• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3226روز قبل
رمضان

 

مردم عمان چون دیگر کشورها، برای ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند. آنچه در ذیل می آید نگاهی اجمالی به این آداب و مراسم است.

مردم عمان در ماه مبارک رمضان برای خرید لوازم و احتیاجات رمضانی به بازارهای   عمان می روند   و به خرید   فانوس و چراغهای مختلف که رسم اکثر کشورهای عربی و اسلامی است، می پردازند.   سپس   انواع خرماها و مواد مورد نیاز سفره های افطار را فراهم می آورند .

در این ماه   دولت ساعت کار کارکنان را تغییر می دهد . ساعت کار آنها صبحها دیرتر شروع   شده   وعصرها زودتر به پایان می رسد .

همه مردم عمان چه کوچک وچه بزرگ اززمانی که هلال ماه را می بینند تا زمان عید فطر به مساجد رفته و نمازمی خوانند . بعد از نماز برنامه های دینی وفرهنگی متفاوتی دارند که وزارت اوقاف وامور دینی آنها را تنظیم کرده است .

دراین مراسم، زنان وکودکان درکلاسهای درس برای تلاوت قرآن حاضر می شوند و غذاهای مختلفی برای کلاسهای بعد ازظهر تهیه می کنند .  

علیرغم پیشرفت علم وفناوری برخی ازمناطق داخلی عمان   از   آداب   و رسوم گذشته استفاده می کنند. یکی از این آداب،   آواز دادن هنگام سحراست که هرشب افرادی دورخانه های مردم   به بیدار کردن آنها برای غذای   سحر ونماز صبح مشغولند   و فریاد می زنند:" سحر ... سحر... روزه داران برخیزید .   " اما درپایتخت، این آوازخوانان به علت وجود شبکه های فضایی گسترده که تا زمان سحرمشغول   فعالیت هستند، حضورندارند

عمانی ها برای ادای نماز مغرب   به مساجد می روند و با خرما و شیر یا خرما و قهوه افطار می کنند،   سپس به منازل خود رفته ودرکنار خانواده خود   افطار   می کنند .

غذای افطارعمانی ها متفاوت است وآن   شامل   "ثرید" که تکه ای   نان با گوشت   یا مرغ است و یا"مکبوس "که   نوعی برنج با ماهی ویا   گوشت است   به حساب می آید .

درنیمه این ماه جشن "قرانقشوه " می گیرند. دراین جشن همه کودکان به خیابانها آمده و ازخانه ای به خانه دیگر می روند و شیرینی وخوراکیهای معروف را طلب می کنند. این جشن درمناطق دیگر عمان اسمی متفاوت دارد.   مثلا"تلمیس "   که اشاره به التماس و درخواست بچه ها برای   دریافت   شیرینی است  .

عمانی ها جزو اولین کشورهایی به شمار می روند که اسلام را در دوره رسول خدا پذیرفتند. زمانی که پیغمبر همراه عمروعاص   نزد دو شیخ عمان جیفر و عبد   الجلندی رفتند تا   آنها را   به اسلام دعوت کنند ، یکی از ساکنان عمان به   نام مازن   بن غضوبه به اسلام ایمان آورد و مسلمان شد و همین مقدمه اسلام آوردن عمانی ها گشت .
سه شنبه 18/4/1392 - 17:5
رمضان

 

مردم کویت چون دیگر کشورها، برای ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند. آنچه در ذیل می آید نگاهی اجمالی به این آداب و مراسم است.

خانواده های کویتی درماه مبارک رمضان،   آداب و رسوم خاصی دارند که در همه خانه ها و خانواده های کویت درماه رمضان تغییر می کمند .

خانمهای خانه دار کویتی برای فرزندان کوچک خود که از انواع غذاهای بیگانه میل نمی کنند، غذاهای متداول کویتی طبخ می کنند، فرزندان ماه رمضان را سبب تغییر در شیوه غذاهای متداول می دانند   و معتقدند که غذاهای غربی علاوه بر   نظام غذایی، نظام اجتماعی و دینی را هم به هم می ریزد .

یکی از زنان خانه دار کویتی در گفتگو با "عرب آن لاین" اظهار می دارد : مشکل اصلی در این ماه فرزندان هستند، هنگامی که از مدرسه بازمی گردند به مدت چهار یا پنج ساعت مقابل تلویزیون می نشینند و فیلم و سریالهای تلویزیون را می بینند. آیا این ماه، ماه عبادت و طاعت خدا نیست که مدام از شبکه های مختلف تلویزیون فیلمهای گوناگون پخش می شوند؟

رقیه دشتی که از زنان سالمند کویتی است،   می گوید:   خانه ام هنگام ماه رمضان از فرزندان و نوه هایم پر می شود و غذاهایی تهیه می کنم که فقط در این ماه فقط برسر سفره های مان دیده می شوند و غیر از این ماه بر سفره های مان دیده نمی شوند   . وی درادامه توضیح می دهد: به هرصورت این گونه غذاها پیام آور ماه رمضان هستند به گونه ای که روح رمضان در خانه طنین انداز می شود .

مریم حسن عریان از کارمندان کویتی تأکید می کند:   مانند دیگر زنان   کویتی   وقت کافی برای تهیه سفره های افطار ندارم و فقط غذاهای کویتی مانند هریس و جریش را در ساعات باقیمانده تهیه می کنم .

این ماه ماه خیر و برکت است و تهیه خوراک و انواع غذاها جزیی    از آداب و رسوم   و   آداب ماه رمضان   است و زنان و دختران به منظور خرید   وسایل مورد نیازسفره های افطار به بازارها می   روند   و شیرینی و حلواهای مختلفی که دربازارها به فروش می رسند، خریداری می کنند .

آنها در روزهای آخر و پایانی ماه رمضان   لباسهای عید فطر را خریداری می کنند .

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:5
رمضان

 

مسلمانان اوکراین در ماه مبارک رمضان ضمن انجام فعالیتهای روزانه خود درمیهمانیهای افطار شرکت کرده، نماز را به جماعت می خوانند و به صورت دسته جمعی قرآن قرائت می کنند که این اقدامات توجه رسانه های محلی را به خود جلب کرده است.

 چند دقیقه پیش از اذان مغرب زمانیکه مسلمانان افطار می کنند کودکان مسلمان در فدراسیون سازمانهای اسلامی، گروه پوششی مسلمانان در این کشور برای برگزاری مراسم میهمانیهای افطار تلاش می کنند .

مسلمانان در این سازمان اسلامی برای تهیه سفره افطاری همراه یکدیگر   فعالیت می کنند   و هر کس به نوعی   در برگزاری هر چه بهتر مراسم افطار سهم دارد .

  در گذشته مردم فکر می کردند مهمانیهای افطار تنها برای نیازمندان یا فقرا برگزار می شود، اما اکنون می توان از این فرصت معنوی به عنوان نشان دادن وحدت گروهی در طول ماه رمضان، سود برد .

نمازگزاران پس از افطار در مسجد   نشسته و به آیاتی از قرآن کریم گوش می سپارند. دیگر مسلمانان بویژه تازه مسلمانان در کلاسهای تجوید شرکت می کنند .

کودکان مسلمان اوکراین هرساله در روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان در مسابقات حفظ جزئی از قرآن شرکت می کنند .

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:0
رمضان
 
مردم اردن همچون دیگر مردم مناسک و مراسم ویژه و خاصی دارند. آنچه در ذیل می آید نگاهی به این مراسم و آداب و رسوم است.

مردم اردن به مناسبت ماه مبارک رمضان احساس شادی و شعف خود را در با اختصاص هزینه های سنگین به خرید کالاهای رمضانی نشان می دهند .

اردنی ها ماه رمضان را با مراسم دیرینه و قدیمی   هرساله شروع می کنند . در روز و شبهای این ماه علاوه بر دعا خواندن و شب زنده داری ، به دیدار خانواده خود ودیگر اقوام می روند. آنها صله رحم را از آداب ورسومی می دانند که در این ایام به آن اهتمام و توجه ویژه ای می ورزند .

آنها به منظور دیدار از اقوام ونزدیکان خود غذاهای سحری و افطاری تهیه می کنند و به خانه هایشان می برند و هنگام سحر آنها را از خواب بیدار می کنند تا آنها بتوانند فرایض دینی و اجتماعی خود را به موقع به جا آورند .

بعد از اعلام رویت هلال ماه نو از رسانه های گروهی مردم اردن به خرید کالاهای عیدی و لوازم مورد نیاز در این روز مشغول می شوند. خریدهای آنها خوراکیهایی مانند شیرینی و حلواهای مختلف محلی و نوشیدنی و شربتهای متنوع   است .

اردنیها غذاهای معروفی مانند برنج با گوشت و شیر تهیه می کنند و در سفره هایشان خرما و میوه و قهوه عربی دیده می شود .

اردنی ها با پرداخت هزینه گزاف در این ماه که یکی از عادات دیرینه آنها شده است، به خرید مایحتاج ماه رمضان وعید اقدام می کنند .

یکی از فروشندگان شرکت تعاونی اردن می گوید : مردم از ماهها قبل برای این ماه پس انداز می کنند و   صبح بسیار زود برای خرید به مراکز فروش کالا می آیند و با وجود قیمت گران و بالا به خرید کالاهای مختلف می پردازند .

دراین ماه خرید و فروش بسیار مشکل می شود به طوری که برخی از مغازه داران و فروشندگان قیمت اجناس خود را ناگهان بالا می برند .

ابراهیم نجار یکی از شهروندان اردنی در مورد گرانی اجناس   دراین ماه می گوید : برخی از فروشندگان با در نظر گرفتن احتیاج مردم به کالاها به انبار کردن کالاها   درماههای قبل می پردازند و با شروع ماه رمضان و نیاز مردم و احتیاج   آنها به فروش اجناس با قیمت گزاف می پردازند

طبق آمار سازمان   شورای ملی حمایت از مصرف کنندگان،   قیمت کالاها   به نسبت ماههای   قبل 40 در صد در ماه رمضان   افزایش   می یابد .

بالا رفتن این هزینه ها تبدیل به اصلی شده است که شهروندان اردنی قبول کردند و چاره ای هم ندارد .

یکی از اهالی   اردن اظهار داشت:   مردم اردن باید نیازهای خود را درماه رمضان به حداقل برسانند به ویژه درهفته آخرکه قیمت گران اجناس بیداد می کند .

با وجود این گرانی این ماه، ماه مهربانی و گذشت است که مردم و حتی حکومت به بیشتر فقراء و نیاز مندان روستاهای دور افتاده و شهرها کمک می کنند،   خیمه و چادرهایی برپا می کنند تا مردم علاوه برکمکهای مالی، کمکهای غذایی متنوعی میان آنها عرضه دارند .

دراین ماه، احسان و نیکوکاری جایگزین بدبختی و اندوه می شود و مسایل اقتصادی خللی به شادی و شعف آنها وارد نمی کند .

شیخ طارق از شهروندان اردنی با اشاره به فانوسی که در دستش است، می گوید: این فانوسها و چراغها در رنگها وشکلهای مختلف حتی به شکل هلال ماه   درهمه مناطق دیده می شود،   هنگام رویت هلال ماه شوال این چراغها درخانه ها، مساجد و درمحلات تجاری و به طور کلی در همه جا روشن می شود و مردم با روشن کردن این چراغها و فانوسها عید فطر را به یکدیگر تبریک و تهنیت می گویند .

برخی از   رستورانها و هتلهای   بسیار عظیم اردن   در پایان این ماه تبلیغات گسترده ای   انجام می دهند،   تا مردم درجشنهای عید فطر شرکت کنند و   ازهنرنمایی هنرمندان آن لذت ببرند .

این اماکن جشنهای خود را با مشارکت زنان و مردان خواننده محلی و کشورهای عربی برگزارمی کنند. این مراکز اردن نمایشهای فرهنگی ومحلی با حضور برخی از سفیران کشورهای عربی واسلامی برپا می کنند .

سه شنبه 18/4/1392 - 16:57
رمضان

 

ماه مبارک رمضان در میان مردم مغرب از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است، آنها آداب و رسوم خاصی در این ایام دارند که با گذشت قرنها از ورود اسلام به این کشور همچنان حفظ شده اند چرا که ماه رمضان از ماههای مقدس بوده و زندگی و عبادت را در میان آنها زنده کرده است.

  مردم مغرب آداب و رسوم خاصی در ماه مبارک رمضان دارند، آنها   قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، یعنی از اواخر ماه شعبان از صبح زود خود را برای استقبال از این ماه آماده می کنند   و با تعارف انواع شیرینیها این ماه را به یکدیگر بشارت داده و به یکدیگر تبریک و تهنیت می گویند .

آنها به زینت و آراستن خیابانها و مغازه های خود اقدام می کنند به طوری که خیابانهای مغرب تا زمان طلوع خورشید روشن است .

سفره های افطار در مغرب   از چای با نعناع، چای سبز به همراه دیگر نوشیدنیهای سرد و گیاهی طبیعی که برای دستگاه گوارش مفید است و بوی مطبوعی هم دارد، سرشار است و سوپ، خرما، شیر و تخم مرغ نیز در سفره های آنها دیده می شود. زنان خانه دار در مغرب در حد خیلی زیادی به آراستن خانه های خود   می پردازند و در ایام ماه رمضان   به استقبال از میهمانان خود، خانواده و همسایه ها می روند،   چرا که صله رحم در این ماه از ارزش بالایی برخوردار است .

مادران مغربی برای فرزندان خوند حکایتهای دینی تعریف می کند تا آنها برای رفتن به مسجد تشویق شوند .

از زمان ملک محمد سادس پادشاه مغرب در   سال 1999 مؤسسه حسن ثانی   در مغرب   تأسیس شد تا به خانواده های نیازمند و فقیر شکر، روغن، شیرینی و دیگر مایحتاج آنها را بدهد. در این ماه شوراهای مختلف اسلامی و خیریه سفره های افطاری می گسترانند تا همه مردم به ویژه کسانی که نیازمندان واقعی هستند، از آن بهره مند شوند .

عبادت در ماه مبارک رمضان در این کشور   جلوه خاصی   دارد، مساجد در زمان اقامه نمازمملو از جمعیت   می شوند و   کمتر کسی   در خانه های خود می ماند. در ماه رمضان هیچ مغازه ای وجود ندارد که بدون مشتری باشد، گاهی اوقات قیمت کالاها کاهش چشمگیری می یابد و در واقع افزایش قیمت در ماه رمضان غیر مفهوم است .

در ماه مبارک رمضان مساجد مغرب مملو از نمازگزاران   می شود   تا جاییکه   خیاباهای اطراف با صفهای نمازگزاران مسدود می گردد   و حرکت   اتومبیلها در خیابانهای نزدیک مساجد متوقف می شود و چنان صحنه ای معنوی را به وجود می آید که انسان آرزو می کند که ای کاش همه ایام سال ماه رمضان بود. پس از نماز عصر همه نمازگزاران برای خواندن حزبهای قرآن به صورت گروهی جمع می شوند و در ادامه آن دروس دینی را فرا می گیرند .

روزنامه های دینی،   کتابهای فرهنگی در این ایام   رواج بسیاری دارند و قرائت قرآن بسیار افزایش می یابد.   رسانه های گروهی نیز برنامه های دینی را به منظور بهره گیری مسلمانان   از ماه مبارک رمضان ارائه می کنند .

در نیمه ماه مبارک رمضان بیشتر شهرهای مغرب جشنی برپا می کنند که در آن   به دیدار خانواده ها و دوستان می روند و برای افطاری غذا درست می کنند و به نیازمندان و فقیران صدفه می دهند،   قبل از فرارسیدن   این شب بیشتر خانواده های مغربی مرغ زنده می خرند و در نیمه ماه رمضان برای خانواده های خود با کشتن آن غذا درست می کنند. در شبهای قدر و شب بیست و هفتم که ایام بسیار ارزشمند است مسلمانان تا صبح بیدار می مانند و شب زنده داری می کنند .

 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 16:56
رمضان

 

کشور نیوزیلند از جمله کشورهای غیر اسلامی است که اقلیت مسلمان آن می توانند بدون هیچ مشکلی مناسک و شعائر دینی خود را برپا داشته و در ماه مبارک رمضان مراسم خاص خود را برگزار کنند.

در کشور نیوزیلند مسلمانان این کشور از آزادی دینی برخوردارند و به موجب قانون رسمی نیوزیلند مسلمانان در شعائر دینی و برگزاری مراسم مذهبی خود هیچگونه محدودیتی ندارند، تا جائیکه زنان این کشور نیز از آزادی حجاب دینی در خیابانها، مدارس و بازارها برخوردار هستند، اما صدای اذان همانگونه که صدای زنگ کلیساها شنیده نمی شود، طنین انداز نیست .

نمازهای پنجگانه و نماز جمعه به صورت دائمی در مساجد این کشور برپا می شود، برگزاری همایشها و نشستهای دینی به زبانهای مختلف برای   قشر مسلمان، همچنین کلاسهای دینی   در این کشور بلامانع است. کلاسهای درس حفظ قرآن کریم و   امور دینی برای سنین مختلف زنان و مردان، عقاید اسلامی، تفسیر قرآن، سیره نبوی و اعجاز علمی قرآن و سنت در مساجد به صورت دائمی برپا می شود .

اما مسلمانان این کشور در ماه مبارک رمضان عادات و عبادات خاصی دارند که علاوه بر شرکت در نشستها و کلاسهای فوق، دیدار میان   آنها افزایش می یابد.   اواخر ماه شعبان مسلمانان قبل از غروب بر بلندترین نقطه می ایستند تا هلال ماه را مشاهده کنند و سؤالاتی درباره رؤیت ماه رمضان از یکدیگر می پرسند، پس از رؤیت هلال ماه مبارک رمضان مسلمانان با تبریک به یکدیگر و با خوشحالی این ایام را جشن می گیرند چرا که آن را ماه مبارک و میمونی می دانند .

پس از تناول افطاری همه مسلمانان اعم از کودکان، زنان، مردان و جوانان به مساجد می روند تا پس از ادای نماز عشاء، نماز تراویح که نزد اهل سنت مسلمان از احترام و ارزش خاصی برخوردار است را اقامه کنند .

آنها این ایام را تا صبح بیدار مانده، شب زنده داری می کنند و قرآن می خوانند، به ویژه اینکه در دهه آخر ماه مبارک رمضان کسانی هستند که معتکف می شوند و تا صبح بیدار   می مانند .

مسلمانان در این ایام افطار را به صورت دسته جمعی می خورند، چرا که این مراسم را برای تحکیم معانی وحدت و دوری از تفرقه مناسب می دانند. از سوی دیگر آنها افطار را مظهر تبادل تجارب، معرفی و شناخت یکدیگر، سبقت در عبادت خدا و تحکیم معانی اسلام در ذهن کودکان می دانند .

آنها از مسلمانان دعوت می کنند که از غذاها و شیرینیهای مشترک یکدیگر بهره مند می شوند. در این ماه فعالیت مکاتب اسلامی در نیوزیلند گسترش می یابد، انتشار کتاب، فیلم ویدئویی و نوارهای کاست به منظور شنیدن خطبه ها، دروس دینی و سرودهای مذهبی افزایش پیدا می کند. این در حالی است که معاملات در محلات تجاری خاص مسلمانان کاهش چشمگیری می یابد و تنها برخی از آنها به پخت و پز شیرینیهای رمضانی اقدام   و برای فرارسیدن عید سعید فطر خود را آماده می کنند .

در این ایام بازارهای خیریه ماه رمضان برگزار می شود و مسلمانان کالاهای خود را عرضه می کنند، این ایام فرصتی برای مسلمانان فراهم می کند تا همه دستاوردهای خود را از لباس، نوشیدنی و خوراکی تا صنایع دستی ارائه دهند .

در ماه مبارک رمضان   در یکی از شبکه های اسلامی نیوزیلند   به منظور آموزش شریعت اسلامی و معرفی آن به مسلمانان و حتی غیر مسلمانان برنامه ای به مدت نیم ساعت قبل از طلوع خورشید و قبل از مغرب در کل ماه مبارک رمضان پخش می شود .

همه مسلمانان این کشور به مناسبت فرا رسیدن عید فطر جشن می گیرند و نماز عید را در کنار یکدیگر می خوانند. آنها در این روز بهترین لباس خود را می پوشند و عید را به یکدیگر تبریک و تهنیت می گویند. هزاران مسلمان پس از اقامه نماز در فضای سبز بر روی حصیر می نشینند.   در این عید همه مسلمانان با یکدیگر دیدار می کنند و برای تبریک این ایام شیرینی و حلواهای مخصوص تعارف می کنند و کودکان نیز اوقات خود را با بازی های مختلف سپری و هدیه دریافت می کنند .

نیوزیلند   در حوزه جنوب غربی اقیانوس آرام و در 1750 کیلومتری جنوب شرقی استرالیا واقع شده است. این کشور شامل دو جزیره بزرگ و چند جزیره کوچک است که بیش از 268 هزار کیلومتر وسعت دارد، وسعت آن با ژاپن و برتیانیا تقریبا برابر است. پایتخت آن شهر ولینگتن است و از دیگر شهرهای مهم آن می توان به اوکلند، هامیلتون، کریست چرچ و دونیدن اشاره کرد .

مذهب اکثریت مردم مسیحت است، اما پیروی از هر گونه دین و مذهب در این کشور آزاد است. تعداد مسلمانان نیوزیلند حدود 30 تا 40 هزار نفر از جمعیت 340 هزار نفری این کشور را تشکیل می دهند که بیشتر آنها اهل تسنن هستند . اکثر مسلمانان مقیم نیوزیلند هندی الاصل می باشند، اگر چه در بین آنها تعداد قابل توجهی عرب و اروپایی مسلمان به چشم می خورد . اکثر مسلمانان در شهر اوکلند زندگی می کنند. این شهر بزرگترین کانون مسلمانان به شمار می رود

 

سه شنبه 18/4/1392 - 16:55
رمضان

 

 

ماه مبارک رمضان از ماههای بسیار مبارک و پر برکت در میان مسلمانان امارات به شمار می رود، آنها طبق آداب و رسوم دیرینه از نیمه شعبان به استقبال ماه رمضان رفته و از هفته آخر این ماه نیز خود را برای عید سعید فطر آماده می کنند.

مردم امارات بر اساس عادتی دیرینه از نیمه شعبان، ماه مبارک رمضان را جشن می گیرند و جشن آن شب با عنوان "حق خدا" برگزار می شود که برخی از کشورهای حوزه خلیج آن را در نیمه ماه مبارک رمضان برگزار می کنند، در این جشن همه کودکان لباسهای مخصوصی که با نخهای طلایی دوخته شده   را می پوشند و همراه بزرگترها ماه رمضان را به یکدیگر تبریک و تهنیت می گویند .

در امارات سفره های افطاری به صورت گروهی و دسته جمعی و بسیار مفصل در هر منطقه ای گسترانیده می شود و همه اهل یک محل بر یک سفره افطاری می نشینند .

زنان محله غذاهایی که تهیه کرده اند   را همراه   ظرفهایی از خرما، شیرینی و حلوا به همراه غذاهایی که از برنج است و سمبوسه را بر سفره ها قرار می دهند. شیر و پنیر و عصاره میوه ها نیز در سفره های رمضانی جلوه خاصی دارند .

در این ایام در امارات کلاسهای معروفی برگزار می شود که   مسلمانان فرش و حصیرهایی بر روی زمین می گسترانند و بر آن می نشینند و فردی از بزرگان محل برای مردم سخنرانی می کند؛ پس از صلوات بر محمد   (ص)، آنها به تبادل   او اخبار و اطلاعاتی راجع به اوضاع مسلمانان و وضعیت اسلام می پردازند و یا شعرهایی در مدح و منقبت حضرت محمد(ص) را می خوانند. گاهی این مجالس تا سحر ادامه دارد .

در هنگام سحر صدای سحرخوان شنیده می شود که در خیابانها می گردد و با شیپوری که به دست دارد و آوازی که می خواند همه مردم را به بیدار شدن از خواب، خوردن سحری و ادای نماز صبح فرا می خواند .

زنان و دختران در امارات در دهه آخر ماه مبارک رمضان جمع می شوند، لباسهای خود، اهل خانه و خانواده خود را آماه می کنند، خانه را تمیز و مرتب کرده و به پختن و تهیه نوشیدنیها و شیرینیها و حلواهای مخصوص عید فطر می پردازند .

مردان و کودکان در عید فطر بازیهای دسته جمعی و گروهی به ویژه آتش بازی می کنند

در ماه مبارک رمضان کودکان شور و هیجان خاصی دارند، آنها از منازل خارج شده و با پدران خود نماز را اقامه می کنند. در مساجد امارات قرآن نیز خوانده می شود و برخی از ائمه جماعات نیز با مردم همراهی می کنند و پا به پای آنها قرآن می خوانند .

برخی از شرکتها نیز افطاریهای رایگان می دهند و برخی از آنها به همراه افطاری، نوارهای قرآنی و ورقه های دعا نیز هدیه می دهند. برخی از جوانان نیز   ظرفهایی از   خرما و آب در زمان افطار در دست دارند و به   کسانی که در راه هستند و نمی توانند برای افطار به منازل یا محله های خود بروند، می دهند تا افطار کنند .

در امارات جشنواره های رمضانیه برپا می شود که با برپایی خیمه ها و چادرهایی همراه است و در آن فروشندگان خارجی یا داخلی کالاها و دستاوردهای خود را برای فروش در این مکان قرار می دهند. در این بازارها فروشندگان چینی بیش از دیگران هستند و در این اماکن از بازیهای تفریحی برای کودکان گرفته   تا فروش خوردنی و نوشیدنی در آن به چشم می خورد و برخی از البسه و لوازمی است که نشانگر زندگی آبا و اجدادی به شمار می رود .

امینه ابراهیم ناظر تحقیقات علمی در شواری نهضت زنان امارات اظهار داشت که ارتباط و همبستگی میان همه مسلمانان امری اساسی است و در کشور امارات این مسئله به وضوح به ویژه در ماه مبارک رمضان دیده می شود. گستراندن سفره های افطاری در هر منطقه و محله، آماده شدن برای ماه رمضان از ماه شعبان، تجمع زنان در خانه یکی از همسایه ها برای پخت و پز و آماده کردن سفره های افطاری از عادات رمضانی بسیار قدیمی است که تبادل وعده های غذایی افطاری میان خانه ها و حتی تبادل غذای سرد نیز میان آنها انجام می شود .

وی با ابراز نگرانی از اینکه با گذشت زمان عادات قدیمی رمضانی رنگ و بوی خود را از دست می دهد،   افزود:   امروزه برخی کودکان به جای اینکه با پدران خود به مساجد رفته و نماز بخوانند، در مراکز تجاری جمع می شوند و یا سرگرم بازیهای الکترونیکی هستند، بنابراین امکان از بین رفتن آداب و رسوم مسلمانان طی سالهای   آینده   وجود دارد .

 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 16:51
رمضان

 

 

مسلمانان یونان نیز آداب و رسوم خاصی دارند و به با توجه به اینکه در اقلیت هستند و تعداد آنها به طور کلی ۲۵۰ هزار نفر از ۱۱ میلیون نفر را تشکیل می دهد، یک هفته پیش از ماه مبارک رمضان به استقبال این ماه می روند و محله های تجاری، مغازه ها، محله های مسکونی و خانه های خود را تزیین می کنند.

افزایش تجارت خرما در ماه مبارک رمضان با استقبال زیاد غیرمسلمانانی رو به رو است که در صدد خرید شیرینیهای این ایام و خرما هستند.

این ماه، ماه برکت و نعمت است و با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بیشتر مسلمانان در اماکن تجاری حضور می یابند تا لوازم مورد نیاز خود را شامل مواد غذایی و شیرینیهایی که بزرگان و بچه ها دوست دارند، بخرند.

با شروع ماه مبارک رمضان مسلمانان در نمازخانه ها و مساجد جمع می شوند و در سفره های افطار گروهی که برگزار می شود، حضور پیدا می کنند.

مساجد مسابقات رمضانی برگزار می کنند که شامل مسابقات قرآن و سنت نبوی است و دیگر فعالیتهای رمضانی ویژه کودکان و بزرگسالان نیز برگزار می شود. همچنین از ائمه جماعات و واعظان دعوت می کنند که به مناسبت ماه مبارک رمضان دوره های ارشاد برای آنان برگزار کنند . این کار در تبیین چهره مسلمانان در کشورهای غربی نقش به سزایی دارد.

پس از افطار، مسلمانان یونان نماز تراویح را در بیشتر مساجد این کشور اقامه می کنند، سپس به منظور برآورده کردن نیازهای فقرا به جمع آوری پول و زکات اقدام می کنند تا میان آنها توزیع شود. فعالیتهایی چون احسان و رحمت مسلمانان در صندوقهای خیریه بسیار مهم است. مسلمانان یونان به کرامت، دوستی و میهمان نوازی معروف هستند که در ماه مارک رمضان افزایش می یابد و در خانه پدربزرگ یا بزرگ خانواده جمع می شوند و افطارهای خانوادگی برگزار می کنند.

با ورود به دهه آخر ماه مبارک رمضان مسلمانان یونان به سنت نبوی اعتکاف را تأسی می کنند و به تلاوت قرآن و اقامه نماز تراویح طی ۱۰ روز در مساجد می پردازند .

در روز عید فطر مسلمانان یونان نماز عید را به جا می آورند و به یکدیگر تبریک می گویند.

 

 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 16:48
رمضان

 خبرگزاری فارس: رونق بازارهای پاکستان در آستانه شروع رمضان+تصاویر

 

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ مردم مسلمان پاكستان پیش از رسیدن این ماه پیشاپیش به پیشواز این ماه می‌روند و آماده رفتن به میهمانی الهی می‌شوند و هر خانواده درصدد است تا آمادگی‌های لازم را به منظور یك ماه روزه داری كسب كند.

دولت پاكستان نیز تلاش دارد تا با تعیین نخستین روز ماه مبارك با اعلام برنامه ویژه برای خرید شهروندان، این ماه را گرامی بدارد.

اعتقاد مردم پاكستان به این ماه بسیار زیاد است و این ماه را بسیار گرامی می دارند.

جامعه سنتی پاكستان و اعتقاد راسخ پاكستانیها برای روزه داری در مقابل تهاجم فرهنگی هنوز رنگ و بوی خود را از دست نداده است.

با شروع ماه رمضان، مساجد رونق می گیرند و مجلس وعاظ گرم‌تر از همیشه می گردد.

شیعیان و اهل سنت، هر كدام آداب و رسوم خود را تعقیب می كنند و طبق عقاید مرسوم مذهب خود در این ماه عبادت می‌كنند.

مجالس مختلف پس از افطار در هر گوشه و كنار شهر برپاست و پیر و جوان برای كسب فیض به مساجد می روند و تا ساعت‌ها این مراسم ادامه دارد.

شیعیان با روی آوردن به مساجد و حسینیه‌ها در مجالس مخصوص این ماه شركت می‌كنند كه از جمله آنها مراسم احیا و گرامی‌داشت شب‌های قدر و مراسم شهادت حضرت علی(ع) و روز حهانی قدس است.

افطاری ‌دادن در بین مردم پاكستان مرسوم است و در مساجد هر كسی سعی دارد با دادن افطاری كسب فیض كند و گاه سبقت گرفتن مردم برای دادن افطاری بر دیگران دیدنی است.

سفره‌های مردم در ماه رمضان اندكی رنگین‌تر از سابق می شود.

چاشنی سفره پاكستانیها هیچ‌گاه ترك نمی‌شود و در این ماه این چاشنی ها هم رنگ و بوی دیگری دارند.

پیش از رسیدن ماه رمضان شهروندان تدارك ترشی این ماه را می‌گیرند و بازار ترشی‌فروشی در این ماه بسیار گرم است، همچنین خرما كه در روایات اسلامی به آن سفارش شده و ارزش غذایی بالایی نیز دارد جای خاصی بر سر سفره مردم پاكستان دارد و افطار مردم نیز معمولاً با خرماست.

ماهی و زولبیا كه مردم پاكستان آن را "جلبی" می نامند طرفداران زیادی در این ماه دارد و غذاخوری‌ها كه در این ماه به دستور دولت تعطیل می شوند بازار گرم ترشی و "جلبی"، "پكروی"، "سمبوسه " فروشی هستند.

بازارهای پاكستان هم متناسب با این ماه، مواد غذایی مورد نیاز مردم را عرضه می‌كنند، عده‌ای از تاجران به احترام این ماه با اعلام كاهش نرخ سود خود سعی بر كاهش قیمت مواد غذایی در طول این ماه را دارند و معمولاً نرخ مواد غذایی در این ماه اندكی افزایش می‌یابد مگر آنكه تغییر خاصی در اوضاع آید.

در پایان یك ماه روزه داری، عید فطر كه عید اصلی مسلمانهاست بسیار دیدنی است و خرید عید فطر معمولاً از نیمه‌های رمضان شروع می شود و تردد در بازارها به علت ازدحام جمعیت بسیار مشكل است.

در این عید مردم معمولاً با میوه، شیرینی و عمدتا خشكبار از میهمانان خود پذیرایی می كنند و دید و بازدید در این عید بیش از هر عید دیگری است و بزرگداشت این عید سه روز است.

نماز عید فطر نیز در مساجد با شكوه خاصی برگزار می‌شود و مردم هر قشر در نماز عید فطر شركت می كنند و اعتقاد دارند كه این نماز مكمل روزه‌های‌شان است.

در چند سال اخیر، راهپیمایی روز جهانی قدس نیز در شهر كراچی به نشانه حمایت از مردم مظلوم فلسطین و اعلام انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی در برخی شهرهای پاكستان برگزار می‌شود كه این مراسم، روز جمعه آخر ماه رمضان، همزمان با سایر كشورهای اسلامی برپا می‌گردد.

 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 16:46
رمضان

طی ماه رمضان، مسلمانان انگلیس ضمن بهره گیری از فیوضات این ماه مبارک تلاش می کنند جامعه انگلیس را با چهره واقعی اسلام آشنا کرده و برداشت های ناشی از تبلیغات غرب مبنی بر تعصب دینی مسلمانان ر ا از بین ببرند. مسلمانان انگلیسی نیز همچون سایر مسلمانان جهان در ایام ماه مبارک رمضان اصول و قوانین دینی را مطابق آیین و رسوم خاص خود انجام داده و با تاثیر پذیری از رسوم و سنت های فرهنگی و اجتماعی خود به استقبال این ماه می روند. رمضان امسال در انگلیس از 21 آگوست آغاز خواهد شد و مسلمانان این کشور سعی دارند ضمن بهره گیری از فیوضات این ماه، جامعه انگلیس را با چهره واقعی اسلام آشنا کرده و برداشت های ناشی از تبلیغات غرب مبنی بر تعصب دینی مسلمانان ر ا از بین ببرند .

 

پایبندی مسلمانان به واجبات دینی خود بویژه طی ماه مبارک رمضان بیانگر توجه و اهمیت بسیار آن ها به اصول و قوانین دین خود بوده و فرهنگ اسلامی می تواند نقش مهمی در آشناسازی مردم ادیان مختلف انگلیس با ماهیت و واقعیت های ماه رمضان ایفا کند. از این رو مسلمانان انگلیس سعی می کنند ضمن پایبندی به قوانین و سنت های جامعه میان فرائض دینی و قوانین اجتماعی نوعی توازن برقرار نموده و چهره زیبای اسلام را به درستی به همگان نشان دهند. فروشگاه های اسلامی در این ماه با فانوس ها و پلاکاردهایی مخصوص ماه مبارک رمضان تزیین می شوند. طی ماه مبارک رمضان در فروشگاه های اسلامی انگلیس کالاها و مواد غذایی مورد نیاز مسلمانان فراهم می شود و این فروشگاه ها با عرضه محصولات حلال، غیر مسلمانان را نیز با این مواد غذایی آشنا می کنند. مسلمانان انگلیس در ایام ماه مبارک رمضان با برپایی سفره افطار از نیازمندان غیر مسلمانان نیز پذیرایی می کنند. مسلمانان پس از افطار به ادای نماز مشغول می شوند و به فعالیت های دینی چون برپایی سخنرانی، درس های قرآنی و دینی می پردازند .

 

رستوران های عربی و اسلامی انگلیس نیز در ماه رمضان با جدیت به کار می پردازند زیرا اکثر این رستورانها هنگام نزدیک شدن به ساعت افطار، مملو از روزه داران با تبعیت های مختلف هستند. برپایی جشنواره خرید ماه رمضان ار برنامه های ویژه این ایام در انگلیس است. این جشنواره از 20 سپتامبر همزمان با عید فطر گشایش یافته و به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت. در این جشنواره تمامی اقلام و کالاهای اسلامی مورد نیاز مسلمانان اعم از خوراکی و پوشاک عرضه می شود. بر اساس این گزارش مسلمانان شرق لندن امسال در ماه مبارک رمضان طی برنامه ای ویژه به سیگاری هایی که قصد ترک سیگار را دارند، یاری می رسانند. مقامات مسلمان انگلیس معتقدند ماه مبارک رمضان زمینه بسیار خوبی برای ترک عادات بد و ناپسند از جمله استعمال سیگار است و مسلمانان با یک ماه روزه داری و خودداری از مصرف سیگار می توانند خود را برای ترک این عادت آماده کنند. مرکز اسلامی انگلیس در طول ماه رمضان با برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی همه روزه پذیرای صدها تن از مسلمانان روزه دار خواهد بود. مسلمانان انگلیس با فرارسیدن عید سعید فطر به شادمانی و سرور پرداخته و در کنار یکدیگر نماز عید فطر را به جماعت اقامه می کنند .
 
سه شنبه 18/4/1392 - 16:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته