• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3184
تعداد نظرات : 132
زمان آخرین مطلب : 3348روز قبل
دعا و زیارت

قال رسول الله صلى الله علیه و آله ن انى تارك فیكم الثقلین كتاب الله و عترتى اهل بیتى لن تضلوا ما ان تمسكتم بهما لن یفتر قاحتى یردا على الحوض .

حدیث ثقلین از احادیث مسلم و قطعى است كه به سندهاى معتبر و عبارات مختلف روایت شده و سنى و شیعه به صحتش اعتراف دارند از این حدیث و امثال آن چند مطلب استفاده مى شود :

1 چنان كه قرآن تا قیامت در میان مردم باقى مى ماند، عترت پیغمبر صلى الله علیه و آله و نیز تا قیامت باقى خواهند ماند، یعنى هیچ زمانى زمین از وجود امام و رهبر حقیقى خالى نمى شود.

2 پیغبمر اسلام صلى الله علیه و آله با این دو امانت بزرگوار تمام احتیاجات علمى و دینى مسلمین را تامین كرده واهل بیتش را به عنوان مرجع علم و دانش به مسلمین معرفى كرده ، اقوال و اعمالشان را معتبر دانسته است .

3 قرآن و اهل بیت نباید از هم جدا شوند و هیچ مسلمانى حق ندارد، علوم اهل بیت اعراض كند و خودش را از ارشاد و هدایت آنان بیرون نماید.

4 مردم اگر از اهل بیت پیروى كنند و به اقوال آنان تمسك جویند گمراه نمى شوند و همیشه حق در نزد آنهاست .

5 همه احیتاجات دینى (سایت مناجات : بهتر بود کلمه دینی حذف می شد) مردم نزد اهل بیت موجود است هر كس از آنها پیروى كند گمراه نمى شود و به سعادت حقیقى نایل مى گردد، یعنى اهل بیت از خطا و اشتباه معصومند و با همین قرینه معلوم مى شود كه مراد از اهل بیت و عترت تمام خویشان و اولاد پیغمبر صلى الله علیه و آله نیست ، بلكه افرادى هستند كه از جهت علوم دین كاملند و خطا و عصیان در وجودشان راه ندارد تا صلاحیت رهبرى داشته باشند. و آنها عبارتند از على بن ابى طالب و یازده فرزندش كه یكى پس از دیگرى به امامت منصوب شدند، چنان كه در روایت نیز به همین معنا تفسیر شده است از باب نمونه :
ابن عباس مى گوید: به رسول اكرم صلى الله علیه و آله گفتم : خویشان شما كه دوست داشتن آنها واجب است كیانند ؟ فرمود: على و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام . جابر مى گوید : رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: خدا ذریه هر پیغمبر را در صلب خودش قرار داده ولى ذریه مرا در صلب على علیه السلام قرار داد.  بر وجوب تمسك به ثقلین در روایات سنى 39 حدیث ذكر شده است.  بر وجوب تمسك به ثقلین در روایات شیعه 82 حدیث ذكر شده است.

چهارشنبه 26/10/1386 - 9:6
دعا و زیارت
صفات كبریائى را زمردان خدا آموز
زمردان خدا اوصاف ذات كبریا آموز
زسربازى سرافرازى بود آزاد مردان را
سرافرازى و سربازى زشاه كربلا آموز
حسین آسا به دفع فتنه بیگانگان برخیز
شعار آشنایى با خدا از آشنا آموز
بیا در مكتب اسلام و بشنو درس قرآن را
مروت عاطفت آزادگى احسان و فاآموز
چون نام شیر مردان خدا را بر زبان آرى
نخستین بار آیین ادب را از (نوا )آموز
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:4
دعا و زیارت

امام حسین علیه السلام فرمود:
درست است فرمایش رسول خدا صلى الله علیه و آله كه فرمود: افضل الاعمال بعد الصلاة ادخال السرور فى قلب المومن بما لا اثم فیه.
بهترین كار پس از نماز، وارد كردن شادی در دل مومن است با آنچه گناهى در آن نباشد .

امام حسین علیه السلام فرمود: غلامى دیدم خوراك خود را به سگى مى دهد.
گفتم : در چنین حال غذایت را مى دهى ؟ اى فرزند رسول خدا، من غمگینم ، به شادى او شادى مى جویم براى این كه صاحب من یهودى است مى خواهم از او جدا بشوم پس امام علیه السلام به سوى صاحبش با دویست دینار آمد یهودى گفت : غلام فداى قدمت و بستان براى غلام و مال را برگردانید.
حضرت فرمود : مال را بخشیدم یهودى گفت : قبول كردم و به غلام بخشیدم .
حضرت فرمود: غلام را آزاد كردم وتمام مال را به او بخشیدم . همسر یهودى گفت : اسلام آوردم و مهریه ام را به شوهرم بخشیدم یهودى گفت : من هم اسلام آوردم ، این خانه را به او بخشیدم.

چهارشنبه 26/10/1386 - 9:3
دعا و زیارت
مردى از انصار از امام حسین علیه السلام حاجیى خواست امام حسین علیه السلام فرمود:
اى برادر آبرویت را از خواهش كردن حضورى نگهدار و حاجتت را در نامه اى بنویس زیرا آنجه تو را شاد كند به آن عمل كنم ان شاء الله.
آن مرد نوشت : اى اباعبدالله ، فلانى از من پانصد اشرفى مى خواهد و اصرار دارد بگیرد به او بفرمایید مهلتى بدهد چون امام علیه السلام نامه را خواند به منزل رفته كیسه اى آورد كه هزار اشرفى داشت و به او فرمود:
با پانصد اشرفى وام خود را بپرداز و با پانصد اشرفى دیگر زندگى خود را اداره كن و جز به یكى از سه كس اظهار مكن :
دین دار ، یا صاحب مروت كه از مردانگى خود شرم دارد ، و خانواده دار، كه مى داند آبروى خودت را فروختى و آن را با برآوردن حاجت تو حفظ مى كند
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:2
دعا و زیارت
عبدالرحمان سلمى به فرزند امام حسین علیه السلام سوره حمد آموخت .
وقتى كودك در حضور پدر سوره را خواند امام علاوه بر پول نقد و پارچه اى كه از راه حقشناسى به معلم طفل داد، دهان آموزگار را پرا از در كرد.
كسانى از این همه عطا تعجب كرده درباره آن از حضرت سوال كردند امام علیه السلام در پاسخ فرمود: كجا پاداش مالى من با عطاى آموزش این معلم برابرى مى كند یعنى خدمت آموزش سوره حمد از عطاى مالى من ارزنده تر است . منبع:وسایل الشیعه
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:1
دعا و زیارت
علامه مجلسى ره از كشف الغمه روایت كرده كه انس گفت :
روزى در محضر امام حسین علیه السلام بودم كنیز آن بزرگوار آمد و گلى یك شاخه آن حضرت گذاشت حضرت فرمود:
تو را آزاد كردم براى خدا من گفتم یك شاخه گل براى تو مى آوردت او را آزاد مى كنى ؟ حضرت فرمود: خداى بزرگ مى فرماید: چون تحیت كنند شما را به تحیتى ، پس تحیت كنید به نیكوتر از آنو تحیت نیكوتر من آن بود كه او را آزاد كنم.               منبع:وسایل الشیعه
چهارشنبه 26/10/1386 - 8:59
دعا و زیارت
یك اعرابى ، به محضر امام حسین علیه السلام آمد عرض كرد: یا بن رسول الله ذمه اى در گردن من است و قادر به اداى آن نیستم ناچار به خود گفتم كه باید از مرد كریمى سوال نمایم و كسى كه از اهل بیت رسول الله صلى الله علیه و آله باشد سراغ ندارم حضرت به اعرابى فرمود: من سه سوال از تو مى كنم اگر یكى را پاسخ گفتى یك سوم آن مال را به تو عطا مى كنم و اگر دو سوال را جواب گفتى دو سوم آن مال را صاحب خواهى شد، و اگر هر سه مساله را پاسخ گفتى تمام آن مال را عطا خواهم كرد.
اعرابى عرض كرد: یا بن رسول الله ، چطور مى شود كه مثل شما كه از همه جهات تكمیل هستید از من اعرابى كه بیابانى هستم پرسش كنید ؟
امام حسین علیه السلام فرمود:  از جدم رسول خداصلى الله علیه و آله شنیدم كه فرمود :المعروف بقدر المرفة .
اعرابى عرض كرد: هر چه مى خواهى بپرس اگر بدانم جواب مى گویم و اگز ندانم از شما یادى مى گیرم و لا قوة الا بالله .
حضرت فرمود: افضل اعمال چیست ؟
گفت : ایمان به خداوند تعالى .
حضرت فرمود: چه چیز مردم را از مهالك نجات مى دهد ؟
عرض كرد: توكل و اعتماد به خداى بزرگوار.
فرمود: زینت آدمى در چیست ؟
اعرابى گفت : علمى كه با آن حلم باشد فرمود: اگر بدین شرف دست نیابد ؟
عرض كرد: مالى كه با مروت و جوانمردى همراه باشد.
فرمود: اگر این را نیز نداشته باشد.
گفت : فقر و پریشانى كه با آن صبر و شكیبایى باشد.
فرمود: اگر این را هم نداشته باشد.
عرابى گفت : صاعقه اى از آسمان فرود آید و او را بسوزاند كه او شایستگى جز این را ندارد.
حضرت خندید و كیسه اى كه هزار دینار زر سرخ داشت به وى داد و انگشرتى به او عطا كرد كه نگین آن دویست درهم قیمت داشت .
حضرت به اعرابى فرمود: با این زرها ذمه خود را برى كن ، و این انگشتر را در نفقه خود صرف كن.اعرابى آن زرها را برداشت و این آیه مباركه را تلاوت كرد: (الله اعلم حیث یجعل رسالته)
چهارشنبه 26/10/1386 - 8:51
دعا و زیارت

