• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 15639
تعداد نظرات : 1110
زمان آخرین مطلب : 3847روز قبل
مصاحبه و گفتگو
چرا ما باید کسانی را ببخشیم که نه تنها در سختی ها و مشکلات با ما همدردی نمی کنند بلکه با زخم زبان و بدبینی ما را آزار می دهند ؟ وقتی که این افراد می خواهند به سفر حج بروند به دنیال حلالیت هستند . با این افراد چکار باید بکنیم ؟ آیا حلالیت طلبیدن فقط برای سفر حج است ؟

پاسخ – افرادی هستند که کارشان آزار دادن و زخم زبان زدن است . و این کار را تکرار می کنند . در واقع سجیه او ظلم کردن است . کار این افراد با حلالیت درست نمی شود. ما دو نوع گناهکار داریم : یکی گناهکار شرمنده و پشیمان و یکی گناهکار مُصِر بر گناه . روایت داریم کسی که اصرار بر گناه می کند و بعد استغفرالله می گوید ، در واقع توبه را مسخره می کند . کاسبی بوده که چشم چران بوده است . وقتی خانم بدحجابی به مغاره می آمده نگاه می کرده و استغفرالله و لااله الاالله می گفته است . بعضی ها با ذکر هم گناه می کنند . یک روز او در حال حساب و کتاب بود و خانم بد حجابی وارد مغازه شد و شاگرد به استادش گفت : استاد ، یک استغفرالله آمده است ، اگر می خواهی نگاه کن . در حدیث داریم که توبه ی انسان بداخلاق قبول نمی شود . حلالیت طلبیدن باید از صمیم دل و منفعل باشد . پیامبر فرمودند : خداوند توبه ی انسان بداخلاق را قبول نمی کند . این حدیث در تمام کتب معروف آمده است .
اگر ما با خدا معامله بکنیم و این ظرفیت را داشته باشیم که این افراد بداخلاق را حلال کنیم ، برای خودمان خیلی خوب است . امیرالمومنین درنهج البلاغه به امام حسن (ع) می فرماید : کسی که تو را اذیت و آزار می دهد ، این آزار برای تو بزرگ جلوه نکند زیرا او به ضرر خودش و به نفع شما کار می کند . کسی که غیبت ما را می کند و آبروی ما را می برد ، اعمال خوب خودش را به پرونده ی ما می فرستد و اعمال بد ما را به پرونده ی خودش می برد . به بزرگی گفتند که فلانی غیبت شما را کرده است . این بزرگ مبلغی پول در پاکت گذاشتند و برای ایشان فرستادند . او گفت : این آقا به من محبت کرده است زیرا من گناه زیاد دارم . او گناهان من را به نامه ی عمل خودش برده است و اعمال خوب خودش را به نامه ی عمل من فرستاده است . اگر کسی ما را اذیت کرد در واقع می خواهد صبر ما را بسنجد و ما می توانیم از این بُعد به داستان نگاه بکنیم . ممکن است که در بعضی مواقع ما مظلوم واقع بشویم ولی در بعضی مواقع هم ما ظالم بوده ایم . ما در راه احقاق حق بایدعدالت را رعایت بکنیم . مثلا اگر کسی دست ما را قطع کرد ما باید دست او را قطع کنیم تا اینکه او را بکشیم . حتی نفرین هم باید از روی عدالت باشد . بهترین راه احقاق حق گذشت است . فردی مظلوم واقع شد و به ظالم نفرین کرد . خطاب شد :در اینجا تو مظلوم هستی و من می توانم دعای تو را مستجباب بکنم ولی در بعضی مواقع تو ظالم هستی و دیگران علیه تو نفرین کرده اند . حالا ما کدام دعا را مستجاب بکنیم ؟ او گفت : دعای هیچ کدام از ما را مستجاب نکن . هر چه تحمل ما بالاتر برود ظرفیت ور شد ما هم بیشتر می شود . امیرالمومنین ده ها بار غلام خودشان را صدا زدند ولی این غلام جواب نداد . امام نزد او رفت و گفت که چرا جواب من را نمی دهی . غلام گفت : من می خواهم شما را عصبانی کنم . حضرت فرمود : من شیطان را به خشم می آورم و تو را در راه خدا آزاد می کنم . من عصبانی نمی شوم . حلالیت فقط مربوط به سفر حج نیست ولی یک موردش همین است . ما از کسانی که زیاد با آنها سر و کار داریم باید حلالیت بطلبیم . هر وقت که ما حقی را ضایع کردیم باید حلالیت بطلبیم . بزرگی می فرمود : من هر چند روز یکبار از همسرم حلالیت می طلبم . اگر ما حلالیت نطلبیم در قیامت مشکل داریم .

 حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 1:12
مصاحبه و گفتگو
ما برای رفع کدورت پیش قدم شده ایم ولی طرف ما را نمی بخشد . تکلیف چیست ؟ آیا باز هم امام زمان (عج) پرونده ی ما را بررسی نمی کنند ؟

پاسخ – ما باید پیشقدم بشویم و حلالیت بطلبیم ،اگر طرف بخشید که مشکلی نداریم ولی اگر طرف نبخشید در روایات ما این افرد مذمت شده اند . امام صادق (ع) فرمودند : کسی که برای صلح قدم برمی دارد و طرف مقابل صلح نمی کند ، او ملعون ، ملعون هستید . در بحارالانوار داریم: پیامبر فرمودند : ای علی ، اگر کسی عذر عذر آوردنده را قبول نکند ، حتی اگر راست بگوید یا دروغ بگوید ، شفاعت من شامل حال او نمی شود . از محدث قمی داریم که پیامبر فرمود : شخصی بنام ابو زَم زُم بود که هر روز با خدا معامله می کرد وهر روز صبح می گفت : خدایا من آبروی خودم را وقف راه تو کرده ام یعنی کسی به خاطر من به جهنم نرود . انفاق نباید حتما مال باشد . بالاترین انفاق ها عفو و گذشت است .
هر نوع ارتباط برای آشتی کافی است همین که ما پیام خودمان را به آنها برسانیم کافی است . امام صادق (ع) فرمود : اگر دو نفر از دوستان ما با هم قهر کنند من از هر دوی آنها بیزار هستم . پرسیدند : چرا شما از مظلوم بیزار هستید ؟ امام فرمودند: مظلوم از حق خودش بگذرد تا اختلاف تمام بشود .
انشاء الله خدا همه ی ما را از شیعیان خالص امام حسن (ع) و امام حسین (ع) قرار بدهد .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:57
مصاحبه و گفتگو
امیدوارکننده ترین آیات قرآن کدامند ؟ در مورد رابطه ی بین رحمت خدا و رحمت پیامبر توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – پیامبر سوره ی هود آیه 114 را امیدوارکننده ترین آیات قرآن دانستند که می فرماید : نمازهای پنجگانه را به پا دارید ،همانا خوبی ها بدی ها را از بین می برد . پیامبر دو بار قسم خوردند: نمازهای پنجگانه مصداق حسنات است . کسی که وضو می گیرد و به سمت نماز می رود گناهانش آمرزیده می شود. ما باید این روایات و آیات را باور کنیم تا آنها یاور ما بشوند . کسی که وضومی گیرد و با شرایطش نماز را می خواند قطعا مورد رحمت خدا قرار می گیرد زیرا پیامبر دو بار قسم خورده است . دومین آیه امیدوارکننده ی قرآن سوره ی نساء آیه 48 است که خدا می فرماید : همه ی گناهان بخشیده می شود مگر شرک به خدا . مفسرین می گویند که خدا بدون توبه همه ی گناهان را می بخشد زیرا با توبه همه ی گناهان بخشیده می شود . پس باب رحمت خدا بودن توبه هم باز است ولی در مورد شرک فرد باید توبه کند تا آمرزیده بشود . شرک یعنی اینکه ما در کنار خدا و پیامبر ، خدا و پیامبر دیگری قرار ندهیم . ما در نماز می گوییم وحده لا شریک له .در مورد حق الناس حتی خدا می تواند باعث بشود که طرف حلال بکند . محدث قمی نقل کرده است که در زمان سلیمان بین دو زوج گنجشک دعوا شد و گنجشک نر گفت که من با نوک خودم می توانم ملک سلیمان را جابجا کنم . باد این خبر را به گوش سلیمان رساند . سلیمان این دو گنجشک را احضار کرد . و گنجشک نر گفت که این چه لافی است که تو زده ای ؟ گنجشک نر گفت که من همسرم را دوست دارم ومی خواهم اظهار قدرت بکنم . حضرت سلیمان به گنجشک ماده گفت که او دروغ می گوید که من را دوست دارد زیرا به تازگی او با گنجشک ماده ی دیگری ارتباط برقرار کرده است .حضرت سلیمان با شنیدن این حرف تا چهل روز منقلب بودند و گریه می کرد زیرا می گفت من عشق واقعی به خدا را فهمیدم و معنی این آیه را فهمیدم . این لطف خدا است که شرک را نمی بخشد تا ما به سمت خدا برویم . اگر بعضی از مردم به ما کم لطفی می کنند و ما را ناراحت می کنند ، این باعث می شود که ما بیشتر به سمت خدا برویم . اگر ما از آشنایان بی وفا می بینیم ، این لطف خداست که باعث می شود ما به سمت خدا برویم که او مهربان تر و با وفاتر از همه است . آیه ی دیگر آیه 5 سوره ی ضحی است . از امام باقر (ع) سوال کردند که شما چه آیه ای از قرآن را امیدوار کننده ترین آیه می بیند ؟ آنها گفتند که امیدوارکننده ترین آیه قرآن آیه 53 سوره ی زمر است که می فرماید خدا همه گناهان را می بخشد . امام فرمود : ما آیه 5 سوره ی ضحی را امیدوارکننده ترین آیه می دانیم . خدا در این آیه به پیامبر شفاعت بی اندازه مرحمت کرده است . خدا آنقدر به پیامبر می بخشد تا او راضی بشود. دغدغه پیامبر خیلی زیاد بوده است. در دعاها امید و رجاء موج می زند. امام سجاد (ع) می فرماید: خدایا من می دانم که اگر تو من را به جهنم ببری دشمن تو یعنی شیطان خوشحال می شود ولی اگر من را به بهشت ببری ، پیامبرت خوشحال می شود .
سیره ی پیامبر باید در رفتار و اعمال ظاهر بشود . بالاترین عفو ها و بخشش ها در زندگی پیامبر بوده است . یکی از بزرگان نجف می گفتند که جلسه ای در نجف بود و در آن جلسه مطرح شد که هر یک از بزرگان یکی از کرامات پیامبر را توضیح بدهند . یکی از مراجع نجف فرموده بودند که یکی از کرامات پیامبر عفو و بخشش پیامبر در فتح مکه بوده است . گاهی فردی به ما تهمت یا حرف نابجایی می زند و ما او را تا مدتها نمی بخشیم .مردم مکه سیزده سال در مکه پیامبر را آزار و شکنجه دادند . آنها پیامبر را ساحر ،مجنون و ... می نامیدند و بالاترین تهمت ها را به او می زدند . در هجرت به مدینه انواع جنگ ها را به پیامبر تحمیل کردند . اما وقتی پیامبر مکه را فتح کردند سعدبن عباده شعار می داد که امروز ، روز انتقام است ، پیامبر به علی فرمود که بگویید : امروز ، روز رحمت و گذشت است. ابوسفیان و منافقین پیامبر را خیلی آزار دادند ولی پیامبر آنها را بخشید . حتی پیامبر قتل عموی خودش را بخشید . پیامبر به مردم مکه گفتند که نظر شما در مورد من چیست ؟ آنها گفتند که شما بزرگوار و کریم هستید . پیامبر فرمود : من همان کلامی که یوسف به برادرش گفت ، من همان را به شما می گویم یعنی شما برادر من هستید. ما نباید برای اختلاقات جزئی و اختلافات مادی قهر بکنیم . در روایت داریم که نامه اعمال ما را پیش معصوم می برند ، آنها امضا می کنند که گناهان را ببخشند مگر گناه کسانی که با هم قهر هستند . حتی اگر مسئله مهم است باشد ما نباید با هم قهر کنیم . افرادی که با هم قهر هستند پرونده هایشان متوقف می شود و نمازهایشان قابل قبول نیست تا با هم آشتی بکنند . شما حاضر نیستید که کوچکترین گناه دیگران را ببخشید ولی می خواهید که خدا همه ی گناهان شما را ببخشد . اگر شما می خواهیم شراب محبت الهی را به شما بدهند باید دلتان را خانه تکانی بکنید . وقتی جام محبت خدا را به ما می دهند که ما دل مان را تمیز بکنیم . مرحوم آیت الله زاهدی به مردم گفته بودند که اگر می خواهید مورد لطف و رحمت خدا قرار بگیرید ، هر کس گردن شما حقی دارد او را حلال کنید تا خداهم شما را ببخشد . اگر دو نفر با هم قهر هستند ، کسی که آزار داده است باید برای آشتی پیش قدم بشود. کسانی که حقی را پایمال کرده اند باید خودشان را بشکنند و از صاحبان حق عذرخواهی بکنند . اگر ما الان با یک تلفن یا پیامک عذرخواهی نکنیم و خودمان را نشکنیم در قیامت آتش و فشار ما را می شکنند. یک شخصیت بزرگوار در اوایل انقلاب مسئولیتی داشتند و تعدادی خانه ها و زمین ها را مصادره کردند و به افراد فقیر دادند، بعد قانونی آمد و متوجه شدند که این کار اشتباه بوده است . یکی از دوستان به او گفت که بیا این اشتباهات را جبران کن . ما در روایت داریم که اگر کسی در عفو گذشت بکند اشکالی ندارد ولی در ادای حق نمی توان گذشت کرد . مثلا اگر قاضی اشتباها فردی را بخشیده است اشکالی ندارد ولی اگر اشتباها کسی را مجرم اعلام کرده است باید حتما عذرخواهی کند و حق او را ادا کند. و باید طرف را راضی کرد . این بزرگوار از اشخاص عذرخواهی کردند و اکثرا هم ازحق خودشان گذشتند ولی عده ای از این حق نگذاشتند و پول زمین شان را می خواستند . این بزرگوار به آنها التماس کرد تا از او بگذرند زیرا نمی توانست پول زمین های آنها را بپردازد . ما باید خودمان را بشکنیم . در دعای سحر داریم که نفس و مَنِیَت ما باید شکسته بشود . حالا اگر شما مغذرت خواهی کردید و طرف نبخشید روایت داریم که رحمت خدا شامل حال آنها نمی شود. اگر کسی التماس می کند و خودش را می شکند این کم لطفی است که ما او را نبخشیم .
شکستن کار سختی است ولی چاره ای نیست و باید صاحب حق را راضی کرد . ما فراوان افرادی داریم که فرزندانشان کشته شده اند ولی آنها قاتل را بخشیده اند . جوانی در حال احتضار بود و نمی توانست شهادتین را بگوید . پیامبر متوجه شد که مادر از او راضی نیست و به مادر جوان گفت : تو دوست داری که پسرت در آتش جهنم بسوزد ؟ مادر گفت : نه و فرزندش را بخشید .عروس و مادر شوهر یا ... که از یکدیگر نمی گذرند آیا حاضرند که طرف شان در آتش بسوزد؟ مرحوم سید مصطفی خوانساری نقل کردند که آیت الله بروجردی که استاد امام خمینی و آیت الله بهجت بود ، در قم درس می داند . طلبه ای بود که از چند بار از آقا سوال کرد و آقا نسبت به او تندی کردند . بعد از درس آقا به منزل رفتند . شب دیدم که خادم آیت الله بروجردی به منزل ما آمدند و گفتند که آیت الله بروجردی شما را کار دارد . وقتی به منزل ایشان رفتم دیدم که آقا نه توانسته بودند نمازشان را بخوانند و نه توانسته بودند درس بخوانند . دل ایشان صاف و زلال بود . ایشان از تندی که به شاگردشان کرده بودند ناراحت بودند . قرار شد که بعد از نماز صبح نزد شاگرد برویم و آقا عذرخواهی کند . وقتی بعد از نماز صبح از منزل بیرون آمدم ، دیدم آقا در درشکه نشسته و منتظر من است . وقتی به منزل شاگرد ایشان رسیدیم ، آیت الله خم شدند و دست او را بوسیدند و از او عذرخواهی کردند . خیلی از افراد هنوز دست پدر و مادر و استادشان را نبوسیده اند . از آن موقع به بعد آیت الله بروجردی نذر کردند که اگر سر درس عصبانی بشوند باید یکسال روزه بگیرند یعنی جریمه ی سنگینی برای خودشان گذاشتند.

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو
کار دعا چیست ؟ در مورد امید و رجا توضیحاتی بفرمایید .

پاسخ – دعا راه را به سوی خدا باز می کند ، درهای گمراهی را ی بندد و درهای هدایت را باز می کند. پس دعا درهای ناامید ی را می بندد و درهای امید را بازمی کند. مفاتیح دو بخش است که یک بخشی از آن در متن و یک قسمتی در حاشیه بنام باقیات و صالحات آمده است . درمفاتیح های جدید بخش حاشیه که همان باقیات وصالحات است در ادامه ی متن آمده است واین کتاب از آقا شیخ عباس قمی است . در باقیات وصالحات دعاهای مختصر آورده شده است . دعائی برای برآوردن حوائج دنیا و آخرت در بخش حاشیه آورده شده است که این دعا را پیامبر در سختیها تلاوت می کردند . در جنگ بدر و احزاب که حمله ی دشمن خیلی شدید بود پیامبر این دعا را تلاوت میکردند . همچنین امام صادق (ع) نیز این دعا را تلاوت می کردند. ما کمتر دعایی داریم که حضرات آن را تلاوت کرده باشند . امام حسین (ع) در روز عاشورا این دعا را تلاوت کردند : خدایا اعتماد و تکیه گاه من در هر سختی و گرفتاری تو هستی ، در هر سختی امید من تو هستی .( اللهم انت ثقتی فی کل کرب و رجایی ...) در روایت داریم که خدا می فرماید : من امید هر کسی را که به غیر من امید ببندد ناامید می کنم و او را به خاک ذلت می نشانم . اگر ما کار را درست به خدا واگذار کنیم ، بدانیم که قطعا خدا از همه به ما مهربانتر است و مشکل ما را حل خواهد کرد . گاهی ما درست دعا نمی کنیم و تسلیم نمی شویم . در روایات داریم که بعضی از آیات قرآن امیدوار کننده ترین آیات هستند . امیرالمومنین می فرماید : از پیامبر شنیدم که فرمود : امیدوار کننده ترین آیه قرآن سوره ی هود آیه 14 است که می فرماید : نمازهای پنجگانه را بپا بدار ، همانا خوبی ها بدی ها را از بین می برد . این یک قاعده ی کلی است که خوبی ها بدی ها را از بین می برد . البته داریم که بعضی از بدیها اعمال خوب را حبط می کند . همیشه رحمت خدا بر غضب خدا حاکم است . اگر این طور نبود خیلی خطرناک بود. این خودش یک بشارت است که رحمت بر غضب و بهشت بر جهنم غالب است ، بهشت هشت تا درد و جهنم هفت تا در دارد ، جهنم کوچک و بهشت بزرگ است ، خوبی بر بدی و انبیاء بر دشمنان غالب هستند . یک نفر به مکه رفته بود و پرده ی کعبه را گرفته و می گفت : خدایا این قدر آدم از من بدتر هست که تو من را روی چشمهایت می گذاری . ان حسنات یذهبن سیئات . پیامبر به علی فرمود : ای علی قسم به خدایی که من را بشیر و نذیر مبعوث فرموده ، هر گاه بنده ای وضو بگیرد خدا گناهان را از اعضا و جوارح او فرو می ریزد و هر گاه به نماز بایستاد ، خدا گناهی از او باقی نمی گذارد و قبل از اینکه نمازش تمام بشود خدا گناهان (حق الناس را باید تدارک کرد ) او را می آمرزد مانند روزی که از مادر متولد شده است . همان طور که این بشارت برای حج آمده است برای نمازهای واجب پنجگانه هم آمده است . پس گناهانی که بین ما و خدا هست ، با وضو گرفتن و نماز خواندن نماز آمرزیده می شود. پیامبر فرمود : ای علی ، نمازهای پنچگانه لطف خداست که آن را بر ما واجب کرده است . خیلی ها نمازها و روزه های مستحبی را بجا نمی آورند . پس این وجوب لطف مهمی است که خدا در مورد ما کرده است . اگر خدا اینها را واجب نمی کرد خیلی ها به سوی خدا نمی رفتند . عده ای در جنگ اسیر شدند ، آنها را پیش پیامبر آوردند . پیامبر تبسم می کردند . آنها گفتند که ما در زنجیر هستیم و شما تبسم می کنید . پیامبر فرمود : تبسم من برای این است که ما می خواهیم شما را به زور به بهشت ببریم . بعضی جاها واجب کردن لازم است . خدا با واجب کردن نماز می خواهد که ما حتما بهشتی بشویم . پیامبر فرمود : نمازهای پنجگانه به منزله ی نهری است که در جلوی خانه های شما جاری است . اگر جلوی منزل شما آب زلالی باشد و پنج بار در روز در آن بروید و خودتان را بشویید آیا دیگر ناپاکی در شما باقی می ماند ؟ به خدا نمازهای پنجگانه مثل پنج بار در آب فرو رفتن است که روح و حقیقت ما را پالایش می کند . نماز باید با شرایطش باشد . شرایط نماز این است که انسان دوازده امام و ولایت را قبول داشته باشد ، پاک باشد و مال غصبی نباشد اگر کسی نماز را با شرایطش بپا دارد قطعا آلودگی ها از او دور می شود. مرحوم آقا سید علی قاضی استاد آیت الله بهجت نمازهای فوق العاده ای داشتند . هرگاه ایشان وارد نماز می شدند روح شان پرواز می کرد . پیامبر می فرماید: انسان باید با دل و روحش به نماز بایستد . اگر با خداهمنشین بشویم حتما لطف خدا شامل حال ما خواهد شد . وقتی ما نماز می خوانیم باید به خدا توجه داشته باشیم . توجه به روح نماز ما را از آلودگی ها و پلیدی ها دور می کند . بعضی ها می گویند که چون ما گناه زیاد انجام داده ایم خجالت می کشیم که نماز بخوانیم ، این یک ترفند شیطانی است . کسی که آلوده است باید بیشتر تلاش کند که نماز بخواند و به آن توجه کند . امام علی (ع) می فرماید : من از آن گناهی که خدا به من فرصت بدهد که بعد از آن دو رکعت نماز بخوانم ترسی ندارم . انسان می تواند در هر لحظه نماز بخواند مثل نماز شکر . ما باید دنبال دوستی با خدا باشم . نماز ما را شستشو می دهد و ایجاد تقوا می کند . ماهیت نماز این است که انسان را از فحشا و منکر باز می دارد . اکثر کسانی که مجرم هستند با نماز رابطه ای ندارند . در کسانی که نماز می خوانند قطعا گناه بسیار کمتر است یا اصلا گناهی نیست . آقا سید علی قاضی فرموده بودند که من ریش خودم را گرومی گذارم برای کسی که نمازهای واجب را با شرایط بخواند . داریم : در سختی ها از صبر و نماز کمک بگیرید. حضرت علی (ع) می فرماید : در سختی ها به نماز پناه بردم . اول وقت خواندن و با توجه خواندن هم از شرایط نماز است .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو
بعضی ها می گویند که ما برای حلالیت طلبیدن اقدام کرده ایم ولی می گویند که ما تو را حلال نمی کنیم . راهنمایی بفرمایید.

پاسخ – برای حلالیت بایدادای دین بشود مخصوصا اگر فرد مال هم داشته باشد. ولی اگرکسی ورشکست شده است یا آبروی فردی را برده است نمی تواند کاری بکند. امام صادق (ع) می فرماید : ملعون است ، ملعون است کسی که برادر دینی بخواهد با او آشتی بکند و او قبول نکند . افرادی که از دیگران نمی گذرند ،خدا هم از آنها نمی گذرد . اگر ما می خواهیم مورد لطف خدا قرار بگیریم باید دیگران را ببخشیم . وظیفه ی ما این است که حلالیت بطلبیم .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو

در کتاب شیخ صدوق داریم که امام باقر(ع) می فرماید : یک انسان بیابانگرد چند کلمه با خدا گفتگو کرده است و خدا او را آمرزیده است . کلامش این بود : خدایا من گناه دارم اگر تو مرا بیامرزی تو آقا هستی و اگر من را عذاب بکنی من اهل عذاب هستم . او حق را به خدا نسبت داد و بدی را به خودش نسبت داد . به تعبیری این همان ذکر یونسیه است: لااله الاانت سبحانک انی کنت من الظالمین. یک وقت همه ی امکانات فراهم است و ما دل مان به اینها خوش است. اما یک وقت همه ی درها بسته شده است و ما نه پول و نه پارتی داریم ، در این هنگام ما باید چکار کنیم ؟ امیرالمومنین می فرماید : جاهایی که درها بسته است و امیدها از بین رفته است بیشتر امیدوار باش زیرا خدا از درهای بسته در جدیدی رو به شما باز می کند . حتی در سختی ها و مشکلات که درها بسته می شود باید امید ما بیشتر باشد . هر وقت سربالایی زندگی زیاد شد و مشکلات و سختی ها شدت گرفت ، سرازیری زندگی شروع می شود. پس هر وقت به بن بست رسیدید بدانید که می خواهد دری باز بشود. پس ما باید در تنگناها امیدمان را بیشتر کنیم . حتی بیشتر از زمانی که درهای باز است امید داشته باشد . حضرت می فرماید : همانا موسی ( بیشترین داستانی که تکرار شده است داستان موسی است . وقتی او می خواست بدنیا بیاید هزاران بچه را سر بریدند بعد در دامن فرعون بزرگ شد ، بعد مقابل او ایستاد و...) چندین سال پیش شعیب چوپانی کرد . بعد شعیب یکی از دخترانش را به او داد . موسی پس از مدتی به مصر بازگشت . در بین راه که سرما شدید بود همسرش درد زایمان گرفت . در این بحران هیچ وسیله ای نبود و موسی امیدش از همه قطع شده بود. در این بحران باید امید موسی بیشتر بشود . شمس می گوید : نومید نباشی که تو را یار براند گرت امروز براند نه که فردا بخواند ، و اگر او بر تو ببندد همه درها و گذرها ره پنهان بگشاید که کس آگاه نداند ، نه که قصاب به خنجر سر میش بِبُرد نه هلک کشته ی خود را کشد آنگاه کشاند . چوپان وقتی گوسفند را سر می برد و می خواهد پوست او را جدا کند از دم خودش در او می دمد . اگر شما از دم حیوانی خارج بشوی دم رحمانی به شما می رسد . پس اگر خدا درها را می بندد می خواهد یک در پنهانی باز بکند و از آن در پنهانی خودش را به شما نشان بدهد . الهی و ربی من لی غیرک . موسی دید که از دور یک آتشی است . او به طرف آتش رفت ولی دید که آن آتش نیست بلکه نوری از درخت است که بیرون می آید . ای موسی من خدایی هستم که تو را خلق کرده ام و تو را برای خودم انتخاب کرده ام و تو را پیامبر کرده ام . از درخت صدای الهی بالا رفته و صوت شده است . پس حضرت موسی به قصد گرفتن آتش رفت ولی پیامبر مرسل شد . پس در ناامیدی بسی امید است . بعد فرشته ها به کمک همسر او آمدند و فرزندش بدنیا آمد . این یک نمونه ی قرآنی است . ملکه ی سبا پادشاه کشوری بود که مردم خورشیدپرست بودند . همه ی پرندگان در اختیار سلیمان بودند . حضرت سلیمان دید که شانه به سر یا هُدهُد سر جایش نیست . سلیمان گفت که او بدون اجازه ی من رفته است اگر او برگردد او را توبیخ می کند مگر اینکه عذر موجهی بیاورد . بعد از مدتی هدهد آمد . به او خطاب شد که چرا بدون اجازه من رفتی ؟ هُدهُد گفت : من مملکتی را کشف کردم که تو با این همه امکانات نتوانستی آنرا کشف کنی . سلیمانقصد تسخیر آن مملکت را داشت . (سلیمان از خدا خواست که خدا ملکی به او بدهد که به احدی نداده باشد . گاهی خدا چیزی را از پیامبری دورنگه می دارد ولی به پرنده ای اجازه می دهد که آنرا پیدا کند . حضرت می فرماید : یک مورچه ای به بقیه ی مورچه ها گفت که به لانه هایتان بروید زیرا سلیمان با سپاهش می خواهد از اینجا در بشود ممکن است که شما را له کنند زیرا آنها شعور ندارند . باد این خبر را به گوش سلیمان رساند . یک مورچه در دستگاه خدا جایگاهی دارد. یک مورچه هم نباید ناامید باشد . سلیمان مورچه را احضار کرد که چرا این پیام را دادی ؟ ما که روی هوا پرواز می کنیم و در ضمن ما ظالم نیستیم . مورچه گفت : اگر مورچه ها سپاهیان تو را می دیدند آرزوی دنیا در قلب شان می آمد و شما روح آنها را لِه می کردی . من می خواستم که آرزوی دنیا در دل مورچه ها نفوذ نکند و غافل بشوید . خدا به مورچه القاء می کند که با سلیمان این طور حرف بزند . مورچه پرسید که چرا محرک دستگاه تو باد است ؟ سلیمان گفت : من نمی دانم . مورچه گفت : من می دانم ، خدا می خواهد به تو بگوید که دستگاه سلطنتی تو بر باد است . تمام موجودات زمین به اکسیژن و باد بند هستند . در فارسی ما داریم که فلانی باد بدست است یعنی هیچی ندارد .) سلیمان نامه ای به ملکه ی سبا ( بلقیس ) نوشت تا به او ضرب شصتی نشان بدهد که از او بترسد . یک جنی گفت که من می توانم تخت ملکه را در اینجا حاضر کنم . آصف بن برخیا که اسم اعظم می دانست گفت که وقتی حدقه ی چشم تو برگردد من تخت او را حاضر می کنم . و تخت او را حاضر کرد . ملکه دید که قبل از خودش تختش در آنجا است . او تسلیم سلیمان شد ، مسلمان شد و همسر او شد . او به قصد جنگ و دفاع به ملک سلیمان آمده بود ولی تسلیم شد . خدا منتظر بهانه است که ما خودمان را در معرض لطف او قرار بدهیم . خدا می فرماید : چرا شما در خانه ی من را نمی زنید ؟ اگر ما نسبت به خدا خوش گمان باشیم و بخواهیم ، همان توجهی که خدا به سلیمان نبی داشت به ما هم خواهد داشت . خدا می فرماید : اگر من همه ی آرزوهای بندگانم را که از من می خواهند برآورده بکنم چیزی از ملک من کم نمی شود . خزانه خدا بصورتی است که اگر فرمان بدهد می شود . حضرت آسیه همسر فرعون بود ولی در کنار پیامبر ما قرار گرفت و آرزویش برآورده شد . دعا کردن و التماس کردن انسان را به همه جا می رساند . حضرت می فرماید : ساحرهایی که به جنگ موسی آمدند و به طرفداری فرعون آمدند ، به قصد غلبه آمدند . ولی خودشان دیدند که این عصا سحر نیست و معجزه است . این افراد که سراسر گناه بودند در یک لحظه حقیقت را دیدند و آنها به فرعون ایمان آوردند . آنها حُر هم این طور بود و در آخرین لحظه ایمان آورد .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو
من دختری پانزده ساله هستم و قبل از رسیدن به سن تکلیف ، به هر جا که می رفتم یک چیزی با خودم به خانه می آوردم و نمی دانستم که این کار من دزدی است .اکنون که من بزرگ شده ام می خواهم کارهایم را جبران کنم . راهنمایی بفرمایید .

پاسخ – افرادی هستند که تا سن پیری هم به جبرانگذشته ی خودشان توجهی نمی کنند ولی این خانم با سن پایین به فکر جبران گذشته ی خودش افتاده است .
افرادی که مدیون مالی به فردی هستند ، اگر آن فرد مشخص است و مقدار مال هم مشخص است یا باید آنرا پرداخت بکنند یا حلالیت بطلبند . اگر مستقیما نمی توانند این کار را بکنند و مفسده ای به دنبال دارد ،می توانند مال را غیر مستقیم به آنها بدهند یا به ورثه ی آنها بدهند . این کار سختی نیست . روایت داریم : شهیدی به خواب پیامبر آمد و گفت که من را بخاطر سه درهمی که به یهودی بدهکار بوده ام در اینجا حبس کرده اند . پیامبر دین او را ادا کرد . حق الناس را حتی به مبلغ کم جدی بگیریم . ممکن است که کسی در جوانی مال فردی را خورده باشد ولی حال آن فرد را نمی شناسد ، در اینجا ما باید رد مظالم بدهیم . ما باید صدقاتی را به نیت صاحبان حق به فقرا پرداخت بکنیم تا به حساب آن فرد نوشته بشود. البته رد مظالم باید به اجازه ی مراجع تقلید باشد. ما می توانیم رد مظالم را به مراجع بدهیم که آنها به نیت صاحب حق به فقرا بپردازند . کسانی که کاسب هستند و داد وستد دارند خوب است که در سال مقداری رد مظالم بدهند . اگر انسان تمکن مالی ندارد باید کارهای خیر انجام بدهد .مثلا کارهایی مثل نماز و روزه به نیت صاحبان مال انجام بدهد . مثل کسی که ورشکست شده است و مالی ندارد که بدهد . مرحوم کافی می فرماید که من منبر رفته بودم و در مورد توبه و ترک گناه می گفتم . در آخر جلسه فردی ناله می زد که به من کمک کن . کار من دزدی بوده است . من زرنگ بودم و چیزهای حسابی می دزدیدم . من می خواهم واقعا توبه کنم . او گفت که من می دانم از چه کسانی دزدی کرده ام . او همراه به آقای کافی پیش آنها رفت و اکثر آنها راضی شدند . حتی عده ای از آنها سرمایه ای هم به او دادند زیرا از کار او خوششان آمده بود. در آخر آن فرد دزد به آقای کافی گفت که من چراغ های ماشین شما را هم دزدیده ام ، پس من را حلال کن . او فرد متدینی شد و تمام گذشته ی خودش را هم پاک کرد . پس راه باز است .
خدایا به حق محمد و آل محمد همه ی ما را جزو شیعیان واقعی اهل بیت قرار بده و ما را به توبه ی نصوح موفق بدارد و بهترین برکات مادی و معنوی را بر مملکت ما نازل بفرما.

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو

پروردگار شما هم حیا دارد و هم با کرامت است . خدا می فرماید که من حیا می کنم که بنده ای دست نیازش را به طرف من بلند بکند و من او را دست خالی برگردانم . خدا هیچ دعایی را بی پاسخ نمی گذارد و در صلاح طرف چیزی به او می دهد . ما باید ناامیدی را از خودمان دور بکنیم . خدا فرموده است که درخواست کننده را رد نکنید . پس خدا هم کسی را رد نمی کند . همین که خدا به ما توفیق داده است که یا رب بگوییم خودش نشان می دهد که خدا ما را دوست دارد . پیامبر فرمود : امید و آرزو رحمت برای امت من است . اگر آرزو نباشد مادر به بچه اش شیر نمی دهد . امید به آینده است که باعث حرکت ما می شود. موتور حرکت و نشاط برای روح انسانها امید است . ما مقصدی را در نظر می گیریم و موتور وجودی ما به آن امید حرکت می کند . در کتاب محدث قمی داریم که حضرت عیسی داشتند عبور می کردند و دیدند که پیرمرد صد ساله ای با شوق و ولعی کشاورزی می کند . زهد حضرت عیسی خیلی زیاد بوده است زیرا ایشان نه مال و نه همسر و نه فرزند داشتند . البته در زمان ایشان رهبانیت مجاز بوده است . در زمان ما اجازه نداده اند که کسی راهب بشود. حضرت عیسی از کار کردن این پیرمرد تعجب کردند و دعا کردند که خدایا امید و آرزو را از دل این مرد بیرون کن . حضرت عیسی دید که این پیرمرد بیل را کنار گذاشت و به زمین افتاد . مدتی گذشت و اوبی حکرت بود . حضرت عیسی دعا کرد که خدایا امید و آرزو را به او برگردان . پیرمرد دوباره از جایش بلند شد و دوباره با شوق کار کرد . پیرمرد گفت : من با شوق کار می کردم زیرا ممکن است که تا بیست سال دیگر زنده باشم و باید خرجی زن و بچه ام را بدهم ولی ناگهان امیدم را از دست دادم و گفتم که من پایم لب گور است و برای چه این قدر کار کنم و ناامید شدم و دراز کشیدم تا عزرائیل جان من را بگیرد . پس اگر امیدی نباشد هیچ حرکتی در بشر وجود نخواهد داشت . هر کس که در دنیا کار می کند یا نسیمی از خدا و فرشتگان به او می رسد یا نسیمی از شیاطین به او می رسد . تمام کسانی که در این دنیا فعالیت می کنند یا نماینده ی خدا و اولیاء خدا هستند یا نماینده ی شیاطین هستند . بقول حاج آقا دولابی هر روز عاشورا و همه ی زمین ها کربلاست و هر شخصی یا حسینی است یا یزدی . ما هر روز در معرض آزمون و امتحان هستیم. حُر وقتی لرزید گفت که من خودم را بین بهشت و جهنم می بینم و چیزی را بر بهشت مقدم نمی کنم حتی اگر سوزانده یا قطعه قطعه بشوم . مادر کارهای روزانه مان بین بهشت و جهنم قرار می گیریم . ما باید ببینیم که بندگی شیطان را می کنیم یا بندگی خدا را. در تمام کارهای ما دو جبهه است. مراقبه یعنی ما افکار و اعمال مان را کنترل بکنیم . خدا لحظه به لحظه به ما می فهماند اگر ما خودمان را عرضه کنیم . در قرآن داریم : هر انسانی بر نفس خودت بصیرت دارد . خدا به او می فهماند که کارش درست اسیت یا نه . واِلا حجت بر او تمام نمی شود . کسی که می گوید من نمی فهمم در واقع سر خودش را گول می زند . همه ی کسانی که کار بد انجام می دهند می فهمند که دارند کار بدی انجام می دهند حتی اگر عذر بیاورند . انسان دزد و خیانتگر می فهمد که دارد خلاف می کند مگر اینکه دیوانه باشد یا فطرت او به خواب رفته باشد .
اگر ما امید را از کسی بگیریم در واقع او را از بین برده ایم . جوانان سعی بکنند که روح ناامیدی را از خودشان دور بکنند . مرحوم تویسرکانی نقل می کند که شخصی به امام صادق (ع) گفت که گاهی غم و غصه من را فرا می گیرید و گاهی احساس شادی به من دست می دهد علت چیست؟ امام فرمود : زمانی که فرح وسرور در تو بوجود می آید علامت این است که فرشته به تو نزدیک شده است (همه ی مثبت گرایی ها از طرف فرشته هاست . کسی که به شما امید خوب می دهد فرشته است . فرشته ا الهام به خیر می کنند .) زمانی که غم وغصه شما را فرا می گیرد و احساس ناامیدی می کنید یعنی شیطان به شما نزدیک شده است . در سفینة البحار داریم کسی که منفی بافی می کند و ناامیدی به همه می دهد خودش هلاک می شود . پس ما ناامیدی به مردم ندهیم ، اینکار شیطان است . حتی درامور دنیویی ما هم نباید روح ناامیدی باشد. حرص در دنیا خوب نیست ولی امید به اندازه خوب است . بیشتر افسردگی ها بخاطر ناامیدی ها است . امامان هر کلامی که می گویند اصلی در قرآن دارد. خدا می فرماید: کار شیطان وعده ی فقر و بدبختی است. و چون این وعده را می دهد ، می گوید که دست به گناه بزن. خدا انسان را دعوت به مغفرت و آمرزش و خوبی ها می کند . اصل آرزو خوب است ولی آرزوهای طولانی دنیوی خوب نیست . آرزوهای معنوی خیلی خوب است . آرزوهای دنیایی به اندازه و نیاز خوب است ولی آرزوهای طولانی خوب نیست زیرا باعث می شود که انسان آخرت و مرگ را فراموش بکند و حرص او را فرا بگیرد . بزرگی فرمودند که من همه دعاها را در یک جمله ی کوتاه دعای کمیل خلاصه می کنم : الهی من لی غیرک ( ای خدا من جز تو کسی را ندارم ). بعضی ها فکر می کنند که باید یک دعا را تا آخر خواند . دعا مثل نماز نیست که باید کامل خوانده بشود. انسان باید به اندازه ی حالی که دارد دعا بخواند. آقاسید احمدکربلایی وقتی دعای کمیل را شروع می کرده است تا ولایمکن الفرارمن حکومتک بیشتر نمی خوانده است و درهمین قسمت وصل می شده است و نمی توانسته ادامه بدهد. در دعای کمیل داریم : و حبسنی عن نفعی بعد املی ( آرزو من را حبس کرد است ) . جوانی می گفت که من همه ی امکانات را دارم ولی اصلا لذت نمی برم . وقتی حالات ایشان را بررسی کردیم فهمیدیم که ایشان می خواستند با دختر خاله شان ازدواج بکنند ولی این اتفاق نیفتاده است . او به آرزویش نرسیده است. ما نباید دنبال رزقی که برای ما نیست باشیم . این آرزو خوب نیست . یک بچه وقتی دوچرخه دارد ، از آن لذت می برد ولی وقتی به موتور دوستش نگاه می کند دیگر از دوچرخه ی خودش لذت نمی برد . خیال پردازی باعث می شود که ما از زندگی مان لذت نبریم . ما به داده های خودمان توجه نمی کنیم و به داده های دیگران توجه می کنیم . و بخاطر همین از زندگی لذت نمی بریم .پس ما به همان اندازه که خدا به ما داده است قانع باشیم واز آن لذت ببریم .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو

هر پیشامدی باعث می شود که انسان با خدا گفتگو بکند . حتی غمی که در غروب جمعه می آید ، این خودش پیک الهی است که ما با خدا گفتگو بکنیم . نگویید : ما گرفتار هستیم بلکه بگویید : ما گرفته یار هستیم . این مشکلات باعث می شود که ما بیشتر با خدا ارتباط داشته باشیم . پس به خدا شکایت کردن یعنی همان نجوا و درد دل با خدا کردن .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مصاحبه و گفتگو

این دعا در مفاتیح است . در مفاتیح بعنوان دعاهای کوتاه بعد از دفن میت این دعا آورده شده است . امیرالمومنین دیدند که فردی دعاهای طولانی می خواند . امام فرمود : خدایی که دعای بلند را می شنود دعای بلند را هم اجابت می کند. امام تمام دعاها را در چهار جمله خلاصه کردند که در واقع ختم مفاتیح است . ختم قرآن سه تا قل هو الله است . امام می فرماید : الحمدلله علی کل نعمت و اسئله الله من کل خیر و اعوذ بالله من کل شر و استغفرالله من کل ذنب . ما زیارتنامه های مفصلی داریم ولی بعضی زیارتنامه ها خیلی کوتاه است . السلام علیک با اباعبدالله السلام علیک و رحمه الله و برکاته ، این زیارت ثواب یک عمره را دارد . شخصی به امام صادق (ع) گفت که وقتی یاد امام حسین (ع) می کنم چه بگویم؟ امام فرمود : سه مرتبه بگو: صلی الله علیک یا ابا عبدالله . قبل از زیارت جامعه دو تا زیارت کوتاه آمده است . این زیارت در واقع چکیده ی زیارت جامعه است و نصف صفحه است . یک زیارت هم بعد از زیارت جامعه است که اسم چهارده معصوم را آورده است و به آنها سلام داده است .

حجت الاسلام فرحزاد/منبع:سایت یا مجیر

جمعه 8/6/1392 - 0:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته