• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1669
آیت الله گلپایگانی: اگر روزه دار غير جماع كار ديگري كه روزه را باطل مي كند انجام دهد، وبعد با حلال خود جماع نمايد، بنابر احتياط براي هر كدام يك كفاره واجب مي شود. اگر روزه دار جماع حرام كند و بعد با حلال خود جماع نمايد، يك كفاره جمع كافي است .
مسئله شماره:1670
اگر روزه دار آیت الله گلپایگانی: غير جماع ... كاري كه حلال است و روزه را باطل مي كند، انجام دهد،مثلا آب بياشامد، و بعد كار ديگري كه حرام است و روزه را باطل مي كند آیت الله گلپایگانی: غير از جماع ... انجام دهد، مثلا غذاي حرامي بخورد، يك كفاره كافي است .
مسئله شماره:1671
اگر روزه دار آروغ بزند و چيزي در دهانش بيايد، چنانچه عمدا آن را فروببرد، روزه اش باطل است و بايد قضاي آن را بگيرد و كفاره هم بر او واجب مي شود، و اگر خوردن آن چيز حرام باشد، مثلا موقع آروغ زدن خون يا غذايي كه ازصورت غذا بودن خارج شده به دهان او بيايد و عمدا آن را فرو برد، بايد قضاي آن روزه را بگيرد، آیت الله گلپایگانی: و كفاره جمع هم بر او واجب مي شود. و بنابر احتياط كفاره جمع هم بر او واجب مي شود.
مسئله شماره:1672
اگر نذر كند كه روز معيني را روزه بگيرد، چنانچه در آن روز عمدا روزه خود را باطل كند، بايد يك بنده آزاد نمايد، يا دو ماه پي در پي روزه بگيرد،يا به شصت فقير طعام دهد.
مسئله شماره:1673
آیت الله گلپایگانی: كسي كه مي تواند وقت را تشخيص دهد، اگر به گفته كسي كه مي گويد مغرب شده افطار كند، و بعد بفهمد مغرب نبوده است ، قضا و كفاره بر او واجب مي شود. اگر به گفته كسي كه مي گويد مغرب شده افطار كند، و بعد بفهمدمغرب نبوده است ، قضا و كفاره بر او واجب مي شود. ولي اگر خبردهنده عادل بوده ،فقط قضاي آن روزه واجب است .
مسئله شماره:1674
كسي كه عمدا روزه خود را باطل كرده ، اگر بعد از ظهر مسافرت كند، ياپيش از ظهر براي فرار از كفاره سفر نمايد، كفاره از او ساقط نمي شود، بلكه اگر قبل از ظهر مسافرتي براي او پيش آمد كند، بنابر احتياط كفاره بر اوواجب است .
مسئله شماره:1675
اگر عمدا روزه خود را باطل كند، و بعد عذري مانند حيض يا نفاس يا مرض براي او پيدا شود، كفاره بر او واجب نيست .
مسئله شماره:1676
اگر يقين كند كه روز اول ماه رمضان است ، و عمدا روزه خود را باطل كند،بعد معلوم شود كه آخر شعبان بوده ، كفاره بر او واجب نيست .
مسئله شماره:1677
اگر انسان شك كند كه آخر رمضان است يا اول شوال ، و عمدا روزه خود راباطل كند، بعد معلوم شود اول شوال بوده ، كفاره بر او واجب نيست .
مسئله شماره:1678
اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود كه روزه دار است جماع كند، چنانچه زن را مجبور كرده باشد، كفاره روزه خودش و روزه زن را بايد بدهد، و اگر زن به جماع راضي بوده ، بر هر كدام يك كفاره واجب مي شود.
مسئله شماره:1679
اگر زني شوهر خود را مجبور كند كه جماع نمايد، يا كار ديگري كه روزه راباطل مي كند انجام دهد، واجب نيست كه كفاره روزه شوهر را بدهد.
مسئله شماره:1680
اگر روزه دار در ماه رمضان آیت الله گلپایگانی: زن خود را مجبور به جماع كند، و در بين جماع زن راضي شود، بنابراحتياط واجب بايد مرد دو كفاره و زن يك كفاره بدهد. با زن خود كه روزه دار است جماع كند،چنانچه به طوري زن را مجبور كرده باشد كه از خود اختياري نداشته باشد، و در بين جماع زن راضي شود، بايد مرد دو كفاره و زن يك كفاره بدهد، و اگر با اراده واختيار عمل را انجام دهد، اگرچه مجبورش كرده باشد، مرد بايد كفاره خودش وزن را بدهد.