شعیب بن عبدالرحمان خزاعى گوید: چون حسین بن على علیه السلام به شهادت رسید: بر پشت مباركش آثار پینه مشاهده كردند علتش را از امام زین العابدین علیه السلام پرسیدند، فرمود: این پینه ها اثر كیسه هاى غذایى است كه پدرم شب ها به دوش مى كشید و به خانه بیوه زنان و كودكان یتیم و فقرا مى رسانید.

چهارشنبه 26/10/1386 - 8:50
دعا و زیارت
علامه كاشف الغطاء از مجمع البحرین نقل كرده كه امام حسین علیه السلام وقتى به كربلا رسید زمین نینوا و غاضریه را از بنى اسد به شصت هزار درهم خرید و با آنها شرط كرد كه زوارش را به قبرش راهنمایى كرده و از آنها پذیرائى كنند و در قبال این شرط زمین را دوباره پس از آن كه پولش را پرداخت به آنها واگذاشت ، از این خبر معلوم مى شود كه همراه امام حسین علیه السلام چقدر پول بود كه مازاد آن بالغ بر شصت هزار درهم بود.
شاهد دیگر بر عظمت این دستگاه سلطنت تا قضیه محمد بشر خضرمى است ، كه سید بن طاووس و غیره نقل كردند كه شب عاشوار یا همان شبى كه مرگ بر دور خیمه ها مى گردید به محمد بشر خضرمى مى گفتند: پسرت در حد رى اسیر شد. : جواب داد: من نمى خواهم كه پسرم اسیر باشد و من پس از آن زنده بمانم امام حسین علیه السلام سخن مرد را شنید و به او فرمود: خدا تو را رحمت كند من بیعتم را از تو برداشتم و تو حالا آزادى ، هر طور مى توانى در آزادى پسرت بكوش.
عرض كرد: حسین جان درندگان مرا زنده نگذارند هر گاه از تو جدا بشوم ، حضرت فرمود: این لباس ها و برده هاى یمنى را به پسرت ده كه در آزادى خود صرف كند پس به او پنج دست لباس عطا فرود كه قیمت آنها هزار دینار بود قیمت هر دست دویست دینار (صد لیره طلا) معلوم نیست جنس این لباس ها چه بود كه قیمت یك دست آن صد لیره مى شد و چقدر از این نوع لباس با حضرت بود، و براى چه آنها را با خود مى برد ؟
چهارشنبه 26/10/1386 - 8:48
دعا و زیارت
كمال الدین بن طلحه رحمة الله در كرم امام حسن علیه السلام قصه زنى كه براى ایشان گوسفند كشته بود بیان كرده كه هر یك از امام حسن و امام حسین علیهماالسلام او را هزار گوسفند و هزار دینار زر دادند همچنین نقل شده كه آن حضرت میهمان را اكرام مى كرد و طالب را جود مى نمود و رعایت صله رحم مى كرد و فقیر را مى نواخت و سائل را رد نمى كرد و برهنه را مى پوشاند و گرسنه را سیر مى كرد و حاجت وام دار را روا مى كرد و بر ضعف رحیم بود و بر یتیم مشفق و مهربان و حاجتمندان را اعانت مى نمود و هر چه مال به وى مى رسید گرچه اندك بود بر محتاجان صرف مى كرد.
معاویه چون به مكه آمد مال بسیار و لباس هاى فاخر براى آن حضرت فرستاد هیچ كدام را نپذیرفت و همه را باز پس داد.
چهارشنبه 26/10/1386 - 8:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته