• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3829روز قبل
اخبار
پورتال اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزان قزوین رونمایی شد

گروه فضای مجازی: پورتال اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان قزوین به همت دانش‌آموزان همین تشكل رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، پورتال اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان قزوین توسط دانش‌آموزان همین تشكل طراحی و رونمایی شد.

در این پایگاه بخش‌هایی شامل اخبار، چندرسانه‌ای، در رسانه‌ها، درباره ما، شهرستان‌ها، مراكز اقماری، جنبش دانش‌آموزی و برنامه‌های محوری است.

امكانات دیگری نیز به این وب‌سایت قرار است كه اضافه شود و محتوای این سایت هنوز به طور كامل به اتمام نرسیده است. بیانات مقام معظم رهبری بخش دیگری از این سایت است.

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 14:16
اخبار
شرایط حضور در مسابقه وبلاگ‌نویسی «حلقه‌های صالحین»

گروه فضای مجازی: شرایط لازم برای شركت در مسابقه وبلاگ‌نویسی «حلقه‌های صالحین» كه به همت بسیج جامعه پزشكی كشور برگزار ‌می‌شود، اعلام شد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، بسیج ‏جامعه پزشكی كشور، مسابقه وبلاگ‌نویسی ویژه حلقه‌های ‏صالحین را همزمان با هفته دفاع مقدس و با موضوع شهدا و ایثارگران بهداری برگزار می‌كند‎.‎

از جمله شرایط شركت در این مسابقه این است كه هر حلقه باید یك وبلاگ را تولید و به صورت گروهی مدیریت كند. همچنین نام وبلاگ تولید شده باید متناسب با موضوع وبلاگ باشد‎ و مطالب تولیدی از امتیاز بیشتری برخوردار هستند‎.‎

مطالب وبلاگ‌ها باید مرتبط با شهدا، ایثارگران و نقش و جایگاه جامعه پزشكی در بهداری دفاع مقدس باشد‎ .‎نكات مورد نظر جهت شركت در مسابقه وبلاگ‌نویسی به بخش‌های محتوایی و ویژگی‌های فنی ‏تقسیم می‌شود.

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 12:55
اخبار

احمد ملکی- از محققان این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر هدف از راه اندازی این سایت را استفاده از محتوای دورس حوزه‌های علمیه ذکر کرد و گفت: این سایت به طلبه‌های حوزه‌های علمیه امکان می‌دهد که در هر زمان بتوانند از کلاس‌های درس به صورت زنده و یا دانلود در زمان غیر از ساعت کلاس بهره مند شوند.

وی با تاکید بر اینکه طلبه‌ها می‌توانند در زمان معینی از دورس اساتید مورد نظر بهره مند شوند، اظهار داشت: در صورتی که فرد طلبه موفق نشد در زمان معین از مطالب ارائه شده استفاده کند، می‌تواند درس مورد نظر را در زمان دیگر از طریق سایت "مدرسه فقاهت" به صورت صوتی دانلود کند.

ملکی دسترسی به متن دروس ارائه شده در کلاس‌های حوزوی را از دیگر امکانات این سایت نام برد و یادآور شد: به منظور دسترسی طلاب به متن مباجث مطرح شده در کلاس، عده‌ای از شاگردان که از سوی استاد مورد نظر تایید شده باشند متن موضوعات ارائه شده از سوی استاد را تهیه و با ارسال آن ما این متن را در سایت بارگذاری خواهیم کرد.

وی تنوع اساتید را از مزایای این سایت عنوان کرد و ادامه داد: در سایت راه اندازی شده اساتید متنوعی در نظر گرفته شده است و طلاب می‌توانند اساتید خود را انتخاب و از آموزش‌های وی به صورت مجاری بهره مند شوند.

ملکی فقه، اصول، تفسیر و فلسفه را از جمله دورس ارائه شده در این سایت دانست و خاطر نشان کرد: هر طلبه‌ای می‌تواند درس مورد نظر را با استاد مد نظر انتخاب و در برنامه آموزشی آن شرکت کند.

این محقق بخش کتابخانه مجازی را از دیگر بخش‌های این سایت دانست و در این باره توضیح داد: در متون درسی که در سایت آورده شده در صورتی که احادیث و یا روایتی در متن باشد منابع آن به صورت پاورقی آورده شده است که این منابع در کتابخانه مجازی این سایت لینک شده است.

وی افزود: علاوه بر این کاربران می‌توانند به صورت مستقیم از منابع این کتابخانه استفاده کنند. این کتابخانه حاوی 9 هزار کتاب در حوزه‌هایی چون اصول، قرآن، علوم حدیث، اخلاق، عقاید، ادیان و فقه است.

ملکی از راه اندازی بخش"ویکی فقه" در این سایت خبر داد و یادآور شد: در این بخش مقالات طلاب در حوزه‌های مرتبط بارگذاری شده است و در صورتی که طلاب و محققانی مقالاتی دراین زمینه‌ها باشند با ارسال آن ما پس از داوری آن را در ویکی فقه بارگذاری خواهیم کرد.

محقق راه اندازی این سایت با تاکید بر اینکه در این سایت تعامل میات عالمان با عالمان و شاگردان با عالمان و اساتید پیش بینی شده است،‌خاطر نشان کرد: در صورتی که شاگردان در زمان مشاهده پخش زنده درس اساتید با سوالی مواجه شدند آن سوال پرسیده می‌شود و در صورتی که آن سوال قابل مطرح کردن باشد در کلاس پخش و استاد به آن پاسخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه این سایت تنها حوزه علمیه را پوشش نمی دهد، ادامه داد: این سایت سخنرانی اساتید حوزه های علمیه مشهد، نجف، کربلا، افغانستان و لبنان را تحت پوشش دارد و در بخش آرشیو آن نیز اساتیدی که سخنرانی آنها به صورت کاست است جمع آوری و در این سایت بارگذاری شده است.

 

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 12:48
اخبار

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آصفی- از محققان این پروژه در حاشیه رونمایی از سامانه مسیرباز گازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این سامانه برای آشکار سازی گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: این سامانه جز فناوری‌های پیشرفته است که کشورهای آمریکا، نروژ و ژاپن صاحبان این فناوری هستند.

وی با بیان اینکه این سامانه مجهز به اسپکتروسکوپی است اظهار داشت: اسپکتروسکوپی یک طیف نگار است که از فاصله دور با تابشی که به محیط می‌دهد و بازخوردهایی که از آن می گیرد مشخص می‌کند که چه نوع گازی وجود دارد.

آصفی ادامه داد: این سامانه قادر به شناسایی گازهای اشتعال پذیر است، یادآور شد: گازها در نور مرئی شفاف هستند ولی در برابر نور UV و مادون قرمز سایه‌ای ایجاد می‌کنند و در این سامانه از این خاصیت استفاده شده است.

این محقق بیشترین کاربرد این سامانه در حوزه نفت و گاز دانست و ادامه داد: علاوه بر این از این سامانه می‌توان در حوزه پدافند شیمیایی و شناسایی عوامل شیمیایی از آن استفاده کرد.

وی از کاربرد این حسگر در حوزه هواشناسی خبر داد و در این باره توضیح داد: این سامانه با استفاده از تابش روز قادر به اندازه گیری میزان رطوبت در لایه‌های جوی با برد بلند است. از این قابلیت می‌توان در تخمین و تشخیص میزان باروری ابرها استفاده کرد.

پنج شنبه 11/7/1392 - 10:59
اخبار

سردار کمال هادیان فر در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح میزان و وضعیت پرونده هایی که در زمینه کلاهبرداری های خریدهای اینترنتی از سایتهای خارج از کشور وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به محدودیت مبادلات ارزی به ویژه از نوع الکترونیکی، خریدهای اینترنتی از سایتهای خارجی بسیار کم بوده و پرونده های مرتبط نیز طبیعتا اندک است اما از سال گذشته چندین فقره پرونده در خصوص کلاهبرداری از طریق ایمیل جعلی به دست آمده که در تمامی این پرونده ها مبالغ بسیار زیادی از شاکیان کلاهبرداری شده است.

وی با اعلام هشدار در زمینه این مدل کلاهبرداری و با بیان اینکه در این شیوه، اغلب از صرافان و تجاری که با شرکت های خارج از کشور داد و ستد دارند و اقدام به ارسال پول به خارج از کشور می کنند، کلاهبرداری صورت می پذیرد گفت: شیوه انجام به این صورت است که بازرگانان ایرانی کالایی را از خارج از کشور خریداری کرده و فروشنده (شرکت خارجی) از طریق ایمیل مبادرت به ارسال شماره حساب به طرف ایرانی جهت واریز مبلغ خرید می کند؛ در این بین فرد یا افراد هکر با تغییر بسیار جزئی ایمیل اصلی فروشنده یا هک آدرس ایمیلها، خود را به جای فروشنده جا می زنند و اقدام به اعلام شماره حساب خود به خریدار می کند و در نهایت خریدار نیز که از موضوع اطلاعی ندارد اقدام به واریز پول به شماره حساب اعلام شده از سوی هکر کرده و پول به حساب هکر یا مجرمین واریز می شود.

سردار هادیان فر تاکید کرد که اغلب حساب های بانکی جعلی در کشورهای هنگ کنگ، مالزی، اندونزی قرار دارد و اکثر آی پی های ارسال کننده ایمیل نیز از کشورهای دارای نقص قانونی و ضعف در بخش های امنیت سایبری و پلیس سایبری مانند نیجریه هستند.

رئیس پلیس فتا گفت: در این خصوص اطلاع رسانی های بسیار زیادی توسط پلیس فتا برای آگاهی تجار صورت پذیرفته و پرونده هایی که برای این مورد کلاهبرداری در پلیس فتا تشکیل شده نیز از طریق مقامات قضایی پلیس اینترپل در حال پیگیری است.

پنج شنبه 11/7/1392 - 10:59
اخبار
مقام معظم رهبری در خصوص فعالیت جوانان در مساجد فرموده‌اند: «زمزمه‌ محبت متولیان و مدیران و امنای مساجد، باید دل‌های پاك جوانان را مجذوب و مشتاق كند.حضور جوانان و روحیه‌های بسیجی باید محیط مسجد را زنده و پرنشاط و آینده‌پو و لبریز از امید سازد.» بر همین اساس بسیج به عنوان نهادی كه همواره در جهت پیروی از منویات رهبری پیشرو بوده است، با اقداماتی چون مشاركت در برگزاری بخش اجتماعی جشنواره حضرت علی‌اكبر(ع) كه در آن جوانان فعال در عرصه‌های اجتماعی و امور مذهبی و مساجد مورد تشویق قرار می‌گیرند، قدم‌های ارزشمندی را در دستور كار قرار داده است. احمد شانیان 26 ساله كه یكی از برگزیدگان همین جشنواره است، نمونه‌ای از یك جوان بسیجی موفق به شمار می‌رود كه برای آشنایی با فعالیت‌های او از ابتدای ورودش به بسیج تا به امروز دقایقی همكلامش شدم كه از نظرتان می‌گذرد.
 
در ابتدا خودتان بگویید، چه سالی وارد بسیج شدید؟

احمدشانیان هستم، متولد سال 1366 اهل همدان، كارشناس كامپیوتر و كارشناس ارشد مدیریت ام بی‌ای. 12 سال است كه در بسیج فعالیت می‌كنم. در سال 1391به عنوان جوان برتر كشور در محورهای تشكل‌های دانشجویی برگزیده شدم و در سال 1392 هم در عرصه امور مذهبی و مساجد انتخاب شدم.

به نظر شما همراهی بسیج در برگزاری بخش اجتماعی جشنواره حضرت علی‌اكبر(ع) چه اهدافی رادنبال می‌كند و چه تأثیری را در این راستا بر جای می‌گذارد؟

مجموعه بسیج به عنوان بزرگ‌ترین تشكل اجتماعی به دنبال استعدادیابی و رصد افراد متخصص است. از آنجایی كه پتانسیل بسیج پاسخگوی ارائه بیشترین نخبه به جامعه بوده است و در كل جامعه جاری و ساری می‌باشد، لذا مجموعه بسیج با همكاری در بخش جشنواره، اقدام به معرفی برخی از این جوانان می‌نماید كه مطمئناً می‌تواند راهكار خوبی برای دستگاه‌های مختلف باشد تا بتوانند با به‌كارگیری این جوانان و تربیت افراد متخصص و متعهد در پیشبرد گفتمان انقلاب بهره‌برداری نمایند.

چطور شد كه شما در این جشنواره حائز این رتبه شدید؟

شاید فعالیت‌های متعددی كه داشته و دارم باعث این انتخاب شده است. من مداح اهل بیت عصمت و طهارت در هیئت رزمندگان اسلام هستم. همچنین فرمانده بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نورهمدان، فرمانده پایگاه فجر، عضو شورای فرهنگی دانشگاه در دو دوره و عضو شورای مشورتی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز هستم. مسئول كانون قرآن و عترت دانشگاه، سرباز نمونه كشور، مسئول هیئت‌الشهدا و هیئت سجادیه همدان، مسئول اردوهای راهیان نور در سال‌های مختلف و شركت در اردوهای جهادی هم از عمده فعالیت‌های دیگر من بود كه در كسب این مقام هم بی‌تاثیر نبودند.

به نظر شما جایگاه مسجد در جامعه اسلامی و به خصوص رشد و قوام نظام اسلامی چیست؟

تمام نهضت‌های بزرگ اسلامی از مسجد آغاز شده است، از صدراسلام كه با رهبری پیامبراكرم(ص) تمام جلسات و تصمیم‌گیری‌های مهم در مسجد صورت می‌گرفت تا انقلاب مردم الجزایر و انقلاب اسلامی ایران همگی این حركت‌ها كانون حضورشان در مسجد بود و هر گاه این ارتباط قطع شد لطمه‌هایی را به حكومت‌های اسلامی وارد نمودند. بدون شك مسجد سنگر اصلی و اتاق فكر اسلام است.

بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی را می‌توان خارج از مسجد نیز انجام داد، فرق انجام این امور در مسجد با جاهای دیگر چیست؟

فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی را در جاهای دیگر نیز می‌توان انجام داد ولی فعالیتی كه در مسجد صورت می‌گیرد دارای روح معنوی است هم تأثیرگذاری مثبت برنامه را بیشتر می‌كند و هم باعث انس و ارتباط بیشتر جوانان با مسجد می‌شود. از طرفی همواره مسجد به عنوان مأمن مطمئنی برای خانواده‌ها بوده و دغدغه آنها را جهت آسیب‌های اجتماعی كه متأسفانه امروزه حتی می‌توان در برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی نیز دید، به حداقل برساند.

اولین خاستگاه بسیج را مساجد دانسته‌اند، چرا بسیج باید فعالیت خود را از مساجد آغاز می‌كرد؟

ساده‌انگاری است اگر ما قدمت بسیج را به چند دهه اخیر خلاصه كنیم زیرا همه حركت‌ها و تشكل‌های الهی چیزی به غیر از تفكری كه امروزه ما آن را به نام بسیج می‌شناسیم، نیست زیرا به فرموده امام خامنه‌ای(مدظله) «بسیج یك تفكر است نه تشكل» و همانطور كه عرض شد از صدراسلام تاكنون تمام این حركات كانونشان در مساجد بوده، زیرا مسجد مكانی معنوی، سیاسی، فرهنگی و استراتژیك محسوب می‌شود. برهمین اساس مسجد بدون بسیج نمی‌تواند به رسالت خود عمل نماید. باید بدانیم كه رسالت بسیج در مساجد تعریف شده و هرگز نباید این ارتباط قطع شود.

بسیج چگونه می‌تواند مساجد را تبدیل به پرورشگاهی یا محلی برای كادر‌سازی نظام كند؟

به لطف خدا بسیج تا به امروز ازعهده این مسئولیت خوب برآمده است. اما برای بهتر شدن این مهم مواردی چون جذب، كشف استعداد افراد، آموزش وهمچنین برگزاری حلقه‌های صالحین، برنامه‌ریزی شده‌اند كه باعث رشد معنوی و رشد مهارت‌های تخصصی افراد می‌شوند. در ثانی با كارگروه‌هایی كه از افراد پیشكسوت شاغل در ادارات و ارگان‌ها، كسبه معتبر بازار و جوانان خوش‌فكر و تحصیلكرده تشكیل می‌شوند، هر فردی می‌تواند در این كار گروه‌ها آموزش دیده، ارتقا یابد وخود را به عنوان فردی مؤثر به جامعه معرفی كند.

چطور می‌شود مسجد را به عنوان اركان اصل جامعه اسلامی جا انداخت و نقش بسیج در این مسیر چیست؟

مسجد جزو اركان اصلی جامعه است، اما برای تبیین این موضوع باید نقطه عطف تمام رویدادها و امورات مردم در مسجد صورت گیرد و همه آحاد مردم مسجد را جایی برای رفع مشكلات و انجام خیرات، مشاور و امین امور خود بدانند. این مهم دست یافتنی نیست مگر با برنامه‌ریزی مدون و همكاری صمیمانه مجریان امور مسجد همچون امام جماعت و به خصوص بسیج كه روح جوان و دمیده شده به كالبد مسجد است.

نسبت بسیج و مسجد را چطور تعریف می‌كنید؟

بسیج موتور محركه مسجد است، یعنی بسیج است كه می‌تواند باعث حركت مسجد به سمتی شود كه به آن مأموریت دارد. بسیج و مسجد دو روی یك سكه هستند امام خمینی هم در این رابطه فرمودند كه «مسجد سنگر است سنگرها را حفظ كنید.» بسیجی سنگربان مساجد است.

نظرشما درباره حلقه‌های صالحین چیست؟

الحمدلله این فعالیتی كه چند سالی است در بسیج شكل گرفته و تقریباً هسته اصلی فعالیت این مجموعه دارای بركات زیادی است، از آن جمله می‌توان به بالارفتن معرفت بسیجیان، غنی‌سازی فكری آنان، شناخت افكار جامعه، آماده‌سازی جوانان جهت كرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، ایجاد انس و صمیمت بیشتر دربین اعضا، تشریك مساعی افكار و... اشاره داشت و قابل ذكر است كه فقط مسئولان ذی‌ربط این موضوع نسبت به حلقه‌های صالحین باید تخصصی‌تر برنامه‌ریزی كنند.

راهكار‌های نحوه تعامل صمیمانه مسجد وبسیج چیست؟

مسجد از چند ركن در امور اداره مسجد تشكیل شده است كه هرگز نباید از هم تفكیك شوند: اول، امام جماعت كه به فرموده حضرت آقا حكم ریاست مسجد را عهده‌دار است. دوم هیئت امنا كه اغلب از عزیزان میانسال و پیرغلامان آستان اهل بیت (ع) تشكیل شده‌اند وسوم بسیج. در مسجد باید بسیج به عنوان نیرو محركه با داشتن نیروی جوانی امور ستادی- اجرایی را عهده‌دارشود و هیئت امنا با ارائه مشاوره و پشتیبانی فكری، مالی و راهنمایی جوانان مانند پدرانی دلسوز رفتار كنند و امام جماعت كه خود به عنوان كانون هماهنگی مسئولیت ایجاد فضایی صمیمی و عاری از تنش و تنظیم حدود امور را دارند به وظیفه خود عمل نمایند.

آیا شما در فضای جنگ نرم هم فعالیت داشته‌اید؟

البته حوزه جنگ نرم بسیار فراتر از آن است كه بتوان درچندكارآن را محصور نمود. امام خامنه‌ای زمانی كه فرمودند جنگ امروز جنگ نرم‌افزاری است برحسب تكلیف به عنوان یك بسیجی به همراه سایر دوستان واردعمل شده و با فعالیت‌هایی همچون راه‌ اندازی خانه نرم‌افزار استان همدان درسال 1388 فعالیت‌هایی انجام دادیم. (این طرح بعد از صحبت با معاون وزیر ارشاد به یك طرح كشوری تبدیل شد كه امروزه به نام خانه دیجیتال شناخته می‌شود). این مجموعه دارای قسمت‌های مختلف ازجمله بزرگ‌ترین بانك نرم‌افزاری غرب كشور، كافی‌نت بسیار مجهز در فضای فرهنگی ومجری نمایشگاه‌های مختلف نرم‌افزاری در سطح استانی و كشوری و فعالیت‌هایی از این قبیل است.

همچنین درحوزه آسیب‌شناسی ماهواره و فضای مجازی تحقیقات بسیارگسترده‌ای انجام داده‌ام كه درجلساتی در جمع دانشجویان و سربازان نیروهای مسلح و اقشار مختلف بخش‌هایی از آنها را ایراد مطلب نموده‌ام كه به لطف خدا با استقبال و بازدهی مثبت و بسیار خوبی مواجه شده است.

اغلب درمداحی‌های شما از شهدای هشت سال دفاع مقدس و ولایت یاد می‌شود. از دلایل این كار و تأثیر آن برمخاطبان برایمان بفرمایید.

همانطوركه بنده همیشه عرض می‌كنم اهل‌بیت(ع) بهترین راه برای رسیدن به رضایت الهی و لقاءالله می‌باشند و شهدا بهترین واسطه برای رسیدن به اهل بیت‌(ع) هستند. هر وقت از آنها یاد می‌كنیم مطمئن باشیم از ما یاد می‌كنند. چیزی كه بر همه كسانی كه در عرصه فرهنگی فعالیت داشته‌اند، روشن است. بی‌تردید راهیان نور بیشترین بازدهی را داشته و جوانان را نسبت به اعتقاداتشان پایبندكرده و چقدر «رسول ترك‌هایی» را به جامعه بازگردانده است. همچنین باید یادمان باشد روزی كه ولایت را از هیئت و جلسات اهل‌بیت(ع) جداكنیم مطمئناً هیئتمان به هیئتی سكولاریسم سوق پیداكرده است و توصیه من به همه سروران مداح عزیزم این است كه هرگز تفكیكی بین ولایت و اهل‌بیت(ع) قائل نشوند و حتماً درجلسات خود از شهدا سخن گفته و بر تبیین ولایت‌پذیری تأكید نمایند. من به شهدای گمنام ارادت خاصی دارم. شهدای گمنام همه وجود خود را فدای خدا كردند. همه می‌دانیم كه جوانیم و جویای نام اما شهدا با اینكه از همه آرزوهای جوانی گذشتند ودرآن عرصه سخت جنگ وارد شدند و از حریم اسلام دفاع كردند حتی به اینكه بعد از شهادت شان نامی از خود به جا گذارند راضی نشده و در این مسیر به مادر خویش حضرت صدیقه طاهره(س) اقتدا نمودند.

توصیه شما به عنوان یك جوان نمونه به جوانان دیگر برای اینكه بتوانند در مسیر صحیح گام بردارند، چیست؟

بنده حقیر كمتر از آن هستم كه به كسی توصیه یا نصیحتی داشته باشم اما به عنوان برادر كوچك‌تر عرض می‌كنم جوانان باید علایق و استعدادهایشان را شناسایی و سپس فصل مشترك اینها را به عنوان هدف خود مشخص نمایند و مسیر خود را با توكل به خدا و توسل به اهل‌بیت(ع) طی كنند و هرگز كارخود را بر رضایت خدا مقدم ندانند. حتماً در زندگی با برنامه باشند. من بركت جوانی و عاقبت به خیری را در احترام به پدر و مادر می‌دانم.

حرف آخر.

بسیج و مسجد محل تجمع افراد دیندار است و وقتی مسائل روز با منطق و دلایل دینی مطرح شوند مطمئنا مورد استقبال قرار خواهند گرفت. به طور مثال در بحث تولید ملی اگر به صورت شفاف و صحیح استفاده از تولید داخل مطرح شود فوایدی همچون افزایش تولید داخلی، افزایش ازدواج، كمتر شدن فساد و جرائم اجتماعی، رونق گرفتن بازار حاصل می‌شود. در بحث افزایش جمعیت اگر با داشتن نشست‌ها و برنامه‌های تبلیغی جهت انجام ازدواج آسان و معرفی مؤسساتی همچون مؤسسه شفا(كه دارای موضوع فعالیتی ازدواج آسان است) و آگاه كردن مردم از ضررها و خطرات ازدواج دیرهنگام با برنامه پیش برویم. خانواده‌ها در امر ازدواج جوانانشان از تشریفات و سختگیری خودداری نموده و كمك حال فرزندان خویش در این سنت حسنه می‌شوند. همچنین باید اهالی مسجد و محل را از روزی‌های فرزند و نداشتن ترس از روزی آگاه كنیم. كه این دست كارها به اركان اصلی افزایش جمعیت كمك می‌نماید و اینها می‌تواند گامی مؤثر در تحقق مطالبات رهبر فرزانه و علامه و دوراندیش انقلاب اسلامی باشند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 10:4
اخبار
نرخ ارز تحت تأثیر عوامل بسیاری از جمله عدم تعدیل متناسب آن با نرخ تورم افزایش یافت و بسیاری از برنامه‌های اقتصادی كشور را با شكست مواجه كرد. از سوی دیگر نرخ ارز به عنوان یكی از مهمترین و مؤثرترین متغیرهای اقتصاد كلان می‌باشد. نرخ ارز به عنوان قیمت یك واحد پول خارجی بر حسب واحدهای پول داخلی تأثیر مهمی بر متغیرهای كلان اقتصادی همچون تولید، صادرات، تراز پرداخت‌ها و غیره دارد. 
به گزارش جوان، در چند روز گذشته ولی‌الله‌ سیف رئیس كل بانك مركزی در یك اظهار نظر به كف رسیدن قیمت ارز را یادآور شد و این موضع‌گیری باعث ثبات نرخ ارز و تا حدود رشد قیمت آن شد. اما بسیاری از مخالفان با سر وصدای زیادی سخنان سیف را محكوم و حتی عده‌ای وی را به عدول از وظایف قانونی خود متهم كردند. اما این مخالفان تا حدودی شرایط اقتصادی كشور و مشكلات بانك مركزی و دولت برای تأمین ارز و ریال را نادیده گرفته‌اند. در این نوشتار سعی بر دفاع از بانك مركزی نداریم اما قصد داریم كمی واقع‌بینانه به شرایط نگاه كنیم. 

  گرانی و ثبات ازر چه فایده‌ای دارد؟
با نگاهی به تاریخ می‌توان گفت كه سال‌های اجرای برنامه اول توسعه، نرخ ارز در سال ۱۳۷۱ افزایش یافت و بلافاصله صادرات صنعتی كه در سال ۱۳۶۷ حدود ۷۰ میلیون دلار بود، در سال ۱۳۷۲ به حدود 5 میلیارد دلار رسید و در سال ۱۳۷۳ صادرات غیر‌نفتی به حدود 10 میلیارد دلار بالغ شد؛ ضمن اینكه در این فاصله رفاه مردم افزایش یافت و گشایشی در زندگی همه رخ داد. در سال ۱۳۷۴ بعد از بحران مالی در این سال و افزایش نرخ دلار به بیش از ۷۰۰ تومان؛ دولت نرخ ارز را به ۳۰۰ تومان كاهش داد و ترتیبات پیمان ارزی برقرار كرد كه باعث شد صادرات غیرنفتی از ۸/۴ میلیارد دلار به ۸/۲ میلیارد دلار كاهش یابد و در این میان به صنعت فرش دستباف به شدت آسیب وارد شد، تورم به ۵۰ درصد رسید و رفاه همه كاهش یافت. در سال ۱۳۷۹ و در اثر یك مصاحبه، نرخ ارز یك‌شبه از ۳۰۰تومان به بیش از ۹۰۰ تومان افزایش یافت كه البته اندكی بعد كاهش یافت و به دنبال این اقدام صادرات صنعتی دوباره به بیش از ۸/۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۲ رسید و روند رشد مستمر خود را آغاز كرد به نحوی كه در سال ۱۳۸۸ به 18 میلیارد دلار رسید، ‌ضمن اینكه مجدداً گشایشی در زندگی مردم حاصل شد، رشد اقتصادی بالا رفت و تورم نیز چندان زیاد نشد. 
این تحول صادرات صنعتی در شرایطی حاصل شد كه بعد از تك نرخی شدن ارز در سال ۱۳۸۱، به‌رغم وجود تورم‌های بالای ۱۵ تا ۲۰ درصد در سال، نرخ ارز، افزایش چندانی نیافت و فاصله تورم داخلی با تورم خارجی و كشورهای طرف معامله اصلاح نشد. بنابراین می‌شد كاملاً تصور كرد كه چه زمانی باید این اصلاح صورت گیرد و نرخ ارز افزایش یابد، اما این اتفاق به دلیل درآمدهای زیاد ارزی نفتی و تزریق آنها به بازار رخ نداد. در اینجا این سؤال پیش می‌آید كه چرا برخلاف دوره‌های گذشته كه نرخ ارز افزایش می‌یافت و به دنبال آن صادرات غیر‌نفتی و صنعتی افزایش پیدا می‌كرد، این بار با وجود كاهش نرخ واقعی ارز و فاصله گرفتن تورم كشور از تورم جهانی، صادرات صنعتی سالانه ۲۴ درصد رشد داشته و بیش از چهار برابر شده است. آیا شرایط اقتصاد ایران دچار تغییر اساسی شده بود؟ 
در گزارشی كه روزنامه جوان پیش از این منتشر كرده بود آمده است كه در حقیقت با وجود شوك مثبت درآمد نفت، رابطه مبادله بهبود می‌یابد و در بازار ارزی فشار تصاعدی بر نرخ ریال وارد می‌كند، یعنی ریال میل به افزایش ارزش پیدا می‌كند؛ چرا با وجود چنین امری صادرات صنعتی تا این حد رشد كرده است؟ واقعیت این است كه بهره‌وری بخش صنعت بر‌خلاف بسیاری از گفته‌ها افزایش یافت و توانسته صادرات و تولید خود را تا این حد افزایش دهد. در فاصله سال‌های ۱۳۸۲ تا۱۳۸۹ ارزش‌افزوده بخش صنعت و معدن سالانه ۴/۷ درصد رشد واقعی داشته كه می‌توان ادعا كرد در این فاصله كشش عرضه صادراتی بخش صنعت و معدن بالاتر از یك شده و به‌رغم كاهش شاخص نرخ واقعی ارز در این دوره صادرات صنعتی افزایش پیدا كرده است.
اما به تدریج از اواخر سال ۱۳۸۹ به بعد، نرخ ارز در بازار ایران به تدریج رو به افزایش گذاشت تا اینكه در بهمن ماه ۱۳۹۰ ناگهان همچون فنری كه سال‌ها فشرده شده انرژی خود را آزاد كرد. این اتفاق یك حباب قیمتی نبود بلكه یك تصحیح اساسی در اقتصاد ایران بود كه بسیار فرخنده و مساعد بود، اگر دولت و بانك مركزی از آن استقبال می‌كردند. متأسفانه به دنبال بحران مالی سال ۱۳۷۴، بانك مركزی قیمت دلار را كه در بازار به بالای 7هزار ریال رسیده بود، به 3هزار ریال كاهش داد و ترتیبات پیمان ارزی برقرار كرد كه به شدت به صادرات غیرنفتی لطمه زد. پس می‌توان به این نتیجه رسید كه در حال حاضر نیز همان واقعیت خود را مجدداً نشان داده، اما این بار بازار و بخش خصوصی به خوبی از این امر استفاده كرده و به‌رغم تلاش بانك مركزی، صادرات غیر‌نفتی در سال ۱۳۹۰ به ۵۷ میلیارد دلار رسیده است. 

  اثر منفی نرخ ارز در اقتصاد
افزایش نرخ ارز منجر به افزایش سطح عمومی قیمت‌ها شده و از طریق این متغیر صادرات غیر‌نفتی را كاهش می‌دهد و این از اثرات غیرمستقیم افزایش نرخ ارز بر صادرات غیر‌نفتی است كه متأسفانه در برخی از تحلیل‌ها نادیده گرفته می‌شود. 
از طرف دیگر از آنجا كه طی سال‌های اخیر سهم بالایی از واردات كشور را واردات كالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای تشكیل می‌دهد، بنابراین افزایش نرخ ارز موجب گران شدن این كالاها برای اقتصاد داخلی شده و این امر در نهایت منجر به كاهش توان تولید یا افزایش هزینه‌های تولید داخل می‌گردد و می‌تواند سطح عمومی قیمت‌های داخلی را افزایش دهد و صادرات این كالاها را با مشكل روبه‌رو كند. این اثر نیز از دیگر اثرات منفی غیر‌مستقیم افزایش نرخ ارز بر صادرات غیر‌نفتی می‌باشد. 
نتایج مطالعات در ارتباط با این موضوع در اقتصاد ایران حاكی از آن است كه مجموع اثرات غیر‌مستقیم از اثرات مستقیم بیشتر بوده و افزایش نرخ ارز در اقتصاد ایران سیاست مناسبی برای بالا بردن سطح صادرات غیرنفتی نمی‌باشد. 
از سوی دیگر كاهش نرخ ارز به افزایش قدرت پول ملی منجر شده و افزایش نرخ برابری ریال در مقابل ارزهای عمده را به دنبال دارد. این موضوع به افزایش سطح قدرت خرید و ارزش یافتن نسبی پس‌اندازهای ریالی مردم منجر می‌شود. اما گویا دولت در برهه فعلی بیشتر به فكر افزایش سطح تولید، صادرات و كسب ریال و ارز مورد نیاز از محل صادرات است تا بتواند با كاهش بیكاری و كمك به تولید نرخ تورم را كمتر كند. 
باید توجه داشت كه هر بار نرخ ارز اصلاح شده، اصلاحات مثبتی در اقتصاد اتفاق افتاده و پیامدهای مطلوبی هم برای رفاه و كاهش فقر داشته، هم برای رشد صنعتی. این بار نیز یك بار دیگر فرصت تاریخی بهره‌برداری از این نقطه عطف در اقتصاد پیش آمده و انتظار می‌رود مجلس و برخی كارشناسان بر نرخ نادرست بیش از این پافشاری نكنند و اجازه اصلاح اقتصادی را فراهم سازند تا سیر رشد صنعتی مجدداً قطع نشود. 
نویسنده : علی طالب‌زاده
پنج شنبه 11/7/1392 - 10:1
اخبار
كمبود منابع مالی در زنجیره سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و انرژی باعث شده موضوع استفاده از قراردادهای نفتی با تجدید‌نظرهایی رو‌به‌رو شود كه به هیچ عنوان به سود كشور نیست. 
خوشبختانه وزارت نفت در دوره جدید مانع شریك شدن شركت‌های خارجی به ویژه شركت‌های چینی و هندی در مخازن نفتی شده است اما پیشنهاد خاصی برای رفع محدودیت‌های موجود مطرح نشده است. موافقان با اجرای قراردادهای نوین نفتی بر این باورند كه برای باقی ماندن در میان بزرگان نفتی باید رژیم حقوقی و قراردادی صنعت نفت مورد بازنگری قرار گیرد و شرایط برای حضور شركت‌های اروپایی و امریكایی در قالب قراردادهای نوین نفتی آماده شود. 
در رد ادعای موافقان، ماه گذشته مطلبی به رشته تحریر درآمد و منعكس شد؛ نكته‌ای كه باعث شد قلم بر روی كاغذ بیاید، نحوه تأمین مالی پروژه‌های بزرگ و كوچك صنعت نفت است. در بسیاری از كشورهای نفتی منطقه مانند عربستان، كویت و عراق مجوزی برای حضور همیشگی شركت‌های غربی در نفت كشورشان صادر نشده است اما در مقابل آن، سهم مالی فعالیت‌های توسعه‌ای شركت ملی نفت آنها از درآمدهای نفتی جدا شده و به نوعی پول نفت در خدمت خود نفت است. به همین دلیل است كه فاصله چشمگیری میان شركت ملی نفت ایران با سایر شركت‌های ملی نفت منطقه دیده می‌شود چراكه همه درآمدهای نفتی به خزانه واریز شده و هزینه‌های تولید نفت به علاوه بخش اندكی از درآمد به حساب شركت ملی نفت واریز می‌شود. اتكای بی‌بدیل اقتصاد كشور به درآمدهای نفتی نه تنها مانع توسعه صنایع نفت و گاز در كشور شده است بلكه اقتصاد ایران اسلامی را در محاقی غیرقابل انكار فرو برده است.  به هر شكل، ساختار اقتصادی كشور اجازه تصاحب سهم بیشتری از پول نفت را به شركت ملی نفت نمی‌دهد اما چه چاره‌ای برای برون رفت از وضعیت فعلی می‌توان متصور شد. به طور قطع یكی از بهترین راهكارها در میان پیشنهادهای موجود، استفاده از توان بانك‌ها برای تأمین مالی پروژه‌هاست. 
در دولت دهم به خوبی روی این ظرفیت سرمایه‌گذاری شد و بانك‌ها برای ورود به بخش انرژی وارد عمل شدند؛ میدان‌های نفتی و گازی از بلاتكلیفی خارج شدند و بانك‌ها تفاهمنامه و قراردادهای مطلوبی را با شركت ملی نفت امضا كردند ولی با یك اشتباه استراتژیك از دو طرف. 
عرف سرمایه‌گذاری بانك‌ها در پروژه‌های نفتی به این شكل است كه اصولاً بانك‌ها تنها تأمین‌كننده منابع مالی پروژه‌ها با ضمانت شركت ملی نفت هستند و خود را درگیر پروژه نكرده و در سررسید اعلامی از سوی نفت، اصل پول و سود خود را دریافت می‌كنند. به بیان ساده بانك‌ها باید «شریك ساكت» بوده و نظارت فنی و مهندسی بر حوزه‌ای كه تخصص آن را ندارند نداشته باشند. این یكی از اصول مهم فعالیت‌های بانك‌ها در صنعت نفت به شمار می‌رود اما بانك‌ها با تأسیس شركت‌های خصوصی رأساً وارد گود شده و عملیات را راهبری می‌كردند. عدم آشنایی بانك‌ها به امور مهندسی و تخصصی نفت و همچنین استفاده از مدیران درجه چندم و بازنشسته نفت در پروژه‌ها موجب شكست پروژه‌ها و خروج بانك‌ها از نفت شد. بانك‌های صادرات، سپه و ملت بدترین عملكرد را از شركت‌های نفتی وابسته به خود تجربه كردند زیرا از اصول حاكم بر فضای بانكداری و نفت عدول كرده و به طمع كسب سود بیشتر خود به اجرای پروژه‌ها گرفتند.  تجربه ناموفق بانك‌ها گرچه به ضرر هر دو سوی قرارداد تمام شد اما بهتر است با عبرت‌گیری از گذشته راه را برای حضور دوباره بانك‌ها اما با شرایط جدید باز كرد. به طور قطع بانك‌ها در شرایط فعلی خود، برای كسب سود بیشتر بازهم حاضرند به نفت بیایند ولی فراموش نكنیم تنها در قامت تأمین‌كننده منابع مالی، نه بیشتر و نه كمتر.
  در این میان می‌توان به بانك صادرات ـ واردات امریكا اشاره كرد كه در تأمین مالی طرح‌های نفت ونزوئلا حضور فعالی داشته است. از دیگر بانك‌های امریكایی فعال در حوزه انرژی، بانك‌های جی‌پی‌مورگان، مریل‌لینچ، گلدمن ساچز و. . . را می‌توان نام برد كه دارایی‌های نفتی از جمله پالایشگاه، خط لوله، نفتكش و... را در اختیار دارند و در این حوزه سرمایه‌گذاری و مشاركت می‌كنند. 
بانك‌های داخلی می‌توانند با مطالعه و ارزیابی دقیق این موضوع، بهترین روش را با مشورت مدیران نفت انتخاب كرده تا هم كمك دهنده صنعت نفت باشند و هم سود خوبی را كسب كنند.
پنج شنبه 11/7/1392 - 10:1
اخبار
مدیران عامل دو شركت شل و توتال توسعه ذخایر نفت و گاز ایران برای پاسخگویی به نیازهای انرژی جهان در آینده ضروری و لازم دانستند. 
به گزارش روزنامه انگلیسی تلگراف، پیتر ووسر، مدیرعامل شركت انگلیسی ـ هلندی شل و كریستوف دومارژری، مدیرعامل شركت فرانسوی توتال گفتند: لغو تحریم‌ها علیه ایران و حضور شركت‌های نفتی بین‌المللی در توسعه میدان‌های نفت و گاز ایران برای تامین نیازهای آینده انرژی جهان ضروری است. 
ووسر و دومارژری در كنفراس نفت و پول كه از روز گذشته (٩ مهر) در لندن آغاز شد و امروز (چهارشنبه ١٠ مهر) به پایان می‌رسد بر وجود سودهای هنگفت انرژی در ایران، در صورت لغو تحریم‌ها علیه شركت‌های بین‌المللی نفتی كه خواهان همكاری با تهران هستند، تأكید كردند.  مدیر عامل شركت شل همچنین بر توسعه منابع نفت و گاز ایران باید برای پاسخگویی به نیازهای انرژی جهان تأكید كرد. 
 مدیر عامل توتال ابراز امیدواری كرد كه هر چه زودتر شرایط تجارت با تهران نه تنها برای شركت توتال بلكه برای كل جهان و ایران فراهم شود. 
دو مارژری تأكید كرد: هیچ كشوری نمی‌تواند از فضای بازارهای جهانی دور بماند. 
شركت‌های شل و توتال پیش از تشدید تحریم‌ها علیه ایران در چند سال گذشته در پروژه‌های نفت و گاز ایران فعالیت می‌كردند. 
مكالمه تلفنی میان باراك اوباما، رئیس‌جمهور امریكا و دكتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در تاریخ پنجم مهر ١٣٩٢ كه نخستین گفت وگوی شفاهی میان دو كشور پس از ٣٤ سال قطع روابط به شمار می‌رود، امیدها برای یافتن راه حلی دیپلماتیك را كه نشان‌دهنده دوباره فعال شدن شركت‌های بین‌المللی نفتی در ایران است، افزایش داده است. 

منبع : روزنامه جوان
پنج شنبه 11/7/1392 - 10:0
اخبار
وزیر نیرو با بیان اینكه نامتوازن بودن درآمدها و هزینه‌ها یك چالش مهم در صنعت آب و برق است گفت: براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها، خدمات آب و برق باید حدود 38 درصد افزایش یابد. 
 حمید چیت‌چیان در گفت‌و‌گو با فارس در خصوص نامتوازن بودن درآمدها و هزینه‌های صنعت آب و برق و افزایش زیان انباشته افزود: باید راهكارهای اساسی مستمر و ریشه‌ای برای ناهماهنگی میان درآمدها و هزینه‌ها پیدا كرد چراكه این موضوع چالش اساسی وزارت نیرو محسوب می‌شود.  وزیر نیرو ادامه داد: براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها، خدمات آب و برق باید حدود 38 درصد افزایش یابد بنابراین باید اذعان كرد كه پیامدهای ناگوار تأخیر در اجرای این قانون بیش از وزارت نیرو، گریبانگیر مردم خواهد شد.  وی همچنین با اشاره به هزینه تمام شده هر كیلووات ساعت برق، درآمدهای آن را حدود یك سوم هزینه دانست و افزود: این روال با هیچ منطقی سازگار نیست و وزارت نیرو تلاش دارد در درجه نخست مسئله اقتصاد آب و برق را برطرف كند.
پنج شنبه 11/7/1392 - 9:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته