• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3184
تعداد نظرات : 132
زمان آخرین مطلب : 3333روز قبل
دعا و زیارت
هجوم هلاكو خان و لشكریانش به شهر بغداد و سقوط شهر به دست آنان به سال 656 ق اتفاق افتاد و در واقع بین بناى شهر بغداد به فرمان منصور دوانیقى و فتح بغداد به دست هلاكو و لشكریانش متجاوز از پنج قرن فاصله بوده است .
على علیه السلام در سال 39 هجرى به شهادت رسید و اگر فرض كنیم آن خطبه در سال آخر عمر خود القا كرده باشد باید گفت : امیرالمومینى علیه السلام در سال 39 ضمن سخنان خود از فاجعه خونین و حادثه وحشت زایى خبر داده است كه 617 سال بعد به وقوع مى پیوندد.
اگر قلم به دست بگیرید و با دقت حضرت على علیه السلام را تجزیه كنید ، مى بیند كلام آن حضرت حاوى چندین خبر غیبى است. او پیش از آن كه از هجوم هلاكو و سقوط بغداد خبر بدهد از خبرهاى غیبى دیگرى كه قبلا واقع خواهد شد خبر داده است شهر بغداد در زمین زوراء تاسیس مى شود ، عمارات ، محكمى در آن بنا مى گردد، بنى عباس آن را اقامتگاه خود قرار مى دهند مردم زیادى در آن سكونت مى كنند، روسا و ثروتمندان در آن جمع مى شوند و گناه و ناپاكى در آن جا شایع مى گردد خلاصه این خطبه مجموعه اى از اخبار غیبى است .
این واقعیت و حقایق غیبى در علم الهدى وجود دارد و از راه تحصیل علوم دانشگاهى نمى توان بر آن دست یافت این خداوند است كه با مشیت اختصاصى خود به هر كسى كه بخواهد این دانش را افاضه مى كند و او را به پاره اى از اخبار غیبى واقف مى سازد.    کتاب آیة الكرسى ، ص 340
چهارشنبه 26/10/1386 - 11:23
دعا و زیارت

شهر بغداد را منصور دوانیقى (از خلفاى عباسى) بنا كرد او در سال 145 ق ساختمان شهر را آغاز كرد و هزاران مهندس و معمار و بنا و كاگر فنى در آن به كار گمارده و در سال 149 ق ساختمان شهر پایان پذیرفت .

چهارشنبه 26/10/1386 - 11:21
دعا و زیارت

علامه حلى رحمه الله از پدرش نقل مى كند:
علت این كه در فتنه مغول ، اهل كوفه و حله و كربلا و نجف قتل و عام نشدند ، و از هجوم سربازان هلاكو مصون ماندند این بود كه وقتى هلاكو به خارج بغداد رسید و هنوز شهر را فتح نكرده بود بیشتر اهالى حله از ترس خانه هاى خود را ترك گفتند و به بطایح گریختند و تعدادى در شهر باقى ماندند از جمله پدرم و سید بن طاووس و فقیه بن ابى العز ، این سه نفر تصمیم گرفتند به هلاكو نامه بنویسند و صریحا اطاعت خود را از وى اعلام كنند نامه نوشتند و به وسیله یك فرد غیر عرب فرستادند هلاكو پس از دریافت نامه فرمانى به نام ایشان صادر كرد و گفت :
به كسانى كه نامه نوشتند بگویید اگر نامه را از صمیم قلب نوشته اید و دلهاى شما با نوشته تان مطابق است نزد ما بیایید.
فرستادگان هلاكو به حله آمدند و پیا هلاكو را ابلاغ كردند اینان از ملاقات هلاكو بیمناك بوند زیرا نمى دانستند پایان كار چه خواهد شد.
پدرم به آن دو نفر گفت : اگر من به تنهایى نزد هلاكو بیایم كافى است ؟
گفتند: آرى در معیت فرستادگان هلاكو حركت كرد در آن موقع هنوز بغداد فتح نشده بود و خلیفه عباسى را نكشته بود وقتى پدرم به حضور هلاكو بار یافت به او گفت :
چطور به مكاتبه با من اقدام كردید و چگونه به ملاقات من آمدى پیش از آن كه بدانى كار من و خلیفه به كجا مى كشد ؟
از كجا اطمینان پیدا كردى كه كار من خلیفه و به صلح نمى انجامد و ما او را ترك نمى گوییم ؟
پدرم در پاسخ گفت : اقدام به ما نوشتن نامه و آمدن من به حضور شما بر اساسى روایتى است كه از امیرالمومنین على علیه السلام به ما رسیده است.
حضرت على علیه السلام در خطبه زوراء فرموده است :
چه مى دانى زوراء چیست ؟سرزمین وسیعى است كه در آن بناهاى محكم پایه گذارى مى شود مردم بسیارى در آن مسكن مى گزینند. روسا و ثروت اندوزان در آن اقامت مى كنند.
بنى عباس آن جا را مقر خود و جایگاه ثروت هاى خویش قرار مى دهند زوراء براى بنى عباس خانه بازى و لهو است .
آن جا مركز ستم ستمكاران و كانون ترس هاى دهشت زاست .
جاى پیشوایان گناهكار و امیران فاسق و فرمانروایان خائن است و جمعى از فرزندان فارس ‍ و روم به آنان خدمت مى كنند در این محیط تیره و گناه آلود و در شرایط ننگین و شرم آور، اندوه عمومى و گریه هاى طولانى و شرور و بدبختى دامن گیر مردم زوارء مى شود و گرفتار هجوم اجانب نیرومند مى گردند اینان ملتى هستند كه حدقه چشمشان كوچك است صورت هاى آنان مانند سپر طوق شده و لباسهایشان زره آهنین است سیماى جوانى دارند و پیشانى آنها فرمانروایى ست كه از سرزمین اصلى خود آمده است او صدایى بلند و سطوتى نیرومند و همتى عالى دارد و هیچ شهرى نمى گذرد مگر آن كه فتح كند و هیچ علمى در مقابلش برافراشته نمى شود مگر آنكه سرنگونش ‍ مى سازد بلا و عذاب بزرگ براى كسى است كه به مخالفتش برخیزد او همچنان صاحب قدرت و نیرو است تا پیروزى نهایى نصیبش شود.

پدر علامه حلى پس از قرائت خطبه به هلاكو گفت :
على علیه السلام اوصافى را در خطبه  ذكر كرده و ما تمام آن را در شما مى یابیم و به پیروزى شما امیدواریم به همین جهت نامه نوشتم و من به حضور شما آمده ام هلاكو اندیشه و فكر آقایان را به پاكى و حسن قبول تلقى كرد و فرمانى به نام پدر علامه نوشت و در آن مردم حله را مورد عنایت مخصوص قرار داد.
طولى نكشید كه هلاكو بغداد را فتح كرد و آخرین خلیفه عباسى را به قتل رساند ، به طورى كه دائرة المعارف بستانى نقل كرده متجاوز از دو میلیون نفر در این حادثه خونین كشته شدند اموال فراوانى به غارت رفت و خانه هاى زیادى طعمه حریق شدو سرانجام آشكار شد كه علامه حلى خطبه على علیه السلام را به خوبى فهمیده و به درستى آن را با هلاكو و لشكریانش تطبیق داده بودند تشخیص صحیح و اقدام به موقع آنان جان مردم حله و كوفه نجف و كربلا را از خطر مرگ قطعى نجات داد و از كشتار دسته جمعى آنان جلوگیرى كرد.

چهارشنبه 26/10/1386 - 11:19
دعا و زیارت
1 خبر از سلطنت معاویه پس از مرگش.
2 حكومت حجاج بن یوسف ثققى.
3 داستان خوارج و جنگ نهروآن
4 تعیین كسانى از اصحاب خویش كه كشته ، یا به دار آویخته مى شوند.
5 پیكار با عهد شكنان و منحرفان و بدعت گذاران : ناكثین ، قاسطین ، مارقین .
6 شمار كسانى كه از كوفه براى نصرت در جنگ ها اهل بصره مى آیند.
7 سرگذشت عبدالله بن زبیر و تعبیر از او به مرد فریب كار و حیله گر و كه بدون درك مقصد همیشه اقدام مى كند و با چنگ زدن به ریسمان دیانت ، دنیاطلبى را دنبال كرده و سرانجام به دار آویخته مى شود.
8 پیدا شدن پرچم هاى سیاه از خراسان و تصریح به كسانى كه از اهالى خراسان به طرفدارى از حكومت عباسیان به پا مى خیزند و معروف به بنى رزیق اند.
9 رهبرانى از نسل او در طبرستان ، چون الناصر و الداعى و غیر آن دو .
10 كشته شدن نفس زكیه در مدینه و اظهار آن كه محل كشته شدن نزدیك احجار زینت است و نیز خبر از كشته شدن برادر او در باب حمزه پس از آن ه پیروز مى شود و دوباره شكست مى خورد.
11 تصریح به داستان فرزند اسماعیل بن جعفر بن محمد علیهماالسلام و تعبیر از او به ذوالبداء و المسجى بالرداء.
توضیح آن كه در بعضى روایات آمده است در امامت اسماعیل بدا شد و امامتى كه به مشیت حق بنا بود به وى رسید تغییر كرد نیز در هنگام مرگ اسماعیل ، امام جعفر صادق علیه السلام ردایى روى او كشید و به شمارى از بزرگان شیعه او را در بستر مرگ نشان داد تا همه یقین كنند كه اسماعیل مرده است .
12 اشاره به سلطنت بنى بویه با بن گفتار : از دیلیمان بنوصیاد خروج مى كنند تعبر آن حضرت به بنو صیاد براى آن بود كه پدر ایشان ماهی صید مى كرد و با فروش آن زندگى مى كرد و همچنین خبر داد كه بنى بویه زوارء را تصرف مى كنند و خلفا را كنار مى زنند و در آن هنگام كه درباره على علیه السلام سخن مى گفت مردى پرسید:
حكومت آنان چه مدت طول مى كشد ؟ حضرت فرمود: صد سال یا كمى بیش.
13 خبر دادن از این كه فرزندان عبدالله بن عباس حكومت را اشغال خواهند كرد.
ابن ابى الحدید گواهى مى دهد كه امیرالمومنین على علیه السلام حوادث تا قیامت را مى دانست و پدیده هایى كه در پیش پاى مسلمانان نمایان خواهد شد درك مى كرد و آنچه پیش بینى مى نمود همان بود كه او تصریح كرد بنابراین صحیح است كه فرمود: سلونى قبل ان تفقدونى
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:38
دعا و زیارت
در مدینة المعاجز آمده است :
هند جگر خوار معاویه صبحگاهى به خانه رسول خدا صلى الله علیه وآله در آمد و به عایشه گفت :
جوابى عجیب دیدم ، به عرض رسول خدا صلى الله علیه وآله برسان و تعبیر آن را بپرس و مرا آگهى ده ، در خواب دیدم خورشیدى تابان بر همه جهان مشرف بود و از آن خورشید ماهى تولید شد كه جهان را در نور خود فرا گرفت و از آن قمر دو ستاره روشن زایید كه نور آنها از مشرق تا مغرب را فرا گرفت آن گاه سحابى تاریك چون شبى ظلمانى متولد شد از آن ابر ظلمانى ، مارى سیاه به وجود آمد كه نرم نرم به سوى آن دو ستاره همى مى رفت تا هر دو را بلعید مردمان در حرمان آن دو ستاره تابان بگریستند و قرین حزن و اسف شدند عایشه را به حضرت رسول صلى الله علیه وآله معروض داشت رنگ و رخسار آن حضرت دگرگون گشت و سخت بگریست و فرمود:
اى عایشه ، آفتاب روشن منم ، و ماه ، فاطمه دختر من است و دو ستاره ، حسن و حسین اند و ابر سیاه معاویه است ، و مار سیاه یزید است.
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:37
دعا و زیارت
عمار یاسر از اصحاب رسول اكرم صلى الله علیه وآله است او در دوران زندگى خود از مشركان صدمات بسیار دید و با حوادث سختى رو به رو شد عماى در جنگ صفین از سربازان امیرالمومنین علیه السلام بود و در همان جنگ به شهادت رسید پیغمبر اكرم صلى الله علیه وآله دو خبر درباره عمار داده بود كه پس از گذشت سالیان دراز هر دو خبر جامه عمل پوشید نخست آن كه خبر داده عمار یاسر به دست جمعیت ستمكار و ظالم كشته مى شود و این خبر را مردم زیادى بى واسطه از پیغمبر اكرم (ص) حكایت تا جایى كه بعضى از افراد مى دانستند گروه حق و باطل در جنگ صفین قرار دارند.
خزیمة بن ثابت در جنگ جمل حاضر بود، ولى دست به شمشیر نزد در جنگ صفین نیز حاضر بود و نجنگید و مى گفت جنگ نمى كنم تا عمار كشته شد و ببینم كدام گروه او را مى كشند ، زیرا من خود از پیغمبر اكرم صلى الله علیه وآله شنیده ام كه فرمود: كشنده عمار یاسر جمعیتى ستمكارند.
پس از آن كه عمار به دست لشكر معاویه كشته شد خزیمه گفت : اینك گروه گمراه را شناختم دست به شمشیر برد و به لشكر معاویه حمله كرد تا كشته شد.
خبر غیبى دوم كه رسول اكرم صلى الله علیه وآله درباره عمار داده بود آخرین سهم او از دنیا بود عمار یاسر در روز صفین آب خواست ، برایش ‍ شیر آوردند گفت : پیغمبر اكرم صلى الله علیه وآله به من فرموده : آخرین نوشیدنى كه از دنیا مى نوشى شیر است سپس به میدان جنگ رفت و كشته شد این دو خبر غیبى در علم بارى تعالى وجود داشت و خداوند پیغمبر اسلام را از آن آگاه كرد.
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:35
دعا و زیارت

روایات بسیارى از طرق شیعه و سنى رسیده است كه رسول اكرم صلى الله علیه وآله و ائمه علیهم السلام در موارد متعددى از غیب و وقایع آینده خبر داده اند.
ماه رمضان نزدیك مى شد، رسول اكرم صلى الله علیه وآله خطبه مفصلى خوانده و ضمن آن از عظمت و معنویت ماه رمضان سخن گفت قسمتى از فرائض و سنن را توضیح داد و مردم را به اداى وظایفشان تشویق كرد.
على علیه السلام مى فرماید: ضمن خطبه پیغمبر به پا خاستم و پرسیدم :
یا رسول الله ، چه عملى در ماه رمضان از همه برتر و بهتر است ؟در جواب فرمود:
اجتناب از گناه ، سپس رسول اكرم صلى الله علیه وآله گریه كرد، گفتم : یا رسول الله !چه چیز گریه ات آورد ؟
فرمود: گریه من براى مصیبتى است كه در این ماه بر تو وارد مى شود گویى مى بینم كه در پیشگاه خداوند نماز مى گزارى و شقى ترین مردم ضربتى به سرت مى زند كه ریشت از آن ضربت به خون خضاب مى شود على علیه السلام گفت :
یا رسول الله ! این حادثه در موقع سلامت دین من به من مى رسد ؟
فرمود: بلى در سلامت دینت.

چهارشنبه 26/10/1386 - 10:33
دعا و زیارت

على علیه السلام در سال 39 هجرى كشته شد اگر این خطبه را رسول اكرم صلى الله علیه وآله در سال آخر عمر خود القا كرده باشد خبر از 29 سال بعد داده است جالب آن كه گفته آن حضرت تنها یك خبر غیبى نیست بلكه چند خبر است :
1 على علیه السلام به مرگ طبیعى از دنیا نمى رود بكله كشته مى شود.
2 قتل آن حضرت در ماه مبارك رمضان اتفاق مى افتد.
3 در حال نماز كشته مى شود.
4 با سم كشته نمى شود، بلكه قتل آن حضرت با سلاح خواهد بود.
5 سلاح به سر اصابت مى نماید نه به سینه یا پهلو.
6 خون ریزى به قدرى شدید است كه محاسن آن حضرت به خونش ‍ خضاب مى گردد.
رسول اكرم صلى الله علیه وآله این خببر غیبى را در منبر با حضور بسیارى از مسلمانان در كمال صراحت و قاطعیت بیان كرد. حتى مطلب به قدرى در ضمیر آن حضرت روشن و غیر قابل تردید بود كه فرمود:
گویى مى بینم كه درباره تواین قضیه اتفاق مى افتد.

خبر دادن از وقوع چنین حادثه اى در 29 سال قبل از مجارى علمى ، تحصیلات دانشگاهى غیر ممكن است این علم غیبى است كه به مشیت خداوند به پیغبمر اكرم صلى الله علیه وآله افاضه شده و رسول اكرم صلى الله علیه وآله بر اساس آن سخن مى گوید جالب آن كه رسول اكرم صلى الله علیه وآله وقوع این حادثه را بیش از یك بار اعلام كرده است.

چهارشنبه 26/10/1386 - 10:31
دعا و زیارت

خبرهاى غیبى كه از رسول اكرم صلى الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام به ما رسیده و در كتب سنى و شیعه ضبط شده است بسیار است. بعضى از مسلمانان بوده و هستند كه وجود این فیض الهى را در نهاد افراد برگزیده خداوند با دو دلى و تردید تلقى كرده و مى كنند ولى در گذشته بعضى از آنها پس از تحقق یافتن خبر غیبى به واقع امر پى برده از تردید خود نادم شدند و در پیشگاه الهى استتغفار كردند.

غرفه ازدى كه او را صحبه نیز مى خواندند از اصحاب رسول اكرم صلى الله علیه و آله و از اصحاب صفه است او كسى است كه پیغمبر اكرم صلى الله علیه و آله نسبت به معامله اى كه انجام داده بود درباره اش دعاى بركت فرمود غرفه مى گوید:
در دل من نسبت به على علیه السلام شك و تردید پدید آمد از این جهت كه روزى با جمعى به همراه آن حضرت به زمین كربلا (شاطى ء الفرات) رسیدیم. على علیه السلام از راه منحرف شد و در نقطه اى ایستاد ما نیز اطرافش ایستادیم.
حضرت با دست اشاره كرد و نقطه را نشان مى داد و فرمود: این جا بار انداز كاروان آنهاست.
این جا محل ریختن خون آنهاست این جا خوابگاه شتران آنها است پدرم فداى آن مظلومى كه در زمین و آسمان جز خداوند بزرگ یار و یاورى ندارد غرفه از شنیدن این خبرهاى غیبى دچار شك و تردید شد و در دل هاى مى گفت : آیا آنچه حضرت خبر مى دهد واقع مى شود ؟
او مى گوید: پس از آن كه امام حسین علیه السلام كشته شد من به همان سرزمین كه مقتل شهیدان بود رفتم دیدم تمام آنچه را كه امیرالمومنین علیه السلام فرموده بود واقع شده و در سخنان خود كوچكترین خطایى نداشته است.
پس از مشاهده آن صحنه از شك و تردیدى كه آن روز به دلم راه یافته بود از خداوند طلب آمرزش كردم و دانستم كه حضرت على علیه السلام جز بر اساس پیمان الهى سخن نگفته است.

چهارشنبه 26/10/1386 - 10:30
دعا و زیارت
 آن كه از حوادث و پیش آمدهاى آینده خود آگاه نباشد، امام نیست.
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته