• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4160روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
محققان دانشگاه فورست با مطالعه بر روی استراتژی تدافعی مورچه ها در برابر مهاجمان نرم افزار ایمنی جدیدی را برای مقابله با ویروسها و حملات سایبری ارائه کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با مطالعه بر روی مورچه ها روشی جدید برای محافظت از رایانه ها در برابر مهاجمان سایبری ارائه کرده اند.

گروهی از برنامه نویسان رایانه ای با مشاهده کلنی مورچه ها زمانی که تحت تهدید و فشار قرار دارند ایده جالبی برای ابداع ابزاری جدید علیه ویروسها و کرمهای سایبری یافتند. مورچه ها از هوش جمعی برای مقابله با مهاجمان استفاده می کنند و زمانی که یک مورچه خطری را تهدید می کند به سرعت توسط گروهی از مورچه ها مورد حمایت قرار گرفته و مهاجم را می رانند.

اکنون گروهی از برنامه نویسان در دانشگاه فورست کارولینای شمالی قصد دارند این استراتژی مورچه ها را در قالب نرم افزاری ارائه کنند. به این شکل مورچه های دیجیتالی در میان شبکه ای از رایانه ها پرسه زده و به جستجوی مهاجمان خواهند پرداخت، زمانی که یکی از این مورچه ها مهاجمی را ردیابی کند، ارتشی از مورچه های دیجیتال را فراخوانده و به مبارزه با مهاجم خواهد پرداخت.

محققان معتقدند این سیستم مورچه ای جدید از سرعت بالاتری نسبت به برنامه های ایمنی کنونی که برای شناسایی ویروسهای جدید دائما نیازمند به روز شدن هستند، برخوردار خواهد بود. سخنگوی این تیم اعلام کرده است ایده نهایی این تیم تولید سه هزار نوع متفاوت از مورچه های دیجیتال است که هر یک به دنبال شواهدی متفاوت از مهاجمان سایبری بگردد.

زمانی که این مورچه ها در شبکه رایانه ها حرکت می کنند مانند مورچه های طبیعی که از خود رایحه ای به جا می گذارند تا مورچه های دیگر بتوانند از آنها پیروی کنند، نشانه های دیجیتالی از خود به جا می گذارند تا در صورت نیاز مورچه های دیگر بتوانند آنها را تعقیب کنند.

بر اساس گزارش تلگراف، زمانی که مورچه ای شواهدی از یک مهاجم را می یابد، نشانه دیجیتالی قوی تری از خود به جا می گذارد که باعث جذب دیگر مورچه ها شده و به تدریج لشکری از مورچه ها را علیه مهاجم ردیابی شده به وجود می آید.


دوشنبه 20/7/1388 - 5:38
هوا و فضا
مدارگرد اکتشافی ماه در میان اطلاعات و تصاویری که به زمین ارسال کرده نشانه هایی جدید از احتمال وجود آب منجمد و هیدروژن در سطح ماه ارائه کرده است.

به گزاش خبرگزاری مهر، تصاویر و اطلاعات جدید از مدارگرد اکتشافی ماه سازمان ناسا نشانه هایی از وجود آب منجمد در کره ماه آشکار کرده است. این مدارگرد که دوره تنظیم و آزمایش خود را به پایان برده به مرحله نقشه برداری مداری از ماه وارد شده است.

تجهیزات این فضاپیما در عین حال اندازه گیری هایی از تابشهای کیهانی در محیط ماه انجام داده و نشانه های زیادی از وجود آب در سطح این کره به دست آورده است. اولین نشانه های این مدارگرد که به کمک ردیاب نوترونی آن به دست آمده است خبر از احتمال یخ و هیدروژن در ماه می دهد. این ردیاب با تکیه بر کاهش تابشهای نوترونی در سطح این کره حضور آب یا هیدروژن را تعیین می کند یکی ازبزرگترین یافته های این ردیاب این است که وجود هیدروژن تنها در سایه حفره ها محدود نشده است.  

مدارگرد اکتشافی ماه که در تاریخ 18 ژوئن 2009 به مدار کره ماه ارسال شده است در موقعیت خوبی به سر برده و ماموریت یک ساله و علمی خود را برای یافتن موقعیت مناسب برای فرود فضانوردان و ایجاد نقشه ای کامل از سطح این کره آغاز کرده است.

بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، مدارگرد LCROSS مدارگرد دیگری که به همراه این فضاپیما به مدار ماه ارسال شده است نیز در تاریخ 9 اکتبر 2009 با حفره ای در سطح کره ماه برخورد خواهد کرد تا دانشمندان بتوانند با مطالعه بر روی خاک و ذرات پرتاب شده به بالا احتمال وجود آب در حفره انتخاب شده را مورد بررسی قرار دهند. 

دوشنبه 20/7/1388 - 5:37
کامپیوتر و اینترنت
پرتو انتقال دهنده انرژی از راه تابش است. هنگامی ‌كه پرتوی انرژی خود را از دست بدهد، دیگر پرتو نیست. پرتو می‌تواند وارد اتم بشود و با برخورد به الكترونها و یا هسته اتم را از حالت عادی و طبیعی خارج كند.

اصول كلی حفاظت در برابر پرتوزاها

پرتو در هر برخورد بخشی از انرژی خود را از دست می‌دهد و در نهایت متوقف می‌شود. برای مثال پرتوهای آلفا پس از متوقف شدن از حالت پرتوی خارج شده و به هسته اتمی ‌تبدیل می‌گردند. پرتوها می‌توانند ذره یا امواج الكترومغناطیسی باشند. پرتوگیری بدن از مواد رادیواكتیو می‌تواند منبع داخلی و یا خارجی داشته باشد، ولی برای حفاظت از پرتوها باید به حفاظت از بدن در برابر ورود مواد پرتوزا به بدن توجه كرد و این مستلزم این است كه محیط اطراف از مواد پرتوزا عاری باشد و در صورت آلودگی محیط باید راه‌های ورود آلودگی به بدن مسدود شود.

مواد پرتوزا می‌توانند از راه تنفسی ، خوردن و آشامیدن مایعات و مواد غذایی آلوده و یا از راه پوست جذب شوند. خطر آلودگی شیمیایی یك ماده به مراتب كمتر از خطر آلودگی پرتوی همان ماده پرتوزا است. لذا تكنیك كنترل آلودگی محیط به مواد پرتوزا به مراتب مهمتر از كنترل تركیبات شیمیایی غیرفعال است.

حداكثر مقادیر مجاز آلودگی

باید توجه داشت كه هر مقدار آلودگی ، حتی اگر به مراتب كمتر از حداكثر میزان آلودگی مجاز باشد، باز هم كاملا بی‌خطر و بدون عارضه نمی‌باشد. برای آب و هوا حدود آلودگی مجازی كه بدن انسان می‌تواند تحمل كند و برای بدن عارضه‌ای پیش نیاید، تعیین شده است.

نكات اساسی در تعیین مقادیر مجاز آلودگی

- تمام محاسبات ، با منظور كردن خصوصیات اندامهای یك انسان با هیكل استاندارد (70 كیلوگرم وزن و 170سانتیمتر قد) انجام می‌شود.

- برای تعیین حداكثر آلودگی مجاز در آب ، محاسبات بر اساس میزان مصرف و دفع روزانه آب از بدن انجام می‌شود.

- حداكثر آلودگی مجاز در هوا بر اساس میزان استنشاق هوا در محیط كار حساب می‌شود.

- طرز توزیع ماده پرتوزا در اندام ، در مجموع پرتوزاهایی كه می‌توانند در اندام خاصی جایگزین شوند، منظور می‌گردد.

- نوع و همچنین نیم عمر فیزیكی و نیم عمر بیولوژیكی و بالاخره نیم عمر موثر ماده پرتوزا در نظر گرفته می‌شود.

- كلیه محاسبات بر اساس حداكثر مجاز پرتوگیری بدن انجام می‌شود.

پرتوزاهای آلوده كننده محیط

مواد پرتوزای آلوده كننده محیط زیست به دو دسته "طبیعی" و "مصنوعی" تقسیم می‌شوند. آلوده كننده‌های طبیعی همان مواد رادیواكتیو موجود در طبیعت هستند و آلوده كننده‌های مصنوعی خود به سه گروه تقسیم می‌شوند. اول پرتوهای ناشی از انفجارهای هسته‌ای ، دوم ، زباله‌ها و پسماندهای اتمی ‌و سوم ، پرتوزاهایی كه در راكتورهای هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌ها تولید می‌گردند.

كنترل آلودگی هوا

مواد پرتوزا به دلیل تنفس هوای آلوده ، خوردن مواد آلوده و یا به علت آلوده شدن پوسته به مواد رادیواكتیو ، وارد بدن شده و موجب پرتوگیری آن می‌گردند. می‌توان از ورود مواد پرتوزا از راه‌های بلع و آلودگی پوستی ممانعت كرد، ولی برای جلوگیری از ورود این مواد به بدن از راه استنشاق ، بهترین راه جلوگیری از آلوده شدن هوای مورد استنشاق است، كه انجام آن در محیطهای كار الزامی ‌و اجتناب‌ناپذیر است. در محلهای محدود و سربسته‌ای كه احتمال آلودگی هوا وجود دارد، الزاما بایستی میزان آلودگی بطور مداوم تحت كنترل باشد.

موثرترین راه برای كاهش میزان آلودگی هوا در چنین محل‌هایی خارج كردن هوای آلوده و رقیق كردن و پخش كردن آنها در هوای آزاد است. در محلهایی كه از چشمه‌های بار پرتوزا استفاده می‌شود، بهترین راه برای جلوگیری از آلوده شدن هوای مورد استنشاق این است كه كلیه عملیات بر روی آنها در محفظه‌ای با فشار منفی (فشار كمتر از فشار محیط) انجام شود. برای این كار هوای داخل محفظه بوسیله هواكش مكیده می‌شود و پس از عبور از ورقه‌های صافی به خارج فرستاده می‌شود. برای جلوگیری از ورود مجدد آن به محل اولیه و یا به محلهای مجاور ، عمل تخلیه هوا در ارتفاع مناسبی قرار می‌گیرد.

قسمت هواكش دستگاه در انتهای آن قرار داده می‌شود تا در صورت وجود منفذ یا سوراخ هوای آلوده نتواند به خارج سرایت كند. در صورتی‌كه تخلیه هوای آلوده به خارج از محیط كار ممكن نباشد، با گذراندن هوای آلوده از صافی‌های مناسب و مطمئن ، آلودگی از هوا گرفته می‌شود و هوای نسبتا پاك مجددا به همان محل اولیه برمی‌گردد. در صورتی‌كه در هوای آلوده گاز رادیواكتیوی وجود داشته باشد، نظر به اینكه جذب آن بوسیله صافیهای معمولی امكان‌پذیر نیست، بایستی نخست هوا از روی مواد جاذب گاز عبور داده شود و سپس بوسیله سیستم تهویه مناسب ، در هوای باز تخلیه گردد.

اصول حفاظت فردی

پس از اینكه تمام اقدامات لازم جهت كنترل آلودگی هوا به مواد پرتوزا انجام شد، باز لازم است كه هر فرد جهت رعایت بهداشت و حفظ سلامتی خود از روشها و وسایل خاص استفاده كند و از ورود مواد پرتوزا به بدنش جلوگیری كند. بهترین وسیله برای جلوگیری از ورود مواد پرتوزا به بدن از راه استنشاق استفاده از "ماسكهای مخصوص" است. برای جلوگیری از ورود مواد پرتوزا به بدن از راه دهان باید خوردن و آشامیدن در محیط كار اكیدا ممنوع باشد. همچنین توصیه شده كه در محلهای آلوده باید از انجام هر عملی كه احتمالا موجب انتقال آلودگی به دهان می‌شود، مانند سیگار كشیدن و حتی استفاده از تلفن در محل كار خودداری شود.

برای جلوگیری از جذب مواد پرتوزا به بدن از راه پوست از دستكش‌های نازك پلاستیكی یكبار مصرف ، روپوش ، كلاه و كفش نایلونی یكبار مصرف یا پارچه‌های قابل شستشو و همچنین از كرم‌های ساده جهت پوشش دادن قسمت باز و بدون حفاظ سطح بدن استفاده كرد. استفاده از این وسایل هنگام كار و استحمام پس از انجام كار بخش مهمی ‌از حفاظت فرد را تامین می‌كند. پس از ورود مواد پرتوزا به بدن و جایگزین شدن آن در اندامی‌ از بدن جلوگیری از اثر بیولوژیكی آن محدود به دفع سریع این مواد از بدن است كه این كار تقریبا غیر ممكن است.


منبع : دانشنامه رشد
دوشنبه 20/7/1388 - 5:35
کامپیوتر و اینترنت
سرن اعلام کرد سیستم هشدار دهنده زود هنگام اختلال در برخورد دهنده بزرگ هادرون ارتقا پیدا کرده و در یکی از بخشهای تونل برخورد دهنده مورد آزمایش قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشت هلیوم مایع در سپتامبر سال گذشته که باعث بروز اختلال در مغناطیسهای برخورد دهنده بزرگ هادرون شد، فعالیت علمی این آزمایشگاه عظیم را بیش از یک سال به تاخیر انداخت. اکنون مقامات سرن اعلام کرده اند قصد دارند این برخورد دهنده بزرگ را در اواسط نوامبر فعال سازند.

مهندسانی که در حال تعمیر این آزمایشگاه فیزیک به سر می برند امیدوارند نصب سیستم هشدار زودهنگام بتواند از بروز حوادثی مشابه آنچه در سال گذشته رخ داده است جلوگیری کند.

تونل برخورد دهنده بزرگ به هشت بخش مجزا تقسیم شده است که هم اکنون 6 بخش از این میان به درجه حرارت عملیاتی خود یعنی منفی 456 درجه فارنهایت نزدیک شده اند. مهندسان در حال آماده سازی سه بخش دیگر هستند تا بتوانند تونل را برای تزریق شعاعهای پروتون آماده سازند. پرتاب آزمایشی شعاع کم انرژی نیز در اواسط ماه اکتبر صورت خواهد گرفت و به گفته مقامات سرن اولین برخورد پروتونها قبل از اتمام سال جاری محقق خواهد شد.

برخورد دهنده بزرگ از 19 سپتامبر 2008 غیر فعال شده است و مهندسان برای تعمیر اختلالات ایجاد شده در آن دست به تعمیرات و تغییرات گسترده ای زدند تا از سخت افزارهای این سیستم در برابر نقصها و اختلالات احتمالی محافظت کنند. از آن جمله می توان به نصب صدها ردیاب در اطراف این ماشین عظیم اشاره کرد.

از مهمترین ابزارهایی که به این برخورد دهنده افزوده شده است سیستم محافظت قدرتمندی است که می تواند کنترل اتصالات میان مغناطیسها را بهبود بخشد و قبل از بروز اختلالی که منجر به متوقف ساختن فعالیت ماشین شود مهندسان را از وجود اختلال آگاه سازد. به گفته مقامات سرن این سیستم در حال حاضر در یکی از 9 بخش تونل هادرون در حال آزمایش است.

سرن مبلغی در حدود 24 میلیون دلار را صرف تعمیر برخورد دهنده بزرگ هادرون و نصب سیستم هشدار زودهنگام کرده است.

بر اساس گزارش بی بی سی، زمانی که برخورد دهنده بزرگ هادرون فعالیت خود را در نوامبر آغاز کند، مهندسان امیدوار خواهند بود قبل از رسیدن به زمان برنامه ریزی شده خاموشی موقت در نوامبر 2010، ماشین به انرژی برابر پنج تریلیون الکترون ولت دست پیدا کند.

دوشنبه 20/7/1388 - 5:30
کامپیوتر و اینترنت
در این مطلب قصد داریم تا چگونگی مهاجرت کاربران ویندوز XP و مشکلات آنها در روند ارتقاء به ویندوز هفت را برای کاربران شرح دهیم.

شاید زمانی این ایده خوبی بود که شما بر استفاده از ویندوز XP خود پافشاری کنید و از خیر ارتقاء به ویندوز ویستا بگذرید اما اکنون ویندوز 7 به بازار آمده و خوبی‌های بسیاری دارد و شما هم بهتر است دیگر دل از ویندوز خود کنده و سوار بر موج ویندوز 7 شوید.

اما این ارتقاء نیز چندان خالی از زحمت نیست و بهتر است بگوییم بهتر است که ویندوز نازنین XP خود را پاک کرده و بعد به راحتی ویندوز 7 خود را نصب کنید.

- مهمترین کار در این راه این است که با مراجعه به سایت Windows 7 Upgrade Advisor و با نصب نرم‌افزار موجود در این سایت از قابلیت سیستم خود برای نصب این ویندوز آگاه شوید.

- نسخه نرم‌افزاری (فریمور) مادربورد خود را حتما به روز کنید برای این کار به وب‌سایت سازنده مادربرد خود مراجعه کنید.

- ویندوز 7 توانایی اجرای راه‌اندازهای سخت‌افزاری (درایور) ویندوز XP را ندارد با مراجعه به این آدرس Windows 7 Compatibility Center از وجود نسخه نرم‌افزاری هماهنگ با سخت‌افزار خود برای ویندوز 7 مطمئن شوید.

البته بعضی از راه‌اندازهای سخت‌افزاری ویندوز ویستا بر روی این ویندوز هم نصب می‌شود ولی احتمالا بازدهی سخت افزارتان کامل نخواهد بود.

- دلم هوایXP را دارد هنوز..!: حالت ویندوز XP

شما در ویندوز 7 دارای حالت اختصاصی اکس خواهید بود که می‌تواند حلال شما در اجرای برنامه‌های ویندوز Xp در این ویندوز باشد. برنامه‌هایی که توانایی اجرا در ویندوز هفت را ندارد.

اما مشکلی که این حالت دارد این است که در این سیستم‌عامل مجازی سخت‌افزارتان به درستی شناسایی نمی‌شود و یا گاهی اصلا شناسایی نمی‌شود.

مشکل دیگری که این سیستم عامل مجازی دارد این است که اصلا بعضی از مادربوردها و پردازنده ها این حالت (سیستم عامل مجازی) را پشتیبانی نمی‌کنند. شما قبلا باید از وجود این قابلیت در پردازنده خود مطمئن شوید.

توصیه آخر:

نکته آخر اینکه برای ارتقاء از ویندوز XP به ویندوز 7 چند نکته را فراموش نکنید:

1- این دو نسخه از ویندوز اطلاعات خود را در دو مکان متفاوت ذخیره می‌کنند.

2- ویندوز 7 بعد از نصب تمام فایل‌های سیستمی قدیمی را به پوشه Windows old منتقل می‌کند و وقتی شما می‌خواهید برنامه جدید را با داده‌های قدیمی هماهنگ کنید باید راهی طولانی را طی کنید.

اما باز هم در انتها می‌گییم که برای خلاصی از این مشکلات احتمالی ما پیشنهاد می‌کنیم که اطلاعات شخصی خود را بر روی یک حافظه مستقل منتقل کرده و غزل خداحافظی کامل با ویندوز XP را خوانده و با آغوشی باز به استقبال ویندوز هفت بروید. آهان راستی نصب نسخه clean ویندوز 7 را به عنوان آخرین پیشنهاد ما بپذیرید.

از ویندوز هفت خود لذت ببرید.
يکشنبه 19/7/1388 - 5:45
موبایل
شرکت مایکروسافت روز سه شنبه نرم افزار رایگانی را به بازار عرضه کرد که کاربران می توانند با استفاده از آن رایانه های خود را در برابر انواع ویروس ها، بدافزارها و سایر کدهای مخرب موجود در انبار مجرمان سایبر محافظت کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، نرم افزار Microsoft Security Essentials را می توان از نشانی microsoft.com/security_essentials دریافت کرد.
این نرم افزار بر اساس فناوری که مایکروسافت از آن در برنامه های امنیتی رایانه ای استفاده می کند تهیه شده است. این برنامه های امنیتی برای امور تجارت طراحی شده اند.
"امی بارزدوکاس" مدیر بخش مصرف کنندگان مایکروسافت می گوید: با این نرم افزار جدید، کاربران می توانند به آسانی به حفاظت بسیار بالایی دست یافته و به راحتی از آن استفاده کنند.
وی افزود:"کاربران خواستار نرم افزار امنیتی بلادرنگ هستند، اما ما می دانیم که بسیاری از این کاربران یا قادر به هزینه کردن برای چنین نرم افزاری نیستند و یا نمی خواهند برای آن هزینه ای صرف کنند، از این رو با عرضه این نرم افزار رایگان حفاظت را برای آنها به ارمغان آورده ایم.
بیش از 90 درصد رایانه های سراسر جهان با سیستم عامل ویندوز شرکت مایکروسافت کار می کنند.
یک تحلیل گر رایانه می گوید: مایکروسافت توجه خود را به چالش هایی معطوف کرده است که کاربران را از استفاده از نرم افزارهای ضدویروس به روز شده، به ویژه در بازارهای نوظهور که شاهد رواج روزافزون بدافزارهاست، بازمی دارد.
يکشنبه 19/7/1388 - 5:43
موبایل
مایکروسافت سرویس جدیدی به نام Live Mesh عرضه کرده است که در یک شبکه واحد میان رایانه های ویندوز، رایانه های مک و تلفنهای همراه هوشمند یک کاربر ارتباط برقرار می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیای از دانشجویان و شاغلان حرفه ای، اغلب یک رایانه در خانه، یک رایانه در محل کار، یک رایانه قابل حمل برای مواقع ضروری و یک تلفن همراه هوشمند دارند. این افراد عادت دارند که اطلاعات و مدارک خود را در دستگاههای مختلف ذخیره کنند. به همین دلیل این کاربران برای دسترسی به تمام اطلاعات ضروری در تمام مکانها دچار مشکل می شوند.

به همین منظور مایکروسافت سرویس جدیدی به نام Microsoft Live Mesh را عرضه کرده است. این سرویس می تواند با اشتراک گذاری فایلها میان رایانه های مختلف و تلفنهای همراه هوشمند کاربر، امکان دسترسی کاربر را به صورت همزمان به تمام اطلاعات ذخیره شده روی تمام رایانه هایش فراهم کند.

این سرویس که درحال حاضر در فاز بتا قرار دارد برای رایانه های مجهز به سیستم عاملهای ویندوز ویستا، ویندوز "ایکس. پی" و "مک" در دسترس قرار دارد اما در ماههای آینده نسخه ویژه دستگاههای موبایل نیز عرضه می شود.

با استفاده از یک اکانت Windows Live ID که برای ورود به سرویس "هات میل" و سایر سرویسهای مایکروسافت استفاده می شود کاربر می تواند از طریق سایت رسمی Live Mesh  وارد این سرویس شود و شروع به استفاده از این محصول کند.

براساس گزارش کامپیوتر وورد، پس از ورود به سرویس، یک دسک تاپ مجازی به طور خودکار فعال می شود. در این دسک تاپ مجازی کاربر می تواند به پنج گیگابایت فضای رایگان دسترسی یابد. در داخل این دسک تاپ می توان فولدرهایی را ایجاد و در داخل هر فولدر فایلهای مهم را از رایانه شخصی کپی کرد و سپس این مدارک را از طریق اینترنت روی رایانه های دیگر نیز مشاهده کرد.

يکشنبه 19/7/1388 - 5:41
موبایل
ایده پرداز مفهوم "وب 2.0" اکنون پس از پنج سال از ارائه نسل دوم وب، آغاز عصر "وب مربعی" را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "تیم او- ریلی" پنج سال قبل در 5 اکتبر 2004 اجلاس "وب 2.0" را در سانفرانسیسکو برگزار و این مفهوم را به جهانیان معرفی کرد.

به این ترتیب برای اولین بار، یک برچسب واحد بر روی مجموعه های مختلفی از سرویسهایی که در کنار هم چهره وب را می ساختند زده شد. این سرویسها از ارائه اطلاعات توسط ارائه دهنده تا تعامل کاربران با هم و با ارائه دهنده را در برمی گرفت.
از آن زمان به بعد برنامه های جانبی ویژه نسل دوم وب شکوفا شدند و به این ترتیب واژه "وب 2.0" حتی وارد فرهنگ لغات نیز شد.

اکنون پس از پنج سال، تیم او- ریلی ایده پرداز این مفهوم خوش اقبال عصر جدیدی از وب را معرفی کرد. این عصر جدید که "وب مربعی" نام دارد در اثر همگرایی میان سرویسهای وب 2.0 و حسگرهای هوشمندی که روی تلفنهای همراه هوشمند نسل جدید نصب شده اند آغاز شده است.

براساس گزارش فوربس، او- ریلی توضیح داد که چگونه فناوریهای موقعیت یاب (جی. پی. اس) و فناوریهای ضبط (دوربینهای ویدیویی پیشرفته) در تلاشند که وب را برای دیدار با واقعیت به خارج از فضای تنگ نمایشگرها هدایت کنند.

وی اظهار داشت: "اگر اولین نسل برنامه های جانبی وب 2.0 تنها برپایه این بود که کاربران روی صفحه کلید می نوشتند اکنون دستگاههای موبایل حتی نیازی به مداخله انسان ندارند. چشمها، گوشها و حس لمس آنها به کار می رود."

این ایده پرداز، مثالی برای برنامه های جانبی توسعه یافته تلفنهای همراه هوشمند ارائه کرد. این برنامه " Wikitude" نام دارد که باعث می شود دوربین آی- فن در مقابل کاربر قرار بگیرد و به وی بگوید که در حال دیدن چه چیزی است و درباره آن چیزی که می بیند اطلاعاتی را از ویکی پدیا جستجو کند و در اختیار کاربر قرار دهد. 

او- ریلی ضمن اشاره به مفهوم "سایه اطلاعات" گفت: این مفهوم تاکنون بی استفاده بود اما اکنون به کمک سرویسهای جدید امکان استفاده از آنها وجود دارد.

یک نمونه دیگر وب مربعی، استفاده از "شبکه هوشمند" (smart grid) است. این شبکه های هوشمند می توانند برای بهتر کردن دنیا مفید باشند. smart grid می تواند اطلاعات را جمع آوری کند و همزمان با صرف حداقل انرژی آنها را در اختیار کاربران خود قرار دهد.

همچنین حسگرهای هوشمندی چون برچسبهای Rfid که روی اشیای متصل به شبکه نصب می شوند می توانند تمام اطلاعات مربوط به این اشیا را مستقیما و بدون نیاز به واسط روی اینترنت قرار دهند.

يکشنبه 19/7/1388 - 5:40
دانستنی های علمی
ایران، كشورى باستانى
این كشور در بیش از دو هزار سال قبل و در دوران سلسله هخامنشیان اولین بنیانگذار سیستم حكومتى گسترده امپراطورى مى باشد. از آنجا كه هر حكومتى نیازمند به نظم و امنیت مى‌باشد در نتیجه كشور ما انواع سیستمهاى ایجاد نظم و امنیت را در طى تاریخ مورد آزمایش قرار داده است.
اما سیستم نوین ایجاد نظم و امنیت داخلى یعنى سازمان پلیس در ایران به حدود یكصد سال پیش مربوط مى‌‌باشد. شاه قاجار ناصرالدین شاه در سفرهاى سه گانه خود به اروپا و مشاهده پلیس نوین در آن كشورها و با استخدام یك مستشار بلژیكى به نام كنت دو بینو اولین سیستم پلیسى جدید را در ایران پایه گذارى نمود. این پلیس در طى یكصد سال گذشته و تا پیروزى انقلاب اسلامى در بهمن سال 1357 از فراز و نشیبهاى متفاوت برخوردار بوده است.
پلیس ایران براى مدتهاى طولانى از دو قسمت مهم پلیس شهرى و ژاندارمرى ( مرزى و روستایى ) تشكیل شده بوده، كمیته انقلاب اسلامى نیز به عنوان یكى از اركان مهم حفظ نظم و امنیت داخلى و دفاع از ارزشهاى انقلاب در داخل كشور در بعد از پیروزى انقلاب به این مجموعه افزوده شد. كثرت نیروهاى پلیس در بعد از انقلاب و ضرورتهاى ادغام این نیروها باعث شد تا در سال 1370 با تصمیم مجلس شوراى اسلامى این سه نیرو در یكدیگر ادغام و سیستم پلیس واحد به وجود آید. براساس قانون جدید، پلیس ایران جزیى از ستاد نیروهاى مسلح و وابسته به وزارت كشور و در تبعیت از رهبرى معظم انقلاب قرار دارد.
پلیس جدید ایران در سه بخش تقریباً مستقل فرماندهی، حفاظت و اطلاعات و سازمان عقیدتى سیاسى تشكیل شده است. حوزه فرماندهى و حفاظت و اطلاعات تقریباً در ساختار سیستم پلیس كلیه كشورهاى جهان مشترك مى باشد. اما وجود سازمان عقیدتى سیاسى از ویژگیهاى سیستم پلیس ایران محسوب مى‌گردد. این سازمان موظف است تا در بعد اعتقادی، سیاسى نسبت به حفظ دستاوردهاى ارزشهاى انقلاب و ایجاد روحیه دیندارى و اخلاق متناسب با تعلیم دین اسلام كه حفظ حرمت انسانها از جمله اصول اساسى است اقدام نماید.

پلیس در مقاطع مختلف
دوره آریایى‌ها: شهریار ریش سفیدان و پیران
دوره مادها: واسطه
دوره هخامنشیان: خشترپاون، شهربان، نگهبان، كاراون، ارك پات، اركبند، بازرسان شاهی، استخبارات
دوره سلوكى‌ها: به سبك دوره هخامنشیان
دوره اشكانیان: سازمان پولیس
دوره ساسانیان: شهریك، دیهیك، كوئپان، دیوان حراس، نیزه‌داران
دوره اسلام: محتسب، شرطه، شحنه، معاون، متوالیالشرطه، صاحب‌الجسر، امرالجسر(امرالجسرین)، درابون، عامله الشرطه، والى الحرب، عسس، عسش‌باشی، حاكم، حافظ، صاحب‌المدینه، صاحب‌اللیل، طواف‌اللیل، احداث
دوره افشاریه: داروغه، كدخدا، سرهنگ، خلیفه، نواب، پاسبان
دوره زندیه: داروغه،‌كلانتر، محتسب، نقیب، میرشب، گزمه
دوره صفوی: دیوان بیگى داروغه، میرشب گزمه، شبگرد، پاكار، كشیكچیان دربندها، محتسب‌الممالك، كلانتر، اداره‌احداث
دوره قاجاریه: نسقچی، فراشباشی، ده‌باشی، پنجاه‌باشی، یوزباشی، میرغضب (ماموراعدام)، گزمه، میرشب ‌شبگرد، داروغه، كلانتر

تاریخچه افسران نظمیه(از زمان ناصرالین شاه تا انقراض سلسله قاجاریه(

• كنت دمونت فورت:
كنت در پی درخواست ناصر الدین شاه از دولت اطریش به عنوان كارشناس امور پلیس به امنیت شهری به ایران آمد و پس از بررسی اعلام كرد كه با 400 پلیس پیاده و 60 پلیس سواره می تواند امنیت تهران را تأمین نماید و پس از تدارك مقدمات كار روز 16 ذیقعده سال 1295 هجری قمری اولین تابلوی شهربانی تهران نصب گردید كه عبارت بود از (اداره جلیله پلیس دار الخلافه و احتسابیه) و به این ترتیب تهران برای نخستین بار دارای پلیس شد.
كنت برای حفظ نظم و امنیت تهران مقرراتی وضع كرد كه به كتابچه قانون كنت معروف گردید. چندی بعد اداره پلیس تهران به صورت وزارت نظمیه در آمد و چهره تازه ای به خود گرفت و دارای سازمان منظم و ادارات ثابتی شد وی بر مبنای مقررات مصوبه با شدت و قدرت كامل در حفظ امنیت شهر می كوشید و در برابر خلاف كاران فوق العاده سختگیری نشان می داد او همچنین ترتیبات منظم و مقررات تازه ای برای زندان و زندانیان وضع و به مورد اجرا گذاشت.
كنت از سال 1295 تا سال 1309 هجری قمری در انجام وظایف خود كوشید و سرانجام بر اثر دسیسه و تحریك درباریان و به ویژه كامران میرزا فرزند شاه و حاكم تهران از سمت خود معزول گردید.

• سید عبدالله خان نظام السلطنه
وی در سال 1309 كه كنت دمونت فورت از سمت وزارت نظمیه معزول شد، رئیس نظمیه تهران شد دكتر فوریه پزشك مخصوص ناصرالدین شاه در باره وی می نویسد (ابوتراب خان به من گفت رئیس تازه پلیس ، سید عبدا... برادر میزرا عیسی وزیر ناب الحكومه تهران این مقام را كه تیول نایب السلطنه است از او به ماهی هزار تومان اجاره كرده و انصاف این است كه این مبلغ برای چنین مقامی بسیار كم است)
در كتاب (شرح حال رجال ایران ) آمده است ( ریاست شهربانی یا وزارت انتظام السلطنه بیش از 7 ماه طول نكشید و به جای او میرزا ابوتراب خان نوری كه قبلاً معاون كنت دمونت فورد بود به سمت وزیر نظمیه تعیین شد)

• میرزا عیسی خان وزیر
بعد از نظم الدوله، میرزا عیسی خان وزیر رئیس نظمیه شد و بر یك عده ای افسران ارشد و رصد باشی و داروغه و سایر عواملی كه آسایش و امنیت شهر را تأمین و با متخلفین در مبارزه بودند ریاست داشت. گفته شده وی وظایف خود را به دقت انجام می داد و در اجرای دستورات مقامات بالا بسیار جدی بود.وی در سال 1288 شمسی در وبای اولی كه در تهران شیوع یافت بدرود حیات گفت.

• كریم خان مختار السلطنه
پس از درگذشت میرزا عیسی خان وزیر، كریم خان مختارالسلطنه به سمت «وزیر نظمیه» منسوب گردید و شروع به اصلاحات این دستگاه كرد. مختارالسلطنه نظمیه را به صورت سازمان منظم و صحیحی در آورده و دو اثر مربوطه را تشكیل و شهر تهران را به چهار ناحیه (كمیساریا) تقسیم نمود و آمار جمعیت تهران را كه در آن تاریخ 160000 نفر بود با نقشه محلات پایتخت و تعداد خانه ها و دكاكین و كلیه ابنیه تهیه و آماده ساخت.
وی علاوه بر این واحدی به نام ژاندارمری كه تا آن زمان اسمی از آن برده نمی شد ترتیب داد و با تصویب دولت وقت هنگهای افشار ـ بكشلو ـ فیروزكوه و تهران و سوادكوه را تحت فرماندهی خود گرفت و چون فرد كاردانی بود اداره بلدیه را به عهده گرفت و چندی نگذشت حكومت تهران را هم به او واگذار كردند و بدین ترتیب كلیه امور انتظامی و حل مسائل حقوقی و كیفری به عهده او گذاشته شد.
وی دو بار به حكومت تهران و ریاست نظمیه منصوب شد.

• معاون الدوله
محمد ابراهیم خان معاون الدوله پسر فخر خان امین الدوله كاشانی پس از مختارالسلطنه به وزارت نظمیه و احتسابیه منصوب شد . وی قبل از ریاست نظمیه در مسئولیتهای نظیر وزارت تجارت ، معاونت وزارت عدلیه، كارگزار آذربایجان، كنسول و كارپرداز اول دولت ایران در قفقاز و ... داشت و در اواسط 1314 هجری قمری به ریاست نظمیه منصوب و در اوایل سال 1316 هـ .ق از این سمت استعفاء داد.
گفته شده وی فرد كارآمدی بود كه بعدها به سمت وزارت امور خارجه انتخاب شد. ظاهراً معاون الدوله اولین فرد غیر نظامی است كه به سمت وزارت نظمیه منصوب شده است.

• آقابالا خان(سردار افخم)
آقابالا خان صاحب لقبهای معین نظام ، وكیل الدوله و سردار افخم است. وی ابتدا سرتیپ فوج كامران میرزا بود كه در سال 1303 هـ . ق لقب صارم السلطنه درخواست كرد لاكن در جمادی الثانی سنه 1304 به درجه میر پنجی ارتقاء یافته و به معین نظام ملقب گردید . گفته شده وی در سال 1327 هجری قمری پس از بركناری از ریاست نظمیه درحالی كه حكومت گیلان را بر عهده داشت در شهر رشت به دست مشروطه طلبان و آزادی خواهان كشته شد.
آقابالاخان مورد لطف خواص كامران میرزای نایب السلطنه پسر ناصر الدین شاه و پدر زن محمد علی شاه بود .

• فتح ا... سعید السلطنه
فتح ا... سعید السلطنه فرزند میرزا رفیع نظام العلماء تبریزی در سال 1288 قمری در تبریز متولد شد. در دوران سلطنت مظفر الدین شاه مدتی رئیس فوج توپچی مقدم مراغه و سپس رئیس فوج پیاده نه خوی شد . در سال 1313 هجری قمری مدتی معاون استانداری فارس بود و در سال 1315 قمری به پیشكاری حكومت تهران منصوب شد . در سال 1322 قمری عهده دار ریاست نظمیه تهران بود و در سال 1324 قمری به حكومت بوشهر رسید. در سال 1325 قمری در زمان نخست وزیری ابوالقاسم ناصر الملك رئیس نظمیه تهران شد.
انتصاب وی به ریاست مقارن با وضع بسیار آشفته كشور بود و مشروطه طلبان و آزادی خواهان از یك طرف و طرفداران استبداد از طرف دیگر صف آرایی نموده و اوضاع سیاسی كشور به شدت مخشوش بود. در چنین وضعیتی نه تشكیلات نظمیه و نه رئیس نظمیه هیچ یك نمی توانستند عامل مؤثری در استقرار نظم و امنیت عمومی باشند.

• اعظم السلطنه
وزارت نظمیه اعظم السلطنه در تهران مصادف بود با شورشهای پیاپی مردم (در آستانه پیروزی مشروطه طلبان) كه دیوانه خانه عدلیه می خواستند تحصن كسبه و دانش آموزان مدرسه دارالفنون در سفارت انگلیس و مهاجر علماء از تهران و ترور میرزا علی اصغر خان اتابك و عزل عین الدوله و صدارت میرزا نصرا... خان مشیرالدوله و صدور فرمان مشروطیت ، گفته شده وی از امور انتظامی اصلاً اطلاع نداشت . از وقایع مهم دوره ریاست اعظم السلطنه ترور امین السلطان و واقع معروف به توپخانه است.

• معتضد دیوان
معتضد دیوان روز بیست وهشتم ذیقعده 1325 هجری قمری به دستور محمد علی شاه به وزارت نظمیه تهران منصوب شد از وقایع مهم عهد و زمان وزارت معتضد دیوان وكیل واقعه تكیه دولت و دیگری واقعه پرتاب نارنجك به سوی اتومبیل محمد علی شاه، شش نفر مقتول و عده ای مجروح می شوند معتضد دیوان 3 نفر از جمله حیدر خان عمواوقلی را به اتهام ساختن بمب دستگیر می نماید و همچنین اقدام به علت اعتراضاتی كه به عمل آمد باعث عزل معتضد دیوان گشت.

• عبدل الحسین خان (سردار سالارالمك گروسی)
از دوران ریاست نظمیه عبدل الحسین خان (سردار سالارالمك گروسی ) حسن علی خان امیر نظم و كارهای وی در نظمیه اطلاع چندانی در دست نیست.
گفته شده چون دوره كشمكش بین محمد علی شاه و مشروطه طلبان پیش آمد شاه یكی از خاصان خود یعنی (رضا بالا) را به ریاست نظمیه گماشت.

• رضا بالا
وی آخرین رئیس نظمیه دوران استبداد صغیر (زمان محمد علی شاه) می باشد وی از ایادی محمد علی شاه بود و موظف بود كه آزادی خواهان و مشروطه طلبان را تحت فشار و شكنجه قرار دهد ولی چون محمد علی شاه از سلطنت خلع شد و قوای مجاهدین در سال 1307 هجری قمری وارد تهران شدند رضا بالا ناچار پست خود را ترك گفت .

• یپرم خان
اولین رئیس نظمیه تهران در عصر مشروطیت از ارامه قرباق گنچه و از اعضای مرموز حزب ارتجاعی داشناكستیون بود و در ایران تشكیلات داشناك را به وجود آورد او به ظاهر داعیه آزادی خواهی داشت و با عواملی كه داشت خود را شبه انقلابی نشان می داد و به هنگام حمله به تهران فرماندهی گروهی از داشناكها را به عهده گرفتن و بعد از سقوط محمد علی میرزا و فتح تهران توسط مجاهدین به ریاست نظمیه تهران برگزیده شد.
یپرم خان پلیس های سوار مخصوص گشت شبانه در شهر و دسته جات پیاده پلیس برای مراقبت از نقاط مهم پایتخت به وجود آورد و كلانتری ها را ازخانه كدخدا به مركز مشخصی به نام كمیساریا انتقال داد و اداره ای به اسم اداره تحقیق كه معادل اداره اطلاعات بود تأسیس كرد و عمارت و میدان توپخانه را به محل جدید نظمیه اختصاص داد . روی هم رفته اقدامات وی در زمینه سرو سامان بخشیدن به نظمیه تهران قابل توجه بود . نظم بخشی و سازمان دهی از ویژگی های یپرم است .
یپرم خان یك بار از ریاست نظمیه استعفاء كرد . ولی پس از شكست دادن سالارالدوله به ریاست نظمیه منصوب شد و بعدها در جنگ با سالارالدوله در هشت فرسنگی همدان از پای درآمد گفتنی است یپرم خان بودجه پرسنلی كاركنان نظمیه را از محل درآمد با ندرول مشروبات و تریاك و عوارض قیان تصویب و تأمین نمود و درجه داران نظمیه را به این صورت تأمین كرد. رصد باشی، یوزباشی، كمیسر، سركمیسر، كلانتر.

• مظفر اعلم
وی یكی از معاونین یپرم خان بود . از كارهای یپرم خان در زمان ریاستش بر نظمیه تشكیل پلیس سوار بود كه آن را به مظفر خان اعلم داده بود و برای آنكه بین پلیس سوار و پلیس عادی تفاوتی باشد این گروه را ژاندارم نامید این ژاندارم ها وظایف ژاندارمهای بعدی را كه حفظ امنیت در راه ها و روستاها باشد نداشتند و به منزله كلانتری‌سوار سالهای بعد بودند . پس از استعفای یپرم خان از ریاست نظمیه (دوره اول) مظفر اعلم به ریاست نظمیه برگزیده شد و چون یپرم بازگشت اعلم به ارتش منتقل گردید در زمان ریاست نظمیه اعلم حادثه قتل صنیع الدوله اتفاق افتاد و هر چند قاتلین به وسیله شهربانی دستگیر شدند ولی سفارت روسیه مداخله كرده آنها را از نظمیه ایران گرفت و برای محاكمه و مجازات به روسیه فرستاد.

• سردار نظام(سردار شوكت)
وی از فارغ التحصیلان دارالفنون و از مشروطه خواهان به شمار می رفت و در زمان استبداد صغیر فراری و مخفی بود . او نخستین كسی است كه به باسواد كردن افراد پلیس توجه كرد و معتقد بود كه پلیس باید آموزش كافی ببیند لذا آموزشگاه هایی برای تربیت افسران تشكیل داد ولی ریاست او زود گذر بود.

• قاسم پوروالی
قاسم پوروالی یا قاسم والی، فرزند علی خان در سال 1271 خورشیدی متولد شد وی تحصیل كرده فرانسه بود و در سال 1291 خورشیدی به ریاست كل نظمیه و درجه سرداری رسید و ملقب به سردار همایون گردید. در دوران ریاست كوتاه وی هیچ تحولی در نظمیه روی نداد تا اینكه سوئدی ها كار نظمیه را بدست گرفتند . قاسم پوروالی سپس به حكومت تهران ، ریاست بریگاد مركزی ،كفالت وزارت جنگ، ریاست تفتیش قشون، حكومت اراك و در سال 1299 خورشیدی به ریاست دیوزیون قزاق منصوب شد .
گفته شده بیشتر سمت هایی كه به پوروالی داده شد به اشاره و پشتیبانی بیگانگان بود .

• سرهنگ وسته(اهل سوئد)
در پی موفقت مجلس دوره دوم با استخدام مستشاران خارجی وسته اهل سوئد با درجه سرهنگی به ریاست نظمیه تهران رسید وی در اولین گام حدود 60 تن افسران شاغل را در نظمیه را اخراج نمود و در گام بعدی پس از پاكسازی نظمیه و بررسی موفقیت به آموزش افسران و افراد پلیس همت گمارد.
وستداهل تعدادی از افراد نظمیه را رای اخد تعلیمات به پادگاه های باغشاه و یوسف گسیل داشت و قزوین بر این نقطه دو آموزشگاه اختصاصی پلیس دایر كرد. یكی از این آموزشگاهها به آژان ها (افراد پلیس را آژان می گفتند) سواد خواندن و نوشتن زبان فارسی و شیوه كار پلیس انتظامی را یاد می داد و دیگری كه به مدرسه آسپیرانی موسوم بود افراد پلیس را در رشته های آگاهی و كشف جرایم و كارآگاهی تغییر مجرمین سیاسی تعلیم می داد. وستداهل به همراه مشاوران خود تهران را از نظر انتظامی به ده ناحیه تقسیم بندی و در هر ناحیه یك كلانتری كه آن روزها كمیساریا خوانده می شد تأسیس نمود .
شهربانی وستداهل نقش عمده در دستگیری اعضاء كمیته مجازات بر عهده داشت. وستداهل و هیئت سوئدی همراه وی در پی به قدرت رسیدن رضا خان با دسائس وی از كار بركنار شدند.
فرماندهان شهربانی در دوره انقلاب اسلامی(از پیروزی انقلاب اسلامی تا ادغام نیروهای انتظامی 12 فروردین 1370)

• سرهنگ ستاد ناصر مجللی
كه در واقع اولین رئیس شهربانی پس از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی می باشد از افسران قدیمی ارتش بود كه در زمان حكومت دكتر محمد مصدق ریاست شهربانی شیراز را به عهده داشت و بعد از كودتای 28 مرداد دستگیر شد و به زندان افتاد وی در سال 1340 به علت مخالفت با رژیم پهلوی بازنشسته و مجدداً روانه زندان گردید او مدتها در زندان قزل قلعه در زندان انفرادی به سر برد و پس از آن توسط رژیم سابق ممنوع الخروج بود و تحت نظر قرار داشت گفتنی است در فاصله پیروزی انقلاب اسلامی (22 بهمن57) تا زمان انتصاب سرهنگ مبعلی (28بهمن57) سرلشگر محمدعلی نوروزی كه قبلاً ریاست شهربانی اصفهان را برعهده داشت به عنوان سرپرست موقت شهربانی مامور سر و سامان دادن به اوضاع آشفته شهربانی شده بود.

• سرتیپ مصطفی مصطفایی
كه پس از به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران در پست سرپرستی پلیس تهران و سپس معاونت انتظامی شهربانی كل كشور خدمت می نمود در تاریخ 29/3/58 به ریاست شهربانی كل جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد وی متولد 1306 شهرستان كرمانشاه و دارای مدرك كارشناسی (لیسانس) در رشته حقوق قضایی بود.

• مهندس مصطفی میرسلیم
كه در تاریخ 28/11/57 به عنوان سرپرست شهربانی كار خود را آغاز كرد در سال 1326 در تهران متولد شد وی دوره متوسطه را در دبیرستان البرز به پایان رساند و سپس برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت میرسلیم در سال 1354 به ایران بازگشت و در دانشكده پلی تكنیك تهران مشغول به تدریس شده و با دانشجویان و دانشگاهیان مسلمان همكاری سیاسی خود را شروع كرد و در سال 1355 به عنوان كارشناس و مسئول آموزش و مدیر بهره بردرای متروی تهران شروع به كار نمود پس از پیروزی انقلاب اسلامی در شكل دادن به اولین گروه مسلح سپاه و آموزش و تربیت آنها مشاركت كرد و در اسفندماه 1357 به عضویت شورای مركزی حزب جمهوری اسلامی درآمد وی در اواخر سال 1358 از سوی آیت ا...مهدوی كنی وزیر كشور وقت با حفظ مسئولیت معاونت سیاسی و اجتماعی وزارت كشور به سرپرستی شهربانی جمهوری اسلامی منصوب گردید پیشنویس طرح سازمان شهربانی در زمان سرپرستی مهندس میرسلیم تهیه شد.

• شهید سرتیپ هوشنگ وحیدی دستگیری
در سال 1340 در تهران و در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدارس تهران به پایان برد و سپس به دانشگاه پلیس راه یافت و پس از طی دوره دانشكده افسری به خدمت شهربانی درآمد و در سمت های مختلف به كار پرداخت وی مدتی قبل از انقلاب تقاضای بازنشستگی كرد و از خدمت در شهربانی معاف شد پس از پیروزی انقلاب اسلامی سرهنگ هوشنگ وحیدی دستگردی به خدمت فرا خوانده شد و با سمت ریاست شهربانی اصفهان به كار پرداخت و به شهربانی آنجا سرو سامان بخشید و سپس به معاونت كل شهربانی و در تاریخ 14 بهمن 59 به ریاست شهربانی كل جمهوری اسلامی ایران منصوب شد سرهنگ وحید دستگردی در روز 7 شهریور 1360 در حادثه انفجار نخست وزیری مجروح و پس از 7 روز بستری شدن در بیمارستان به دعوت پروردگارش لبیك گفت و به خیل شهدای انقلاب اسلامی پیوست.

• سرهنگ سیدابراهیم حجازی
در یك خانواده كارگری در آغاجری تولد یافت وی سالهای جوانی و تحصیل را در مناطق نفت خیز جنوب گذرانید و در اهواز تحصیلات دوره دبیرستان را به پایان رسانید و سپس به دانشگاه پلیس راه یافت وی تا قبل از انقلاب در شهرهای تهران، اهواز، دزفول، خرمشهر با سمت افسر راهنمایی و تا قبل از پیروزی انقلاب با سمت رئیس راهنمایی و رانندگی خرمشهر و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به انتخاب روحانیت مبارز و مرد قهرمان پرور خرمشهر به عنوان اولین رئیس شهربانی خرمشهر منصوب گردید وی بعد از یكسال خدمت در این سمت به تهران منتقل شد و در پست های رئیس كلانتری 14، عضو كمیته پاكسازی و بازسازی شهربانی، رئیس پلیس هواپیمایی كشوری، رئیس پلیس تهران، رئیس اداره اطلاعات شهربانی خدمت كرد و در تاریخ 18 شهریورماه 1360 به سرپرستی شهربانی كل جمهوری اسلامی منصوب شد.

• سرهنگ جلیل صمیمی
در سال 1336 وارد دانشكده افسری شهربانی شد و پس از طی دوره دانشكده مدت 9 سال در كلانتری های تهران خدمت كرد وی سپس به استان كرمانشاه منتقل شد و حدود 9 سال نیز در كلانتری های مختلف شهر كرمانشاه انجام وظیفه نمود وی پس از آن به سمت رئیس آگاهی و رئیس پلیس این شهر منصوب شد سرهنگ صمیمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مدت یك سال معاون انتظامی شهربانی در استان كرمانشاه بود و بعد به ریاست شهربانی این استان و پس از آن به ریاست شهربانی استان خراسان منصوب شد سرهنگ جلیل صمیمی در تاریخ 23 دی 61 به ریاست شهربانی كل كشور منصوب گردید از عمده فعالیت های وی در دوره ریاستش در شهربانی می توان به فعال نمودن دانشگاه پلیس و مراكز آموزش شهربانی، تشكیل تیپ رزمی ایثار برای حضور پرشورتر كاركنان شهربانی در جبهه ها و بالا بردن سطح كارآیی سازمان شهربانی رسیدگی به مسایل رفاهی كاركنان و بخصوص مسكن، احداث شهربانی در شهرها، شركت در سمینارهای پلیس بین الملل، تشكیل جهاد بازسازی در شهربانی و ... اشاره كرد. سرهنگ صمیمی در تاریخ 30 تیر 1366 پس از 5 سال خدمت در این پست به سمت مشاور وزیر كشور در امور انتظامی منصوب شد.

• سرتیپ رضا نیك نژاد
در سال 1314 در شهر كرمانشاه متولد شد. قبل از انقلاب اسلامی در استان های كرمانشاه و خوزستان مشغول خدمت بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی عهده دار ریاست شهربانی كردستان گردید و در جهت بازسازی مجدد شهربانی این شهر در غائله كردستان به مدت دو سال و نیم فعالیت نمود. سرتیپ نیك نژاد سپس به ریاست پلیس تهران منصوب شد و بعد از آن به سمت معاونت اداری و قائم مقام رئیس شهربانی انتخاب و بالاخره به ریاست شهربانی جمهوری اسلامی ایران منصوب گردید. از مهمترین كارهای سرهنگ نیك نژاد كه در آذرماه 1366 بنا به درخواست وزیر كشور وقت و موافقت حضرت امام (ره) به درجه سرپرستی نایل آمد. حضور بیشتر در صحنه جامعه و ایجاد ارتباط نزدیك با مردم و ارتباط با مسئولین و سروسامان دادن به وضعیت لجستیك شهربانی و ... را می توان نام برد. سرتیپ نیك نژاد در 9 تیرماه 1369 جای خود را به سرتیپ مرتضوی داد و به سمت مشاور وزیر كشور در امور انتظامی منصوب گردید.

• سرهنگ امان الله مرتضوی
در تاریخ 9 تیرماه 1369 با حكم مقام معظم رهبری سرهنگ امان الله مرتضوی به درجه سرپرستی مفتخر و به ریاست شهربانی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. سرتیپ مرتضوی قبل از انتصاب به ریاست شهربانی ریئس شهربانی استان هرمزگان بود. وی قبل از آن نیز در حفاظت اطلاعات شهربانی خدمت می كرد. سرتیپ مرتضوی در طول ریاستش در شهربانی در هماهنگی جهت طرح ادغام نیروی انتظامی تلاش بسیار كرد. وی تا زمان شروع اجرای طرح ادغام نیروی انتظامی در سمت ریاست شهربانی بود و در واقع وی آخرین رئیس شهربانی قبل از ادغام نیروهای انتظامی بوده است.
فرماندهان نیروی انتظامی از سال 1370 تا كنون

• سرتیپ محمد سهرابی
در سال 1319 در طبس متولد شد و پس از اتمام دوره متوسطه وارد دانشكده افسری نیروی زمینی شد وی پس از فارغ التحصیلی از دانشكده افسری به خدمت ژاندارمری جمهوری اسلامی درآمد و به خدمت در این سازمان پرداخت. سرتیپ سهرابی در بهمن ماه 1357 به فرماندهی ژاندارمری استان گیلان منصوب شد و از آن پس در مسئولیت ها و رده های مختلف فرماندهی خدمت كرد. سرتیپ سهرابی در تاریخ 20/11/63 طی حكمی از سوی وزیر كشور وقت به سمت فرماندهی ژاندارمری برگزیده شد و تا ادغام نیروی انتظامی در این سمت باقی بود. سرتیپ محمد سهرابی در تاریخ 12/1/70 با حكم مقام معظم رهبری با عنوان اولین فرمانده نیروی انتظامی منصوب گردید. سازماندهی طرح ادغام و برنامه ریزی جهت پیشبرد ماموریت های نیروی انتظامی از عمده عملكرد سرتیپ سهرابی در زمان فرماندهی در نیروی انتظامی بود.

• سرتیپ سیف ا.. اللهی
در سال 1336 در خانواده مذهبی متولد شد.وی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در رشته فیزیك دانشگاه صنعتی شریف تحصیل كرد و همزمان با آن در مدرسه حقانی فقه نیز به تحصیل حوزوی پرداخت. سرتیپ سیف اللهی از مؤسسین سپاه پاسداران اصفهان بود و طی حكمی از سوی حضرت امام جهاد سازندگی این استان را نیز تاسیس كرد. وی جزء گروه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود و مدتی مسئولیت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ریاست ستاد مركزی سپاه و همچنین فرماندهی سپاه دوم سیدالشهدا را برعهده داشت. آخرین سمت 12/1/70 فرماندهی حفاظت اطلاعات این نیرو بود. سرتیپ سیف اللهی در دوم مهرماه 71 با حكم رهبر معظم انقلاب به سمت فرماندهی نیرو منصوب شد وی در طول فرماندهی اش در نیروی انتظامی در انجام این نیرو و سروسامان دادن به طرح ادغام نیروهای انتظامی تلاش بسیاری كرد.

• سرتیپ هدایت لطیفیان
در تاریخ 27 بهمن75 با حكم مقام معظم رهبری و فرمانده كل قوا به سمت فرماندهی نیروی انتظامی ایران منصوب شد. وی قبل از انتصاب به این سمت در مسؤولیت های حساس نظامی و انتظامی از جمله در قرارگاه حمزه سیدالشهداء تلاش ها و فداكاری های زیادی از خود نشان داد و در دوران دفاع مقدس منشاء خدمات مؤثری گردید. وی از فرماندهان عالی رتبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و آخرین سمت وی در سپاه مسئولیت معاونت برنامه و بودجه ستادكل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. سرتپ لطیفیان در طول زمان تصدی فرماندهی نیروی انتظامی در اجرای نظم و انضباط در ناجا ساماندهی پاسگاهها و كلانتری ها و همچنین تجهیزات و تقویت نیروی انتظامی گسترده ای را انجام داد و مقام معظم رهبری در مورد ایشان فرمودند: در دوران مسئولیت امیر سرتیپ هدایت لطیفیان تلاش ارزنده و كم سابقه ای در اعتلای نیروی انتظامی به كار رفته و برنامه ریزی امیدبخش و كارآمد در كنار مجاهدت های شبانه روزی امیر نامبرده نقش بسزایی در افزایش موفقیت و كاهش مشكلاتی كه به عوامل بیرون از آن نیرو وابسته نیست ایفا كرده است.

• سرتیپ پاسدار خلبان محمدباقر قالیباف
در سال 1340 در مشهد متولد شد. وی دوران تحصیل را در این شهر سپری كرد همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی سردار قالیباف فعالیت خود را در بسیج آغاز كرد و با شروع غائله كردستان به آن شهر و سپس با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه های جنوب عزیمت نمود وی در طول مدت جنگ و در همان اولیه تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت سپاه درآمد. وی در جبهه های جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت بعد در مسئولیت فرماندهی گردان و فرماندهی تیپ امام رضا(ع) نیز فعالیت كرد. وی در سال61 به فرماندهی لشكر نصر خراسان منصوب شد و سپس در فرماندهی لشكر 25 كربلا كار خود را دنبال كرد. سرتیپ قالیباف بعد از پایان جنگ تحمیلی فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد. وی قبل از انتصاب به فرماندهی نیروی انتظامی فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران بود.
رسیدگی به وضعیت معیشت كاركنان ناجا، ارتباط گسترده با مسئولین نظام، ایجاد پلیس 110، جلب مشاركت همگانی، مبارزه با ناامنی و بازسازی وجهه ناجا از عمده كارهای سرتیپ قالیباف تاكنون بوده است.

• سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم
سردار اسماعیل احمدی مقدم در سال 1340 در محله نارمك تهران متولد شد. در سال 56 برای گذراندن دروس حوزوی عازم قم و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عضو كمیته انقلاب اسلامی وپس از آن در سال 1358 وارد سپاه شد. سردار مقدم مدرك كارشناسی (لیسانس) خود را در رشته علوم اجتماعی ازدانشگاه تهران گرفت.وی همچنین مدرك كارشناسی ارشد مدیریت دفاعی خود را در دوره فرماندهی و ستاد ارتش اخذ و دوره دكترای علوم استراتژیك را در دانشگاه عالی دفاع ملی گذراند. سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم ،حضور 8 سال در جبهه های حق علیه باطل، فرماندهی سپاه سردشت،فرماندهی دانشگاه علوم انتظامی، معاون هماهنگ كننده ناجا،جانشینی نیروی مقاومت بسیج وفرمانده بسیج تهران بزرگ را در كارنامه خدمتی خود دارد. سردار مقدم در تیرماه سال 1384 با حكم فرمانده معظم كل قوا حضرت آیت الله خامنه ای به سمت فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

منبع: police
يکشنبه 19/7/1388 - 5:39
دانستنی های علمی
جایزه نوبل فیزیک همانند نوبل پزشکی از سال 1901 از سوی آکادمی سلطنتی علوم سوئد به برجسته ترین دانشمندان علم فیزیک اعطا شده است. این جایزه بزرگ علمی در مدت 108 سال به 185 فیزیکدان برحسته دنیا اهدا شده است.

برندگان جایزه نوبل فیزیک از سال 1091 تا 2009 به شرح زیر هستند:

1901- ویلهلم کونراد رونتگن از آلمان برای کشف شگفت انگیز پرتوهای "ایکس"

1902- هندریک لورنتز و پیتر زیمن از هلند به خاطر کشف تاثیر مغناطیسم درباره پدیده های رادیواکتیوی

1903- آنتونی هنری بکوره از فرانسه - پیر و ماری کوری از فرانسه/ لهستان به خاطر کشف مهمی که درباره پدبده های رادیواکتیوی و ماده رادیوم انجام دادند

1904- جان ویلیام استروت رایالیگ از انگلیس به خاطر کشف گاز آرگون

1905- فیلیپ ادوارد آنتون فن لینارد از آلمان به خاطر تحقیقاتی که درباره پرتوهای کاتودی انجام داد.

1906- جوزف جان تامسون از انگلیس

1907- آلبرت آبراهام میچلسون از آمریکا برای دستگاههای نوری و طیف سنجهای دقیق

1908- گابریل لیپمن از فرانسه برای کشف متد بازتولید رنگها به طور فوتوگرافی برپایه پدیده تداخل نور

1909- گولیلمو مارکونی از ایتالیا و کارل فردیناند براون از آلمان برای توسعه تلگراف بی سیم

1910- یوهانس دیدریک وان در والس از هلند برای کشف حالت تعادل میان گازها و مایعات (نیروی وان در والس)

1911- ویلهلم وین از آلمان برای کشف قوانینی که پرتوهای گرمایی را تنظیم می کنند

1912- نیلز گوستاو دالن از سوئد

1913- هیک کامرلینگ اونس از هلند برای تحقیقاتی که در عرصه خواص ماده در دمای پایین و تولید هیلم مایع انجام داد.

1914- ماکس فن لائو از آلمان برای کشف تفرق پرتوهای ایکس توسط کریستهالها

1915- ویلیام هنری براگ و ویلیام لارنس براگ از انگلیس برای تجزیه ساحتار بلوری به کمک دستگاههای پرتو ایکس

1916- جایزه ای اعطا نشد

1917- چارلز گلاور برکلا از انگلیس برای کشف خصوصیات پرتوهای ایکس عناصر

1918- مکس کارل ارنست لودویک پلانک از آلمان برای تلاشهایی که در عرصه گسترش فیزیک انجام داد و به خاطر کشف انرژی کوانتومی (ثابت پلانک)

1919- یوهانس استارک از آلمان

1920- چارلز ادوارد گولیام از سوئیس

1921- آلبرت انیشتین آلمان/ سوئیس فیزیکدان برجسته تاریخ برای خدماتی که به فیزیک نظری کرد و به خصوص رای کشف قانون اثر فوتوالکتریک

1922- نیلز هنریک دوید بوهر از دانمارک برای تحقیقات در عرصه ساختار اتمها و پرتوهایی که از آنها ساطع می شود

1923- رابرت اندروز میلیکان از آمریکا

1924- کارل من گئورگ اشیگباهن از سوئد برای کشف طیف سنجی با پرتوهای ایکس

1925- جیمز فرانک و گوستاو لودیک هرتز از آلمان برای کشف قوانینی که برخورد یک الکترون روی یک اتم را تعیین می کنند

1926- ژان باپتیس یری از فرانسه

1927- آرتور هولی کامپتون از آمریکا و چارلز تامسون ریز ویلسون از انگلیس

1928- اون ویلانس ریچاردسون از انگلیس برای کشف پدیده ترمیونیک

1929- لویی- ویکتور پی یر رایموند دو برولی از فرانسه

1930- چاندراسکارا ونکاتا رامان از هند برای کشف اثر گسترش نور

1931- در این سال جایزه ای اعطا نشد

1932- وارنر کارل هایشبرگ از آلمان برای ایجاد مکانیک کوانتومی

1933- اروین اشرودینگر از اتریش و پل آدرین مائوریس دیراک از انگلیس برای کشف اشکال تولیدی جدیدی تئوری اتمی

1934- در این سال جایزه ای اعطا نشد.

1935- جیمز چادویک از انگلیس برای کشف نوترون

1936- ویکتور فرانس هس از تریش برای کشف پرتوهای کیهانی و کارل دیوید اندرسون ازآمریکا برای کشف پوزیترون

1937- کلینتون جوزف دیوسون از آمریکا و جورج پاگت تامسون از انگلیس برای کشف تجربی تفرق الکترونها از کریستالها

1938- انریکو فرمی از ایتالیا برای کشف وجود عناصر جدید رادیواکتیوی و برای ارتباط واکنشهای هسته ای حاصل از نوترونهای آهسته

1939- ارنست اورلاندو لارنس از آمریکا

از 1940 تا 1942 به دلیل جنگ جهانی دوم جایزه ای اعطا نشد

1943- اوتو استرن از آمریکا/ آلمان برای توسعه متد پرتوهای مولکولی

1944- آزیدور آیساک رابی از آمریکا برای متد رزونانس ثبت خواص مغناطیسی هسته های اتمها

1945- ولفگانگ ارنست پائولی از اتریش برای کشف اصل پائولی

1946- پرسی ویلیامز بریجمن از آمریکا برای اختراع دستگاه تولید فشارهای بی نهایت بالا و برای کشف در عرصه فیزیک در فشار بالا

1947- ادوارد ویکتور اپلتون از انگلیس

1948- پاتریک مینارد استوار بلاچت از انگلیس برای کشف در عرصه فیزیک هسته ای و پرتوهای کیهانی

1949- هیدکی یوکاوا از ژاپن به خاطر مطالعات نظری درباره نیروهای هسته ای

1950- سیسل فرانک پاول از انگلیس برای توسعه متد عکسبرداری از فرایندهای هسته ای

1951- جان داگلاس کاک کرافت از انگلیس و ارنست توماس سینتون والتون از ایرلند

1952- فیلیکس بلچ از آمریکا/ سوئیس و ادورار میلز پورسل از آمریکا برای توسعه متدهای جدید در اندازه گیری دقیق مغناطیس هسته ای

1953- فریتس زرنیک از هلند برای توسعه متد کنتراست فازی و به خصوص برای اختراع میکروسکوپ برپایه کنتراست فازی

1954- مکس بورن از انگلیس/ آلمان غربی برای تحقیقات بنیادین در مکانیک کوانتومی و والتر بوث از آلمان غربی برای توسعه متد انطباق

1955- ویلیز ائوجن لامپ از آمریکا برای کشف ساختار پایینی طیف هیدروژن و پلیکارپ کوش از آمریکا برای تعیین دقیق لحظه مغناطیسی الکترون

1956- ویلیام برادفورد شاکلی، جان باردین و والتر هاسر براتین از آمریکا برای تحقیقات در عرصه نیمه هادیها و کشف اثر ترانزیستورها

1967- چن نیگ یانگ و شونگ دائو لی از چین

1958- پاول الکسیویچ چرنرکوف، ایلیا فرانک و ایگور یوگنیویچ تام از اتحاد جماهیر شوروی سابق برای کشف اثر چرنکوف
1959- امیلیو جینو سگره از ایتالیا/ آمریکا و اون چمبرلاین از آمریکا برای کشف آنتی پروتونها

1960-  دونالد آرتور گلاسر از آمریکا برای اختراع اتاق حباب

1961- رابرت هافستادتر از آمریکا و رودولف لودویک موسبائر از آلمان غربی برای جذب رزونانس پرتوهای گاما

1962- لیو داویدویچ لنداو از اتحاد جماهیر شوروی سابق

1963- ائوجن پل ویگنر از آمریکا/ مجارستان و ماریا جوپرت مایر از آلمان و یوهانس هانس دانیل جنسن از آلمان غربی برای کشف ساختار هسته ای

1964- چارلز هارد تونس از آمریکا، نیکولای گنادیوچ باسوف و الکساندر میخیالوویچ پروخوردوف از اتحاد جماهیر شوروی سابق برای کار مهمی که در عرصه الکترونیک کوانتومی و توسعه نوسانگرها و تقویت کننده های برپایه اصل میزر- لیزر انجام دادند

1965- سین- ایتیرو توموناگا از ژاپن، ژولین اشوینگر و ریچارد فیلیپس فیمن از آمریکا برای کاری که در عرصه الکترودینامیک کوانتومی و نتایج عمیق آن در فیزیک ذرات ابتدایی برجای گذاشت

1966- آلفرد کاستلر از فرانسه

1967- هانس آلبرخ بث از آمریکا برای توسعه تئوری واکنشهای هسته ای و تولید انرژی در ستارگان

1968- لوئیس والتر آلوارز از آمریکا

1969- ماری گلمن از آمریکا

1970- هانس اولوف گوستا آلففن از سوئد برای کشف در عرصه مغناطیس هیدرودینامیک و کاربردهای آن رد فیزیک پلاسما و لوئیس ائوجن فیلیکس نیل از فرانسه برای کشفهای مرتبط با آنتی فرومغناطیس که منجر به توسعه فیزیک حالت جامد شد

1971- دنیس گابور از انگلیس

1972- جان باردین، لئون نیل کوپر و جان رابرت اشریفر از آمریکا برای توسعه تئوری ابر رسانایی

1973- لئو اساکی از ژاپن و ایوار جاویر از آمریکا و برایان دیوید جوزفسون از انگلیس

1974- مارتین رایل و آنتونی هویش از انگلیس برای تحقیق در عرصه فیزیک نجوم رادیویی

1975- ایج نیلز بوهر و بن روی موتلسن از دانمارک و لئو جیمز رایان واتر از آمریکا

1976- بورتون ریشتر و ساموئل چائو چونگ تینک از آمریکا برای کشف ذرات ابتدایی سنگین

1977- فیلیپ وارن اندرسون از آمریکا، نویل فرانسیس موت از انگلیس و جان هاسبروک فن فلک از امریکا برای تحقیقات نظری درباره ساختار الکترونیکی سیستمهای مغناطیسی ناهنجار

1978- پیوتر لئونیدوویچ کاپیستا از اتحاد جماهیر شوروی سابق و آرنو آلن پنزیاز و رابرت وودرو ویلسون ازآمریکا برای کشف پرتوهای کیهانی عمق میکروامواج

1979- شلدون لی گلاشو از آمریکا، عبدوس سلام از پاکستان و استون وینبرگ از آمریکا

1980- جیمز واتسون کرونین و وال لاگسجون فیتچ از آمریکا

1981- نیکلاس بلومبرگن و آرتور لئونارد شاولوا از آمریکا برای توسعه طیف سنجی لیزری و کای مان بوری اشیگباهن از سوئد

1982- کنث گدز ویلسون از آمریکا

1983- سوبراهمانیان چاندراسکار از آمریکا/ هند برای مطالعات نظری درباره فرایندهای فیزیکی که در خصوص منشاء ساختار تکامل ستارگان توضیح می دهد و ویلیام آلفرد فوالر از آمریکا

1984- کارلو روبیا از ایتالیا و سیمون وان در میر از هلند

1985- کلاس فن کلیتسزینگ از آلمان غربی برای کشف اثر هال کوانتومی

1986- ارنست روسکا از آلمان غربی برای کار بر روی الکترونیک نوری و طراحی اولین میکروسکوپ الکترونیکی و گرد بینیگ هنریش روهرر از آلمان غربی برای طراحی میکروسکوپ اسکنی با اثر تونل

1987- یوهانس گئورگ بدنورزاز آلمان غربی و کارل الکساندر مولر از سوئیس برای کشف ابر رسانای سرامیکی

1988- لئون مکس لیدرمن، ملوین شوارتط و جک اشتاینبرگر از آمریکا

1989- نورمن فاستر رامسی از آمریکا برای اخحتراع متد میدانهای نوسانگرهای مجزا و استفاده از آن در میزر هیدروژنی و دیگر اعتهای اتمی (میزر: تقویت ماکروویو توسط پخش پرتو تحریک شده) و هانس گئورگ دهملت از آمریکا و ولفگانگ پل از آلمان غربی

1990- جروم آیزات فرایدمن و هنری وی کندال از آمریکا و ریچارد ادوارد تیلر از کانادا

1991- پی یر- ژیل دو ژنه از فرانسه

1992- ژورژ شارپا از فرانسه

1993- راسل آلن هیولز و جوزف هوتون تیلر از آمریکا برای کشف نوع جدیدی از اخترنماها این کشف راههای جدیدی را در عرصه مطالعات مربوط به گرانش ارائه کرد.

1994- برترام برکهاوس از کانادا و کلیفورد گلنوود شال

1995- مارتین لویس پرل از آمریکا و فردریک راینز از آمریکا

1996- دیوید موریس لی، داگلاس دین اشروف و رابرت کولمن ریچاردسون از آمریکا

1997- استیون چو از آمریکا، کلاد کوهن تانودی از فرانسه و ویلیام دانیا فیلیپس از آمریکا

1998- رابرت بتس لافلین از آمریکا، هورست لودویک استومر از آلمان و دانیل چی شو از آمریکا

1999- ژراردو هوف و مارتیو ژاستینو گودرفرایدو ویلتمن از هلند برای ساختار کوانتومی فعل وانفعالات الکترونی ضعیف در فیزیک

2000- ژورز ایوانوویچ آلفروف از روسیه و هربرت کرومر از آلمان برای توسعه ساختارهای مستقیم نیمه رساناهای استفاده شده در الکترونیک سرعت بالا و برای کار درباره فناوری اطلاعات و ارتباطات و جک کلیر کیلبای از آمریکا برای اختراع مدارات مجتمع و توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات

2001- اریک آلین کورنل از آمریکا، ولفگانگ کترل از آلمان و کارل ادوین ویمن از آمریکا

2002- ریموند دیویس از آمریکا و ماساتوشی کوشیبا از ژاپن برای شناسایی نوترونهای کیهانی و ریکاردو جاکونی از ایتالیا/ آمریکا برای کشف منابع کیهانی پرتوهای ایکس

2003- الکسی الکسیویچ آبریسکوسوف از آمریکا/ روسیه، ویتالی لازارویچ گینزبورگ از روسیه و آنتومی جیمز لگت از آمریکا/ انگلیس

2004- دیود گراس، هیو دیوید پولیتزر، فرناک ویلچک از آمریکا

2005- روی جی. گلائوبر از آمریکا و جان ال. هال از آمریکا و تئودور ولفگانگ هانش از آلمان

2006- جان کرامول کتر و جورج فیتسجرالد اسموت از آمریکا

2007- آلبرت فرت از فرانسه و پیتر گرانبرگ از آلمان به پاس تحقیقاتی که منجر به کشف مقاومت مغناطیسی قوی شد

2008- یویچیرو نامبو از موسسه انریکو فرمی دانشگاه شیکاگو آمریکا به خاطر کشف مکانیزم شکست خود به خودی تقارن در فیزیک اتمی و ماکوتو کوبیاشی از سازمان برخورد دهنده انرژی در تی سو کوبا در ژاپن و  توشی هیده ماسکوا از موسسه فیزیک نظری در دانشگاه کیوتو ژاپن برای کشف منشا شکست تقارن که توانست موجودیت حداقل سه دسته از کوارک ها را در طبیعت به اثبات برساند

2009- چارلز کائو به خاطر دستاورد بزرگش در استفاده از فیبرها برای ارسال نور به منظور ایجاد ارتباطات نوری و ویلارد بویل و جورج اسمیت از لابراتوار بل در ایالات متحده آمریکا به دلیل ابداع مدار نیمه رسانای تصویری یا حسگرهای CCD

جمعه 17/7/1388 - 23:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته