• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1276روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

سازمان جهانی بهداشت (WHO) از ارسال ۱.۲ میلیون دوز آنتی‌بیوتیک برای مقابله با شیوع طاعون در ماداگاسکار خبر داد. 
به گزارش ایسنا، این سازمان همچنین با اختصاص بودجه‌ای اضطراری به مبلغ ۱.۵ میلیون دلار با شیوع طاعون در ماداگاسکار مقابله می‌کند.

 

نماینده این سازمان در ماداگاسکار گفت: در صورتیکه طاعون به موقع شناسایی شود قابل درمان است. در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل شود که همه افراد در معرض خطر به روش‌های حفاظتی و درمانی دسترسی داشته باشند. همچنین هر چه سریعتر حرکت کنیم می‌توانیم جان تعداد افراد بیشتری را نجات دهیم.

 

به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، انواع مختلف دارو برای مقابله با این بیماری مورد استفاده قرار خواهد گرفت که برای درمان بیش از ۵۰۰۰ بیمار و حفاظت از ۱۰۰ هزار نفر که در معرض ابتلا به طاعون قرار دارند کافیست.

 

بیشتر ۲۳۱ مورد ابتلا به طاعون و ۳۳ مورد فوتی آن که از ماه اوت گزارش شده از نوع طاعون ریوی بوده که شکل خطرناک‌تر این بیماری است و روی ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و از طریق سرفه قابل سرایت است.

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:56
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان دارویی را برای معالجه دیابت معرفی کرده اند که موجب می شود مبتلایان به این بیماری بیش از این نیازمند تزریق روزانه انسولین نباشند. 
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، دیابت نوع یک، سیستم ایمنی سلول های پانکراسی را مورد حمله قرار می دهد و در نتیجه تولید انسولین و تنظیم قند خون مختل می شود.

 

افراد مبتلا به این بیماری نیازمند تزریق روزانه انسولین هستند تا سطح قند خون شان را تنظیم کنند. این درمان یا دارو از سلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان برای درمان دیابت نوع یک استفاده می کند و محققان آن را Prochymal می نامند که می تواند مانع از تخریب پانکراس بوسیله سیستم ایمنی شود.

 

به گفته این محققان این دارو ظرف دو سال آینده وارد بازار خواهد شد. مطالعات اولیه نشان داده است که سلول های بنیادی موجود در Prochymal می توانند سدی در برابر سیستم ایمنی باشند.

 

نتایج اولیه این مطالعه که روی ۶۰ بیمار آزمایش شده نشان داده است که این سلول های بنیادی می توانند پانکراس را نجات دهند.

 
 
 
هواپیماهای شخصی مجلل/ از ترامپ تا شاهزاده سعودی (+تصاویر)  
 روایت هومن سیدی از زندگی خصوصی اش+ تصاویر  
 هیجان‌انگیزترین استعفاهای دنیا

يکشنبه 21/8/1396 - 15:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


 

 

خوردن روزانه یک عدد موز و آووکادو از سفت شدن عروق خونی که می تواند منجر به بیماری قلبی و مرگ شود، پیشگیری می کند. 
به گزارش مهر، مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد موز و آووکادو که سرشار از پتاسیم هستند، موجب کاهش سفت شدگی شریان ها، عارضه شایع در بیماری قلبی و کلیوی، می شود.

 

سفت شدن عروق زمانی روی می دهد که کلسیم در بافت بدن، عروق خونی یا اعضاء تشکیل می شود. تشکیل این کلسیم موجب سخت شدن و اختلال در فرآیندهای عادی بدن می شود.

 

رژیم غذایی سرشار از پتاسیم هم موجب کاهش خطر سفتی آئورت، فاکتور پرخطر قلبی-عروقی، می شود.

 

سخت شدن یا سفت شدن عروق را تصلب شریان می گویند. سختی و سفتی عروق بر نحوه عملکرد قلب در پمپاژ خون به سراسر بدن تاثیر می گذارد.

 

پل سندرز، استاد دانشگاه آلاباما، در این باره می گوید: «ما موش های را مورد بررسی قرار دادیم که به خاطر مصرف رژیم غذایی پرچرب در معرض بیماری قلبی قرار داشتند.»

 

رژیم غذایی این موش ها حاوی مقادیر کم، عادی و زیاد پتاسیم هم بود. نتایج آشکار ساخت عروق خونی موش های که با رژیم غذایی حاوی پتاسیم کم تغذیه شده بودند، به شکل قابل توجهی سخت تر از موش های بود که رژیم غذایی شان حاوی میزان پتاسیم بالا بود.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:52
سلامت و بهداشت جامعه




کارشناسان معتقدند چای سیاه نیز همچون چای سبز برای کاهش وزن مفید است.
به گزارش ایسنا، ‌ با شیوع روز افزون معضل چاقی، شناسایی راهکارهای جدید برای مقابله با آن به اولویت کلیدی محققان تبدیل شده‌ است.  

 

در مطالعات متعددی به خاصیت چای سبز در لاغری اشاره شده درحالیکه محققان در این بررسی جدید به تاثیر چای سیاه در کاهش وزن پرداختند.

 

به گفته محققان آمریکایی چای سبز و سیاه هر دو دارای پلی‌فنول‌ها هستند. پلی‌فنول‌ها آنتی اکسیدان‌هایی به حساب می‌آیند که ساختارهای سلولی همچون DNA و غشای سلولی را در برابر رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کنند.

 

پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز به اندازه‌ای کوچک هستند که در جریان خون و بافت‌های بدن جذب می‌شوند و طبق بررسی‌ها می‌توانند متابولیسم انرژی کبد را به گونه‌ای تغییر دهند که موجب کاهش وزن شوند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، این درحالیست که چای سیاه به شیوه‌ای متفاوت و مکانیزمی خاص و از طریق میکروبیوم روده و تقویت میکروب‌های مفید روده به سلامت بدن و کاهش وزن کمک می‌کند.

 

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:51
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان دریافتند که متابولیسم باکتری‌های روده می‌تواند عامل فشار خون بالا باشد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، فشارخون بالا، بیماری خاموشی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند و ممکن است منجر به بیماری‌های مختلف و حتی مرگ شود.

 

این بیماری می‌تواند در خانواده گسترش پیدا کند و عوامل مرتبط با سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، رژیم‌های غذایی غنی از سدیم و استرس می‌توانند این خطر را افزایش دهند.

 

در سال‌های اخیر، دانشمندان کشف کرده‌اند، برخی از باکتری‌های روده نیز ممکن است به فشار خون بالا کمک کنند.

 

مطالعات انجام شده نشان داد، زمانی که باکتری‌های روده‌ای با آنتی‌بیوتیک از بین رفتند، بیماران مبتلا به فشار خون بالا، با کاهش فشارخون مواجه شدند و همچنین هنگامی که باکتری‌های روده از افراد مبتلا به فشارخون بالا به موش‌های سالم پیوند زده شد، فشارخون بالا در موش‌های سالم، بالا گزارش شد.

 

این شواهد تاکنون نتوانسته است این مکانیسم را توضیح دهد که چگونه باکتری‌ها فشار خون را افزایش می‌دهد.

 

محققان دانشگاه ایلینوی و دانشگاه براون نتایج موفقیت‌آمیزی را در این زمینه بدست آورده‌اند.

 

ژن برای یک آنزیم در برخی باکتری‌های خاص است که کورتیزول، هورمون استروئیدی، به استروئید دیگر که به عنوان یک آندروژن شناخته شده، تغییر می‌کند.

 

وقتی که باکتری‌ها آن آندروژن را از بین ببرند، محصول نهایی که مولکول GALF نامیده می‌شود، مانع از فرآیندی است که انتقال سدیم از سلول‌های کلیه انسان انجام شود. وقتی این اتفاق می‌افتد، سدیم در سلول ایجاد شده و فشار خون افزایش می‌یابد.

 

محققان امیدوارند از نتایج این بررسی برای کشف دارویی برای مبارزه با فشار خون استفاده کنند.

 

آنها عنوان کردند، اگر آن‌ها قادر به درک آن بودند که باکتری‌ها چه کاری انجام می‌دهند، می‌توانستند مهار کننده‌های آنزیمی توسعه بدهند که تولید کننده GALF  در این باکتری‌هاست.

 

یک سوم امریکایی‌ها از بیماری فشارخون بالا رنج می‌برند.

 

این بررسی در مجله Steroids آمده است.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:49
سلامت و بهداشت جامعه


 

تحقیقات نشان می‌دهد که عروق می‌توانند به عنوان یک خط لوله بین مغز و سیستم ایمنی بدن عمل کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، محققان اظهار می‌کنند که بدن از طریق شبکه‌ای از کانال‌ها و اتصالات که سیستم لنفاوی نامیده می‌شود، مواد زاید و مایعات را مانند یک فاضلاب بیولوژیکی تخلیه می‌کند.

 

تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که عروق می‌توانند به عنوان یک خط لوله بین مغز و سیستم ایمنی بدن عمل کنند.

 

محققان امیدوارند که از این نتایج، بینش جدیدی در زمینه اختلالات عصبی بدست آورد. عروق لنفاوی بخشی از سیستم گردش خون بدن هستند که در اکثر موارد، در کنار رگ‌های خونی عمل می‌کنند.

 

آن‌ها لنف را که یک مایع بدون رنگ حاوی سلول‌های ایمنی و مواد زاید است را به غدد لنفاوی حمل می‌کنند.

 

رگ‌های خونی، سلول‌های سفید خون را به یک عضو می‎‌رسانند و سیستم لنفاوی دفع سلول از بدن را تسریع می‌کند.

 

این فرایند به سیستم ایمنی کمک می‌کند تا تشخیص دهد آیا باکتری‌ها یا ویروس‌ها به یک عضو حمله کرده یا آسیب دیده‌اند.

 

تا همین اواخر، محققان هیچ گونه شواهدی از سیستم لنفاوی در مغز پیدا نکردند و درباره تخلیه مواد زاید مغز نظرات متفاوت بود، اما برخی بر این باور بودند که مغز یک ارگان استثنایی است.

 

اسکن مغزی و مطالعه کالبد شکافی مغز از افراد غیر انسانی نشان داد که سیستم لنفاوی یک ویژگی مشترک از مغز پستانداران است.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:48
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته محققان، افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید در معرض ریسک بالا ابتلا به «بیماری مزمن انسداد ریه» (COPD) قرار دارند. 
به گزارش مهر، یافته های مطالعه جدید نشان می دهد افراد مبتلا به شرایط التهابی مزمن باید بیشتر مراقب سلامت دستگاه تنفسی شان باشند.

 

محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا، رابطه بین COPD و التهاب را اثبات کرده اند. تیم تحقیق به سرپرستی دیان لاکایلی، اطلاعات مربوط به افراد مبتلا به آتروز روماتوئید را بین سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ بررسی کردند و آن را با اطلاعات جمعیت عمومی مقایسه کردند.

 

مطالعه شامل ۲۴,۶۲۵ بیمار مبتلا به آرتروز روماتوئید و ۲۵,۳۹۶ نفر به عنوان گروه کنترل بود. پژوهشگران دریافتند احتمال بستری شدن در بیمارستان به دلیل COPD در بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید به مراتب بیشتر از جمعیت عمومی بود.

 

محققان دریافتند افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید ۴۷ درصد بیشتر از گروه کنترل به خاطر COPD در بیمارستان بستری شدند. این ریسک در افراد سیگاری نیز به مراتب بیشتر بود.

 

دکتر لاکایلی در ادامه می افزاید: «این یافته ها جدید هستند چراکه قبلا مشخص شده بود که التهاب در ابتلا به COPD نقش دارد و پزشکان درمان کننده افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید آگاه نبودند که بیماران شان در معرض ریسک بالای COPD قرار دارند.»

 

به گفته وی، «نتایج ما بر ضرورت کنترل التهاب و در حقیقت ریشه کن کردن کامل التهاب از طریق درمان موثر آرتروز روماتوئید تاکید دارند.»

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

افرادی که منزل آنها نزدیک طبیعت است، مغز سالم تری داشته و کمتر در معرض ابتلا به افسردگی ناشی از استرس و اضطراب هستند. 
به گزارش مهر، یافته های تحقیقاتی نشان می دهد ساکنان شهرها در مقایسه با ساکنان حاشیه شهرها در معرض ریسک بالای بیماری های روانی نظیر افسردگی، اختلالات اضطراب و شیزوفرنی قرار دارند.

 

از آنجایی که زندگی در شهر مملو از سروصدا و آلودگی است و بسیاری از افراد در فضاهای بسته زندگی می کنند، ریسک استرس مزمن افزایش می یابد.

 

در این مطالعه مشخص شد فعالیت آمیگدالا در افراد ساکن شهرها بالاتر بود؛ آمیگدالا یک هسته مرکزی در مغز است که نقش مهمی در پردازش استرس و واکنش به خطر دارد.

 

از سوی دیگر، افراد ساکن در نزدیکی جنگل و مناطق پردرخت دارای ساختار آمیگدالا سالمی از لحاظ فیزیولوژیکی بودند و از اینرو بهتر قادر به رویارویی با استرس در مقایسه با سایر افراد هستند.

 

سایمون کوهن، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی دانشگاه هامبورگ آلمان، در این باره می گوید: «تحقیق بر روی انعطاف پذیری مغز از این فرضیه دفاع می کند که محیط زیست می تواند ساختار و عملکرد مغز را شکل دهد.»

 

به گفته محققان، شرایط زیست محیطی  بر رشد مغز تاثیرات مثبت دارد.

 

محققان عنوان می کنند تا سال ۲۰۵۰، حدود ۷۰ درصد جمعیت جهان در شهرها زندگی خواهند کرد از اینرو نتایج این مطالعه می تواند برای طراحی نقشه شهرها مفید باشد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

طبق نتایج یک مطالعه جدید، زنان باردار به دلیل کمبود خواب در معرض ابتلا به دیابت بارداری قرار دارند. 
به گزارش مهر، مطالعه محققان دانشگاه ایلینوی آمریکا ارتباط بین طول مدت کوتاه خوابیدن را با افزایش میزان قندخون در زنان باردار نشان داده است.

 

دکتر سیریمون روتراکول، استادیار دانشگاه ایلینوی، در این باره می گوید: «مطالعات بیشتری در مورد نقش طول مدت کوتاه خواب بر ابتلا به دیابت بارداری وجود دارد.»

 

غالبا زنان باردار دچار دیابت بارداری می شوند، مشکلی که معمولا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری بروز می کند. اکثر متخصصان توصیه می کنند زنان باردار باید بین هفته ۲۴ و ۴۸ بارداری تحت آزمایش قندخون قرار گیرند.

 

در صورت افزایش قندخون زنان باردار، ریسک ابتلا به دیابت بارداری در آنان افزایش می یابد. از اینرو به آزمایشات بیشتری برای تشخیص دیابت بارداری نیاز است. معمولا هیچ علائمی در مادر بروز نمی کند، و میزان قندخون بعد از تولد نوزاد به حالت نرمال بازمی گردد.

 

معمولا نوزاد مادران مبتلا به دیابت بارداری دارای وزن بالا هستند. همچنین مادر هم در معرض ریسک بالای ابتلا به دیابت نوع۲ بعد از زایمان قرار دارد.

 

در این مطالعه، ۸ مطالعه قبلی که شامل ۱۷,۳۰۸ زن باردار بود که از لحاظ طول مدت خواب و دیابت بارداری مورد ارزیابی قرار گرفته بودند، بررسی شدند.

 

بررسی مطالعات نشان داد میانگین طول خواب کمتر از ۶ ساعت با ۱.۷ برابر افزایش ریسک ابتلا به دیابت بارداری مرتبط بود.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 15:23
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد زنانی که در فصل‌های بهار و زمستان زایمان می‌کنند،کمتر به "baby blues" یا همان افسردگی پس از زایمان دچار می‌شوند.
به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، زمستان ممکن است برای اغلب افراد دلگیر باشد اما برای کسانی که به تازگی مادر شده‌اند، روزهای زمستانی که در آن هوا زودتر تاریک می‌شود می‌تواند دارای مزایای زیادی باشد و خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد.

 

محققان معتقدند که در هوای سرد به دلیل تاریک شدن زودتر هوا احتمال جمع شدن دوستان و خانواده به دور هم بسیار بیشتر بوده که این امر از نظر روانشناسی می‌تواند کمک کننده باشد.

 

در مقابل، مشغله‌های اجتماعی اغلب در ماه‌های تابستان به اوج خود می‌رسند که این امر باعث می‌شود تا زنانی که به تازگی مادر شدن را تجربه کرده‌اند دچار احساس تنها ماندن و یا گرفتار شدن در خانه بشوند.

 

محققان در این پژوهش به دنبال شناسایی عوامل خاصی هستند که بر بروز افسردگی پس از زایمان تاثیر می‌گذارند.

 

آنها در این پژوهش دریافتند مادرانی که در زمستان زایمان می‌کنند احساس بهتری دارند زیرا تعطیلات زمستانی برای آنها بسیار لذت بخش بوده و می‌توانند در محیط خانه به مسائل مربوط به کودک بپردازند.

 

اغلب افسردگی بعد از زایمان به ویتامین D مرتبط دانسته می‌شود زیرا ذخیره آن ممکن است در چند ماه بدون مصرف مکمل و یا نبود نور خورشید به میزان کافی، کاهش یابد.

 

محققان همچنین دریافتند که عوامل دیگری که بر افسردگی پس از زایمان تاثیر دارند زایمان زودرس و چاقی فرد است.

 

افرادی که زودتر از موعد مقرر زایمان می‌کنند یا افرادی که از اضافه وزن رنج می‌برند نیز در معرض ابتلا به افسردگی پس از زایمان قرار دارند.

 

حداقل 10 درصد از زنان بعد از زایمان، میزانی از اضطراب یا افسردگی را تجربه می‌کنند.

 

از نشانه‌های این اختلال می‌توان به اضطراب، تحریک‌پذیری و بی‌قراری، اندوه، بی‌خوابی، احساس نگرانی بیش از حد، عدم تمرکز، گیجی، از دست دادن اشتها، خستگی و گریه کردن اشاره کرد.

 

این گروه برای انجام پژوهش خود، داده‌های مرتبط با 20169 زن که از ژوئن 2015 تا اوت 2017 زایمان کرده بودند، را مورد بررسی قرار دادند. از مجموع این افراد، 817 نفر (4/1 درصد) مبتلا به افسردگی پس از زایمان بودند.

 

آنها به این نتیجه رسیدند که حمایت روانی اطرافیان و حضور آنها در کنار فردی که به تازگی زایمان کرده می‌تواند از عوامل تاثیرگذار در عدم ابتلا به افسردگی پس از زایمان در فصل زمستان باشد.

 

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که از هر 25 پدر، 1 نفر به افسردگی پس از تولد فرزند دچار می‌شوند.

يکشنبه 21/8/1396 - 15:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته