• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3243روز قبل
رمضان

 

 

افطار دادن و دعوت از روزه داران برای افطار كردن و حتی اصرار به آن به وقت افطار ، یكی از ویژگی های شهرهای مقدس مكه و مدینه در ماه مبارك است .

در ماه مبارك رمضان بطور معمول در مساجد بزرگ عربستان سعودی نماز تراویح خوانده می شود و جلسات قرائت قرآن به صورت گسترده دایر می شود.

با نزدیك شدن به ماه مبارك رمضان ‌، افرادی كه روزه قضا و یا مستحبی در ماه شعبان دارند ،‌ این روزها را روزه می گیرند و در غروب و به هنگامی كه موذن بانگ الله اكبر از موذنه های مسجد نبوی (ص)‌ درمدینه منوره و بیت الله الحرام در مكه مكرمه بر می دارد ، سفره های بسیار افطار را می توان شاهد بود كه در مسجد و بیرون از آن برای افطار روزه داران گسترانیده می شود و بانیان آن آنقدر به ثواب این كار اعتقاد دارند كه اگر دعوت آنها را برای افطاری نپذیری ، فوق العاده دل شكسته می شوند.

در عربی به شیرینی "حلویات "‌ گفته می شود كه مصرف زیادی در ماه مبارك رمضان دارد و این خاص كشور عربستان سعودی هم نیست و تقریبا در همه ی كشورهای عربی و غیر عربی ، شیرینی های ماه رمضان طرفداران خود را دارد كه زولوبیای ایرانی در این میان از شهرت جهانی برخوردار است .

  در قنادیهای شهر مكه از این نوع زولوبیا تهیه می شود كه هر كیلوی آن معادل چهار هزار تومان به فروش می رسد و طرفداران زیادی هم دارد .

نوعی آش كه آنرا با عسل می خورند و شكلی از پتزای محلی كه در آن مقدار زیادی زرده تخم مرغ و ادویه و مواد قندی بكار برده می شود ، از دیگر غذاهایی است كه اگر چه در هر وقت سال در عربستان خورده می شود ، ‌ولی در ماه مبارك رمضان غذای ثابت همه ی سفره هاست .

عمره گذاری در ماه رمضان بسیار مورد تاكید قرار گرفته است . سعودیها در این ماه تلاش می كنند تا چناچه معذوری جدی نداشته باشند ،‌ حتما و حداقل یك بار عمره انجام دهند.

شیعیان هم به عمره گذاری در ماه رمضان بسیار اصرار دارند . در منابع اهل سنت و شیعه احادیث و روایات بسیاری درباره فضیلت عمره گذاری در ماه رمضان آمده است .

 

در روز عید سعید فطر همه شهرهای عربستان مزین و چراغانی و آماده پذیرایی از زائران می شوند. خیابانها، میدانها باغها با چراغهای رنگی و نورانی   تزئین   می شوند به طوری چراغهایی نیز   به درختهای نخل می آویزند تا در جلب مردم تأثیر گذارد.   شهرهای مختلف عربستان برای استقبال از مردم شهرهای   دیگر بر برنامه ها و فعالیتهای خاصی متمرکز است تا شادی و خوشحالی عید فطر میان کودکان، بزرگان، زنان و مردان اشاعه یافته و علاوه بر تفریح به فرهنگسازی نیز اقدام کنند .

برگزاری مراسم خاص فرهنگی اعم از جشنواره های خاص، موسیقی محلی، ملی، برگزاری مراسم از سوی هنرمندان و گروههای خاص، صدقه دادن، انفاق، هدیه به کودکان، برگزاری نمایش، تئاتر، آتش بازی، مسابقات اسب دوانی و برگزاری جلسات شعر از برنامه های خاص عید فطر به شمار می رود که از اهمیت خاصی برخوردار است .

شب قبل از عید فطر و یا روز عید دارای غذاهای خاصی است که از آنها می توان به گوشت پخته و کباب   اشاره کرد، به طوری که   سفره های آنها از گوشت چرخ کرده، سالاد، پنیر، زیتون، عسل، مربا، شیرینی مملو است. طبقهایی از میوه و حلواهای خاص نیز   در این سفره ها دیده می شود .

 

 

مسلمانان عربستان پس از اینکه یک ماه را روزه گرفتند، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید فطر، نماز ماه رمضان در عربستان سعودی و بخصوص شهرهای مقدس مكه و مدینه با شكوه فراوان برگزار می شود و برای این منظور از هم اكنون در سطح خانواده ها و نیز فروشگاههایی كه تامین نیازهای روزه داران را برعهده دارند ، تحركات زییایی در استقبال از این ماه خدایی صورت می گیرد.

عملیات توسعه حرم الهی در مكه مكرمه با سرعت ادامه دارد و كارگران كوشش می كنند تا با توجه به وسعت فوق العاده عملیات تا هر حدی از عملیات را كه اجرای آن می تواند به رفاه حال روزه داران كمك كند،   سریعا انجام دهند.

ملك عبدالله پادشاه عربستان سعودی دوشنبه شب برای بازدید از عملیات اجرایی طرح توسعه حرم شریف الهی به مكه مكرمه رفت و مناسك را نیز به جای آورد.

عملیات توسعه بیت الله الحرام از دو سمت شمال و شمال غرب حرم در جریان است . برای اجرای این عملیات ساختمان ها ، ‌هتل ها و مغازه های بسیاری در پیرامون حرم تخریب شده است كه در میان آنها خانه های بزرگانی چون حضرت خدیجه (س)‌ همسر پیامبر اسلام (ص) نیز قرار داشت .

  روزنامه های عربستان كه در مكه نیز همزمان با دیگر شهرهای بزرگ این كشور توزیع می شوند ،‌ این روزها پر از آگهی های تبلیغی در استقبال از ماه مبارك رمضان از سوی بنگاههای اقتصادی ، فروشگاهها و بنیادهای خیریه بسیاری است كه در استقبال از این ماه پر بركت حلول آنرا پیشاپیش تبریك گفته اند .

به مناسبت ماه رمضان هدایایی میان مردم فقیر و كم بضاعت توزیع شده و خودروهایی همه روزه این كمك ها را به زائران در اطراف حرم شریف الهی نیز ارایه می كنند كه بسته هایی از خرما از جمله این هدایاست .

 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:45
رمضان
ماه مبارك رمضان در بحرین به عنوان یكی از كشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از شور و حال خاصی برخوردار است و مردم این كشور چون دیگر كشورهای اسلامی همزمان با فرا رسیدن این ماه مبارك آداب و رسوم خاص ماه رمضان را بجا می آورند.


یكی از مهمترین آداب و رسوم های ماه مبارك رمضان ماه ضیافت الهی در بحرین جلسات ، نشست ها و شب نشینی های رمضانی است كه در اصطلاح محلی به آن «غبقه» و به لهجه محلی غبگه گفته می شود.
در این جلسات كه در منازل بزرگان قوم و قبیله و همراه با صرف افطا و شام برگزار می شود علاوه بر فرزندان و وابستگان، سایر مردم جهت ادای احترام و انجام دید و بازدید در مجلس مزبور حضو می یابند.
همزمان با برگزاری این جلسات كودكان حاضر در مراسم به اجرای آداب و رسوم آیینی اقدام می كنند كه یكی از معروف ترین آنها مراسم " قرقاعون " است .
قرقاعون مراسم سنتی شعر خوانی كودكان به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارك رمضان است كه با سرودها و اشعاری فرارسیدن ماه مبارك را یاد آوری كرده و از سوی بزرگان با نقل و شیرینی وآجیل از آنان پذیرائی می شود.
علاوه بر این در بحرین مانند دیگر كشورهای عربی و بر اساس یك رسم دیرین افرادی با نام مسحراتی با نواختن طبل و دهل اقدام به بیدار كردن مسلمانان برای صرف سحری می كنند.
شب نیمه ماه مبارك رمضان كه آن را مناصفه (یعنی نیمه ماه رمضان) می نامند بیشتر به برنامه مسحراتی ها اختصاص دارد.
علاوه بر برنامه های فوق جمعیت ها و تشكل های مربوط به زنان بحرین نیز با برگزاری آیین های خاص خود ماه مبارك رمضان را گرامی می دارند.
یكی از مهمترین برنامه ها ویژه ماه مبارك رمضان از سوی جمعیت بین المللی زنان بحرین با حضور همسران سفرای خارجی مقیم بحرین و جمعی از بانوان شخصیت های رسمی و دولتی و اعضای هیات مدیره جمعیت بین المللی زنان است .
در این برنامه كه امسال نیز مانند سال های گذشته در مقر این جمعیت برگزار شد بخشی از مراسم به اجرای برنامه هنری و سنتی قرقاعون اختصاص یافت و در ادامه آن خانم فاطمه الكوهجی رئیس هیات مدیره جمعیت بین المللی زنان بحرین ضمن خیر مقدم به میهمانان، آداب و رسوم مردم بحرین در ماه مبارك رمضان را تشریح نمود.
امسال علاوه بر برنامه های سنتی در بحرین مسابقه پیام كوتاه نیز در ماه مبارك رمضان دراین كشور با طرح سوالات دینی برگزار می شود كه این امر با استقبال گسترده كاربران و مردم بحرین مواجه شده است .
بر اساس گزارش های موجود تنها در چهار روز اول از ماه مبارك رمضان 350 هزار نفر در این مسابقه شركت كرده‌اند.
براساس برنامه مسابقه كاربران به ازای هر پاسخ درست 10 فلوس دریافت می ‌كنند و به نفر اول مسابقه 5 هزار و 500 دینار جایزه تعلق می‌گیرد.
تعداد كاربران تلفن همراه در بحرین تا فوریه 2007 میلادی 929 هزار نفر اعلام شده است .
جمعیت های سیاسی بحرین نیز از شب های ماه مبارك رمضان برای اجرای برنامه های خود بهره گیری می كنند و با برنامه هایی اعلام همبستگی و همدردی خود را در مسایل مختلف از جمله مسایل سیاسی و مورد توجه در این شبها مطرح نمایند .
ناظران معتقدند كه ماه مبارك رمضان به فصل اعتكاف سیاسی تبدیل شده است و جمعیتهای سیاسی كه تعداد آنها بالغ بر 18 جمعیت می باشد، برنامه های خود را به طور صد در صد تغییر دادند .
از جمله جمعیت العمل الدیمقراطی «وعد» با فرارسیدن ماه مبارك رمضان یك جشنواره فرهنگی برگزار كرد و سایر جمعیتها وحتی شخصیتهای معروف به برگزاری شبهای ماه رمضانی مبادرت كردند.
از جمله مهمترین این برنامه ها برگزاری شب همبستگی با غزه از سوی جمعیت بحرینی«مقابله با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی» است .
این جمعیت در همین ارتباط و همزمان با ماه مبارك رمضان با همكاری جمعیت ملی دموكراسی«وعد» نشست همبستگی با غزه را تحت عنوان (آزادی غزه ) برگزار كرد و طی آن سخنرانان مطالبی را در خصوص حمایت و همبستگی با مردم مظلوم غزه مطرح كردند.
در كنار برنامه های مختلف كه در ماه مبارك رمضان در بحرین اجرا می شود ، سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز به این مناسبت مراسم افطاری را با حضور ایرانیان مقیم این كشور از جمله پرسنل بانك المستقبل، كاركنان دفتر هواپیمائی جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی بیمه ایران و همكاران فرهنگی مدرسه جمهوری اسلامی ایران در بحرین و اولیاء امور و مربیان برگزار كرد.
دراین مراسم كه همزمان با سالروز ولادت با سعات كریم اهل البیت امام حسن مجتبی (ع ) برگرار شد ، دانش آموزان مدرسه ایرانی در بحرین برنامه هایی شامل تلاوت قرآن كریم ، سرود جمهوری اسلامی ایران و دیگر برنامه های فرهنگی و هنری اجرا كردند و در مقام والای امام حسن مجتبی علیه السلام اشعار و سروده هایی قرائت شد.
در این مناسب از طرف سفارت جمهوری اسلامی ایران هدایائی برای دانش آموزان و فرزندان شركت كننده در مراسم قرآنی و حفظ و تلاوت قرآن كریم، اهدا شد.
سه شنبه 18/4/1392 - 17:43
رمضان

 

 

ماه رمضان در سودان به علت شب زنده داری مسلمانان درشهرها، روستا و بادیه های این کشور با سایر کشورهای اسلامی متمایز است .
مسلمانان این کشور درشب های رمضان برخلاف سایر ماه ها به دید و بازدید یکدیگرمی روند؛ بازارها و پاساژهای تجاری نیز پس از نماز تروایح درهای خود را به روی مشتریان باز می کنند .
سودانی ها ازماه شعبان خود را برای تهیه وعده های افطاری و سحری و غذاها و نوشیدنی های ویژه در ماه رمضان آماده می کنند .
علاوه برآن زنان مسلمانان نوشیدنی های "الکرکدی"،"التبلدی" و"العردیب" را به عنوان آب میوه های مخصوص این ماه تهیه می کنند .
روزه داران سودانی ها در این ماه افطاری خود را خارج از منزل در خیابانها ، میدان ها و مساجد به همراه فقیران و مسلمانان تناول می کنند و برای باز کردن روزه خود از انواع خرما، استفاده می کنند .
دانش آموزان و دانشجویان براساس معمول همه ساله دراین ماه از نخستین روز چندین بار قرآن را ختم می کنند .
علاوه برآن در این ماه برخی از افراد سودان در سحر با خواندن اواز مسلمانان برای خوردن سحری بیدار می کنند .
 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:39
رمضان

ماه مبارک رمضان در سنگال


خدا را همه و در همه جا دوست دارند و می‌پرستند. شاید زیباترین، عاشقانه‌ترین و خالص‌ترین پرستش خداوند در روزه گرفتن نهفته باشد، سیاه و سفید در این ماه عاشقانه به سوی وصال محبوبشان قدم برمی‌دارند...
سنگال كشوری است در غرب قارۀ سیاه، به پایتختی "داكار" با 95000 هزار كیلومتر مربع وسعت و حدود 14 میلیون جمعیت. بیش از 95 در صد مردم سنگال مسلمان هستند كه وضعیت اكثرشان از لحاظ اقتصادی متوسط است.
آنچه می‌خوانید نتیجۀ گفتگوی ما با حجت الاسلام و المسلمین احمد خان، مستبصری از كشور سنگال است درباره آداب و رسوم مردم مسلمان سنگال در ماه مبارک رمضان.

استقبال

مردم سنگال قبل از آمدن ماه مبارك رمضان، خودشان را برای استقبال از آن آماده می‌كنند ؛ مساجد را تمیز می‌كنند ؛ از یكدیگر حلالیت می‌طلبند ؛ توجهشان را هم به سخنرانی‌های دینی و جلسات قرآن جلب می‌كنند.


مسجد

در این ماه، سنگالی‌هایی كه نسبت به نماز اهمال و سستی می‌كنند هم مرتب به مسجد می‌روند ؛ نماز جماعت می‌خوانند و به تفسیر قرآن گوش می‌دهند.


قرآن

مساجد در این ماه قرآن، از اول تا آخر قرآن را تفسیر می‌كنند. حتی مساجدی هم كه استاد قرآن ندارد، حتماً از جاهای دیگر اساتیدی را دعوت می‌كنند.

نماز ظهر ساعت 5/1 برگزار می‌شود، بعد از نماز ظهر تفسیر قرآن شروع می‌شود و تا بعد از نماز عصر، یعنی حدود ساعت 5 ادامه پیدا می‌كند. مردم خودشان را موظّف می‌دانند كه اگر تفسیر كل قرآن را تا پاپان ماه رمضان تمام نكردند، بعد از ماه رمضان تفسیر قرآن را ادامه دهند تا به سورۀ ناس، یعنی آخرین سورۀ قرآن برسند.


اطعام

بعد از نماز هم عده‌ای از مردم برای نمازگزاران در مساجد غذا می‌برند تا بلافاصله بعد از نماز مغرب از روزه‌داران پذیرایی كنند.


تغذیه

غذای افطار هم معمولاً نان، شیر، قهوه و آب سرد است و البته خرما؛ چون مستحب است كه روزه‌دار با خرما روزه‌اش را باز كند. در سنگال كسی چای نمی‌خورد.

نبم یا یك ساعت بعد از افطار هم غذای اصلی صرف می‌شود. مردم سنگال در ایام عادی سال، در وعده شام به هیچ عنوان برنج نمی‌خورند ؛ اما در ماه رمضان استثناءً شب‏ها نیز برنج مصرف می‌کنند.


تلویزیون

برنامه‌های تلویزیون كه از ساعت 10 صبح تا 3 صبح پخش می‌شود، در این ماه قبل از افطار برنامۀ دینی دارد و بیشتر از سایر ماه‌ها برنامه‌های مذهبی ـ مانند سخنرانی‌های 10 دقیقه‌ای ـ پخش می‌كند.

اما سریال و فیلم ویژۀ این ماه ندارد. فقط بعد از افطار یك فیلم كمدی برای خنده و تفریح مردم پخش می‌كند.


سحر

مردم شب‌ها بعد از نماز در خانه می‌مانند. سحر هم ساعت 4 یك نفر از مردم داوطلبانه در كوچه و خیابان راه می‌رود و مردم را صدا میز‌ند و برای صرف سحری و منجات و عبادت بیدار می‌كند.


شب قدر

به علت در اکثریت بودن اهل سنت، شب قدر دقیقاً معلوم نیست؛ اما بیشتر احتمال می‌دهند كه 27 رمضان شب قدر باشد.

مسجد شب بیست و هفتم مملو از جمعیت می‌شود. مردم تا صبح عبادت می‌كنند، نماز می‌خوانند و ذكر می‌گویند. در سحر این شب هم غذایی كه خانم‌های همان محل پخته‏اند به مسجد برده می‏شود و از مردم پذیرایی می‌كنند. بعد از نماز صبح هم مردم به خانه‌هایشان می‌روند و می‌خوابند.


بانوان

از نظر اهل سنت، بهتر است كه خانم‌ها ـ غیر از نماز جمعه ـ در خانه عبادت كنند و به مسجد نروند. اما خانم‌ها استثنائاً در شب قدر (شب 27 رمضان) به مسجد می‌روند.


عید فطر

عید فطر در سنگال خیلی مهم است ؛ آنقدر مهم که نزدیك عید، مساجد هم كمی خلوت می‌شود، چون مردم تدارك عید را می‌بینند و خودشان را برای آن آماده می‌كنند‌.

در این عید مردم لباس نو می‌خرند و جشن می‌گیرند. خلاصه مثل عید نوروز در ایران است.

مردم سنگال فطریه را قبل از نماز و حتی یك روز قبل از عید می‌دهند، تا فقرا هم بتوانند در این عید جشن داشته باشند.

منبع: پایگاه خبری ابنا

سه شنبه 18/4/1392 - 17:38
رمضان

 


در این کشور زمان ثبوت هلال ماه مبارک مختلف است و هر منطقه ای بر مبنای ثبوت رویت ماه در منطقه خود آغاز ماه مبارک را اعلام می کن.د
با آغاز ماه مبارک ، مسلمانان پس از نماز کلاس های تلاوت قرآن و درس های علمی و نشست هایی را برگزار می کنند .
مسلمانان سومالی در این ماه، شب های شعر، دید و بازدید و شب زنده داری های گروهی برپا می کنند .
روزه داران افطار خود را با خرما، سمبوسه و آب باز می کنند و سپس برای ادای نماز به مساجدمی روند. آنها برای سحری غداهای "هریس" و "ماکارونی" تناول می کنند .
سومالی ها در شب قدر (شب بیست و هفتم) حضور چشمگیری دارند و این شب را به احیا در مساجد و تلاوت قرآن می پردازند و پس از ادای نماز صبح به منازل خود بر می گردند .
 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:36
رمضان





ماه مبارك رمضان و گرفتن روزه در نزد اقشار مختلف جامعه الجزایر از تقدس ویژه‌ای برخوردار است به گونه‌ای كه در این كشور هیچ مورد تظاهر به روزه خواری حتی از سوی نوجوانان، مسافران و غیر مسلمانان دیده نمی‌شود.
مسلمانان این كشور كه با غبارروبی و فرش كردن تمامی بخش‌های مساجد و تزیین آنها با چراغ‌های رنگی و آماده كردن غذایی چون "شوربا"و شیرینی‌های ویژه ماه رمضان از ماه خدا استقبال كردند این روزها به رغم گرمای شدید تابستان نیمه ماه رمضان را سپری می‌كنند.
مردم مسلمان الجزایر در این ماه در دیدار و احوال پرسی‌های خود با گفتن "رمضان مبارك" و "رمضان الكریم" و "صح الفطركم" ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات از خداوند متعال سلامتی یكدیگر را برای گرفتن روزه مسالت می‌نمایند.
كشور الجزایر سرزمین وسیعی است با مساجد زیبا و فراوان، مساجدی با یك مناره، دو، سه و تعدادی نیز با چهار مناره كه موذنان برای اعلام زمان غروب آفتاب بر بلندای آنها بر رسالت پیامبر خاتم گواهی می‌دهند و روزه‌داران را از وقت افطار آگاه می‌سازند.
در این كشور در هفت نوبت، برای اقامه نماز شب، امساك و نمازهای پنجگانه از مناره‌های مساجد اذان در سطح شهر طنین انداز است.
روزه‌داران در روستاهای دور افتاده نیز با تعقیب خورشید، زمان غروب آفتاب را تعیین می‌كنند و یا برخی افراد با استفاده از وسیله‌ای موسوم به "لاسیران" كه صدایی شبیه نفیر دارد، سایرین را مطلع می‌كنند.
گویی در ماه رمضان، روز و شب در این كشور جای خود را به یكدیگر داده‌اند و مردم الجزایر بسیاری از ساعات روز را به استراحت در منزل می‌پردازند و شب‌ها پس ازافطار تا نزدیك سحر بیدار و در حال گشت و گذار در خیابان‌ها و میادین شهر هستند.
خیابان‌ها و معابر پایتخت الجزایر در روزهای ماه مبارك رمضان بسیار روان و در شب‌ها متراكم از خودرو و در برخی خیابان‌های مركزی نیز ترافیك سنگینی جاری است.
شرجی بودن هوا همراه با تعطیلات تابستانی مدارس و دانشگاهها هم شاید از دیگر عوامل نبود جنب و جوش در روزهای رمضان است.
ادارات دولتی و نهادهای حكومتی در این ماه فعالیت ویژه و خاصی ندارند و از دیدارهای رسمی، كنفرانس‌ها و اجلاس‌های بین‌المللی و یا حتی كنفرانس‌های مطبوعاتی مهم خبری نیست.
شب نشینی و بیدار ماندن تا سحر یك سنت دیرینه در میان مردم الجزایر ‎است كه بدلیل بحران امنیتی دهه سالهای 90 و وجود نگرانی‌های امنیتی فوق‌العاده و حملات تروریستی، عملا این سنت بطور كامل متوقف شد اما با این حال چند سالی است كه به مدد بهبود وضعیت امنیتی باردیگر مردم به آن روی آورده‌اند.
از زمان ریاست جمهوری "عبدالعزیز بوتفلیقه" در سال 1378 شرایط امنتیی، اقتصادی و اجتماعی الجزایر بشكل تدریجی اما محسوس بهبود یافته است و فعالیت و نشاط طبیعی دوباره به بسیاری از عرصه‌های زندگی از جمله شب نشینی‌های ماه رمضان باز گشته است و هر سال بر رونق آن افزوده می‌شود.
پس از افطار دسته‌های مختلف زن و مرد بویژه جوانان برای شركت در آیین‌های ماه رمضان بویژه نماز تروایح به مساجد می‌روند، گروههایی از مردان و جوانان نیز به قهوه خانه‌های سنتی و برخی خانواده‌ها نیز به كنسرت‌های موسیقی آیینی ویژه رمضان كه در نقاط مختلف شهر برپا می‌شود می‌روند و لحظات شادی را در كنار سایر اعضای خانواده می‌گذارنند.
قهوه خانه‌های سنتی الجزایر دقایقی پس از آغاز وقت افطار، درها را به روی مشتریان باز می‌كنند و آنها تا نزدیك سحر به گفت و گو درباره موضوعات مختلف از جمله چگونگی سر كردن با گرسنگی و تشنگی بویژه در روزهای گرم، مسایل سیاسی و اجتماعی و نحوه گذران زندگی می‌پردازند.
درهمین حال حضور گسترده جوانان در صف‌های نماز جماعت بویژه در ماه رمضان طی سالهای اخیر روندی رو به افزایش داشته است
زنان مسلمان الجزایری نیز در این ماه به پخت غذاهایی چون "شوربا با ماكارونی"، "الحریره"، "البربوشه"، "الشخشوخه"(نوعی ترید) و"الطاجین" و شیرینی های"قلب اللوز"، "المقروط" و "الزلابیه" می‌پردازند.
قبل از فرا رسیدن ماه مبارك رمضان مردم مسلمان این كشور اقدام به پاكسازی منازل خود و خانه تكانی به بهترین صورت می‌كنند.
اهتمام به خواندن قرآن وانجام مراسم دینی متناسب با ماه رمضان بصورت یك رقابت میان خانواده‌ها انجام می‌پذیرد كه هرخانواده براساس اداب ورسوم خود این فریضه دینی را پی می‌گیرد.
بسیاری از خانواده‌هایی كه فرزندان خردسال آنها برای اولین بار روزه می‌گیرند، انان را با مراسم خاصی مورد تكریم قرار می‌دهند و عنایت خاصی به آنها می‌كنند.
برخی خانواده‌ها كه كودكان خردسال دارند برای اینكه انان را برای روزه‌داری در سال‌های بعد اماده كنند در چند روزی كه با شبهای قدر مطابقت می‌كنند آنان را به روزه‌داری تشویق می‌كنند.
به این كودكان شربتهای حاوی آب، شكر و لیمو در یك لیوان كه در ان یك انگشتر از طلا قرار دارد تقدیم میكنند این مراسم باید در حضور پدر، مادر مادربزرگ و پدر بزرگ در كنار سایر افراد خانواده صورت گیرد.
پیشتر نیز مراسمی برای فرزندان ذكور بعنوان مراسم ختنه در مساجد مهم این كشور در ماه رمضان برگزار می‌شد كه مردم از آن استقبال خاصی می‌كردند وبا جشن و پایكوبی وخواندن ایاتی از قران كریم وخواندن دعا این مراسم را گرامی می‌داشتند.
البته لباس‌های مخصوص هم برای این مراسم از بازارهای مختلف تهیه و به آنها اهدا می‌شد.
در این مراسم كه به مثابه یك عروسی با شكوه و تشریفات زیاد برگزار می‌شود زنان ومردان بهترین لباسهای خود را می‌پوشند و پذیرایی نیز به طور كامل به عمل می‌آید.
به رغم توجه و اهتمام گسترده مردم به این آیین، وزارت اوقاف و امور دینی الجزایر در سال‌های گذشته دستور توقف این مراسم را صادر كرد.
برخی مردم به این اقدام وزارت اوقاف واكنش نشان دادند و خواستار صدور مجوز برگزاری مجدد این مراسم در ماه مبارك رمضان شدند.
وزارت اوقاف وامور دینی الجزایر در چند سال اخیر با برنامه‌های متنوع مذهبی در مساجد مهم زمینه حضور بیشتر مردم در این اماكن مذهبی را فراهم كرده است.
برگزاری مسابقات محلی و بین‌المللی تلاوت وحفظ قرآن كریم و دعوت از قاریان برجسته كشورهای اسلامی و همچنین مسابقات قرآن كریم ویژه نوجوان از دیگر برنامه‌های پر طرفدار در ماه مبارك رمضان در الجزایر است.

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:34
رمضان
خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مسلمانان فیلیپین در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاص و اصیلی دارند که آنها را از تاجرهای مسلمانی که اسلام را به این کشور آوردند، فرا گرفتند و اینک با گذشت زمان بسیار طولانی آن را حفظ کرده و با این نگاه بر هویت دینی و اسلامی خود تأکید می کنند.

با توجه به اینکه اسلام از طریق تجار مسلمان که حاملان تعالیم اسلام بودند به کشور فیلیپین وارد شد، آنها دارای آداب و رسوم خاص و اصیلی هستند که از همین تجار مسلمان فراگرفته اند و سعی دارند با رؤیت هلال ماه مبارک رمضان هویت اسلامی خود را حفظ و بر آن تأکید کنند.

از برجسته ترین عادات آنها تزئین مساجد و مفروش کردن مساجد است. چرا که آنها این ماه را ماه عبادت و تقرب به خداوند می دانند و اعتکاف و اقامه نماز از مهمترین مسائل آنان در این ایام به شمار می رود. آنها از مساجد به عنوان خانه ای برای عبادت و شناخت دیگر مسلمانان و دیدار با یکدیگر یاد می کنند.

اقامه نماز تراویح میان مسلمانان فیلیپین در ماه مبارک رمضان از اهمیت به سزایی برخودار است، به گونه ای که از فرزندان خود نیز می خواهند تا این نماز را به منظور اشاعه تعالیم دینی و پایبندی به آداب و رسوم اسلامی خود برگزار می کنند. مسلمانان در ماه مبارک رمضان به آموزش قرآن به فرزندان خود اقدام می کنند، به طوری که برخی از زنان و مردان خانواده قرآن را تلاوت می کنند و سپس برای بچه ها معانی آیات را گفته و آیات را برای آنها تفسیر می کنند.

آنچه که در این میان برای مسلمانان ارزش بسیاری دارد، ارائه خدمات اجتماعی به نیازمندان است، یعنی افراد غنی برای فقراء و مستضعفان سفره های رمضانی می گسترانند و صدقات خود را در ماه مبارک رمضان در نیمه های شب توزیع می کنند. ائمه مساجد در جمع آوری زکات فطریه به آنها کمک کرده و با شناختن افراد مستحق به آنها اعطا می کنند.

مهمترین مسئله میان مسلمانان فیلیپین مانند کشورهای اسلامی دیگر فراهم آوردن لوازم و ادوات خاص برای ماه مبارک رمضان است . چرا که آنها در این ایام آداب خاصی درباره سفره های خود دارند و سفره های افطار و سحری خود را با غذاهای مخصوصی تزئین می کنند . آنها غذاهای خاص محلی مانند " کاری کاری" که گوشت درست می شود، همچنین نوشیدنیهایی مانند شیر آمیخته با شکر، موز و بادام هندی دارند. حلواهایی شبه قطائف مصری و یا آب میوه های مختلف در این ایام رواج بسیاری دارد. شیرینی " الایام" از شیرینی هایی است که هم در زمان سحر و هم افطار خورده می شود.

کودکان نیز غذاهای خاص خود را پس از افطار می خورند. پیش از سحر کودکان لباسهایی با رنگها و تزیینات خاص می پوشند، سپس فانوس و یا چیزی شبیه آن در دست می گیرند و شروع به سحرخوانی می کنند، از مکانی به مکان دیگر رفته و مسلمانان را برای خوردن سحری در ماه مبارک رمضان بیدار می کنند. این کودکان آوازهای محلی می خوانند و با هر فرقه و مذهبی که هستند به مساجد نزدیک می شوند و از نمازگزاران با سرودها و آوازهای خود استقبال می کنند.

اما آنچه اهمیت دارد این است که ماه رمضان فرصتی برای تازه مسلمانان را فراهم می کند تا آنها در ایمان خود ثابت شوند. از این رو میلیونها مسلمان در فیلیپین به شنیدن سخنرانیهای دینی توجه می کنند و از ابتدای ماه رمضان این ایام فرصتی برای اسلام آوردن آنها به شمار می رود. 

یکی از مسیحیانی که در فیلیپین مسلمانان شده بود، گفت: رمضان عاملی است تا بتوانم ایمان خود را تقویت و به اسلام گرایش پیدا کنم .عبادت روزه در اسلام با روزه در دین مسیحیت تفاوت دارد و بسیار سخت تر از مسیحیت است؛ اما روحانیت بیشتری دارد.

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:32
رمضان

مسلمانان ژاپن در ماه مبارك رمضان از آداب و رسومی خاص پیروی می‌كنند كه آنها را از مسلمانان كشورهای اسلامی فرا گرفته‌اند. آنها پا به پای مسلمانان سراسر جهان به استقبال ماه رمضان رفته و از فضایل این ماه بهره‌مند می‌شوند.
حدود 100 سال پیش، اسلام از طریق تجار و برخی از مسلمانان به كشور ژاپن وارد شد و اینك حدود 100 هزار مسلمان ژاپنی و حدود 300 هزار نفر مسلمان غیر ژاپنی در این كشور ساكن هستند. وجود مؤسسات اسلامی در این كشور عاملی برای حمایت از امور دینی مسلمانان به شمار می‌رود تا آنها بتوانند از این فرصت برای اشاعه شعائر دینی خود چه در ماه رمضان و چه در ایام دیگر سال بهره‌مند شوند.
ماه مبارك رمضان در ژاپن به‌گونه‌ای است كه درهای مساجد به روی نه تنها مسلمانان بلكه غیرمسلمانان نیز گشوده می‌شوند تا آنها بتوانند دین اسلام و ویژگیهای ماه رمضان را معرفی كنند. از مهمترین پدیده‌های این ماه گسترانده سفره‌های افطاری به صورت گروهی و دسته جمعی در مساجد، نمازخانه‌ها و مراكز اسلامی این كشور است كه در راستای افزایش ارتباط مسلمانان با یكدیگر به شكل خاصی برگزار می‌شود.
این در حالی است كه آداب و رسوم مسلمانان در ماه مبارك رمضان در ژاپن از طریق كشورهای دیگر به این كشور وارد شده است. از این رو مسلمانان علاقه دارند تا همچون مسلمانان كشورهای دیگر نماز تراویح را در این ماه اقامه كنند. اعزام مبلغان و قاریان از كشورهای اسلامی به این كشور از مسائلی است كه مسلمانان را در این ایام با آموزه‌های دین اسلام و مبانی و اصول ماه رمضان آشنا می‌كنند. آنها علاوه بر شب زنده‌داری و خواندن قرآن، در مساجد معتكف نیز می‌شوند.
همچنین آموزشگاهها و مراكز دینی ژاپن به برگزاری كلاسهای درس دینی پس از نماز مغرب و نماز تراویح می‌پردازند. از سوی دیگر جمع آوری زكات و انجام اعمال خیر در این ماه از فعالیتهای مسلمانان و مراكز دینی در این ایام به شمار می‌روند.
در روزهای آخر ماه مبارك رمضان مسلمانان این كشور خود را برای اقامه نماز عید آماده می‌كنند. از این رو به علت ازدحام شدید در مساجد و اطراف آنها، نماز عید را در باغها و بوستانها و ورزشگاههای این كشور برگزار می‌كنند. گاهی اوقات نیز به دلیل پر بودن مساجد و محیط اطراف آن نماز را چند بار اقامه می‌كنند. در این روز مسلمانان ژاپن برای اقامه نماز عید تلاش فراوانی می‌كنند تا ضمن اشاعه دین در میان مردم ژاپن، شعائر دین اسلام را نیز معرفی كنند.
بنابراین توجه مسلمانان این كشور به اقامه نماز عید، منجر به افزایش روح همبستگی و مودت میان آنها می‌شود، به گونه‌ای كه طی برگزاری مراسم دینی محاسن اسلام را تبیین می‌كنند و در روح مردم تأثیر می‌گذارند.
سه شنبه 18/4/1392 - 17:30
رمضان

 



ماه رمضان در اتریش در فضایی دوستانه و معنوی آغاز می شود و مسلمانان كشورهای مختلف مقیم این كشور با آداب و رسوم خاص كشور خود به استقبال این ماه می روند .
مسلمانان پس از صرف افطاری، برای ادای نماز به مساجد می روند و در مسابقه های قرآنی و فرهنگی نیز شركت می كنند .
مسلمانان كمك های خیریه خود را به نفع فقیران و نیازمندان دركشورهای عربی و اسلامی جمع آوری می كنند .
 

 

سه شنبه 18/4/1392 - 17:28
رمضان

با ثبوت ماه رمضان زندگی مسلمانان اسلوانی رنگ و بوی خاصی به خود می گیرد .
مسلمانان این كشور شب های رمضان را به عبادت ، نشست ، تلاوت قرآن و ادای نماز می پردازند. جوانان مسلمان اسلونی این ماه را فرصتی برای طاعت ، عبادت و تقرب به خدا می دانند .
زنان مسلمان در این ماه برای سحری غذاهای " شوربا" و " سیب زمینی" و برای افطاری " انواع نان های افطاری، نوشیدنی، گوشت سرخ شده و شیرینی های" باقلوا" و " حرقه" را تهیه می كنند .
مسلمانان این كشور زكات فطریه خود را به مسوولان امور خیریه پرداخت می كنند تا آنها میان مستحقان و فقرا توزیع كنند .
مسلمانان این کشور عادات خود را از برخی كشورهای همسایه همچون بوسنی، مقدونیه و تركیه اقتباس کرده اند .
 
سه شنبه 18/4/1392 - 17:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته