• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 210
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 3469روز قبل
ازدواج و همسرداری


شماره خبر: 1618918303271266139
زن و شوهرهایی که پیش از ازدواج فکر می‌کردند بعد از آغاز زندگی مشترک قرار است فضای بسیار متفاوتی را تجربه کنند و به دنبال یک زندگی ایده‌آل، بدون دردسر و مشکل بوده و هستند، معمولا مدتی پس از شروع زندگی جدید دچار سرخوردگی و یأس می‌شوند و احساس بدی نسبت به زندگی زناشویی پیدا می‌کنند. علتش هم همان طرز فکر غیرواقعی قبل از ازدواج است.
هیچ کسی نگفته و جایی ننوشته که ازدواج همه مشکلات زندگی انسان‌ها را از بین می‌برد؛ بلکه همه مشاوران این حوزه می‌گویند ​سال‌های نخست زندگی مشترک باید صبر و آرامش بیشتری داشت؛ باید از کنار مسائل ساده‌تر گذشت و چشم بر بعضی تفاوت‌ها بست، چرا که دو نفر با خلق و خوی متفاوت می‌خواهند زیر یک سقف و در یک چاردیواری زندگی کنند. پس اگر شما هم گاهی فکر می‌کنید زندگی‌تان پر از مشکل و دردسر شده، بد نیست نگاهی به اطراف‌تان بیندازید تا بهتر متوجه شوید همه انسان‌ها با چنین مسائلی روبه‌رو هستند. تنها تفاوتی که میان همسران موفق با دیگران وجود دارد، این است که آنها می‌دانند دو انسان، دو نوع سلیقه و دو اخلاق متفاوت دارند؛ پس متوجه می‌شوند که چطور باید مشکلاتشان را حل کنند و می​توانند به بهترین شکل ممکن این مسائل را پشت سربگذارند. پس اگر شما هم جزو آن گروه هستید که فکر می‌کنند ازدواج تنها راه‌حل برای از بین بردن مشکلات‌شان است و اعتقاد دارند شروع زندگی مشترک زیر یک سقف همه مسائل را حل می‌کند، باید فعلا از این کار یعنی شروع زندگی خودداری کنید.

بنابراین به طور خلاصه می‌توان گفت یک ازدواج موفق باید پایه محکم و استواری داشته باشد که البته این پایه با تاروپود عشق و علاقه، از خودگذشتگی، احترام، اعتماد و منافع و عقاید مشترک ساخته می‌شود. پس آنهایی که در زندگی مشترک با مشکل مواجه می‌شوند، در واقع این اصول اولیه را با انتظارات غیرواقعی‌شان اشتباه گرفته‌اند و فراموش کرده‌اند هدفشان از تشکیل زندگی مشترک چیست.

یکی از این توقعات بیجا و متاسفانه متداول در جامعه ما این است که زن یا شوهر فکر می‌کنند همسرشان وظیفه دارد تنهایی و احساس ناراحتی آنها را برطرف کند. البته همه ما انسان‌ها به حس تعلق و دوست داشته شدن و دوست داشتن نیاز داریم ولی نباید این احساسات را با برطرف کردن احساس ناراحتی یا تنهایی اشتباه بگیریم. البته همه افراد وظیفه دارند احساس پذیرش، صمیمیت و دوست داشته شدن را در وجود همسرشان ایجاد کنند، اما فراموش نکنیم ازدواج، درمانی برای رفع احساس تنهایی یا ناراحتی ما نیست و نمی‌تواند چنین حسی را در وجود ما از بین ببرد یا حداقل برای همیشه چنین اتفاقی نمی‌افتد.

همسران تنها وظیفه دارند احساس دوست داشته شدن و پذیرش را در وجود یکدیگر تقویت کنند، اما اگر یکی از آن دو همچنان احساس کرد تنهاست یا ناراحتی زیادی را تجربه می‌کرد، به جای این که از همسرش توقع داشته باشد، خودش باید برای تغییر این شرایط دست به کار شود؛ شاید گفت‌وگو با یک مشاور، راه‌حل مناسبی باشد.

جام جم
شنبه 8/6/1393 - 22:11
اخلاق


​مهارت «نه گفتن​» چیزی نیست که امروز برای اولین بار به گوشتان خورده باشد، شاید شما هم جزو کسانی باشید که این نوشته را تا آخر می‌خوانید، اما همچنان در مقابل توقعات و خواسته‌های نابه‌جای دیگران سکوت می‌کنید. کمی تلخ و شاید بدبینانه باشد اگر بگویم تا زمانی که واقعا از بهره‌کشی از سوی دیگران خسته نشده باشید، این نوشته و ده‌ها نوشته دیگر هم نمی‌تواند این مهارت را برایتان به ارمغان آورد، پس با خودتان روراست باشید، چقدر از این‌که خواسته‌ها و آرزوهای دیگران را به قیمت عقب ماندن خودتان، برآورده می‌کنید ناراضی هستید؟!
چرا «نه گفتن» سخت است؟

یکی از دلایل تسلیم شدن در برابر خواسته‌های دیگران «ترس از تنها شدن» است، کسی که به قیمت حفظ کردن ارتباط دوستانه‌اش با دیگران، نقش رفیق بامرام را بازی می‌کند، بدون این‌که خودش بداند، در حال باج دادن به دیگران است.

کم‌کم این باج دادن‌های مکرر، این حس را در فرد ایجاد می‌کند که در برابر دیگران مسئول است و نباید آنها را تنها بگذارد، حتی اگر به قیمت قربانی کردن برنامه‌ها و خواسته‌های خودش باشد. از سوی دیگر برخی افراد گمان می‌کنند، تنها خودشان هستند که توانایی انجام دادن خواسته‌های دیگران را دارند، یعنی خود را چنان بزرگ و مهم می‌دانند که گمان می‌کنند به دلیل همین توانایی خاص است که مدام از آنها درخواست می‌شود. بعضی دیگر هم به دلیل ترس از ناراحت کردن دیگران یا ترس از مجازات شدن است که با دیگران هماهنگ می‌شوند.‌

راه‌های متفاوت «نه گفتن» منطقی

برای رد کردن یک درخواست نابه‌جا راه‌های مختلفی وجود دارد، مثل این‌که بدون تعارف و بی‌حاشیه «نه» بگویید یا این‌که در کنار این پاسخ قاطعانه دلیلتان را هم بگویید، البته «نه» شما باید محکم‌تر از دلیلتان باشد تا طرف مقابل درصدد رفع دلیل برنیاید. اگر پیشنهاد بهتری برای او دارید مطرح کنید مثلا در برابر درخواست رفتن به پارک بگویید: «امروز که کار دارم اما برای یک روز دیگر پیشنهاد بهتری دارم، موافقی به نمایشگاه برویم.» در این روش علاوه بر این‌که تسلیم خواسته دیگران نشده‌اید، می‌توانید به یکی از ایده‌های خودتان که می‌خواستید انجام دهید، جامه عمل بپوشانید.

یکی دیگر از راه‌های رد کردن درخواست دیگران این است که در صورت توانایی، خودتان به او راهکار بدهید، مثلا وقتی از شما می‌خواهد برایش فلان کتاب را بخرید بگویید: کتابفروشی فلان جا هم این کتاب را دارد، خودت را معطل من نکن، ممکن است من تا هفته آینده هم وقت نداشته باشم.

راه‌هایی برای تقویت مهارت «نه» گفتن

هدفمند باشید: تا زمانی که شما برای زندگیتان اولویت‌بندی نکرده باشید، در خودتان نیازی به این مهارت حس نمی‌کنید. به این ترتیب برنامه دیگران خود به خود برنامه شما می‌شود. بیکار بودن سبب می‌شود دیگران برایتان کار جور کنند، اما نه کاری که به درد شما بخورد؛ کاری که به درد آنها می‌خورد!

پس شما مجبور می‌شوید پرستار خواهرزاده و برادرزاده‌تان بشوید، وقتی دوستتان دلش گرفته است، ساعت‌ها به درددلش گوش دهید و انرژی خودتان را از بین ببرید، وقتی همکلاسی‌تان هوس سینما رفتن کرده است او را همراهی کنید و...

گول برچسب‌ها را نخورید: گاهی اوقات خانواده یا دوستان، شما را براساس آنچه خودشان درک کرده‌اند، تعریف می‌کنند. مثلا وقتی در جمع دوستان هستید یکی به دیگری می‌گوید فلانی خیلی دست و دلباز است. همین تعریف، شما را مجبور می‌کند برای حفظ این صفت مثبت، حسابی دست و دلبازی کنید و هیچ‌گاه دربرابر خرج تراشی‌هایی که برای شما نفعی ندارد «نه» نگویید.

برنامه‌هایتان را برای هر کسی بازگو نکنید: وقتی برنامه کاری و درسی‌تان را برای دیگران بازگو می‌کنید، عملا اطلاعاتی را در اختیارشان قرار می‌دهید که آنها را قادر می‌کند تا برای اوقات فراغت شما برنامه بریزند و درخواست‌هایشان را به همراه این جمله امروز که کلاس نداری یا امروز که کاری نداری مطرح کنند! و این موقعیت «نه» گفتن را برای شما پرهزینه‌تر می‌کند.

http://press.jamejamonline.ir/Newspreview/1618916332964580851
شنبه 8/6/1393 - 22:11
ازدواج و همسرداری
توصیه‌های پیش از ازدواج


قرار نیست همین که به دوره نوجوانی و جوانی رسیدید و سن و سال‌تان برای ازدواج مناسب بود، دست به کار شوید و دنبال شریک زندگی‌تان بگردید. البته درست است که سن و سال یکی از مهم‌ترین معیارها برای داشتن ازدواجی موفق است ولی همه چیز نیست؛ به این معنی که تمام دخترها و پسرهایی که به سن ازدواج می‌رسند، آماده پذیرش این مسئولیت نیستند و بواقع نمی‌توانند در زندگی مشترک‌شان موفق شوند.
پس اگر شما هم به فکر ازدواج افتاده‌اید یا می‌خواهید همسر آینده‌تان را انتخاب کنید، اول با خودتان روراست باشید؛ فکر کنید واقعا آماده ازدواج و زندگی با همسرتان زیر یک سقف هستید یا نه؟ با خودتان خلوت کنید و ببینید چه انتظاری از زندگی مشترک دارید و با چه هدفی می‌خواهید این مسیر نو و ناشناخته را آغاز کنید؟ متخصصان و مشاوران هم این نظر را تائید می‌کنند و می‌گویند پیش از ازدواج باید خودتان را بهتر بشناسید و به طور دقیق نیازها و اهداف‌تان را تعیین کنید تا بتوانید زندگی مشترک موفقی داشته باشید.

چرا ازدواج می‌کنید؟

تا به حال این سوال را از خودتان پرسیده‌اید؟ این که چرا و برای چه ازدواج می‎کنید؟ اگر پرسیده‌اید که چه بهتر اما اگر هنوز به فکر نیفتاده‌اید یا تلاش کرده و پاسخی برای آن پیدا نکرده‌اید، همین الان صادقانه به این سوال فکر کنید و به خودتان پاسخ دهید و بدون تعارف، دلایلی را که باعث شده وارد این مسیر شوید، مشخص کنید. حتی بد نیست فهرستی از مزایا و معایب طرف مقابل و همسر آینده‌تان تهیه کنید و خوبی‌ها و بدی‌های رابطه‌تان و زندگی مشترکی را که قرار است در آینده داشته باشید، بنویسید.

اگر قرار است خودتان را مجبور (لطفا به کلمه مجبور دقت کنید) به ازدواج کنید، بهتر است همین الان مسیرتان را تغییر داده و به زندگی مجردی‌تان ادامه دهید. اگر می‌خواهید همسر آینده‌تان را وادار به این کار کنید نیز بدانید چنین ازدواجی به نفع هیچ یک از شما دو نفر نخواهد بود. پس به هیچ وجه مرتکب چنین خطاهایی نشوید و یادتان باشد برای فرار یا اجتناب از چیزی، تن به ازدواج ندهید که این نوع ازدواج نمی‌تواند عامل خوشبختی‌ شما باشد.

ازدواج موفق یا عروسی باشکوه؟

جشن عروسی، کیک دو طبقه، گل‌های رنگارنگ، لبخندها و تبریک‌ها و... همه اینها بسیار باشکوه، هیجان‌انگیز و دوست‌داشتنی است، اما یادتان باشد منظور از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک فقط همین‌ها نیست. زندگی و یک عمر همراه شدن با فردی دیگر، موضوعی بسیار مهم‌تر و البته طولانی‌تر از این مهمانی‌هاست و برای همین بیشتر باید به آن فکر کنید؛ البته بدون هیجان و با تعقل و تأمل.

یادتان باشد مراسم عروسی فقط یک روز است، اما ازدواج باید یک عمر پایدار بماند و همین موضوع اهمیت انتخاب همسری مناسب را بیشتر و بهتر نشان می‌دهد. البته یادتان باشد، این یک عمر زندگی هم باید کیفیت داشته باشد؛ یعنی این که هدف فقط زندگی کردن در کنار و همراه با فردی دیگر نیست. این دو نفر باید کنار هم و همراه هم زندگی شاد، شیرین و موفقی را تجربه کنند؛ در کنار هم رشد کنند و به ایده‌آل‌های خود برسند.

پس از همین امروز درباره 50ـ40 سال آینده‌تان خوب فکر کنید و حداقل به همین اندازه که برای برنامه‌ریزی مراسم عروسی و نامزدی وقت می‌گذارید، به داشتن زندگی موفق در آن سال‌ها هم فکر و برایش برنامه‌ریزی کنید.

چقدر هزینه می‌کنید؟

یادتان باشد گاهی برای داشتن رابطه‌ای موفق، بسیار بیشتر از آنچه انتظار می‌رود هزینه می‌کنیم و همین موضوع می‌تواند کم‌کم مشکلاتی را پیش روی ما قرار دهد. به عنوان نمونه زن و شوهرهایی که پس از ازدواج براحتی شغل قبلی، دوستان‌شان و حتی خانواده را کنار می‌گذارند و برای داشتن یک زندگی مشترک با همسری که انتخاب کرده‌اند، از همه اینها می‌گذرند، باید دقت کنند هزینه زیادی برای زندگی مشترک‌شان پرداخته‌اند که شاید بعد از گذشت چند سال خیلی منطقی به نظر نرسد.

پس از همین امروز که دارید برای تشکیل زندگی مشترک برنامه‌ریزی می‌کنید، به فکر باشید و بدانید هر چیزی باید سر جای خودش باشد.

مترجم: زهره شعاع

http://press.jamejamonline.ir/Newspreview/1618917430401568003
شنبه 8/6/1393 - 22:11
آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم:لوبیا چشم بلبلی: یک لیوان ، برنج: چهار پیمانه ، شوید خشک: پنج قاشق غذا‌خوری، روغن: نصف لیوان، نمک و زردچوبه و زعفران: به اندازه لازم، پیاز سرخ شده: سه قاشق غذا‌خوری ، آب برای پخت برنج: هفت پیمانه 
طرز تهیه: برنج را چند ساعت قبل از پختن بشویید و روی آن آب و نمک بریزید. لوبیا را بپزید و آب آن را صاف کنید. روغن و لوبیا را به برنج اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی آب برنج در حال اتمام بود، شوید را با آن مخلوط کنید و حرارت را کم کنید و برنج را دم بگذارید. پیاز سرخ شده را با زردچوبه کمی تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شود. برنج دم‌کشیده را در دیس مناسب بکشید و روی آن را با پیاز سرخ شده یا پلو زعفرانی تزئین و سرو کنید.
دوشنبه 15/2/1393 - 22:21
آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم برای چهار نفر:تخم‌مرغ: پنج عدد، آرد: سه قاشق غذا‌خوری، فلفل و زردچوبه و نمک: به اندازه لازم، روغن: به اندازه لازم، پیاز: یک عدد متوسط، شوید خشک: یک قاشق سوپ‌خوری 
جام جم سرا:

طرز تهیه:

ابتدا در یک ظرف مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز را خرد کنید و در روغن سرخ کنید آرد را هم اضافه کنید و به همراه زردچوبه آنها را هم تفت دهید. به اندازه پنج تا شش لیوان آب را به آرامی روی آرد سرخ شده بریزید و مرتب به هم بزنید تا صاف و یکدست شود. فلفل و نمک و شوید خشک را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. چهارعدد از تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال خوب به هم بزنید وکم کم به غذا اضافه کنید و صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها بسته شوند و غذا به غلظت مناسب برسد. تخم‌مرغ پنجم را نیمرو کنید. و بعد از کشیدن اشکنه در ظرف مناسب، تخم‌مرغ نیمرو شده را به عنوان تزئین، روی آن قرار دهید و سرو کنید.
دوشنبه 15/2/1393 - 22:21
آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم: پیاز بزرگ: یک عدد، دنده گوسفندی: ۷۰۰ گرم، سیر: یک حبه، ماست چکیده: یک فنجان، روغن زیتون: نصف فنجان، نمک و فلفل: به اندازه لازم
جام جم سرا:

طرز تهیه:

ابتدا در یک ظرف مناسب پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سیر را هم با پشت کارد فشار دهید و آن را له کنید. سیر له شده را با روغن زیتون و ماست چکیده به آب پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید. به این ترتیب سس مخصوص این کباب آماده شده است. دنده‌ها را با دقت از هم جدا کنید و سعی کنید انتهای دنده‌ها داخل گوشت بماند و شکل ظاهر آنها حفظ شود. دنده‌ها را به مدت 8 الی 10 ساعت در سس مخصوص بگذارید و در یخچال نگهداری کنید. در آخرین مرحله نمک را به گوشت اضافه کنید و آنها را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید.
دوشنبه 15/2/1393 - 22:21
آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم:مرغ: 500 گرم، قارچ: 150 گرم، روغن مایع: دو قاشق غذا‌خوری، کدو سبز: دو عدد، آلو بخارای خیس شده: نصف لیوان، رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذا‌خوری ، فلفل دلمه خرد شده: یک لیوان ، سیر: یک حبه، زردچوبه یا زعفران و نمک و فلفل: به اندازه لازم ، پیاز متوسط: یک عدد
طرز تهیه: مرغ را در مقداری روغن سرخ کنید. پیاز را خرد کرده و با آن تفت دهید. سپس آلو‌ها را به آن اضافه کنید و با یک لیوان آب بپزید. فلفل دلمه خرد شده و سیر و قارچ و رب گوجه را تفت دهید. کمی آب روی آنها بریزید و حرارت دهید تا نرم شوند.

در آخرین مرحله از پخت کدو‌های حلقه شده و نمک و فلفل و زعفران و زردچوبه را اضافه کنید و بگذارید مواد باهم بجوشند و طعم هم را بگیرند. برای چاشنی از یک قاشق غذا‌خوری آب لیمو استفاده کنید.
دوشنبه 15/2/1393 - 22:21
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم- اسفناج تازه: ۳۰۰ گرم|تخم‌مرغ: سه عدد|ژامبون مرغ: ۲۵۰ گرم|روغن زیتون: سه قاشق|سس سیر: نصف فنجان|نمک: به اندازه لازم|پنیرخرد شده: نصف فنجان​.
مواد لازم سس سیر: خردل: نصف قاشق مربا‌خوری ، روغن زیتون: دو قاشق غذا‌خوری ، سرکه سیب: دو قاشق غذا‌خوری، سیر رنده شده: دو حبه​برای تهیه این سس همه این مواد را با هم مخلوط کنید و روی سالاد بریزید. دقت کنید که روغن زیتون را در آخرین مرحله از تهیه سس اضافه کنید.



طرز تهیه سالاد: ژامبون را خرد کنید و با یک قاشق روغن زیتون سرخ کنید. اسفناج‌ها را خرد کنید و با پنیر خرد شده و ژامبون مخلوط کنید و به تعداد تخم‌مرغ‌ها تقسیم کنید و در بشقاب مخصوص سرو بریزید. تخم‌مرغ‌ها را جدا نیمرو کنید و روی هر ظرف یک عدد تخم‌مرغ نیمرو شده بگذارید وبعد سس مخصوص را روی آنها بریزید. می‌توانید برای تزئین این سالاد از تعدادی زیتون استفاده کنید.
دوشنبه 15/2/1393 - 22:21
پوست و مو
 
فصل بهار با وجود تمام زیبایی ها و طراوت هایی که همراه دارد، به دلیل شروع کار و فعالیت انسان ها و حضور بیشترشان در طبیعت، مشکلاتی را برای آن ها به ارمغان خواهد آورد. از جمله این بیماری ها می توان به بیماری های پوستی اشاره کرد که در ادامه همراه با راههای پیشگیری از آن ذکر شده است.

بیماری های پوستی فصل بهار به ۲ گروه کلی تقسیم بندی می شوند. بخشی از این بیماری ها به دلیل تغییرهای طبیعت رخ می دهند. این تغییرها شامل تابش نور خورشید، حیات مجدد درختان، گل ها، گیاهان و گرده افشانی آنها و تکثیر و زادوولد حشرات و مایت هاست. گروه دوم بیماری های پوستی به فعالیت انسان ها و تغییرهای رفتاری آنها در فصل بهار وابسته است و براساس شغل و کاری که انجام می دهند متفاوت خواهد بود.

 

  

 

مشکلات پوستی ناشی از فعالیت های شغلی در فصل بهار

فعالیت کارگران ساختمانی است. یک بیماری پوستی بسیار مهم بین کارگران ساختمانی درماتیت یا اگزمای سیمانی است. کارگرانی که دچار این مشکل پوستی می شوند باید شغلشان را تغییر دهند زیرا اگر کارگری به سیمان حساس باشد و بار اول در تماس با سیمان دچار عارضه شود و رعایت نکند دفعه های بعد حتی وقتی از کنار ساختمان در حال ساخت عبور و گردوخاک حاصل از آن را در محیط استنشاق می کند، دچار عارضه اگزمای سیمانی خواهد شد. بعضی از افراد هم پس از مراجعه به کلینیک های پوست از خارش شدید بدن به خصوص در فصل بهار و تابستان شکایت می کنند در حالی که هیچ مشکل داخلی خاصی ندارند اما در شرح حالشان مشخص می شود در نزدیکی محل زندگی شان کار ساخت وساز ساختمان انجام می شود. در واقع استنشاق گردوخاک کار ساختمان سازی که وارد محیط خانه آنها می شود از یک طرف و پتانسیل درونی موجود در فرد، باعث ابتلای او به اگزما می شود.

پیشگیری: هنگام کار با مواد ساختمانی حتما دستکش بپوشید، ماسک بزنید یا از کنار ساختمان های در حال ساخت عبور نکنید.

بیماری های دامداران: فصل بهار فصل فعالیت دامداران و شروع جابجایی، ییلاق و قشلاق، تراشیدن موی دام ها، مراقبت از زادوولدشان و... است در نتیجه تماس پوستی آنها با حیوانات افزایش می یابد. در نتیجه بیماری های قارچی مشترک بین حیوان و انسان بین دامداران بیشتر دیده می شود. نکته مهم اینکه شدت بیماری قارچ های حیوانی بسیار شدیدتر از قارچ های ساده است و فرد را دچار عفونت های وسیع و گسترده می کند و بیماران باید علاوه بر مصرف داروهای ضدقارچ از آنتی بیوتیک استفاده کنند.

پیشگیری: توصیه مهم به همه دامداران این است که حتما با پوشش کافی و با دستکش مناسب به سمت دام هایشان بروند و پس از کار حتما دست هایشان را با آب و صابون بشویند و ضدعفونی کنند و از بردن لباس های کار به خانه جدا بپرهیزند زیرا می توانند به راحتی بیماری را به داخل خانه و خانواده منتقل کنند.

 

بیماری های ورزشکاران: با توجه به هوای معتدل بهاری فعالیت های ورزشی در فصل بهار افزایش پیدا می کند و افرادی که تمایل بیشتری به انجام فعالیت های بدنی و ورزشی دارند بیشتر عرق می کنند. بیماری هایی که با تعریق بدن در ارتباط هستند شامل فعالیت قارچ های سطحی ورسیکالر است که ضایعه هایی را در پوست ایجاد می کند. حتما شنیده اید بعضی از افراد به دلیل ورزش یا پیاده روی در فصل بهار، دچار راش ها یا سوختگی کشاله ران می شوند. علت این بیماری عرق کردن در ناحیه کشاله ران است. از طرفی پوست این ناحیه بهم ساییده شده و التهاب و ناراحتی را دوچندان می کند و فرد هنگام راه رفتن اذیت می شود. از سوی دیگر مواد موجود در عرق از جمله کلرورسدیم باعث می شود کشاله ران یا زیر بغل دچار سوختگی و ناراحتی شود و مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند.

پیشگیری: بعد از هر فعالیت ورزشی استحمام و خوب خودتان را خشک کنید و لباس های نخی گشاد بپوشید.

بیماری های کشاورزان: با شروع فصل بهار کشاورزی و تماس با انواع سموم و به خصوص کار و تلاش زیر نور آفتاب شاهد بیماری های پوستی مختلفی در بین کشاورزان هستیم.

پیشگیری: هنگام کار از کلاه و لباس های مناسب استفاده کنید تا تماس با نور آفتاب به حداقل برسد. هنگام استفاده از سموم نیز حتما ماسک بزنید و لباس های مناسب و دستکش بپوشید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟ در صورت وجود هر ضایعه ای روی پوست باید به پزشک متخصص پوست مراجعه و آن را بررسی و درمان کرد.

بیماری های ناشی از احیای دوباره درختان و گیاهان

رشد گل ها و گیاهان و گرده افشانی آنها در فضا به ۲ صورت مستقیم و غیرمستقیم روی پوست اثر می گذارند. یکی از مهم ترین بیماری های پوستی که به صورت مستقیم از ترشح گل ها و گیاهان ایجاد می شود، بیماری فیتوفتودرماتیت نام دارد. این بیماری در افرادی که بیشتر در طبیعت حضور دارند یا در باغداران و باغبانی هایی که در باغ ها و مزارعشان کار می کنند و با گل ها و گیاهان متعددی سروکار دارند دیده می شود. به این صورت که ترشح های حاصل از گل ها و گیاهان روی پوست این افراد می نشیند و وقتی در معرض آفتاب قرار می گیرند، شروع به فعالیت کرده و به راحتی در پوست نفوذ می کنند و باعث ایجاد لک های قهوه ای در پوست می شوند. این بیماری در فصل بهار که گرده گل ها و گیاهان و تابش نور خورشید افزایش می یابد، شیوع بیشتری دارد.

اگزمای دست و پا: این بیماری نیز در اثر تماش مستقیم با گل و گیاه ایجاد می شود. اگر فردی مختصری هم زمینه اگزما داشته باشد به این بیماری گرفتار خواهد شد. باید بدانید اگزما ۲ علت دارد؛ یک علت آن وجود عوامل داخلی در بدن فرد است که او را مستعد بروز اگزما می کند. علت دوم هم وجود عوامل خارجی است. وقتی فردی پتانسیل ایجاد اگزما را داشته باشد وقتی در معرض عوامل خارجی قرار می گیرد دچار اگزما می شود.

درماتیت آتوپیک: بیماری دیگری است که از راه غیرمستقیم و جذب عمومی یا راه تنفسی روی پوست ایجاد می شود. با توجه به اینکه در فصل بهار بیماری آسم به خصوص در کودکان شیوع بیشتری پیدا می کند، بیماری های آتوپیک درماتیت یا التهاب پوستی ناشی از آلرژی نیز افزایش می یابد. در چنین شرایطی، ممکن است پوست بدن هنگام تماس فرد با مواد آلرژن به خصوص گرده گل ها و... به شدت دچار خارش شود. علت اصلی این خارش ها استنشاق گرده گل ها و سپس وارد شدن آنها به خون و اثرگذاری آنها روی پوست است. در این صورت پوست دچار خشکی، خارش و حتی کهیر و آنژیوادم می شود.

پیشگیری: پوشش بدنتان را کامل کنید. اگر در برابر گرده گل ها و گیاهان حساس هستید حتما ماسک بزنید و تا حد امکان در باغ ها یا اماکنی که گرده گل ها زیاد است نروید. در صورتی که فردی به دلیل شغلش ناچار است در طبیعت و در تماس با گرده گل ها و گیاهان باشد و دچار عوارض متعدد پوستی می شود، می تواند با نظر پزشک قبل از حضور در محل کار از داروهای آنتی هیستامینی استفاده کند تا مانع بروز عوارض پوستی شود یا شدت آنها را کمتر کند.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟ اگر ناخواسته وارد محیط های طبیعی و با تماس گرده گل ها دچار مشکل شدید حتما به پزشک مراجعه و با نظر او از داروهای آنتی هیستامینی استفاده کنید. توصیه می شود نام گیاهانی که در تماس با آنها دچار عارضه می شوید را یادداشت کنید تا دوباره در معرض آنها قرار نگیرید.

مشکلات پوستی ناشی از تغییرهای غذایی در فصل بهار

یکی از سنت های ما ایرانیان به خصوص در ایام نوروز، استفاده از انواع آجیل و شیرینی ها برای پذیرایی از میهمانانمان است. این مواد به دلیل ترکیب ها و افزودنی های مختلفی که دارند، یکی از دلایل بروز و ایجاد برخی حساسیت های پوستی هستند.

پیشگیری: از خوردن موادی که نسبت به آنها آلرژی دارید، بپرهیزید و در مصرف موادی که خوردنشان را برای اولین بار تجربه می کنید زیاده روی نکنید.

مشکلات پوستی ناشی از زاد و ولد حشرات در فصل بهار

فصل بهار فصل تخم گذاری و ازدیاد حشرات است. به همین دلیل یکی از دلایل مراجعه افراد به درمانگاه های پوست ناشی از نیش حشرات است. مهم ترین مشخصه نیش حشرات، تورم، قرمزی و یک نقطه سیاه در مرکز تورم است که نشان دهنده نیش حشره است. از مهم ترین حشره گزیدگی ها، می توان به گزش نیش زنبور، گزش ساس به خصوص در زندان ها، اردوگاه ها و... اشاره کرد.

پیشگیری: سعی کنید در طبیعت باز و بیرون از خانه نخوابید. روی چمن ها دراز نکشید یا اینکه زمین را به طور کامل بپوشانید و از زیرانداز های مناسب استفاده کنید. برای خوابیدن در محیط های باز، بهتر است کیسه خواب داشته باشید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟ اگر در اثر تماس یا گزش حشره دچار کهیر شدید، سریع به پزشک مراجعه کنید و شاید لازم باشد از داروهای تزریقی استفاده کنید زیرا ممکن است بعضی از حشره گزیدگی ها فرد را وارد شوک کند. به خصوص گزش زنبورها را جدی بگیرید. در صورتی که دچار گزش های معمولی حشره ها شدید در محل گزش پماد بتامتازون یا یک پماد استروییدی ضدخارش بزنید و به هیچ وجه محل گزش حشره را نخارانید. زیرا در اثر خارش زیاد، پوست آن ناحیه آسیب می بیند و خودش محلی برای ورود باکتری یا ایجاد عفونت می شود.

بیماری های ناشی از تابش نور آفتاب

در فصل بهار علاوه بر اینکه شدت نور آفتاب افزایش پیدا می کند و روزها بلندتر می شوند، ترکیب نور آفتابی که به زمین می رسد تا اندازه ای متفاوت تر از نورخورشید در فصل های پاییز و زمستان است و UVB بیشتری در فصل بهار به زمین می رسد. در نتیجه تغییرهای پوستی ای که با UVB مرتبط است معمولا در این فصل بیشتر دیده می شود. مثل شیوع تبخال در فصل بهار، آفتاب سوختگی و... از بین بیماری هایی که با نور آفتاب مرتبط هستند و با افزایش تابش نورآفتاب در فصل بهار افزایش می یابند، می توان به لوپوس و بیماری بسیار شایع این فصل یعنی PLE اشاره کرد.

 PLE به معنی بروز ضایعه های پوستی ناگهانی به خصوص در قسمت هایی است که نورآفتاب بیشتری به آنجا می رسد. این بیماری عمدتا در قسمت های پشت دست، ساعد و در موارد کمتر در پوست صورت، پشت و جلوی گردن دیده می شود. علت ایجاد این بیماری برداشته شدن ناگهانی پوشش لباس از روی دست ها یا پوشیدن لباس های یقه باز در فصل بهار است. در این فصل به دلیل کار و فعالیت و بالازدن آستین ها یا پوشیدن لباس های آستین کوتاه، پوستی که حدود ۶ ماه به وسیله لباس پوشیده شده بود به یکباره در معرض تابش نورخورشید قرار می گیرد، فوق العاده حساس می شود و ضایعه های PLE در آن بروز می کند. جالب اینکه این ضایعه ها بیشتر در خانم های خانه دار دیده می شود که به دلیل انجام خانه تکانی آستین ها را بالا می زنند و در حیاط منازل به شستن فرش، موکت و... می پردازند.

لک های پوستی: مشکل پوستی دیگری که در برخی افراد به دلیل مصرف برخی داروها ایجاد می شود، لک های پوستی است. مصرف برخی داروها مثل کپسول داکسی سایکلین، کپسول تتراسایکلین، برخی داروهای اعصاب و روان، داروهای ضدمالاریا مثل هیدروکسی کلروکین و برخی داروهای تزریقی ضددرد از راه خون جذب می شوند و به پوست می رسند و درست در قسمت هایی که پوست در معرض آفتاب یا نورهای فلورسنت قرار می گیرد، باعث ایجاد لک می شوند.

پورفیری جلدی: بیماری دیگری که با تابش نور آفتاب ایجاد می شود، بیماری پورفیری جلدی نام دارد. افرادی که نوعی اختلال ژنتیکی دارند در تماس با نورخورشید دچار ضایعه های وزیکولر یا ضایعه های آبدار و خارش دار در پشت دست می شوند و در تشخیص افتراقی PLE قرار می گیرند.

لک های خورشیدی: بیماری دیگری که در فصل بهار در اثر افزایش تابش نور خورشید دیده می شود، زخم های کوچکی در حلقه بالایی گوش یا گونه کودکان است که معمولا از خود جوشگاه نیز به جا می گذارند.

کهیر آفتابی: بیماری شایع بعدی که بیشتر در خانم ها و در فصل بهار دیده می شود، کهیر آفتابی است. این بیماری بیشتر در سر و صورت رخ می دهد و به شدت خارش دار است.

پیشگیری: برای پیشگیری از بیماری های ناشی از تابش نور خورشید به خصوص بیماری PLE باید لباس آستین بلند بپوشید و

کرم ضدآفتاب بزنید. اگر پوست حساسی دارید، دستکش نخی دست کنید و در ساعت هایی که نور آفتاب شدت بیشتری دارد از خانه خارج نشوید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟ توجه داشته باشید با دیدن هر ضایعه ای در پوست حتی یک ضایعه کوچک حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید زیرا تشخیص های افتراقی مختلفی برای بیماری های پوستی ناشی از نورآفتاب وجود دارد. پس اجازه دهید برای یک بار هم که شده ضایعه ها به وسیله پزشک معاینه شوند. گاهی ممکن است برای تشخیص دقیق بیماری، آزمایش های تکمیلی تری انجام شود.

نویسنده: دکتر ناصر عمادی

منبع: روزنامه جام جم
دوشنبه 15/2/1393 - 22:20
تغذیه و تناسب اندام
 
از وقتی دندان های پسرم شروع به درآمدن کرد، اعتصاب غذا کرده و حتی یک قاشق هم غذا نمی خورد. هر ترفندی که بلد بودم از اجبار گرفته تا تشویق و بازی به کار گرفتم ولی فایده ای نداشت و هر غذایی را که قبلا با اشتها می خورد، پس می زد...

 

  

 

با این اوضاع در ماه فقط ۲۵۰ گرم به وزنش اضافه شده بود و نگرانی من روزبه روز بیشتر می شد. اطرافیانم هرکدام تجربه هایشان می گفتند، یکی از دوستانم می گفت: «اگر شیر دادن به او را قطع کنی، مجبور می شود غذا بخورد.» این توصیه بیشتر از بقیه تکرار می?شد و ذهنم را مشغول کرد. شاید این مشکل، مشکل شما هم باشد.

بسیاری از کودکان چون به شیر مادر وابسته شده اند، بعد از ۶ ماهگی خوب غذا نمی خورند و گاهی به مادران توصیه می شود دیگر به کودک شیر ندهند تا خوب غذا بخورد. آیا این کار درست است؟ نه، بعد از ۶ ماهگی، مادر باید غذاهایی که برای رشد کودک مناسب است، برایش درست کند ولی هرگز نباید به زور و اجبار به او غذا بدهد. شکل غذای کودک خیلی اهمیت دارد چون مادر باید تمایل کودک را در نظر بگیرد و مطابق تمایل او برایش غذا را خوشمزه درست کند تا بی اشتهایی کاذبش برطرف شود. تنوع غذایی هم در غذای تکمیلی کودک اهمیت خاصی دارد، چون تنوع هم باعث می شود اشتهای کودک تحریک شود و غذا بخورد و هم در پایش رشد کودک تاثیر می گذارد.

اما گاهی کودکان با وجود این کارها تمایلشان را به غذا خوردن از دست می دهند و وزن کم می کنند. در این موارد چه باید کرد؟ در برخی مواقع مانند زمانی که بچه اسهال دارد یا می خواهد دندان دربیاورد، بی اشتها می شود و ممکن است وزنش کاهش پیدا کند. مادر باید به جای نگرانی یا اصرار به غذا خوردن در این دوره ها، بعد از بهبود به تدریج و باحوصله و صبر به کودک غذا بدهد و در ماه های بعد، کمبود وزن او را جبران کند، اما گاهی بچه ها اعتصاب غذا می کنند و حتی اگر به روز و اجبار به آنها غذا بدهیم، غذا را برمی گردانند. در چنین مواردی مادر باید صبور باشد و هر غذایی که کودک بیشتر دوست دارد برایش درست کند و برای مدتی غذاهایی که تمایلی به آنها ندارد به او ندهد. مثلا اگر سوپ دوست دارد، ۳ ۲ بار در روز به او سوپ دهد و نگران نباشد و هرگز به زور و اجبار به کودک غذا ندهد، چون بی نتیجه خواهد بود.

اگر شیر مادر کافی نبود چطور؟ می توان شیر پاستوریزه را جایگزین کرد؟ اگر مادر اصول شیردهی را بداند و رعایت کند و بچه روی منحنی پایش، رشد خوبی داشته باشد، نباید تا ۲ سالگی به دلایل مختلف که اغلب هم پایه علمی ندارند، شیردهی را قطع کرد. دادن شیر پاستوریزه بعد از یک سالگی به عنوان وعده غذای کمکی پس از شیردهی مادر منعی ندارد. پایش رشد به تغذیه با شیر مادر و غذای کمکی بستگی دارد. اگر منحنی پایش رشد روند بالارونده نداشته باشد، یعنی یا در تغذیه کمکی یا شیر مادر مشکلی وجود دارد و پزشک باید بررسی کند. گاهی منحنی پایش رشد مقطعی کند می شود و بالا نمی رود مثلا به علت بیماری یا دندان درآوردن، کودک خوب غذا یا شیر مادر را نمی خورد که در این موارد جای نگرانی نیست و با بهبود کودک می توان کمبود وزن را جبران کرد.

 

اصلا چرا باید غذای کمکی را به بچه زیر یک سال بدهیم؟ مگر شیرمادر به تنهایی کافی نیست؟ تغذیه شیرخواران به علت رشد سریع آنها به خصوص تا یک سالگی، اهمیت زیادی دارد. وزن کودک در یک سالگی معمولا باید ۳ برابر وزن تولد باشد و تا ۲ سالگی معمولا ۲ تا ۳ کیلوگرم به وزن کودک افزوده شود. در ۶ ماهگی ۷۰ درصد وزن گیری کودک از شیر مادر است و از ۶ ماهگی به بعد برای تامین انرژی موردنیاز روزانه شیرخوار باید از تغذیه تکمیلی کمک بگیرد.

برخی والدین تصور می کنند اگر کودک خودش غذا بخورد، تمایلش برای غذا خوردن بیشتر می شود. از چه سنی می توان این کار را انجام داد؟ از ۲ سالگی به بعد کودک تمایل دارد خودش غذا بخورد و والدین باید به او کمک کنند تا آزادانه غذا بخورد و آنها نیز در عین حال که به او کمک می کنند، کنترلش کنند. تا قبل از ۲ سالگی توصیه نمی کنیم بچه ها خودشان غذا بخورند.

بچه را هرگز نباید از شیر مادر محروم کرد

زمانی که مادر دچار سرماخوردگی است یا به هر بیماری ویروسی دچار شده، می تواند ماسک بزند و به شیرخوار شیر بدهد. حتی اگر آنتی بیوتیک بخورد نیز نباید شیردهی قطع شود، چون برخی آنتی بیوتیک ها به شیر مادر وارد نمی شود و مشکلی برای کودک ایجاد نمی کند. ما حتی در مواردی که کودک به لاکتوز شیر مادر حساسیت دارد و دچار دل دردهای شدید می شود و مدام بی قراری می کند نیز هرگز توصیه نمی کنیم شیردهی قطع شود بلکه به مادر توصیه می کنیم لبنیات نخورد. خلاصه اینکه بچه را هرگز نباید از شیر مادر محروم کرد.

نویسنده: مهدیه آقازمانی

منبع: روزنامه سلامت
دوشنبه 15/2/1393 - 22:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته