• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 927
تعداد نظرات : 305
زمان آخرین مطلب : 3932روز قبل
دعا و زیارت

بذل و بخشش بیت المال

آنگاه كه «مَصقَلْ بن هُبَیره شیبانی» اسیران «بنی ناجیه» را از كارگزار امام خرید و آزاد كرد، امام - علیه‏السّلام - بهای آنها را از او مطالبه كرد، ولی او خیانت ورزید و به شام گریخت. خدا روی مصقله را سیاه كند كه چون بزرگان كاری بس بزرگ كرد ولی به مانند بردگان گریخت. هنوز ستایشگر او سخن آغاز نكرده بود كه دهانش را بست، و هنوز وصف كننده‏اش را تصدیق نكرده بود كه به تكذیبش پرداخت. اگر نمی‏گریخت با او مدارا می‏كردیم، و تا گشایشی می‏شد مهلتش می‏دادیم.

سه شنبه 13/9/1386 - 16:3
دعا و زیارت
  موضوع حدیث: بیهوده گوئی
 قال ابوالحسن الهادی علیه السلام :
﴿اَلهَزلُ فُکاهَةُ السُّفَهاء و صَناعَةُ الجُهّال
بیهوده گوئی، سخنانِ لذت بخشِ کم خردان وعمل نادانان است .
توضیح و بیان حدیث
سخنان هرزه و بیهوده و بی خاصیت را در عربی لغو و در فارسی بیهوده و یاوه می گویند. همچنان که بیان قضایا و مطالبی که با وظایف دینی و اخلاقی و نیز شئون زندگی خود و دیگران ارتباطی نداشته باشد را به بیهوده گویی و یاوه سرائی تعبیر می کنند. و سرّ نکوهیدن این سخنان از طرف آیات و روایات این است که: موجب هدر رفتن و جلوگیری کردن از ذکرگفتن و فکرکردن انسان است. چه بسا به خاطر « لا اله الا الله » یا « سبحان الله » گفتن کاخی برای شخص ذکر گوینده در بهشت بنا گردد و نسیمی از نسیم های رحمت الهی بر وی بوزد. پس کسی که  می تواند گنجی بدست آورد اگر به دنبال کوزه شکسته رود بی شک زیانکار است. و آن کس که به جای ذکر و یاد خدا به سخنان بیهوده بپردازد، شاید گناهی نکرده باشد، اما دچار خسارت و زیان شده است.و شاید کمترین زیان آن،افتادن از چشم دوستان و بی اعتنائی آنان به اوست.
سه شنبه 13/9/1386 - 15:6
دعا و زیارت
در یکی از شبها که پیامبر « صلی الله علیه و آله و سلم » می خواست به نماز و راز و نیاز با خدا بپردازد. پسر عموی ده ساله اش علی « علیه السلام »را صدا زد وگفت: علی جان آیا خدا مهربان را به یگانگی می شناسی؟ آیا مرا به پیامبری او قبول داری؟ علی ده ساله به فکر فرو رفت! محمد « صلی الله علیه و آله و سلم » پسر عموی امین، راستگو و مهربانش او را به پرستش خدای یکتا دعوت می کرد. علی « علیه السلام » پیش پای پسر عمویش زانو زد و گفت: ای پسر عمو، گواهی می دهم که خدایی جز خدای یکتا نیست و تو فرستاده و پیامبر او هستی .
محمد « صلی الله علیه و آله و سلم » که به علی ده ساله چشم دوخته بود خم شد و دهان کوچک او را بوسید. حالا علی « علیه السلام » خوشحال بود. حسّ می کرد وارد دنیای تازه ای شده است. در همین فکرها بود که بلند شد تا به خانه ی خودشان برود.
 از خانه ی پسر عمو یش محمّد  « صلی الله علیه و آله و سلم »که بیرون آمد، در کوچه به پدرش ابو طالب رسید. ابوطالب هر وقت علی « علیه السلام » را می دید لبخند به لب هایش می آمد. از پسر کوچکش پرسید کجا بودی پسرم؟ علی « علیه السلام » که گوئی از دهان مرد بزرگی حرف می زد گفت به خانه ی پسر عمّم محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم » رفته بودم تا به دعوت او جواب قبول بدهم. رفته بودم تا پیامبری محمّد را بپذیرم. پدر جان! حالا محمّد رسول الله است، پیامبر خدای یگانه است.
ابو طالب که با تعجب به حرف های پسرش گوش می داد پرسید: دین محمّد چگونه دینی است؟ علی « علیه السلام » در جوا ب پدر گفت: دین محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم » مقدّس ترین دین ها است. دین خدای یگانه است. دین پدر بزرگ ما ابراهیم است. ابو طالب پرسید: محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم » چه می گوید؟ علی « علیه السلام »در جواب گفت: او می گوید که خدای آسمان ها و زمین، خدای کعبه، او را به پیامبری برگزیده است تا مردم را از گمراهی نجات دهد. علی « علیه السلام » به پدرش ابوطالب گفت پدر جان من به محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم » و خدای او ایمان آورده ام. ابو طالب گفت کار خو بی کردی پسرم. هرگز از پسر عمویم دست بر مدار، هرگز از او جدا نشو و ا و را تنها نگذار.
از آن به بعد علی « علیه السلام » همیشه در کنار محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم » بود و لحظه ائی از او جدا نمی شد حالا علی « علیه السلام » مثل بوته ی گل بود و محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم » مثل چشمه ی گوارا. علی « علیه السلام » تشنه بود و لحظه به لحظه از این چشمه ی پاک می نوشید. علی « علیه السلام » دوست داشت صبح وقتی که بیدار می شود چشمش به چهره مهربان حضرت محمّد « صلی الله علیه و آله و سلم »بیفتد. و شب با زمزمه های او به خواب رود حالا علی محمّد بود و محمّد علی گوئی یک روح بودند در دو بدن.
سه شنبه 13/9/1386 - 15:0
اخبار

 

رئیس جمهوری اسلامی ایران تعمیق روابط کشورهای منطقه را موجب حفظ و تقویت صلح، امنیت و دوستی در منطقه و جهان دانست و خاطر نشان کرد: می توانیم با کمک و هماهنگی یکدیگر خلیج فارس را برای همیشه به خلیج صلح، دوستی و برادری تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدی نژاد در آیین افتتاحیه بیست و هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سخنانی با اشاره به مشترکات دینی، تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی کشور های منطقه با هدف تقویت روابط برادرانه و توسعه همکاری ها 12 پیشنهاد عملی ارایه کرد.

متن کامل سخنرانی رییس جمهور به این شرح است:

 بسم الله الرحمن الرحیم 
الحمد للـه رب العالمین و السلام والصلوه علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین ، اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
رئیس محترم اجلاس ، برادران عزیز

خداوند را سپاسگزار و خرسندم که در نشست برادرانم حضور یافته ام . همچنین از دعوت برادرم جناب آقای شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر دولت قطر تشکر می کنم .

عالیجنابان

مشترکات دینی ، تاریخی ، جغرافیایی و فرهنگی ما فرصتهای بسیار خوبی را در تحکیم و توسعه روابط برادرانه فراهم آورده است .
همه ما مفتخریم که پیامبر عظیم الشان ما پرچمدار توحید و یگانه پرستی ، رحمت و رافت ، دفاع از مظلوم و کرامت انسانی و برادری است و کتاب ما قرآن و قبله ما کعبه است .

عالیجنابان

ما همسایگان یکدیگریم و هزاران سال در کنار هم زندگی کرده و خواهیم کرد و روابط ملتهای ما روابط دیرینه و مبتنی بر دوستی و برادری است . همچنین ما دوستان و دشمنان مشترک داریم و در خوشی ها و ناخوشی ها و غم ها و شادی ها با یکدیگر شریک هستیم .

اقتضای همه این خصوصیات قدر شناسی و شکر این نعمت الهی و توسعه و تعمیق روابط همه جانبه و دوستی ها و برادری هاست .

جمهوری اسلامی ایران همواره منادی همدلی و همکاری با کشورهای منطقه و همسایگان بوده است و در این مسیر ، مستقیم و پایدار باقی خواهد ماند .

ما خواهان صلح و امنیت پایدار مبتنی بر عدالت و محبت و بدون دخالت عوامل بیگانه هستیم .

همچنین ما خواهان تعالی ، پیشرفت و رفاه هر چه بیشتر همه ملتهای منطقه هستیم و پیشرفت هر یک از کشورهای منطقه را پیشرفت خود می دانیم .

عالیجنابان

فرصت را غنیمت شمرده و با هدف تقویت روابط برادرانه و توسعه همکاری ها پیشنهاداتی ارائه می کنم :

1- تاسیس سازمان همکاریهای اقتصادی
2- لغو روادید با هدف تسهیل رفت و آمد شهروندان بین 7 کشور
3-اجازه تملک اموال غیر منقول

4-سرمایه گذاری مشترک در منابع نفت و گاز به صورت دو و چند جانبه
5-برنامه ریزی در برقراری تجارت آزاد بین کشورها

6- تامین آب و گاز مورد نیاز برادران
7- فعال نمودن کریدور شمال به جنوب
 8- توسعه گردشگری
9
- تعاون در کمک به کشورهای اسلامی و کشورهای ضعیف
10- تاسیس سازمان همکاریهای امنیتی
11- مبادلات آموزشی ، علمی ، فنآوری و پژوهشی
12- همکاری در صیانت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان

به نقل ازwww.mehrnews.com

سه شنبه 13/9/1386 - 9:17
دعا و زیارت

چرا ازدواج سنت پیامبر است؟

  سنت بودن ازدواج یعنى در سنت پیامبر(ص) ترك ازدواج و رهبانیت تبلیغ نشده است، بلكه بین رهبانیت و هرج و مرج نسبى راه صحیح و متعادل كه ازدواج و كامیابى پذیرفته شده است. از طرف دیگر ممكن است اشخاص مشكلاتى داشته باشند و نتوانند ازدواج كنند در اینصورت نمى‏توان گفت دین آنها ناقص است. آرى، اگر شخصى براى او امكانات ازدواج فراهم باشد و شخص خوبى هم در دسترس باشد و با این همه ازدواج نكند. سنتى از سنت‏هاى پیامبر(ص) را ترك نموده است و اگر ازدواج كند بهتر است .

دوشنبه 12/9/1386 - 21:44
دعا و زیارت
عنوان : حیات پیامبر
  صاحب اثر : مهاتما گاندی  

حیات شخص پیامبر اسلام بنوبه خود نشانه وسر مشق بارزی برای رد فلسفه عنف واجبار در امر مذهب میباشد.

عنوان : كلام شیرین و اخلاق نیك
  صاحب اثر : لوئى توماس، نویسنده معروف آمریكایى‏

كمتر خانواده‏اى در عربستان دیده مى‏شود كه نام یكى از فرزندان خود را «محمد» نگذارد و اصولاً انتشار این نام در عالم، بیشتر از انتشار نام پطرس و یوحناست. محمد صلى‏الله‏على‏وآله، پیغمبر عرب، اول كسى بود كه وحدت ملى عرب را عملى كرد و آن قبایل را در زیر یك پرچم گردآورد و هنگامى كه ظهور نمود، نه تنها عربستان، بلكه جهان، محتاج به ظهورش بود. او با قوه و اعمال نفوذ، وحدت عرب را ایجاد نكرد؛ بلكه بر اثر كلام شیرین و اخلاق نیك خود، قلوب این قوم را تسخیر كرد تا آنان از روى میل از او پیروى كرده، به گفته‏هایش ایمان آوردند. حقاً مى‏توان گفت كه فرزند مكه صفایى داشت كه در سایر پیغمبران یافت نمى‏شد. در او نیرویى بود كه با آن، میان دل‏هاى متفرق، ایجاد ائتلاف مى‏كرد و به طورى آنها را متحد مى‏كرد كه در پندار و احساس، در حكم یك دل بودند.

دوشنبه 12/9/1386 - 21:42
دعا و زیارت
     عنوان: یاد خدا
متن حدیث: ما من ساعة تمر بابن آدم لم یذكر الله فیها الا حسر علیها یوم القیامة
  ترجمه:


    ساعتی بی ذكر خدای بر آدمی زاد نگذرد مگر روز قیامت بر آن حسرت خورد .

     عنوان: بهشت وجهنم
متن حدیث: حفت الجنة بالمكاره وحفت النار بالشهوات .
  ترجمه:


    بهشت با ناملایمات قرین است ، و جهنم با خواستنیها همراه است

دوشنبه 12/9/1386 - 21:39
دعا و زیارت

عنوان :

گریه پیامبر صلى الله علیه و آله

صاحب اثر :

حمید رضا كفاش

منبع :

یكصد و بیست درس زندگى از سیره حضرت محمد (ص )

    پس از آنكه پیامبر صلى الله علیه و آله پیكر فرزندش ابراهیم را به خاك سپرد، چشمانش پر از اشك شد، فرمود: چشم اشك مى ریزد، و دل غمگین است ولى سخنى كه موجب خشم خدا شود، نمى گویم.
    سپس پیامبر علیه السلام گوشه اى از قبر را دید كه به طور كامل درست نشده است ، با دست خود آن را موزون و صاف كرد و آنگاه فرمود:
    اذا عمل احدكم عملا فلیتقن :
    هرگاه یكى از شما كارى را انجام داد، البته آن را محكم و استوار، انجام دهد.

دوشنبه 12/9/1386 - 21:37
دعا و زیارت

عنوان :

راءفت با حیوانات

صاحب اثر :

حمید رضا كفاش

منبع :

یكصد و بیست درس زندگى از سیره حضرت محمد (ص )


    عبدالرحمان بن عبدالله ، اظهار مى دارد: در حال مسافرت ، در خدمت پیامبر صلى الله علیه و آله بودیم . چشم به حمره اى (پرنده اى همانند گنجشك ) افتاد كه دو جوجه با خود داشت . ما جوجه هایش را برداشتیم . حمره آمده ، در اطراف ما بال و پر مى زد. هنگامى كه رسول اكرم صلى الله علیه و آله مطلع گردید فرمود: چه كسى نسبت به فرزند این پرنده ، مرتكب خلاف شده ، فرزندش را به وى برگردانید.

دوشنبه 12/9/1386 - 21:35
دعا و زیارت
سلمان مى گوید: در محضر حضرت رسول صلى الله علیه و آله در سایه درختى به سر مى بردیم . آن حضرت شاخه اى از آن درخت را گرفت و آن را تكان داد، برگهاى آن ریخته شد. حضرت رسول صلى الله علیه و آله به حاضران فرمودند: آیا از من نمى پرسید این چه كارى بود كه كردم ؟ گفتم : اى رسول خدا، علت این كار را به ما خبر بده ، فرمودند: ان العبد المسلم اذا قام الى الصلاة تحتاتت عنه خطایاه كما تحتاتت ورق هذه الشجرة . یعنى همانا بنده مسلمان هرگاه به نماز ایستاد، گناهان او مى ریزد، همان گونه كه برگهاى این درخت مى ریزد.
دوشنبه 12/9/1386 - 21:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته