• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 210
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 3470روز قبل
بیماری ها


سیستم گوارشی بدن بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان راحت آن را درک کرد و مشکلاتی که در آن به وجود می آید نیز بسیار پیچیده هستند ولی می توان از آن ها پیشگیری کرد.
به گزارش گروه خوااندنی های باشگاه خبرنگاران،حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که ناگهان در دلتان دردی را احساس کنید که امان از شما بگیرد در حالی که دلیل آن را هم نمی دانید. این دردها غالبا گذری هستند و به علت سوزش هایی است که در معده شما ایجاد می شود. برای اینکه بدانید این مشکل از کجا شروع شده است باید این مطلب را تا انتها دنبال کنید:

** غذاهای چرب : اولین و مهمترین دلیلی که ممکن است یک سوزش زیاد را در معده شما ایجاد کند غذاهای چربی است که ممکن است در طول روز مصرف کنید. بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که خوردن غذاهای چرب در شب می تواند بیشتری سوزش را در معده شما ایجاد کند. 

** نوشابه های گازدار: دلیل دوم به وجود آمدن سوزش های معده استفاده از نوشابه های گازدار است. این نوشابه ها اسید معده را تحریک می کنند که باعث به وجود آمدن سوزش های زیاد در شکم شما می شود. به هیچ عنوان از نوشابه های گزدار استفاده نکنید چرا که نه تنها دستگاه گوارش شما را از بین می برد باقی قسمت های بدن را نیز تهدید می کند.

** استرس: بزرگترین دشمن بدن و عاملی که بسیاری از بیماری ها را به وجود می آورد در درد معده نیز بیکار نیست. تحقیقات جدید نشان می دهد، زمانی که شما دچار استرس می شود تا 60 درصد بیشتر احتمال دارد دچار مشکلات معده و روده شوید. 

**رژیم های نادرست: افرادی که به دنبال لاغر کردن هستند می توانند بیشتر دچار مشکلات معده شوند. تنها خوردن میوه آن هم میوه های اسیدی مانند پرتقال می تواند برای معده بد باشد. البته میزان کم آن ها ایرادی ندارد اما با بیشتر شدن مصرف این میوه مشکلاتی نیز به همراهش خواهد آمد.

** 10: عددی طلایی برای پیشگیری از بروز سوزش های معده است که همیشه باید به یاد داشته باشید. 10 دقیقه ورزش می تواند برای شما بسیار عالی باشد همچنین شب ها دقت داشته باشید که گردن شما در راستای بدن نباشد و حداقل 10 سانتی متر بالاتر از باقی بدن باشد. این باعث می شود تا جریان غذاها در سیستم گوارش بهبود یابد و از سوزش ها جلوگیری می شود.
يکشنبه 4/8/1393 - 21:28
دعا و زیارت

حضرت پاسخ داد: آن دو، روح منند و فاطمه ، مادر ایشان ، دختر من است . هر كه او را غمگین كند مرا غمگین كرده است و هر كه او را شاد كند، مرا شاد گردانیده است.
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران، 
جابر انصارى مى گوید:
به پیغمبر خدا صلى الله علیه و آله وسلم عرض كردم :
در شاءن على بن ابى طالب علیه السلام چه مى فرمایید؟
فرمود:
او جان من است !
عرض كردم :
در شاءن حسن و حسین علیه السلام چه مى فرمایید؟
حضرت پاسخ داد: آن دو، روح منند و فاطمه ، مادر ایشان ، دختر من است . هر كه او را غمگین كند مرا غمگین كرده است و هر كه او را شاد كند، مرا شاد گردانیده است و خدا را گواه مى گیرم ، من در جنگم با هر كس كه با ایشان در جنگ است و در صلحم با هر كس كه با ایشان در صلح است .

اى جابر! هرگاه خواستى دعا كنى و مستجاب گردد، خدا را به اسمهاى ایشان بخوان ، زیرا كه اسمهاى آنان نزد خداوند محبوب ترین اسمها است.


بحار: ج 94، ص 21
يکشنبه 4/8/1393 - 21:28
اهل بیت
مردم بوشهر در نوع سوگواری ایام محرم و ابزار مراسم عزاداری به نوعی متفاوت عمل می‌کنند.
به گزارش خبرنگار خیمه‌گاه باشگاه خبرنگاران، مردم بوشهر آداب و آئین خاصی در ایام عزاداری ماه محرم دارند. 
 
در بوشهر عزاداران دور یکدیگر حلقه می‌زنند و مراسم سینه‌زنی را در مساجد و حسینیه‌ها برگزار می‌کنند. 
 
سینه‌زنی بوشهری به این صورت است که نوحه‌خوان در وسط می‌ایستد و بین 5 تا 20 حلقه انسانی دور او تشکیل می‌شود. سینه‌زن‌ها به صورت دایره‌ای می‌چرخند و حرکت پای آنها با نوای نوحه‌خوان هماهنگی دارد. 
 
در این مراسم عزاداری نوحه‌خوانی ابتدا با ریتم ملایم آغاز می‌شود و سپس تند شده و تا وقتی که نوحه‌خوانی به مقطعی با عنوان "واحد" می‌رسد، نوحه‌های حماسی خوانده، سینه‌زدن‌ها تند می‌شود و پاها به زمین کوبیده می‌شود، این مقطع با یک آهنگ قطع می‌شود و با نوحه‌ای دیگر تکرار می‌شود. 
 
پس از پایان نوحه‌خوانی، سینه‌زنی آغاز می‌گردد. ابزار موسیقی عزاداری نیز در بوشهر متفاوت است. طبل بسیار بزرگی به نام "دمام"، "سنج" و "بوق" مخصوصی با صدای بلند در دسته‌ها نواخته می‌شود. 
 
نواختن "دمام" کار هر کسی نیست و تنها افراد باتجربه به این کار می‌پردازند. 
 
"دمام" زن‌ها یک گروه هستند که یک رهبر به نام "اشکون‌زن"  دارند. ریتم نواختن توسط رهبر گروه با بقیه اعضاء متفاوت است. 
 
تعزیه‌خوانی نیز در بوشهر رواج دارد. تعزیه‌خوان‌ها در میادین بزرگ شهر جمع می‌شوند و صحنه‌های تاسوعا، عاشورا، شام غریبان و سیزدهم محرم (سوم امام حسین (ع)) را به تصویر می‌کشند؛ غذاهای نذری این ایام غالبا محلی هستند. 
 
مردم بوشهر در وعده صبحانه نذری نان و آش بوشهری (آش سبزی و گوشت) تهیه می‌کنند. ناهار و شام نیز شکرپلو و قیمه بوشهری (که چلوقیمه خوانده می‌شود) است. شکرپلو با شکر و زعفران تهیه می‌‌شود و مواد قیمه هم گوشت و نخود له شده است. 
 
حلوای برنجی، حلوای آردی، شله‌زرد و حلیم هم در مناطق مختلف بوشهر به صورت نذری بین مردم عزادار تقسیم می‌شود. 
يکشنبه 4/8/1393 - 21:28
اهل بیت

بعضی از سنت‌های عزاداری کاشان قدمتی صدها ساله دارد و به تاریخ " آل بویه" باز می‌گردد.
به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران؛ مردم شهر کاشان در آخرین روز ذی الحجه با ورود دسته "چاووش عزا" به بازار شهر کاشان از فرا رسیدن این ماه باخبر می‌شوند. اعضای این دسته که اغلب مداحان اهل بیت(ع) هستند هر کدام در مسیر راه، اشعاری را در رثای امام حسین(ع) و واقعه عاشورا می‌خوانند. 



با مرور تاریخچه عزاداری مردم کاشان در مراسم و ایام محرم در شهرهایی همچون نطنز، آران و بیدگل و اردستان به آئین‌های مختلفی از جمله نخل‌‌گردانی،حمل خیمه‌گاه حسینی و شهدای کربلا بر می‌خوریم که از زمان " آل بویه" تا به حال رسم بوده است.مردم این نقاط شهر کاشان در زمان قاجاریه هم با برپا کردن تکایا و آیین‌های تعزیه و نوحه‌خوانی می‌پرداختند. 



عزاداری سنتی ایام محرم در شهر کاشان سابقه‌ای طولانی دارد، به طوری که سابقه برپایی عزاداری‌های امام حسین(ع) در چند هیئت به بیش از دو قرن می‌رسد. مجلس روضه خوانی بیت آیت الله مدنی که بیش از دو قرن نسل به نسل برپا می‌شود نیز از آن دسته است. همچنین مجلس روضه خوانی بیت آیت الله یثربی که یک قرن از سابقه آن می‌گذرد. 






مراسم توغ برداری در کاشان معمولاً در شب و روز عاشورا و شانزدهم محرم است، مرسوم است که دسته‌های عزاداری به دنبال آن به بازار می‌روند و عزاداری می‌کنند.
يکشنبه 4/8/1393 - 21:28
اخلاق

نشانه‌هایی برای دانایی و نادانی!

کلیدهای زندگی برگزیده‌هایی است از کتاب مستطاب «مفاتیح الحیات» نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی که هرشب بخشی از آن پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه خواهد شد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
امام حسین علیه‌السّلام فرمود: از نشانه هاى خوشنامى و نیكبختى همنشینى با خردمندان است و از نشانه هاى اسباب نادانى مجادله با غیر اهل كفر و ستیزه با مسلمانان و مؤمنان است و از نشانه هاى دانا نقّادى و بررسى او بر حدیث خود و دانش او به حقایق فنون رأى و نظر است. 
يکشنبه 4/8/1393 - 21:26
کامپیوتر و اینترنت
اولین گام برای رسیدن به حالت درست تنظیم اندازه صندلی است تا شما را مسلط به کیبورد و ماوس قرار دهد. سپس دست خود را در حالتی بگذارید که آرنج شما زاویه 90 درجه ایجاد کند و معمولا بهتر است ماوس در فاصله کمی از کیبورد قرار داشته باشد.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، یکی از وسایل جانبی و مهم رایانه ماوس است. استفاده درست از این وسیله می تواند باعث بهبود کار شود اما استفاده ناسالم از این وسیله می تواند مشکلاتی مختلفی را برای دست شما ایجاد نماید. در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به نحوه استفاده درست از ماوس رایانه که با رعایت آن می توانید همیشه سالم باشید. 

** ابتدا دقت داشته باشید ماوسی که استفاده می کنید باید کاملا در دست شما جا بگیرد و کف دست باید روی ماوس سوار شود از این رو استفاده از ماوس های کوچک یا خیلی بزرگ می توانند باعث برهم خوردگی نظم استخوان های کف دست باشند و باید از آن ها پرهیز شود.

** محل کاری سالم برای خودتان طراحی کنید تا کمتر به مشکلات سلامتی دچار شوید. اولین گام برای رسیدن به حالت درست تنظیم اندازه صندلی است تا شما را مسلط به کیبورد و ماوس قرار دهد. سپس دست خود را در حالتی بگذارید که آرنج شما زاویه 90 درجه ایجاد کند و معمولا بهتر است ماوس در فاصله کمی از کیبورد قرار داشته باشد.

** نرمش دادن به کف دست و انگشتان را فراموش نکنید. معمولا موس را با دست راست کنترل می کنیم و بیشتر باید این دست را نرمش دهید. دست های خود را کاملا در مقابل خود قرار دهید به طوری که کف دست به سمت سقف باشد سپس به آرامی دست خود را بچرخانید و در این حالت سعی کنید دست را از ناحیه بازو بکشانید. در انتهای نرمش باید کف دست به سمت زمین باشد.

** برای مدت هر 5 دقیقه کار با ماوس یک بار دست خود را برداشته و چند ثانیه ای به آن استراحت دهید. در این مواقع می توانید چند ثانیه ای دست خود را کنار ماوس گذاشته و کمی انگشتان را بکشید. با انجام این تمرینات دیگر مشکلی خاصی به سراغ دست شما نخواهد آمد.
يکشنبه 4/8/1393 - 21:25
سينمای ایران و جهان
 
درست است که ما ایرانی ها اصولا تمایل زیادی به همکاری های مشترک نداریم و دلمان می خواهد تمام موفقیت ها را به اسم خودمان تمام کنیم اما در تاریخ سینمای ایران، بوده اند هنرمندانی که بخش مهمی از موفقیت شان را به دلیل همکاری مدام با یکدیگر به دست آورده اند.

 

  

 

اگر همکاری های موفق در ساخت فیلم های پیش از انقلاب را کنار بگذاریم، باز هم می توانیم در همین ۳۵ سال اخیر دست کم ۱۵ ۱۰ همکار موفق سینمایی را نام ببریم. در این پرونده به بهانه اکران فیلم سینمایی«آرایش غلیظ» و همکاری مجدد حمید نعمت الله و هادی مقدم دوست، کارنامه شش زوج طلایی سینمای ایران بعد از انقلاب را مرور می کنیم.

البته تعداد این همکاری ها بیشتر از اینهاست اما به دلیل محدودیت حجم پرونده، تصمیم گرفتیم شش زوج را با حساسیت زیادی انتخاب کنیم، بنابراین دست روی زوج هایی گذاشتیم که اولا بیشتر از پنج پروژه کنار هم کار کرده باشند، سپس صرفا همکاری شان محدود به تلویزیون نباشد. نسبت فامیلی با هم نداشته باشند و نهایتا هر دو طرف، چهره های شناخته شده ای برای مخاطبان به نظر بیایند.

با در نظر گرفتن این نکات، برخی از زوج های موفق، ناگزیر از پرونده حذف می شوند. بنابراین همکاری مشترک مهران مدیری با سیامک انصاری و پیمان قاسمخانی، مسعود رسام و بیژن بیرنگ، مرضیه برومند با هنگامه مفید و امیرحسین صدیق و سعید جلالی و امیر کاظمی پور به دلیل اینکه بیشتر فعالیت هایشان تلویزیونی بوده، از این جدول خارج می شوند. از طرف دیگر روی گزینه هایی مثل همکاری مشترک رخشان بنی اعتماد و فرید مصطفوی، بهروز افخمی و نعمت حقیقی و ... هم با استناد به اینکه یکی از گزینه ها، چهره شناخته شده ای برای مخاطبان نیست، تمرکز نکردیم.

داریوش مهرجویی/ خسرو شکیبایی

تعداد همکاری: شش فیلم سینمایی

شروع همکاری: مهرجویی وقتی «هامون» را می ساخت کلی فیلم تحسین شده پشت سرش می دید. شکیبایی اما هنوز به شکل گسترده کشف نشده بود و با شاه نقشی به نام حمید هامون به مخاطبان معرفی شد. بعد از آن هم مهرجویی و هم شکیبایی مسیر موفقیت شان را گاهی مشترک و گاهی مجزا ادامه دادند اما این نام هامون است که بر پیشانی هر دو نقش بسته. «بانو»، «سارا»، «پری»، «دختر دایی گمشده» و «میکس» دیگر همکاری این دو بود؛ همه یک طرف هامون یک طرف.

اوج همکاری و موفقیت: به گواه منتقدان حتی دیگر بازی های درخشان زنده یاد شکیبایی ذیل جایگاه هامون قرار می گیرد.

وضعیت کنونی: مهرجویی بعد از «میکس» سودای همکاری با شکیبایی داشت. این همکاری شکل نگرفت تا او تنها در فراغش یک نوشته معروف بنویسد: شش فیلم با او ساختم و شش بار شاهد فوران شور و حال و حس و هنر و مهربانی اش بودم و چه سخت است تحمل این اندیشه که بار هفتمی در کار نخواهد بود. خسرو روحت شاد.

ابراهیم حاتمی کیا/ پرویز پرستویی

تعداد همکاری: چهار فیلم سینمایی و یک سریال

شروع همکاری: ابراهیم حاتمی کیا قبل از «آژانس شیشه ای» خودش را ثابت کرده بود. پرویز پرستویی نیز؛ حکایت «آژانس ...» اما برای هر دو چیز دیگری است. این فیلم شناسنامه حاتمی کیا شده و حاج کاظم برند پرستویی. همکاری این کارگردان بازیگر بعد از آن در فیلم های «روبان قرمز»، «موج مرده»و «به نام پدر» تکرار شد اما همه در سایه «آژانس شیشه ای» بود؛ حتی اگر بدانیم پرستویی در فیلم آخر سیمرغ گرفت.

اوج همکاری و موفقیت: اولین همکاری بهترین همکاری پرستویی حاتمی کیا است و خیلی خوش خیالی است اکر تصور کنیم خاطره «آژانس شیشه ای» برای آنها تکرار شود.

وضعیت کنونی: بعد از «به نام پدر» شایعه اختلاف این دو به گوش رسید اما حاتمی کیا با تکرار جمله معروف که «پرستویی جلد من است» نشان داد دلخوری میانشان وجود ندارد. حتی پرستویی انتخاب اولش برای نقش چمران بود ولی این بازیگر به خاطر اختلاف با مهدی کریمی (تهیه کننده چ) پیشنهاد حاتمی کیا را رد کرد.

ایرج طهماسب و حمید جبلی

تعداد همکاری: حدود ۲۰

شروع همکاری: برای همکاری زوج ایرج طهماسب و حمید جبلی، در واقع نمی شود شروع خاصی معین کرد. این دو در دانشگاه همکلاسی بودند و همان زمان درتئاترهای مختلف دانشجویی و غیردانشجویی همکاری داشتند. با این حال اما شاید بتوان شروع همکاری رسمی آنها در تلویزیون را در پروژه «مدرسه موش ها» در اوایل دهه ۶۰ دانست.

اوج همکاری و موفقیت: اوج همکاری و موفقیت شان را باید از زمان تولید برنامه «صندوق پست» و متولد شدن شخصیت محبوب کلاه قرمزی دانست؛ محبوبیتی که همین حالا هم بعد از گذشت بیش از ۲۰ سال، همچنان در اوج است. نکته قابل توجه اینجاست که از اوایل دهه ۷۰ تا الان، در تمام فیلم ها و مجموعه هایی که هر کدام از این دو نفر تولید کرده اند، نفر دیگر حضور داشته.

وضعیت کنونی: سال گذشته بعد از چند سال، فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و بچه ننه» را به سینما آوردند و مجموعه های کلاه قرمزی هم از سال ۹۰، هر سال در ایام نوروز روی آنتن است.

مسعود کیمیایی و محمدرضا فروتن

تعداد همکاری: شش فیلم سینمایی

شروع همکاری: اولین همکاری مشترک آنها در «مرسدس» شکل گرفت. البته کیمیایی ابتدا قصد داشت نقش اصلی این فیلم را مثل دو کار قبلی اش به فریبرز عرب نیا بسپارد اما به توافق مالی نرسیدند. کیمیایی به دنبال گزینه دیگری بود تا اینکه بازی فروتن را در اپیزود «تماشاخانه» سریال«سرنخ» دید و تصمیم گرفت نقش را به او بسپارد.

اوج همکاری و موفقیت: اوج همکاری موفق این دو را می شود همان «مرسدس» دانست. با اینکه فروتن قبل از آن در چند فیلم بازی کرده بود اما با «مرسدس» شناخته شد. بعد از آن، کیمیایی نقش اصلی فیلم «فریاد» را هم به او داد؛ فیلمی که به دلیل درجه کیفی ج، در سینماهای خوب اکران نشد و چندان به چشم نیامد.

فروتن بعد از آن در«اعتراض» و«سربازهای جمعه»، نقشی فرعی را بازی کرد و برای فیلم «حکم» هم با کیمیایی به توافق نرسید تا اینکه کیمیایی دوباره برای«محاکمه در خیابان» از او دعوت به همکاری کرد.

وضعیت کنونی: سال گذشته، کیمیایی «متروپل» را با همکاری فروتن ساخت و بعد از سال ها نقش اصلی فیلمش را به او سپرد.

داودمیرباقری/ محمدرضا شریفی نیا

تعداد همکاری: دو فیلم سینمایی و چهار سریال

شروع همکاری: همکاری شریفی نیا با میرباقری از سریال «امام علی(ع)» شکل گرفت و پس از آن سراغ«آدم برفی» رفتند. شریفی نیا در هر دو کار مسئولیت انتخاب بازیگران را نیز برعهده داشت و نقشش در همکاری با میرباقری بیش از یک بازیگر بود و البته هست.

او در «معصومیت از دست رفته» باز هم مسئول انتخاب بازیگران بود که به خاطر مسائل فرامتنی نامش در تیتراژ نیامد. این اتفاق «مختارنامه» هم تکرار شد با این تفاوت که این بار جزو بازیگران بود.

رابطه آنها به قدری گرم است که در «یلدا» که میرباقری نقش مشاور کارگردان را برعهده داشت، باز هم شریفی نیا حضور داشت. «مسافر ری» دیگر همکاری این دو است.

اوج همکاری و موفقیت: سریال«امام علی (ع)»

وضعیت کنونی: میرباقری طبق معمول قرار بود از شریفی نیا در قامت بازیگر و انتخاب بازیگر «شاهگوش» استفاده کند اما به دلایلی که ربطی به این دو ندارد، همکاریشان شکل نگرفت.

کمال تبریزی/ حبیب رضایی

تعداد همکاری: شش فیلم سینمایی و یک سریال

شروع همکاری: کمال تبریزی و حبیب رضایی از سال ۱۳۸۲ همکاریشان را با یکدیگر استارت زدند، آن هم با پروژه جنجالی«مارمولک» موفقیت رضایی در مقام بازیگردان و انتخاب بازیگر در دو پروژه«من ترانه ۱۵ سال دارم» و«ارتفاع پست» موجب شد تا کمال تبریزی برای فیلم«مارمولک» از او دعوت کند تا به عنوان بازیگردان و انتخاب بازیگر با این فیلم همکاری کند. این همکاری از سال ۸۲ تا به امروز ادامه داشته است.

اوج همکاری و موفقیت: با توجه به درخشش فوق العاده پرویز پرستویی در فیلم «مارمولک» و کاندیدا شدن او برای بازی در این فیلم در جشنواره بیست و دوم و همچنین تصاحب سیمرغ بلورین توسط رضا عطاران برای فیلم «طبقه حساس» باید این دو فیلم را به عنوان نقاط اوج همکاری این دو محسوب کرد. البته فیلم «پاداش» و انتخاب هوشمندانه حسین معجونی برای نقش اول این فیلم را هم باید جزو کارهای موفق این دو به حساب آورد.

منبع: روزنامه هفت صبح
پنج شنبه 3/7/1393 - 16:59
سلامت و بهداشت جامعه
 
حتما شما هم وقتی دندان هایتان را ارتودنسی کردید، سوال های زیادی درباره زندگی با این سیم ها داشته اید. این نوشته به ۱۰ سوال و جواب رایج درباره همین موضوع می پردازد.

۱.ارتودنسی طول عمر دندان ها را افزایش می دهد؟ مرتب کردن دندان ها موجب قرار گرفتن آنها در موقعیت مطلوب داخل فک می شود که نتیجه آن پخش متوازن نیرو در تمام جهات و کاهش فشار روی ریشه دندان ها است. از طرف دیگر منظم شدن دندان ها به تمیز کردن آنها نیز کمک خواهد کرد.

 

 

۲.ارتودنسی موجب برطرف کردن مشکلات گوارشی هم می شود؟ در حالت عادی هر دندان بالا با دو دندان پایین در تماس است. چنانچه در بیماری این وضعیت دندان وجود نداشته باشد غذا به خوبی آسیاب نشده و هضم غذا و در نتیجه گوارش آن با مشکل روبه رو می شود. درمان ارتودنسی، باعث ایجاد تماس های مناسب و در نتیجه افزایش تاثیر جویدن خواهد شد.

۳.ارتودنسی باعث درمان مشکلات عضلانی هم می شود؟ افرادی که بیشتر فعالیت خود را با دست راست انجام می دهند عضلات قوی تر با حجم بزرگ تر نسبت به دست چپ دارند اما چون دست ها زیر لباس قرار می گیرند تاثیر زیاد و قابل توجهی در بیننده به وجود نمی آورند. حال اگر شخصی به دلایل مختلف مانند عادت کردن یا کوچک بودن فک و... با دندان های یک طرف غذا بخورد، به مرور زمان عضلات یک طرف از طرف دیگر بزرگ تر و صورت وی نامتقارن می شود و چون در برخوردهای اجتماعی صورت اولین قسمتی است که مورد توجه قرار می گیرد، باید حتما نسبت به رفع این مشکل اقدام کرد. البته مشکلات عضلانی زیادی در سیستم جونده شناخته شده اند که با روش های ارتودنسی قابل درمان هستند.

۴.سن مناسب درمان چه سنی است؟ درمان ارتودنسی را می توان از اواخر ۳ سالگی تا زمانی که دندان ها وجود دارند، انجام داد. در سنین پایین و دوره دندان های شیری معمولا برای رفع عادات مضر مانند مکیدن انگشت یا پستانک از دستگاه های ساده ارتودنسی استفاده می شود. پس از آن از حدود ۶ سالگی یعنی زمانی که اولین دندان دائمی(دندان آسیا) رویش پیدا کرد. تغییرات اسکلتال در محدوده سنی خاصی امکان پذیر است و معمولا ارتودنتیست پس از حذف عامل به وجودآورنده نسبت به تغییرات ابعاد فکی در جهت های مختلف اقدام می کند. تا حدود سنین ۱۲ تا ۱۵ سالگی می توان تغییرات اسکلتال و عضلانی مانند بزرگ کردن فک را در بیماران انجام داد. بهترین سن درمان ارتودنسی با دستگاه ثابت، حدود ۱۲ سالگی است. پس از ۱۲ سالگی با افزایش سن بیمار درمان ها باید محافظه کارانه تر انجام شوند. معمولا پس از ۳۰ سالگی اندکی تحلیل استخوان در فک روی می دهد و ارتودنتیست باید نسبت به نحوه درمان، انتخاب نوع درمان و وجود محدودیت ها به بیمار اطلاعات کامل را بدهد.

۵.پلاک های متحرک و سیم ارتودنسی چه فرقی با هم دارند؟ دستگاه متحرک حین درمان توسط بیمار قابل خارج شدن و جای گذاری است اما نوع ثابت را فقط ارتودنتیست می تواند جای گذاری کند و در پایان درمان از دهان خارج کند.

 

۶.نحوه عملکرد دستگاه های ارتودنسی چگونه است؟ دستگاه های ارتودنسی با اعمال نیرو روی دندان موجب جابه جایی آنها می شوند. این نیروها در حد نیروهای بیولوژیک هستند و دندان پزشک با اطلاع کامل از میزان آنها و محاسبه با روش های خاص درمانی اقدام به اعمال آنها می کند. پس از هر جلسه درمانی درد اندکی به وجود می آید که علت آن فعال سازی دستگاه توسط دندان پزشک است. معمولا این درد ۳ تا ۵ روز به طول می انجامد و تا فعال سازی بعدی از بین می رود. برای رفع این درد می توان مسکن مصرف کرد. استفاده کوتاه مدت از داروهای ضدالتهاب هیچ گونه مغایرتی با درمان های ارتودنسی ندارد(استفاده بلند مدت از داروهای مسکن توصیه نمی شود).

۷.آیا درمان ارتودنسی نیاز به آماده سازی قبلی بیماران دارد؟ درمان صحیح ارتودنسی نیاز به نظم خاص و آماده سازی بیماران دارد. این آماده سازی شامل جرم گیری، ترمیم پوسیدگی ها، کشیدن دندان ها (در صورت نیاز) و آموزش بهداشت است. شرط اصلی درمان ارتودنسی موفق، همکاری بیمار و عمل به توصیه های دندان پزشک است. چون درمان ارتودنسی در مدت زمان نسبتا طولانی انجام می گیرد بنابراین علاقه و اشتیاق بیمار در به دست آوردن نتیجه ای خوب، تاثیرگذار است.

۸.وظیفه بیماران حین درمان ارتودنسی چیست و آیا نیاز به رژیم غذایی خاصی است؟ دستگاه های ارتودنسی حساس و آسیب پذیر هستند، پس بیماران باید در حفظ و نگهداری آنها کوشا باشند. از طرف دیگر برای جابه جایی یک دندان، ماه ها زمان لازم است. متاسفانه در صورت آسیب دیدگی دستگاه ها در برخی موارد نتیجه چند ماه زحمت در عرض چند روز یا چند هفته از بین می رود. بنابراین باید در تمام طول مدت درمان از خوردن غذاهای سخت و چسبناک مانند گز، سوهان و نظیر آن خودداری و به جای گاز زدن میوه ها آن را به تکه های کوچک تقسیم و از چنگال استفاده کرد.

۹.آیا برای تمیز کردن دندان ها حین درمان ارتودنسی دستورالعمل خاصی وجود دارد؟ معمولا پس از جای گذاری دستگاه های ارتودنسی به علت افزایش گیر غذایی، میزان باکتری و پلاک در محیط دهان افزایش می یابد و درنتیجه امکان پوسیدگی دندان ها زیاد می شود. بنابراین بیمار باید پس از هر وعده غذا دندان ها و دستگاه ها را به دقت تمیز کند. برای این کار می توان از مسواک معمولی یا مسواک مخصوص ارتودنسی که باعث سهولت در تمیز کردن دندان ها می شود، بدون ضربه زدن، استفاده کرد و بهتر است قبل از خواب از دهان شویه فلوراید دار نیز استفاده شود.

۱۰.تا چه اندازه امکان برگشت درمان های ارتودنسی وجود دارد و چه عواملی در آن دخالت دارند؟ پس از اتمام یک دوره درمانی از وسایل و دستورالعمل های خاصی برای حفظ نتیجه درمان استفاده می شود. متاسفانه برخی از بیماران پس از مشاهده نتیجه مطلوب به این دستورالعمل ها توجه کافی نمی کنند و سهل انگاری آنها باعث جابه جایی ناخواسته دندان ها می شود که میزان این جابه جایی متغیر است. در اینجا دوباره به اهمیت همکاری بیمار با دندان پزشک پی می بریم. نکته دیگر اینکه بدن انسان در برابر تغییرات ناگهانی واکنش های نامطلوبی نشان می دهد. بنابراین، بهتر است درمان های ارتودنسی به صورت آهسته و پیوسته انجام گیرند. عجله عامل شکست بسیاری از درمان های ارتودنسی است.

نویسنده: دکتر سیامک جهان آرا

منبع: روزنامه سلامت
پنج شنبه 3/7/1393 - 16:59
بیماری ها
 
به هر فراموشی ای آلزایمر نمی گویند. نخستین دلیل آن سن فرد است. تا قبل از رسیدن به یک رده سنی خاص ابتلا به آلزایمر بسیار بعید است. بنابراین اگر مثلا ۳۰ سالتان است و بعضی مسائل را فراموش می کنید، دلیل آن مشغله فکری است. این ده نکته نشان می دهد که شخص به آلزایمر مبتلا شده است.

 

  

 

۱ ـ فراموشی

این نوع فراموشی به شکلی است که روندعادی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بویژه وقتی بیماری به مرحله جدی وارد شده باشد. برای مثال فرد حافظه کوتاه مدتش را کاملا از دست می دهد و آنچه در لحظه اتفاق می افتد به خاطر نمی آورد. بیمار اسامی و اشخاص جدید را به جا نمی آورد، اما سراغ افرادی را می گیرد یا افرادی را به یاد می آورد که شاید سال ها پیش از دنیا رفته اند.

۲ ـ چالش حل مسائل

انجام کارهای عادی و روزمره زندگی برای فرد به چالش مهمی تبدیل می شود. در افرادی که به این بیماری مبتلا نیستند هم ممکن است مشکلاتی در حل مسائل پیش بیایدیا نکته ای را اشتباه کنند، اما در افراد مبتلا به آلزایمر انجام کارهای ساده چالش برانگیز می شود. برای مثال فرد نمی تواند ارقام حسابش را جمع بزند یا این که نمی تواند درک درستی از اعداد و ارقام نوشته شده در دفترچه بانکی اش داشته باشد.

۳ ـ ناتوانی در انجام کارها

فرد مبتلا به آلزایمر نمی تواند کارهای روزمره زندگی را به تنهایی انجام دهد. برای مثال فرد دیگر نمی تواند غذا بپزد یا اگر هنوز کارمند است، دیگر نمی تواند کارها را به خاطر بسپرد و بدون خطا آنها را انجام دهد. این شخص از رفتن به مکان هایی که قبلا بارها به آنجا رفته مانند محل کار، منزل اقوام و... ناتوان می شود. فرد بیمار از روشن کردن تلویزیون و انتخاب برنامه یا کانال مورد علاقه ناتوان است.

۴ ـ فراموشی زمان و مکان

انگار که فرد در فضا و مکانی خیالی زندگی می کند. او درک درستی از موقعیت، زمان و مکان ندارد. این افراد ساعت، روز، ماه، فصل و... را گم می کنند. به همین دلیل هم مدام این زمان ها را سوال می کنند. البته ممکن است برای لحظاتی آن را به یاد بیاورند. بنابراین بهتر است برای کمک به آنها موقعیت مکانی و زمانی را به آنها بگویید.

۵ ـ عدم درک تصویر و ارتباط

ضعف بینایی و ناتوانی در دیدن و مطالعه، اختلال در تخمین مسافت، تشخیص رنگ و... از دیگر نشانه های ابتلا به آلزایمر است. گاهی این افراد با نگاه کردن در آینه نیز تصاویر دیگری تشخیص می دهند که دیگران آنها را نمی بینند. واکنش های خود این افراد نیز برای خودشان قابل تشخیص و شناسایی نیست. این اختلال در تشخیص می تواند ناشی از بیماری آب مروارید در این افراد باشد.

۶ ـ اختلال در تکلم و نوشتن

افراد مبتلا به آلزایمر نمی توانند در بحث مشارکت کنند و گاهی باوجود مشارکت در بحث نمی توانند گفت وگو را دنبال کنند و از ادامه صحبت باز می مانند. دلیل آن نیز ناتوانی در انتخاب درست و بجای کلمه هاست. درمواردی نیز به جای کلمه درست، کلمه دیگری به کار می برند. برای مثال اگر قرار است به وجود یا حضور چیزی یا شخصی اشاره کنند، اسم را اشتباه می گویند. در واقع اصلی ترین مشکل آنها ناتوانی در انتخاب درست کلمه و ساختن جمله است.

۷ ـ جاگذاری نادرست

افراد مبتلا به این بیماری نمی توانند اشیا را به مکان اصلی خود بازگردانند یا در مکان درست بگذارند. به همین دلیل هم نمی توانند مکان درست اشیا را به خاطر بسپارند و درصورت نیاز دوباره آن را از جایش بردارند. آنها در پیدا کردن یا بازگرداندن اشیایی که به طور روزمره از آنها استفاده می کنند(مانند کنترل تلویزیون یا لیوان آبی که می نوشند) ناتوان هستند.

۸ ـ قضاوت نادرست

نحوه قضاوت و تصمیم گیری این افراد دچار اختلال است. برای مثال از این که دیگران به آنها آسیب برسانند، بشدت نگران هستند. تصور می کنند حتی اشخاص نزدیک مشغول توطئه برای آنها هستند. از طرفی این افراد به ظاهرشان رسیدگی نمی کنند و حالت نامنظم و شلخته دارند.

۹ ـ گوشه گیری

یکی دیگر از نشانه های ابتلا به آلزایمر گوشه گیری و بی علاقگی برای حضور در جمع است. بی علاقگی به هر نوع فعالیت گروهی، حضور در جمع، انتخاب و انجام یک فعالیت سرگرم کننده، ورزش و... از دیگر نشانه های ابتلا به آلزایمر است. اغلب آنها با حضور درجمع دچار احساس کسالت و خستگی می شوند.

۱۰ ـ تغییرات حسی ـ رفتاری

ساختار رفتاری این افراد به دلیل ابتلا به بیماری دچار تغییر می شود. گیجی و سردرگمی، سوءظن، استرس و اضطراب، هراس و از دست دادن اشتیاق به امور از تغییرات شاخص افراد مبتلا به آلزایمر است.

منبع: سایت آفتاب
پنج شنبه 3/7/1393 - 16:58
آموزش و تحقيقات
 

با بازگشایی مدارس و شروع سواد آموزی دانش آموزان یکی از مسائلی که در آنها محرز می شود مشکلات یادگیری است. والدین انتظار دارند فرزندشان در مدرسه بهترین باشند و براحتی تمام مطالب را بیاموزد.

 

  

 

یکی از مسائلی که در بین دانش آموزان دیده می شود مشکل در یادگرفتن یک یا چند ماده درسی است. در این حالت، دانش آموز در زمینه خاصی با مشکل مواجه شده و دیگر دروس خود را می تواند براحتی بیاموزد.

دانش آموزی که دچار اختلال یادگیری است از نظر هوشی مشکلی ندارد و در حد متوسط یا حتی بالاتر قرار دارد و مشکل جسمانی از لحاظ شنوایی، بینایی و مغزی نیز ندارد و از نظر رفتارهای سازگاری و عاطفی نیز نرمال است اما مساله اینجاست که با وجود این مسائل در برخی از فرآیندهای روانی پایه مانند ادراک دیداری، ادراک شنیداری و درک زبان مشکلی وجود دارد. این اختلالات ممکن است در زمینه زبان گفتاری، زبان نوشتاری (دیکته نویسی)، اختلال خواندن و اختلال ریاضی دیده شود.

اختلالات متابولیکی و حتی آسیب جزئی به دستگاه عصبی مرکزی نیز می تواند به ایجاد این اختلال منجر شود.

عوامل دیگری مانند تناسب نداشتن نوع خون مادر با جنین، اختلالات در ترشحات داخلی مادر، قرار گرفتن در برابر اشعه، استفاده از دارو در دوران بارداری، کم وزنی هنگام تولد، آسیب وارده بر سر، آمدن جفت پیش از نوزاد، تولد با پا، مسمومیت سرب، نارسایی های تغذیه ای، محرومیت های محیطی و تدریس ناکافی و ناصحیح می تواند در بروز این اختلال اثرگذار باشد.

همچنین مشخص شده که عوامل ارثی در بروز این اختلال نقش مهمی دارد و می توان گفت در تعدادی موارد مشابه کودکی که در دیکته نویسی یا روخوانی مشکل داشته در اقوام درجه یک او نیز این مشکلات وجود داشته است.

در پایان شش سالگی مشخص می شود کودک راست دست است یا چپ دست و در کودکانی که دچار اختلال یادگیری هستند معمولا برتری دست یا پا خیلی آشکار نیست.

برای تشخیص انواع اختلال یادگیری در پایه اول دبستان باید حداقل شش تا هشت ماه از شروع سال تحصیلی گذشته باشد و بعد در مورد کودک قضاوت کرد و بررسی دفتر دیکته، دفتر ریاضی و مشاهده شیوه خواندن کودک الزامی است و بهترین فردی که می تواند کمک کند معلم مدرسه است. آنچه حائز اهمیت است اعتماد به نفس و خودباوری کودک است که بشدت طی این اختلال صدمه می خورد.

در فرآیند سوادآموزی ممکن است بسیاری از این مشکلات به چشم بخورد، اما چنانچه مشخص شود کودک دچار اختلال یادگیری است لازم است اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد. معلم مدرسه نقش بسیار مهمی در بهبود فرآیند درمان خواهد داشت و تشخیص بموقع بسیار حائز اهمیت است.

برای هر کدام از انواع اختلالات یادگیری راهکارهای درمانی مختلفی ارائه شده است. یکی از آنها درمان های ادراکی ـ حرکتی است که در این شیوه موقعیت هایی برای کودک فراهم می شود تا بتواند اطلاعاتی را از محیط دریافت دارد، به یکدیگر ارتباط دهد و آنها را دریابد.

همچنین بازی هایی برای آموزش حرکت، تمرینات روی تخته سیاه برای رشد هماهنگی حرکت و ادراک دیداری و حل معما در این شیوه کاربرد دارد. همچنین از درمان های رفتاری نیز استفاده می شود. در ستون های آتی انواع اختلالات یادگیری و راهکارهای درمانی آن ارائه خواهد شد.

نویسنده: دکتر مهرنوش دارینی

منبع: روزنامه جام جم
پنج شنبه 3/7/1393 - 16:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته