• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 8
زمان آخرین مطلب : 4112روز قبل
كودك
 
در بسیاری از مواقع كودكان نیاز دارند آنها را تشویق كنیم؛ هر كودكی متناسب با سن خود، وقتی كاری خارج از انتظاراتی كه از او داریم، انجام می‌دهد یا وظایفی را كه به او محول شده به درستی به پایان می‌رساند، نیازمند تشویق و دلگرمی است.

 بنابراین هیچ وقت این موضوع را از یاد نبرید. البته تشویق كردن نباید حتما در قالب خریدن یك هدیه یا مواردی از این دست باشد؛ زیرا در صورت تكرار بیش از حد چنین رفتارهایی، تربیت كودك آنچنان كه مورد نظر شماست، پیش نمی‌رود و او را به گونه‌ای بار می‌آورد كه بدون دریافت جایزه از انجام كارهای خوب خودداری می‌كند. در حالی كه روان‌شناسان كودك توصیه می‌كنند برای تشویق كودك از شیوه‌های ساده‌ای استفاده كنید، مثلاً می‌توانید با او حرف بزنید؛ كاری به همین سادگی كه تاثیرات عمیقی دارد.

روان‌شناسان بر این باورند كه والدین باید حداقل یك بار در روز به كودكان بگویند چقدر آنها را دوست دارند؛ باید به بچه‌ها اعتماد داشته و به آنها افتخار کنند.

سه شنبه 14/9/1391 - 1:20
تغذیه و تناسب اندام

جام جم آنلاین: اگر تا به حال به تركیبات مندرج روی بسته‌بندی محصولات رژیمی یا شكرهای تهیه‌شده از شیرین‌كننده‌های مصنوعی توجه كرده باشید، حتما تركیباتی چون آسپارتام، آسه‌سولفام پتاسیم، سوكرالوز، مانیتول، گزیلیتول، ایزومالت و سوربیتول نظرتان را جلب كرده است.
 
 

اینها شیرین‌كننده‌هایی مصنوعی یا طبیعی است كه در مقایسه با شكرمعمولی بر قندخون تاثیر كمتری داشته و برخی از انواع آن فاقد كالری بوده و اغلب مورد توجه مبتلایان به دیابت و افراد چاق قرار می‌گیرد.

اما مگر می‌شود تركیباتی كه شیرینی آنها از شكر معمولی هم بیشتر است كم‌كالری یا فاقد كالری باشد و باعث افزایش قند خون نشود؟

شیرین‌كننده‌های كم‌كالری به دو دسته مصنوعی و طبیعی تقسیم می‌شود. آسپارتام، آسه‌سولفام پتاسیم و سوكرالوز از قندهای مصنوعی و سوربیتول، گزیلیتول، ایزومالت و... از قندهای طبیعی رژیمی به شمار می‌رود.

قند مصنوعی؛ شیرینی بیشتر، كالری كمتر

طعم شیرین‌كننده‌های مصنوعی در مقایسه با انواع طبیعی قوی‌تر بوده و تقریبا فاقد كالری است. البته مقدار كالری آنها مشابه شكر است و در هر گرم آن چهار كالری انرژی نهفته است، اما از آنجا كه 150 تا 2000 برابر شیرین‌تر از شكر معمولی هستند، میزان استفاده از آنها بسیار ناچیز و در واقع فاقد كالری بوده و بر قندخون تاثیری نداشته و مصرف آن برای افراد دیابتی محدودیتی ندارد.

البته این را بدانید كه آسپارتام برای افراد مبتلا به فنیل كتونوری (نقص متابولیكی مادرزادی) یا مادران بارداری كه سابقه تولد كودك مبتلا به این بیماری را دارند، منع مصرف دارد.

براساس تحقیقات انجام‌شده نیز بروز سردرد، تومورهای مغزی، مشكلات عصبی و... را به آسپارتام و آسه‌سولفام پتاسیم نسبت داده‌اند. هرچند این تحقیقات كافی و مستدل نبوده است، اما شرط عقل است كه اعتدال را در مصرف آن به كار ببریم.

سوكرالوز هم دیگر شیرین‌كننده‌ای است كه این روزها تركیب اصلی شكرهای رژیمی كم‌كالری را تشكیل می‌دهد و در پودر كیك‌های صنعتی هم به كار می‌رود، 600 بار شیرین‌تر از شكر بوده و از قند طبیعی تهیه می‌شود، به دلیل آن‌كه در بدن تجزیه نمی‌شود انرژی‌زایی نداشته و مناسب افراد چاق و دیابتی است.

شیرین‌كننده‌های طبیعی رژیمی همچون سوربیتول و مانیتول نیز هنگام ورود به بدن به آرامی وارد خون شده و بتدریج قند خون را بالا می‌برد.

برای جذب نیاز به انسولین ندارد و اغلب در شیرینی‌های بدون قند و مرباهای مخصوص بیماران دیابتی مصرف می‌شود، اما نكته مهم آن‌كه برخی از انواع این قندها در مقایسه با شیرین‌كننده‌های مصنوعی حاوی مقادیری كالری بوده و مصرف بیش از حد آن می‌تواند موجب اضافه‌وزن شود.

شكرهای رژیمی عوارض دارد

بنابه گفته متخصصان علوم غذایی، هر چقدر شیرین‌كننده‌های مصنوعی موجود در محصولات كم‌‌كالری یا شكرهای رژیمی قدرت و سرعت اثربیشتری داشته باشد به همان اندازه عوارض بالاتری نیز خواهد داشت بنابراین به جای استفاده بی‌رویه از محصولات حاوی این تركیبات كه به دلیل شیرینی زیاد تمایل افراد را نیزبه مصرف شیرینی‌جات دوچندان می‌كند، بهتر است با تعادل در مصرف كربوهیدرات‌های پیچیده (مواد نشاسته‌ای فیبردار همچون نان و برنج سبوس‌دار) تمایل افراد به مصرف قندهای ساده كمتر شود.

فاخره بهبهانی - جام‌جم

پنج شنبه 9/9/1391 - 15:5
مد و لباس

جام جم آنلاین: یک متخصص طب فیزیکی گفت: كفش را باید در ساعات آخر روز انتخاب و خریداری كرد زیرا اندازه پا در صبح و شب متفاوت است.
 
 

به گزارش روز دوشنبه جام جم آنلاین از وزارت بهداشت، دکتر محمدتقی حلی ساز گفت: به دلیل این که در پایان روز پا به بزرگ‌ترین اندازه خود می‌رسد برای همین برای خرید یك كفش مناسب، ساعات اولیه صبح را انتخاب نكنید.

وی با بیان اینکه كفش مناسب كفشی است كه هنگام پوشیدن طولانی‌‌مدت، پا را تحت فشار قرار ندهد، افزود: در خرید كفش مناسب نباید فقط به رنگ و استیل و شكل آن توجه كرد، بلكه کفش باید ویژگی‌هایی داشته باشد تا بتوانیم آن را كفش استاندارد بنامیم.

این متخصص طب فیزیکی اضافه کرد: اصولا كفشی مناسب است كه بزرگ‌ترین انگشت (شست) با جلوی پا حداقل نیم‌سانت فاصله داشته باشد و انگشت‌های پا بتوانند براحتی از هم باز شوند.

وی تصریح كرد: اگر انگشتان امكان از هم باز شدن نداشته باشند، آن كفش مناسب نیست. همچنین برای كارهای متفاوت، كفش‌های متفاوتی نیز لازم است بنابراین شست و بلندترین انگشت پا اگر با جلوی كفش در تماس باشد، كفش مناسب نخواهد بود.

حلی ساز ابراز داشت: كفش باید پاشنه و رویه مناسب داشته باشد و بهتر است از جنس چرم باشد و تبادل هوا صورت گیرد. از سویی بهتر است حداكثر پاشنه سه سانتی متر انتخاب شود.

این متخصص طب فیزیکی خاطرنشان کرد: كفش پاشنه‌بلند به زانو و كمر فشار وارد می‌كند و باید پاشنه و لژ كفش مناسب باشد تا فشارهای بیرونی را به پا منتقل نكند.

پنج شنبه 9/9/1391 - 15:0
سلامت و بهداشت جامعه

جام جم آنلاین: استرس از بازتاب‌های طبیعی بدن در مواجهه با خطر است و برخلاف عقیده عموم كه آن را واكنش غیرطبیعی تلقی كرده و با عكس‌العمل‌های عصبی هم‌معنی می‌دانند، استرس یك واكنش عادی است. در شرایط استرس‌زا، متابولیسم بدن به محض مواجه شدن با خطر آماده مبارزه می‌شود و با آزادشدن آدرنالین و هورمون‌های دیگر اكسیژن‌رسانی كرده و باعث افزایش توانایی شخص و واكنش آنی او می‌شود.
 

امروزه با توجه به شرایط زندگی، افراد مشكلات زیادی دارند، این‌كه آنها با این شرایط متغیر، بر زندگی خود كنترل داشته باشند و از طرفی خود را نسبت به بهزیستی خانواده و اطرافیان مسئول بدانند باعث افزایش استرس در فرد می‌شود. زنان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اغلب زنان فشار مسئولیت‌های سنگینی را در خانواده، كارهای روزمره و شغل خود متحمل می‌شوند و با این استرس تا مرز فرسودگی پیش می‌روند. تحقیقات نیز حاكی از آن است كه زنان نسبت به چهار دهه قبل مسئولیت‌های پیچیده‌تری را برعهده دارند. آنان فعالیت‌های درآمدزا را جایگزین كارهای خانه كرده‌اند، ولی این به آن معنا نیست كه كار در خانه را كنار گذاشته‌اند. در واقع فهرست كارهایی را كه باید در طول روز انجام دهند، طولانی‌تر شده است. ‌نتیجه استرس زیاد در زنان این است كه آنان از خودشان راضی نیستند و احساس شادی نمی‌كنند، بنابراین تمام روابطشان و از جمله صمیمی‌ترین آنها، سرشار از احساس ناخوشایند است . این احساس ناخوشایند نیز كه مسری و قابل انتقال است به وسیله افراد خانواده جذب و تقلید می‌شود و این دور باطل ادامه می‌یابد. ‌با توجه به اهمیت استرس و تاثیرات ناشی از آن، لازم است زنان بدانند ‌ توانایی مواجهه با استرس را دارند. اگر خود بخواهند، در میان گذاشتن ناكامی‌ها با دوستان محرم و خوب یا حتی گریه‌كردن می‌تواند بدترین آثار استرس را كاهش دهد. همچنین زنان می‌توانند با آگاهی از استرس‌زا بودن زندگی خود‌ برای بهتر زیستن روش مناسبی را انتخاب كنند و با اتخاذ رژیم غذایی مناسب، كم‌كردن وزن، ترك سیگار، خواب كافی و برنامه ورزشی منظم ناراحتی‌های خود را برطرف ‌ و به این ترتیب به خودشان كمك كنند. گاه نیز پذیرش این واقعیت كه هیچ‌كس نمی‌تواند تمام مشكلاتش را یكشبه از میان بردارد یا پذیرش شكست‌های موقتی در فعالیت‌های روزمره می‌تواند به آن دسته از زنانی كه فشار زیادی را تحمل می‌كنند كمك كند تا استرس خود را كاهش دهند.

زنان، نگران‌تر از مردان

با این كه دقیقا مشخص نیست زنان در زمینه نگرانی‌هایشان چه تفاوت‌هایی با مردان دارند، اما معمولا زنان نگران‌تر و پراسترس‌تر از مردان هستند. آنان اغلب نگران خانواده، والدین و روابط شخصی خود هستند. در یك بررسی وقتی از زنان و مردان خواسته شد ‌ در آزمون اضطراب شركت كنند، اغلب زنان اضطراب بیشتری را ثبت كردند. شاید بتوان گفت یكی از دلایل استرس و نگرانی بیشتر در زنان گرایش آنان به درك و جذب احساسات ناخوشایند باشد و از آنجا كه زنان تحت تاثیر عواطف منفی قرار می‌گیرند، امكان دارد بیشتر در معرض اختلال اضطراب و افسردگی واقع شوند. این تفاوت در دو جنس مذكر و مونث در تمام دوران كودكی تا نوجوانی افزایش می‌یابد. به این شكل كه در پسران تفاوتی دیده نمی‌شود، اما عاطفه منفی در دختران افزایش می‌یابد.

از طرف دیگر، زنان بیش از مردان به جنبه‌های منفی خود دقت می‌كنند. این موضوع سبب احساس پریشانی بیشتر آنان می‌شود. همچنین آنان به جنبه‌های احساسی درون خود توجه بیشتری می‌كنند. البته این مورد چندان هم بد نیست، اما هر چه شخص به پاسخ‌های احساسی ناخوشایند خود بیشتر توجه كند، احتمال استرس وی بیشتر می‌شود. از این‌رو توجه بیشتر زنان به احساسات درونی بر میزان هراس و اضطراب آنان می‌افزاید. همچنین زنان به حوادث ناخوشایند و دردناك زندگی واكنش بیشتری نشان می‌دهند كه این امر نیز می‌تواند بر شدت اضطراب آنها بیفزاید.‌استرس و نگرانی‌های مزمن در زنان می‌تواند روی دستگاه ایمنی بدن تاثیر منفی بگذارد و گاه روی دستگاه‌های بدن از جمله دستگاه گوارش نیز تاثیر نامساعد برجا می‌گذارد. استرس‌ها در زنان اغلب به نشانه‌های اضطراب منجر می‌شود. گرفتگی عضلات، سردردهای تنشی، مشكلات مربوط به خواب و دشواری در تمركز كردن از جمله مواردی است كه می‌توان به آنها اشاره كرد. نگرانی سبب می‌شود ‌ فرد از لحظه فعلی خارج شود، به این ترتیب توجه كردن و متمركز شدن روی كاری كه وی در دست دارد، برایش مشكل می‌شود، بازدهی كاری وی پایین می‌آید و بهره‌وری نقصان می‌یابد.

برخی از نشانه‌های استرس در زنان

احساس گناه ‌هنگام استراحت و تفریح: زنان معتاد به استرس ‌ هنگام استراحت و تفریح، احساس گناه می‌كنند و نمی‌توانند این حالت را تحمل كنند. در آنان همواره یك تعارض درونی میان آنچه‌ می‌خواهند انجام دهند و آنچه باید انجام دهند، وجود دارد و اگر تفریح كنند و سرگرم باشند تصور می‌كنند ‌وسوسه شده‌اند و احساس گناه می‌كنند.

نكته: بررسی‌ها نشان داده است‌زنان بیشتر از مردان افكار هراس‌برانگیز را در ذهن خود تكرار می‌كنند. این وضع سبب می‌شود‌ گاه زنان نتوانند فعالانه مسائل را حل كنند و در نتیجه پریشانی و استرس آنان افزایش می‌یابد

انتقاد دائم از خود و دیگران: افراد معتاد به استرس نه‌تنها دیگران را نقد می‌كنند، بلكه از خودشان نیز بشدت انتقاد می‌كنند، مثلا زنانی با چنین خصوصیتی دائم خود را با زنان برتر از خود مقایسه می‌كنند و هیچ‌گاه توجهی به ویژگی‌های منحصر به‌فرد خود نداشته و از خود نیز احساس رضایتمندی نمی‌كنند.

استرس، بزرگ‌ترین مشكل زنان شاغل

زنان وظایف بسیار مهمی ‌در زندگی بر دوش دارند. مادری، همسرداری و خانه‌داری، هركدام بار سنگینی را بر زنان تحمیل می‌كند. در این میان اگر زنان شغلی خارج از منزل نیز به عهده داشته باشند، مسئولیت آنها چند برابر می‌شود، خصوصا اگر شغلی از دشواری بالایی برخوردار باشد. این دشواری و ویژگی‌های استرس‌زای زنان وضع جسمانی و روانی مادر را در معرض استرس مفرط قرار می‌دهد و در نتیجه استرس تاثیرات منفی خود را بر روابط خانوادگی، سلامت جسمانی و روانی خود مادر و تمامی اعضای خانواده‌ بخصوص كودكان كه نیازمند حمایت جدی از طرف مادر هستند، می‌گذارد.

زنان شاغل علاوه بر این كه درگیر عوامل استرس‌آور سنتی مانند خواسته‌هایی كه فرزندان، همسر و والدین‌شان از آنان دارند، هستند در معرض استرس‌های قابل ملاحظه محیط كار نیز قرار دارند. ‌ در بسیاری از خانواده‌های دو والدی، مادران شاغل‌ برای تامین مخارج زندگی نقش عمده‌ای بر دوش دارند و در اكثر خانواده‌های تك‌والدی، تنها نان‌آور محسوب می‌شوند. ‌مطالعات نشان داده است‌ مبارزه‌طلبی‌های برتری‌جویانه مردان میانگین فشار خون را حتی در زمان خواب افزایش می‌دهد، اما بالعكس در زنان، آنچه فشار خونشان را بالا می‌برد، تعارض‌های بین فردی، فشار كارهای منزل و مخصوصا مشكلاتی است كه احتمالا بین زن و همسر یا فرزند پیش می‌‌آید. مسلم این است كه مردان پس از كار روزانه استرس‌آور، وقتی به خانه برمی‌گردند استراحت می‌كنند، اما زنان، پس از انجام دادن همان گونه مشاغل و بازگشت به خانه استراحتی ندارند و این استرس‌های ناشی از ‌شیفت دوم‌ كار روزانه است كه بسیاری از زنان را از لحاظ عاطفی و جسمانی به زانو درمی‌آورد. زنانی كه ‌ بیرون از منزل كار می‌كنند و در ضمن همسر یا مادر هم هستند با تعارض و تضادی میان كار بیرون و كار منزل روبه‌رو می‌شوند. برخی از زنانی كه شاغل هستند احساس گناه می‌كنند كه طی ساعات روز بیرون از منزل به سر می‌برند. این دسته از زنان وقتی به منزل بازمی‌گردند به جای استراحت باید جبران كارهای عقب‌افتاده را بكنند و بیشتر كار می‌كنند. از طرف دیگر برخی از این زنان كه تمام مدت ‌ بیرون از منزل كار می‌كنند از توقعات و انتظارات فرزندان و همسرشان دلگیر می‌شوند و تحت تاثیر این دلگیری حالشان خراب می‌شود.

به طور كلی استرس زنان شاغل زمانی محسوس است كه یكی از شرایط زیر مصداق داشته باشد:

ـ مسئولیت زیاد و كنترل كم

ـ محدود بودن شانس پیشرفت و با این حال میل به پیشروی

ـ داشتن مدیر بی‌صلاحیت

ـ دریافت دستمزد ناكافی در ازای كار

ـ قطع شدن كار

ـ ملال‌انگیز و تكراری بودن كار

ـ وجود تبعیض در كار

با توجه به شرایط فوق می‌توان گفت پراسترس‌ترین مشاغل زنانه كارهای كارمندی است كه در طول روز اغلب موارد فوق را به تكرار انجام می‌دهند. در این میان مدیران زن در شرایط كمی بهتری هستند. زن در مقام رئیس و سرپرست، از امكانات بیشتری برخوردار است و می‌تواند درباره فعالیت روزانه‌اش تا حدود زیادی تصمیم بگیرد. در ضمن امكان این كه آنان مورد تمجید و تحسین قرار بگیرند نیز زیاد است. با این حال این عده نیز با فشارها و نگرانی‌هایی دست به گریبانند كه مردان از آن مبرا هستند و آن تبعیضات جنسی و مسئولیت‌های خانوادگی است.

معصومه اسدی / جام‌جم

پنج شنبه 9/9/1391 - 14:59
دانستنی های علمی


 

گازهای منتشر شده توسط وسایل خانگی می‌تواند مشکلاتی از قبیل: سردرد، تهوع، سوزش چشم و گلو را ایجاد کند. آلودگی هوای داخل خانه برای کودکان خطرناک‌تر است، زیرا کودکان سریع‌تر نفس می‌کشند و هوای بیشتری را وارد بدن خود می‌کنند.

۱- مواد شیمیایی وسایل کاردستی: 

هنگامی‌که می‌خواهید کاردستی درست کنید، بهتر است در هوای آزاد این کار را انجام دهید. نوع وسایل لازم برای درست کردن کاردستی و مدت زمان قرارگرفتن در معرض دود، بوی چسب و...، مشکلاتی مانند سردرد، سوزش چشم، بینی و گلو را در پی دارد. پختن بیش از حد خاک رس می‌تواند موجب آزاد شدن ماده شیمیایی سمی‌در هوا می‌شود.حتی برخی از اقلامی‌که سمی‌نیستند نیز دارای حلال‌هایی هستند که برای تنفس خطرناکند.

۲- اسپری خوشبوکننده هوا: 

خوشبوکننده‌های هوا در برخی افراد، باعث ایجاد مشکلات تنفسی و سردرد می‌گردند.یک سوم بیماران مبتلا به آسم، هنگام تماس با این مواد دچار حملات آسم می‌شوند. برخی از این خوشبوکننده‌ها دارای فتالات هستند. فتالات ماده شیمیایی است که باعث ایجاد مشکلات رشد و هورمونی در کودکان می‌شود.به جای استفاده از اسپری‌های خوشبوکننده هوا بهتر است از گیاهانی مانند: رزماری، ریحان و نعنا استفاده کنید.

۳- رنگ کردن در و دیوار خانه:

رنگ کردن خانه نیز باعث انتشار گازهای خطرناک در داخل خانه می‌شود. در حین رنگ کردن و تا چند روز بعد از آن، تمام در و پنجره‌ها را باز کنید تا رنگ خشک شود. قوطی‌های رنگ را در جایی نگه ندارید، زیرا حتی ظروف رنگ دربسته هم ممکن است گازها را منتشر کنند. اگر هم می‌خواهید قوطی‌های رنگ را نگه دارید، آنها را در مکانی دور از محل زندگیتان مثل انباری یا زیرزمین نگه دارید.

۴- فرش و قالیچه:

افراد در خانه‌ای که فرش دارد، بیشتر دچار سردرد، بثورات پوستی و سوزش چشم و گلو می‌شوند.فرش و موکت و قالیچه، گازهای خطرناکی را در هوای داخل خانه ایجاد می‌کنند. فرش‌ها را قبل از آوردن به خانه، چند روز در هوای آزاد بگذارید.اگر کودک شما دارای آسم یا آلرژی است، از کف‌پوش‌های دیگری به جای فرش استفاده کنید.

۵- مواد تمیزکننده خانگی: 

اگر بوی مواد شیمیایی را که برای تمیز کردن خانه استفاده می‌شوند، استشمام کنید یا به آنها دست بزنید، می‌تواند موجب ناراحتی پوستی و ناراحتی تنفسی می‌شود. این خطرات در افراد مبتلا به بیماری تنفسی و پوستی شدیدتر می‌باشد.سعی کنید با آب داغ، جوش شیرین، پارچه و محصولات پاک کننده‌ای که کمتر سمی‌هستند، خانه خود را تمیز کنید.

۶- لباس‌های گرفته شده از خشکشویی:

خشکشویی‌ها غالبا از پروکلرواتیلن استفاده می‌کنند. پروکلرواتیلن نوعی ماده شیمیایی است که موجب سرطان در حیوانات می‌شود. هنگامی‌که لباس خود را از خشکشویی به خانه می‌آورید، ممکن است افراد خانه این ماده شیمیایی خطرناک را استنشاق کنند.قبل از پوشیدن لباس‌های خشکشویی، بهتر است چند روز آنها را در انباری بگذارید.

۷- دود سیگار:

در خانه‌ای که یکی از افراد آن سیگار می‌کشد، کودکان دچار عفونت گوش، ذات‌الریه، برونشیت و سرفه می‌شوند. کودکانی که دارای آسم هستند، غالبا دارای حملات مکرر آسم می‌شوند. تنفس دود سیگار باعث می‌شود کودکانی که دارای علائم آسم نیستند، دچار علائم آسم شوند.اگر لباس، بالش و فرش شما بوی سیگار بدهد، برای کودکانی که در خانه هستنند و روی زمین بازی می‌کنند، مضر است.

۸- دود ظروف تفلون: 

پختن غذا در ظروف تفلون در دمای بسیار بالا ممکن است باعث آزادسازی دودهای سمی‌ گردد.اگر دما بیشتر از ۲۶۰ درجه سانتیگراد باشد و ظرف مورد استفاده تفلون باشد، مواد شیمیایی را پخش می‌کند. ظروف خود را خیلی داغ نکنید یا پیش از گرما دادن به این ظروف، آنها را در فر قرار دهید و همیشه موقع پخت غذا، از هود یا هواکش آشپزخانه استفاده کنید (آنها را روشن کنید).به جای تفلون، بهتر است از ظروف چدنی و یا استیل استفاده کنید.

۹- مشکلات اجاق گاز:

اجاق گازی که به طرز نادرست نصب شده است، می‌تواند باعث پخش گازهای خطرناکی مثل مونوکسیدکربن و دی اکسیدنیتروژن در خانه شود.مونوکسیدکربن در غلظت کم می‌تواند باعث خستگی شود.مونوکسیدکربن در غلظت بالا، باعث تهوع، سردرد، سرگیجه و حتی مرگ می‌شود. دی اکسیدنیتروژن باعث مشکلات تنفسی به خصوص در کودکان می‌شود.اگر شعله اجاق، آبی رنگ است، می‌توانید از تنظیم بودن مشعل‌ها مطمئن شوید.همیشه در هنگام کار با اجاق گاز، هود یا تهویه آشپزخانه را روشن کنید تا گازهای خطرناک وارد فضای خانه نشود.

۱۰- گاز رادون:

شما گاز رادون را نمی‌توانید ببینید یا استشمام یا مزه مزه کنید.هنگامی‌که اورانیوم وارد سنگ، خاک یا آب می‌شود، گاز خطرناک رادون تشکیل می‌شود. از طریق شکاف‌ها و یا سوراخ‌های دیوار و یا لوله ها، گاز رادون وارد خانه می‌شود.دومین علت ایجاد سرطان ریه، گاز رادون است.

۱۱- شومینه:

شومینه باعث انتشار گازهای خطرناکی مثل مونوکسیدکربن در فضای خانه شما می‌شود.هر ساله فیلتر دودکش و خود دودکش شومینه را بررسی کنید.

۱۲- فرمالدئید:

فرمالدئید ماده شیمیایی است که در چوب مبلمان و در پرده و لباس به کار می‌رود.کودکانی که در معرض این ماده قرار می‌گیرند، بیشتر دچار مشکلات تنفسی می‌شوند.فرمالدئید، گازهای گلخانه‌ای را هم تولید می‌کند.بهتر است پرده‌ها را قبل از نصب، بشویید و مبلمان جدید (تازه خریداری شده) را تا مدتی در هوای آزاد قرار دهید.

يکشنبه 5/9/1391 - 19:47
تغذیه و تناسب اندام

 تقریبا همه ما می دانیم کنسروهای ماهی را باید ۲۰ دقیقه قبل از مصرف بجوشانیم و از خرید کنسروهایی با قوطی های متورم خودداری کنیم، اما مسائل و نکات مربوط به کنسروها به این دو موضوع ختم نمی شود. واقعیت این است که این غذای آماده و خوشمزه تا به حال جان افراد زیادی را به خطر انداخته است. جدا از مسئله مسمومیت، مصرف بیش از حد آن نیز می تواند در طول زمان باعث حساسیت و مشکلات گوارشی شود، بهتر است همین امروز با تمام خط قرمزهای کنسروها آشنا شوید.

بیش از حد با نمک بودن

یکی از معایب عمده کنسروها، استفاده از مواد نگهدارنده در آن هاست. تولیدکنندگان برای بالابردن ماندگاری محصول علاوه بر این که آن را می پزند و آب درون مولکولی اش را خارج می کنند، مواد نگهدارنده نیز به آن اضافه می کنند. علاوه براین برای حل و نرم کردن استخوان های ماهی مواد دیگری نیز به بافت گوشت اضافه می شود. در بسیاری از موارد این مواد نگهدارنده ممکن است در طولانی مدت یا در مقدار زیاد باعث آلرژی های غذایی شوند که این حساسیت ها به خصوص در کودکان شایع تر و شدیدتر است و باعث واکنش هایی در دستگاه گوارش، حالت تهوع، خارش، حساسیت و قرمزی پوست صورت می شود. یکی دیگر از معایب کنسروهای ماهی، مقادیر بالای نمک در آنهاست. نمک نیز نوعی ماده نگهدارنده محسوب می شود، به عبارت دیگر می تواند به خارج شدن آب مولکولی یا آب فعال محصول کمک کرده و فسادپذیری آن را کمتر کند، بنابراین تولیدکنندگان برای افزایش ماندگاری محصول از نمک بیشتری استفاده می کنند. نمک به کار رفته در کنسروها اجتناب ناپذیر است یعنی نمی توان آن را مانند پنیرهای شور با شستشو خارج کرد.

تیره بودن، دلیل کهنه بودن نیست

در فرایند کنسروسازی، آب فعال بافت غذا خارج می شود و به همین دلیل ماندگاری آن افزایش پیدا می کند. در فصل تابستان نمی توان از فروشگاه ها انتظار فروش ماهی تازه را داشت در صورتی که در تمام فصل های سال می توان از کنسرو ماهی استفاده کرد. بیشتر کنسروهای ماهی ایران از ماهی تن تهیه می شوند در حالی که کشورهای دیگر مانند کانادا و استرالیا بیشتر از ماهی سالمون استفاده می کنند. مردم ایران معمولا به اشتباه کنسرو ماهی را تن ماهی می گویند درحالی که تن یک نوع ماهی است و باید بگوییم کنسرو ماهی تن. گاهی اوقات برخی از ماهی های کنسروی رنگ روشن تر و برخی دیگر رنگ تیره تری دارند. درواقع قسمت های مختلف ماهی ممکن است رنگ های متفاوتی داشته باشد و این موضوع بستگی به بافت ماهی دارد و تیره تر بودن ماهی کنسروی دلیل بر کهنه بودن آن نیست.

روغن کنسرو، مفید یا مضر؟

در صنعت غذایی جهانی، عمده ماهی های کنسروی در آب نمک پخته می شوند اما بیشتر ماهی های کنسروی ایران با مقادیر بالای روغن پخته و تهیه می شوند زیرا مردم ایران دوست دارند غذایشان چرب تر و مزه اش بیشتر باشد. در واقع بیشتر موادی که در مزه و بو نقش دارند، مواد محلول در چربی هستند، بنابراین اگر بخواهیم ماهی تازه را با کنسروی مقایسه کنیم یکی از تفاوت های آن ها در میزان چربی است. البته بسیاری از افراد فکر می کنند این چربی از چربی های مفید است زیرا ماهی در آن قرار گرفته درحالی که این روغن با چربی موجود در بافت ماهی متفاوت است. چربی گوشت ماهی و امگا۳ موجود در آن برای سلامت بسیار مفید است و مصرف آن توصیه می شود اما چربی ای که در صنایع غذایی وارد کنسروها می شود از چربی های مضر است و خطر بیماری های قلبی و عروقی را بالا می برد. گاهی اوقات در صنایع غذایی ادعاهایی می شود که ممکن است حقیقت داشته باشد اما کمی عجیب به نظر می رسد. برای مثال در کنسروهای ماهی حاوی روغن زیتون باید بررسی کرد که واقعا چه مقدار از این روغن در آن به کار رفته است. اگر تمام روغن به کاررفته در آن روغن زیتون باشد قاعدتا می توان گفت محصول بسیار خوبی است اما اگر فقط بخشی از روغن آن را روغن زیتون تشکیل داده باشد استفاده از عبارت«روغن زیتون» در این جا تنها یک برچسب مشتری پسند است.

ماهی جیوه ای نخورید

جیوه و کادمیوم دو فلز سنگین هستند که بر اثر فعالیت صنایع مختلف وارد آب های آزاد شده و ماهی ها به آن آلوده شده اند. زمانی که جیوه جذب ماهی می شود، چه ماهی را تازه مصرف کنید و چه به صورت کنسروی این فلز وارد بدن ما می شود، پس نمی توان گفت فقط ماهی های کنسرو شده آلوده به جیوه هستند، به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می کنند از ماهی های پرورشی استفاده کنید و از خیر ماهی های آب های آزاد بگذرید. مصرف ماهی های آلوده به جیوه می تواند برای خانم های باردار و کودکان خطرناک باشد و اگر فرد مقدار زیادی از این ماهی های آلوده مصرف کند در درازمدت این مواد در بدنش تجمع پیدا می کند و به دوز مسمومیت زا می رسد.

یک بار در هفته بیشتر نخورید

به لحاظ تغذیه ای بهتر است تا حد امکان ماهی کنسروی مصرف نشود و به جای آن از ماهی تازه استفاده شود، اما کنسرو ماهی مانند سوسیس و کالباس نیست که دور آن یک خط قرمز بکشیم. برای اینکه مصرف ماهی در خانواده افزایش پیدا کند می توان از کنسرو نیز استفاده کرد اما ترجیح این است که ماهی تازه خریداری و با آن غذاهای مختلفی تهیه شود، تنوع در نوع ماهی مصرفی و همچنین نوع غذاهایی که با آن تهیه می کنیم از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف ماهی ۳ روز در هفته توصیه می شود اما بهتر است ماهی کنسروی بیشتر از یک بار در هفته مصرف نشود.

با چی بخوریم و با چی نخوریم؟

معمولا محدودیتی در مصرف هم زمان ماهی و دیگر مواد غذایی وجود ندارد اما برخی ها معتقدند طبع ماهی سرد یا خنک است و ممکن است مصرف آن با موادی مانند ماست و سبزی باعث واکنش های دستگاه گوارش و سردی و دل درد شود. در چنین مواقعی می توان بعد از مصرف ماهی از نبات یا خرما استفاده کرد. البته تحقیقات زیادی روی سردی و گرمی غذاها انجام شده است اما پایه و اساس آن کاملا مشخص نیست و بیشتر به واکنش های ایمونولوژیک بدن ربط داده می شود.

این مسمومیت شوخی بردار نیست!

غذاهای دریایی مانند انواع ماهی و میگو و به خصوص غذاهای کنسروی از خوراکی هایی هستند که می توانند آلوده به میکروب کلستریدیوم بوتولینوم باشند. این میکروب در شرایط خاص سمی تولید می کند که این سم منجر به بیماری بوتولیسم خواهد شد. بوتولیسم نوعی بیماری عفونی عصبی عضلانی است که باعث فلج شدن تقریبا کل بدن و در نهایت مرگ می شود. غذاهای کنسروی اگر به صورت بهداشتی و کاملا استریل تهیه نشده باشند می توانند آلوده به این میکروب باشند و از آنجایی که این میکروب برای رشد احتیاجی به هوا ندارد می تواند در داخل کنسرو به آسانی رشد کرده و در نهایت سم تولید کند. در نتیجه کنسرو بهترین محیط برای رشد این میکروب به حساب می آید. درجه حرارت لازم برای از بین بردن این میکروب ۱۰۰ درجه سانتی گراد به بالاست و در ۱۲۰ درجه سانتی گراد در عرض ۵ دقیقه به راحتی از بین می رود. به همین دلیل توصیه می شود کنسروهای مواد غذایی را قبل از مصرف حتما برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بجوشانید. در واقع میکروب کلستریدیوم در این دما کشته نمی شود اما سم آن از بین می رود. معمولا در منزل نمی توان درجه حرارت بالای ۱۰۰درجه را فراهم کرد تا میکروب از بین برود اما با جوشاندن مواد غذایی حداقل سم آن از بین می رود و خطر بیماری زایی آن رفع می شود.

منبع: مجله زندگی ایده آل 

يکشنبه 5/9/1391 - 19:21
سلامت و بهداشت جامعه


 

همیشه دلیل خواب‌آلوده بودن و خستگی، كمبود خواب یا كار زیاد نیست. دلایل بسیاری وجود دارد كه می‌تواند سبب شود شما همیشه احساس خستگی كنید. 

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که بیش از حد می‌خوابند یعنی بیش از 9 ساعت خواب شبانه دارند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت و عارضه چاقی قرار دارند.

خواب نیازی طبیعی است و هر انسان روزانه به 6 ساعت خواب مفید نیاز دارد.وقتی خواب از این میزان افزایش یابد انسان به بیماری خواب آلودگی دچار می شود. آمارها نشان می دهند 6/1 درصد از مردم جهان از بیماری خواب رنج می برند و این میزان رو به افزایش است. 

4 دلیل خستگی و خواب آلودگی:

عفونت‌ ها:گرچه عفونت‌ ها علایم ظاهری بسیاری دارند اما گاهی ممکن است عفونتی در بدن شما در حال گسترش باشد بدون آن که شما متوجه آن باشید یا پزشک تشخیص داده باشد. مثلا در بیماری مربوط به سیستم ایمنی، عفونت ممکن است خود را به شکل خستگی شدید بروز دهد. 

آلرژی ها:جالب است بدانید هیستامین و دیگر ترکیب ‌های شیمیایی که بدن برای مقابله با آلرژی ترشح می‌ کند، خواب آور هستند.از سوی دیگر سرفه، عطسه ی ناشی از بوییدن یک گل یا التهاب دستگاه تنفسی به دلیل ورود هاگ ‌ها به درون بینی سبب بی ‌خوابی می ‌شود. 

 کم ‌خونی: اصلی‌ ترین کار گلبول‌ های قرمز رساندن اکسیژن از ریه‌ ها به دیگر ارگان ‌ها است. وقتی فردی دچار کمبود گلبول قرمز می ‌شود یا اختلالی در عملکرد گلبول‌ ها پیش می ‌آید فرد دچار کم ‌خونی شده و در ضمن به قدری احساس خستگی می ‌کند که از انجام کارهای معمول روزمره برنمی ‌آید. 

به‌ هم ریختگی هومورنی:در زنان، کاهش هورمون استروژن در اغلب موارد می ‌تواند سبب کاهش وزن و خستگی، اشتیاق شود. 

نکته: زیاد خوابیدن نشانه است نه یک بیماری. به عقیده بسیاری از پزشکان، زیاد خوابیدن نشانه افسردگی است.

 

باشگاه خبرنگاران

يکشنبه 5/9/1391 - 19:3
اقتصاد

ما هر روز به سوپرمارکت ها می رویم و از آن ها خرید می کنیم اما هنوز هم چیزهای زیادی وجود دارد که درباره آن ها نمی دانیم.

قانون هایی که باید رعایت کنید

۱- کسی نمی داند بهترین زمان خرید کدام است: در قدیم، فروشنده ها معمولا یک یا دو بار در هفته مواد غذایی را تحویل می گرفتند اما حالا هر روز مواد غذایی برای آنها آورده می شود و این نظریه که در بعضی روزهای خاص، مواد غذایی تازه تر هستند، ایده اشتباهی است. معمولا بهترین زمان برای خرید، صبح است. در این وقت، شما میتوانید بهترین و تازه ترین مواد غذایی را تهیه کنید. معمولا فروشگاه ها، صبح قفسه های مواد غذایی را با مواد غذایی تازه پر می کنند.
۲- از مغازه هایی که ویترین کوچک نمایش مواد غذایی دارند، خرید نکنید: اگر به دنبال مواد غذایی تازه هستید، به مغازه هایی بروید که محوطه بزرگی را به نمایش مواد غذایی خود اختصاص داده اند. نمایش محصولات و مواد غذایی می تواند اطلاعات زیادی را درباره مواد غذایی به شما بدهد. معمولا ویترین های بزرگ، مواد غذایی بیشتری را در معرض دید شما قرار می دهد و شما انتخاب بیشتری برای برگزیدن مواد غذایی تازه خواهید داشت.
۳- سوپرمارکت های قدیمی بهترین نیستند: شاید شما نیز از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می دهید مواد غذایی خود را از سوپرمارکت های قدیمی وارزان قیمت تهیه کنید. معمولا مغازه های ارزان قیمت و قدیمی، مواد غذایی با کیفیت پایین را ارائه می کنند.
۴- سعی کنید میوه ها و مواد غذایی جدید را زیاد نخرید: بیشتر از ۴۰۰ نوع مختلف میوه در بازار وجود دارد. مردم تمایل دارند میوه هایی را بخرند که طرفداران بیشتری دارد. معمولا میوه هایی مثل سیب، پرتقال، موز و غیره سریع فروخته می شود. میوه ها و سبزیجات استاندارد، در فروشگاه ها تازه به فروش می رسند، بنابراین قفسه های آن ها در فروشگاه ها سریع خالی و پر می شود. هنگامی که قصد خرید میوه جدیدی را دارید، بهتر است در ابتدا آن را بو کنید و از صاحب مغازه، سوالاتی را درباره محصول بپرسید و از تازگی محصول اطمینان حاصل کنید. معمولا میوه های عجیب و غیرمتعارف مدت زمان بیشتری در فروشگاه ها قرار می گیرند.
۵- نگاه دقیق تری به مواد غذایی زیبا بیندازید: گاهی اوقات، مردم فکر می کنند مواد غذایی که در فروشگاه ها به صورت زیبایی چیده شده اند، دارای کیفیت بالایی هم هستند. تمام این کارها، معمولا برای جلب نظر خریدار است. بنابراین همیشه قبل از خرید هر چیز، به دقت مواد تشکیل دهنده آن را ببینید.
۶- فروشنده ها به خریداران مهربان، بیشتر احترام می گذارند: رفتارهای محترمانه و دوستانه خریداران با فروشنده ها، می تواند در کیفیت خرید شما تاثیر بگذارد. همیشه این نکته را مد نظر قرار بدهید که رفتارهای دوستانه شما با صاحب مغازه، می تواند شما را در تهیه مواد غذایی تازه راهنمایی کند.

۷- زمان چطور روی شما تاثیر می گذارد؟ می توانید همین امروز این قضیه را بررسی کنید. حتی اگر سوپرمارکت شلوغ باشد، فروشنده ها سعی می کنند اجناس شما را دیرتر حساب کنند. این کار طوری انجام می شود که شما زمان بیشتری در اختیار داشته باشید و به اطراف نگاه کنید. در قفسه ها چیزهای رنگارنگی وجود دارد که می توانند شما را بیشتر وسوسه کنند. خیلی از ما بدون اینکه اطلاع داشته باشیم در دام این شگرد گرفتار می شویم و بیشتر و بیشتر خرید می کنیم!
۸- تلفنی خرید کنید: حالا سوپرمارکت های کوچک هم امکان سفارش تلفنی و تحویل در منزل دارند. به جای مراجعه هر روزه به سوپرمارکت از تلفن استفاده کنید و چیزهایی را که لازم دارید سفارش دهید. موقع تحویل گرفتن سفارشتان فاکتور خرید را مطالعه کنید. همین طور بررسی کنید که چیزی از سفارش تان از قلم نیفتاده باشد.
۹- احتمال اشتباه وجود دارد: موقع حساب و کتاب خجالت را کنار بگذارید و از فروشنده بخواهید جزئیات را توضیح دهد. گاهی اتفاق می افتد که به خاطر شلوغی فروشگاه در حساب و کتاب ها اشتباهی رخ دهد. همه این اشتباهات عمدی نیست.
۱۰- از خرید مواد غذایی فله ای خودداری کنید. بعضی فروشندگان بعد از این که تاریخ مصرف این محصولات می گذرد به جای این که آن ها را دور بیندازند برای فروش و سودجویی آن ها را به صورت فله ای عرضه می کنند.
۱۱- پاک کردن تاریخ تولید و مصرف مواد غذایی یا با روش فیزیکی انجام می شود یا با حلال های شیمیایی انجام می شود. حتما قبل از خرید تاریخ تولید و مصرف را چک کنید. بیشتر مراقب باشید آثار خراشیدگی روی تاریخ مصرف نباشد.
۱۲- بیشتر اجناسی که در قسمت میانی راهروها گذاشته اند قدیمی و کهنه هستند، طبق تحقیقات روانشناسی، شما دقیقا وسط هر راهرو می ایستید و به این اجناس خیره می شوید و هر چه به چشم تان می آید بر می دارید.
۱۳- فریب رنگ های جذاب آبمیوه های غیرشرکتی را نخورید. واقعا معلوم نیست این محصولات در کجا و به چه شیوه ای تولید می شود.
۱۴- از نظر روانشناسی حتی اگر کسی گرسنه هم نباشد با دیدن یک غذای جدید علائم گرسنگی مثل دستور افت قند بدن، در بدنتان ظاهر می شود و به شما ندا می دهد که یک تکه هم شده از این نمونه های غذایی رایگان میل کنید. شاید هم گاهی اوقات از این که«نمی خواهم» بگویید، خجالت می کشید.
۱۵- بهتر است از خرید آجیل یا تخمه منصرف شوید. شیوه نگهداری این محصولات در سوپرمارکت به هیچ وجه قابل اطمینان نیست. حتما نباید این ممنوعیت را پس از مشاهده یک جانور خزنده در کیسه آخرین خریدتان لحاظ کنید. خرید محصولاتی که به صورت بهداشتی بسته بندی شده اند از این قاعده مستثناست!
۱۶- همیشه تاریخ تولید و مصرف را در بسته بندی ها بررسی کنید حتی اگر بسته خیلی نو و تازه به نظر برسد.
۱۷- معمولا جریان هوا در این منطقه آنقدر خنک و مطبوع است که با عبور از آن ناخودآگاه حس خوبی به شما دست می دهد. در آن لحظه چنان جوی شما را می گیرد که یک باکس نوشابه برمی دارید. در حالی که شاید اصلا نیازی به آن نداشته باشید. بهتر است در نهایت اعتماد به نفس به راه خود ادامه دهید و در آخر نیم نگاهی به اجناس این بخش بیندازید تا اگر احساس کردید لازم است خرید کنید، در این لحظه می بینید این اجناس از اول هم جایی در لیست خرید شما نداشته اند.
۱۸- بهتر است مواد غذایی خام، خصوصا موادی که در کوتاه مدت فاسد می شوند را از فروشندگان آشنا یا مراکز معتبر فروش مواد غذایی تهیه کنید.
۱۹- مواد غذایی غیربسته بندی شده و خام را تازه انتخاب کنید وسعی کنید کیفیت ظاهری آن مانند بو، رنگ و سلامت فرم آن ها، در بهترین وضعیت طبیعی باشد.
۲۰- دقت کنید بسته بندی ماده غذایی آسیب ندیده باشد به خصوص بسته بندی مواد غذایی منجمد باید سالم باشد و نشانه های خروج انجماد و انجماد مجدد در بسته بندی ها مشاهده نشود.
۲۱- مواد غذایی خام مانند شیر و فرآورده های آن باید حتما بسته بندی شوند و دارای تاریخ مصرف و مهر استاندارد باشند. از خرید فله و بدون بسته بندی و بدون تاریخ مصرف اینگونه مواد غذایی جدا خودداری شود.
۲۲- ماده غذایی در زمان خرید طبق توصیه های روی برچسب کالا نگهداری شده باشد. مثلا اگر روی بطری روغن مایع نوشته شده«دور از نور خورشید نگهداری شود»، در زمان خرید نیز بطری روغن باید در همین شرایط قرار داشته باشد. آیا اطمینان دارید که فروشنده از لحظه ورود محصول به مغازه آن را در همین شرایط نگهداری کرده است.
۲۳- ماده غذایی در هنگام خرید نباید تغییر ماهیت داده باشد. مثلا آبلیمو، تیره رنگ و یا سس مایونز دو فاز نشده باشد.
۲۴- مواد پروتئینی مثل گوشت، مرغ و ... باید در فروشگاه ها داخل یخچال نگهداری شود.
۲۵- از خرید گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده خودداری کنید، مگر این که بسته بندی آن با مجوز سازمان دامپزشکی کشور انجام شده باشد.
۲۶- از خرید قوطی کنسرو له شده، باد کرده و زنگ زده خودداری کنید.
۲۷- زمان ودما در مورد مواد غذایی فاسدشدنی اهمیت فراوانی دارد. دمای مواد غذایی گوشتی و یا لبنی در هنگام خرید باید زیر هفت درجه سانتیگراد باشد.

۲۸- حتی اگر ماده غذایی اخذ پروانه های بهداشتی داشت باز هم مشخصات دیگر روی برچسب را بررسی کنید.
۲۹- فروشنده های مغازه های کوچکتر معمولا مواد غذایی که تاریخ انقضای آن ها نزدیک تر است را جلوتر و سایر محصولات را به ترتیب تاریخ انقضا پشت سر آن ها می چیننند.
۳۰- موقع خرید از سوپرمارکت چه چیزهایی را بررسی کنم؟
- تاریخ تولید و انقضای مواد غذایی.
- شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
- آدرس کامل و تلفن محل تولید.
- شرایط نگهداری درج شده روی محصول(فریزر، یخچال و یا دمای معمولی محیط) و مطابقت آن با نحوه نگهداری ماده غذایی در فروشگاه.
- شماره ثبت و شماره بهره برداری.

منبع: روزنامه هفت صبح 

 

يکشنبه 5/9/1391 - 18:52
تغذیه و تناسب اندام


همشهری آنلاین:
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جویدن برگ‌های تازه شوید مشکل بی‌خوابی را تا حدی درمان می‌کند.

اصغر نقشی در گفت وگو با ایسنا، افزود: عرق شوید در برطرف شدن سوءهاضمه، نفخ، استفراغ و سکسکه نیز موثر است.

وی تشریح کرد: برگ، سرشاخه گلدار و میوه شوید ارزش دارویی دارند.

نقشی ادامه داد: میوه شوید حاوی انواع مواد معدنی بخصوص کلسیم، منیزیم وغیره و همچنین حاوی تانَن فراوان است.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآورشد: شوید در سراسر کشور و در مزارع کاشته می‌شود.

وی بهبود یافتن ناراحتی‌های گوارشی بدن با بهره گیری از این گیاه دارویی را امکانپذیر دانست و اظهار داشت: مصرف دَم کرده برگ شوید به میزان 2 تا 3 لیوان در روز برای تسکین دل درد، دل پیچه، درد معده و حالت تهوع قابل توصیه است.

نقشی ضمن بیان توصیه‌ای برای افرادی که از چربی خون رنج می‌برند، تاکید کرد: کارشناسان نوشیدن یک فنجان عرق شوید را در یک لیوان آب سرد بعد از غذا برای کاهش چربی خون توصیه کرده‌اند.

جمعه 3/9/1391 - 16:26
تغذیه و تناسب اندام


همشهری آنلاین:
متخصصان تغذیه اظهار کردند: آهسته غذا خوردن علاوه بر تسهیل در ترشح هورمون مربوط با احساس سیری، باعث ایجاد احساس آرامش در طول روز می‌شود.

به گزارش ایسنا، آهسته غذا خوردن باعث ایجاد احساس آرامش و لذت بردن از طعم واقعی غذاها می‌شود.

به گفته متخصصان، جویدن کامل غذا در کاهش استرس در سیستم گوارشی و جذب کامل مواد غذایی موثر است.

متخصصان توصیه می‌کنند که در هنگام غذا خوردن ضمن حفظ آرامش، ذهن خود را از تمام مشغله‌های روزمره پاک کنید.

افرادی که با عجله و یا در حین انجام کار غذا می‌خورند، چند ساعت بعد احساس گرسنگی می‌کنند زیرا در اثر تند خوردن احساس سیری در آنها ایجاد نشده است.

جمعه 3/9/1391 - 16:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته