• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 390
تعداد نظرات : 403
زمان آخرین مطلب : 5434روز قبل
دانستنی های علمی

بهترین روز زندگی

 

عده­ای دوست در یک میهمانی شام گرد هم جمع شده بودند.. هر یک از آنها خاطراتی از گذشته تعریف می­کردند،

 یک نفر پرسید: بهترین روز عمرتان کدام روز بوده است؟

زن و شوهری گفتند: بهترین روز عمر ما روزی بوده که ما با هم آشنا شدیم.

زنی گفت: بهترین روز زندگیم روزی بود که نخستین فرزندم به دنیا آمد.

مردی گفت: روزی که از کارم اخراج شدم بهترین و بدترین روز عمرم بوده است. آن روز، باعث شد که روی پای خودم بایستم و راه تازه­ای را شروع کنم و از آن روز از هر قسمت زندگیم راضی بودم.

این گفتگو ادامه داشت تا اینکه نوبت به زنی رسید که تا آن هنگام ساکت بود. از او پرسیدند: بهترین روز عمر تو چه روزی بوده است؟

زن گفت بهترین روز زندگی من امروز است. زیرا امروز روزی است که بیش از همه روزها برایم ارزشمندتر است. من نمی­توانم دیروز را بدست بیاورم و آینده هم مال من نیست. اما امروز مال من است.. تا آن را هر طوری که می­خواهم بگذرانم و از آنجا که امروز تازه است و من هم زنده هستم پس بهترین روز من است و خدا را برای این شکر می­کنم.

به نظر من خوش به حال این زن. در زندگی هر کدوم از ما روزهای خوب و بدی وجود داشته. شاید روزهایی رسیده که حتی حسرت خاطرات خوش گذشته رو خوردیم. ولی اگه به امروزمون دقت کنیم می­تونیم همون خاطرات رو تکرار کنیم. می­تونیم همون خاطرات خوش در کنار کنار کسی بودن، لحظه احساس غرور کردن و ... رو دوباره تجربه کنیم. یا می­تونیم همون روزمون رو تبدیل کنیم به روزی که گندترین روز زندگیمون بوده. البته بعضی وقتها دست خود ما نیست، مثلاً یک عزیزی عمرش رو از دست می­ده و از این دست مسائل. اما خیلی چیزها در اختیار ماست. ما می­تونیم مثل یک نقاش تابلوی زندگی خودمون رو نقاشی کنیم.

 

به خاطر داشته باشید که آینه­ی خودرو برای این نیست که رو به عقب رانندگی کنید. باید از گذشته درس بیاموزیم نه اینکه در گذشته­ها زندگی کنیم. آنتونی رابینز

 دو روز در هفته است که نسبت به آن هرگز نگران نیستم. دو روز بدون دغدغه و رها از بیم و هراس. یکی از این روزها ((دیروز)) است و روز دیگر ((فردا)). رابرت بردت

 سعدیا ((دی)) رفت و ((فردا)) همچنان موجود

نیست در میان این و آن، فرصت شمار امروز را

 یه چیزی رو یادتون نره دوستان: امروز اولین روز از بقیه زندگی شماست. اگه تصمیم گرفتید می­تونید از همین لحظه دوباره شروع کنید.

 دوستون دارم.. مراقب امروزتون باشید

يکشنبه 10/9/1387 - 3:9
دانستنی های علمی

خانه دوست
خانه دوست کجاست؟ در فلق بودم که پرسید سوار
اسمان مکثی کرد
رهگذر شاخه نوری که به لب داشت به ناریکی شن ها بخشید
و به انگشت نشان داد سپیداری  و گفت :
نرسیده به درخت ? کوچه باغی است که از خواب خدا سبزتر است
ودر ان عشق به اندازه ی پرهای ابی است
می روی تا ته ان کوچه که از پشت بلوغ ? سر بدر می ارد ?
پس به سمت کوچه تنهایی می پیچی ?
دو قدم مانده به گل
پای فواره اساطیر زمین می مانی
و ترا ترسی شفاف فرا می گیرد
در صمیمیت سیال فضا خش خشی می شنوی :
کودکی می بینی
رفته از کاج بلندی بالا ? جوجه بردارد از لانه نور
و از او
می پرسی خانه دوست کجاست

 

يکشنبه 10/9/1387 - 2:59
شعر و قطعات ادبی
سحر از دامن نرجس، برآمد نوگلی زیبا 
گلی کز بوی دلجویش، جهان پیر شد برنا

 

زهی سروی که الطافش، فکنده سایه بر عالم 
زهی صبحی که انفاسش، دمیده روح در اعضا

سپیده دم ز دریای کرم برخواست امواجی 
که عالم غرق رحمت شد، از آن مواج روح افزا

به صبح نیمه شعبان تجلّی کرد خورشیدی 
که از نور جبینش شد، منوّر دیده زهرا

چه مولودی که همتایش ندیده دیده گردون 
چه فرزندی که مانندش، نزاده مادر دنیا

به صولت تالی حیدر، به صورت شبه پیغمبر 
به سیرت مظهر داور، ولیّ والی والا

قدم در عرصه عالم، نهاده پاک فرزندش 
که چِشم آفرینش شد، ز نورش روشن و بینا

به پاس مقدم او شد، مزیّن عالم پائین 
ز نور طلعت او شد، منوّر عالم بالا

چو گیرد پرچم (انّا فتحنا)، در کف قدرت 
لوای نصرت افرازد، بر این نُه گنبد خضراء

شها چشم انتظاران را، ز هجران جان به لب آمد 
بتاب ای کوکب رحمت، بر افکن پرده از سیما

تو گر عارض بر افروزی، جهان شود روشن 
تو گر قامت برافرازی، قیامت ها شود برپا

تو گر لشگر برانگیزی، سپاه کفر بُگریزد 
تو گر از جای برخیزی، نشیند فتنه و غوغا

بیا ای کشتی رحمت، که دریا گشت طوفانی 
چو کشتیبان توئی، ما را چه غم از جنبش دریا

خوش آن روزی که برخیزد، ز کعبه بانگ جاء الحقّ 
خوش آن روزی که برگیرد، حجاب از چهره زیبا
[1] .
[1] اشعار از شاعر محترم: مرحوم دکتر قاسم رسا «ره»

يکشنبه 10/9/1387 - 2:52
دعا و زیارت

ماه ذی حجه دوازدهمین و آخرین ماه از ماههای قمری و همچنین از ماههای حرام و ماه‌های حج است. این ماه از ماه های بسیار شریف است، دهه اول آن فضیلت بسیاری دارد و از ایام معلومات است که در قرآن به آن اشاره شده است. روزه گرفتن در 9 روز اول آن بسیار ثواب دارد و پاداشش برابر پاداش یک عمر روزه است.
محدث قمی اعمال و اذکار و ادعیه و نمازهای مستحبی این ماه را در مفاتیح الجنان بر شمرده است.

وقایع بسیار مهمی در این ماه روی داده که در زیر به آنها اشاره می‌شود:
ازدواج حضرت فاطمه با امیر المومنین علی علیه السلام (روز ششم ذیحجه سال دوم)، شهادت حضرت باقر علیه السلام (روز هفتم ذیحجه سال 114 قمری)، ترویه و کوچ حاجیان از مکه، شهادت حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام در سال 59 قمری،
هجرت
انتصاب امیرالمومنین علی علیه السلام به جانشینی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و عید سعید غدیر (روز هیجدهم سال دهم) و قتل عثمان بن عفان، خلیفه سوم، (روز هیجدهم سال 35)، روز مباهله پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم با مسیحیان نجران (روز بیست و چهارم) ، بیعت مردم با امام علی علیه السلام و تصدی خلافت ظاهری امام (روز بیست و پنجم ذیحجه سال 35 قمری)، قتل عمر خطاب به دست ابولؤلؤ ( روز بیست و نهم).
روز نهم این ماه
عرفه و روز دهمش روز عید قربان است.

 

( به نقل از سایت رشد)

يکشنبه 10/9/1387 - 2:49
دعا و زیارت

فضیلت ماه ذى الحجّه

 

ماه «ذى الحجّه»، آخرین ماه «سال هجرى قمرى» است و ماهى است بسیار پربركت. بزرگان دین هنگامى كه این ماه وارد مى شد، اهمّیّت ویژه اى به عبادت در آن مى دادند. مخصوصاً در دهه اوّل این ماه.(1)
در بعضى از روایات آمده است، شب هاى دهگانه اى كه قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد كرده است، شب هاى دهه اوّل این ماه شریف است،(2) و این سوگند به خاطر عظمت آن است. 


1. زاد المعاد، صفحه 240.
2. تفسیر قمى، جلد 2، صفحه 419.
3. مصباح المتهجّد، صفحه 671.
4. اقبال، صفحه 317.

يکشنبه 10/9/1387 - 2:42
دعا و زیارت
 

 

برو به كار خود ای دون كه در دیار علی

 به عالمی نفروشند مویی از زهـــرا

 

 


 

سالگرد ازدواج تنها زوج هم کفو مطلق عالم را به همه شما خوانندگان، بویژه زوج‌ هایی که این روز قشنگ را به عنوان سالگرد وصال خود انتخاب کرده‌اند تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.

 


يکشنبه 10/9/1387 - 2:23
دعا و زیارت

با سلام خدمت شما تبیانی های محترم ....

یکی میشه بگه توی این تقویم ها چه خبر است؟

تقویم قمری سایت تبیان قضیه را به گونه ای نشان میدهد که گویی ماه شوال سی روزه بوده است و هلول ماه ذی القعده در شامگاه 29 ماه شوال بوده است در حالیکه سایت آسمان شب ماه را در 30 ماه شوال رویت کرده است و ماه شوال 30 روزه شده است.

در این خبر وضعیت رویت پذیری هلال ماه ذی القعده 1429 را به قلم جناب آقای میرسعید و خسرو جعفری زاده مشاهده خواهید نمود.

با سلام به عرض علاقه مندان و رصدگران محترم هلال ماه میرسانم كه :

هلال ماه ذی القعده در شامگاه پنج شنبه 9 ابان 1387 برابر با 30 شوال 1429 مطابق با 30 اكتبر 2008 در مناطق شمال  شرقی- شمال (مثل تهران) و شمال غربی با ابزار اپتیکی معمولی و در سایر نقاط ایران در شرایط رصدی مناسب مثل داشتن افقی پاک و تمیز با چشم غیر مسلح با ارتفاع کم و درصد روشنایی نسبتا بالا قابل رؤیت می باشد.

این هلال با اختلاف سمت زیاد و عرض دایره البروجی منفی با داشتن ارتفاعی كم و بر عكس بخش درخشانی نسبتا زیاد یك هلال ارزشمند برای رصد با چشم غیر مسلح است لذا رصد دوستاران هلال ماه و نتیجه آن كمك ارزشمندی است برای حد رویت با چشم غیر مسلح كه متاسفانه هر سال از میزان رصد هلال ماههای بحرانی با چشم غیر مسلح و گزارش ان سیر نزولی پیدا كرده.

 با احترام و آرزوی موفقیت برای رصدگران عزیز و محترم، همچنین برای اطلاع بیشترو دقیق از رصد هلال در روز می توان به رصد 96 هلال سال 1387 مراجعه كرد.

با احترام :سید محسن قاضی میرسعید
 
Image
خورشید در روز پنجشنبه 9 آبانماه ساعت 17 و 10 دقیقه به وقت مرکزی ایران غروب خواهد کرد و در این زمان هلال در ارتفاع 4 درجه و 32 دقیقه از افق و سمت 235درجه و 39دقیقه قوسی خواهد بود. در زمان غروب خورشید اختلاف سمت ماه و خورشید 18درجه است و این یکی از دلایلی خواهد بود که هلال را به آسانی در افق نمی توان رویت کرد. زمان غروب ماه در این روز نیز ساعت 17 و 40 دقیقه و فاز هلال 2.6 درصد است.
و این در حالی است که درسایت مقام معظم رهبری نیز هیچ خبری از رویت هلال ماه در شامگاه 29 شوال وجود ندارد و اعلام شده است که در بسیاری از شهرها نیز با چشم مسلح نیز رویت نشده است.
بنابر این همانگونه که در تقویم آمده است ماه شوال 30 روزه بوده است.
حالا مطلب دیگر این است که ماههای قمری یک در میان باید 29 و 30 روزه باشد در حالیکه دوباره در مطلبی اعلام کرده اند که ماه ذی القعده نیز 30 روزه است و آن مطلب این است:
تاریخ شهادت "حضرت امام محمد تقی(ع)"درتقویم رسمی سال 87 کشور اصلاح شد
بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاریخ شهادت "حضرت امام محمد تقی (ع)" در تقویم رسمی سال 1387 کشور اصلاح شد.
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توجه به سی روزه بودن ماه ذیقعده در سال 87، تاریخ شهادت این امام همام در تقویم­ رسمی کشور به اشتباه هشتم آذر درج شده بود که تاریخ صحیح آن به 9 آذر اصلاح شد.
تاریخ شهادت "حضرت امام محمد تقی (ع) جوادالائمه" آخرین روز ماه ذیقعده می باشد.
این گزارش می افزاید، بر اساس اعلام دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، مقرر شده رسانه ملی کشور نسبت به انعکاس برنامه­های مرتبط با ایام شهادت در تاریخ 30 ذیقعده برابر با 9 آذر اقدام کند.
درضمن اگر استناد مطلب ماه های یک در میان را خواستید در پایان مطلب خدمتتان عرض می‌کنم.
حالا سوال این است که واقعا باید چه کرد؟
با توجه به اینکه در آستانه ماه ذی الحجه هستیم و اعمال این ماه باید با توجه به روزهای آن باشد چه کسی پاسخگوی این اشتباه فاحش است؟؟؟؟؟؟

شما بگویید چه باید کرد؟؟؟؟؟

برای اثبات اوّل ماه نکاتی وجود دارد که رعایت آنها ضروری و اجتناب ناپذیر است و تمامی مسلمین خصوصاً زعمای دینی و مسئولان کشوری باید به آنها توجه نمایند و هر کس عمل و وظیفه مربوط به خود را انجام دهد تا اوّلاً مردم تکلیف صحیح شرعی خود را انجام دهند، ثانیاً حتّی المقدور جلو خطاهای فاحش گرفته شود و همگی وحدت ساز باشیم. در این جا پنج مورد آن بررسی می‌شود.

قاعده یک در میان و ضرورت اصلاح تقویم
ماه قمری دقیقاً 29 روز و 12 ساعت و 44 دقیقه و 3 ثانیه یا 53059028/29 روز و هر سال قمری دوازده ماه و برابر با 3670834/354 روز است. برای سهولت محاسبات هر سال قمری را 354 روز می‌گیرند، بدین جهت در یک سال، 6 ماه سی روزی و 6 ماه 29 روزی وجود دارد(1).

برای جبران کسری سال، هر سه سال یکبار، یک روز اضافه می‌شود؛ یعنی سال سوم 355 روز خواهد بود؛ چرا که مقدار کسری در سه سال، 3670834/0× 3 یا برابر 101/1 روز می‌شود.
نتیجه مهمی که این محاسبه دارد و نباید از آن غفلت نمود، «قاعده یک در میان» است؛ یعنی در سال قمری، ماه‌ها یک در میان 30 و 29 روز می‌باشد.

حال با توجه به این نکته مهم، تقویم‌های سال‌های 1384 و 1385 را مورد توجه قرار می‌دهیم: در تقویم‌های 1384، چهار ماه پشت سرهم را قبل از ماه مبارک رمضان سی روز گرفته‌اند و از «قاعده یک در میان» غفلت نموده‌اند. به عبارت دیگر ماه‌های جمادی الاولی، جمادی الثانی، رجب و شعبان را سی روز اعلام كرده‌اند. در حالی که اگر «قاعده یک در میان» رعایت می‌شد، اول رمضان 12/7/84 می‌شد؛ یعنی دو روز زودتر از تقویم.

اواخر شعبان سال گذشته مردم ایران متوجه شدند که با بعضی کشورها خصوصاً کشورهای هم افق و نزدیک مثل کویت و عربستان دو روز اختلاف دارند؛ یعنی ماه مبارک رمضان برای آنها از سه‌شنبه 12/7/84 می‌باشد. این امر، غیر معقول و در نتیجه غیر قابل قبول بود. شاید به همین جهت بود که رمضان در ایران بر خلاف تقویم به جای پنجشنبه، یک روز زودتر (13 مهر) شروع شد و ظاهراً کسی هم به آن ایراد نگرفت. در هر حال آن اختلاف دو روزی به یک روز تقلیل یافت و مشکل نسبتاً حل شد.

در پایان ماه مبارک رمضان مجدداً ملاحظه شد که کشورهایی مثل کویت و عربستان و امارات و حتّی ترکیه و افغانستان و روسیه روز پنجشنبه 12/8/84 را عید فطر گرفته‌اند، در حالی که ایران روز جمعه 13 آبان را عید گرفت و عده‌ای هم روز پنجشنبه را ـ هر چند بعد از ظهر ـ عید گرفتند.

اگر به قاعده یک در میان عمل می‌شد، جمادی الثانی 29 روز گرفته می‌شد و سه نتیجه به وجود می‌آمد:
اولاً: اوّل رمضان 12/7/84 ؛ یعنی دو روز زودتر از تقویم می‌شد.
ثانیاً: عربستان و کویت که رمضان را دو روز زودتر اعلام کردند، کارشان صحیح بود.
ثالثاً: ماه مبارک رمضان باید 30 روز باشد و آخرش می‌شود: چهارشنبه 11/8/1384 و در نتیجه عید فطر روز پنج شنبه 12/8/84 می‌شد.

در تقویم‌های 1385، نیز قاعده یک در میان رعایت نشده و چهار ماه پشت سرهم (یعنی ماه‌های جمادی‌الثانی، رجب، شعبان و رمضان) را سی روز اعلام كرده‌اند، و اگر قاعده یک در میان رعایت می‌شد:
اولاً : اوّل ماه مبارک رمضان برابر دوم مهرماه بوده، نه سوم مهرماه و کسانی که دوم مهر را روزه نگرفته‌اند، لازم است قضای آن را بگیرند.

ٍثانیاً: در نتیجه شب‌های قدر یک شب جلوتر بوده و مردم با احیا، محروم از فیوضات الهی و درک شب قدر بوده‌اند.
ثالثاً : ماه مبارک رمضان 30 روز و عید فطرسه شنبه 2/8/1385 خواهد بود، نه سوم آبان.

نتیجه: بر اساس قاعده یک در میان و لااقل تجربه سال قبل، روز اوّل رمضان، یکشنبه دوم مهر ماه بوده، نه دوشنبه سوم مهر ماه و عید فطر سه شنبه 2/8/1385 خواهد بود، نه سوم آبان.

توجه
● این ضابطه محاسباتی است، نه رؤیتی. در این جا بحث محاسباتی مورد توجه است و فقط صحبت از درک و پذیرفتن یک قاعده مسلم می‌باشد که مبتنی بر واقعیت خارجی؛ یعنی قاعده یک در میان می‌باشد.

● اثبات اوّل ماه سه روش کلی دارد: یکی سی روز بودن ماه قبل و دیگری رؤیت هلال (بواسطه خود شخص یا شهادت دو مرد شاهد عادل یا شهادت یک عده)، سوم حکم حاکم جامع الشرائط.

نکته اساسی این است که قاعده یک در میان یک ضابطه ریاضی و محاسباتی بوده و برای تنظیم تقویم خوب است. اوّل ماه فقط با همان سه روش مذکور اثبات می‌گردد که در حالت دوم آن رؤیت هلال ضروری است.

● شرح لمعه، ج 2،جدول صفحه 112 ماههای قمری را یک در میان سی روز ذکر کرده است.

در هر حال، یکی از عوامل مهم بروز اختلاف، رعایت نکردن «قاعده یک در میان» است و رفع این اشکال بسیار ساده و شدنی است. وزارت ارشاد اسلامی که چاپ و نشر در کشور یکی از وظائف اوست، میتواند خود را ملزم کند که تمام تقویم‌‌ها تاریخ‌های قمری را طبق «قاعده یک در میان» محاسبه و چاپ نمایند. در این راستا آستان قدس رضوی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، سازمان تبلیغات کشور، مؤسسه ژئو فیزیک و... نیز در این امر مهم سهیم هستند. شایسته است این مراکز تقویم‌های خود را قبل از دیگران اصلاح نمایند و مراقب بقیه تقویم‌ها باشند.


پنج شنبه 7/9/1387 - 3:45
دعا و زیارت

و اما الوعده وفا....

اعمال مختصه روز اول ماه :

روز اوّل ماه ذى الحجّه روز مباركى است و براى آن اعمالى چند نقل شده است:
روزه گرفتن. در روایتى از امام موسى بن جعفر(علیهما السلام) نقل شده است كه هر كس روز اوّل ماه ذى الحجّه را روزه بگیرد، خداوند براى وى پاداش عظیمى را مى نویسد.(مصباح المتهجّد، صفحه 671

سُبْحانَ ذِى الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِى الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ،

منزه است خداى صاحب عزت بلند و والا منزه است صاحب شوكت مرتفع و بزرگ

 

سُبْحانَ ذِى الْمُلْكِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَرى اَ ثَرَ النَّمْلَةِ فِى

منزه است صاحب فرمانروایى گرانمایه و دیرینه منزه است آن كس كه بیند جاى پاى مور را بر

 

الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَرى وَقْعَ الطَّیْرِ فِى الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هكَذا وَلا

روى سنگ خارا منزه است آن كس كه بیند ردّ عبور پرنده را در هوا منزه است آن كس كه فقط او چنین است

 

هَكَذا غَیْرُهُ.(مصباح المتهجّد، صفحه 671)

و جز او چنین نیست.

 

 

 

نیم ساعت قبل از ظهر، دو ركعت نماز بگزارد و در هر ركعت، یك مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره قل هو الله و ده مرتبه آیة الكرسى و ده مرتبه سوره إنّا أنزلناه را بخواند.(اقبال، صفحه 325)


هر كس از ظالمى خوف داشته باشد در این روز بگوید:
«حَسْبى حَسْبى حَسْبى مِنْ سُؤالى، عِلْمُكَ بِحالى»، تا خداوند او را از شرّ آن ظالم حفظ كند.(اقبال، صفحه 325)

پایان اعمال مختص روز اول ماه ذی‌الحجة

چهارشنبه 6/9/1387 - 1:2
دعا و زیارت

و اما الوعده وفا....

اعمال مشترك دهه اول:

قسمت چهارم:

5ـ در هر روز از این دهه، این تهلیلات [لا اله إلاّ اللّه ها] را كه از امیر مؤمنان(علیه السلام) نقل شده است بخواند و اگر روزى ده مرتبه بخواند بهتر است:

لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الّلَیالى وَالدُّهُورِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ، لا

معبودى جز خدا نیست به شماره شبها و روزگاران معبودى جز خدا نیست به شماره موجهاى دریاها

اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَرَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِمّا یَجْمَعُونَ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّوْكِ

معبودى جز خدا نیست و رحمت او بهتر است از آنچه مردم جمع كنند معبودى جز خدا نیست به شماره هر خار و

وَالشَّجَرِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الْحَجَرِ

هر درخت معبودى جز خدا نیست به شماره هر مُو و كُرك معبودى جز خدا نیست به شماره هر سنگ

وَالْمَدَرِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ فِى اللَّیْلِ اِذا

و كلوخ معبودى جز خدا نیست به شماره بهم خوردن چشمها معبودى جز خدا نیست در شب چون

عَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الرِّیاحِ فِى الْبَرارى

تاریك شود و در صبح چون بدمد معبودى نیست جز خدا به شماره بادها در صحراها

وَالصُّخُـورِ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ مِـنَ الْیَـوْمِ اِلـى یَـوْمِ یُنْفَخُ فِى الصُّورِ.(اقبال، صفحه 324)

و كوهها معبودى جز خدا نیست از امروز تا روز نفخ صور.

 

پایان مطالب "اعمال مشترك دهه اول ماه ذی‌الحجة"

چهارشنبه 6/9/1387 - 0:56
دعا و زیارت

و اما الوعده وفا....

اعمال مشترك دهه اول:

قسمت سوم:

4ـ آن پنج دعایى را بخواند كه به فرموده امام باقر(علیه السلام) خداوند آن را بوسیله جبرئیل براى حضرت عیسى(علیه السلام) هدیه فرستاد، تا در ایّام این دهه، آنها را بخواند. آن پنج دعا چنین است:

(1) اَشْهَدُ اَنْ لااِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، بِیَدِهِ

(1) گواهى دهم كه معبودى جز خداى یگانه نیست كه شریك ندارد از آن اوست فرمانروایى و خاص اوست ستایش هر چه خیر است

 

الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلى كُلِّ شَىْء قَدیرٌ. (2) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا

بدست اوست و او بر هر چیز تواناست (2) گواهى دهم كه معبودى جز خداى یگانه نیست كه

 

شَریكَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلا وَلَداً. (3) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ

شریك ندارد یگانه بى نیازى كه همسر و فرزندى براى خود نگیرد (3) گواهى دهم كه معبودى

 

اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریكَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ، وَلَمْ یَكُنْ لَهُ

جز خداى یگانه نیست كه شریك ندارد یگانه بى نیازى كه نزاید و نه زاییده شده و نیست برایش

 

كُفُواً اَحَدٌ. (4) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ

همتایى هیچ كس (4) گواهى دهم كه معبودى جز خداى یگانه نیست كه شریكى ندارد از آن اوست فرمانروایى و خاص اوست

 

الْحَمْدُ، یُحْیى وَیُمیتُ، وَهُوَ حَىٌّ لا یَمُوتُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلى كُلِّ

ستایش زنده كند و بمیراند و اوست زنده اى كه نمیرد خیر بدست اوست و او بر هر

 

شَىْء قَدیرٌ. (5) حَسْبِىَ اللهُ وَكَفى، سَمِعَ اللهُ لِمَنْ دَعا، لَیْسَ وَرآءَ اللهِ

چیز تواناست (5) بس است مرا خدا و كافى است بشنود خدا صداى هر كس كه دعا كند وراى خدا

 

مُنْتَهى،اَشْهَدُللهِِ بِما دَعا،وَاَنَّهُ بَرىءٌ مِمَّنْ تَبَرَّءَ، وَاَنَّ لِلّهِ الاْخِرَةَ وَالاُْولى.(4)

انتهایى نیست گواهى دهم براى خدا بدانچه خوانده است و این كه بیزار است از هر كه از او بیزارى جسته و براى خداست آخرت و دنیا.

 

سپس حضرت عیسى(علیه السلام) پاداش فراوانى را براى صد مرتبه خواندنِ این پنج دعا ذكر فرمود.(اقبال، صفحه 323) مرحوم «علاّمه مجلسى» گفته است: اگر كسى هر روز هر یك از این پنج دعا را ده مرتبه بخواند (كه در مدّت ده روز هر كدام را صد مرتبه خوانده است) به روایت عمل كرده است. البتّه اگر هر روز هر دعایى را صد مرتبه بخواند بهتر است.(زادالمعاد، صفحه 245)

 

ادامه دارد....

چهارشنبه 6/9/1387 - 0:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته