• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 20040
تعداد نظرات : 2175
زمان آخرین مطلب : 2062روز قبل
دعا و زیارت

                    قال الرضا(عليه السلام):

 عن آبائه(عليهم السلام) عن النبى(صلى الله عليه وآله)

 قال: باكروا بالحوائج فإنّها ميسّرة و اتربوا الكتاب فانّه أنجح

للحاجة و اطلبوا الخير عند حسان الوجوه.(1)

ترجمه حديث:
امام رضا(عليه السلام): از پدرانش از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) نقل مى كند كه حضرت فرمود: ابتداى صبح به دنبال كارها برويد كه حاجات آسان به دست مى آيد; نامه را منظّم و يكنواخت بنويسيد چون حاجت شما را بهتر برآورده مى كند، و خيرو نيكى را نزد انسانهاى خوشنام بيابيد.
شرح حديث:
در اين روايت به سه نكته مهمّ اشاره شده است:
1ـ سحرخيزى:
افراد موفّق در زندگى آنهايى هستند كه صبح اوّل وقت از خانه خارج مى شوند به خلاف آنها كه تا دير وقت مى خوابند و جاى شب و روز را عوض كرده اند و روز استراحت كرده و شب كار مى كنند براى استجابت دعا نيز سحر خيزى بسيار مهمّ است.
2ـ نظم در نگارش نامه:
بعضى معتقدند كه «أتربوا» از مادّه «تراب» به معناى خاك، گرفته شده يعنى به نامه خاك بپاشيد كه معناى صحيحى به نظر نمى رسد. در منابع لغت معناى مناسبى براى اين تعبير نيافتيم ولى از مشتقّات ديگر اين لغت «اتراب و ترائب» است كه جمعِ ترب و به معناى همانند و همسان است كه در مورد حوريان بهشتى آمده يعنى اينها هم سن و سال و همانند هستند و يا با زوجهايشان همسنّ و سالند كه جاذبه دارد.
در آيه «يخرج من بين الصلب و الترائب» مراد از تراب استخوانهاى جلوى سينه است چون استخونهاى دو طرف سينه شبيه هم هستند. حال اگر «اتربوا» از همين مادّه باشد، به اين معنا است كه نامه را يكسان و يكنواخت و منظّم بنويسيد چون نامه منظّم حاجت شما را بهتر برآورده مى كند و اثرش در طرف مقابل بيشتر است.
از اين جا مى توان به يك قاعده كلّى رسيد كه متاع خوب وقتى مشترى خوب پيدا مى كند كه عرضه خوب داشته باشد. امروزه در دنيا به اين مسأله بسيار اهميّت مى دهند و اجناس را دربسته بنديهاى خوب عرضه مى كنند. متاع معنوى هم همين گونه است و بايد كتابها و قرآنها با چاپ خوب عرضه شود. منابر و سخنرانيها نيز بايد پر محتوا و زيبا عرضه شود، تا جاذبه داشته باشد.
نحوه پوشيدن لباس هم بسيار مؤثّر است. ساده بودن غير ازناجور بودن و كثيف بودن است. همان گونه كه در موقع نماز باز بودن دكمه ها مكروه است، در جامعه و در ميان مردم هم همين گونه است و بايد همه مرتّب باشند.


1.وسائل، ج 8، ح 4 باب 98 از ابواب العشرة (باب استحباب ترتيب الكتاب).

شنبه 22/2/1386 - 8:37
خاطرات و روز نوشت

اون قدر تعجب كرديم كه اسممون رو گذاشتن ؟      

شنبه 22/2/1386 - 8:15
خاطرات و روز نوشت

 همين طور كه مي دونيد روزهاي امتحان نزديكه من هم پر از ترس و واهمه مي دونيد چرا من سال سومي هستم و يه كوله بار ارزو .... پزشكي...موفقيت....و در پايان ... پرواز به سوي خوشبختي

          دوستان عزيز براي موفقيت من دعا كنيد

شنبه 22/2/1386 - 8:14
طنز و سرگرمی

يه بار يه خود كار قرمزه باباش ميميره تا يك هفته مشكي مي نويسه

شنبه 22/2/1386 - 8:14
دانستنی های علمی
 

آداب و آئين زندگانى شاگرد با استاد و راهبر و پيشواى خود، و وظائف ضرورى او در بزرگداشت حرمت وى

 بخش دوم :

 

 

 بازگشت به موضوع وظائف شاگرد نسبت به استاد

 

 

 

مهمترين و پرارزش ترين آداب و وظائف معلم و شاگرد درباره استاد، اين است كه بايد او - پيش از هر چيز - درباره كسى كه سرمايه علمى خويش را از ناحيه او به دست مى آورد، و حسن خلق و آداب و آئين هاى رفتار خود را تحت رهبرى او فراهم مى كند، مطالعه و بررسى نمايد، (يعنى درباره استادش تحقيق كند كه از لحاظ علمى و اخلاقى در چه پايه اى قرار دارد)؛ زيرا اگر ما در نظر گيريم كه استاد مى خواهد شاگرد خود را تربيت كند، و آلايشها و خويهاى پست ، و ريشه هاى رذائل اخلاقى را از دل و جان او بزدايد و بر كند، و خلقهاى نيكو و فضائل اخلاقى را جايگزين آن ها سازد، اين كار و كوشش استاد درباره شاگردش ، همانند كار و كوشش زارع و كشاورزى است كه مى خواهد خس و خار را از زمين كشاورزى ، ريشه كن ساخته و گياههاى هرز و زيانبخش را از محيط كشاورزى خود از بيخ و بن بر كند تا كشته و زراعت او به خوبى از زمين سر بر آورده و به نحو مطلوبى برويد و رشد و نمو و بركت و فزونى آن ، كامل گردد (و در سايه اين كوشش ، به محصولى مرغوب و مطلوب دست يابد).

            ضرورت كاوش و جستجو از استاد و معلم لايق و شايسته

 

 

 هر استادى نمى تواند واجد چنين اوصاف و خصوصياتى باشد. استادانى كه واجد شرائط مذكور باشند شديدا در اقليت قرار دارند؛ زيرا استاد واقعى حقا جانشين پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله ) و نائب رسول خدا است . هر فرد عالم و دانشمندى ، در خور احراز مقام نيابت از رسول گرامى اسلام (صلى الله عليه و آله ) نيست .

  بنابراين ، شاگرد و دانشجو بايد استادى را انتخاب كند كه از لحاظ اهليت و شايستگى در حد كمال بوده و ديندارى او محرز، و مراتب شناخت و معرفت او مسلم و به پاكدامنى معروف بوده ، و صيانت نفس او در برابر خواهش هاى دل ، مشهور باشد و مروت و جوانمردى و مردانگى و احترام او به افكار عمومى ، و انصراف او محرز باشد. و نيز از نظر فن تعليم به عنوان فردى باكفايت تلقى گردد، و از لحاظ تفهيم مطالب علمى ، از بيانى رسا و ذهنى پويا و شرائط مطلوبى برخوردار باشد.

  در بحثهاى گذشته پاره اى از اوصاف و خصوصيات يك استاد لايق و شايسته را ياد كرديم . ولى بايد با تاءكيد خاصى در اينجا يادآور شويم كه : نبايد شاگرد، شيفته و فريفته فزونى معلومات و آگاهيهاى علمى استاد گردد، آنهم استادى كه از نظر تقوى و ديانت و جهات اخلاقى ، گرفتار نقص و كمبودهاى آشكارى مى باشد؛ چون زيانبار بودن چنين استادى به اخلاق و دين و آئين شاگرد، به مراتب سخت تر و شديدتر از تيرگى هاى جهل و نادانى است ، همان جهل و نادانى كه دانشجو مى كوشد هاله تيره آنرا از محيط افكار و انديشه خويش بسترد. قطعا زيان استادانى اين چنين ، از زيان جهل و نادانى شديدتر است .

پس از تمهيد اين مقدمه ، به مساءله آداب و وظائف ويژه شاگرد نسبت به معلم و استاد بازگشت نموده و بر حسب آنچه كه دانشمندان - با الهام از متون و نصوص دينى - در اين زمينه اظهار نموده اند، بحث خود را ادامه مى دهيم . اين آداب و وظائف شامل چهل امر است :
شنبه 22/2/1386 - 8:11
دانستنی های علمی
 

               مرحله دوم: تعميم و تعميق نظام فكر 

3- توسل به مبارزه قهرآميز: پس از آن‏كه «حزب‏» هسته‏ها و شعبه‏هاى خود را در تمامى و يا اكثر نقاط وطن اسلامى يا سرزمينى فعال‏ساخته و هواداران مخلص و انقلابى در حد لازم گردآورده است، صفحه ديگرى در روند مبارزه گشوده مى‏شود كه عبارت است از كاربرد ابزار قهرآميز در مبارزه. امام خمينى; در اين مرحله و مقطع از فرايند مبارزه، استفاده از زور و قدرت را براى دست‏يابى به اهداف نهايى، مطلوب دانسته و ملت‏هاى اسلامى را به كاربرد آن توصيه مى‏نمايد:

«و اما به ملت‏هاى اسلامى توصيه مى‏كنم كه از حكومت جمهورى اسلامى و از ملت مجاهد ايران الگو بگيريد و حكومت‏هاى جائر خود را در صورتى كه به خواست ملت‏ها كه خواست ملت ايران است‏سر فرود نياوردند، با تمام قدرت به جاى خود بنشانيد كه مايه بدبختى مسلمانان حكومت‏هاى وابسته به شرق و غرب مى‏باشند.» (23)

استفاده از شيوه‏هاى قهرآميز در مبارزه عليه استعمار و استبداد به ويژه در جهت دفاع از تماميت ارضى وطن اسلامى چنان با اهميت تلقى شده است كه امام بارها دولت‏هاى اسلامى منطقه را براى تشكيل جبهه نظامى واحد عليه رژيم صهيونيستى و سلطه آمريكا بر منطقه فراخوانده است. (24) از نظر امام اهميت اين امر، اين را مى‏طلبد كه اگر يك چنين جبهه‏اى در سطح دولت‏ها تشكيل نشود او دست استمداد به سوى «ملت‏هاى اسلامى منهاى دولت‏ها» دراز خواهد كرد تا اقدامات جدى‏ترى را آغاز نمايند. (25) او در شرايطى كه امر «دفاع‏» عليه تهاجم رژيم بعث عراق را با تمام قدرت در جبهه‏هاى سرزمين خود رهبرى مى‏كرد، از مبارزه قهرآميز جهت آزادى قدس نيز سخن مى‏گفت: «ما بناى‏مان بر اين است كه بايد عراق اول از شر اين مفسدين و از شر اين غاصبين فارغ بشود و بعد از آن ان‏شاءالله قدس.» (26)

امام با تجربه‏اى كه از مبارزه عليه رژيم شاه در ايران كسب نموده بود به خوبى مى‏دانست كه مراحل پايانى مبارزه بدون توسل به «زور» انجام يافتنى نيست و نمى‏تواند بدون آن تكميل و نهايى گردد.

 

24و25-26- در جست‏وجوى راه از كلام امام، دفتر 15، ص 268 / ص 274

شنبه 22/2/1386 - 8:7
بیماری ها
 

بهداشت اجابت مزاج و راهكارهاي حفظ سلامتي مثانه:

آزمایش سرطان پوست
پوست بزرگترین عضو بدن است، و یکی از مهمترین اعضائی است که افراد به آن توجه می کنند. اما سرطان پوست یکی از متداولترین نوع سرطان ها بوده و نباید به هیچ وجه نادیده انگاشته شود.
عوامل خطرزا برای این بیماری، رنگ پریدگی پوست، داشتن خال های زیاد، و آفتاب سوختگی های مداوم و طولانی است.

چندوقت یکبار؟

هر کسی باید هر چند وقت یکبار پوست خود را معاینه و بررسی کند و اگر نکته ی مشکوکی مشاهده کرد و یا مبتلا به سرطان پوست بود، سالانه به پزشک متخصص پوست مراجعه کند.

نحوه ی آزمایش

خوشبختانه تشخیص ناهنجاری های پوستی آسان است و با چشم معمولی قابل مشاهده است. خودتان می توانید تغییرات ایجاد شده در خال ها، به ویژه در قسمت هایی که معمولاً در معرض آفتاب قرار دارند را بررسی کنید. اگر مشاهده کردید که تغییراتی در شکل یا رنگ یکی از خال های بدنتان ایجاد شده است، یا هرگونه خال جدیدی که غیرعادی به نظر می رسد بر پوستتان ایجاد شد، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.


شنبه 22/2/1386 - 8:3
دانستنی های علمی

چای سبز
اگرچه چای سبز نوشیدنی ملی جاپانی هاست . اما چینی ها نیز از طرفداران پر و پا قرص این چای بوده و خود ، نوعی چای سبز تولید می کنند که عطر تند گل یاس و گل های دیگر را در خود دارد که به نام " ماندرن بزرگ یاسی " شهرت یافته است . نوشیدن این چای بعد از خوردن غذاهای چینی بسیار دلچسب است . خواص چای سبز: چای سبز فواید زیادی دارد . شاید علت آن مربوط به عمل آوری چای در کارخانه باشد . چای سبز یک نوشابه بدون کافئین و پیشگیری کننده از حمله قلبی و سرطان شناخته شده است و یک تونیک ( تقویت کننده ) بسیار مفید است. این چای دارای خاصیت ضد چربی ( از هر نوع آن ) و مقوی اعصاب بوده و قدری نیز خاصیت تب بری دارد. چای سبز باعث تقویت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نیز برطرف می کند . چای سبز باعث تقویت حافظه شده و برای افراد افسرده یک داروی ضد افسردگی است. زیرا نوشیدن چای سبز باعث نشاط و سرزندگی می شود.

شنبه 22/2/1386 - 8:1
ورزش و تحرک

خداحافظی اجباری

بحث خداحافظی فکری و منصوریان در حالی مطرح میشود که دو بازیکن با تجربه استقلال پس از اعلام این خبر در قبال این موضوع واکنش منفی از خود نشان دادند.

با توجه به حذف استقلال از جام حذفی، این تیم پس از رقابتهای لیگ مشغله ای نخواهد داشت و سرپرست جدید  این باشگاه قصد دارد در 18 خرداد مقابل پورتو دیداری تدارکاتی برگزار کند. بحث خداحافظی دو بازیکن قدیمی استقلال که با واکنش منفی هم رو به رو شده، از نکات قابل تاملی است که در حاشیه این دیدار رخ داده. مدیر عامل استقلال با بیان این مطلب که قصد داریم با پورتو بازی کنیم، تاکید کرده: <<این دو بازیکن طی سالیان اخیر تعهد خود را به استقلال ادا کرده اند و حالا وقت آن رسیده که با تجلیلی درخور شان خداحافظی کنند.>>

کاپیتان با سابقه آبی پوشان با اشاره به این موضوع که خداحافظی از فوتبال به خود بازیکن مربوط است، تصریح کرد: <<بعد از جام جهانی 2010 خداحافظی میکنم.>>

کاپیتان آبی که در بحث خداحافظی مدتها بود که اتقادات طعنه آمیزی را متوجه علی دایی میکرد، این بار با ادبیاتی شبیه بازیکن _مربی سایپا، تاکید کرده : << در خدم این نیرو را می بینم که تا بعد از جام جهانی 2010 هم بازی کنم.>>

شنبه 22/2/1386 - 7:58
خواستگاری و نامزدی
 

 

  عزيمت از پراگ

در مدّتي كه انيشتين در پراگ تدريس مي كرد، نه فقط نظريه جديد خود را بنا نهاد بلكه با شدّت بيشتري نظريه خود را درباره كوآنتوم نو، كه در شهر برن شروع كرده بود، توسعه داد. با همه اين تفاصيل، انيشتين به دانشگاه پراگ اطّلاع داد كه در خاتمه دوره تابستاني سال 1912 خدمت اين دانشگاه را ترك خواهد كرد. عزيمت ناگهاني انيشتين از شهر پراگ موجب سر و صداي بسيار در اين شهر شد. در سر مقاله بزرگترين روزنامه آلماني شهر پراگ نوشته شد: « نبوغ و شهرت فوق العاده انيشيتن باعث شد كه همكارانش او را مورد شكنجه و آزار قرار دهند و به ناچار شهر پراگ را ترك كرد.»
انيشتين عازم شهر زوريج گرديد و در پايان سال 1912 با سمت استادي مدرسه پوليتكنيك زوريج مشغول به كار ش.د شهرت انيشتين به تدريج تا آنجا رسيده بود كه بسياري از مؤسسات و سازمانهاي علمي جهان، علاقه داشتند كه وي به عنوان عضو وابسته با مؤسسه ايشان در ارتباط باشدد. سالها بود كه مقامات رسمي آلمان كوشش مي كردند كه شهر برلن نه فقط مركز قدرت سياسي و اقتصادي باشد، بلكه در عين حال كانون فعاليت هنري و علمي نيز محسوب گردد. به همين جهت از انيشتين دعوت به عمل آوردند. مدّت كمي بعد از ورود انيشتين به برلن، انيشتين از همسر خويش هيلوا كه از جنبه هاي مختلف با او عدم توافق داشت جدا گرديد و زندگي را با تجرد گذراند. هنگامي كه به عضويت آكادمي پادشاهي انتخاب شد، سي و چهار سال سن داشت و نسبت به همكاران خود كه از او مسن تر بودند بيش از حد جوان مي نمود. در عين حال همه، انيشتين را در وهله اوّل مردي مؤدب و دوست داشتني مي دانستند.
فعاليت اصلي انيشتين در برلن اين بود كه با همكاران خويش و يا دانشجويان رشته فيزيك درباره كارهاي علمي، مصاحبه و مذاكره كند و آنها را در تهيه برنامه جستجوي علمي راهنمايي كند. هنوز يك سال از اقامت انيشتين در برلن نگذشته بود كه در ماه اوت 1914 جنگ جهاني شروع شد. در مدّت جنگ جهاني اوّل، روزنامه هاي برلن همه روزه از وقايع جنگ و شروع فتوحات ارتش آلمان مي نوشتند. در عين حال انيشتين در منزل خود با دختر عمه خويش الزا آشنايي پيدا كرد. الزا زني مهربان و خونگرم بود و همچنين او از شوهر مرحوم سابق خود دو دختر داشت، با اين حال انيشتين با او ازدواج كرد. جنگ بين المللي و شرايط معرفت النفسي كه در نتيجه آن بر دنياي علم سايه افکند، مانع از آن نشد كه انيشتين با حرارت فوق العاده به توسعه و تكميل نظريه ثقل خويش نپردازد. وي با پيمودن راه تفكري كه در پراگ و زوريخ پيش گرفته بود توانست در سال 1916 نظريه اي براي ثقل بپردازد و جاذبه عمومي بنا نهد كه مستقل از نظريه هاي گذشته و از نظر منطقي داراي وحدت كامل بود.
اهميت نظريه جديد به زودي مورد تأييد و توجه دانشمنداني واقع گرديد كه داراي قدرت خلاق علمي بودند. تأييد تجربي نظريه انيشتين توجه عموم مردم را به شدّت جلب كرده بود. از اين پس ديگر انيشتين مردي نبود كه فقط مورد توجه دانشمندان باشد و بس. به زودي وي نيز همچون زمامداران مشهور ممالك، بازيگران بزرگ سينما و تئاتر شهرت عام به دست آورد.
 

شنبه 22/2/1386 - 7:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته