• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3184
تعداد نظرات : 132
زمان آخرین مطلب : 3325روز قبل
دعا و زیارت
ابوبصیر مى گوید: از امام كاظم علیه السلام پرسیدم :
فدایت شوم امام را چگونه مى توان شناخت ؟
حضرت در پاسخ فرمود :
نخست این كه پدر امام او را در میان مردم به امامت نصب كند، زیرا رسول خدا صلى الله علیه و آله امیرالمومنین على علیه السلام را به امامت منصوب كرد. چنان كه هر امامى باید امام پس از خود را به مردم معرفى كند.
دوم : هر چى از او بپرسى توانایى پاسخ داشته باشد.
سوم : تو ساكت باشى و امام به سخن ابتدا كند (منظور تو را بگوید) ، یعنى از ما فى الصغیر تو آگاه باشد.
چهارم : مردم را از حوادث آینده خبر دهد.
پنجم : با هر یك از مردم با زبان خود آنان سخن بگوید.
به امام كاظم علیه السلام گفتم :
فدایت شوم امام باید به هر زبانى تكلم كند ؟
فرمود: آرى ، زبان پرنده را هم مى داند سپس فرمود:
اكنون پیش از آن كه از جایت حركت كنى علامت آن را به تو عطا خواهم كرد، طولى نكشید كه دیدم مردى نزد امام آمد كه اهل خراسان بود و به زبان عربى با امام علیه السلام سخن گفت حضرت پاسخ او را به فارسى فرمود.
آن مرد خراسانى گفت : من به زبان فارسى با تو گفت و گو نكردم براى این كه شاید شما كاملا زبان فارسى را ندانى.
حضرت فرمود: سبحان الله ، اگر من نتوانم جواب تو را بگویم پس چه فضیلتى بر تو خواهم داشت ؟!
آن گاه امام علیه السلام به من فرمودن اى ابومحمد! امام آن است كه كلام همه مردم و پرندگان و حیوانات و هر جاندارى بر او مخفى نباشد، كسى كه این خصلت ها در وجود او نباشد امام نیست
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:25
دعا و زیارت
امام است كه حلال خدا را حلال مى داند و حرامش را حرام ، حدود را اقامه از دین خدا دفاع مى كند و به راه عبادت مى كند، با حكومت و بینه خوب و حجت رسا.
امام خورشید تابانى است كه نورش جهان را فراگیرد و اندر افقى است كه دیده و دست ها بدن نرسند.
امام ماه تابنده و چراغ فروزنده و نور طلوع كننده و اختر رهنما است در تار هاى شب تاریك و دلیل هدایت و نجات بخش از هلاكت. امام شعله اى است بر سر تپه و گرم كننده هر پناهنده است دلیل است در مهلكه وهر كس از او جداست نابود است.
امام ابرى است و بارانى تند و آسمانى سایه بخش و زمینى است همواره و چشمه اى جوشان و استخر و بوستان است.
امام امینى است رفیق و پدرى است مهربان و برادرى است هم زاد و چون مادرى براى فرزند صغیر و دلسوز.
امام امین خداست در زمین میان خلقش و حجت اوست بر بندگانش و خلیفه اوست در بلادش و دعوت كننده به خدا و دفاع كننده از حریم اوست .
امام از گناهان پاك واز عیوب مبراست به علم مخصوص و بردبارى موسوم است ، نظام دین و عزت مسلمانان و خشم بر منافقان و نابودى كفار است.
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:18
دعا و زیارت
شیخ صدوق قدس سره در علل الشرایع به اسناد خود از عبدالله بن فضل هاشمى روایت كرده كه گفت :
به امام صادق علیه السلام عرض كردم : یا بن رسول الله ، چه شد روز عاشورا روز شهادت حسین علیه السلام است روز بزرگ مصائب است ، و حال آن كه روز وفات رسول الله صلى الله علیه و آله و روزى كه فاطمه علیهاالسلام جهان را وداع گفت و روزى كه امیرالمومنین علیه السلام شهادت یافت و روزى كه حسن بن على علیه السلام به ضربت ستم شهید گشت واجب مى كند كه مصائب این روزها بزرگ تر باشد ؟
امام علیه السلام فرمود:
مصیبت روز قتل امام حسین علیه السلام بزرگ تر است از جمیع ایام ، زیرا كه اصحاب كساء كه در نزد خداوند بهترین آفریدگانند، فزون از پنج تن نباشند و آنها محمد و على فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام هستند و جود عالم منوط به وجود ایشان بود چون رسول خداصلى الله علیه و آله جهان را وداع كرد مردمان به بقاى چهار تن دیگر شاد بودند و چون فاطمه علیهاالسلام از دنیا رفت مردمان به وجود حسن و حسین علیهماالسلام تسلیت مى یافتند چون على علیه السلام به شهادت رسید، امام حسن و امام حسین علیهماالسلام به جاى او بودند و بعد از شهادت حسن علیه السلام مردم چشمشان به جمال حسین علیه السلام بود اما چون حسین علیه السلام را به قتل رساندند كسى از اصحاب كساء باقى نماند تا مردم را در سوگوارى آن حضرت سیر و سلوكى باشد ولى شهادت حضرت حسین علیه السلام چنان بود كه پیامبر صلى الله علیه و آله و على و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام همگان را شهید كرده باشند این جاست كه مصیبت روز شهادت حسین علیه السلام بزرگترین ایام و برزگترین مصائب است.
چهارشنبه 26/10/1386 - 10:15
دعا و زیارت
رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: اى ابى بن كعب ، سوگند به آن كسى كه مرا به راستى مبعوث فرمود، حسین بن على در آسمان ها بزرگتر از آن است كه در زمین است ، و اسم او در طرف راست عرش نوشته شده است كه حسین چراغ هدایت و كشتى نجات است یعنى از بركت او بشر گمراه به حق و اصل آید كشتى نجات خلاصى از عذاب دنیا و آخرت است.
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:34
دعا و زیارت
مثل اهل بیت من مثل كشتى نوح است كه هر كس در آن سوار شد نجات یافت و هر كه تخلف نمود غرق شد.
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:33
دعا و زیارت
شیعه با اقتدا به اهل بیت كتاب و سنت عمل كرده است پیروان اهل بیت میان خود و اسلام دیوارى به وجود نیاورده و به شخصى بیگانه از اسلام رو نكرده و اشخاصى را كه اسلام آنها را مقتدا و امام نساخته امام نساختند.
بلكه به كسانى رو كرده اند كه بنیان گذار شریعت فرمان داده پس نام شیعه مرز و حایلى میان آنها و اسلام نیست ولى بر حنیفه و مالكیه شافعیه و حنبلیه و دیگر فرق اسلام است كه این دیوارها را از میان خود و اسلام بردارند میان خود و اسلام ابوحنیفه و مالك بن انس و محمد بن ادریس شافعى و احمد بن حنبل و ابوالحسن اشعرى را فاصله و حایل نسازند، این فقیهان و محدثان و متكلمان مانند دیگر فقیهان و محدثان و متكلمان اسلامى بودند نه بیش.
حدود سه قرن اول اسلامى از این مذاهب در میان نبود زیرا ابوالحسن اشعرى در 270 هجرى متولد و حدود 335 درگذشت و احمد بن حنبل در 164 متولد به سال 241 وفات یافت و نیز در سال 95متولد و در 175 وفات یافته و ابوحنیفه متولد به سال 70 و متوفا به سال 150 است.
اما لزوم اقتدا به اهل بیت و اعتراف به امامت و ولایت و ناخدایى آنها (مساوى است با تشیع) نه فاصله زمانى از اسلام نه از متن اسلام بیگانه است.
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:14
دعا و زیارت
كتاب (ادریس ص 514 و 515 چاپ لندن به سال 1895) به زبان سریان :
اگر اینها نبودند من تو را (خطاب به آدم علیه السلام) نمى آفریدم و نه آسمان و نه زمین و نه بهشت و نه جهنم و نه آفتاب و نه ماه را عرض كردم پروردگارا، نام اینها چیست ؟
به آدم خطاب رسید: به ساق عرض بنگر، چون نگریستم دیدم این پنج نام مبارك نوشته : (پارقلیطا (محمد) ، و ایلیا (على) ، طلیه (فاطمه) شبر (حسن) شبیر (حسین) پس مخلوقات مرا تسبیح كنید كه نیست خدایى جز من و محمد صلى الله علیه و آله فرستاده من است .
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:12
دعا و زیارت
سالك راه حق بیا ، نور هدا زما طلب
نور بصیرت از در عترت مصطفى طلب
دم به دم گوش هوش مى فكند این سروش
معرفت از طلب كنى از بركات ماه طلب
هست سفینه نجات عترت و ما خدا خدا
دست در این سفینه زن دامن ناخدا طلب
خسته جهل را بگو هرزه مگرد كو به كو
از بر ما شفا بجو از در ما دوا طلب
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:11
دعا و زیارت

این حدیث را نیز بیشتر محدثان اهل سنت در صاح و مسانید خود به طرق مختلف و متعدد آورده اند، چنان كه به مستدرك حاكم (ج 3، ص 151 ) و نیز به اواسط طبرانى به نقل از اربعین نبهانى (ص 216 ) مى توان مراجعه كرد و به بخشى از اسناد و ماخد حدیث دست یافت . و اینك متن حدیث :
عن رسول الله صلى الله علیه و آله ن الا ان مثل اهل بیتى فیكم مثل سفینه نوح من ركبها نجا ومن تخلف عنها غرق و هوى .رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: اهل بیت من در میان شما و براى شما امت مانند كشتى نوح است كه هر كس آن را سوار شد، نجات پیدا كرد و هر كس از آن كناره گرفت هلاك گردید.

عترت و اهل بیت در ردیف قرآن به عنوان یكى از دو بازمانده پیغمبر صلى الله علیه و آله و مرجه مسلمین و كشتى نجات و رهنما و ناخداى امت معرفى شده اند پس بر امت اسلامى واجب است اهل بیت را پیشوا و مقتدا بشمرند و از آنها معالم دین خود را اخذ كنند.

چهارشنبه 26/10/1386 - 9:9
دعا و زیارت
حدیث عترت كه از نظر شیعه و سنى متواتر است و در صحت آن تردید نیست دلالت بر چند فضیلت بزرگ براى ائمه اطهار علهیم السلام دارد:
1 اهل بیت عصمت پس از پیغمبر صلى الله علیه و آله بهترین مردم هستند.
2 همه مردم به وجود آنها نیازمندند ولى آنان از همه مردم بى نیازند.
3 دلالت بر عصمت و طهارت آنان دارد .
4 ائمه اطهار عالم به تمام علوم قرآن هستند.
5 آنها از جانب خدا و پیغمبر صلى الله علیه و آله خلیفه و جانشین آن حضرت هستند.
6 امامت و پیشوایى منحصر در آنهاست .
7 براى راه یافتن تنها باید دست به دامان آنها زد و از آنان مدد خواست.
8 تا روز رستاخیز زمین از وجود آنان خالى نخواهد بود.
چهارشنبه 26/10/1386 - 9:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته