• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1270روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته محققان، نوع جدید ژن درمانی در مقابله با عود مجدد سرطان مغز امیدوارکننده است. 
به گزارش  مهر، فاز یک آزمایش بالینی شامل ۵۶ بیمار مبتلا به سرطان مغز گلیوما پیشرفته بود.

 

سه سال بعد از ژن درمانی، بیش از یک چهارم بیماران هنوز زنده بودند. میانگین مدت زنده ماندن بیماران ۱۴.۴ ماه بود درحالیکه معمولا این مدت زنده ماندن در بیماران ۸ ماه است.

 

دکتر کلارک چن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینه سوتا آمریکا، در این باره می گوید: «با وجود مرگبار بودن این بیماری، به ندرت سه سال زنده ماندن در این بیماران گزارش می شود. توجه به این نکته ضروری است که فایده این نوع درمان برای زنده ماندن در طیف وسیعی از بیماران مشاهده شده است و فقط به بیماران دارای جهش خاص ژنتیکی محدود نمی شود.»

 

وی در ادامه می افزاید: «این یافته ها نشان می دهد بسیاری از بیماران می توانند از این نوع درمان بهره گیرند.»

 

در این نوع درمان، در ابتدا به بیماران Toca ۵۱۱ تزریق می شود، ویروس تکثیرشده ای که تنها بر تقسیم سلول های تومور تاثیر می گذارد. زمانیکه وارد سلول سرطانی می شود، ویروس، ژنی را برای آنزیم موسوم به "سیتوزین دامیناز" (CD) تحویل می دهد.

 

به گفته محققان، «با تکثیر سلول و پخش آن در سایر سلول های سرطانی، آنها را برای تولید CD برنامه ریزی می کند. سپس به بیماران قرص Toca FC داده شد که یک ترکیب غیرمستیقیم است. هنگامیکه این دارو وارد سلول سرطانی می شوند CD، Toca FC را به داروی ضدسرطان ۵-fluorouracil تبدیل می کند که می تواند سلول سرطانی را نابود نماید.»

 

محققان این نوع درمان را از لحاظ ایمنی بسیار مطلوب عنوان می کنند.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:49
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد رژیم غذایی غنی از فیبر خوراکی احتمال مرگ ناشی از سرطان روده را کاهش می‌دهد. 
به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده‌ است: در میان افرادی که به دلیل ابتلا به سرطان روده تحت درمان قرار گرفته‌اند، هر پنج گرم فیبری که به رژیم غذایی‌شان اضافه شود، می‌تواند احتمال فوت بر اثر این بیماری را نزدیک به ۲۵ درصد در آنان کاهش دهد.

 

به گفته محققان دانشکده پزشکی هاروارد در آمریکا، پس از تشخیص بیماری نوع غذای مصرفی افراد می‌تواند تاثیرگذار باشد. این احتمال وجود دارد افزایش مصرف فیبر خوراکی احتمال فوت ناشی از سرطان روده و حتی عوامل دیگر را کاهش دهد.

 

هرچند محققان آمریکایی اظهار داشتند: در این بررسی تایید نشده که مصرف فیبر خوراکی مازاد باعث می‌شود افراد طول عمر بیشتری داشته باشند و تنها ارتباط این دو با یکدیگر مورد تایید قرار گرفته‌است.

 

به گزارش ایسنا به نقل از هلث‌دی نیوز، فیبر خوراکی همچنین با کنترل بهتر انسولین و کاهش التهاب مرتبط است که از عوامل تاثیرگذار در طول عمر به حساب می‌آیند. علاوه بر این، ‌ رژیم غذایی سرشار از فیبر خوراکی در مرحله نخست افراد را از ابتلا به سرطان روده حفظ می‌کند. 

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:48
سلامت و بهداشت جامعه

 


 

 

طبق نتایج یک مطالعه جدید، رژیم غذایی سرشار از فیبر احتمال مرگ ناشی از سرطان روده را کاهش می دهد. 
به گزارش مهر، دکتر اندرو چان، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی هاروارد، در این باره می گوید: «در بین بیماران تحت درمان به خاطر سرطان روده غیرمتاستاتیک، به ازای افزایش هر ۵ گرم فیبر به رژیم غذایی احتمال مرگ تا حدود ۲۵ درصد کاهش می یابد.»

 

چان در ادامه می افزاید: «آنچه که بعد از تشخیص بیماری می خورید تفاوت دارد. این احتمال وجود دارد که افزایش مصرف فیبر نرخ مرگ ناشی از سرطان روده و حتی احتمال مرگ ناشی از دلایل دیگر را کاهش دهد.»

 

مصرف فیبر با کنترل بهتر انسولین و التهاب کمتر مرتبط است که ممکن است نرخ زنده ماندن بهتر را توجیه کند. بعلاوه، رژیم غذایی پرفیبر در وهله اول از افراد در مقابل ابتلا به سرطان روده محافظت می کند.

 

بیشترین فایده مرتبط با فیبر ناشی از حبوبات و غلات کامل است. فیبر سبزیجات با کاهش کلی مرگ مرتبط است، اما نه الزاما مرگ ناشی از سرطان روده، و فیبر ناشی از میوه ها با کاهش مرگ به هر دلیلی مرتبط نیست.

 

به گفته چان، فیبر ناشی از مواد غذایی، و نه مکمل ها، با نرخ بقاء بهتر مرتبط است.

 

فیبر موجود در مواد غذایی حرکت سیستم گوارشی را حفظ می کند، سیری را افزایش می دهد، به کنترل وزن کمک می کند، با سرطان ها مقابله کرده و میلیون ها میکروب مفید موجود در روده ها را تغذیه می کند.

 

فیبر ررژیمی در مواد غذایی گیاهی نظیر حبوبات، غلات کامل، مغزیجات آجیلی، سبزیجات و میوه ها یافت می شود.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:47
سلامت و بهداشت جامعه


 

نتایج یک آزمایش نشان می‌دهد که بسته شدن عروق تنها از رژیم غذایی ناشی نمی‌شود بلکه باکتری‌های دهان و روده هم در این زمینه نقش دارند. 
به گزارش ایسنا، بر اساس این بررسی مولکول‌های چربی موجود در پلاک‌ها که در عروق جمع می‌شوند و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهند از باکتری‌هایی که در دهان و روده وجود دارند نیز ناشی می‌شوند و وجود آنها تنها به نوع خوراکی‌های مصرفی فرد ارتباط ندارد.

 

متخصصان علوم پزشکی آمریکا اظهار داشتند: این یافته‌ها می‌تواند توضیح دهد چرا بیماری لثه اغلب با تصلب شرایین مرتبط است؛ بیماری که در آن مولکول‌های چربی، کلسیم، کلسترول و دیگر ترکیب‌های خون، پلاک‌ها را در جداره عروق تشکیل می‌دهند.

 

با شکل گیری پلاک‌ها، عروق سفت و سخت و باریک شده و در نتیجه جریان خون حامل اکسیژن به اعضا و بافت‌های حیاتی بدن کند می‌شود. این وضعیت می‌تواند به حمله قلبی، سکته مغزی و دیگر مشکلات جدی سلامت و حتی مرگ منجر شود.

 

همچنین سیستم ایمنی نیز در این زمینه نقش دارد. سلول‌های ایمنی می‌توانند به جداره عروق خونی چسبیده و رسوب چربی را تغذیه می‌کنند که این وضعیت به التهاب و سفت شدن ماهیچه‌های نرم دیواره رگ منجر شده و به شکل‌گیری پلاک‌ها کمک می‌کند.

 

به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان این فرض را مطرح کرده‌اند که تجمع مولکول‌های چربی یا لیپیدها که به تصلب شرایین کمک می‌کند از مصرف خوراکی‌های سرشار از چربی و کلسترول ناشی می‌شود. هر چند شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد که این همه ماجرا نیست و همیشه تنها دلیل بروز این عارضه عروقی رژیم غذایی نیست. به طور مثال برخی از افراد به رغم مصرف خوراکی‌های سرشار از چربی و کلسترول به بیماری قلبی مبتلا نمی‌شوند.

يکشنبه 21/8/1396 - 13:45
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

تحقیق جدید نشان می دهد شیردادن به نوزاد برای دو یا چهار ماه اول زندگی اش می تواند تاثیر قابل توجهی بر کاهش بروز ریسک "سندروم مرگ ناگهانی نوزاد" (SIDS) داشته باشد. 
به گزارش مهر، جان تامسون، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوکلند نیوزیلند، در این باره می گوید: «نکته جالب توجه اینجاست که ظاهرا مدت زمان زیاد شیردادن نسبت به شیردادن جزئی هیچ فایده ای در رابطه با SIDS ندارد اگرچه شیر دادن برای مدت زمان طولانی فواید متعددی دیگری دارد.»

 

این مطالعه شامل بررسی ۸ مطالعه بین المللی اصلی بود. محققان بالغ بر ۲۲۰۰ مورد ابتلا به SIDS و بالغ بر ۶۸۰۰ نوزاد در قالب گروه کنترل را بررسی کردند. یافته ها نشان داد تغییرپذیری قابل توجهی در هرگونه مدت زمان شیردهی و شیردهی زیاد وجود داشت.

 

درحالیکه تحقیق نشان داد شیردهی به مدت حداقل دو ماه با نصف ریسک بروز SIDS مرتبط بود، اما شیردهی به مدت چهار ماه با میزان حفاظت بیشتری همراه بود و ادامه این مدت زمان با افزایش میزان حفاظتی بسیار کمی در رابطه با بروز این سندروم همراه بود.

 

تامسون در این باره می گوید: «اوج وقوع SIDS از دو تا چهار ماهگی است، از اینرو این مدت زمان بسیار در پیشگیری از بروز این سندروم حائز اهمیت است.»

 

تحقیقات نشان می دهد شیردهی با تامین فواید ایمنی به پیشگیری از عفونت های ویروسی کمک می کند. این نوع عفونت ها با افزایش ریسک SIDS مرتبط هستند.

يکشنبه 21/8/1396 - 13:43
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

مطالعات جدید نشان می دهد یکی از داروهای درمان سرطان سینه و دیابت قادر به چربی سوزی است. 
به گزارش  ایرنا از مدیکال ساینس، این مطالعات نشان می‌دهد یک دوز از داروی Trodusquemine می‌تواند اثرات مضر تصلب شرایین (آترواسکلروز) را به طور کامل معکوس کند. آترواسکلروز حالتی است که چربی و پلاک‌های کلسترول در دیواره‌های شریانی رسوب می‌کند و بر اثر مرور زمان رگ‌ها خاصیت ارتجاعی و انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهند.

 

احتمال حمله قلبی و سکته مغزی بر اثر تصلب شرایین بسیار زیاد است. تغییر شیوه زندگی مهمترین روش برای درمان تصلب شرایین است ولی محققان همواره به دنبال روش هایی برای کاهش التهاب هستند. یک روش شامل ترکیبات گیاه آووکادو و یک حامل زیست تخریب‌پذیر نانو برای دارورسانی به مناطق ملتهب است.

 

مطالعات محققان دانشگاه آبریند در انگلیس نشان می‌دهد داروی Trodusquemine که در حال حاضر برای درمان سرطان سینه و دیابت مورد استفاده قرار می‌گیرد، قادر به چربی سوزی و درمان تصلب شرایین است. محققان در این آزمایش این دارو را به موش‌های آزمایشگاهی تزریق کردند و دریافتند نه تنها پلاک چربی داخل شریان‌ها کاهش یافته،‌ بلکه یک دوز دارو به اندازه دوزهایی که به طور منظم در طی یک مدت معین تزریق شوند، موثر است.

ادامه آزمایش‌ها نشان می‌دهد این دارو آنزیم PTP1B را مسدود می‌کند. این آنزیم در افراد چاق، افراد مبتلا به دیابت و افرادی که هرگونه التهاب دارند زیاد است. در ادامه محققان در یافتند این دارو یک پروتئین دیگر به نام AMPK را تحریک می‌کند. این پروتئین تمرین‌های بدنی را شبیه‌سازی می‌کند و التهاب مزمن را به طور فعال کاهش می‌دهد.

 

نتایج اولیه این مطالعه اثرات چشمگیری داشته است و نیازمند آزمایش‌های بالینی بیشتر است.

 

نتیجه این مطالعه در نشریه Clinical Science منتشر شده است.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

در حال حاضر افراد در معرض ریسک ابتلا به سرطان روده، غربالگری این بیماری را از سن ۵۰ سالگی آغاز می کنند، اما یافته های جدید بر انجام زودتر غربالگری تاکید دارد. 
به گزارش مهر، محققان فرانسوی با بررسی بیش از ۶۰۰۰ بیماری که تحت کولونوسکوپی قرار گرفته بودند دریافتند نرخ رشد غیرعادی بافت روده در سن ۴۵ سالگی شروع به رشد سریع می کند.

 

در بین بیماران ۴۵ تا ۴۹ سال، ۲۶ درصد شاهد رشد ورم غده ای بودند، نوعی پولیپ که سرانجام می تواند سرطانی شود. آنها با ۱۳ درصد بیماران ۴۰ تا ۴۴ ساله مقایسه شدند.

 

بعلاوه رشد نئوپلاستی در حدود ۴ درصد بیماران ۴۵ تا ۴۹ سال مشاهده شد درحالیکه تنها در ۰.۸ درصد افراد در اوایل دهه ۴۰ مشاهده شد. نئوپلاسم به رشد جدید و کنترل نشده بافت غیرعادی اشاره دارد که می تواند سرطانی باشد یا نه.

 

دیوید کارسنتی، سرپرست تیم تحقیق در کلینیک برسی فرانسه، در این باره می گوید: «یافته های اولیه بر غربالگری زودتر سرطان روده تاکید دارد که بهتر است در سن ۴۵ سالگی باشد تا ۵۰ سالگی.»

 

به گفته وی، «براساس نرخ وجود نئوپلاسم در بین بیماران ۴۵ تا ۴۹ سال، به تاخیر انداختن غربالگری تا سن ۵۰ سالگی می تواند شانس زنده ماندن ناشی از سرطان روده را کم کند.»

 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:38
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

مطالعه جدید نشان می دهد تعداد ۳۲۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ در جهان به ویروس هپاتیت آلوده شده اند. 
به گزارش مهر، از بین این رقم ۵۲ میلیون کودک در معرض هپاتیت ویروسی قرار گرفتند.

 

در این گزارش همچنین عنوان شده است که ۲.۱ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به ایدز یا HIV هستند.

 

از بین این تعداد، چهار میلیون کودک با هپاتیت C (زیر ۱۹ سال) و ۴۸ میلیون (زیر ۱۸ سال) با هپاتیت B زندگی می کنند.

 

یافته ها نشان می دهد هر دو این ویروس ها می توانند منجر به بیماری های کبدی، سرطان کبد، و مرگ شود.

 

طبق اعلام ائتلاف جهانی هپاتیت واقع در لندن، ۲۱ کشور جهان مسئول حدود ۸۰ درصد موارد ابتلا به عفونت های هپاتیت C هستند و معمولا بالاترین نرخ شیوع این بیماری در کشورهای درحال توسعه مشاهده می شود.

 

دلایل اصلی هپاتیت C در کودکان، انتقال از مادر به فرزند است. همچنین مطالعه نشان می دهد در مقایسه با هپاتیت C، عفونت جدید هپاتیت B در بین کودکان در حال کاهش است؛ یعنی از حدود ۴.۷ درصد شیوع در اوایل دهه ۱۹۸۰ تا ۱.۳ درصد.

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:36
سلامت و بهداشت جامعه

 

محققان موفق به توسعه یک دستبند هوشمند شدند که بهترین زمان برای باروری و همچنین باردار بودن کاربر را تشخیص می‌دهد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از هلث ورد، این فناوری جدید می‌تواند کیت های تخمک‌گذاری و تست‌های بارداری سنتی را منسوخ کند.

 

محققان در سوئیس آزمایشاتی را انجام دادند تا تغییرات فیزیولوژیک دقیقی که هنگام بارداری شروع می شود را شناسایی کنند.

 

این دستبند با استفاده از یک الگوریتم که ویژگی‌های شخصی کاربر را می آموزد، نه تنها بارداری را تشخیص می‌دهد، بلکه بهترین زمان در ماه برای باروری را نیز تعیین می‌کند.

 

مزیت این فناوری جدید این است که با استفاده از آن دیگر نیازی به انجام تست‌های روزانه مبتنی بر ادرار نبوده و کاربر می‌تواند در طول شبانه روز از آن استفاده کند.

 

تیم سازنده این فناوری جدید قصد دارند تا قبل از پایان امسال، آزمایش این فناوری جدید را بر روی افراد آغاز کنند.

 

محققان تغییرات پالس 2.1 ضربان در دقیقه و همچنین تغییر درجه حرارت به میزان 0.2 درجه سانتیگراد را نشانگری برای شروع بارداری دانستند که این تغییرات احتمالا به دلیل تغییرات هورمونی شامل پروژسترون و استروژن است.

 

این دستبند هوشمند مانند تست‌های بسیار دقیق بارداری عمل کرده و تنها یک هفته پس از وقوع بارداری می‌تواند آن را تشخیص دهد.

 

محققان همچنین در حال ارتقا این سیستم هستند تا به طور مداوم بر وضعیت زنان در دوران بارداری نظارت کرده و در شرایط جدی مانند "پره اکلامپسی" که می‌تواند پزشکان را مجبور به زایمان زودرس کند، به کاربر هشدار دهد.

 

"پری-اکلامپسیا" (Pre-eclampsia) یا "پره اکلامپسی" از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چند ارگانی است که در 3 تا 5 درصد از حاملگی‌ها در کشورهای غربی رخ می‌دهد.

 

این بیماری یکی از علت‌های مهم مرگ و میر مادران باردار می‌باشد که باعث عوارض جنینی و مادری می‌شود.

 

این عارضه بعد از هفته بیستم بارداری رخ می‌دهد و با فشار خون سیستولیک بیشتر از 140 میلی‌متر جیوه یا دیاستولیک بیشتر از 90 میلی‌متر جیوه که معمولاً همراه با پروتئینوری است تشخیص داده می‌شود.

يکشنبه 21/8/1396 - 13:33
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ویتامین D می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند. 
 دکتر امیر عباس‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مبارزه با سرطان یکی از بزرگترین چالش‌های بشر است، اظهار کرد: اصطلاح سرطان به مجموعه‎ای از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که سلول‌ها فعالیت غیر طبیعی و رشد غیرقابل کنترلی را از خود نشان می‌دهند و می‌تواند به اثرات مخرب سیستمیک و موضعی منجر شده و باعث مرگ بیمار شود.

 

وی بیان کرد: الگوی زندگی مناسب و تغذیه سالم از مهمترین عواملی است که می‌توانند در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها تاثیرگذار باشند، این الگوها شامل فعالیت بدنی کافی، پرهیز از مصرف الکل، سیگار، کاهش استرس‌های روحی روانی و داشتن تغذیه مناسب بوده که در حفظ سلامت فردی و جلوگیری از انواع بیماری‌ها کمک کننده است.

 

این دکتر تغذیه اضافه کرد: افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند و از سیگار و تنباکو استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

 

عباس‌نژاد تصریح کرد: از جمله عوامل مهم تغذیه‌ای که در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش اثبات شده‌ای دارند حفظ وزن نرمال و جلوگیری از افزایش وزن بوده است. مطالعات نشان داده افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیمی با ابتلا به انواع سرطان‌ها دارد و برای جلوگیری از این موضوع باید میزان کالری مواد غذایی دریافتی با میزان مصرف کالری بدن در تعادل باشد.

 

وی با بیان اینکه استفاده زیاد و مداوم از مواد غذایی که کالری بالایی دارند نظیر غذاهای چرب، خامه، شکر و دسرها در افزایش وزن نقش بسزایی دارند، یادآور شد: علاوه بر نقش چربی‌ها در افزایش وزن، دریافت چربی زیاد می‌تواند در ایجاد سرطان از جمله گوارشی هم نقش داشته باشد، همچنین چربی زیاد در رژیم غذایی با بالا بردن کالری دریافتی منجر به سرطان‌های روده، مری، معده، پانکراس می‌شود.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: دریافت گوشت قرمز به مقدار زیاد با افزایش ریسک ابتلا به سرطان‌های گوارشی ارتباط دارد؛ علاوه بر دریافت زیاد مواد غذایی که چربی بالایی دارند، کاهش دریافت فیبر غذایی هم در ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها نقش دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: فیبرها مواد غذایی هستند که توسط انسان غیرقابل جذب بوده ولی برای حفظ  سلامت دستگاه گوارش اهمیت فراوانی دارند و مصرف آنها می‌تواند از افزایش وزن، جذب چربی‌ها و قندها جلوگیری کند.

 

او بیان کرد: میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر بوده و توصیه می‌شود به اندازه کافی در برنامه غذایی گنجانده شود. مصرف کافی میوه و سبزیجات به کاهش ابتلا به سرطان‌های حفره دهان، مری و معده کمک می‌کند.

 

عباس‌نژاد یاد آور شد: مصرف سبزیجات خام و تازه بخصوص سبزیجات با برگ سبز تیره، کلم، بروکلی، کاهو، هویج و میوه‌های تازه بسیار مفید بوده و میوه ها و سبزیجات به علت اینکه کالری کمی دارند و منابع خوبی از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و مواد فعال بیولوژیک هستند در سلامت انسان اهمیت دارند.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید براینکه رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد میوه و سبزی می‌تواند از اثرات سرطان‌زایی نیتریت و نیترات‌ها جلوگیری کند، گفت: نیتریت و نیترات در تنباکو، توتون سیگار، کالباس، سوسیس و در سبزیجات به مقداری وجود دارند که عامل ایجاد بسیاری از سرطان‌ها  بوده و مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه و سبزیجاتی نظیر گوجه می‌تواند از ابتلای مردها به سرطان پروستات جلوگیری کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان مصرف منظم چای و قهوه را از جمله عوامل مهم در کاهش سرطان‌های گوارشی برشمرد و با بیان اینکه مصرف انوع چای نظیر چای سبز به علت داشتن مواد بسیار مفید، در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان مؤثر است، بیان کرد:  نوشیدن خیلی داغ چای و قهوه با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری در ارتباط است.

 

عباس‌نژاد با بیان اینکه کمبود بعضی از ویتامین‌ها مانند ویتامین D با سرطان‌ها در ارتباط است، اضافه کرد: ویتامین D دربسیاری از سلول‌های بدن دارای فعالیت است و مهم‌ترین عملکرد این ویتامین تنظیم سطوح کلسیم، فسفر و حفظ سلامت استخوان‌هاست درحالیکه اخیرا مطالعات متعددی نشان داده‌اند که ویتامین D عملکردهای دیگری نیز دارد و کمبود آن با ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها ارتباط دارد.

 

وی با بیان اینکه مطالعات متعددی ارتباط کمبود ویتامین D و شیوع بسیاری از سرطان‌ها را گزارش کرده‌اند، افزود : ریسک سرطان در افرادی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر از افرادی بوده که سطوح کافی این ویتامین را دارند.

 

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ویتامین D می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی را با مهار چرخه سلولی جلوگیری کند، خاطر نشان کرد: کمبود این ویتامین علل مرگ زودهنگام  ناشی از سرطان‌های کولون، پستان، تخمدان و پروستات است.

 

وی با تاکید براینکه برای جلوگیری از سرطان توصیه می‌شود غذاهایی سالم مانند سبزیجات و میوه‌های غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی در برنامه غذایی به میزان کافی گنجانده شود و از مصرف زیاد چربی‌ها و گوشت قرمز پرهیز شود، عنوان کرد: حفظ وزن نرمال و جلوگیری از افزایش وزن در پیشگیری از سرطان بسیار اهمیت دارد؛ با کاهش دریافت کالری غذایی و افزایش فعالیت بدنی حاصل می‌شود. 

 

يکشنبه 21/8/1396 - 13:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته