• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3849روز قبل
اخبار
هفته دوازدهم لیگ برتر امروز با برگزاری سه بازی استارت می‌خورد و جمعه با برگزاری چهار دیدار دیگر پیگیری می‌شود. هفته‌ای كه متأثر از رویارویی مایلی‌كهن و دایی خواهد بود. هفته‌ای كه با توجه به نتایج و امتیازهای فولاد تغییری در صدر جدول ایجاد نمی‌شود تا همه نگاه‌ها به بازی روز جمعه و حضور یاران دایی در قم و صف‌آرایی آنها برابر یاران مایلی‌كهن باشد. دیداری كه بعید است آرام و بی‌صدا به پایان برسد! امروز اما لیگ با سه بازی آغاز می‌شود كه طی آن صدرنشین جدول از نفت تهران پذیرایی می‌كند و راه‌آهن از تراكتور ضمن اینكه فجر تهران هم در خانه به مصاف ذوب آهن اصفهان می‌رود. 

  فولاد - نفت تهران،  ساعت 17:20
شاگردان فركی كه این فصل خوب نتیجه گرفته و صدر جدول را به قرق خود درآورده‌اند، این هفته میزبان نفت تهران هستند. یكی دیگر از تیم‌های مدعی این فصل كه البته طی هفته‌های گذشته خوب نتیجه نگرفته و جایگاهش در جدول با سقوط همراه بوده است. نتیجه این بازی البته برای دیگر مدعیان بالای جدول هم از اهمیت بالایی برخوردار است. خصوصاً اگر با پیروزی فولاد و مستحكم‌تر شدن جایگاه این تیم در صدر جدول همراه باشد. فولادی‌ها البته علاوه بر سه امتیاز، به حفظ ركورد خود نیز در این بازی می‌اندیشند. یاران فركی در طول این فصل همه بازی‌های خانگی خود را برده‌اند و حالا در پی حفظ این ركورد هم هستند؛ ركوردی كه اگر حفظ شود، جایگاه این تیم خوزستانی در صدر جدول مستحكم‌تر هم خواهد شد. 

صبا – پرسپولیس، فردا، ساعت 18:15
دیدنی‌ترین بازی هفته دوازدهم بی‌تردید بازی صبا و پرسپولیس است، بازی كه تمام حساسیت‌های آن به تقابل مایلی‌كهن و دایی برمی‌گردد. تقابلی كه شاید درگیری‌های كهنه این دو مربی را بار دیگر تازه كرده و به بحث روز تبدیل كند! ضمن اینكه علاوه بر دعواهای قدیمی دایی و مایلی‌كهن، سرمربی فعلی صبا، یكی از گزینه‌های نشستن روی نیمكت پرسپولیس قبل از لیگ سیزدهم بود كه خود را خیلی به سرمربیگری سرخپوشان نزدیك می‌دید. اما ناگهان با تغییر نظر مدیرعامل این تیم مواجه شد و نه تنها از گردونه گزینه‌ها كنار رفت، كه جایش را علی دایی گرفت. مردی كه طی سال‌های اخیر مایلی‌كهن همواره به او به چشم دشمن نگاه كرده و همین نگاه، بحث‌ها و شكایت‌های زیادی از این دو به دنبال داشته و حالا بعد از مدت‌ها، مایلی‌كهن و دایی یك بار دیگر باید رو در روی هم قرار گیرند. در حالی كه یكی هدایت صبا و دیگری هدایت پرسپولیس را بر عهده دارد. 
جدا از رویارویی سرمربی پرسپولیس با حاجی مایلی، نتیجه این دیدار برای سرخپوشان از اهمیت زیادی برخوردار است. پرسپولیس اگر می‌خواهد همچنان با فولاد و سپاهان در كورس بماند، چاره‌ای ندارد جز اینكه با دست پر از قم بازگردد، چراكه مساوی و باخت، فقط شرایط را برای این تیم بد می‌كند، شرایطی كه پرسپولیس بعد از بازی با سپاهان، تلاش زیادی برای بهبودش كرد و برد هفته گذشته نشان داد توانسته در این زمینه موفق عمل كند. اما اینكه این موفقیت ادامه خواهد داشت یا مقطعی است مهم است. 
در جدول البته شرایط پرسپولیس چهارم جدولی از صبا كه رتبه نهم را در اختیار دارد بهتر است اما هم دایی و هم شاگردانش خوب می‌دانند نمی‌توان به رتبه‌های جدولی دل خوش كرد. خصوصاً برابر صبا كه یكی از بهترین گلزن‌های لیگ را دارد كه با شش گل، صدر جدول گلزنان لیگ سیزدهم را به همراه پریرا مهاجم خارجی فولاد در اختیار دارد و می‌تواند برگ برنده مایلی‌كهن باشد. 
صبا البته روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و هفته گذشته نیز در ثانیه‌های آخر، نتیجه بازی را به فولاد خوزستان واگذار كرد. اما نباید این مسئله را نادیده گرفت كه بازی برابر پرسپولیس هم شرایط خاص خودش را دارد و تیم‌های لیگ برای این دیدار همیشه از روحیه و انگیزه بالایی برخوردار هستند و كاملاً متفاوت از بازی‌های دیگر نشان می‌دهند!
از طرفی تیم دایی در بازی‌های خارج از خانه خوب نتیجه نگرفته و بازی با صبا هم در یادگار امام برگزار می‌شود. پرسپولیس با كسب مساوی بدون گل برابر ذوب آهن، شكست مقابل سایپا در كرج، مساوی با استقلال در دربی، شكست برابر نفت تهران در تختی و باخت به سپاهان در اصفهان در واقع از 15 امتیازی كه می‌توانسته از بازی‌های خارج از خانه خود به دست آورد، تنها دو امتیاز كسب كرده و حالا باید دید تقابل با مایلی‌كهن تغییری در روند بازی‌های خارج از خانه این تیم ایجاد می‌كند؟
هرچند كه همان اندازه كه دایی و شاگردانش برای اثبات خود و خروج از بحرانی كه در پی اتفاقات بازی با سپاهان دچارش شده‌اند به پیروزی در این بازی نیاز دارند، مایلی‌كهن هم به پیروزی در این بازی حساس اصرار دارد و شاید همین تلاش متفاوت دو تیم برای پیروزی باعث شود تماشاگران یك بازی زیبا را شاهد باشند. 

 سپاهان – مس، فردا، ساعت 16:00
سپاهان به رغم درگیری‌هایی كه بابت تغییرات ایجاد‌شده در كادر مدیریت این باشگاه و حاشیه‌های بازی با پرسپولیس و همچنین جدایی جباری از این تیم داشت، توانست با كسب سه برد پیاپی، خود را به رده دوم جدول برساند تا بار دیگر جزو مدعیان قرار گیرد. هر چند كه حفظ این جایگاه می‌تواند ثابت كند سپاهان امسال هم مدعی است رتبه‌ای كه اكنون به دست آورده یك جایگاه مقطعی بیش نیست. برای اثبات این مهم، كرانچار باید روند پیروزی‌های تیمش را حفظ كند، خصوصاً در بازی‌های خانگی. سپاهان این هفته میزبان مس كرمان است، تیمی كه هنوز در لیگ سیزدهم طعم برد را نچشیده و امیدوار است با مظلومی بتواند تغییراتی در شرایطش ایجاد كند. اما این تیم در چهار دیدار گذشته خود برابر سپاهان بدون آنكه گلی زده باشد، بازنده بوده و حالا باید دید در این شرایط می‌تواند متفاوت ظاهر شود یا این كرانچار است كه در این نبرد پیروز خواهد بود. 
در دیگر بازی‌های امروز نیز گسترش فولاد از سایپا پذیرایی می‌كند و استقلال خوزستان هم به مهمانی داماش گیلان می‌رود.
پنج شنبه 11/7/1392 - 9:58
اخبار

«سمت خدا» جایگزینی برای نوار‌های مرحوم كافی


اسماءمعتمدی  |  خیلی از پدرها و مادرهای ما تربیت شده پای نوارهای مرحوم كافی هستند؛ كاست‌های قدیمی كه این روز‌ها كمتر نشانی از آن در خانه‌ها می‌بینیم، از روحانی‌ای كه با لهجه شیرین مشهدی با زبانی ساده و همه‌فهم، مسائل دینی و اسلامی را گوشزد می‌كرد تا جایی كه وقتی از كسی می‌پرسیم احترام به والدین را چگونه یاد گرفتی، داستان‌های كافی را می‌گوید یا روایات زیبای او درباره امام زمان(عج) كه عطش دیدار آن امام را در هر شنونده‌ای دوچندان می‌كرد و اما این روزها برنامه تلویزیونی «سمت خدا» تا حدود زیادی توانسته جای خالی نوار كاست‌های كافی را پركند آن هم توسط كارشناسان دینی آشنا به فضای رسانه كه با زبانی ساده و سبك جدیدتری برای نسل امروز مبانی اسلامی را بیان می‌كنند و سبك زندگی اسلامی را یاد می‌دهند، البته تلویزیون در حوزه ارائه مفاهیم مذهبی برنامه‌سازی زیادی داشته است كه از شبكه‌های مختلف پخش می‌شود اما اغلب به دلیل تكلیفی بودن، سبك و سیاق كلیشه‌ای و یكنواختی پیدا كرده‌اند و نتوانسته‌اند آن‌طور كه باید و شاید در میان مخاطبان به‌خصوص نسل جوان جایی باز كنند یا اینكه به دلیل استفاده از كارشناسان متبحر مذهبی اما ناآشنا با فضای رسانه قادر نبوده‌اند تا مفاهیم اسلامی را به خوبی انتقال دهند، شاید توفیق برنامه «سمت خدا» با وجود سادگی همین باشد كه كارشناسان با اقتضائات رسانه آشنا هستند و توانسته‌اند برای مخاطبان عام و متنوع تلویزیون بدون اینكه ایجاد خستگی و دلزدگی برای آنها شود، مفاهیم را به آنها تزریق كنند و همین‌هاست كه كم وكیف برنامه‌های مذهبی را مشخص می‌كند. برنامه «سمت خدا» برنامه‌ای كم‌خرج و ساده‌ است كه چندسالی است شبكه سوم بانی پخش آن شده و متناسب با نیازهای دینی و شرایط جامعه امروز روی آنتن پخش می‌رود. نكته قابل توجه در این برنامه تلویزیونی مذهبی آن است كه نه تقلید از شبكه‌های دینی ماهواره‌ای دارد و نه مجری‌سالاری، نه دكوری آن چنانی و نه تبلیغاتی خاص برای جذب مخاطب، ‌اما با این وجود توانسته مخاطبان زیادی را سمت خدا بكشاند، چنانچه به گفته ركنی تهیه‌كننده برنامه، به لطف خدا بسیاری از بحث‌های ما باعث تغییر مسیر زندگی خیلی‌ها شده به صورتی‌كه روزی آقایی برای ما پیام داد، من 50 سال مرتب مسكر می‌خوردم، بعد از دیدن برنامه شما و صحبت‌های كارشناسان‌ دینی كه دارید حالا مسكر را كنار گذاشته‌ام و با عنایت خدا رفتارم با همسر و فرزندانم خوب شده، من نماز نمی‌خواندم اما حالا می‌خوانم.

به نظر می‌رسد صداوسیما با توجه به الگوی خوب این برنامه، باید بازنگری دوباره‌ای در برنامه‌های خود داشته باشد، به‌خصوص در تولیدات شبكه‌های برون‌مرزی جام‌جم و سحر تا بتواند چنین الگویی را در عرصه نشر مفاهیم دینی و سبك زندگی اسلامی تسری دهد و با استفاده كارشناسان مذهبی آشنا با رسانه زیبایی اسلام را به تصویر بكشد و این شیوه برای مخاطبان خارج از كشور خیلی اهمیت دارد زیرا به دلیل فضای حاكم در غرب، از اسلام تصویر خوبی ترسیم نشده، بنابراین با در نظر گرفتن المان‌های روانشناسی رسانه می‌توان آنها را به سمت خدا هدایت كرد، بدون اینكه اشباع یا دلزدگی ایجاد شود، ‌البته این امر نیاز به زمانبندی خوب و استفاده از كارشناسان دینی آشنا با رسانه دارد تا با قدرت جادویی رسانه مفاهیم را در ذهن مخاطب تزریق كند،‌ همان‌طور كه «سمت خدا» در شبكه سوم تا حدودی توانسته شكاف نسل‌ها را پركند زیرا زمان پخش برنامه همزمان با صرف ناهار است كه اغلب در حال خوردن غذا با هم بیننده برنامه هستند، این یعنی زمانبندی خوب بدون اینكه پدرومادرها بخواهند فرزندان خود را نصحیت كنند، توپ را به میدان رسانه ملی و به عهده كارشناسی انداخته‌اند كه غیرمستقیم مسائل اخلاقی و تربیت اسلامی را گوشزد می‌كند، چنانچه دوستی می‌گفت یكبار پایش را جلوی مادرش دراز كرده وقتی كارشناس در مورد احترام به والدین صحبت می‌كرد، خجالت كشید و بلافاصله باعذرخواهی پایش را جمع كرد. امید است در كنار انبوه برنامه‌های خنثی در فضای تلویزیون، بیشتر شاهد چنین تولیداتی باشیم تا بتوانند سبك زندگی اسلامی را در جامعه تسری دهند و دست ما را برای رفتن به سمت خدا بگیرند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:58
اخبار

عدم موافقت كنگره با بودجه دولت اوباما برای ماه‌های آینده باعث بیكار شدن حدود یك میلیون امریكایی فعال در بخش‌های فدرال شد كه حدود 21 درصد از تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارند. اگرچه برای نخستین بار نیست كه دولت ناگزیر می‌شود تعداد قابل‌توجهی از كارمندان خود را به مرخصی اجباری بدون حقوق بفرستد و آخرین نمونه آن در سال 1995 اتفاق افتاد، اما، این رویداد در زمانی اعلام می‌شود كه رشد اقتصادی امریكا به 5/2 درصد افزایش یافته قابل توجه و معنی‌دار است.

بدیهی‌ترین پیش فرض این است كه با افزایش رشد اقتصادی، درآمد مردم زیاد می‌شود و آنها می‌توانند با پرداخت مالیات بیشتر باعث افزایش توان دولت برای حل و فصل مشكلات بودجه‌ای شوند، اما ظاهراً این پیش فرض نیازمند بازنگری جدی است و با واقعیات روشن اقتصادی فاصله بسیار دارد زیرا در دوره كنونی نه‌تنها درآمد دولت افزایش نیافته بلكه نسبت به دوره اوج بحران اقتصادی در سال 2008 كاهش نیز یافته است. جالب اینكه دولت امریكا در آخرین بار كه ناگزیر به خانه‌نشین كردن صدها هزار تن از كارمندان خود شد نیز در وضعیت خوب اقتصادی قرار داشت. دوران كلینتون به دوران درخشان اقتصادی معروف شده است كه در آن دوران طلایی نرخ بیكاری اندك و رونق بر بازارها حاكم بود.

دولت امریكا پس از بحران سال 1995 كه در آن نیمی از كارمندان فدرال بیكار شدند دست به كار شد و از ادارات خود خواست تا كارمندان را به دو گروه «خوانده» و «ناخوانده» تقسیم كنند تا در مواقع بحرانی گروه ناخوانده‌ها به مرخصی اجباری فرستاده شوند. ناخوانده‌ها كسانی هستند كه خدمات آنها كمتر ضروری تشخیص داده شود. این تقسیم‌بندی كه باعث دلخوری كارمندان دولت شده است بدون شك باعث تحقیر مردم شده و بر سرمایه اجتماعی تأثیر منفی می‌گذارد.

معمای قابل‌توجهی كه در این میان وجود دارد و كمتر بدان پرداخته شده است، ارتباط مستقیم ورشكستگی دولت و رونق اقتصادی است. دو فرض بدیهی و قابل توجه وجود دارد. نخست اینكه، رشد اقتصادی به طور كلی و ازجمله رقم 5/2 درصدی اعلام شده كنونی برای دولت امریكا واقعی نیست و باید اساساً در فلسفه رشد اقتصادی كه از طرف مراكز بین‌المللی اعلام می‌شود تردید كرد. دوم اینكه این رشد اقتصادی ظاهراً چیزی به درآمد بخش عمومی اقتصاد اضافه نمی‌كند.

درباره فرض نخست باید گفت كه مفهوم رشد اقتصادی از دهه 1970 به طور گسترده وارد ادبیات اقتصادی كشورها شد كه نهادهای بانك جهانی و صندوق بین‌المللی پول متصدی آن بودند. اقتصاددانان اعزامی از طرف این دو نهاد به كشورهای میزبان با معرفی اینكه رشد اقتصادی چیست، توضیح می‌دادند كه با اخذ وام از بانك جهانی و صندوق بین‌المللی پول می‌توانند رشد بالای اقتصادی و ثمرات آن را درو كنند.

درباره فرض دوم نیز این مطلب قابل توجه است كه در ایالات متحده دو واقعیت توزیع به شدت نامتوازن ثروت و همچنین مالیات منفی شركت‌های بزرگ بر همه چیز سایه انداخته است. درحالی كه درآمد سرانه در امریكا 50 هزار دلار است، خانواده‌های چهار نفره امریكایی به زحمت 30 هزار دلار در سال درآمد دارند. یعنی اینكه، میلیاردرهای امریكایی با ثروت‌های افسانه‌ای كه در اختیار دارند به تنهایی رقم درآمد سرانه را هفت برابر كرده‌اند.

100 شركت بزرگ امریكایی نه تنها مالیات نمی‌دهند بلكه مالیات منفی نیز دارند. آنها با قوانینی كه با استفاده از نمایندگان فرستاده شده به كنگره به نفع خود تصویب كرده‌اند از زیر بار مالیات شانه خالی كرده و حتی از دولت به بهانه سرمایه‌گذاری مجدد كمك نیز دریافت می‌كنند. طرفه آنكه، افزایش سود آنها به معنای افزایش مالیات‌های دولت نیست و حتی می‌تواند برعكس نیز باشد. مرور فهرست 100 شركت بزرگ امریكایی كه همگی از مالیات مردم عادی تغذیه می‌كنند و فرستادن صدها هزار نفر از كم‌درآمدهای جامعه به خانه نشان می‌دهد كه دستگاه قانونگذاری امریكا به مردم تعلق ندارد.

واقعیات شگفت‌آور رقم‌های بالای رشد اقتصادی اعلامی، مالیات منفی شركت‌های بزرگ و بی‌توجهی به زندگی حدود یك میلیون امریكایی معنایی جز كلكسیون تضادها ندارد. تضاد با مفاهیمی كه همواره به عنوان واقعیات درست و صحیح به مردم معرفی شده‌اند. درآمد دولت در دوران رشد اقتصادی كاهش می‌یابد. درحالی كه دولت و كنگره برای نجات بانك‌ها صدها میلیارد دلار به آنها می‌پردازند، زندگی یك میلیون امریكایی اهمیتی ندارد. كارمندان عادی شركت‌ها از مالكان میلیاردر آنها مالیات كمتری پرداخت می‌كنند. شاید مشكل اصلی در مجلس باشد؛ جایی كه شركت‌های بزرگ صندلی‌ها را پر كرده‌اند و جایی برای نمایندگان مردم باقی نمانده است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:54
اخبار

هنوز یك هفته از تماس تلفنی روحانی- اوباما نگذشته، كنگره امریكا طرح نهایی كردن قانون تحریم كامل نفتی ایران در ماه نوامبر (آبان ماه) را در دستور كار قرار داده است. دولت اوباما در جریان مذاكرات محمدجواد ظریف با جان كری سعی كرد كنگره امریكا را متقاعد كند دست به كاری نزند كه روند جدید دیپلماسی ایرانی اوباما لطمه ببیند ولی سنای امریكا با تعویق تصویب تحریم‌ها تا آبان ماه، فقط یك فرصت چند هفته‌ای به كاخ سفید داد. نمایندگان كنگره معتقدند كه بالا نگه داشتن چوب تحریم، موضع دولت اوباما در مذاكرات آخر مهر را تقویت خواهد كرد.

به گزارش «جوان»، قانون تحریم كامل نفتی ایران كه ماه جولای در مجلس نمایندگان به تصویب رسید، به راهرو‌های سنا رسیده و حالا این سناتور‌ها هستند كه باید با تصویب آن، یك پرونده جدید به پرونده قطور تحریم‌های یكجانبه امریكا علیه ایران اضافه كنند. طراحان می‌گویند این لایحه را طوری طراحی كرده‌اند كه فروش نفت ایران را تا پایان سال 2015 به صفر خواهد رساند و رئیس‌جمهور امریكا را هم موظف به استفاده از ابزار‌هایی كرده‌اند تا پایان سال 2015 به این هدف‌گذاری دست پیدا كند.

اواخر هفته قبل، همزمان با ملاقات پشت درهای بسته كری- ظریف در نیویورك و بعد هم تماس تلفنی روحانی- اوباما، منابع غیررسمی در امریكا گفتند كه كاخ سفید مقام‌های بلندپایه خود را به راهروهای كنگره فرستاده تا نمایندگان را متقاعد كنند دست به كاری نزنند كه چینی ظریف تازه از كوره درآمده دیپلماسی ایرانی اوباما آسیب ببیند. از هفته قبل تا روز دوشنبه كه جمهوریخواهان با تصویب نكردن بودجه، دولت اوباما را به تعطیلات فرستاند، هیچ خبری درباره نتیجه مذاكرات فرستادگان كاخ سفید با نمایندگان كنگره منتشر نشد ولی دیروز مشخص شد كاخ سفید توانسته نمایندگان سنا را متقاعد كند كه فقط برای چند هفته قانون جدید «به صفر رساندن فروش نفت ایران» را تصویب نكنند. به نوشته آسوشیتدپرس، دیپلماسی ایرانی اوباما باعث شده كه حتی مخالفان پرو پا قرصی مانند جان مك كین و لیندسی‌گراهام نیز مجبور شوند بگویند كه «دیپلماسی با ایران ارزش این را دارد كه لااقل یك بار محك بخورد.» آسوشیتدپرس دیدگاه‌ها در مورد دیپلماسی اوبامایی در واشنگتن را قبال ایران این طور توصیف كرده است: «حساسیت‌ها در لایه سیاسی در واشنگتن هم تغییر كرده است.»

حالا طرفداران لایحه جدید برای توجیه حمایت‌شان از تشدید تحریم‌های ایران، می‌گویند كه اهرم تحریم، دولت اوباما را در مذاكرات تقویت می‌كند. البته آنها قبول كرده‌اند كه تا دور اول مذاكرات جدید ایران با 1+5 كه قرار است 25 مهرماه در ژنو برگزار شود، صبر كنند و به همین خاطر، قانون جدید تحریم‌‌ها علیه ایران كه قرار بود ماه سپتامبر به رأی گذاشته شود، چند هفته‌ای به تعویق می‌افتد ولی هیچ تضمینی وجود ندارد كه حتی اگر مذاكرات ژنو هم خوب پیش برود، این لایحه كه با حمایت اكثریت 400 به 20مجلس نمایندگان در ماه جولای تصویب شده، تصویب نهایی نشود.

دیروز مارك دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموكرات‌ها كه از حامیان تشدید اقدامات علیه ایران است به آسوشیتدپرس گفت: «افراد ( نمایندگان) همچنان روند را به پیش می‌برند، بنابراین وقتی كه دولت از تعطیلی خارج شود، پیش‌بینی من این است كه این لایحه از كمیته بانكی سنا خارج و به مرحله بعدی قانون‌گذاری برسد.»با این حال، جفری اسكات، متخصص تحریم در مؤسسه اقتصاد بین‌المللی پیترسون در گفت‌و‌گویی اظهار داشته: «دشوار است كه مشتریان اصلی نفت ایران در آسیا را وادار كنیم واردات خود را از این كشور باز هم كمتر كنند. به همین دلیل اعمال تحریم‌های بیشتر، شاید غیرسازنده باشد و باعث شود همراهی فعلی در تحریم ایران، از هم فرو بپاشد».

نتانیاهو: روحانی فرقی با احمدی‌نژاد ندارد

سخنرانی سه‌شنبه شب بنیامین نتانیاهو در مجمع عمومی و ملاقات او با اوباما نیز حامیان به جریان انداختن تحریم‌های ایران را به تحرك بیشتر واداشته است. بر اساس گزارش دویچه‌وله، تقریباً تمام سخنرانی نتانیاهو به ایران اختصاص یافت. او در این سخنرانی ۲۷ بار از حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران نام برد و گفت روحانی با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین و دیگر رؤسای جمهور پس از انقلاب اسلامی در ایران تفاوت چندانی ندارد و «فقط از واژه‌های تسكین‌دهنده و مسحوركننده بهره می‌گیرد تا نیات واقعی جمهوری اسلامی از پیشبرد برنامه هسته‌ای را پنهان كند.» وی گفت حسن روحانی هم فقط «خدمتكار وفادار رژیم است» و قصد دارد با فریب جامعه جهانی از فشار تحریم‌ها بكاهد. به گفته او تنها معامله ممكن با دولت روحانی این است كه از او بخواهیم برنامه ایران برای تولید و توسعه تسلیحات هسته‌ای را كاملاً متوقف كند. او با اشاره به سوابق حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: در زمان ریاست او فجایعی نظیر كشتار مخالفان در (رستوران میكونوس) برلین و انفجار مركز یهودیان بوینس‌آیرس رخ داده و نمی‌توان انتظار داشت كه او از این وقایع بی‌خبر بوده باشد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این سخنرانی بار دیگر ایران را قدرتمندترین دشمن تل‌آویو خواند و گفت كه «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران تهدیدی جدی برای موجودیت اسرائیل است» و به همین خاطر خواستار ادامه تحریم و فشار علیه ایران شد. به گفته او تهدید نظامی علیه ایران باید همچنان ادامه یابد، چون تركیب این تهدید با تحریم‌ها، تنها روشی است كه ایران را از پیشبرد اهدافش منصرف خواهد كرد. «موشه یعلون» هم دیروز به شدت از رویكرد كشورهای غربی در قبال مواضع اخیر ایران انتقاد كرد و گفت گروهی در غرب در مواجهه با «خوش‌زبانی» ایران دچار «خوش‌خیالی» هستند.

برژینسكی: ایران تاریخ شكوهمندی دارد

مشاور اسبق امنیت ملی امریكا گفت انجام مذاكره با ایران سخت اما ممكن است. به گزارش خبرگزاری فارس، زبیگنیو برژینسكی، مشاور اسبق امنیت ملی امریكا در مصاحبه با سی بی‌اس نیوز گفت: مذاكره با ایران «سخت» اما ممكن است. برژینسكی در آغاز برنامه شبكه خبری سی‌بی‌اس نیوز به سؤال مجری برنامه كه پرسیده بود «آیا می‌توانیم به ایران اعتماد كنیم» اینگونه پاسخ داد: «ما می‌توانیم به ایران اعتماد كنیم، همان‌طور كه می‌توانیم به هر كشوری اعتماد كنیم.»وی با اشاره به مذاكره امریكا با شوروی برای انعقاد پیمان خلع سلاح‌ هسته‌ای با این كشور گفت: «ما می‌توانیم با ایرانی‌ها هم این كار را انجام دهیم، به شرط آنكه به توصیه‌هایی كه افراطی و آسیب‌زا هستند، گوش نكنیم.»برژینسكی در بخش دیگری از سخنانش گفت كه ایران كشوری با قدمت زیاد است كه «تاریخ شكوهمندی» دارد. مجری شبكه سی‌بی‌اس نیوز به برخی اعتراضات در مراسم بازگشت رئیس‌جمهور به كشور و پرتاب كفش به سمت وی اشاره كرد و پرسید با توجه به اینكه برخی در ایران با مذاكره با امریكا مخالفند، نظر وی درباره رابطه با ایران چیست. مشاور اسبق امنیت ملی امریكا گفت: «ایران جامعه پیچیده‌ای است. وقتی ما به آمارهای این كشور نگاه كنیم، می‌بینیم زنان نقش بسیار مهمی در آن دارند. ما این را نمی‌دانیم، چون دیدمان از این كشور بسیار سیاه و سفید است.»

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:54
اخبار

پس از سفر حسن روحانی و تیم دیپلماتیكش به نیویورك، «ایران» به موضوع اصلی گفت‌وگو میان مقامات امریكا، اتحادیه اروپا و صهیونیست‌ها تبدیل شده است، به طوری كه در صحبت‌های این مقامات، ایران جزء اصلی را تشكیل می‌دهد. دیروز هم معاون رئیس‌جمهوری امریكا در كنفرانس مربوط به یك لابی یهودی چپ‌گرای جی استریت در سخنانی كه حاكی از ژست حمایتی امریكا از صهیونیست‌ها بود، اظهار كرد: اگر اسرائیل نبود ما باید اسرائیلی می‌ساختیم تا حامی منافع ما در منطقه باشد.

جو بایدن گفت كه اگرچه دولت اوباما در روزهای گذشته رویكرد خود در قبال خاورمیانه را اصلاح كرده اما موضع آن در ارتباط با اسرائیل تغییر نكرده است. ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی پولیتیكو نوشت بایدن در سخنرانی خود در كنفرانس سالانه گروه یهودی «جی استریت» تأكید كرد: در خصوص رابطه اسرائیل و امریكا یك «پیوند اخلاقی» وجود دارد اما از طرف دیگر منافع امنیت ملی صریح ما نیز مطرح است. بایدن خطاب به جی‌استریت تأكید كرد: اگر اسرائیلی وجود نداشت ما باید اسرائیلی می‌ساختیم تا حامی منافع ما در منطقه باشد. وی در سخنرانی نیم‌ساعته خود در شهر واشنگتن خاطرنشان كرد: حمایت امریكا از امنیت اسرائیل تزلزل‌ناپذیر است همین و بس، همین و بس، همین و بس!

بایدن در این زمینه چند بار به تعهدی كه باراك اوباما، رئیس‌جمهوری امریكا به اسرائیل داشته و همچنین «روابط عمیق و طولانی» خود با اسرائیل، اشاره كرد كه از جمله مراودات وی با اسرائیل سفر وی به بیت‌المقدس به منظور ملاقات با گلدا مایر، نخست وزیر اسبق اسرائیل در زمانی كه وی یك سناتور تازه‌كار بوده و همچنین ملاقات وی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی اسرائیل طی روز دوشنبه بوده است.

در همین حال وزیر امور استراتژیك رژیم ‌صهیونیستی از عدم مخالفت این رژیم با حل دیپلماتیك پرونده هسته‌ای ایران خبر داد. رادیو رژیم‌ صهیونیستی عنوان كرد: «یووال اشتاینیتز» روز چهارشنبه در اظهاراتی با بیان اینكه اسرائیل با حل دیپلماتیك پرونده هسته‌ای ایران مخالفتی ندارد، مدعی شد به شرط اینكه حل این پرونده مانند پرونده هسته‌ای لیبی كه به امحای زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای‌اش منجر شد و بر خلاف آنچه كه در كره شمالی رخ دارد بینجامد. وی در ادامه ادعاهای خود اظهار داشت: امریكا و اتحادیه اروپا این نكته را به خوبی درك كردند كه ایران در خلال مذاكرات خود با آنها در پی نجات اقتصاد وبرنامه هسته‌ای خود است.

اشتون: اسرائیل را راضی می‌كنیم

از سوی دیگر كاترین اشتون در یك سخنرانی از تعبیر «برچیدن بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران» استفاده كرد. اشتون كه روز دوشنبه در مؤسسه مطالعاتی وودرو ویلسون در واشنگتن سخن می‌گفت، اظهار داشت: «برچیدن احتمالی بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران نیازمند تخصص است و كار فنی زمان‌بر خواهد بود». وی در این سخنان با اشاره به اسرائیل گفت: «این نكته اهمیت زیادی دارد كه آن دسته از افرادی كه بیشترین نگرانی یا بیشترین تردید را دارند، مجاب شوند. نخست وزیر اسرائیل (در داشتن چنین تفكری) به هیچ وجه تنها نیست. افراد زیادی هستند كه دلایل زیادی برای نگران بودن (از برنامه‌های هسته‌ای ایران)‌ دارند». مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سؤالی درباره اینكه كنگره یا سایرین باید تحریم‌های بیشتری را علیه ایران اعمال كنند، گفت: «من در موقعیتی نیستم كه به كنگره بگویم كه چه كار كند». اشتون ادامه داد: «مایلم با بهترین فضای ممكن برای انجام این مذاكرات به ژنو بروم. این یعنی ما به روش‌های مختلف باید آمادگی و حسن نیت‌مان را برای نشستن پشت میز مذاكرات نشان دهیم و انتظار همین را از طرف مقابل داشته باشیم.»

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:53
اخبار

انتظار می‌رود كه بحث مربوط به تسلیحات شیمیایی سوریه مدت‌ها ادامه داشته باشد. روسیه ترجیح می‌دهد این سلاح‌ها از سوریه خارج نشوند و در داخل خاك این كشور نابود شوند. در چنین شرایطی بازرسان سازمان ملل، دیروز پایگاه خود را در دمشق مستقر كردند.

آنگونه كه شبكه خبری روسیا الیوم اعلام كرد، مارتین نسیركی، سخنگوی دبیركل سازمان ملل گفت: 33 كارشناس و دیپلمات برای آغاز روند امحای تسلیحات شیمیایی به سوریه اعزام شده و مقر لجستیكی خود را در دمشق دایر كرده‌اند. این توافقات می‌تواند آغازی بر پایان بحران سه ساله سوریه باشد، به شرطی كه غرب در توافق خود با روسیه كه البته پیشنهاد ایران بود، در قبال پذیرش نابودی تسلیحات شیمیایی نه تنها میلی به حمله نشان ندهد، بلكه برای پایان دادن به بحران در سوریه به حامیان معارضان فشار بیاورد. البته روسیه به دنبال مسئله شیمیایی سوریه نگاهی به كل منطقه نیز دارد كه عمده تأكید آن اسرائیل است. ویتالی چوركین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این باره گفت: خلع سلاح شیمیایی سوریه راه را برای منطقه عاری از تسلیحات كشتار جمعی فراهم خواهد كرد. به هر جهت روس‌ها نمی‌توانند به توازن تسلیحاتی در منطقه‌ای كه در آن متحد دارند، نیندیشند، در غیر این صورت قافیه را خواهند باخت. چوركین همچنین گفت: این توافق می‌تواند مسیر توافق برای نشست ژنو 2 را فراهم كند. از سوی دیگر روزنامه الرای كویت به نقل از منابع دیپلماتیك غربی نوشت: كنفرانس ژنو 2 بدون مشاركت دو كشور ایران و عربستان به عنوان دو قدرت منطقه‌ای كه نقشی اساسی در پرونده سوریه دارند، برگزار نخواهد شد.

چنین روندی می‌تواند غائله سه ساله سوریه با چند میلیون آواره را بخواباند. آنگونه كه سخنگوی دبیركل سازمان ملل تأكید كرده گروه اعزامی سازمان ملل كه روز سه‌شنبه به سوریه رفته‌اند متشكل از 19 كارشناس سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی و 14 كارمند (دیپلمات) سازمان ملل است. اعضای این گروه از كشورهای امریكا، روسیه، انگلیس، جمهوری چك، ازبكستان، ‌چین، كانادا، هلند و تونس هستند. گام اول این گروه تحقیق درباره مسائل و تسلیحات شیمیایی سوریه است. بر اساس توافق قرار است اقدامات مقدماتی برای فراهم كردن شرایط نابودی تسلیحات تا یك ماه آینده مهیا شود و سلاح‌ها تا نیمه اول 2014 نابود شوند. این زمانبندی بر اساس تصویب شورای امنیت است. درهمین حال بثینه شعبان، مشاور سیاسی و رسانه‌ای بشار اسد گفت: پیش از رسیدن بازرسان، جنگ تبلیغاتی علیه سوریه آغاز شده است. در حالی كه نمایندگان سازمان ملل در دمشق هستند برخی از مخالفان مسلح درصدد نفوذ به دو منطقه استراتژیك در مناطق برزه و جوبره از توابع پایتخت بودند كه با ابتكار ارتش از این كار بازماندند. همچنین صبح روز گذشته مناطق حجیره و سبینه از توابع ریف دمشق شاهد درگیری بین ارتش و مخالفان بود.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:53
اخبار

رئیس‌جمهوری امریكا در واكنش به تعطیلی دولت خطاب به جمهوریخواهان افراطی گفت: «اینها دولت را به خاطر یك جهاد ایدئولوژیك تعطیل كرده‌اند تا نگذارند بیمه درمانی فراگیر به میلیون‌ها امریكایی برسد.»

به گزارش ایسنا، باراك اوباما، رئیس‌جمهوری امریكا روز سه‌شنبه در كاخ سفید در میان خبرنگاران، جمهوریخواهان محافظه‌كار در مجلس نمایندگان را به خاطر تعطیلی دولت مقصر خواند و گفت «یك جناح از یك حزب» مسئول این تعطیلی است. باراك اوباما بار دیگر از كنگره خواست كه «بودجه را برای دولت تصویب كند، به تعطیلی دولت پایان بدهد و جلوی یك تعطیلی اقتصادی را بگیرد.»

با سپری‌شدن دومین روز از تعطیلی تحمیلی دولت امریكا، بن‌بست در واشنگتن درباره بودجه دولت فدرال همچنان ادامه دارد.

پس از آنكه قانونگذاران در كنگره امریكا نتوانستند درباره بودجه جدید دولت به توافق برسند، از بامداد روز سه‌شنبه بخش‌هایی از دولت ایالات متحده تعطیل شد و بیش از ۷۰۰ هزار كارمند دولت فدرال با مرخصی بدون حقوق مواجه شده‌اند و پارك‌ها، موزه‌ها و خیلی از ساختمان‌های ملی تعطیل شده‌اند. قانون بیمه درمانی فراگیر در سال ۲۰۱۰ در حالی كه اكثریت كنگره امریكا در دست دموكرات‌ها بود، تصویب شد و بعد در دیوان عالی امریكا مورد تأیید قرار گرفت. این قانون از موضوعات بحث‌برانگیز انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۲ بود كه باراك اوباما پیروز آن شد اما جمهوریخواهان كه توانستند در مجلس نمایندگان اكثریت را به دست بگیرند تلاش‌های زیادی برای عقب‌نشینی اوباما از اجرای این قانون انجام داده‌اند.

از سوی دیگر اریك كانتور، سخنگوی اكثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان به بی‌بی‌سی گفت: «شاید اگر رئیس‌جمهور وقت كمتری برای نطق‌های حزبی می‌گذاشت و بیشتر با كنگره برای حل مشكلات وقت صرف می‌كرد، این‌طور خودمان را در این وضعیت نمی‌دیدیم.»

جان بوئنر، رئیس‌جمهوریخواه مجلس نمایندگان امریكا موضع كاخ سفید را «غیرقابل‌تحمل و متظاهرانه» خوانده است. ‏ در حالی كه حزب دموكرات و حزب جمهوریخواه انگشت اتهام و تقصیر را به یكدیگر نشانه رفته‌اند، یك نظرسنجی نشان ‏می‌دهد كه افكار عمومی امریكا، استراتژی حزب جمهوریخواه را مقصر می‌شمرند. ‏طبق نظرسنجی جدید، ۷۲ درصد از مردم امریكا مخالف اقدام كنگره در تعطیلی دولت فدرال برای جلوگیری از اجرای قانون ‏بیمه درمانی هستند. ‏

عواقب تعطیلی

رئیس‌جمهوری امریكا سفر رسمی خود به مالزی را كه قرار بود هفته آینده صورت بگیرد، به دلیل تعطیل شدن فعالیت‌های دولتی ‏در ایالات متحده لغو كرد. ‏روزنامه‌های مرتبط به دولت مالزی نوشتند، به ‏جای باراك اوباما، رئیس‌جمهوری امریكا قرار است جان كری، وزیر امور خارجه ‌امریكا به مالزی سفر كند. ‏

از سوی دیگر به دنبال بن‌بست بودجه میان قانونگذاران كنگره امریكا، 70 درصد از كارمندان غیرنظامی آژانس‌های جاسوسی این كشور با اخراج موقتی روبه‌رو شده‌اند. بر اساس اعلام سه تن از مقامات آگاه امریكایی، آژانس‌های جاسوسی كه تحت تأثیر تعطیلی دولت واشنگتن قرار گرفته‌اند، عبارتند از آژانس اطلاعات مركزی، دفتر مدیر اطلاعات ملی و 15 آژانس جاسوسی دیگر. «شاون ترنر»، سخنگوی ارشد مدیر اطلاعات ملی امریكا با ممانعت از پرداختن به جزئیات اخراج‌ها، صرفاً اذعان كرده است كه فعالیت‌های آژانس‌های جاسوسی امریكا احتمالاً در صورت ادامه تعطیلی دولت واشنگتن، تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. ترنر در این باره گفته است: توانایی جامعه اطلاعاتی در شناسایی تهدیدها و تأمین اطلاعات برای یك مجموعه گسترده از تصمیم‌گیری‌های امنیت ملی برای مدت زمانی، كاهش پیدا خواهد كرد.

سخنگوی مدیر اطلاعاتی امریكا همچنین اعلام كرده است كه كارمندانی كه در آژانس‌های جاسوسی سر پست‌های خود باقی مانده‌اند، صرفاً روی حیاتی‌ترین نیازهای امنیتی متمركز خواهند شد.

مقامات آگاه اطلاعاتی اعلام كرده‌اند كه انتظار می‌رود سازمان سیا حدود 12 هزار و 500 نفر از كارمندان غیرنظامی خود را موقتاً اخراج كند. این در حالی است كه تعداد مشخصی از كارمندان سایر آژانس‌های جاسوسی امریكا كه موقتاً اخراج خواهند شد، مشخص نیست.

گفته می‌شود كه تأثیر دقیق تعطیلی دولت امریكا بر عملیات‌های جاسوسی و اخراج‌ها، محرمانه باقی خواهد ماند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:52
اخبار

جشنواره فیلم كودك هر ساله مهرماه در كشور برگزار می‌شود. اكثریت قریب به اتفاق فیلم‌های شركت‌كننده در این جشنواره عموماً فیلم‌های «رئال» هستند و چیزی به نام «انیمیشن» در این گستره محلی از اعراب ندارد.

برخلاف اینكه در سینمای امروز جهان، «انیمیشن» بیشترین جذابیت و طرفدار را در بین كودكان و حتی بزرگسالان پیدا كرده است، متأسفانه در بخش‌های متولی و مسئول توجه به تولید انیمیشن و كانالیزه هدایت كردن بخشی از بودجه و سرمایه به منظور تقویت این حوزه با تردید و محافظه‌كاری بیش از اندازه همراه است. با توجه به سرعت بالای تسخیر بازارهای جهانی و سلایق مخاطبان با تولیدات «انیمیشنی»، لازم است كه مدیران با ریسك‌پذیری و جسارت بالاتری به این حوزه وارد شوند. شركت‌های مطرح دنیا از جمله شركت والت دیزنی در حدود 80 سال پیش اقدام به ساخت و تولید انیمیشن‌‌هایی كرده است كه هنوز هم دارای جذابیت هستند. ما در سینمای بین‌المللی كودك (سینمایی كه تمام كودكان دنیا از تماشای آن لذت می‌برند) در حدود 70، 80 سال عقب هستیم. این مسئله كه كودكان دنیای امروز و هزاره سوم مجذوب انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای (گیم‌نت) هستند، واقعیتی انكار نشدنی است. این مدعا به راحتی و در قالب انجام یك پژوهش علمی ساده، قابل احصا و دستیابی است. غلبه اصلی در سینمای كودك كشور ما به تولید فیلم‌های احساسی– اجتماعی تعلق دارد كه به مسائلی از جمله گرفتاری و بدبختی برخی كودكان یا دیگر افراد خانواده‌های محروم جامعه می‌پردازند. ممكن است چنین فیلم‌هایی با درآوردن اشك مخاطبانش حتی مورد توجه قرار ‌گیرد، اما این فیلم‌ها به هیچ عنوان«فیلم كودك» نیستند! این دسته از فیلم‌ها برای كودك نیست بلكه برای بزرگسالان است اما موضوعش یك مسئله‌ای است كه حالا چند كاراكتر و شخصیت كودك هم دارد یا یك اتفاقی پیرامون زندگی آنها را روایت می‌كند. در كشور ما و یكسری كشورهای جهان سوم همیشه این‌گونه بوده كه تلقی و ذهنیت فیلمساز این است كه تلاش بكند یك حرفی را بزند و این حرف یا بحث، تأثیری اخلاقی یا آموزنده داشته باشد. برخی مدیران ما گمان می‌كنند اگر كودكان را از دیدن فیلم‌های انیمیشن خارجی محروم كنیم و آنها را به دیدن تولیدات سینمایی داخلی(آثاری كه به اسم كودك تولید می‌شوند) ترغیب یا مجبور كنیم، پس با تهاجم فرهنگی غرب مقابله كرده‌ایم!

فیلم‌های كودكی كه در كشور تولید شده یا می‌شوند (منظور تحلیل كیفیت یا خوب و بد دانستن این فیلم‌ها نیست) تناسبی با دنیای كودكان و تخیلاتشان ندارند. چه اینكه عمدتاً كودكان به آثاری علاقه‌مندند كه آمیخته‌ای از نگاه، رؤیا و تخیلات كودكانه به همراه جذابیت‌های خاص این دوره است، حال می‌خواهد این اثر انیمیشن باشد یا تلفیقی از سینمایی ـ انیمیشنی یا تولیدات دیگر. از طرفی هم متأسفانه به دلیل نداشتن یك استراتژی و راهبرد برنامه‌ریزی شده مصوب در زمینه ارتقای توانایی و كیفیت ساخت و محتوای انیمیشن، با تغییر مسئولان و مطابق با دغدغه، سلیقه و نوع نگاه آنها عرصه تولید و محتوای آثار هم تغییر می‌كنند!

برخی از مدیران و مسئولان ذی مدخل در این مبحث هنوز در پذیرفتن این موضوع كه انیمیشن اولویت اول «سینمای كودك» محسوب می‌گردد دچار شك و تردید هستند. موضوع تولید محتوا در قالب انیمیشن «برای كودكان» و نه «درباره كودكان»، بدون تردید زمینه‌ساز انتقال فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی و دینی در هر جامعه‌ای می‌تواند ‌باشد. برنامه‌ریزی مدون و استراتژیك به همراه اقدامات اجرایی و عملیاتی قطعاً نگرانی‌هایی را كه درباره اوضاع سینمای كودك و تولید محتوای مطلوب و مختص كودكان است، مرتفع می‌كند. از طرفی هم این كار ما را در مقابله با تهاجم فرهنگی و ترویج سبك زندگی مغایر با فرهنگ اسلامی ـ ایرانی كه در آثار انیمیشن وجود دارند، قدرتمندتر و اثرگذارتر می‌كند.

نویسنده : مصطفی شاه كرمی
پنج شنبه 11/7/1392 - 9:51
اخبار
 این روز‌ها تحلیلگران مسائل منطقه وقتی اخبار سوریه و عراق را كنار هم می‌گذارند، به نتایج نگران‌كننده‌ای می‌رسند. در چند هفته اخیر آمار انفجار‌ها و متعاقب آن كشتار وحشیانه مردم در عراق شدت گرفته و در چند روز گذشته این روند به اوج خود رسیده است. در همین مدت جهان در شوك‌ تهدید‌های امریكا علیه دمشق بسر می‌برد. اما در چند روز گذشته این تهدید‌ها پایان یافت و امید به حل مسالمت‌آمیز این بحران بالا گرفت.
 
 همزمان پایگاه اسد تقویت شد و ارتش سوریه پیروزی‌هایی كسب كرد. از آن سو معارضان سوری كه امید خود را برای حمله امریكا به ارتش از دست داده‌اند، با خود در‌گیر شده و به ویژه در شرق این كشور نبرد‌های خونینی علیه هم داشته‌اند. چنانكه می‌دانید عمده گروه‌های مخالف دمشق و به ویژه افراطی‌های آنها توسط عربستان سعودی و متحدانش حمایت می‌شوند.
 
 نام یكی از تند‌رو‌ترین این گروه‌ها كه به ویژه در شرق سوریه و مناطق همجوار با مرز عراق نفوذ گسترده‌ای دارد، «امارت اسلامی عراق و شام» است. با كنار هم قرار دادن اخباری كه ذكر‌شان رفت به سادگی می‌توان دریافت كه حامیان معارضان سوری پس از ناامیدی در سوریه و اطمینان از عدم حمله امریكا به این كشور، در حال انتقال ناامنی‌ها یا گسترش آن از خاك سوریه به عراق هستند. به گمان این قلم، هدف نهایی آنها البته ایجاد نواری از در‌گیری‌ها در كل منطقه و در نهایت رساندن این تشنج به مرز‌های ایران و حتی گمان این قلم در‌گیر كردن كشور‌مان در آنهاست. آنها می‌دانند دولت مركزی عراق به سبب خود‌مختاری كامل منطقه كرد‌ستان در شمال و نیز عدم همراهی بسیاری از گروه‌های سیاسی این كشور با «مالكی» در مشروعیت متزلزلی بسر می‌برد.
 
 با این احتساب این دست‌های پنهان بر‌آنند تا به دعوا‌های فرقه‌ای كه زمینه آن در عراق بیشتر از سوریه فراهم است، دامن زده و از این راه به سرعت امنیت كل كشور را مختل نمایند. در چنین حالتی ارتش به پاره‌های جدا جدا تقسیم شده و هر تكه آن به سمت جریان سیاسی خاص و بازیگران فعلی در صحنه سیاست این كشور جلب و جذب شده و این پاره‌ها رو‌در‌روی هم خواهند ایستاد. آنگاه است كه دولت مركزی دیگر توان كنترل كشور و ادامه حیات نخواهد داشت. روشن است كه در یك خلأ امنیتی اینچنین، مرز‌ها رها خواهند شد و چنانكه همین گروه‌ها و مساعدت‌كنندگان به آنها توانستند با تسلط بر شرق سوریه، عراق را ناامن كنند، این بار به شرق عراق آمده و با تسلط بر این منطقه به استان‌های غربی ما و ایجاد ناامنی در آنها و مرز‌های آن حدود طمع خواهند كرد. بجاست هم مسئولان عراقی و هم مراكز مسئول در كشور‌مان به دقت این تحركات مشكوك را رصد كنند.
پنج شنبه 11/7/1392 - 9:51
اخبار

وزیر گردشگری مصر اعلام كرد روابط گردشگری با ایران به طور كامل متوقف شده است.

به گزارش عصر ایران به نقل از سایت روزنامه مصری الاهرام، هشام زعزوع اضافه كرد: دلیل توقف روابط گردشگری با ایران به مسائل مرتبط با امنیت ملی مصر در كنار مخالفت بخش‌هایی از جامعه مصر مربوط است. وی افزود: در دولت قبلی به ریاست جمهوری محمد مرسی، درباره بازگشت گردشگران ایرانی به مصر توافقی به دست آمد. با بررسی‌ها مشخص شد تعداد زیادی از گردشگران ایرانی به كشورهای جنوب خلیج فارس و تركیه سفر می‌كنند. تعداد ایرانیانی كه به سفرهای توریستی می‌روند بیش از 10 میلیون نفر در سال است به عنوان مثال تعداد گردشگران ایرانی كه به تركیه می‌روند نزدیك به 2 میلیون نفر است.
 
 وزیر گردشگری مصر ادامه داد: در دولت سابق مصر، با مقررات و چارچوب‌های معینی با بازگشت گردشگران ایرانی به مصر موافقت شد. به رغم اعمال محدودیت‌هایی برای گردشگران ایرانی در مصر اما تهران با این مقررات و محدودیت‌ها موافقت كرد. بارها برنامه‌های توریست‌های ایرانی تغییر داده می‌شد و آنها تحت بازرسی‌های دقیقی قرار می‌گرفتند. الزعزوع اضافه كرد: گردشگری ایران به دلیل مشكلات سیاسی و امنیتی كه برای مصر ایجاد می‌كند متوقف شده است. برخی از گروه‌های اسلامگرا مخالف گردشگران ایرانی‌اند كه در رأس آنها سلفی‌ها هستند. آنها به دلیل گسترش تفكرات شیعه، اعتراض می‌كنند. وی تأكید كرد: دولت مصر به طور رسمی به وزارت گردشگری مصر دستور داده است تا اطلاع بعدی، ارتباطات گردشگری با ایران متوقف شود.
منبع : روزنامه جوان
پنج شنبه 11/7/1392 - 9:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته