• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14221
تعداد نظرات : 3204
زمان آخرین مطلب : 3643روز قبل
ایرانگردی
اصفهان یا نصف جهان؟!!! - قسمت سوم
کلیسای وانک:

 

شاه عباس اول در اوایل قرن یازدهم هجری اصفهان را به پایتختی انتخاب نمود و جمع کثیری از ارامنه جلفا را به اصفهان کوچ داد و برای آنها قصبه ای به نام جلفا ساخت . از بین این کلیساها وانک از همه مشهورتر است. در این کلیسا تزیینات و تابلوهای زیبایی از زندگی حضرت مسیح (ع) وجود دارد .

پلهای تاریخی اصفهان:

پل ا... وردی خان (سی و سه پل):

این پل شاهکاری بی نظیر از آثار دوره سلطنت شاه عباس اول است و به هزینه و نظارت سردار معروف او ا... وردی خان بنا شده است و به همین جهت پل ا... وردی خان نامیده شده است.

این پل حدود ۳۰۰ متر طول دارد و ۱۴ متر عرض آن است و طویل ترین پل زاینده رود است . اسامی دیگر این پل عبارتند از :

پل سی و سه چشمه - پل جلفا و پل زاینده رود

پل خواجو:

پل خواجو یا پل شاهی که از اواخر دوره تیموری شالوده هایی داشته است به امر شاه عباس دوم بصورت امروزی ساخته شده است و غرفه های آن با تزیینات کاشیکاری و نقاشی پوشیده شده است. در سالهای نه چندان دور به آن پل شیراز گفته می شده است چون از روی این پل به شیراز می رفتند همچنین پل بابا رکن الدین نیز نامیده می شده است.

پل شهرستان:

این پل قدیمی ترین پل زاینده رود است که به عقیده بعضی از محققین اساس امروزی آن از ساسانی است ولی ریشه و پایه هخامنشی دارد در زمانهای قدیم این پل به نام پل گی و بعد از اسلام به جی شهرت داشته است. قلعه قدیمی اصفهان به نام کهندژ در مجاورت این پل تاریخی قرار دارد.

پل مارنان:

این پل در اصل ماربین نام داشته است که خود ماربین اسم تصحیف مهربین از فرهنگ اوستایی است و چون قرنها قبل از ظهور زردشت معبد مهرپرستان بر فراز کوه آتشگاه از اطراف مشاهده می شده است نام این قسمت را مهربین گذاشته اند .پل مارنان در قسمت غربی اصفهان،ساحل شمالی و جنوبی زاینده رود را به یکدیگر متصل می کند.

پل سعادت آباد:

این پل بین پل ا... وردی خان و پل خواجو قرار دارد، این پل وسیله ارتباطی باغهای سلطنتی ساحل شمالی و جنوبی رودخانه یعنی باغ دریاچه با باغهای وسیع سعادت آباد بین سی و سه پل و پل خواجو بوده است و محل عبور خانواده شاه صفوی و امرا و اشراف و مهمانها و سفرایی که اجازه ملاقات با شاه عباسی را داشته اند بوده است.

از آنجایی آثار تاریخی و دیدنی اصفهان بسیار زیاد است بقیه آثار را فقط نام میبرم.

دیگر آثار تاریخی اصفهان به شرح ذیل میباشد:

  • مناره چهل دختران
  • مسجد و مناره برسیان
  • مسجد گار
  • مسجد گز
  • مسجد سین
  • منار مسجد علی
  • منار ساربان
  • منار زیار
  • منار راهروان
  • و بسیاری دیگر ...

مناطق تفریحی و گردشگری اصفهان:

  • تله کابین صفه
  • بوستان آبشار
  • بوستان ملت
  • باغ غدیر
  • بوستان هشت بهشت
  • پارک جنگلی ناژوان
  • باغ پرندگان
  • و بسیاری دیگر

از جمله جاهایی که ما از آن دیدن کردیم باغ پرندگان بود که در ادامه تعدادی عکس از پرندگان مختلف این باغ بزرگ و زیبا را مشاهده می کنید.

برای دیدن بقیه عکس ها به ادامه مطلب بروید.

اصفهان واقعا شهر زیبایی است. به ما که خیلی خوش گذشت و اینجا میخوام به همه اونایی که تا الآن به اصفهان نرفتند پیشنهاد کنم که فرصت از دست ندهند و به این شهر دیدنی سفر کنند.

اصفهان یا نصف جهان؟!!! - قسمت سوم

 

 http://up.vatandownload.com/images/14z9e7jpf97j5lkmx6z.jpg

 

 

سه شنبه 6/10/1390 - 7:41
دانستنی های علمی

امام صادق(ع) در حدیثی فرموده است:

مسافرت باید برای یکی از این سه امر باشد:

1- تهیه توشه آخرت 2 - تامین معاش و زندگی 3 - لذت مباح و تفریح غیر حرام

رسول خدا(ص) از سه کس مذمت کرده است:

یکی آنکه غذایش را تنها می خورد.

یکی آنکه در خانه ای تنها می خوابد.

سوم آنکه تنها به مسافرتهای دور و دراز می رود.

دیدگاه اسلام درباه آداب سفر را می توان در سه قسمت مطرح کرد: پیش از سفر، هنگام سفر و پس از سفر.

الف ـ پیش از سفر

دروایتی امام علی (علیه السلام) از افراد می خواهد، به سفری نروند که بیم آن می رود به نماز یا دینشان لطمه بخورد.

در حدیثی دیگر، پیامبر (صلی الله علیه وآله) از امام علی(علیه السلام) می خواهد، هنگام سفر، برای حفظ جانش از سارقان و درندگان، چوبدستی از درختِ بادام تلخ به همراه داشته باشد و آیه بیست و دوم از سوره قصص را بخواند. همچنین در دره ها (که پناهگان ماران و درندگان است) اتراق نکند.

انتخاب همسفر در اسلام بسی مهم شمرده شده و نخستین پیشوا، در سفارش به فرزندش، از او می خواهد، ابتدا به جست و جوی دوست (و همسفر) برآید و سپس راه افتد. و نیز برای پیشگیری از اختلاف، با کسی همسفر نشود که آن فرد، خود را برتر از او بداند.

حضرت به خاطر اهمیتی که برای نماز جمعه قائل بود، از افراد می خواست جز در صورت ضرورت (و یا به خاطر خدا)، در روز جمعه سفر نکنند و در نماز جمعه حاضر شوند.

همچنین در روایات آمده است، سفر در سه شبِ آخر ماه قمری مکروه است.

امام علی (علیه السلام) به سفارش رسول گرامی (صلی الله علیه وآله) تنها سفر نمی کرد، و در احادیث، حداقل سه و حداکثر هفت نفر برای همراهی در سفر ذکر شده است.

اسلام مکتبی است که از هر فرصتی برای رعایت و گسترش بهداشت بهره می جوید؛ و چه بسا در همین راستاست که غسل پیش از سفر مستحب است.

سپردن خانواده به خداوند، پیش از سفر، برای مسلمان امری طبیعی است و پیامبر(صلی الله علیه وآله) در این باره فرمود: آدمی هیچ جانشینی در خانواده اش، بهتر از دور رکعت نماز، نمی گذارد که هنگام سفر بخواند و سپس دست به نیایش بردارد و بگوید: «اللهم انّی استودعک نفسی و مالی و ذریتی و دنیای و آخرتی و امانتی و خاتمه عملی».

سیدبن طاووس فرمود: در این نماز، در رکعت اول (پس از حمد)، سوره توحید و در رکعت دوم (پس از حمد)، سوره قدر را بخواند.

نیز دعاهای بسیاری، پیش از سفر، از امامان بزرگوار نقل شده است که هر کدام پنجره ای به سوی خداشناسی بر ما می گشاید.

ب ـ هنگام سفر

امام علی(علیه السلام) شب پیمایی را خوش نمی داشت. هم خود آخر شب (سحر) سفرش را آغاز می کرد و هم کسانی را که به سفر می فرستاد، از آن ها می خواست، سحر سفر کنند.

سفر در روزهای شنبه، پنجشنبه و شب جمعه نیز سفارش شده است.

همچنین در برخی روایات، روزهایی را ذکر کرده و تأکید کرده که در این روزها سفر نکنید و در احادیث دیگر یادآوری شده است: «صدقه بدهید و هر روزی که می خواهید، سفر کنید.»

امام علی (علیه السلام) گشاده دستی در سفر، کمتر مخالفت کردن با همسفران و بسیار به یاد خدا بودن را در فراز و نشیب های مسافرت، از نشانه های جوانمردی در سفر برشمرد.

همچنین ایشان می فرمود: وقتی گروهی با هم سفر می کنند، همه سهمی پرداخت کنند، و پول ها جمع و هزینه ها از آن کسر شود (این کار را باعث عدم اختلاف می دانست).

ایشان چون در جایی فرود می آمد، دست به نیایش برمی داشت و می فرمود: خداوند! ما را در فرودگاهی خجسته فرودآر، و تو بهترین فرود آورنده ای.

در احادیث، همراه بردن تسبیح، تربت حضرت امام حسین(علیه السلام)، انگشتر، و دستار بستن (برای مردان)، قرآن خواندن در حالی که سواره است، خواندن دو رکعت نماز هنگام پیاده شدن و دعا کردن هنگام سوار شدن، تأکید شده است.

در حدیثی معتبر از زبان لقمان به پسرش نقل شده که از او خواست، در مسافرت همراه خویش شمشیر، کمان (و ابزار دفاعی)، اسب، کفش، عمامه، طناب، مشک، آب، سوزن و داروهای مورد نیاز خود و دوستانش را بردارد.

پیامبر نیز چون به سفر می رفتند، شیشه روغن، سرمه دان، قیچی، آینه، مسواک، شانه، سوزن، طناب، تسمه های بغل و چیزی که با آن کفش را پینه کنند، همراه خود می بردند.

آن چه شگفت انگیز است آن که پزشکی امروز می گوید: در سفر باید بهتر از محل سکونت غذا خورد؛ زیرا بدن آسیب پذیرتر می شود و از همین روست که بسیاری از مردم در مسافرت بیمار می شوند؛ چرا که به غذای خود در سفر توجه کافی نمی کنند. در روایات بر این نکته تأکید و در سفارش های پیامبر گرامی(صلی الله علیه وآله) برای برداشتن غذای مرغوب در سفر تصریح شده است. همچنین این مسأله در توصیه های امام صادق و امام سجاد (علیهم السلام) آمده است. در حدیثی مصرف نان با شیر و ماست (و در حقیقت لبنیات) در سفر تشویق شده است.

همچنین با همه سفارش ها نسبت به گشاده دستی در سفر، ولخرجی در آن هشدار داده شده است. «شهاب» می گوید: به امام صادق(علیه السلام) عرض کردم: شما می دانید من ثروتمندم و به دوستانم نیکی می کنم. با گروهی از آنان در راه مکه همسفر می شوم و برایشان بسیار خرج می کنم [اشکالی دارد؟]

امام فرمود: ای شهاب! چنین مکن. اگر آنان نیز مانند تو خرج کنند، زیان می بینند، و اگر تو بکنی و ایشان هزینه نکنند، باعث [شرمساری و] خواری آنان می شود. پس با گروهی دوستی کن که در توانگری همانند تو باشند.

گرچه رفتار انسان در هر حالی باید شایسته باشد، اما در سفر به خاطر رنج های بسیار که زمینه های عصبانیت افراد را مهیا می سازد، اسلام آداب خاصی را توصیه نموده است.

علامه مجلسی در حدیثی معتبر از امام صادق (علیه السلام) نقل می کند که لقمان پسر خویش را این گونه نصیحت می کرد: پسرم! هنگامی که با گروهی سفر می کنی، در کارهای خود و کارهایشان با آنان بسیار مشورت و همفکری کن. بر آن ها بسیار لبخند بزن. گشاده دست باش. چون تو را به مهمانی خویش دعوت می کنند، بپذیر. اگر از تو یاری می جویند، کمکشان کن. و با چند چیز بر آن ها برتر باش: به بسیاری خاموشی، به بسیاری نماز و گشاده دستی و جوانمردی در هر چه با خود داری، از چهارپا و ثروت و توشه.

چون با تو مشورت کنند، ابتدا درباره آن موضوع خوب بیندیش و سپس پاسخشان بده... فرمانِ بزرگ تر را بپذیر و اگر کاری از تو می طلبند یا چیزی از تو می پرسند، بگو چشم و «نه» مگو، که «نه» گفتن، نشانه ناتوانی و باعث سرزنش است... اگر با چهارپا سفر می کنی، هنگام اتراق کردن، پیش از آن که خودت چیزی بخوری، به چهار پایت علف بده. در جایی فرود آ که خاکش نرم تر و پرگیاه تر باشد.

در روایتی دیگر، امام صادق (علیه السلام) شوخی بسیار با [رعایت آداب شوخی با] همسفران، و پوشاندان رازها [و نقاط ضعفی که از دوستانش در سفر دیده است] را پس از جدایی از آنان، از آداب سفر برشمرده است.

یاری رساندن به دیگران، در همه موارد، در اسلام سفارش شده است. اما با عنایت به نیاز بیشتر آدمی به کمک در سفر، در احادیث، بدان توجه ویژه ای شده است. پیامبر گرامی(صلی الله علیه وآله) می فرماید: کسی که مؤمن مسافری را یاری رسانَد، آفریدگار هفتاد و سه دشواری از سختی های این جهان را از او برمی دارد [و برایش آسان می گرداند] و او را از غم و اندوه اَمان می دهد و هفتاد سختی آن جهان را از وی برطرف می سازد ؛ در زمانی که سختی های رستاخیز، نفَس مردم را بند می آورد.

در روایات، به آن ها که ـ به دلایلی ـ پیاده ره می سپارند، سفارش شده است: کمر و شکم را محکم ببندید، و تند گام بردارید.

در روایات، از اتراق کردن شبانه در میان جاده ها و رودخانه ها نهی شده است.

برای سفر نیز دعاهای بسیاری وارد شده است که در کتاب های معتبر (و از جمله حلیة المتقینِ علامه مجلسی) بیان شده است.

ج ـ پس از سفر

در احادیث، از سفر به عنوان قطعه ای از رنج تعبیر شده است که به محض پایان یافتن، هر چه سریع تر باید نزد خانه و خانواده بازگشت.

در روایات ما، ضیافتِ دوستان پس از بازگشت از سفر مستحب شمرده شده است. هدیه آوردن از سفر نیز سفارش شده است.

در روایتی آمده است: کسی که از سفر برمی گردد، سزاوار است پیش از انجام هر کاری، غسل کند، دو رکعت نماز بگذارد، به سجده رود و (به خاطر به سلامت بازگشتن و...) شکر خداوند را بر زبان آورد.

آداب دیگر سفر را طبق تعالیم دینی، فهرست وار اینگونه می یابیم:

  1. گفتن بسم‌الله به هنگام سوار شدن
  2. خداحافظی کردن از خانواده و بستگان از سوی مسافر، بدرقه کردن کسی که به سفر می رود، از سوی اهل خانه و بستگان
  3. افتتاح سفر با دادن صدقه و خواندن آیه‌الکرسی
  4. خواندن دو رکعت نماز، دعا کردن و جان و مال خانواده را به خدا سپردن و بر او توکل کردن
  5. خواندن این دعا (( بسم الله، آمنت بالله، توکلت علی الله، ماشاء الله، لا حول و لا قوة الا بالله ))

  6. انتخاب همسفری که در خرج کردن مانند وی باشد.

  7. خوش‌ اخلاقی، حلم و بردباری

  8. برداشتن عصا، یا وسیله ای جهت دفع شر و خطرات احتمالی و حمل ابزار دفاعی.

  9. برداشتن توشه خوب و فراوان بخصوص در سفر مکه

  10. دعوت از همراهان بر سر سفره

  11. شوخی و مزاح با دیگران

  12. اهمیت به نماز اول وقت

  13. غسل پیش از سفرهای زیارتی

  14. ترک کلام بیهوده، خصومت و مجادله در راه

  15. داشتن وضو

  16. لباس پاک، نو و سفید در سفر زیارتی

  17. عطر زدن و خوشبو بودن

  18. رفیق و همراه بودن در تصمیم‌گیری‌ها جز در مورد گناه و نافرمانی خدا.

  19. همراه داشتن داروهای مورد نیاز، سوزن، نخ، طناب و زیرانداز.

  20. رعایت اخلاق خوب با همسفر در طول مسافرت.

  21. همکاری در کارها، برعهده گرفتن کارهای سنگین در مسافرت.

  22. نقل نکردن سختیها و ناملایمات مسافرت پس از سفر.

  23. در بازگشت از سفر، برای اهل خانه، هدیه و سوغات آوردن

  24. هنگام مراجعت از مسافرت به وطن، خدا را شکر کردن و بر نعمت سلامتی، حمد کردن.

به علاوه، سفر وسیله شناخت است، هم شناخت خود، هم شناخت دیگران. چون رنجها و سختیهای مسافرت و حالتهای فوق العاده، جوهره انسان را می نمایاند و خصلتهای درونی بروز می کند. حتی انسان میزان تحمل و مقاومت و کاردانی و تجربه خود را هم در سفر به محک می تواند بزند.

سه شنبه 6/10/1390 - 7:23
دعا و زیارت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا صاحب الزمان

سلام

بدانكه این ماه معروف به نُحُوسَت است و براى رفع نُحُوسَت هیچ چیز بهتر از تصدّق و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر كسى خواهد كه محفوظ ماند از بلاهاى نازله در این ماه در هر روز ده مرتبه بخواند چنانكه محدّث فیض و غیره فرموده :

یا شَدیدَ الْقُوى وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِكَ جَمیعُ خَلْقِكَ فَاكْفِنى شَرَّ خَلْقِكَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَكَ اِنّى كُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذلِكَ نُنْجِى الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ یِّبینَ الطّاهِرینَ

اى سخت نیرو و اى سخت عقوبت اى عزیز ... ... ... خوار شد در برابر عظمتت همه اى سخت نیرو و اى آفریدگانت پس كفایت كن از من شر خلقت را اى نیكوده اى زیبایى بخش اى نعمت بخش اى فزون بخش اى كه نیست معبودى جز تو منزهى تو و من هستم از ستمكاران پس اجابت كردیم دعایش (یعنى یونس ) را و نجاتش دادیم از اندوه و این چنین نجات دهیم مؤ منان را و درود خدا بر محمد و آل پاك و پاكیزه اش

مفاتیح الجنان

 

اللهم عجل لولیک الفرج
سه شنبه 6/10/1390 - 7:22
ایرانگردی

 

جمعه ۲۲ مهر فرصتی پیش آمد تا سری به دل غبار گرفته مان بزنیم و برای غبارروبی و جلای آن به سفری زیارتی برویم. صبح مقدمات سفر را آماده کردیم و راهی شدیم. صبحانه را در پارک لاله کاشان صرف کردیم جای همه شما سبز بود!

دوباره راهی شدیم و به سمت بادرودحرکت کردیم در دو طرف جاده تا چشم کار میکرد بیابان بود و بیابان!!!. بعد از ۱ ساعت به بادرود، شهر یاقوت های سرخ ( انار ) رسیدیم. شهر بادرود در ۵۰ کیلومتری کاشان قرار دارد و یکی از شهرهای باستانی است که دارای تپه های زیادی است. در این شهر انارستان های زیادی به چشم میخورد و هر ساله جشنواره انار برگزار میشود از دیگر محصولات معروف آن طالبی است همچنین زبان محلی این شهر از زبان های بسیار قدیمی است برای همین به بادرود مرکز تمدن گویش های ایرانی محلی می گویند.

از بادرود به سمت آقاعلی عباس حرکت کردیم پس از ۲۰ دقیقه به آنجا رسیدیم جایتان خالی آنقدر شلوغ بود که جای سوزن انداختن نبود!

بعد از گذاشتن وسایل به زیارت آقا علی عباس و شاهزاده محمد رفتیم که اینجا اندکی از شرح حال آن دو بزرگوار را مینویسم:

شرح حال امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد (ع)

 

حضرت امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد (ع) از فرزندان بلافصل امام موسی كاظم هفتمین امام ما شیعیان می باشند.كنیه مبارك حضرت آقا علی عباس (ع)، ابا ایوب و كنیه مبارك حضرت محمد(ع) ، ابا اسحاق است .

در رابطه با نحوه ورود این دو بزرگواران به بادرود و نیز شهادت آنان چنین روایت شده است :

پس از قبول ولیعهدی اجباری حضرت امام رضا (ع)، هشتمین اختر تابناك آسمان امامت و ولایت در نزد مامون خلیفه عباسی ، عده ای متشكل ار یاران و اصحاب حضرت از جمله حضرت آقا علی عباس و شاهزاده محمد (ع) از مدینه به قصد زیارت آن امام همام عازم طوس شدند كه پس از ورود به ایران خبر شهادت مظلومانه امام هشتم توسط مامون و دستور این ملعون و جنایتكار مبنی بر به شهادت رساندن سادات هاشمی هر كدام از اصحاب و یاران حضرت به سوئی رفته تا از گزند دشمنان از خدا بی خبر و نابكار در امان باشند . این دو بزرگوار ( حضرت آقا علی عباس و شاهزاده محمد«ع») كه از داغ مرگ برادر خویش سوگوار بودند پس از طی نمودن چندین شهر و روستا وارو كاشان شده و سپس به شهر بادرود (باد قدیم) آمدند .

این دو بزرگوار پس از چهل شبانه روز به نیابت انتقام خون به ناحق ریخته شده امام رضا (ع) به اتفاق اصحاب و یاران ، راه كویر را در پیش گرفتند و به قصد عزیمت به مشهد مقدس حركت نمودند ، هنوز مسافتی از كویر طی نشده بود كه در جنگی نابرابر به دست سپاهیان ملعون مامون ، مظلومانه به شهادت رسیدند و پیكر مطهرشان توسط زنان خالدآباد تشییع و به همت مردان منطقه در همان مكان جنگ تدفین گردیدند .امروزه حرم این دو بزرگوار چهارمین شهر زیارتی ایران به شمار می آید و گنبد حرمشان بزرگترین گنبد خاورمیانه است.

همچنین نمای داخلی گنبد و بارگاه ملكوتی امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد (ع) با مهارت بسیار و با روش بسیار زیبا آینه كاری و گچ بری شده است كه نظر هر بیننده ای را به خود جلب می كند و كاشی كاری انجام شده به سبك دوران صفویه و گوركانی و ... می باشد .

نوشته شدن آیاتی از قرآن مجید بر كتیبه ها در اطراف ساختمان حرم مطهر نیز از دیگر تزئینات این بنا می باشد .كاشیكاری نمای داخل ایوان و سقف و نمای خارجی جنوب غربی این مجموعه یكی ازشاهكارهای برجسته بوده كه در سال 1367 هجری شمسی آغاز و در سال 1370 به اتمام رسیده است .

سخن را کوتاه میکنم و فقط میگم اگه دنبال یه جای دنج و معنوی برای خلوت کردن با خودتون میگردین حرم این دو بزرگوار را از دست ندهید فقط یه توصیه اگه خواستید روزای تعطیل یا آخر هفته بیاین حتما از شب قبل بیاین که اتاق بگیرین چون بسیار شلوغه!!!

اینم یه چند تا عکس از حرم و نماهای اطراف

برگرفته از وبلاگ سرزمین رویایی

سه شنبه 6/10/1390 - 7:21
آموزش و تحقيقات
 خیال راحت به سفر بروید!!!

اگر هنگام سفر یه سری نکته کوچک و ساده را رعایت کنیم دیگر نگران چیزی نخواهیم بود یه سری از این نکته ها عبارتند از:

  • تمام شیرهای آب اعم از دستشویی،حمام،شیر داخل حیاط و ... را بررسی و محکم کنید.
  • از بسته بودن تمام پنجره ها و دربهای خانه مطمئن شوید.
  • سیم لوازم برقی را حتما از پریز درآورده و خاموش نمایید.
  • دزدگیرها را هنگام رفتن فعال و در صورت عدم دزدگیر از محافظ های لازم جهت ایمنی منزل استفاده نمایید.
  • شیرهای اصلی گاز را بسته و از خاموش بودن شعله ها اطمینان حاصل کنید.
  • در هنگام سفر مایعات اشتعال زا مانند بنزین را از منزل خارج کنید.
  • غذاهای فاسدشدنی را مصرف و یا در فریزر قرار دهید.
  • منزل را به یک همسایه یا آشنا بسپارید.

  • همواره در سفر جعبه کمکهای اولیه را همراه داشته باشید.
  • در صورت سفر با اتومبیل شخصی، قبل از سفر سوخت اتومبیل را بررسی نمایید.
  • قبل از سفر حتما وسیله نقلیه رابه افراد با صلاحیت نشان داده و بررسی نمایید.
  • زنجیر چرخ،لاستیک زاپاس، جک و جعبه ابزار فراموش نشود.

  • همیشه همراه خود خوراکی و آب کافی داشته باشید تا هنگام سفر اگر در مسیر بازماندید،دچار مشکل نشوید.
  • همیشه در سفر، بخصوص در زمستان پتو به همراه داشته باشید.
  • در هنگام سفر و حرکت از نوشیدنی داغ استفاده نکنید.
  • در هنگام رانندگی از صحبت کردن با کسی بپرهیزید.
  • هرگز به هنگام رانندگی کودک را در آغوش نگیرید.

  • در آفتاب همیشه از نورگیر اتومبیل و یا عینک دودی استفاده کنید.

  • اتومبیل را هرگز به کودک نسپارید و در هنگام ایستادن سوئیچ را از روی آن بردارید.

و نکته آخر

  • سرعت مجاز را همواره حفظ کنید.

سفر به سلامت!!!

 

سه شنبه 6/10/1390 - 7:18
خانواده

خدایا

این دلتنگی های ما را هیچ بارانی آرام نمیکند

فکری کن!

اشک ما طعنه میزند به باران رحمتت !

 

سه شنبه 6/10/1390 - 7:17
خانواده

گفتم: خدای من

دقایقی بود که در زندگانی هوس میکردم

سر سنگینم را که پر از دغدغه های دیروز بود و هراس فردا،برشانه های صبورت بگذارم...

 

در آن لحظه شانه های تو کجا بود؟

گفت:عزیز تر از هر چه هست!

 

تو نه تنها در آن لحظات دلتنگی که در تمام لحظات بودنت بر من تکیه کرده بودی،

من آنی خود را از تو دریغ نکرده ام که تو اینگونه میگویی...

من همچون عاشقی که به معشوق خویش مینگرد

با شوق، تمام لحظات بودنت را به نظاره نشسته بودم...

 

گفتم : پس چرا راضی شدی که من برای آن همه دلتنگی اینگونه زار بگریم؟!

 

گفت:عزیزتر از هر چه هست!

" اشک تنها قطره ای است که قبل لز آنکه فرود آید عروج میکند."

 

اشکهایت به من رسید و من یکی یکی بر زنگار های روحت ریختم!!!

تا باز هم از جنس نور باشی و از حوالی آسمان...

 

چرا که تنها اینگونه میشود تا همیشه شاد بود!

 

گفتم:آخر آن چه سنگ بزرگی بود که بر سر راهم گذاشته بودی؟!

گفت:بارها صدایت کردم...

آرامک گفتم از این راه نرو که به جایی نمیرسی

تو هرگز گوش نکردی!

 

و آن سنگ بزرگ، فریاد بلند من بود: که عزیزت از آنچه هست!

از این راه نرو که به ناکجا آباد هم نخواهی رسید...

 

گفتم:پس چرا آن همه درد در دلم انباشتی؟

 

گفت:روزیت دادم تا صدایم کنی!

اما ...

چیزی نگفتی!

چیزی نگفتی!

چیزی نگفتی!

بارها گل برایت فرستادم !

میخواستم برایم بگویی....

آخر تو بنده ی من بودی...

چاره ای نبود، جز نزول درد!!!

 

که تو تنها اینگونه شد که صدایم کردی!!

 

گفتم: پس چرا همان بار اول که صدایت کردم درد را از دلم نراندی؟!

گفت:اول بار که گفتی خدا...

آنچنان به شوق آمدم که حیفم آمد بار دیگر خدای تو را نشنوم...

 

تو باز گفتی خدا و من مشتاق تر برای شنیدن خدایی دیگر...

 

* گفتم: مهربانترین خدا دوست دارم...

گفت:عزیزتر از هرچه هست من دوست تر دارمت...

سه شنبه 6/10/1390 - 7:16
خانواده

سر قبر شخصی نوشته بود: کودک که بودم می خواستم دنیا را تغییر بدهم وقتی بزرگتر شدم متوجه شدم که دنیا خیلی بزرگ است من باید کشورم را تغییر دهم بعدها کشورم را هم بزرگ دیدم و تصمیم گرفتم شهرم را تغییر دهم درسالخوردگی تصمیم گرفتم خانواده ام را متحول کنم اینک من در آستانه مرگ هستم می فهمم که اگر روز اول خودم را تغییر داده بودم شاید می توانستم دنیا را هم تغییر دهم.
سه شنبه 6/10/1390 - 7:11
سخنان ماندگار

 

در حالی که تو به خداوند محتاجی،

خداوند عاشق توست!

سه شنبه 6/10/1390 - 7:0
شعر و قطعات ادبی

شبی در محفلی ذکر علی بود شنیدم عاشقی مستانه فرمود

اگر آتش به زیر پوست داری نسوزی گر علی را دوست داری

سه شنبه 6/10/1390 - 6:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته