• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1709
اگر قضاي روزه رمضان را چند سال تأخير بيندازد، بايد قضا را بگيرد وبراي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد.
مسئله شماره:1710
اگر روزه رمضان را عمدا نگيرد، بايد قضاي آن را به جا آورد و براي هرروز دو ماه روزه بگيرد، يا به شصت فقير طعام بدهد، يا يك بنده آزاد كند. وچنانچه تا رمضان آينده قضاي آن روزه را به جا نياورد، براي هر روز نيز دادن يك مد طعام آیت الله گلپایگانی: بنابر احتياط، لازم است . لازم است .
مسئله شماره:1711
اگر روزه رمضان را عمدا نگيرد و در روز كاري كه روزه را باطل مي كندانجام دهد، آیت الله گلپایگانی: يك كفاره كافي است . ولي اگر چند مرتبه جماع كند، بنابر احتياطواجب كفاره هم مكرر مي شود. مثلا چند مرتبه جماع كند، يك كفاره كافي است .
مسئله شماره:1712
بعد از مرگ پدر، پسر بزرگتر بايد قضاي نماز و روزه او را به تفصيلي كه در مسأله 1390 گفته شد بجا آورد، آیت الله گلپایگانی: و در مورد مادر نيز، احتياط واجب رعايت اين حكم است . ولي قضاي روزه مادر بر پسر واجب نيست .
مسئله شماره:1713
آیت الله گلپایگانی: اگر پدر و مادر غير از روزه رمضان ، روزه واجب ديگري را مانند روزه نذر نگرفته باشند، احتياط واجب آن است كه پسر بزرگتر قضا نمايد. اگر پدر غير از روزه رمضان ، روزه واجب ديگري را مانند روزه نذرنگرفته باشد، بايد پسر بزرگتر قضا نمايد.
مسئله شماره:1714
مسافري كه بايد نمازهاي چهار ركعتي را در سفر دو ركعت بخواند،نبايد روزه بگيرد. و مسافري كه نمازش را تمام مي خواند، مثل كسي كه شغلش مسافرت ، يا سفر او سفر معصيت است ، بايد در سفر روزه بگيرد.
مسئله شماره:1715
مسافرت در ماه رمضان اشكال ندارد، ولي اگر براي فرار از روزه باشد،مكروه است .
مسئله شماره:1716
اگر غير روزه رمضان روزه معين ديگري بر انسان واجب باشد، آیت الله گلپایگانی: مثلا نذر كرده باشد روز معيني را روزه بگيرد، بنا بر احتياط لازم تاناچار نشود نمي تواند در آن روز مسافرت كند، و اگر در سفر باشد، چنانچه ممكن است بايد بنا بر احتياط لازم قصد كند كه ده روز در جايي بماند و آن روز را روزه بگيرد. بنا براحتياط واجب نبايد در آن روز مسافرت كند، و اگر در سفر باشد، بايد قصد كند كه ده روز در جايي بماند و آن روز را روزه بگيرد، ولي اگر نذر كرده باشد روز معيني را روزه بگيرد، مي تواند در آن روز مسافرت نمايد.
مسئله شماره:1717
اگر نذر كند روزه بگيرد و روز آن را معين نكند، نمي تواند آن را درسفر بجا آورد. ولي چنانچه نذر كند كه روز معيني را در سفر روزه بگيرد، بايدآن را در سفر بجا آورد. و نيز اگر نذر كند روز معيني را چه مسافر باشد يا نباشد،روزه بگيرد، بايد آن روز را اگرچه مسافر باشد روزه بگيرد.
مسئله شماره:1718
مسافر مي تواند براي خواستن حاجت ، سه روز در مدينه طيبه روزه مستحبي بگيرد.
مسئله شماره:1719
كسي كه نمي داند روزه مسافر باطل است ، اگر در سفر روزه بگيرد و دربين روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل مي شود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1720
اگر فراموش كند كه مسافر است ، يا فراموش كند كه روزه مسافر باطل مي باشد و در سفر روزه بگيرد، روزه او باطل است .