• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1141209

پرسش

چگونه اعتماد به نفس خود را در انجام کارها بالا ببرم؟

پاسخ

در کل در زمینه روشهای افزایش اعتماد به نفس راهنمای تان می کنم امیدوارم مناسب تان باشد:

اولین قدم در تغییر و تلاش برای رسیدن به هدف، شادی و آرامش است. پذیرش خود و قبول واقعیت در واقع یک خودآگاهی همراه با احساس شادی و رضایت است. پذیرش، به شما احساس آرامش می‌دهد و همین، انرژی لازم برای رسیدن به هدف، تلاش برای ایجاد تغییر و رشد و پیشرفت را فراهم می‌کند.

خواسته‌ها و اهداف
شما می‌توانید ضمن اینکه شرایط را می‌پذیرید، خواسته‌هایتان را هم داشته باشید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. پذیرش یا تسلیم پذیرش و قبول واقعیت را نباید با تسلیم در برابر مشکلات و کمبودها یکی دانست. پذیرش یک نوع آگاهی همراه با علاقه، انگیزه و شادی است؛ در حالی که تسلیم نوعی پذیرش همراه با احساس ضعف، شکست و ناتوانی در ایجاد تغییر است.

با خودتان صادق باشید
خودتان را گول نزنید. سعی کنید با دقت و صداقت کامل توانایی‌ها، علایق و اهداف خود را مشخص کنید. دقت داشته باشید ممکن است کارهایی که برای جلب رضایت دیگران و تحت تاثیر اصرار آنها انجام می‌دهید یا کارهایی که به اجبار، آنها را انجام می‌دهید، جزء علایق واقعی‌ خودتان نباشند.

مطمئن باشید کار را به بهترین شکلی که می‌توانید، انجام می‌دهید. از خودتان توقع زیاد و خارج از توانایی‌تان نداشته باشید. هنگامی که مشغول انجام کاری هستید، تلاش کنید و مطمئن باشید هر کاری از دست‌تان بر می‌آمده، انجام داده‌اید.

در صورت لزوم، باورهایتان را تغییر دهید
فهرستی از موارد و موضوعاتی که پذیرش‌شان برایتان سخت است و نمی‌توانید آنها را بپذیرید، تهیه کنید. بعد یکی یکی درباره شان فکر کنید. باورهایتان را مرور کنید؛ شاید لازم باشد آنها را تغییر دهید تا بتوانید بهتر مسائل را بپذیرید و به آرامش برسید.

برای این منظور لازم است که روشهای تغییر تفکر منفی را بیاموزید لذا:
- خطاهای شناختی را بررسی كنید : افكار منفی خود را بنویسید تا نوع خطای شناختی خود را بیابید . با این كار به راحتی می توانید مثبت تر و واقع بینانه تر با موضوع برخورد كنید .

- نشانه ها را بررسی كنید . به جای آنكه فرض را بر درست بودن افكار خود بگذارید، نشانه های واقعی را بررسی كنید . مثلا اگر احساس می كنید كه هرگز كاری را درست انجام نمی دهید می توانید بسیاری از كار هایی را كه با موفقیت انجام داده اید فهرست كنید .

- روش معیار دوگانه : به جای آنكه خود را بی رحمانه تحقیر و سرزنش كنید با همان مهر و محبتی كه با دوست خود – اگر این حادثه برایش اتفاق میافتاد – گفتگو می كردید ، برخورد كنید .

- روش تجربی : اعتبار اندیشه منفی خود را آزمون كنید . مثلا اگر در حالت اضطراب ، نگران حمله قلبی هستید ، می توانید كمی نرمش كنید . و از سالم بودن قلب خود مطمئن شوید .

- اندیشیدن در سایه های خاكستری : به جای آنكه در جو تفكر همه یا هیچ به مشكل خود بیاندیشید . برای مشكل پیش آمده امتیازی از صفر تا صد در نظر بگیرید . وقتی اوضاع آنطور كه مایل نیستید بر وفق مراد شما نیست ، به جای آنكه خود را شكست خورده تمام عیار بدانید ، موضوع را به طور نسبی بررسی كنید . ببینید از این موقعیت چه درسی می آموزید .

- تعریف واژه ها : وقتی به خود برچسب حقیر ، نادان ، بازنده یا احمق می زنید از خود بپرسید "احمق " ، "كودن " ، " نادان " چه معنایی دارند . وقتیس به به این نتیجه رسیدید كه چیزی به عنوان " نادان " وجود خارجی ندارد یا "بازنده " بی مفهوم است احساس بهتری پیدا می كنید .

- روش علم معانی : خیلی ساده از زبانی استفاده كنید كه بار عاطفی كمتری داشته باشد . این روش برای برخورد با عبارت های باید دار مفید است . به جای گفتن " نباید اینكار را می كردم " بگویید " اگر این اشتباه را نمی كردم بهتر بود " .

- نسبت دادن مجدد : به جای آنكه بی دلیل فرض را بر بدی خود بگذارید و خویشتن را به خاطر مشكل پیش آمده سرزنش كنید به عوامل بسیار متعدد ی كه این مساله را ایجاد كرده اند بیاندیشید . به جای سرزنش خویش به حل مسئاه فكر كنید .

- تحلیل سود و زیان : امتیازات و زیانهای یك احساس (مانند عصبانی شدن) ، یك فكر منفی (مانند "هر قدر تلاش میكنم بی فایده است ") یا یك انگاره رفتاری ( مانند پرخوری ) را فهرست كنید . همچنین می توانید از روش های تحلیل سود و زیان برای اصلاح باور های مخربی از نوع " من همیشه باید كامل و بی عیب و نقص باشم " استفاده كنید .

مشاور : خانم عطاريان | پرسش : جمعه 22/1/1393 | پاسخ : سه شنبه 26/1/1393 | | ديپلم | 22 سال | اعتماد به نفس | تعداد مشاهده: 559 بار

تگ ها : جنس مخالف گفتگو تعلق خاطر اعتماد به نفس

مشاوره های مرتبط

سلام وقتتون بخیر
من فرزند اول خانواده هستم و فوق لیسانس فناوری اطلاعات که به تازگی حدودا 6 ماه است مشغول کار شده ام. مجرد هستم.
من مشکلی که دارم اینه که به راحتی اجازه می دهم دیگران حقم را بخورند و دم نمی زنم. یعنی از حق خودم آگاه نیستم که بخواهم از آن دفاع کنم و از این بابت خودم را سرزنش می کنم... مثلا اگر ماهیانه حقوق کم بگیرم، دنبالش نمی روم و می گوییم شاید حقم بوده که بهم اینقدر داده اند. کلا برای گرفتن حقم خیلی کمرو هستم. ممنون میشم منو راهنمایی کنید و راهکاری در این مورد به من بدهید.

سلام و خسته نباشید
من مشکل دارم و ازتون کمک میخوام
15سالم بود که ازدواج کردم حاصل ازدواج ما2فرزند 1دختر و 1پسر دارم مدت 9ماه میه خارج از کشور مهاجرت کردیم و الان چهار ماه میشه از همسرم جدا شدم از لحاظ مالی وضعیت خوبی داریم اما من حالم خوب نیست از خودم متنفرم نمیتونم با بچه هام ارتباط داشته باشم همیشه دعواشون میکنم وقتی از خودم عکس میگیرم هربار پاک میکنم و دوباره میگیرم آخر سر هم پشیمان میشم شبها خواب ندارم موهامو کوتاه کردم تا یه تغییری کنم اما کارم شده فقط گریه که چرا اینکارو کردم خودم سیلی میزنم که چیزی نیست ایراد نداره همیشه کسل هستم نمیخوام وضعیت همین جوری پیش بره من هنوز 23ساله هستم میخوام زندگی کنم کمکم کنید

در کارهایم پشتکار ندارم، هدفی را انتخاب میکنم ابتدای راه هم برای موفقیت بسیار تلاش میکنم ولی وسط راه کم می آورم، خسته و عصبی و مضطرب میشوم و کار را نصفه رها میکنم، فرقی هم نمیکند هدفم کوچک باشد یا بزرگ، در تمام اهدافم چه کوچک و چه بزرگ روشم همین است، سعی هم میکنم اهدافم را به قسمتهای کوچک تقسیم کنم با این حال باز هم موفق نمیشوم تا به این عادت بی پشتکاری ام غلبه کنم. لطفا راهنمایی ام کنید.

سلام.من 16 سالمه دوم دبیرستان هستم.خودم حس میکنم اعتماد به نفس خیلی کمی دارم و خجالتی ام. در مدرسه و در کلاس خجالت میکشم سوالاتم را بپرسم و انگار یک عاملی باعث میشود و نمیذاره من صحبت کنم و نظر بدم.وروابط اجتماعی کمی هم دارم درست مثل بابام.بابام میگه تو جمع صحبت کنم که مثل او نشم اما نمیتونم. نمیدونم چیکار کنم؟

UserName