• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4688روز قبل
آموزش و تحقيقات

 

پژوهش‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد: افزايش سن ، لزوما به معناي کاهش سطح تستسترون خون در مردها نيست.

پژوهشگران استراليايي تاثير کاهش سطح تستسترون بر سلامت، توانايي جنسي و افزايش احساس خستگي مزمن در مردها را بسيار موثر مي‌دانند، اما با اين وجود تاکيد دارند که مردان سالخورده برخوردار از سلامت کامل شاهد کاهش ميزان تستسترون خون خود نخواهند بود.

دکتر ديويد هندلزمن پژوهشگر اين تحقيق در دانشگاه سيدني مي گويد: تعبير ما اين است که افزايش سن به خودي خود به معناي کاهش ميزان تستسترون نيست، اما اختلالات محيطي و ژنتيکي ناشي از افزايش سن است که اين پديده را به همراه دارد.

هندلزمن و تيمي از همکارانش نمونه خون 325 مرد 40 ساله برخوردار از سلامت كامل را 9 بار در طول سه ماه مورد بررسي قرار داند. آنها در نهايت دريافتند سن افراد بر ميزان غلظت تستسترون تاثيري ندارد، اما فاکتوري مانند چاقي مي تواند باعث کاهش آن شود.

نتايج اين تحقيق در نشست سالانه انجمن غدد در بوستن آمريکا ارائه خواهد شد.

 

جمعه 20/3/1390 - 3:34
آموزش و تحقيقات

 

گروهي از متخصصان آمريكايي ادعا كرده‌اند كه شدت چين و چروك‌هاي پوست صورت در نخستين سالهاي يائسگي مي‌تواند ميزان تراكم استخواني زنان ميانسال و سالمند را نشان دهد.

اين متخصصان مي‌گويند چروك‌هاي زياد صورت در واقع نشان دهنده كاهش تراكم استخواني در زنان يائسه است.

دكتر لوبنا پال، متخصص غددشناسي توليدمثلي در دانشكده پزشكي ييل در اين باره مي‌گويد: مطالعات ما نشان مي‌دهد كه بين تراكم استخواني و چين و چروك‌هاي پوستي رابطه در خور توجهي وجود دارد.

دكتر پال تصريح كرد: در زنان يائسه پوست صورت مي‌تواند سرنخي از وضعيت سلامت استخوان بندي بدن فرد ارائه كند اين ارتباط پيش از اين شناخته نشده بود. با اين يافته احتمالا پزشكان در آينده قادر خواهند بود كه در يك نگاه و بدون نياز به انجام آزمايش‌ها و تست‌هاي پرهزينه، احتمال شكستگي‌هاي استخواني را در زنان يائسه تشخيص دهند.

به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، اين مطالعه روي 114 زن در اواخر دهه 40 سالگي و اوايل دهه 50 سالگي‌شان صورت گرفت كه با وجود قرارگرفتن در سن يائسگي از هورمون درماني استفاده نكرده بودند. متخصصان در اين آزمايشات ميزان چين و چروكهاي پوست صورت و گردن و عمق اين چروكها را در شركت كنندگان بررسي كردند و متوجه شدند كه هرچه اين چروكها بيشتر و عميق‌تر باشد ميزان استحكام استخواني افراد كاهش پيدا مي‌كند.

 

جمعه 20/3/1390 - 3:32
آموزش و تحقيقات

پزشكان در يك مطالعه جديد دريافته‌اند اين امكان وجود دارد كه سلولهاي چربي قهوه‌اي براي كاهش وزن به افراد چاق كمك كنند.

دكتر آرون سايپس، استاديار دانشكده پزشكي هاروارد و مركز ديابت جوسلين در بوستون كه در اين مطالعات حضور داشته خاطرنشان كرد: ما اكنون حتي بيشتر از قبل اميدوار هستيم كه چربي قهوه‌اي بتواند براي درمان چاقي و ديابت مورد استفاده قرار بگيرد.

دكتر سايپس درمطالعات سال 2009 خود نشان داد كه افراد بالغ در منطقه جلوي گردن تا سينه داراي بافت چربي قهوه‌اي هستند. اما در اين آزمايش جديد وي متوجه شده است كه چربي‌هاي قهوه‌اي حتي در بافت‌هاي عميق‌تر چربي نيز وجود دارند و برخي از آنها در واقع با سلولهاي چربي سفيد تركيب مي‌شوند.

به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، دكتر سايپس تصريح كرد: اين يك شگفتي در سطح سلولي است و مي‌تواند در آينده بعنوان راهكاري موثر براي مقابله با چاقي بكار گرفته شود.

جمعه 20/3/1390 - 3:31
آموزش و تحقيقات

 

متخصصان انگليسي در يك بررسي جديد دريافته‌اند كه نوشيدن روزانه آب انار مي‌تواند با پايين آوردن فشار خون و كاهش ميزان هورمون استرس، تنش‌ها و استرس‌هاي كارمندان را در محل كار كمتر كند.

 متخصصان دانشگاه كوئين مارگات در ادينبورگ با انجام آزمايشاتي،‌ تاثير فيزيولوژيكي مصرف روزانه نيم ليتر آب انار را طي يك دوره دو هفته‌اي مورد ارزيابي قرار دادند.

آنها دريافتند تمام 60 نفري كه داوطلبانه در اين آزمايش شركت كرده بودند و در محيط‌هاي كاري مختلف مشغول به كار بودند، پس از نوشيدن اين آب ميوه اشتياق بيشتري پيدا كردند و كمتر دچار استرس و آشفتگي مي‌شدند.

به گزارش روزنامه تلگراف، مطالعات بسياري تاكنون نشان داده است كه آب انار مزاياي بسياري براي سلامتي دارد و انجام مطالعات بيشتر براي شناسايي خواص مفيد اين ميوه ضروري است.

 

جمعه 20/3/1390 - 3:29
آموزش و تحقيقات

پزشكان مي‌گويند دستاورد جديد آنها در واقع به درمان بهتر بيماري‌ها و جراحات مثل زخم‌هاي پا كمك مي‌كند.

دكتر لوئيس وان در ورف كه اين بانداژ هوشمند را طراحي كرده مي‌گويد: رنگ اين بانداژ بسته به حرارت و دماي زخم از قرمز به آبي تغيير مي‌كند. وقتي زخمي عفوني شود به طبع دماي آن افزايش يافته و گرمتر مي‌شود. اما اگر ذخيره خوني به آن برسد، خنك‌تر مي‌شود.

وي تصريح كرد: تغييرات زخم‌ها هميشه قابل مشاهده نيستند و اليافي كه در توليد اين بانداژ جديد بكار رفته‌اند با استفاده از بلورهاي مايع در برابر دماهاي مختلف واكنش نشان مي‌دهند و بنابراين با حساسيت بالا مي‌توانند تغييرات دما را در كمتر از نيم درجه سيلسيوس نشان دهند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، دكتر وان در ورف از متخصصان دانشگاه موناش در اين باره گفت كه آنها اميدوار هستند از اين الياف براي توليد پارچه‌ها و منسوجات پوشاننده زخم‌هاي بزرگتر استفاده كنند.

جمعه 20/3/1390 - 3:29
آموزش و تحقيقات

متخصصان ادعا كرده‌اند كه نوشيدن 5 فنجان قهوه در روز يا بيشتر ممكن است موجب حالت توهمي در فرد شود.

متخصصان دانشگاه استراليايي «لا تروب» در آزمايشات اخير خود دريافته‌اند كه كافئين موجود در قهوه مي‌تواند اين حالت توهم‌زايي را ايجاد كند. كافئين ماده‌اي است كه معمولا در توليد داروهاي سايكواكتيو (فعال كننده روان) مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

پروفسور سايمون كرو، متخصص اصلي در اين مطالعات خاطرنشان كرد: قهوه و ساير نوشيدني‌هاي كافئين دار مثل چاي، نوشابه‌هاي بدون گاز و نوشابه‌هاي انرژي زا داراي محرك هستند و وقتي به مقدار زياد مصرف شوند گرايش مغز را به توهم‌زايي افزايش مي‌دهند.

به گزارش روزنامه سيدني مورنينگ هرالد، اين متخصصان تاثيراسترس و كافئين را روي 92 داوطلب بررسي كردند. آنها متوجه شدند افزايش سطح كافئين در بدن توام با افزايش اتفاقات استرس‌زا به گونه‌اي با هم تعامل مي‌كنند كه موجب بروز افكار توهم زا در شركت كنندگان سالم مي‌شوند.

اين يافته نشان مي‌دهد در مصرف اين قبيل نوشيدني‌ها كه مي‌توانند مصارف دارويي داشته باشند بايد احتياط‌هاي لازم صورت گيرد.

جمعه 20/3/1390 - 3:29
اخبار

 

کتابي با عنوان «حکمت‌هاي نهج‌البلاغه» در قالب رباعي منتشر شد.

 

بهروز دبيري سطري گفت: اين کتاب اولين اثر من است که سرودن رباعي‌هاي آن و نگارش کتاب سه سال به طول انجاميد.

 

او با بيان اين‌که در اين کتاب، 480 حکمت اجتماعي، فرهنگي و سياسي نهج‌البلاغه در قالب رباعي آورده شده است، گفت: با اين هدف که جوانان با گرايش به زبان شعر بيش‌تر از حکمت‌هاي نهج‌البلاغه استفاده کنند، اين کتاب را نگاشته‌ام.

 

«حکمت‌هاي نهج‌البلاغه» در 344 صفحه و قطع وزيري با شمارگان 1000 نسخه توسط انتشارات طاقبستان به چاپ رسيده است.

 

دبيري سطري همچنين گفت، مجموعه‌ي شعري را نيز در دست نگارش دارد که اميدوار است به زودي به چاپ برسد.

 

جمعه 20/3/1390 - 3:28
اخبار

اين شاعر عنوان كرد: پرداختن به طبيعت و اشيا، فضاي كلي اين شعرهاي كوتاه را دربر مي‌گيرد. موضوع بخشي از شعرهاي اين مجموعه هم آييني و عاشورايي است و مي‌توان گفت در ادامه‌ي مجموعه‌ي شعر رباعي - نيمايي «سبز‌ها و قرمزها» است كه قبلا از من منتشر شده بود.

 

او مهم‌ترين ويژگي اين يكصد شعر كوتاه را موزون بودن آن‌ها دانست و گفت: شعر كوتاه اگر رنگ قافيه داشته باشد، بيش‌تر در ذهن مخاطب مي‌ماند و شنونده مي‌تواند با تمام وجود، آن را حس كند؛ براي همين هم سعي كرده‌ام اين شعرها را با وزن بسرايم.

 

رحماني در پايان اظهار كرد: هنوز براي اين مجموعه‌ي شعر كوتاه نامي انتخاب نكرده‌ام و در حال حاضر، مشغول سرودن و ويرايش اين شعرها‌ هستم.

 

پيش‌تر از محمدصادق رحماني، كتاب‌هايي چون «همه‌ي چيز‌ها آبي است»، «با همين واژه‌هاي معمولي»، «انار و بادگير»، «سبز‌ها و قرمزها» و «در اين شب آهسته» به چاپ رسيده است.

جمعه 20/3/1390 - 3:26
آموزش و تحقيقات

بطور كلي عصاره بسياري از ادويه‌ها اثرات بالاي مهار كنندگي بر كشت سلولهاي توموري نشان داده‌اند. زنجبيل نيز گياهي است طبي که مطالعات اخير بر روي اين گياه بيان کننده اين مطلب است كه داراي خواص آنتي توموري، ضد قارچ و حشره كشي است اما با اينحال تاثيرات آنتي توموري آن برروي رده سلول سرطان كبد شناخته نشده است، لذا مطالعه اي با هدف بررسي اثر آنتي توموري عصاره الكلي آن توسط نسرين محققي کارشناس ارشد ايمونولوژي پژوهشکده بوعلي دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام شد.

در اين مطالعه تجربي سلول هاي سرطاني و سلولهاي نرمال در محيط حاوي سرم جنين گاو و آنتي بيوتيك كشت شدند. سپس سلولها با رقت دو گانه از غلظت 5000 تا 78.125 ميكروگرم/ميلي ليتر به مدت 24، 48 و 72 ساعت كشت داده شدند و زيست پذيري سلولها به روش MTT تعيين شد.

يافته‌ها بيانگر اين مطلب است که تستMTT بعد از 48 ساعت در غلظت 2500 ميكروگرم/ميلي ليتر نشان داد 50 درصد سلولها نسبت به گروه كنترل زنده هستند ، ولي سلولهاي نرمال از نظر مورفولوژي سالم و زنده بودند. نتايج مرفولوژي نشان مي دهد كه سلولهاي نرمال تحت اثر عصاره هيچگونه تغييرات مرفولوژيكي مشخصي نسبت به سلولهاي كنترل (بدون عصاره) ندارد.

همچنين مقايسه يافته هاي مرفولوژيكي در سلولهاي سرطاني در روزهاي مختلف نتايج مهمي را نشان داد، سلولهاي تحت اثر عصاره در روزهاي مختلف تفاوتهاي بسيار بارز و وابسته به دوزي نشان دادند . بطوريكه بتدريج و با افزايش زمان در دوزهاي بالاتر تغيير شكل سلولي بسيار واضح تر بود . مهار رشد سلولها ، تحليل رفتگي و افزايش اندازه واكوئل ، كاهش سيتوپلاسم و پيگمانته شدن هسته قابل مشاهده بود.

نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که با توجه به اينكه عصاره الكلي زنجبيل خواص مهاركنندگي بالا در سلولهاي سرطاني داشته ولي با اين حال اثرات سمي در سلولهاي نرمال ندارد و مي توان از آن به عنوان يك ماده در درمان سرطان کبد استفاده كرد.

جمعه 20/3/1390 - 3:24
اخبار

رمان «در ميان نقش‌ها» اثر اين نويسنده‌ي مطرح انگليسي اخيرا به قلم الهه مرعشي ترجمه و از سوي انتشارات فرهنگ جاويد براي دريافت مجوز نشر ارائه شده است.

 

به گفته‌ي مترجم، رمان «در ميان نقش‌ها»ي وولف پيش‌تر به زبان فارسي ترجمه نشده است. اين رمان آخرين اثر اين نويسنده‌ي مطرح و تأثير‌گذار انگليسي است و پيش از اين‌كه خودكشي كند، آن را نوشته است. قصه‌ي رمان «در ميان نقش‌ها» به قبل از جنگ جهاني دوم برمي‌گردد و اتفاق‌هاي آن در روستايي در انگليس رخ مي‌دهد كه سرگذشت در هم تنيده‌ي چند خانواده را روايت مي‌كند.

 

آثار ويرجينيا وولف بارها از سوي مترجمان مختلف به زبان فارسي ترجمه شده است و پرويز داريوش، صالح حسيني، مهدي غبرايي، خجسته‌ كيهان، فرزانه طاهري و فرزانه قوجلو از جمله مترجمان آثار اين نويسنده به زبان فارسي هستند. همچنين «شناخت‌نامه‌ي ويرجينيا وولف» به كوشش علي‌ دهباشي منتشر شده است.

 

 

ويرجينيا وولف سال 1882 در لندن به‌دنيا آمد. پدر او، «لسلي استفن»، نويسنده، کوهنورد و منتقد برجسته‌ي آثار ادبي عصر ويکتوريا بود. «ويرجينيا» از کتابخانه‌ي غني پدر بهره‌ي بسياري برد و از جواني ديدگاه‌هاي ادبي خود را - که متمايل به شيوه‌هاي بديع نويسندگاني چون «جيمز جويس»، «هنري جيمز» و «مارسل پروست» بود- در مطبوعات به‌چاپ مي‌رساند.

او در سال 1912 با «لئونارد وولف»، کارمند پيشين اداره‌ي دولتي «سيلان» و دوست قديمي برادرش، ازدواج کرد و همراه با همسرش، انتشارات «هوکارث» را در سال 1917 برپا کردند؛ انتشاراتي که آثار نويسندگان جوان و گمنام آن هنگام از جمله «کاترين منسفيلد» و «تي. اس. اليوت» را منتشر مي‌کرد.

 

از جمله‌ آثار معروف اين نويسنده، کتاب «اتاقي از آن خود» است كه در کلاس‌هاي آيين نگارش پايه‌هاي مختلف تحصيلي دانشگاهي تدريس مي‌شود. علاوه بر اهميت شيوه‌ي نگارشي آن، اين کتاب ويژگي‌هاي نثر مدرنيستي را در مقاله‌نويسي وارد کرده و سبک جديدي ايجاد کرده است. گذشته از اين، «اتاقي از آن خود» را شکل‌دهنده‌ي جريان نظري فمينيستي و به‌طور خاص، نقد ادبي فمينيستي مي‌دانند.

 

«وولف» طي جنگ‌هاي جهاني اول و دوم، بسياري از دوستان خود را از دست داد که باعث افسردگي شديد او شد و در نهايت در تاريخ 28 مارس 1941، پس از اتمام آخرين رمان خود كه به‌نام «در ميان نقش‌ها» به فارسي ترجمه شده، خسته و رنجور از وقايع جنگ جهاني دوم و تحت تأثير روحيه‌ي حساس و شکننده‌ي خود، با جيب‌هاي پر از سنگ به رودخانه‌ي «اوز» در «رادمال» رفت و خود را غرق کرد.

 

«سفر به بيرون»، «شب و روز»، «اتاق جيکوب»، «خانم دالووي»، «به‌سوي فانوس دريايي»، «اورلاندو»، «امواج»، «فلاش» و «سال‌ها» از رمان‌هاي اين نويسنده و فعال حقوق زنان هستند.

جمعه 20/3/1390 - 3:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته