• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3851روز قبل
اخلاق

خبرگزاری فارس ـ گروه آیین و اندیشه: گفتار قبل با عنوان «تأملی در وضعیت فعلی حجاب در ایران/ بدحجابی مبارزه می‌خواهد یا فرهنگ‌سازی» بیش از 30 هزار بار در یک روز کلیک شد که این موضوع نشان می‌دهد مسأله حجاب همچنان برای افراد جامعه از هر طیف و عقیده‌ای مهم و قابل توجه است. این موضوع در کامنت‌های مخاطبان گرامی در انتهای گزارش یا شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز به چشم می‌خورد.

در برخی دیدگاه‌ها گفته‌ شده است: «نویسنده این مطلب حتما خودش از مشتریان و طرفداران پر و پا قرص کمپانی ویکتوریا سکرت است که فکر می‌کند دختران ایرانی از آن الگوبرداری می‌کنند!» در پاسخ به این دوستان باید گفت برای درک این موضوع و لمس آن کافی است سری به پاساژهای مشهور شمال شهر بزنید تا مشاهده کنید چه تعداد از دختران ایرانی برای خرید لباس‌های این کمپانی اشتیاق دارند.

مخاطب محترم دیگری نیز خود را خانمی چادری معرفی کرده و با لحن تند و گلایه‌آمیزی نوشته بود: «کی گفته چادری‌ها در اقلیت هستند!؟ شما از کجا به این نتیجه رسیدی؟ با نگاه کردن به خیابون‌ها؟ بله زن باحیا و چادری در خیابان ول نیست، به موقع بیرون میاد. در راهپیمایی و نمازهایی مثل نماز عید فطر نگاه کن ببین که همین تهران چقدر چادری داره. اگه توی خیابون‌ها به نظرتون چادری کمه برای اینه که زن چادری حیا داره و ول نیست که خیابون‌گردی و پاساژ گردی کنه و بخواد خودشو به نمایش بذاره، برای همینه که شما چادری کمتر می‌بینی. در ضمن همیشه کار نادرست بیش از درست جلوه داره و دیده می‌شه.»

در پاسخ به این مخاطب محترم بار دیگر تأکید می‌کنیم قصد ما در این گفتار‌ها نفی کلی یا تایید کلی هیچ گروهی نیست، همانطور که در گزارش قبل گفته شد قصد داریم به یک اشتراک برسیم و برای یکدیگر اعتراف کنیم «چرا ما در یک جامعه اسلامی و شیعی به این نقطه رسیده‌ایم؟!»

واقعا قرار است تا کی واقعیت‌ها را کنار بگذاریم و بگوییم ما خوبیم و هیچ چیزی آن طور نیست که در کوچه، خیابان، بازار، دانشگاه و غیره می‌نماید؛ آمار طلاق، روابط نامشروع، قتل و ایدز به عنوان آسیب‌های اجتماعی دروغ است و ما هیچ مشکلی نداریم؟!

همین هفته پیش رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رؤسا و معاونان سازمان بهزیستی قم گفت: «آمار طلاق و اعتیاد باید از دایره محرمانه بودن خارج شود.» این‌ها هشداری است به همه بانوان محجبه که تصور می‌کنند وظیفه‌ اجتماعی خود را با شرکت در راهپیمایی‌ها، نماز جمعه، نماز عید فطر و ... به خوبی انجام می‌دهند.

موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم طبق گفته مدیر حوزه‌های علمیه خواهران، تاکنون 75 هزار بانوی طلبه در سراسر کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند.

به راستی اگر حضور فعال و مؤثر این بانوان در جامعه احساس نشود، پس هدف از فارغ‌التحصیلی این تعداد چیست؟ اگر روز به روز بر تعداد فارغ‌التحصیلان ما در رشته‌های علوم دینی و حوزوی اضافه می‌شود، قاعدتاً در چنین جامعه‌ای باید آسیب‌های اجتماعی آمار معکوس داشته و پایین بیاید، در صورتی که آمار و ارقام چیز دیگری می‌گوید.

آیا بانوان و آقایان طلبه و حوزوی به رسالت خود یعنی ترویج علوم دینی عمل نمی‌کنند یا اینکه آن‌ها عمل می‌کنند و برخی افراد جامعه آنقدر سرکش و لاقید شده‌اند که دیگر گوش شنوایی برای این حرف‌ها ندارند.

تمام موارد فوق یک واقعیت است که باید با دید باز به آن نگاه کرد و سریع دست به انتقاد نبرد. ما با واقعیت‌هایی روبرو هستیم که نمی‌توانیم آن را انکار کنیم باید تلنگری به همه مردان و زنان ارزشی و مذهبی زده شود که چرا جامعه ما هر روز از آموزه‌‌های دینی که اسلام ناب محمدی(ص) به آن تاکید داشته دور می‌شود؟!

* وزارتخانه اسلامى نباید در آن معصیت بشود

در گفتار قبل به حرف‌های دوست‌داشتنی شهید مطهری در بحث حجاب اشاره کردیم این‌بار به گفتارهای رهبر کبیر انقلاب در خصوص حجاب و حجاب اجباری اشاره می‌کنیم.

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، به حجاب بانوان در اداره‌ها بسیار تاکید داشتند، چرا که بی‌حجابی و بی بند و باری را ترفند استعمار برای تخدیر و به نابودی کشیدن نسل کشورها می‌دانستند.

بنابر این از همان روزهای اوّل انقلاب به مسئولان دولت وقت، برای جلوگیری از بی‌حجابی نهیب زدند:«الآن وزارتخانه‌ها - این را می‌گویم که به دولت برسد، آنطورى که براى من نقل می‌کنند- باز همان صورت زمان طاغوت را دارد. وزارتخانه اسلامى نباید در آن معصیت بشود. در وزارتخانه‌‏هاى اسلامى نباید زن‌هاى (بى حجاب) بیایند، زن‌ها بروند اما با حجاب باشند. مانعى ندارد بروند اما کار بکنند، لکن با حجاب شرعى باشند، با حفظ جهات شرعى باشند.» (صحیفه نور ج‏6 – 329)

* چادر یا مانتو از دیدگاه امام خمینی(ره)

حضرت امام(ره) چادر را حجاب کاملی می‌دانستند ولی پوشش‌های مشابه چادر ـ مانند مانتوی ساده، بلند و گشاد ـ که موجب مفسده نمی‌شود را نیز کافی می‌دانستند و قائل بودند که اگر قرار باشد پوشش بانوان همراه با مفسده و خلاف اخلاق باشد باید از آن در جامعه جلوگیری شود همانطور که در پاریس در پاسخ خبرنگاران و بانوان محجبه‌ای که درباره میزان حجاب در ایران از ایشان سؤال کردند؛ فرمودند: «آرى در اسلام زن باید حجاب داشته باشد، ولى لازم نیست که چادر باشد. بلکه زن مى‏تواند هر لباسى را که حجابش را به وجود آورد اختیار کند. ما نمی‌‏توانیم و اسلام نمی‌‏خواهد که زن به عنوان یک شى‌ء و یک عروسک در دست ما باشد. اسلام می‌خواهد شخصیت زن را حفظ کند و از او انسانى جدى و کارآمد بسازد. ما هرگز اجازه نمی‌دهیم تا زنان فقط شیئى براى مردان و آلت هوسرانى باشند.» (صحیفه نور ج‏5- 294)

«حجاب ایران، حجاب اسلام، همین مقدارهاست. اسلام اینجا و آنجا ندارد. لکن یک جهات خارجى گاهى در کار هست. به طورى که یک مفسده‏اى باشد، یک اختلاف اخلاقى بشود، یک- عرض مى‏کنم- چیزهایى باشد، البته آن وقت باید جلوگیرى بشود؛ اما اگر نباشد اینطور، و ساده باشد و مثل سایرین با سادگى باشد، نه بى چادر(بامانتو) مانع ندارد.» (صحیفه نور ج‏3- 499)

* جنایتی به نام کشف حجاب از دیدگاه خمینی کبیر

امام راحل کشف حجاب و ایجاد اقلیتی از زنان و دخترکان خیابان‌گرد را از بزرگترین خیانت‌های رژیم طاغوت می‌دانستند و آنرا از جنایات بزرگ رضا شاه می‌خواندند که باید در نظام اسلامی با آن مقابله شود و می‌فرمودند: «آن شقىّ جنایتکار (رضا قُلدر) دست به یک جنایت زد و آن جنایت کشف حجاب بود و به جاى اینکه نیمى از جمعیت ایران را فعال کند آن نیم دیگرى هم که نیمه مردان بود به‏طور بسیار زیادى از فعالیت انداختند و این عروسک‌هایى که درست کردند و در همه ادارات جا دادند و در همه خیابان‌ها راه انداختند، آن‌هایى که در ادارات بودند، سایر افرادى که در ادارات بودند را هم از کارهاى خودشان بازداشتند و آن‌هایى که در خیابان‌ها رها بودند، جوان‌هاى ما را به فساد کشاندند و فعالیت جوان‌هاى ما را از دست آن‌ها گرفتند.» (صحیفه نور ج‏17- 59)

و در یک کلام، حضرت امام (ره) برای حفظ ارزش بانوان و به بازی گرفته نشدن شخصیت آنان در جامعه بر حجاب تأکید می‌کردند و می‌فرمودند: «و البته باید توجه داشته باشید که حجابى که اسلام قرار داده است، براى حفظ آن ارزش‌هاى شماست. هرچه را که خدا دستور فرموده است- چه براى زن و چه براى مرد- براى این است که، آن ارزش‌هاى واقعى که این‌ها دارند و ممکن است به واسطه وسوسه‌هاى شیطانى یا دست‌هاى فاسد استعمار و عمال استعمار پایمال مى‏شدند این‌ها، این ارزش‌ها زنده بشود».

بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بسیار زیبا و لطیف در خصوص حجاب زن در ایران اسلامی توصیه‌هایی داشته‌اند که بخشی از آن را ذکر کردیم. امام راحل هیچ افراط و تفریطی در خصوص بحث حجاب نداشتند و همیشه مشوق بانوان ایرانی برای حضور در تمامی عرصه‌ها با حفظ چارچوب‌های اسلام ناب محمدی بودند. به طوری که در یکی از دیدارها با خانم مرضیه حدیدچی دباغ یکی از بانوان فعال و مبارز زمان انقلاب و دفاع مقدس توصیه‌های جالبی به ایشان کردند:

«در نوفل لوشاتو خدمت امام رسیدم، هنوز با مانتو و شلوار و مقنعه بودم. یک بار در مهران، پایم صدمه دید و من با عصا و با همان مانتو و شلوار خدمت امام رفتم تا گزارش بدهم. امام فرمودند: اگر چادر ندارید، بگویم احمد برایتان بخرد. عرض کردم: نه حاج آقا! چون به کوه می‌رفتم و اسلحه روی دوشم بود و فشنگ به کمرم و قمقمه به پهلویم و گاهی هم باید سه‌پایه تیربار را روی دوش می‌گرفتم، چادر سرکردن برایم دشوار بود. فرمودند: چادر برای زن بهتر است. من از آن روز چادر سر کردم.»

*لطفاً خودتان قضاوت کنید

اینکه چه حجابی برتر است در وضعیت فعلی آنقدرها هم مطرح نیست، بلکه مهم حفظ حجاب و رعایت پوشش اسلامی است. برای درک بهتر این موضوع کافی است به یکی از ایستگاه‌های پر رفت و آمد مترو مراجعه کنید و تعداد بانوان چادری و مانتویی با پوشش مناسب و بدون آرایش زننده را سرشماری کرده و آن را با بانوان بدپوشش مقایسه کنید!

آن وقت منصفانه به این پرسش پاسخ دهید که آیا وضعیت حجاب در جامعه امروز مخصوصا تهران بزرگ مناسب است یا خیر؟

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:14
اخبار

از ابتدای هفته جاری، دو سریال تلویزیونی به كنداكتور پاییزی رسانه ملی اضافه شد، سریال‌هایی كه با حضورشان می‌توانند بارقه امیدی برای بازگشت مخاطبان به سوی رسانه ملی باشند.

روزهای پایانی سال 89 بود كه خبرهایی مبنی بر پخش آخرین ساخته سروش صحت با نام «پژمان» در تعطیلات نوروزی سال 92 شنیده شد. اما سریال مادرانه جانشین این سریال در شبكه سیما شد تا باز هم پژمان از پخش تلویزیونی جا بماند. اما در نهایت پژمان به كنداكتور پاییزی رسانه ملی رسید تابتواند شانس خود را در جذب مخاطب شب‌های سرد پاییز امتحان كند. آخرین ساخته سروش صحت، داستان پژمان جمشیدی ستاره سابق فوتبال است كه برای چهارمین فصل متوالی موفق نشده است برای خودش تیمی پیدا كند و به همین دلیل وارد زمانی می‌شود كه كمتر كسی او را در خیابان می‌شناسد. در واقع او دیگر آدم مشهوری نیست اما نمی‌تواند این واقعیت را قبول كند كه دوران شهرت او به پایان رسیده است. پژمان در آستانه 35 سالگی به فكر تشكیل خانواده و یافتن باشگاه جدیدی است و این مسئله موقعیت‌های طنز بسیاری را برای او و اطرافیانش ایجاد می‌كند. پژمان جمشیدی كه پیش از این سابقه حضور به عنوان بازیگر را نداشت، بر خلاف انتظار توانست توجه مخاطبان را به بازی روان خود جلب كند. شاید خوش‌بین‌ترین طرفدار فوتبال هم فكر نمی‌كرد كه پژمان جمشیدی روزی بتواند به جای زمین چمن، در مقابل دوربین به این خوبی بازی كند. فیلمنامه خوب پژمان هم كه دست‌پخت برادران قاسم خانی است توانسته سریال طنز و جذابی را هر شب مقابل دیدگان مخاطبانی قرار دهد كه مدت‌ها بود از كنداكتور رسانه ملی ناامید شده بودند. پژمان اما تنها سریال این شب‌های تلویزیون نیست.

«ماتادور» دیگر سریالی است كه در ژانری كاملاً متفاوت با طنز «پژمان» مهمان شبانه شبكه اول سیما است. فیلم اكشن ـ پلیسی «ماتادور» داستان یك مقام اروپایی را روایت می‌كند كه برای شركت در كنفرانسی درباره انرژی اتمی به ایران می‌آید. گروهی از تروریست‌ها شامل یك زن و دو مرد كه در زمینه ایجاد ناامنی و فضای رعب و وحشت در كشورهای در حال توسعه فعال هستند، برای به هم ریختن برنامه‌های این كنفرانس در ایران دست به تعدادی از فعالیت‌های تروریستی خطرناك می‌زنند. در این میان نیروهای پلیس برای جلوگیری از خرابكاری‌های این تروریست‌ها وارد عمل می‌شوند. فرهاد نجفی كارگردان جوان ماتادور كه پیش از این فیلم حركت اول را وارد شبكه نمایش خانگی كرده بود، این بار در اولین تجربه تلویزیونی‌اش، ژانری را انتخاب كرده است كه در سال‌های بسیار كمتر از سایر ژانرها مورد توجه مجموعه‌سازان تلویزیونی قرار بگیرد. شاید ماتادور به اندازه پژمان نتوانسته باشد توجه مخاطبان را به خود جلب كند اما چون در نوع خود بدعتی در سریال‌سازی سال‌های گذشته به حساب می‌آید، می‌تواند سلایق قشر خاصی از مخاطبان را هم برآورده كند و با حضور بازیگران چهره خود، تعداد زیادی از مخاطبان را پای داستانش بنشاند. به هر رو با ظهور سریال‌های جدید در كنداكتور تلویزیون می‌توان اینگونه نتیجه گرفت كه رسانه ملی بالاخره به فكر افتاده است تا تمهیدی برای بازگرداندن مخاطبانی بیندیشد كه مدت‌ها است رضایت كافی از عملكرد تلویزیون ندارند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:13
اخبار

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت روحانی مجاهد مرحوم حجت الاسلام شیخ مصطفی رهنما را تسلیت گفتند.

متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در گذشت روحانی مجاهد مرحوم حجة الاسلام آقای شیخ مصطفی رهنما رحمة الله علیه را به بازماندگان و دوستان و همفکران ایشان تسلیت میگویم.

تلاش خستگی‌ناپذیر این روحانی پارسا در مبارزه‌ قلمی و فکری برای مسأله‌ فلسطین که از جوانی تا کهنسالی و در بیش از نیم قرن ادامه داشت، چهره‌ئی نادر و تحسین برانگیز از وی در ذهن همه‌ کسانی که این عالمِ متواضع و پر استقامت را می‌شناختند، ترسیم می‌کرد.

از خداوند رحمت و علوّ درجات برای ایشان مسألت میکنم.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:9
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر دکتر سعید سرکار در مجمع بین المللی اقتصاد فناوری نانو با اشاره به فعالیت‌های ستاد نانو، افزود: برای توسعه این فناوری نیاز است تا زیر ساخت‌های لازم نرم مانند قوانین و مقررات و همچنین زیر ساخت‌های سخت فراهم شود.

دبیر ستاد نانو با بیان اینکه این ستاد ترویج این علم را از پایین‌ترین سطح با دانش آموزان آغاز کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر در ابتدای راه تفکر اقتصاد دانش بنیان هستیم.

وی با تاکید بر اینکه تفکر اقتصاد دانش بنیان باید در سطح مسئولین و تصمیم گیران کلان مملکتی ایجاد شود، ادامه داد: در کشور متولی در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان نداریم از این رو لازم است تا با ایجاد یک متولی در عرصه اقتصاد دانش بنیان برنامه‌ها و اهداف مشخصی تعیین و تمامی دستگاه‌های مربوط ماموریت‌شان را در حوزه اقتصاد دانش بنیان مشخص شود.

سرکار ستاد نانو را متولی سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و حمایت از حوزه نانو توصیف کرد . یادآور شد: در این راستا سند راهبردی ستاد برای توسعه این فناوری تدوین شده است.

وی با بیان اینکه محور مجمع بین‌المللی اقتصاد فناوری نانو تحقق اقتصاد پایدار مبتنی بر نانو تکنولوژی است، ادامه داد: فناوری نانو فرصت ویژه‌ای برای خروج از اقتصاد مبتنی بر مواد خام است و برای تحقق این مهم مساله ترویج بسیار اهمیت دارد از این رو بحث ترویج قسمت اعظم فعالیت‌های ما را به خود اختصاص می‌دهد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:7
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، در فراخوان رگولاتوری آمده است: در راستای حمایت از حقوق مشترکین و افزایش رضایت آنها و بر اساس شرایط و ضوابط مندرج در مصوبه شماره 8 جلسه شماره 167 مورخ 30/03/1392 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و به منظور ضابطه­ مند­شدن فعالیت عاملین فروش و امکان کنترل و نظارت بر فعالیت آنها، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در نظر ­دارد مجوز فروش سیم­کارت­های تلفن همراه خارجی در کشور را به شرکت­های غیردولتی و واجد شرایط که در ایران به ثبت رسیده باشند، از طریق فراخوان اعطاء کند.

متقاضی باید مدارکی را برای شرکت در این فراخوان ارائه کند؛ براین اساس متقاضی باید مستندات موافقت ارایه ­کننده اصلی با اعطای نمایندگی به متقاضی که به تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدأ رسیده باشد به همراه نسخه ترجمه رسمی مستندات مذکور را ارائه کند.

مدت اعتبار این پروانه‌ها دو سال است.

شرکت­های متقاضی پس از کسب مجوز موظف به فروش سیم‌کارت­های خارجی تلفن همراه در داخل کشور و ارائه خدمات پشتیبانی و اطلاع­ رسانی خواهند بود. همچنین فروش سیم­ کارت­های شبکه­ های ماهواره­ ای جزء خدمات موضوع مجوز نبوده و فروش سیم­ کارت­هایی که با استفاده از رومینگ، از طریق شبکه­ های ماهواره­ ای نظیر ثریا، اینمارست و غیره امکان ارائه سرویس دارند، ممنوع است.

مهلت شرکت در این فراخوان حداکثر تا پایان وقت اداری روز پنجشنبه اول اسفندماه 92 تعیین شده است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:6
اخبار

سردار کمال هادیان فر در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح میزان و وضعیت پرونده هایی که در زمینه کلاهبرداری های خریدهای اینترنتی از سایتهای خارج از کشور وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به محدودیت مبادلات ارزی به ویژه از نوع الکترونیکی، خریدهای اینترنتی از سایتهای خارجی بسیار کم بوده و پرونده های مرتبط نیز طبیعتا اندک است اما از سال گذشته چندین فقره پرونده در خصوص کلاهبرداری از طریق ایمیل جعلی به دست آمده که در تمامی این پرونده ها مبالغ بسیار زیادی از شاکیان کلاهبرداری شده است.

وی با اعلام هشدار در زمینه این مدل کلاهبرداری و با بیان اینکه در این شیوه، اغلب از صرافان و تجاری که با شرکت های خارج از کشور داد و ستد دارند و اقدام به ارسال پول به خارج از کشور می کنند، کلاهبرداری صورت می پذیرد گفت: شیوه انجام به این صورت است که بازرگانان ایرانی کالایی را از خارج از کشور خریداری کرده و فروشنده (شرکت خارجی) از طریق ایمیل مبادرت به ارسال شماره حساب به طرف ایرانی جهت واریز مبلغ خرید می کند؛ در این بین فرد یا افراد هکر با تغییر بسیار جزئی ایمیل اصلی فروشنده یا هک آدرس ایمیلها، خود را به جای فروشنده جا می زنند و اقدام به اعلام شماره حساب خود به خریدار می کند و در نهایت خریدار نیز که از موضوع اطلاعی ندارد اقدام به واریز پول به شماره حساب اعلام شده از سوی هکر کرده و پول به حساب هکر یا مجرمین واریز می شود.

سردار هادیان فر تاکید کرد که اغلب حساب های بانکی جعلی در کشورهای هنگ کنگ، مالزی، اندونزی قرار دارد و اکثر آی پی های ارسال کننده ایمیل نیز از کشورهای دارای نقص قانونی و ضعف در بخش های امنیت سایبری و پلیس سایبری مانند نیجریه هستند.

رئیس پلیس فتا گفت: در این خصوص اطلاع رسانی های بسیار زیادی توسط پلیس فتا برای آگاهی تجار صورت پذیرفته و پرونده هایی که برای این مورد کلاهبرداری در پلیس فتا تشکیل شده نیز از طریق مقامات قضایی پلیس اینترپل در حال پیگیری است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:6
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آصفی- از محققان این پروژه در حاشیه رونمایی از سامانه مسیرباز گازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این سامانه برای آشکار سازی گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: این سامانه جز فناوری‌های پیشرفته است که کشورهای آمریکا، نروژ و ژاپن صاحبان این فناوری هستند.

وی با بیان اینکه این سامانه مجهز به اسپکتروسکوپی است اظهار داشت: اسپکتروسکوپی یک طیف نگار است که از فاصله دور با تابشی که به محیط می‌دهد و بازخوردهایی که از آن می گیرد مشخص می‌کند که چه نوع گازی وجود دارد.

آصفی ادامه داد: این سامانه قادر به شناسایی گازهای اشتعال پذیر است، یادآور شد: گازها در نور مرئی شفاف هستند ولی در برابر نور UV و مادون قرمز سایه‌ای ایجاد می‌کنند و در این سامانه از این خاصیت استفاده شده است.

این محقق بیشترین کاربرد این سامانه در حوزه نفت و گاز دانست و ادامه داد: علاوه بر این از این سامانه می‌توان در حوزه پدافند شیمیایی و شناسایی عوامل شیمیایی از آن استفاده کرد.

وی از کاربرد این حسگر در حوزه هواشناسی خبر داد و در این باره توضیح داد: این سامانه با استفاده از تابش روز قادر به اندازه گیری میزان رطوبت در لایه‌های جوی با برد بلند است. از این قابلیت می‌توان در تخمین و تشخیص میزان باروری ابرها استفاده کرد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 9:5
اخبار

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان نشریه پزشکی انگلیس (BMJ ) با بررسی صدها آزمایش انجام شده روی حدود 340 هزار بیمار، مناسب بودن ورزش و مصرف دارو را در پیشگیری از مرگ ارزیابی کردند.

این بررسی ها نشان داد فعالیت بدنی و ورزش با برخی داروهای قلبی رقابت می کند و از درمان دارویی سکته مغزی بهتر است. نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که ورزش نیز باید به نسخه های پزشکان افزوده شود.

کارشناسان تاکید دارند که بیماران نباید فقط با تکیه بر ورزش داروهای خود را کنار بگذارند بلکه باید ورزش و مصرف دارو را در کنار هم حفظ کنند.

تعداد افرادی که به میزان مناسب ورزش کنند بسیار اندک است . فقط یک سوم از شهروندان انگلیسی میزان 2.5 ساعت توصیه شده ورزش ملایم مانند دوچرخه سواری یا پیاده روی سریع را در هفته انجام می دهند. در مقابل تعداد داروهای تجویزی بسیار افرایش یافته است.

برای این تحقیقات داشمندان دانشکده اقتصاد لندن، موسسه مراقبت از سلامت دانشگاه هاروارد و دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، تحقیقات پزشکی را برای یافتن هرگونه مطالعه ای که ورزش را با دارو به عنوان یک درمان مقایسه کرده باشد، بررسی کردند.

آنها 350 آزمایش مرتبط با تحقیقات خود را شناسایی کردند. این آزمایشها، مدیریت بیماری هایی مانند بیماری قلبی، توانبخشی سکته مغزی، نارسایی قلبی و پیش دیابتی را مورد کاوش قرار داده بودند.

این گروه از پژوهشگران وقتی این داده ها را به طور کلی بررسی کردند، دریافتند ورزش و مصرف دارو از نظر میزان مرگ و میر قابل مقایسه اند. اما دو استثنا وجود دارد.ا

داروهای موسوم به ادرار آور برنده اصلی برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی هستند در حالی که ورزش بهترین گزینه برای بیماران مبتلا به سکته مغزی در زمینه افزایش امید به زندگی است.

"ایمی تامسون" پرستار قلب ارشد در بنیاد قلب انگلیس می گوید: اگرچه یک سبک زندگی فعال و پرتحرک فواید زیادی برای سلامتی دارد اما شواهد کافی از مزیت های تمام و کمال و مستدل ورزش بر دارو وجود ندارد.

وی افزود: مصرف دارو بخش بسیار مهمی از درمان بسیاری از بیماری های قلبی است و این بیماران باید داروهای تجویز شده را مصرف کنند. اگر بیماری قلبی دارید و یا به شما گفته شده است در خطر بیماری قلبی هستید ، در مورد نقشی که ورزش می تواند درمان شما ایفا کند با پزشکتان مشورت کنید.

دکتر پیتر کلمن از انجمن سکته مغزی می گوید ورزش همراه با دارو نقش حیاتی دارد و باید در این زمینه تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

وی خواستار انجام تحقیقات بیشتری در مورد فواید بلند مدت ورزش برای بیماران مبتلا به سکته قلبی شد.

پژوهشگران بر این عقیده اند که برداشتن گام های مهمی مانند ورزش منظم، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و ترک کردن سیگار می تواند خطر بروز سکته مغزی را به طور قابل توجهی کاهش داد.

فعالیت بدنی متوسط می تواند خطر بروز سکته مغزی را تا 27 درصد کاهش دهد

پنج شنبه 11/7/1392 - 8:58
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، لاله افتخاری در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه تشخیص مسیرباز گاز درجمع خبرنگاران با اشاره به قوانین ثبت اختراعات و علایم تجاری افزود: این قانون بسیار قدیمی و محدودیت‌هایی در آن وجود داشت که به نوعی این قانون را ناکارآمد کرده بود.

رئیس فراکسیون نخبگان مجلس شورای اسلامی عدم ثبت اختراعات در حوزه بیوتکنولوژی را یکی از محدودیت‌های قانون ثبت اختراعات در این حوزه دانست و اظهار داشت: علاوه بر این ثبت اختراعات به صورت خود اظهاری است و هرکسی می تواند اظهار خود را به ثبت برساند.

وی از تدوین اصلاح این قانون خبر داد و یادآور شد: این قانون با حضور اعضای فراکسیون و نمایندگان حوزه‌های مرتبط اصلاح شد و امروز با امضای اعضا این اصلاحات برای تصویب فوری به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

افتخاری با اشاره به برخی از این اصلاحات خاطر نشان کرد: بر این اساس ثبت اختراعات دیگر به صورت خود اظهاری نیست بلکه با ارزیابی و تایید کارشناسان این امر صورت می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در اصلاحات این قانون مرجع ثبت اختراعات تعیین شده است، ادامه داد: علاوه بر این در اصلاحات این قانون منع ثبت اختراعات در حوزه بیوتکنولوژی برداشته شده است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 8:58
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، امیرعلی سیف الدین در مراسم رونمایی از سامانه تشخیص مسیرباز گاز با بیان اینکه این پارک فناوری با 3 راهبرد اصلی فعالیت‌های خود را اجرایی می‌کند، افزود: توسعه سرزمینی پارک فناوری دانشگاه تهران، تامین مالی و توسعه خدمات دانش بنیان از جمله اهداف راهبردی این پارک فناوری است.

رئیس پارک فناوری دانشگاه اظهار داشت: به منظور ایجاد زنجیره دانش از تولید تا تجاری سازی اقدام به ایجاد 11 خوشه علم و فناوری در این پارک فناوری شده است و شرکت‌های دانش بنیان پارک درصدد هستند تا شرکت‌های دانش بنیان بیرون از این پارک فناوری را به عضویت این خوشه درآورند.

وی از اقدامات این پارک در زمینه دیپلماسی علم و فناوری خبر داد و در این باره توضیح داد: پارک فناوری تهران در این راستا درجهت راهبردهای کلان رویکرد فراملی دارد از این رو به سمت دیپلماسی علم و فناوری با همکاری ریاست جمهوری در حرکت هستیم تا فناوری را فراتر از مرزهای کشور توسعه داده شود.

سیف الدین با اشاره به سامانه تشخیص گاز طراحی شده در این پارک فناوری خاطر نشان کرد: این سامانه از مهمترین فناوری‌ها برای تشخیص گازهای اشتعال زا است.

وی با اشاره به برخی حوادث ناشی از استنشاق گازهای سمی، یادآور شد: چند سال قبل که زمانی که تونل اتصال غرب به مرکز کشور در زیر کوه‌های زاگرس در حال احداث بود افرادی در آن به دلیل استنشاق گازهای سمی جان خود را از دست دادند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه این امر برای افرادی که در معادن مشغول به فعالیت هستند نیز در حال تکرار است، اضافه کرد: علاوه بر این شاهد اقدامات تروریستی در زمینه انتشار گازهای شیمی و درگذشت عده زیادی از انسان‌ها هستیم که این سامانه می‌تواند در این زمینه می‌تواند موثر باشد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 8:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته