• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1714
مسافري كه بايد نمازهاي چهار ركعتي را در سفر دو ركعت بخواند،نبايد روزه بگيرد. و مسافري كه نمازش را تمام مي خواند، مثل كسي كه شغلش مسافرت ، يا سفر او سفر معصيت است ، بايد در سفر روزه بگيرد.
مسئله شماره:1715
مسافرت در ماه رمضان اشكال ندارد، ولي اگر براي فرار از روزه باشد،مكروه است .
مسئله شماره:1716
اگر غير روزه رمضان روزه معين ديگري بر انسان واجب باشد، آیت الله گلپایگانی: مثلا نذر كرده باشد روز معيني را روزه بگيرد، بنا بر احتياط لازم تاناچار نشود نمي تواند در آن روز مسافرت كند، و اگر در سفر باشد، چنانچه ممكن است بايد بنا بر احتياط لازم قصد كند كه ده روز در جايي بماند و آن روز را روزه بگيرد. بنا براحتياط واجب نبايد در آن روز مسافرت كند، و اگر در سفر باشد، بايد قصد كند كه ده روز در جايي بماند و آن روز را روزه بگيرد، ولي اگر نذر كرده باشد روز معيني را روزه بگيرد، مي تواند در آن روز مسافرت نمايد.
مسئله شماره:1717
اگر نذر كند روزه بگيرد و روز آن را معين نكند، نمي تواند آن را درسفر بجا آورد. ولي چنانچه نذر كند كه روز معيني را در سفر روزه بگيرد، بايدآن را در سفر بجا آورد. و نيز اگر نذر كند روز معيني را چه مسافر باشد يا نباشد،روزه بگيرد، بايد آن روز را اگرچه مسافر باشد روزه بگيرد.
مسئله شماره:1718
مسافر مي تواند براي خواستن حاجت ، سه روز در مدينه طيبه روزه مستحبي بگيرد.
مسئله شماره:1719
كسي كه نمي داند روزه مسافر باطل است ، اگر در سفر روزه بگيرد و دربين روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل مي شود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحيح است .
مسئله شماره:1720
اگر فراموش كند كه مسافر است ، يا فراموش كند كه روزه مسافر باطل مي باشد و در سفر روزه بگيرد، روزه او باطل است .
مسئله شماره:1721
اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نمايد، بايد روزه خود را تمام كند، و اگر پيش از ظهر مسافرت كند، وقتي به حد ترخص برسد، يعني به جايي برسد كه ديوار شهر را نبيند و صداي اذان آن را نشنود، آیت الله گلپایگانی: بايد نيت روزه نداشته باشد. ولي اگر قبل از ظهر به وطن برگردد و مفطربجا نياورده باشد، به حد ترخص كه رسيد بايد نيت روزه نمايد و روزه اش صحيح است . بايد روزه خود راباطل كند، و اگر پيش از آن روزه را باطل كند، بنابر احتياط كفاره نيز بر اوواجب است .
مسئله شماره:1722
اگر مسافر پيش از ظهر به وطنش برسد، يا به جايي برسد كه مي خواهد ده روز در آن جا بماند، چنانچه كاري كه روزه را باطل مي كند انجام نداده ، بايد آن روزرا روزه بگيرد، و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نيست .
مسئله شماره:1723
اگر مسافر بعد از ظهر به وطنش برسد، يا به جايي برسد كه مي خواهد ده روزدر آن جا بماند، نبايد آن روز را روزه بگيرد.
مسئله شماره:1724
مسافر و كسي كه از روزه گرفتن عذر دارد، مكروه است در روز ماه رمضان جماع نمايد و در خوردن و آشاميدن كاملا خود را سير كند.