• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3830روز قبل
اخبار
برگزیدگان مسابقه وبلاگ‌نویسی «شمس هشتم» معرفی شدند

گروه فضای مجازی: برگزیدگان مسابقه وبلاگ‌نویسی «شمس هشتم» از سوی باشگاه وبلاگ‌نویسان خراسان رضوی معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، 10 برگزیده مسابقه وبلاگ‌نویسی «شمس هشتم» به همت باشگاه وبلاگ‌نویسان خراسان رضوی معرفی شدند.

رتبه اول به وبلاگ خورشید هشتم، رتبه دوم به وبلاگ هشتمین اختر ولایت، رتبه سوم به وبلاگ شاه توس، رتبه چهارم به وبلاگ بالاتر از بالاترین، رتبه پنجم به وبلاگ كتابخانه رضوی، رتبه به وبلاگ غریب طوس، رتبه هفتم به وبلاگ شهدای مرصاد و رتبه هشتم به وبلاگ انیس النفوس اختصاص یافت.

به رتبه اول یك دستگاه تبلت و به رتبه‌های دوم تا هشتم هر كدام یك میلیون ریال وجه نقد اعطا خواهد شد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:45
اخبار
 

گروه فضای مجازی: بخش مجازی و رایانه‌ای یكی از بخش‌های جشنواره منطقه‌ای غدیر به‌شمار می‌رود كه چهارم آبان‌ماه به كار خود پایان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، نخستین جشنواره منطقه‌ای غدیر در پنج بخش پژوهشی، مجازی و رایانه‌ای، هنری، ادبی و بخش ویژه، چهارم آبان‌ماه به صورت منطقه‌ای در واحد علوم و تحقیقات تهران برگزار می‌شود.

در بخش مجازی مثل وبلاگ‌نویسی، نرم‌افزار چند‌رسانه‌ای و نشریه الكترونیك در بخش هنری آثاری مربوط به بلوتوث و ماكت‌سازی و در بخش ادبی آثاری مربوط به شعر و قطعه‌ ادبی معرفی می‌شوند.

 


پنج شنبه 11/7/1392 - 14:45
اخبار
تبیین سبك زندگی اسلامی - ایرانی در فضای مجازی/79
مشاور خانواده معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه:
وب‌گردی‌های بی‌هدف جوانان به سوی ترویج سبك زندگی اسلامی مدیریت شود

گروه فضای مجازی: حجت‌الاسلام كریمی، مشاور ازدواج و خانواده معاونت تبلیغ و آموزش‌های كاربردی حوزه‌های علمیه گفت: بسیاری از جوانان در اینترنت به گشت‌‌و‌گذار مشغول هستند كه باید محتواهای مفید را با محوریت ترویج سبك زندگی اسلامی در قالب‌های مختلف به آنها ارائه داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی كریمی، مشاور ازدواج و خانواده معاونت تبلیغ و آموزش‌های كاربردی حوزه‌های علمیه

حجت‌الاسلام والمسلمین علی كریمی، مشاور ازدواج و خانواده معاونت تبلیغ و آموزش‌های كاربردی حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) با اشاره به مسئله آموزش و ترویج سبك زندگی از طریق فضای مجازی گفت: سبك زندگی اسلامی از شیوه‌های مختلفی می‌تواند در جامعه ترویج پیدا كند كه یكی از آنها فضای مجازی است. از طریق وب‌سایت‌ها، وبلاگ‌ها، مكالمه‌ها و مشاوره‌های آنلاین و همچنین چت و امسال اینها می‌شود این آموزش‌ها را ارائه داد.

وی با اشاره به سخنان اساتید خود در مورد اساس سبك زندگی اسلامی و چگونگی آن بیان كرد: آیت‌الله مظاهری در مورد زندگی اسلامی می‌گفتند كه سبك زندگی اسلامی بر محور اخلاق استوار است و نه حقوق. به این معنی كه زن و شوهر در متن زندگی، رابطه آن‌ها باید براساس محبت و اخلاق باشد نه رابطه‌ای حقوقی.

مشاور ازدواج و خانواده معاونت تبلیغ و آموزش‌های كاربردی حوزه‌های علمیه افزود: مرد نباید بگوید چون من اختیار دارم مثلا از خروج شما از خانه جلوگیری می‌كنم و یا زن بگوید من اختیار دارم پس مهریه خودم را از تو مطالبه می‌كنم و یا اینكه زن بگوید جهیزیه‌ای كه من آورده‌ام متعلق به خودم است و مرد حق استفاده از آن را به صورت محدود دارد. یا اینكه مرد بگوید وسایلی كه برای خانه تهیه كرده‌ام از آن من است و زن حق استفاده از آن را ندارد و اگر زن آنها را خراب كرده خودش باید هزینه آن را بدهد. از این موارد بسیار است اما این طور زندگی كردن كه زندگی نمی‌شود.

اساس زندگی اسلامی بر محبت است

كریمی تصریح كرد: در زندگی اساس در محبت، مهربانی عطوفت باید باشد و در حد و حدود شرعی كسی مالك دیگری نیست و در خانواده‌هایی كه پایداری در آن مشاهده می‌شود این موارد وجود دارد چرا كه دید دین همین است. مثلا متأسفانه برخی از دختران می‌گویند زن باید در فعالیت‌های اجتماعی و علمی شركت كند نه اینكه در خانه به شستشو بپردازد.

وی با اشاره به مفاهیم قرآن گفت: قرآن در این مورد می‌فرماید: «وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»، اگر بنا باشد معروف در زندگی حاكم باشد یعنی طرفین براساس معروف با هم ارتباط داشته باشند دیگر به هیچ وجه گفتار‌ها و رفتارهای آن‌ها مشكلی نخواهد داشت. دیگر بایدی هم وجود ندارد؛ اینكه فردی به فرد دیگر خواسته خودش را تحمیل كند كه اگر این مسائل در زندگی باشد به زندگی لطمه می‌زند و اگر بر مبنای قرآن باشد زندگی پایدار خواهد بود.

مشاور ازدواج و خانواده معاونت تبلیغ و آموزش‌های كاربردی حوزه‌های علمیه در ادامه بیان كرد: اگر بخواهیم سبك زندگی اسلامی را در كشور نشر دهیم و سبك زندگی اسلامی جایگاه خودش را در كشور پیدا كند باید به دختران و پسرانی كه قصد ازدواج دارند و یا همسران و یا افرادی كه اول زندگی‌ آنها است و در نهایت همه مردم بگوییم كه دیدشان را نسبت به زندگی تغییر دهند و نگاهشان نسبت به زندگی طلبكارانه نباشد؛ نخواهید كه از طرف مقابلتان چیزی به شما برسد بلكه برعكس باید مواظب باشیم كه حقی را از طرف مقابل ضایع نكنیم و باید مواظب باشیم كه برخلاف خواسته دل او عمل نكنیم.

كریمی افزود: اگر اساس زندگی بر محبت و خواسته‌ دو طرف باشد و براساس اخلاق انسانیت باشد دیگر مشكلی به وجود نخواهد آمد؛ خداوند متعال در مسائل اخلاقی چه چیزی از انسان خواسته‌ است؟ ایثار، گذشت، فداكاری و مهربانی را خواسته است. اگر این مسائل را در زندگی پیاده كنیم زمینه ایجاد بسیاری از اختلافات بین زن و شوهران به كل از بین خواهد رفت چرا كه دیگر دو طرف طلبی از هم ندارند.

وی با اشاره به ظرفیت‌ فضای مجازی برای ترویج و نشر سبك زندگی اسلامی گفت: در حال حاضر پتانسیل‌های بسیاری از جوانان را داریم كه در اینترنت به گشت‌ و گذار مشغول هستند. ما باید دو نوع مطلب یكی برای خانواده‌هایی كه هم‌اكنون زندگی تشكیل داده‌اند و براساس مسائل و مشكلات آنها و یك نوع مطلب هم برای افرادی كه در آینده می‌خواهند، خانواده تشكیل دهند، تهیه كنیم.

كریمی ادامه داد: متأسفانه ما به افرادی كه خانواده‌ تشكیل داده‌اند به جهات مختلف توجه داریم و به افرادی كه در آینده‌ می‌خواهند خانواده تشكیل دهند توجه نداریم. به خانواده‌هایی كه تشكیل شده است و شكل گرفته توجه داریم و این خانواده‌ها براساس روش‌های غلط پیش رفته‌اند حرف خواهیم زد؛ اما به آن جوانی كه می‌خواهد خانواده تشكیل دهد، مطالب لازم را یاد نمی‌دهیم تا اگر فردا این جوانان در پی تشكیل خانواده بودند بتوانند انتخاب درستی داشته باشند و زندگی صحیحی را تشكیل دهند.

مشاور ازدواج و خانواده معاونت تبلیغ و آموزش‌های كاربردی حوزه‌های علمیه بیان كرد: باید دو كار را انجام داد یكی اینكه دید افرادی كه خانواده تشكیل داده‌اند، اصلاح كنیم و دوم اینكه افرادی كه می‌خواهند خانواده تشكیل دهند به صورت صحیح هدایت كنیم.

همه قالب‌های فضای مجازی در ترویج سبک زندگی اسلامی استفاده شود

وی اضافه كرد: از امكانات اینترنتی به هر صورتی كه هست باید در این موارد استفاده كرد. مطالب و سخنرانی‌ها را در این فضا قرار داد؛ كلیپ، صوت و حتی مشاوره‌های آنلاین كه خانواده‌ها بتوانند استفاده كنند.

كریمی تصریح كرد: به نظر بنده با آن تجربه‌ای كه در سایت مشاوره ازدواج و مسائل آموزشی و مشاوره‌ای خانواده داشته‌ام این است كه اگر روی نیاز‌های مردم دست گذاریم بهتر‌ می‌توانیم پیش برویم؛ ما زمانی می‌خواستیم بحث مسئله ازدواج دینی و حل مشكلات آن را فرهنگ‌سازی كنیم. در این مورد بجای آنكه در زمینه ازدواج با مردم صحبت كنیم آمدیم و روی مشكلات آنها دست گذاشتیم.

وی ادامه داد: از آنها خواستیم كه بیایند و مشكلات خودشان را با مشاوره‌ در میان بگذارند و زمانی كه آنها برای مشاوره آمدند و ما مشكلات آنها را ریشه‌یابی خواهیم كرد و مسأله را ریشه‌ای توضیح خواهیم داد. یعنی براساس نیاز‌های طرف مقابل كه می‌خواهد مشكلش حل شود. به این صورت مسئله بهتر جا خواهد افتد و آموزش كلی و عمومی در این مسائل ترویج خواهیم داد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:45
اخبار
عرضه نسخه جدید نرم‌افزار «جامع تفاسیر»

گروه فضای مجازی: نسخه جدید دائرة‌المعارف چندرسانه‌ای قرآن كریم با عنوان نرم‌‌‌افزار جامع تفاسیر به همت مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، فروشگاه اینترنتی مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی (نورشاپ) نسخه جدید نرم‌افزار جامع تفاسیر نور را بارگذاری كرد. جدیدترین دائرة‌المعارف چندرسانه‌ای قرآن كریم با عنوان نرم‌افزار جامع تفاسیر در قالب چهار حلقه DVD از سوی مركز نور تولید و عرضه شد.

این نرم‌افزار نسخه جدید و به‌روز شده اولین نسخه جامع تفاسیر بوده كه دارای محتوایی متنوع‌تر و برنامه‌های جامع‌تر است. قابلیت‏‌هاى برنامه را مى‌توان در سه بخش كلى، «قابلیت‌های متنی»، «قابلیت‌های صوتی» و نرم‌افزار فشرده آموزشی تقسیم‌بندى كرد.

در قابلیت‌هاى متنى‏ كاربران می‌توانند به متن كامل 446 عنوان كتاب در 2056 جلد كه شامل؛ متن كامل قرآن كریم، 341 عنوان تفسیر فارسی و عربی، 23 ترجمه فارسى، 47 ترجمه در قالب 25 زبان از جمله؛ انگلیسى، روسی، آلمانی، اردو، فرانسوی، تركى، مالایى و ... كه بعضی از زبان‌ها دارای چند ترجمه هستند، اشاره كرد.

در بخش زبان‌های خارجی این نرم‌افزار 10 ترجمه انگلیسی، 4 ترجمه روسی، 6 ترجمه آلمانی، 3 ترجمه اردو و 3 ترجمه فرانسوی وجود دارد. متن كامل 4 عنوان تفسیر انگلیسى در 30 جلد (المیزان، نمونه، نورالقرآن و میراحمد على)، 7 فرهنگ‌نامه قرآنى و 20 لغتنامه با قابلیت جستجو در كتابخانه، سه نوع آوانگاری انگلیسی قرآن كریم در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.


پنج شنبه 11/7/1392 - 14:33
اخبار
تبیین سبك زندگی اسلامی - ایرانی در فضای مجازی/80
عباسی تأكید كرد: 
فرهنگ‌سازی در فضای مجازی؛ ظرفیت بالقوه نهادهای دینی كشور

گروه فضای مجازی: مدیر گروه رصد فرهنگی و اجتماعی در پژوهشكده مطالعات فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: فرهنگ‌سازی و انتقال فرهنگ در فضای مجازی یك ظرفیت بالقوه برای نهادهایی است كه به صورت دینی فكر می‌كنند.

 

روح‌الله عباسی، مدیر گروه رصد فرهنگی و اجتماعی در پژوهشكده مطالعات فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، با اشاره به رفتارهای انسان در فضای مجازی، اظهار كرد: رفتارهای انسان در حوزه‌های مختلف، حاصل شناخت‌هاست و این شناخت‌ها مجموعه باورها و المان‌های ذهنی نشئت گرفته از تجربه و دانش فرد را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: اگر رفتار فرد را در حوزه مجازی به سبك زندگی مجازی اطلاق كنیم باید بگوییم كه این رفتارها نشئت گرفته از شناخت‌های پیشینی است كه در ذهن افراد وجود دارد.

این كارشناس فضای مجازی تصریح كرد: برای تغییر رفتارهای مجازی افراد، نیازمند آگاهی هستیم. بخشی از آگاهی به دانش فرد، بخشی به انگیزه فرد و بخش دیگری به روش عمل فرد مربوط می‌شود؛ بنابر این برای تغییر رفتار باید این سه عامل را به خوبی شناخت.

مدیر سابق گروه رصد فرهنگی و اجتماعی در پژوهشكده مطالعات فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح كرد: روش عمل یعنی عامل سوم در آگاهی افراد در حوزه مجازی به مسئولان مربوط می‌شود و به این معنی كه متولیان سایبر نقش پررنگی در این زمینه دارند و نباید بسترهای لازم را برای ورود افراد به سایت‌های ضد اسلامی و بی‌محتوا را فراهم كنند. این امر را باید متولیان امر حل كنند و به ایمن‌سازی فضا بپردازند.

گام اول در نهادینه شدن سبک زندگی اسلامی، تولید محتواست

وی نهادینه‌سازی سبك زندگی اسلامی - ایرانی در فضای مجازی از سوی رسانه‌ها را امری ضروری دانست و گفت: گام اول برای آنكه رفتاری در جامعه‌ای نهادینه شود، تولید محتواست. برای مثال در دوره‌ای كه تنبیه دانش‌آموزان در مدارس رایج بود، رسانه‌ها آنقدر به این موضوع پرداختند و نقدهای عالمانه بر آن داشتند تا جایی كه به مرور سیستم آموزشی، تنبیه دانش‌آموزان را در مدارس ممنوع اعلام كرد.

وی افزود: فرهنگسازی و انتقال فرهنگ در فضای مجازی یك ظرفیت بالقوه برای نهادهایی است كه به صورت دینی فكر می‌كنند. اگر تولید محتوای قوی داشته باشیم، می‌توانیم در ذهن مخاطب اثر بگذاریم.

عباسی اظهار كرد: رسانه‌هایی كه رویكرد دینی دارند و به این موضوع باور دارند كه فضای مجازی می‌تواند مخرب باشد، می‌توانند با نگاه انتقادی به این سمت حركت كنند كه فضای مجازی نیاز به كنترل حداقلی است.

وی بیان كرد: با مراجعه به صاحب‌نظران می‌توان به تولید محتوا پرداخت تا جایی كه این محتواها نظیر مصاحبه و مقاله، جامعه را به این بلوغ برساند كه اگر متن و محتوایی از دسترس افراد دور نگه‌ داشته می‌شود، می‌تواند مانع از آسیب زدن به اعتقاد و اخلاق جامعه شود. در واقع رسانه‌ها با پرداختن كامل به این موضوع می‌توانند به جامعه كمك كنند و به مرور این فرهنگ در جامعه محقق شود.

رسانه‌ها در بلوغ جامعه نقش پررنگی دارند

این كارشناس فضای مجازی تصریح كرد: رسانه‌ها در بلوغ جامعه نقش پررنگی دارند و می‌توانند به عنوان ابزاری در شكل‌دهی ایده‌ها مؤثر باشند.

وی افزود: در مجموعه فرای زندگی، هر گونه تغییری كه حاصل می‌شود، قطعاً اثرش را در بخش‌های دیگر شاهد خواهیم بود. برای مثال ورود تكنولوژی همچون تلفن همراه در سبك زندگی اسلامی ایرانی تأثیر گذاشت. شاید این تأثیر عمیق نباشد اما به هرحال آن تأثیر را شاهد بودیم. صله ارحام كه مورد تأكید اسلام است با ورود این تكنولوژی كمرنگ شد.

عباسی اظهار كرد: بسیاری بر این تصورند كه فضای مجازی همچون چاقو می‌ماند، اما این موضوع اشتباه است زیرا شكل و شمایل چاقوی جراحی با چاقوی آسیب به فرد متفاوت از یكدیگرند بنابر این شكل و شمایل اهداف بهره‌مندی از فضای مجازی متفاوت است.

وی بیان كرد: صاحب‌نظران باید با دقت آثار مخرب تكنولوژی را بشناسند و راهكارهای مقابله با این آثار را دریابند. ما در فضایی قرار گرفته‌ایم كه حق انتخاب در مواجهه نداریم. آنها اعتقادات اخلاقی و انسانی بشر را نشانه گرفته‌اند بنابر این باید به سرعت به بازتولید راهكارها بپردازیم.

عباسی اظهار كرد: خط مقدم مقابله با جنگ نرم، اندیشمندان و متفكران هستند كه باید همت و اراده داشته باشند تا راه‌كارهای مناسب را دریابند. بی‌تردید اگر این آثار مخرب به حال خود رها شود، آسیب‌های بیشتری را شاهد خواهیم بود. آنها باید همت كنند و به صورت تخصصی و كاربردی در قالب پایان‌نامه و طرح‌های تحقیقاتی به این موضوع بپردازند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:32
اخبار
نرم‌افزار فرقه‌شناسی «سراب» تولید شد

گروه فضای مجازی: نرم‌افزار فرقه‌شناسی «سراب» با هدف آشنا ساختن جوانان با فرق ضاله به همت مؤسسه‌ فرهنگی ‌ـ‌ نرم‌افزاری آرمان‌ تولید شده است.

 

به گزارش خبرگزارش بین‌المللی قرآن(ایكنا)، «سراب» تولید مؤسسه‌ فرهنگی ‌ـ‌ نرم‌افزاری آرمان‌ است كه با استفاده از كتاب‌های تاریخی و ‌حضور در جمع مدعیان و زودباوران ساده‌اندیش در فرق ضاله، مطالبی را به صورت نرم‌افزاری ارائه كرده است.

این نرم‌افزار مجموعه‌ای است از اسناد، اطلاعات و صحنه‌های مستند كه پدیدآورندگان آن با بهره‌گیری از اساتید مجرب آشنا با فرق و با استفاده از كتاب‌‌های تاریخی و فرصت حضور در جمع مدعیان و زودباوران ساده‌اندیش به ضبط و ثبت ۵۰ ساعت فیلم و سخنرانی و مصاحبه پرداخته و با واكاوی و بایگانی اقرارها و اعترافات نجات‌یافتگان این فرقه‌ها اقدام به تولید ۴۰۰۰ صفحه متن در قالب كتاب الكترونیك كرده و تعداد ۵۰۰ قطعه عكس را به تصویر كشیده‌ است.

صوفیه، بهائیت، وهابیت، ایلیا رام الله، راجینیشیسم، شیطان‌پرستی و مدعیان دروغین برخی از فرقی است كه در این نرم‌ا‌فزار به‌آنها پرداخته شده است. این نرم‌افزار جامع برای سنین دوران دبیرستان به بالا پیشنهاد می‌شود.

این نرم‌افزار شامل بروزترین مطالب، متن، فیلم‌های مستند و گالری عكس است كه از آن جمله می‌توان به دادگاه آقای كاظمینی بروجردی و جنایات سران صوفی و نفوذ شیطان‌پرستی در فیلم‌های هالیوودی اشاره كرد.

هر یك از این فرقه‌ها شامل یك كتاب الكترونیك، عكس و فیلم هستند كه جمعاً نرم‌افزار شامل ۴ هزار صفحه متن، ۵۰ ساعت فیلم و سخنرانی و ۵۰۰ عكس است.

در كنار مباحث موجود در این نرم‌افزار، معرفی تفاسیر قرآنی برگرفته از اصول كافی آمده و در بخش توحید قرآن به صورت كامل با صوت ترتیل ارائه می‌شود كه در كنار این بخش فیلم محمد رسول الله(ص) و كلیپ‌های سیاحت قبر و معاد آمده است.

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:32
اخبار
داوران سومین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تجلیل شدند

گروه فضای مجازی: مراسم تجلیل از هیئت داوران سومین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران با حضور مدیر عامل، مدیران بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و دست‌اندركاران این جشنواره برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، هیئت داوران سومین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای متشكل از مصطفی رحماندوست، امیرمحمد دهستانی، سهیل دانش‌اشراقی، آرش رادكیا، یاسر ژیان، پیام آزادی، سیدمحمود موسوی‌نژاد، هادی اسكندری، امیرحسین حسینیان، مهدی زنگنه، نورا حق‌پرست، سیدعلی سید‌اف و امیرمحمد رضایی تجلیل شدند.

بهروز مینایی، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در این مراسم ضمن تجلیل از تلاش داوران در ارزیابی مناسب و كارشناسانه آثار حاضر در جشنواره سوم گفت: جشنواره بازی‌های رایانه‌ای در دوره سوم با كیفیت حضور آثار و فعالان این عرصه گام بلندی برای حركت به سمت بلوغ و تغییر مثبت در ارتقای این رویداد برداشت.

وی ادامه داد: حركت بوجود آمده در قالب جشنواره و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای در مسیر پیشرفت و تعالی صنعت گیم كشور پایه‌گذاری شده و امید می‌رود كه این روند تداوم داشته باشد.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، تلاش ارزنده فعالان گیم در طراحی و عرضه تولیدات كیفی را از عوامل حركت به سمت ارتقای رویدادهای مرتبط با این حوزه برشمرد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:31
کامپیوتر و اینترنت
تولید نرم‌افزار «مُلك آسمان» نخستین سفر مجازی سه بعدی به راهیان نور

گروه فضای مجازی: نرم‌افزار «ملك آسمان‌» نخستین محصول چند‌رسانه‌ای سفر مجازی سه بعدی راهیان نور است كه به همت پایگاه جامع عاشورا تولید و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، نرم‌افزار «مُلك آسمان‌» نخستین محصول چندرسانه‌ای است كه سفر مجازی سه بعدی به راهیان نور را ممكن كرده است. این نرم‌افزار روز گذشته با حضور گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس به‌طور رسمی رونمایی شد.

ملك آسمان به عنوان اولین سفر مجازی سه بعدی به مناطق عملیاتی دفاع مقدس در جبهه جنوب توسط پایگاه عاشورا تولید شده است و این قابلیت را فراهم می‌كند تا افراد به طور مجازی در آنجا حضور یافته و به بررسی محیط از نگاه خود بپردازند.

توسط این نرم‌افزار علاقه‌مندان می‌توانند در قبل و بعد از زیارت این سرزمین‌ها بار دیگر خود را به‌طور مجازی در آن اماكن احساس كرد‌ه و با شهدا و سرزمین‌های یادآور رشادت‌های آن مردان آسمانی تجدید پیمان كنند.

 

 

قابلیت چرخش سه بعدی تصاویر (180 × 360 درجه)، طبیعی بودن تصاویر، القای حس واقعی حضور در محل و قابلیت زوم بر روی تصاویر بخشی از امكانات این نرم‌افزار است.

بیش از 150 قطعه تصویر پانورامای 360 درجه با قابلیت چرخش عمودی و افقی از تمامی یادمان‌ها و مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس در جبهه جنوب و اماكن مرتبط با شهدا در قبل و بعد از عملیات‌ها شامل بیش از 30 منطقه و یادمان مختلف شامل شلمچه‌، طلاییه‌، شرهانی‌، فكه (مقتل شهید آوینی)، اروند، نهر خین، كانال كمیل و حنظله، فتح المبین، یادمان شهدای هور، هویزه، دهلاویه، چزابه و پادگان دوكوهه و معراج شهدای اهواز (پادگان شهید محمودوند) از امكانات دیگر این نرم‌افزار است.

گلزار شهدای آبادان و خرمشهر، مسجد جامع خرمشهر و جزیره مینو، یادمان شهدای بهبهان، یادمان شهدای عملیات رمضان، منطقه چم هندی، چم سری و ربوط در عمق خاك عراق، قدمگاه امام رضا(ع)، امامزاده سبزه قبا، حضرت دانیال نبی، امامزاده عباس، رودخانه بهمن شیر، رودخانه و پل قدیم و جدید كرخه، رودخانه و پل سابله، پل قدیم دزفول، بیمارستان‌های صحرایی امام حسین(ع)، امام حسن(ع) و امام رضا(ع)، دژ آبی آبادان، یادمان شهید تندگویان، دال مرزی شلمچه، دشت عباس بخش اصلی این نرم‌افزار را تشكیل می‌دهد.

همچنین پخش بیش از سه ساعت روایتگری تخصصی زیبا و روح‌انگیز مرتبط با هر منطقه در موقع مشاهده هر محل با روایتگری حاج حسین یكتا، حجت الاسلام مهدوی بیات، مرحوم حاج عبدالله ضابط، سردار جهروتی‌زاده و آقایان حمید داوودآبادی، علیرضا دلبریان، عظیم ابراهیم‌پور از دیگر امكانات این نرم‌افزار به شمار می‌آید.

استفاده از بیش از 2000 دقیقه فیلم و مستند مرتبط با هر تصویر نظیر فیلم‌های مستند لحظات شهادت شهیدان آوینی، چمران، محمودوند، حضور مقام معظم رهبری در هویزه، فیلم‌های مستند آشنایی با عملیات‌های بیت المقدس، طریق القدس، كربلای 5، والفجر 8، فتح المبین و... در موقع مشاهده هر تصویر از دیگر خصوصیات اصلی این نرم‌افزار است.

‌توسط این قابلیت افراد بطور مثال می‌توانند پس از حضور بر مقتل سید شهیدان اهل قلم «شهید آوینی»، فیلم مستند لحظه شهادت ایشان را مشاهده كنند. همچنین كاتالوگ اختصاصی راهنمای استفاده از نرم‌افزار و نقشه جامع مناطق عملیاتی جبهه جنوب به همراه توضیحات هر منطقه علاقه‌مندان را از تهیه هرگونه بروشور راهنما بی‌نیاز خواهد كرد.

 

 

نكته حائز اهمیت در این مجموعه تصویربرداری از نماها و مناطق حساس و دست نیافتنی در بخش‌هایی از خاك عراق نظیر سنگر معروف به سنگر صدام و سایر سنگرهای دشمنان بعثی و همچینن میادین مین و ادوات نظامی بجای مانده از آن دوران در عمق خاك عراق است.

تصاویر جذاب سه بعدی از مناطقی كه كاروا‌ن‌های راهیان نور به دلایل امنیتی امكان حضور در آنجا را ندارند نظیر دكل‌های دیده‌بانی مرزی در جزیره مینو و دژ مرزی مشرف به نهر خین بخش‌های دیگر این نرم‌افزار را تشكیل می‌دهند.

این نرم افزار در قالب یك حلقه DVD به همراه بسته‌بندی و كاتالوگ اختصاصی و نقشه راهنمای راهیان نور به قیمت 8 هزار تومان عرضه می‌شود.

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:31
اخبار
برگزیدگان مسابقه عكاسی از امامزادگان اعلام شد

گروه فضای مجازی: پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون اسامی برگزیدگان مسابقه عكاسی از امامزادگان را اعلام كرد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون براساس نقش خطیر امامزادگان در فرهنگ ایران و اسلام و در راستای معرفی هرچه بیشتر امامزادگان و بقاع متبركه كشور، مسابقه عكاسی از امامزادگان كشور را برگزار كرد.

برای دریافت جوائز لازم است شركت‌كنندگان كد مدارك داشته باشند. در صورتی كه فاقد كد مدارك هستند و قبلاً برنده نشده‌اند برای دریافت جوایز خود لازم است فایل ضمیمه موجود در صفحه اعلام نتایج را كه به صورت فایل word است دانلود و اطلاعات داخل فیلدهای آن را پر كرده و آن را به رایانامه mosabeghat@rasekhoon.net ارسال كنند.

برگزیدگان این مسابقه تا تاریخ اول آبان‌ماه سال جاری برای ارسال مدارك و یا كد مدرك برای دریافت جایزه خود فرصت‌ دارند.


پنج شنبه 11/7/1392 - 14:28
اخبار
تولید هدفمند نرم‌افزارهای ویژه كودكان/15
نرم‌افزارهای دینی كودكان با نگاهی دغدغه‌‌مند بررسی شود

گروه فضای مجازی: چه سهمی از بودجه فرهنگی كشور به كودكان و نوجوانان و تولید نرم‌افزارهای قرآنی و راه انداری پایگاه های اینترنتی مناسب برای آنها اختصاص یافته است؟ مسئولان فرهنگی باید این حس را داشته باشند كه هنگام استفاده كودكان و نوجوانان از فضای مجازی، كنار آنها هستند.

 

با وجود تمام فناوری‌های موجود در كشور، سهم بسیار اندكی از آنها به كودكان و نوجوانان اختصاص پیدا كرده است. خصوصا كودكانی كه تازه با این فناوری‌ها آشنا می‌شوند و به‌دنبال آن هستند كه از آنها الگو گیرند و یا چیزی را كه نمی‌دانند از آن اخذ كنند.

یك سؤال اساسی در اینجا، مطرح می‌شود و آن این است كه واقعاً سهم كودكان و نوجوانان ایران از نرم‌افزار‌های مذهبی چقدر است؟ تا به حال چند نرم‌افزار اسلامی مناسب و با شرایطی استاندارد برای كودكان و نوجوانان تولید شده‌ است؟ چند درصد این نرم‌افزارها بازده قابل قبولی داشته‌اند؟ و یا توانسته‌اند جای خود را در میان كودكان و نوجوانان باز كنند؟ و سوألاتی از این دست كه بسیار است.

چه سهمی از بودجه فرهنگی را به كودكان و نوجوانان و تولید نرم‌افزار و راه انداری پایگاه اینترنتی برای آنها اختصاص داده‌ایم؟ چند سایت مناسب، مفید و فعال در این زمینه داریم؟ اینها سوالاتی است كه باید هر مسئول فرهنگی كشور و تولیدكننده را به فكر اندازد.

یك لوح فشرده چندرسانه‌ای و نرم‌افزار وقتی كه در اروپا با هزینه‌های میلیونی و با پشتیبانی مركز حمایت از كودكان در اینترنت راه‌اندازی می‌شود و یا برای كودكانشان موتورهای اختصاصی جستجو در اینترنت راه‌اندازی می‌كنند تا آنچه را كه خود تمایل دارند در جستجو برای كودكان نمایش بدهند! آیا ما هم نباید در شأن دین و اعتقادمان در فضای مجازی برای كودكان و نوجوانانمان هزینه كنیم؟

از هم اکنون نگران تربیت اسلامی نسل آینده باشیم

نكته دیگر این است كه نهاد‌ها و مؤسسه‌ها در عرصه تولید نرم‌افزارهای اسلامی برای كودكان چنین دغدغه‌ای نداشته و یا بسیار ضعیف عمل می‌كنند، حوزه های علمیه كه بزرگترین نقش در ترویج اسلام را برعهده دارند و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان باید دغدغه این را داشته باشند كه در حوزه‌ نرم‌افزارهای اسلامی و در كل فضای مجازی برای كودكان حضور داشته باشند. اگر این بخش‌ها نقش گسترده‌تری را در این رابطه ایفا كنند و با حمایت‌های همه جانبه با همكاری دولت، مردم و مسئولان وارد این فضا شوند شاید در آینده دغدغه‌های تربیت اسلامی كودكان و نوجوانان كه آینده سازان كشورند كمتر شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا وزارت آموزش و پرورش با منابع گسترده و اساتید توانمندی كه در حوزه كودكان دارند می‌توانند در این حوزه وارد شوند اما به نحوی كه با تولید‌ات خود خوراك‌های فكری و فرهنگی كودكان و نوجوانان را به صورت دغدغه‌مند ارائه دهند. كارشناسان مذهبی و فرهنگی كه در حوزه علمیه پرورش داده می‌شوند هم باید با علم روز اعم از اینترنت، نرم‌افزارها، شبكه‌های مجازی و به كل فضای مجازی نیز آشنا شوند. این موارد می‌‌تواند در طراحی الگوی مناسب در تولید نرم‌افزارهای مذهبی ویژه كودكان و نوجوانان مؤثر باشد.

بخش عظیمی از مراجعه كنندگان به مبلغان و فعالان دینی در نقاط مختلف كشور، كودكان، نوجوانان و جوانانی هستند كه به رایانه و اینترنت مسلطند. از این رو آشنایی طلاب با ابعاد مختلف اینترنت امری لازم‌الاجرا است. حتی می‌توان گروهی را تعلیم داد تا در كنار نرم‌افزارهای مذهبی به شرح محتوای آنها برای كودكان و نوجوانان از طریق رسانه‌های دیداری مانند تلویزیون بپردازند.

انتشار نشریاتی مانند پوپك، سلام بچه‌ها از سوی دفتر تبلیغات اسلامی و نشریاتی مانند سروش كودك و نوجوان و یا نشریات رشد آموزش و پرورش استقبال كودكان و نوجوانان، در زمان انتشار آنها نشان از تاثیر فعالیت فرهنگی هماهنگ با استاندارد‌ها را دارد. ضمن اینكه تشویق و تایید اینگونه نشریات توسط علما و بزرگان دین نشان از ضرورت وجود آنها در عرصه رسانه را دارد. چنین نگاهی نیز باید در حوزه تولیدات مجازی تقویت شود.

تاسیس و راه‌اندازی پایگاه‌های مناسب برای كودكان و نوجوانان

شنیده‌اید این حكمت ارزشمند را كه فرمود:«العلم فی الصغر، كالنقش فی الحجر» باید برای گروه سنی كودك و نوجوان برنامه ریزی كرد. نقل می‌كنند كه استاد شهید مطهری در اواخر عمر گران‌بهایشان، فرموده‌اند از اینكه برای دانشگاه‌ها وقت گذاشته‌اند پشیمانند!. نه اینكه این كار را عبث و بیهوده بدانند ولی معتقد بودند كه كار فرهنگی باید از سنین پایین و دوران كودكی صورت بگیرد. امروز اگر سهم كودكان و نوجوانان را در فضای مجازی زیاد نكنیم، فردا دیر خواهد بود.

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته