نیست که این آبلیموها سالم نیستند و برای بدن مضر هستند، زیرا استاندارد مشخصی در استفاده از مواد شیمیایی برای تولید آبلیمو وجود دارد. 
به گزارش ایسنا، دکتر سمیره صباح درباره فرآیند تولید مواد غذایی و نظارت بر آن گفت: در ابتدا تولیدکنندگان از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت پروانه ساخت دریافت می‌کنند و تمام فرمالاسیون مواد اعلام می‌شود. بنابراین سازمان غذا و دارو نام دقیق تمام مواد افزودنی و به کار رفته در تولید محصولات را در اختیار دارد و آنها نیز باید روی برچسب محصولات، نام مواد به ویژه مواد افزودنی را دقیق درج کنند.

 

وی تاکید کرد: مواد افزودنی در محصولات غذایی باید در حد مجاز استفاده شود. در حقیقت وظیفه مسئول فنی است که این مواد را دقیقا در خط تولید مشخص کند.

 

معاون اداره کل نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، در خصوص علت درج مواد افزودنی روی برچسب محصولات اظهار کرد: بعضی از این مواد ممکن است برای بعضی از مصرف کنندگان حساسیت و آلرژی ایجاد کند. از سوی دیگر برای آگاهی از میزان و استاندارد بودن مواد افزودنی، باید مواد افزودنی روی برچسب محصولات درج شوند.

 

وی به آبلیموها اشاره کرد و گفت: عموما روی آبلیموها درج شده است طبیعی، اما در حقیقت بیشتر آنها شیمیایی هستند. البته این بدان معنا نیست که این آبلیموها سالم نیستند و برای بدن مضر هستند؛ زیرا یک استانداردی در استفاده از مواد شیمیایی برای ساخت آبلیمو وجود دارد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

رییس دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت به عوارض زخم پای دیابت اشاره کرد و گفت: مرگ و میر پنج ساله بر اثر ابتلا به زخم پای دیابت از 3 سرطان سینه، پروستات و هوچکین ( نوعی سرطان خون) بیشتراست.
به گزارش ایرنا، دکتر سید مهدی طبایی روز یکشنبه در نشست خبری دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در سالن همایش سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی بر ضرورت توجه بیشتر به زخم پای دیابت در کشور اشاره کرد و گفت:مرگ و میر کسانی که دچار زخم پای دیابت هستند در 5 سال اول حدود 45 درصد است.

 

وی با اشاره به اینکه قطع عضو و ناتوانی از جمله عوارض زخم پای دیابت است، گفت: زخم پای دیابت تا 25 درصد منجر به قطع عضو می شود.

 

طبایی با اشاره به اینکه مردان بیشتر دچار قطع عضو می شوند، گفت: اغلب قطع اندام از زخم کوچک آغاز می شود که با درمان ساده قابل رفع بود، که به دلیل بی توجهی به قطع عضو منجر می شود.

 

وی درادامه به شیوع زخم مزمن در دنیا اشاره کرد و گفت: یک تا 2 درصد مردم دنیا به این بیماری مبتلا هستند؛ مهمترین و اولین علت زخم مزمن بیماری های قلبی - عروقی است که 70 درصد زخم های تحتانی بدن بر اثر این بیماری ایجاد می شود.

 

طبایی دیابت را دومین علت زخم مزمن اعلام کرد و گفت: این بیماری شیوع وحشتناکی در دنیا دارد و پیش بینی می شود که 370 میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا باشند.

 

رییس دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت بیان کرد: کسانی که دیابت آنها طولانی می شود تا 25 درصد دچار زخم شدید می شوند. زخم شدید نشان می دهد که دیابت بر روی ارگان های اصلی بدن از جمله قلب ، چشم و کلیه اثر مخرب داشته است.

 

** لیزر به کمک درمان زخم ها آمده است

دبیر علمی بخش بالینی دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت نیز به پیشرفت ها در زمینه درمان زخم اشاره کرد و گفت: لیزر در کنار سایر درمان ها به کمک درمان زخم ها آمده است.

 

دکتر پروین منصوری در این نشست اظهار کرد: قدم های بزرگی در این مورد برداشته شده تا خدمات مطلوب تری به این دسته از بیماران ارائه شود.

 

وی ادامه داد: محققان در تلاش هستند با استفاده از شیوه هایی مانند نانو یا سلول های بنیادی، خدمات بهتری به افراد مبتلا به زخم های مزمن ارائه و آنان را از درد و آلام این بیماری نجات دهند.

 

منصوری با اشاره به اینکه زخم مشکل جهانی است، گفت: در آمریکار تعداد افرادی که دچار زخم هستند بیشتر از سایر بیماری ها از جمله سرطان است.

 

وی به شیوع زخم پای دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش بیماری دیابت سبب شیوع این بیماری شده و بالا رفتن سن هم در ابتلا افراد به زخم پای نقش موثر دارد.

 

دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت با حضور تعدادی از پایه گذاران درمان زخم و محققان صاحب نام داخلی و خارجی از 3 تا 5 آبان ماه در سالن همایش بیمارستان میلاد تهران برگزار می شود.

 

دبیر علمی بخش علوم پایه دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم به استقبال خوب محققان از این رویداد علمی اشاره کرد و گفت: تعداد مقالات دریافتی به این کنگره 30 درصد افزایش داشته که این موضوع نشان می دهد که علاقه به فعالیت های تحقیقاتی در زخم های مزمن بیشتر شده است.

 

دکتر منصور جمالی اظهار کرد که از مجموع مقتالات دریافتی، 160 مقاله پذیرفته شده که از این تعداد 93 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه 60 درصد مقالات در حوزه بالینی است، اظهار کرد: این موضوع نشان دهند توجه به حوزه بالین است که این روند باید با سرعت بیشتری ادامه یابد تا خدمات بهتری به بیماران ارائه شود.

 

دبیر اجرایی دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم نیز در این نشست خبری گفت: تقویت بخش دانشجویی از رویکردهای این کنگره است و از سه کارگاه تخصصی یک مورد در زمینه دانشجویی است.

 

محسن فاتح به برگزاری سه کارگاه تخصصی در این همایش اشاره کرد و گفت: درمان کمکی با پانسمان های جدید، وکیوم تراپی و روش های تدوین مطالعات سه کارگاه تخصصی هستند که در این رویداد علمی برگزار خواهند شد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:39
سلامت و بهداشت جامعه


 زندگی بدون تحرک در زنان ایران ۲ برابر مردان است

 

 

رییس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی مهمترین و اولین عامل مرگ و میر در زنان ایرانی است، گفت: براساس آمار بروز سرطان پستان روند صعودی داشته‌است.
 ایلنا نوشت:مطهره علامه با تاکید بر تحرک جسمانی در زنان گفت: فعالیت فیزیکی عاملی است که در همه ابعاد سلامت زنان از سلامت جسمی تا سلامت روانی و سلامت باروری موثر است. مهمترین و شایع‌ترین علت ناتوانی‌ در زنان افسردگی و اضطراب است که با انجام فعالیت‌ جسمانی می‌توان از آن پیشگیری و شادابی، نشاط، اعتماد به نفس، عزت نفس زنان و کیفیت زندگی آنان را افزایش داد.

 

وی افزود: ورزش و فعالیت‌ فیزیکی در کاهش بیماری‌های کشنده زنان از جمله بیماری قلبی عروقی و سرطان‌ها نیز اثر پیشگیری‌کننده دارد. با افزایش فعالیت‌ ورزشی با صرف هزینه بسیار ناچیز می‌توان از هزینه‌های زیادی که بیماریهای فوق بر خانواده تحمیل می‌کنند، پیشگیری کرد.

 

رییس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با تاکید براینکه بیماری‌های قلبی و عروقی مهمترین و اولین عامل مرگ و میر در زنان کشور است، تصریح کرد: تمام عوامل خطر که یک خانم را به بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون بالا، چربی خون بالا، چاقی، دیابت و... مبتلا می‌کند با فعالیت‌ جسمانی منظم و مستمر قابل کنترل، قابل پیشگیری و قابل درمان است.

 

وی تصریح کرد: یک زن می‌تواند با انجام تمرینات ورزشی به مدت ۳۰ دقیقه در روز یا حداقل در ۵ روز هفته و البته با توجه به شرایط و بیماری خود از بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی و عوامل خطر آن پیشگیری کند.

 

علامه بیان کرد: متاسفانه زندگی بدون تحرک در زنان ایران دو برابر مردان است و این خطر ابتلا به بیماریها را برای زنان بیش از مردان افزایش می‌دهد.کم‌تحرکی در زنان بیشترین فاکتور خطر برای زنان است که نقش مهمی در مرگ و میر و ناتوانی زنان دارد. بنابراین اگر قرار باشد برنامه‌ای برای اولویتهای سلامت زنان در نظر گرفته شود، اولین و مهمترین اقدام، افزایش فعالیت‌ جسمانی و ورزشی در زنان در گروه‌های سنی مختلف است.

 

او به مشکلات باروری در زنان اشاره کرد و ادامه داد: مسئله ناباروری یکی از مشکلاتی است که جامعه زنان با آن روبروست که اگر به علت سندرم متابولیک، تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین باشد با انجام فعالیت‌ جسمانی قابل پیشگیری و قابل درمان است و سبب می‌شود زنان از کیفیت زندگی مناسب برخوردار باشند، مسئله ناباروری حل شده و استحکام در روابط خانوادگی‌ برقرار شود. بنابراین هیچ جنبه‌ای از سلامت زنان نیست که فعالیت فیزیکی در آن تاثیر مستقیم و بسزایی نداشته باشد.

 

رییس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری گفت: در چارچوب پیشگیری از بیماری‌ها نیز یکی از عوامل بسیار مهم مسئله کنترل عوامل خطر است، مهمترین عوامل خطر شامل تغذیه نامناسب، استعمال دخانیات و زندگی بدون تحرک هستند که در هفته سلامت زنان در سال جاری به ترویج فعالیت جسمانی در نظر گرفته شده است.

 

علامه با اشاره به گرفتاری‌های اسکلتی عضلانی در زنان گفت: بیماریهای اسکلتی عضلانی از پوکی استخوان تا آرتروز زانو یا کمردردهای ساده و ... با فعالیت‌ ورزشی و تمرینات مناسب قابل پیشگیری و درمان و کنترل هستند. بویژه در پوکی استخوان که یک بیماری خاموش است، اصرار داریم که زنان ورزش‌های متحمل وزن را انجام دهند تا توده استخوانی‌شان افزایش پیدا کرده و مبتلا به این بیماری و شکستگی استخوان ناشی از آن نشوند.

 

وی افزود: همچنین با توجه به اینکه عمده زنان بویژه مادران، مدیر سلامت خانواده هستند، این اطلاع‌رسانی برای ترویج فعالیت فیزیکی و اقدام عملی زنان برای انجام فعالیتهای ورزشی می‌تواند الگویی برای سایر اعضای خانواده باشد تا فعالیت جسمانی در خانواده نهادینه شود و به الگوی رایج روزمره در برنامه‌های خانواده‌ها تبدیل گردد.

 

او با اشاره به آمارهای موجود درباره سلامت زنان گفت: براساس آمار بروز سرطان پستان روند صعودی داشته است، اما سرطان پستان یک سرطان قابل پیشگیری و قابل درمان است و زنان ایران بدون ترس از آن باید برای غربالگری اقدام کنند. خوشبختانه امید به زندگی زنان در این سال‌ها افزایش داشته اما نکته مهم این است که با افزایش سن، زنان دوره طولانی‌تری را با بیماری‌ها مواجه هستند، بنابراین مراقبت‌ها هم از جانب خودشان و هم از سوی سازمانهای ارایه دهنده خدمت باید جدی‌تر گرفته شود و پیشگیری به عنوان یک اصل در اولویت قرار گیرد.

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان موسسه فناوری فدرال لوزان سوییس موفق شدند تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برای روش ابداعی خود در زمینه تشخیص سریع آلرژی دریافت کنند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، چند سال پیش محققان در موسسه فناوری فدرال لوزان سوییس آغاز به مطالعه و تحقیق برای دستیابی به سریع‌ترین روش برای تشخیص آلرژی کردند و حال پس از چند سال تحقیق و تلاش موفق شدند تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را برای این روش پنج دقیقه‌ای دریافت کنند.

 

"آبیونیک"(Abionic) محصول اولیه این محققان بود که پس از انجام تست‌های مختلف و توسعه در طول این سال‌ها به کپسول‌هایی رسیده است که تنها با استفاده از یک قطره نمونه خون فرد می‌توانند ظرف پنج دقیقه ابتلا به آلرژی در فرد را تشخیص دهند.

 

پس از ترکیب خون با یک ترکیب شیمیایی خاص، مسؤول آزمایش مخلوط را بر روی پد نصب شده بر روی یک صفحه مشابه دیسک DVD قرار می‌دهد و اجازه می‌دهد تا با کپسول‌های آزمایش، ترکیب‌های مولکولی پیچیده را تشکیل دهند و نتایج اولیه بر روی صفحه نمایش abioSCOPE در پنج دقیقه ظاهر خواهد شد و نتایج کامل سه دقیقه بعد آماده خواهد شد. این سیستم با استفاده از لیزر میکروسکوپ فلورسنت مجتمع برای بررسی وجود این ترکیبات به بررسی آنها می‌پردازد و شما به سرعت می‌توانید دریابید که آیا شما حساسیت به سگ‌ها، گربه‌ها، علف‌های معمولی و گرده‌های درختان دارید یا نه.

 

 مطمئنا، این سیستم فقط می‌تواند برای چهار نوع از آلرژی‌ها آزمایش کند، اما حداقل لازم نیست روش‌های ناراحت کننده یا تهاجمی را انجام دهید و چند روز منتظر باشید تا فقط متوجه شوید که به چمن حساسیت دارید.

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 14:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته