• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3391روز قبل
ورزش و تحرک


همیشه لباس هایی به تن داشته باشید که شما را خنک و سرحال نگه می دارد استفاده از لباس های ورزشی نخی بهترین راه حل برای شما خواهد بود همچنین به یاد داشته باشید بدترین لباس ها برای ورزش در تابستان لباس های شعمی و پلاستیکی است.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران،ورزش های زیادی برای تناسب اندام تا به حال پیشنهاد شده است اما همیشه پیاده روی به عنوان بهترین ورزش شناخته شده و بیشترین نتیجه را در بر دارد. با توجه به اینکه تابستان رسیده است و زمان برای پیاده روی فراهم است باید 5 نکته اساسی برای انجام این ورزش در تابستان و البته ماه رمضان را بلد باشید. 

** هیچگاه در تابستان به دنبال آن نباشید که حتما صبح زود ورزش کنید زیرا در این زمان دما بسیار بالاست و بیشتر تحت فشار قرار خواهید گرفت. در این فصل بهتر است شب ها به پیاده روی بپردازید همچنین در ماه رمضان می توانید پس از افطار حداقل 30 دقیقه در خیابان و یا پشت بام خانه پیاده روی کنید. 

** همیشه لباس هایی به تن داشته باشید که شما را خنک و سرحال نگه می دارد استفاده از لباس های ورزشی نخی بهترین راه حل برای شما خواهد بود همچنین به یاد داشته باشید بدترین لباس ها برای ورزش در تابستان لباس های شعمی و پلاستیکی است. 

** میزان اب ورودی به بدن را افزایش دهید تا هم لاغرتر شده و هم دچار مشکل کم آبی و در پی آن بیماری های مختلف نشوید. در ماه رمضان برای آنکه بتوانید این نکته را رعایت کنید استفاده از غذاهای آبکی و البته میزان خوردن آب بین افطار تا سحر را افزایش دهید. 

** مراقب پوست خود هنگام پباده روی باشید زیرا تححقیقات حاکی از آن است که افرادی که بر اثر پیاده روی دچار مشکلات پوستی می شوند خیلی زود از آن زده شده و دیگر به سراغ این نرمش نمی روند. برای محافظت از پوست به یاد داشته باشید که استفاده از خوراکی های ضد آفتاب و کرم های ضدسوختگی می تواند کمک به سزایی به شما کند. 

** به جای آنکه به دنبال قدم زدن ساده باشید کمی در هنگام پیاده روی جنب و جوش داشته باشید تا به راحتی وزن شما کاهش یابد. البته برای اینکار بهتراست در هنگام پیاده روی دست های خود را 90 درجه خم کرده و تکان دهید.
سه شنبه 17/4/1393 - 11:18
اقتصاد


همشهری‌آنلاین:
با وجود اینکه فروشندگان جوان در بسیاری از شرکتها پس از گذراندن دوره‌ها و کلاسهای آموزشی وارد بازار می‌شوند، اما از آنجا که به صورت مستقیم تجربه‌ی حضور در بازار را ندارند، در ماههای ابتدایی فعالیت خود دچار اشتباهاتی می‌شوند که این اشتباهات باعث می‌شوند آنها نتوانند به اهداف تعیین‌شده توسط مدیران فروش دست یابند.

چهار اشتباه که معمولاً در میان فروشندگان جوان زیاد به چشم می‌خورد، از این قرار هستند:

  • بیش از حد اطلاعات ارائه می‌کنند

فروشندگان جوان در تلاش برای تحت تأثیر قرار دادن مشتری، جزئیات و اطلاعات زیادی را درباره‌ی محصول یا خدمت خود در اختیار مشتری قرار می‌دهند. جف هافمن یکی از بنیانگذاران شرکت فناوری باشو و مشاور و مدرس اصول فروش در این باره می‌گوید: «فروشنده‌های جوان با خود می‌گویند که محصول من بیست کار مختلف انجام می‌دهد، من همه‌ی این بیست قابلیت را توضیح می‌دهم به این امید که مشتری یکی از آنها را دوست داشته باشد.» هیچ‌کس این همه زمان ندارد، پس سعی کنید به صورت گزیده کار کنید.

  • نمی‌توانند تفاوتهای بین مشتریان را درک کنند

آماتورها زمانی که می‌خواهند به مشتریان خود اطلاعات بدهند از جملاتی مانند" می‌توانم به شما کمک کنم" استفاده می‌کنند. آیا به نظر شما این جمله خیلی مغرورانه نیست؟ مشتری شما ممکن است مالک یک کسب‌وکار موفق و یا مدیر یک شرکت بزرگ باشد. آنها در صنعت خود کارشناس هستند. جف هافمن توصیه می‌کند که «هیچ‌گاه نگویید من می‌توانم به شما کمک کنم، در عوض بگویید چیزی که شما گفتید بسیار جالب است. بسیاری از مشتریان ما همین را می‌گویند. اجازه بدهید به شما بگویم که چگونه ما به آنها کمک کردیم.» این امر به ویژه در هنگام فروش به شرکتهای کوچک یا متوسط ضروری است. دیوید اسپکتور، مدیر حساب‌های کاربری در گوگل می‌گوید: «اینکه صاحبان کسب‌وکارهای کوچک بشنوند که دیگران نیز مشکلاتی مانند مشکلات آنها دارند حس خوبی به آنها می‌دهد و باعث می‌شود راحت‌تر از فروشنده خرید کنند.»

  • خود را در اطلاعات غلط غرق می‌کنند

برخی از فروشندگان تازه‌کار تمام وقت خود را صرف مطالعه در مورد محصول یا خدمت خود می‌کنند. دانستن جزئیات آنچه می‌فروشید بسیار مهم است، اما فراموش نکنید که تحقیقات اولیه‌ای در مورد مشتری بالقوه‌ی خود نیز داشته باشید. اینکه بتوانید اطلاعات بخصوصی از محصول خود ارائه دهید مؤثرترین راه برای جلب توجه مشتری است. فروشنده باید بتواند در مورد موضوعات مورد علاقه‌ی مشتری صحبت کند. تحقیقات نشان داده‌اند که اکثر افراد علاقه دارند که در مورد خودشان صحبت کنید پس بگذارید در مورد موضوع مورد علاقه‌ی آنها که خود آنها هستند، بحث شود.

  • هدف اصلی را فراموش می‌کنند

فروشندگان بی‌تجربه اغلب بدون داشتن یک هدف مشخص در ذهن وارد جلسات ملاقات می‌شوند. گاهی اوقات هدف امضای یک قرارداد و بسته شدن معامله است، اما اغلب اوغات این هدف فرصت صحبت با تیم فنی مشتری و یا برنامه‌ریزی برای یک جلسه‌ی مفصل‌تر است. قبل از جلسه، دقیقاً مشخص کنید چه می‌خواهید، در طول جلسه درخواست خود را مطرح کنید و جلسه را بدون آن ترک نکنید. فروشندگان متوسط با گفتن این جمله به مشتری احساس رضایت می‌کنند: «تشکر از اینکه وقت خود را در اختیار من گذاشتید. حتماً در تماس خواهیم بود.» اما این پایان خوبی برای یک جلسه‌ی فروش نیست زیرا بدانید که اگر چیزی نخواهید، چیزی دریافت نمی‌کنید.

منبع: ماهنامه بازاریاب بازارساز

سه شنبه 17/4/1393 - 11:17
مصاحبه و گفتگو


همشهری - داوود شیخ جبلی:
در اصفهان که به شهر فرهنگ و تمدن کهن معروف است، شهروندی در تاکسی شخصی‌اش ابتکار جالبی به خرج داده و به ترویج فرهنگ کتابخوانی به سهم خود کمک کرده است. «از مطالعه داخل تاکسی لذت ببرید»؛ این جمله‌ای است که با خط درشت روی داشبورد ماشین «محسن کامرانی»، راننده خلاق تاکسی‌کتاب یا به قول خودش «تاکسی فرهنگ» نوشته شده است.

 این راننده اصفهانی، سعی كرده است تا تنگناهای ناشی ازكوچكی تاكسی و بی‌حوصلگی مردم را با خواندن كتاب مرتفع سازد. البته این جملات دلیل اصلی وی برای این كار نبوده‌است. كامرانی می‌گوید: «قبل از اینكه راننده تاكسی شوم تكنیسین صنایع غذایی بودم امابه‌علت بدهی‌های زیادی كه بعد از خرید خانه داشتم مجبور شدم با تاكسی كار كنم. این تاكسی را مدت‌ها قبل از خرید خانه داشتم اما بعد مجبور شدم بیشتر از آن استفاده كنم. روزهای اولی كه به‌عنوان راننده تاكسی مشغول به‌كار شده بودم خیلی سخت می‌توانستم با مسافران ارتباط بگیرم و فكر می‌كردم سخت‌تر از این شغل در دنیا وجود ندارد اما كم‌كم به این كار عادت كردم. كامرانی روزانه 12تا 14ساعت با تاكسی كار می‌كرده تا بتواند بدهی‌ها و مخارج زندگی‌اش را تأمین كند.

فرار از روزمرگی

روزمرگی موضوعی است كه كامرانی معتقد است در انتظار تمام افرادی است كه نمی‌توانند در زندگی خود تغییراتی انجام دهند. می‌گوید:‌ «تاكسی‌های زیادی در حال كار و جابه‌جایی مسافر هستند اما آنها تنها كار روزانه خود را انجام می‌دهند و پس از مدتی نیز این كار برای آنها كسالت بار می‌شود و تنها به این دلیل به‌كار خود ادامه می‌دهند كه بتوانند منابع مالی خود را تأمین كنند. البته من هم در ابتدا برای تأمین مایحتاج زندگی‌ام كار روی تاكسی را آغاز كردم. روزهای اول دوست داشتم كاری داشته باشم كه مستقل باشد و به‌اصطلاح آقای خودم و نوكر خودم باشم اما بعد از مدتی كه فشار كار زیاد شد تصمیم گرفتم تا با نوآوری در كارم این روزمرگی را از خودم دور كنم».

داخل تاكسی كامرانی مملو از كتاب است؛ از غزلیات حافظ گرفته تا كتاب‌هایی كه خاطرات كودكی و نوجوانی را زنده می‌كند. در تاكسی فرهنگ می‌توان برای هر رده سنی كتابی پیدا كرد.

كامرانی می‌‌گوید:‌«فضای ماشین جوابگوی قرار دادن جلدهای كتاب بیشتری نبود به همین دلیل مجبور شدم از تعداد محدودی كتاب استفاده كنم. ابتدا سعی كردم برای ایجاد تنوع در تاكسی جملاتی از بزرگان و ائمه را در ماشین نصب كنم و این جملات را روی كاغذ با فونت و رنگ‌های بسیار زیبا می‌نوشتم؛ تا مدتی به همین صورت پیش رفتم. هرچند وقت یك‌بار هم مطالب را به روز می‌كردم و سعی داشتم تا جملاتی كه پیش روی مسافران است خیلی تكراری نباشد».

وی می‌گوید: «شاید به‌نظرتان این كار سطحی و ساده به چشم آید ولی به اعتقاد من و حتی بیشتر مسافران روح تازه و زیبایی به كالبد ماشین می‌بخشد چرا كه باعث سرزنده شدن و حتی آموختن بسیاری از جملات كاربردی و زیبا می‌شود كه شاید تا‌كنون حتی به گوشتان هم نخورده باشد».

راننده تاكسی خوش‌ذوق اصفهانی می‌گوید:‌ «روزی خانمی به همراه فرزند كوچكش در ماشین من مسافر بود. وی بعد از دیدن جملاتی كه در تاكسی نصب شده بود، گفت: من چند وقتی بود از زندگی خود به‌طور كامل ناامید شده بودم و شوقی برای زندگی نداشتم. شما با این جملاتی كه در تاكسی خود نصب كرده‌اید به من امید تازه‌ای برای زندگی دادید و من مدیون شما هستم».سخنرانی‌های بزرگان به جای ترانه‌های سطح پایین خوشحالی‌ای‌كه از وصف آن لحظه از صدای كامرانی، راننده خلاق تاكسی شنیده می‌شود نشان از شوق و علاقه وی در ترویج فرهنگ زیبای كتابخوانی دارد.

این راننده تاكسی كه نمی‌توانست خود را قانع به چسباندن تنها چند جمله قصار در تاكسی كند اقدام به پخش صوتی جملات قصار و حتی سخنرانی‌های معروف و شنیدنی از بزرگان ایران ازجمله استاد الهی قمشه‌ای از طریق ضبط ماشینش كرد تا بتواند راه ارتباط را بیشتر از پیش با مسافران خود باز كند؛ «همیشه به این مسئله اعتقاد داشتم كه نباید برای پیشبرد اهداف خود به یك عمل ابتدایی بسنده كرد و می‌توان با ارائه شیوه‌های جدید در رشد و شكوفایی یك عمل مؤثر واقع شد. در ادامه كار خود و ابتكار در خلاقیت تاكسی كتاب در مرحله دوم اقدام به گزیده كردن جملات قصار و زیبا از زبان بزرگان كردم تا با پخش كردن آن، دقایقی مفید را برای مسافران ایجاد كنم. در برخی از موارد تعدادی از مسافران علاقه‌ای به سخنان نشان نمی‌دادند و وقتی با خبر می‌شدند كه راوی آنها یكی از سرشناسان عرصه فرهنگ است مشتاقانه گوش می‌دادند. این كار رابهتر از این می‌دانستم كه ترانه‌های سطح پایین را برای مسافران پخش كنم».

رضایت مسافران و حتی دعای خیر آنها یكی از عوامل اصلی برای ادامه كار كامرانی است: «یكی از عواملی كه من را تشویق و ترغیب به ادامه كار می‌كند رضایت مسافران است. از ابتدا یقین داشتم این رضایتمندی رزق و روزی من را زیاد می‌كند و همینطور هم بود».

كرایه تاكسی مصوب ندارم

«همسفران! شما در تاكسی فرهنگ مجاز هستید هر مبلغی كه به‌نظرتان منطقی و منصفانه است، به‌عنوان كرایه پرداخت كنید». این متن جمله‌ای است كه روی كاغذی جلوی ماشین نصب شده است و این اختیار را به مسافران داده تا منصفانه‌ترین مبلغی كه عرف است را پرداخت كنند. كامرانی باور دارد كه این عمل بركت پول را در زندگیش زیاد می‌كند و هیچ‌گاه از این عمل خود پشیمان نشده، حتی گاهی اوقات به‌خاطر این كار از مسافران هدیه‌ای هم دریافت كرده است.

در تكمیل این عمل فرهنگی در تاكسی‌كامرانی بالاخره پای كتابخانه‌ای كوچك به تاكسی وی باز شد تا مسافران در لحظاتی كه در این تاكسی مسافر هستند از خواندن كتاب‌ها لذت ببرند. وی ادامه می‌دهد: «بعد از گذراندن روزهای مستمر از این كار به این نتیجه رسیدم كه باید نظمی در تاكسی خود برای استقرار كتاب‌ها حاكم كنم و این نظم تنها می‌تواند با قرار دادن كتابخانه‌ای كوچك در تاكسی نمایان شود». كتابخانه‌ای كوچك روبه‌روی مسافر صندلی جلو یعنی درست روی داشبورد ماشین تعبیه شده است؛ كتاب‌های علمی، روانشناسی، جملات پندآموز و قصار و حتی كتاب‌های نوستالوژیك زیبا كه تنوع خاصی به كتابخانه داده است.

این راننده تاكسی هدیه كتاب یا فروش كتاب را در این تاكسی یكی دیگر از كارهای خود بیان می‌كند و اضافه می‌كند: «در اكثر موارد مسافران به‌دلیل كسری وقت نمی‌توانند از مطالب كتاب‌های داخل تاكسی بهره ببرند. بعضی از مسافران كه محتوای كتاب را دوست دارند از من درخواست دارند تا كتاب را به آنها بفروشم و من هم این كار را می‌كنم و با پول به‌دست آمده از فروش این كتاب اقدام به خریداری كتابی دیگر برای كتابخانه ماشین می‌كنم». «تاكسی فرهنگ» نامی است كه محسن كامرانی 30ساله برای تاكسی خود انتخاب كرده و برای اینكه به‌كار وجهه رسمی دهد، اقدام به ثبت شركتی با نام «پدیدآورندگان رؤیای رنگارنگ» با آدرس اینترنتی مشخص كرده است.

«ثبت این اقدام فرهنگی و ایجاد لوگو و نام شركت از كارهایی بود كه دوستان و برخی از مسافران من برای رسمیت بخشیدن به‌كار پیشنهاد می‌كردند و باور داشتند برای اینكه این اقدام فرهنگی زیبا جا بیفتد باید آن را به‌صورت رسمی معرفی كنم».

كامرانی می‌گوید:‌ «قصد دارم با این كار به ترویج فرهنگ كتابخوانی كمك كنم اما از زیباترین خاطراتم می‌توانم به حضور شهردار اصفهان در تاكسی خود اشاره كنم كه به‌صورت اتفاقی و بدون برنامه‌ریزی قبلی اتفاق افتاد. یك روز شهردار اصفهان را دیدم و از وی خواستم كه در تاكسی من بنشیند. وی از این كار من بسیار تجلیل كرد و گفت كه من می‌توانم با این كار ارزشمند به ترویج علم و فرهنگ كتابخوانی كمك بسزایی كنم ». تشویق‌های همسر كامرانی وی را در ادامه این راه مصمم‌تر كرده است: «شاید به جرأت بتوانم بگویم كه همسرم از مشوقان اصلی من است كه من را همیشه برای ادامه كار و به سرانجام رساندن آن تشویق و ترغیب كرده است زیرا ایستادگی وی در مقابل مشكلات باعث شد تا من هم در ادامه راهم موفق شوم».

سه شنبه 17/4/1393 - 11:15
خانواده


همشهری - سمانه رحیمی:
«دقایقی صرفا برای یک گفت‌وگوی دونفره» همان چیزی است که معمولا زمانی برایش درنظر نمی‌گیریم.

بحث‌ها، بین كارهای خانه و بالا و پایین‌كردن شبكه‌های تلویزیون شروع شده و درنهایت ناتمام می‌مانند. به‌نظر می‌رسد كه زن و شوهرها در زندگی شهری فرصت، مهارت یا توان گفت‌وگوی كافی برای ساماندهی شرایط را ندارند. ماشین، موبایل، تلویزیون، شبكه‌های مختلف مجازی، روزنامه‌ها و مشغله‌های كاری شرایطی را ایجاد كرده‌اند كه ارتباطات كلامی به حداقل رسیده‌اند. حجت‌الاسلام علی سرلك در مورد همه نكاتی كه برای شروع یك گفت‌وگوی مؤثر و مسئله‌محور لازم است رعایت كنیم برایمان صحبت كرده است.

نكته اول: فضای گفت‌وگو را درست بچین!

اول از همه این را بدانید: گفت‌وگویی موفق است كه با زمینه تفاهم و علاقه‌مندی شكل می‌گیرد. در قرآن هم آمده است كه خوب حرف بزنید و سخنان‌تان را با سلام شروع كنید؛ یعنی گارد مثبت داشته باشید و از حرف‌های بد پرهیز كنید. فضای گفت‌وگو باید فضای تفاهم باشد: «لا یحب‌الله الجهر بالسوء من القول»/ آیه 148سوره نساء، در مورد اینكه فضای گفت‌وگو نباید فضای زشتی و بد زبانی باشد. «و قولوا للناس حسنا»/ سوره بقره آیه 83، در مورد نیكو سخن گفتن. «و قولوا لهم قولا معروفا»/ آیه 8 سوره نساء در مورد روان حرف زدن. «اذا قلتم فاعدلوا»/ آیه 152سوره انعام، در مورد منصفانه حرف زدن؛ همه اینها می‌خواهند بگویند فضای گفت‌وگوی ما باید فضای مثبتی باشد. نباید در یك فضای منفی، مچ‌گیرانه و توبیخ‌گرانه صحبت كنیم. بعد از دیدن یك سریال خوب، بعد از یك سفر خوب، یك مهمانی دلنشین و بعد از مرور یك خاطره زیبا، بهترین اوقاتی هستند كه می‌توانیم در مورد مسئله‌ای كه نگرانمان كرده حرف بزنیم.

نكته دوم: بحث را تك شاخه نگه دارید!

در مورد یك مسئله حرف بزنید نه فهرستی از مسائل! به‌خودتان و طرف مقابل‌تان زمان بدهید كه به همان یك موضوع بپردازید. نیازی نیست همه مشكلات را در یك جلسه حل كنید. الان مذاكرات مهم دنیا مثل مذاكرات ایران در ژنو هم مرحله به مرحله و طبقه‌بندی‌شده پیش می‌رود و در هر جلسه در مورد یك مسئله حرف می‌زنند. وقت كم است؟ در همان فرصت كوتاه می‌خواهید هرچه در دل دارید بیرون بریزید؟ خب، اشتباه است! نباید همان فرصت كم‌تان را بسوزانید. باید به تأثیر گفت‌وگو فكر كنید. قبول دارم كه فرصت كم است اما این فرصت كم را می‌توانید با كیفیتی كه به گفت‌وگو می‌دهید جبران كنید. اصلا با هم قرار بگذارید. هر دو هفته یك بار، مثلا ساعت خاصی از روز پنجشنبه‌تان را برای گفت‌وگو خالی كنید. میوه و چایی آماده كنید، تلویزیون را خاموش كنید و حرف دل‌تان را بزنید. در كشاورزی هم وقتی آب كم است، از روش قطره‌ای استفاده می‌كنند. می‌بینید كه همان آب اندك می‌تواند درختان تناور به‌وجود بیاورد. چرا؟ چون آن را هدایت كرده‌اند.

نكته سوم: خوب شنیدن

برای شنیدن، اشتیاق نشان بدهید؛ توجه كنید، واكنش نشان بدهید، یك جاهایی تعجب كنید، یك جاهایی سكوت، جای دیگر تأیید و حتی گاهی در چهره‌تان انكار را نشان بدهید. مهم این است كه دارید توجه می‌كنید. واكنش كلامی‌نشان‌دادن جزو مهارت‌های انسان‌های موفق است. قرار نیست حرف‌های طرف مقابل‌تان را 100درصد تأیید كنید. مجموعه واكنش‌های شما به همسرتان نشان می‌دهد كه برای شنیدن آماده هستید و به این كار علاقه دارید. همین‌جاست كه می‌توانید حرف‌ها و نقطه نظرات‌تان را درست بیان كنید.

نكته چهارم: وقت‌شناس باشید‌

زمان مناسبی را برای گفت‌وگو انتخاب كنید. شروع گفت‌وگو در زمان عصبانیت و در لحظات ناراحتی نمی‌تواند شما را به موفقیت برساند. وقتی خانم یا آقا در زمینه‌ای- به‌حق یا ناحق- ناراحت هستند اصلا موقعیت مناسبی برای صحبت در مورد آن موضوع خاص نیست. چنین گفت‌وگوهایی به كدورت‌های بیشتر، نگرانی‌های فراوان‌تر و سوء‌تفاهمات دامن می‌زند. در شرایطی كه طرف مقابل‌مان به هر دلیلی حوصله ندارد، ناراحت است یا اعلام می‌كند كه من الان آمادگی حرف‌زدن ندارم، اصرار نكنید. فكر نكنید كه این آخرین فرصت است و درواقع موقعیت‌هایتان را تباه نكنید. انتخاب زمان گفت‌وگو، هوشمندی می‌خواهد.

نكته پنجم: جنبه داشته باشید!

ظرفیت اینكه گفت‌وگوی همسرانه‌تان به نتیجه نرسد را داشته باشید. همه 4مورد قبل را رعایت كرده‌اید اما گفت‌وگو به نتیجه نرسیده، مشكلی نیست! همه گفت‌وگوها قرار نیست به نتیجه برسند. جاهایی حتی خوب است كه گفت‌وگو به نتیجه نمی‌رسد. گاهی در گفت‌وگوهایی كه به سرعت به نتیجه می‌رسند، ابعادی از موضوع مورد بررسی قرار نمی‌گیرد. همین كه حرف‌هایتان را زده‌اید نكته مهمی است؛ نه از نظر اینكه حجت تمام شد و من حرف‌هایم را زدم؛ از این نظر كه «خدا را شكر كه توانستم در مورد این مسئله حرف بزنم». همین كه بتوانید از گفت‌وگو كردن لذت ببرید، موفق بوده‌اید. بگذارید یك مثال بزنم؛ در یك گفت‌وگو همسرتان را قانع می‌كنید كه فلان سفر را بروید یا فلان وسیله را بخرید اما در آن روزها، قدرت مالی‌اش را ندارید. معنی‌اش این نیست كه این گفت‌وگو بی‌نتیجه بوده، معنی‌اش این است كه تصمیمی گرفته‌اید اما فعلا شرایط اجرایش را ندارید. هیچ اشكالی ندارد. مهم این است كه شما با هم حرف می‌زنید. گاهی كه گفت‌وگویتان به نتیجه نمی‌رسد و احتمال ناراحتی و اختلاف بین شما و همسرتان وجود دارد، لازم است موضوع را با فرد دیگری كه هر دو امانتداری و رازداری‌اش را قبولش دارید در میان بگذارید. قرآن هم از چنین روشی تحت عنوان «حَكم در اختلافات» یاد می‌كند. گاهی با این روش می‌توان گفت‌وگو را از بن بست خارج كرد.

3 آفت گفت‌وگو

1- در لفافه حرف‌زدن و حرف‌ها را پیچاندن؛ گاهی زن و شوهر منظورشان را با سكوت و طرح یك مسئله انحرافی بیان می‌كنند و انتظار دارند كه طرف مقابل هم منظورشان را بفهمد. لفافه‌گویی گاهی ابهام را بیشتر می‌كند و طرف مقابل منظور شما را نمی‌فهمد. مثلا می‌خواهید شوهرتان لباسی برایتان بخرد، جلوی ویترین مغازه می‌ایستید و از لباس تعریف می‌كنید. درواقع تلویحا می‌خواهید به شوهرتان بگویید این لباس را بخرد اما مرد نگاه زیبایی‌شناسی زن را مورد توجه قرار می‌دهد بدون اینكه واقعا منظور او را فهمیده باشد. در پایان شما ناراحت می‌شوید و شاید بگویید او من را درك نمی‌كند. درصورتی كه ما نباید انتظار داشته باشیم همیشه، همه از همان منظری كه ما به یك موضوع نگاه می‌كنیم، به آن نگاه كنند.
2- یادكردن از تلخی‌ها؛ اشتباهات گذشته و خاطرات و تلخی‌ها را یاد نكنیم؛تو آنجا كوتاه نیامدی، آنجا دعوا كردی و... .
3- طولانی كردن گفت‌وگو؛ مسائل بدیهی را تكرار نكرده و گفت‌وگو را ملال‌آور نكنید.

اهمیت گفت‌وگو در اسلام

«علمه‌البیان»؛ تعلیم بیان همان منت خداوند متعال بر انسان است. گاهی این بیان از راه كلام است، گاهی از طریق نگاه و گاهی حتی سكوت. مهم این است كه انسان آنچه در درون دارد را انتقال بدهد. ما با منظورمان می‌توانیم با طرفمان دادوستد كرده و مراد خود را به او بیان كنیم. همه اینها جزو نعمت‌های الهی هستند كه در زیرمجموعه «علمه البیان» می‌گنجند. ما در روضه‌هایمان هم مواردی داریم كه تأكید اسلام بر روش‌های گفت‌وگو را نشان می‌دهد. مثلا می‌گوییم امام حسین(ع) در لحظه آخر كه می‌خواستند به میدان بروند، اسب‌شان حركت نمی‌كرد. دیدند دخترشان ایستاده‌اند و می‌خواهند با ایشان صحبت كنند. در چنین شرایطی ایشان از فراز اسب صحبت نكردند، پایین آمدند و ارتباط بدنی و لمسی برقرار كردند. دست دخترشان را گرفتند، ایشان را بر دامن‌شان نشاندند و حرف‌هایی زدند. دخترشان غرق در گریه بودند اما در همان شرایط هم از تكنیك‌های گفت‌وگو استفاده كردند. در مورد حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) هم روایت داریم در شرایطی كه حضرت زهرا (س) به‌دلیل دفاع از حضرت علی(ع) بیمار شده بودند و جو عمومی در مورد حضرت علی (ع) سنگین بود و حتی برخی جواب سلام ایشان را هم نمی‌د‌ادند، این دو گاهی با هم می‌نشستند و از غم‌ها و دردهایشان با هم صحبت می‌كردند.

شاید برای شما هم اتفاق بیفتد

حجت‌الاسلام سرلك مراجعین فراوانی دارند كه از عهده حل مسائل زندگی‌شان برنمی‌آیند. دلیلش چیست؟ تفاهم‌نداشتن؟ دخالت خانواده‌ها؟ پرخاشگر بودن؟ نه! دلیلش ساده‌تر از اینهاست؛ «عدم‌توانایی در ایجاد یك گفت‌وگوی مؤثر». تقریبا دلیل اصلی همه مشكلات همین است؛ چون نمی‌توانند حرف بزنند به مشكل برمی‌خورند. این افراد معمولا در حرف و كلام هم می‌آیند، به هم مهلت حرف‌زدن نمی‌دهند، درزمان گفت‌وگو به حرف‌های طرف مقابل گوش نمی‌دهند و تنها درصدد آماده‌كردن جواب هستند؛ یعنی اولویت ذهن‌شان را به جای شنیدن، برای جواب دادن می‌گذارند. چنین مشكلی معمولا معضلات موجود در زندگی را به زخم‌هایی كه هیچ پانسمانی مداوایشان نمی‌كند و سوزش‌شان تمامی ندارد تبدیل می‌كنند. گاهی این مشكلات بسیار كوچك هستند اما چون فضای مؤثر برای حل‌شان وجود ندارد، به سمت گستردگی می‌روند و شرایط را تا حد ناسازگاری و احساس عدم‌تفاهم جلو می‌برند. بحث و گفت‌وگو در خانواده جزو مهارت‌هایی است كه می‌تواند یك زندگی را تا مرز موفقیت و احساس شادكامی جلو برده و در مقابل، خلأ آن می‌تواند طرفین را به دعوا، كشمكش و جدایی بكشاند.

ببینید و بخوانید

حجت‌الاسلام سرلك پیشنهادهای زیادی برای خواندن و دیدن دارند. موارد زیر،فیلم‌ها و كتاب‌هایی هستند كه ایشان دیدن و خواندن‌شان را برای یادگیری بیشتر در بحث‌های مربوط به خانواده توصیه می‌كنند.
دیدنی‌ها
سریال پایتخت: در این سریال یك تعامل سازنده بین زن و شوهر وجود دارد. این تعامل را خیلی دوست دارم. همیشه در اوج مشكلاتی كه با هم دارند، باز هم پرخاش نكرده و گفت‌وگو می‌كنند.
سریال دكتر قریب: رابطه‌ای كه دكتر قریب با همسرش دارد یك رابطه خیلی خوب و توأم با احترام و گفت‌وگو است.
فیلم سینمایی دهلیز: فیلمی است كه به خانواده قداست می‌دهد. رابطه عاشقانه یك زوج كه به‌رغم چالش بزرگی كه در زندگی دارند، از انسجام خارج نمی‌شود.
خواندنی‌ها
كتاب مطلع عشق/ توصیه‌های مقام‌معظم رهبری/ دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای
در این كتاب فوق‌العاده دقیق، توصیه‌های مقام معظم رهبری به خانواده‌های نوپا برای داشتن یك خانواده خوب جمع‌آوری شده است.
كتاب روابط متكامل زن و مرد/ علی صفایی حائری/ انتشارات لیله‌القدر
این كتاب یك نقشه دقیق از روابط زن و مرد ارائه می‌دهد. كتاب كم حجم اما تامل‌برانگیزی است.
كتاب سر دلبران/ دكتر امیرحسین بانكی‌پور‌فرد/ انتشارات حدیث راه عشق
عوامل آرامش‌بخش و نشاط‌آفرین در خانواده را بیان می‌كند.
كتاب نقش رسانه‌های تصویری در زوال دوران كودكی/ نیل پست من/ ترجمه صادق طباطبایی/ انتشارات اطلاعات
این كتاب در مورد فضای خانواده در دنیای امروز است. كتاب تكان‌دهنده و به درد بخوری است.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:13
اخبار

همشهری - مهسا بخشی پور:

از زمانی که معضلی به نام مزاحمت‌ پیامک‌های تبلیغاتی میان کاربران موبایل رواج یافت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اطلاعیه‌ای، یک‌ماه برای مشترکان‌ زمان گذاشت تا درصورت عدم‌تمایل به دریافت این پیامک‌ها، لغو دریافت پیامک تبلیغاتی خود را اطلاع‌دهند اما با وجود این تنها ۱۰درصد مشترکان موبایل اعلام کردند که به دریافت این پیامک‌ها تمایلی ندارند و مابقی مشترکان در این‌باره اقدام نکردند.


فقط 14هزار مورد شكایت از پیامك‌های ناخواسته

براساس آمارهایی كه از سوی مركز توسعه فناوری اطلاعات وزارت ارشاد منتشر شده مشتركان موبایل در بازه زمانی شش‌ماهه دوم سال 92بالغ بر 14هزار مورد شكایت از پیامك‌های انبوه و تبلیغاتی به این مركز ارائه كرده‌اند.

اگرچه به‌نظر می‌رسد موارد نارضایتی از دریافت پیامك‌های تبلیغاتی بسیار بیشتر از این تعداد است اما از آنجا كه بسیاری از ما خود را درگیر مسائل مربوط به شكایت نمی‌كنیم نارضایتی خود را از این بابت‌ كمتر اعلام كرده‌ایم. از طرفی برخی از ما فكر می‌كنیم اگر سرویس پیامك تبلیغاتی خود را لغو كنیم سایر پیامك‌های اطلاعاتی مفید نیز به دستمان نمی‌رسد و حاضریم آزار این پیامك‌ها را تحمل كنیم.

چه پیامك‌هایی آزاردهنده‌اند

بدون شك پیامك‌های تبلیغاتی اگر در ساعات پایانی شبانه روز به دستمان برسند‌یا حاوی مطالبی غیرواقعی و با محتوای جعلی باشند، اوقات ما را بیشتر تلخ می‌كنند. برخی از این پیامك‌ها نیز با ارائه اطلاعات نادرست ما را ترغیب می‌كنند كه در مسابقات پیامكی شركت كنیم كه اینگونه پیامك‌ها می‌توانند سرقت اطلاعات مالی و شخصی ما را نیز به همراه د‌شته باشند.

هم‌اكنون بیشترین شكایتی كه از پیامك‌های تبلیغاتی به مركز فناوری اطلاعات وزارت ارشاد رسیده مربوط به پیامك‌های جعلی مسابقه‌ای و تبلیغات محصولات بهداشتی بوده است. این پیامك‌ها به‌صورت دروغی به فرد می‌گوید كه شما برنده مسابقه شده‌اید و فرد را به فرستادن پول، شارژ تلفن همراه و حتی شماره حساب بانكی ترغیب می‌كند اما در نهایت فرد متوجه می‌شود كه نه مسابقه‌ای در جریان بوده و نه در مسابقه برنده شده است. در مورد دریافت پیامك‌های تبلیغاتی محصولات بهداشتی نیز باید گفت كه اغلب این محصولات بدون تأییدیه وزارت بهداشت هستند.

در همین حال ترویج عقاید و ادیان دروغین و پیامك‌های نادرست بانكی و پیامك‌های طالع بینی، تشویق به خروج سرمایه‌ها و پیامك‌های تبلیغاتی در زمینه وام‌ نیز در ردیف شكایت مشتركان موبایل از پیامك‌های انبوه قرار دارند.

20میلیون پیامكی كه تبلیغ می‌كنند

یكی از مسئولان شركت مخابرات می‌گوید كه روزانه 20میلیون پیامك تبلیغاتی برای مشتركان موبایل ارسال می‌شود و البته این تعداد با توجه به شمار مشتركان موبایل چیز زیادی محسوب نمی‌شود. مشتركان پرمصرف كه عمدتا شهروندان فعال جامعه محسوب می‌شوند روزانه حدود 3تا 4پیامك تبلیغاتی دریافت می‌كنند و مشتركان كم مصرف هیچ پیامكی دریافت نمی‌كنند.

داوود زارعیان می‌گوید: پیامك‌های تبلیغاتی پس از ساعت 12شب ارسال نمی‌شود و امكان دریافت آنها در ساعات نیمه شب بعید به‌نظر می‌رسد؛ مگرآنكه موبایل مشترك مقصد خاموش بوده‌یا خارج از محدوده سرویس دهی باشد كه پیامك در سیستم ذخیره شده و بعد از این زمان به مشترك می‌رسد.

راه‌حل‌های خلاصی از مزاحمت‌های پیامكی

1- چنانچه شما مشترك اپراتور همراه اول باشید می‌توانید با ارسال عدد یك به شماره پیامك 8999 از شر این تبلیغات برای همیشه رها شوید. همچنین شما با ارسال عدد 2به همان شماره پیامك 8999می‌توانید درصورت تمایل، دریافت پیامك تبلیغاتی را فعال كنید. در این رابطه می‌توان از شماره‌گیری كد دستوری * 8999# هم بهره گرفت. ‌ضمنا برای ثبت درخواست عدم‌دریافت پیامك‌های تبلیغاتی، مشتركان همراه اول می‌توانند با شماره تلفن 9990نیز تماس گرفته و پس از برقراری ارتباط با اپراتور، درخواست خود را دراین باره ارائه دهند.

2- اگر شما مشترك ایرانسلی هستید برای ثبت درخواست عدم‌دریافت پیامك‌های تبلیغاتی می‌توانید عدد 2را به شماره 5005 ارسال كنید و یا می‌توانید از طریق خط ایرانسل خود با شماره 700تماس گرفته، درخواست خود را برای لغو این سرویس اعلام كنید.

3- مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، سامانه 10001314را برای مشتركان موبایل درنظر گرفته تا درصورتی كه از دریافت پیامك‌ها شكایت دارند‌ یا اینكه خواستار لغو این سرویس هستند به این سامانه پیامك بزنند. در این روش درصورتی كه از دریافت یك پیامك خاص نیز شاكی هستید می‌توانید متن پیامك و شماره ارسال‌كننده پیامك را به شماره سامانه شكایات مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ارسال كنید.

4- سازمان تنظیم مقررات ارتباطات وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سامانه رسیدگی به شكایت مربوط به پیامك‌های ناخواسته تبلیغاتی خود را به‌صورت اینترنتی راه‌اندازی كرده و مشتركان می‌توانند درخواست خود را در این‌باره از طریق نشانی اینترنتی WWW. CRA. IR دنبال كنند.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:12
عکاسی

همشهری - عکاسی با دوربین تلفن همراه با همه سهل و آسان بودنش، یک کار فنی و حرفه‌ای است.

شما با رعایت یک‌سری دستورهاکه فرشاد عباسی، کارشناس مهمان ما در اختیارتان گذاشته می‌توانید از امکانات دوربین گوشی تلفن همراه‌تان بیشتر و بهتر استفاده کنید و در ‌‌نهایت عکس‌های ماندگارتری از لحظه‌های زندگیتان بگیرید؛ دستوراتی که کاملا کاربردی هستند و به‌آسانی کیفیت عکس‌های دوربین گوشی تلفن همراه شما را بهتر می‌کنند.

چه جوری عکس روشن‌تر بگیریم؟

این مشکل متداول خیلی از آنهایی است که با گوشی‌شان عکس می‌گیرند و در ‌‌نهایت با سیاه‌شدن چهره‌ها یا عکس مواجه می‌شوند. کارشناس مهمان ما 2 راهکار را برای روشن‌ترشدن عکس‌هایتان پیشنهاد می‌کند؛ اول اینکه سعی کنید در پس زمینه عکس، منبع نور قرار نگیرد؛ مثلا پشت سوژه‌تان یک پنجره نورانی یا لامپ روشن نباشد بلکه رو به نور باشد تا عکس بهتری بگیرید. به عبارتی، بهتر است منبع نور پشت سر عکاس باشد. عکاسان حرفه‌ای به این کار «نورخوانی محیط» هم می‌گویند. نکته دوم اینکه در گوشی‌های جدید این امکان فراهم شده که شما تنها با لمس نوک انگشت با صفحه گوشی و روی یک نقطه خاص از تصویری که می‌خواهید عکس بگیرید، میزان نور‌‌ همان بخش را تنظیم کنید. این کار باعث می‌شود که عکستان روشن‌تر و پرنور‌تر شود.

مگاپیکسل چقدر مهم است؟

خیلی‌ها تصور می‌کنند برای گرفتن عکس‌های باکیفیت و فوق‌العاده حتما باید یک گوشی گران‌قیمت بخرند که بالا‌ترین مگاپیکسل بازار را داشته باشد اما این فرضیه چندان درست نیست. حتی با گوشی‌های موبایل معمولی که دوربینش حداقل ۵مگاپیکسل کیفیت داشته باشد می‌توان عکس‌های به یادماندنی و قابل چاپ گرفت. اگر می‌خواهید عکس‌ها را روی کامپیوترتان نگاه کنید مگاپیکسل‌های پایین‌تر هم به خوبی جواب می‌دهند.هر چه مگاپیکسل دوربین بالا‌تر برود کیفیت عکس هم طبیعتا بالا‌تر می‌رود. اگر می‌خواهید بدانید که مثلا دوربین گوشی‌تان واقعا ۸ مگاپیکسل است می‌توانید یکی از فریم‌های نمونه را با نرم‌افزار فتوشاپ در کامپیوتر امتحان کنید.

عکس عمودی با موبایل یا افقی؟

حالت گرفتن گوشی برای عکاسی هم می‌تواند در نتیجه کار شما تعیین‌کننده باشد. اگر می‌خواهید از یک منظره، تعداد زیادی از دوستان، مراسم‌ها، افق دوردست و یا به‌طور کلی از حجم بالایی عکاسی کنید باید گوشی‌تان را به‌صورت افقی بگیرید. همچنین اگر می‌خواهید عکس «سلفی» بگیرید هم باید گوشی را در حالت افقی قرار دهید. برای گرفتن عکس‌های بهتر از منظره می‌توانید این کار را به‌صورت نشسته انجام دهید تا افق زیباتری پیش‌رویتان ترسیم شود. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد که آسمان و زمین به هم نزدیک‌تر شده‌اند اما اگر می‌خواهید از یک فرد، یک جاده، قله کوه، رودخانه، یک آپارتمان و به‌طور کلی هر چیزی که تکی است عکس بگیرید بهتر است گوشی‌تان را به‌صورت عمودی نگه‌دارید.

چطور عکس تار نگیریم؟

درباره عکاس‌های حرفه‌ای این اصطلاح مرسوم است که لحظه‌ها را شکار می‌کنند. آنها به‌جای دوربین، یک اسلحه در دست دارند که با فشار دادن ماشه باید بهترین عملکرد را داشته باشند. شما هم می‌توانید از این تکنیک برای کاهش لرزش دست‌هایتان و کم‌شدن تاری عکس‌هایتان بهره ببرید. هنگامی که می‌خواهید عکاسی کنید، دکمه را به آرامی فشار دهید و کمی طمأنینه داشته باشید. نفستان را برای چند لحظه حبس کنید و روی سوژه متمرکز شوید. اگر می‌توانید، گوشی‌تان را با ۲ دست بگیرید یا آن را جایی ثابت نگه دارید. علاوه بر اینها تلاش کنید در محیط پرنور‌تر عکاسی کنید تا گوشی با سرعت بیشتری عمل کند و تاری عکس گرفته شود. تمرکز کردن هنگام عکس گرفتن با موبایل اهمیت دارد.

در حال حرکت چطور عکس بگیریم؟

بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که ما در حال حرکت می‌خواهیم عکاسی کنیم یا اینکه ما خودمان ثابتیم اما از سوژه در حال حرکت می‌خواهیم عکس بگیریم. در چنین شرایطی هر چه سرعت دوربین بالا‌تر برود، عکس بهتری به‌دست می‌آید. اما معمولا سرعت دوربین‌های گوشی‌ها به‌صورت خودکار تنظیم می‌شود. پس در چنین شرایطی بهتر است گوشی را همراه با سوژه متحرک، حرکت بدهیم، انگار که می‌خواهیم از آن فیلمبرداری کنیم و در یک لحظه و به آرامی دکمه عکسبرداری را فشار دهیم. در این شرایط، دوربین گوشی روی سوژه متحرک زوم می‌کند و دیگر با محیط آن کاری نخواهد داشت. در چنین عکسی، سوژه مورد نظر شما کاملا واضح است و محیط پیرامون آن تار می‌شود.

زوم بکنیم یا زوم نکنیم؟

شاید شما هم هنگام عکسبرداری عادت دارید تا روی سوژه مورد نظر زوم کنید اما این کار به لحاظ تکنیکی ایرادهایی را برای عکس‌های موبایلی به‌وجود می‌آورد. وقتی شما زوم می‌کنید در واقع از «رزولوشن» یا‌‌ همان وضوح تصویرتان کم می‌کنید تا به قدرت زوم بیفزایید. پس بهتر است عکس را در حالت معمولی بگیرید و سپس با ابزارهای موجود در گوشی یا رایانه‌تان روی عکسی که گرفته‌اید زوم کرده و اصطلاحا آن را «کراپ» کنید(برش بزنید). با این کار عکس باکیفیت‌تری خواهید داشت. این قاعده هنگام فیلمبرداری با گوشی هم صادق است. پس در عکسبرداری با موبایل، ترجیحا از زوم استفاده نکنید مگر در مواقعی که نیاز دارید جزئیات تصویر را ببینید.

چه چیزی عکس‌ را خراب می‌کند؟

همیشه اعتراض می‌کنید که چرا عکسمان تار است؟ چرا مات می‌افتد؟ چرا کدر می‌شود؟ چرا هاله دارد؟ غافل از اینکه نمی‌دانید باید با لنز تمیز عکاسی کنید. عدسی گوشی‌ها فوق‌العاده کوچک است و یک لکه اثر انگشت یا کمی گردوغبار به طرز فجیعی کیفیت کارتان را پایین می‌آورد. بهترین وسیله برای تمیز کردن لنز دوربین گوشی‌تان، دستمال ویژه عینک است. اگر آن در دسترس نبود می‌توانید از یک تکه پارچه نخی و یا حتی دستمال کاغذی برای تمیز‌شدن لنزتان استفاده کنید. آن‌وقت خواهید دید که چقدر کیفیت عکستان با گذشته متفاوت خواهد بود. یادتان باشد گوشی‌ها معمولا با باتری ضعیف عکاسی نمی‌کنند و یا فلاش نمی‌زنند. پس قبل از عکاسی از شارژ باتری گوشی مطمئن شوید.

لنز اضافی برای موبایل

امروزه بسیاری از شرکت‌های سازنده تجهیزات جانبی گوشی‌های همراه به این فکر افتاده‌اند تا برای این دوربین‌ها، لنزهای حرفه‌ای بسازند تا کیفیت عکس‌ها را به شکلی باورنکردنی بالا ببرند. این لنز‌ها به‌صورت یک قطعه اضافه روی عدسی دوربین گوشی نصب می‌شود و کیفیت HD عکس‌ها را تقدیمتان می‌کند.

نرم‌افزار ویرایش عکس موبایلی

نرم‌افزارهای زیادی برای ویرایش عکس‌هایی که توسط گوشی‌تان گرفته‌اید وجود دارد. کافی است جست‌وجویی در اینترنت داشته باشید تا با برخی از معروف‌ترین آنها آشنا شوید و خیلی راحت بتوانید عکس‌هایتان را دستکاری کنید؛ به‌طور مثال نرم‌افزار Photo Rite Version امکانات مناسبی را برای ویرایش عکس‌ها در اختیارتان می‌گذارد.

آقای فریم‌های ورزشی

فرشاد عباسی، ۴۱ ساله و متولد تهران است که حدود ۲۳ سال سابقه عکاسی دارد. او ابتدا کارش را با گرفتن عکس‌های خبری و مطبوعاتی شروع کرده و حالا یکی از حرفه‌ای‌ترین عکاسان حوزه ورزشی کشور به شمار می‌رود. فرشاد را آنهایی که به ورزش علاقه‌مندند حتما کنار زمین فوتبال ورزشگاه آزادی و دیگر مکان‌های ورزشی دنیا دیده‌اند. عباسی ۲ بار در جام‌ملت‌های آسیا و ۳ بار در مسابقات آسیایی به‌عنوان عکاس ورزشی حضور داشته و بخشی از عکس‌های جام‌جهانی ۲۰۰۶ آلمان و المپیک ۲۰۱۲ لندن جزو کارنامه پربار او به شمار می‌رود. اگر سؤال خاصی درباره هنر عکاسی دارید می‌توانید با مهمان این صفحه به نشانی
33photo33@gmail. com در ارتباط باشید.

واژه‌های تخصصی

فلو: به تصویری می‌گویند که تار گرفته شده است.
فریز: وقتی سوژه عکاسی به‌صورت ثابت درمی‌آید.
رزولوشن:‌‌ همان وضوح تصویر است.
سلفی: عکاسی کردن از خودتان را سلفی می‌گویند.
ضدنور: هنگامی که شما رو به منبع نور عکاسی می‌کنید. در این صورت عکس شما سیاه می‌افتد.
دوربین جلو: به دوربین کوچکی که روی صفحه ال‌سی‌دی گوشی قرار دارد گفته می‌شود. کیفیت عکس‌های این دوربین معمولا پایین‌تر از لنز پشت گوشی(لنز اصلی عکاسی) است.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:11
آشپزی و شیرینی پزی


همشهری - مرجان قاضیانی:
حوصله‌تان سر رفته و در و دیوار خانه چونان میله‌های زندان انفرادی بر شما تنگ شده است.

بچه‌ها هم که مدام غرمی‌زنند: «حوصله‌ام سر رفته». درست حدس زدید؛ یک گردش خانوادگی از نخستین گزینه‌هایی است که به ذهن می‌رسد. گاهی از تصمیم برای گردش رفتن تا اجرای آن، کمتر از یک ساعت وقت دارید. بنابراین دو راه پیش رو دارید؛ یا غذا را در رستوران و اغذیه‌فروشی صرف کنید یا اقتصادی‌تر و سلامت‌تر عمل کنید و خودتان زحمت غذا درست کردن را بکشید. بنابراین باید دنبال غذاهایی باشید که بشود در کمتر از یک ساعت آماده کرد.

سالا ماکارونی

ماکارونی فرمی 2 لیوان
نخود فرنگی پخته (یا کنسرو)نصف لیوان
کالباس خردکرده یک لیوان
ذرت پخته (یا کنسرو)نصف لیوان
سس مایونز یک‌ونیم لیوان
خیارشور خردکرده نصف لیوان
فلفل دلمه‌ای یک عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان لازم
خیلی زود یک بسته ماکارونی فرمی را در آب جوش بریزید و تا نرم می‌شود، کمی ژامبون و خیارشور و فلفل دلمه‌ای را به‌صورت نگینی خرد کنید و در یک ظرف با نمک و فلفل و ذرت و نخود فرنگی مخلوط کنید. بعد ماکارونی نرم‌شده را که آبکش کرده‌اید و گذاشته‌اید کمی خنک شده، با مواد بالا مخلوط کنید و سس مایونز به آن اضافه کنید. تا بقیه وسایل گردش را آماده می‌کنید سالادتان را در یخچال بگذارید تا خنک و هم‌گیر شود.

سالاد الویه فوری

تخم‌مرغ3عدد
سیب‌زمینی2عدد متوسط
خیارشور خردشده نصف لیوان
نخود فرنگی پخته (یا کنسرو)نصف لیوان
سس مایونز یک لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
تخم‌مرغ و سیب‌زمینی را بپزید و بگذارید کمی خنک شود. پوست بکنید و رنده کنید و بقیه مواد را درست مثل سالاد الویه با هم مخلوط کنید. این سالاد چون مرغ ندارد، در زمان سریع‌تری آماده می‌شود ولی به اندازه یک سالاد الویه مرغ‌دار خوشمزه است.

کوکوی سبزی

سبزی کوکو نیم‌کیلو
(تره، جعفری، شوید، گشنیز و کمی شنبلیله)
تخم‌مرغ3عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
زرشک و مغز گردوروی هم نصف فنجان کوچک
روغن سرخ‌کردنی را در ماهیتابه بریزید و تا داغ شود، همه مواد را در یک ظرف بریزید و با چنگال یا همزن 5دقیقه بزنید تا حسابی مخلوط شود. بعد مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و در آن را بگذارید تا پف کند و یک طرف آن سرخ شود. سپس با کارد یا چیزی شبیه آن، کوکو را به قطعات مساوی تقسیم کنید و با احتیاط برگردانید. حواستان باشد اگر یک طرف کامل سرخ نشده باشد، موقع برگرداندن خرد می‌شود.
کوکوهای سرخ‌شده را در دستمال روغن‌گیر بگذارید؛ چون این غذا را سرد می‌خورید ممکن است روغن انباشته در آن اذیت‌تان کند.

پوره سیب زمینی

سیب‌زمینی2 عدد متوسط
کره50گرم
گلپر و نمک و فلفل به میزان لازم
سیب‌زمینی پخته را وقتی که هنوز داغ است، پوست بکنید و با کره و نمک و فلفل و گلپر بکوبید و نوش جان کنید. خیارشور، گوجه‌فرنگی و البته کمی ترشی، همراهان خوبی برای این غذا هستند.

ساندویچ تخم مرغ

اگر خیلی وقت‌تان کم بود، تخم‌مرغ بپزید و کره، جعفری خردشده یا شوید خشک، گوجه‌فرنگی و خیار شور را همراه خود ببرید.
تخم‌مرغ‌ها را پوست بکنید و کمی کره کنارشان بگذارید و روی آن کمی جعفری خردشده یا شوید خشک بریزید و با خیارشور و گوجه‌فرنگی ساندویچ درست کنید.

کوکوی سیب زمینی

سیب‌زمینی پخته متوسط3عدد 
تخم‌مرغ3عدد
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
سیب‌زمینی‌ها را بپزید و پوست بکنید و کمی که خنک شد، آنها را رنده کنید. تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و سیب‌زمینی‌های رنده‌شده را با نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه و بکینگ پودر مخلوط کنید و خوب بزنید تا هم‌گیر شوند.
روغن سرخ‌کردنی را در ماهیتابه داغ کنید و مواد را در ماهیتابه بریزید و در ظرف را بگذارید تا مایه پف کند و یک طرف آن سرخ شود. بعد مثل کوکو سبزی، غذا را به قطعات مساوی تقسیم کنید و برش گردانید. روش روغن‌گیری را برای این غذا هم می‌توانید استفاده کنید.

سالاد سیب زمینی

سیب‌زمینی پخته 2عدد متوسط
جعفری خرد‌شده یک استکان
خیار شور خرد‌شده نصف لیوان
تره یا تره فرنگی خرد‌شده یک استکان
ماست یک لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
سیب‌زمینی پخته را کمی بگذارید خنک شود و پوست بکنید و نگینی خرد کنید. جعفری و خیارشور و تره فرنگی و نمک و فلفل را در ظرف مخلوط کنید و به آن ماست بیفزایید. می‌توانید درصورت تمایل از ماست موسیر برای طعم بهتر استفاده کنید. سالاد را در یخچال بگذارید تا کمی خنک شود. این سالاد طعم بسیار متفاوت و هیجان‌انگیزی دارد.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:10
آموزش و تحقيقات


همشهری - نیما جعفری:
اتفاقی که خیلی‌هایمان به‌ویژه بعد از ورود کولرهای هیجان‌انگیز گازی به بازار با آن مواجه شدیم.

دوست داریم كولر گازی بخریم و زیر خنكای منحصربه فرد آن دمی بیاساییم، درحالی‌كه كولر گازی و آبی هركدام برای شرایطی مناسب هستند. قرار است گریزی بزنیم به پاسخ‌های متنوع این سؤال كلیدی كه گازی یاآبی؟

یك سوال، سه پاسخ

برای انتخاب بین كولر‌های گازی و آبی 4شرط را باید لحاظ كنیم؛ 2مورد محیطی و 2مورد دیگر اقتصادی. اول از همه اینكه كولر آبی فقط به درد اقلیم‌های خشك می‌خورد و در واقع كولر آبی در شهرهای مرطوب، یك كولر آبی مرده است! بعد از آن هم باید به این توجه داشت كه اندازه‌های مختلف كولر‌های آبی و گازی به درد متراژ‌های متفاوتی از فضا می‌خورند و استفاده از كولرهای نامناسب فقط و فقط مایه سرما یا گرمای بیش از حد هستند. در این بین قیمت اولیه كولرها هم مسئله مهمی است و البته مصرف برق آنها. می‌توان گفت كه سقف گران‌ترین كولر آبی چند صد هزار تومان از كف ارزان‌ترین نوع كولر گازی ارزان‌تر است و البته این را هم داشته باشید كه هزینه برق یك خانوار در منطقه‌های غیرگرمسیر، با جایگزین كردن كولر گازی به جای آبی، حدود 6برابر می‌شود!

3 خانه 70متری در 3شهر را به نمایندگی از 3نوع اقلیم موجود در ایران درنظر گرفته‌ایم تا با سنجیدن همه شرایط ببینیم كدام كولر و هركدام از چه نوعی مناسب‌تر است. بوشهر به نمایندگی از استان‌های گرم و شرجی، تهران به نمایندگی از مناطق معتدل و یزد به نمایندگی از شهرهای خشك وكویری.

تهران

كولر آبی: براساس شرایط اقلیمی تعریف شده تهران، این نوع كولر در این شهر كارایی كاملی دارد. برای یك خانه 70متری در تهران یك كولر آبی 4000به قیمت 600هزار تومان كافی است.
كولرگازی: این كولر هم در تهران كاربرد دارد. خانه 70متری مدنظر ما براساس استاندارد‌های تعریف شده، یك كولرگازی 18000لازم دارد كه قیمت آن از 3میلیون تومان به بالاست كه خب فرقش با مورد بالا زمین تا آسمان است.
نتیجه: در منطقه غیرگرمسیری مثل تهران- همانطور كه اشاره شد- كولر گازی هزینه برق را تا 6برابر افزایش خواهد داد، ضمن اینكه قیمت خود كولر هم 5برابر است. درواقع این پرواضح است كه كولر گازی در تهران به هیچ وجه صرفه ندارد!

بوشهر

كولر آبی: خاموش! چراكه كولر آبی در مناطق مرطوب رسما ناكارآمد است.
كولرگازی: تنها گزینه برای شهرهای گرمسیر نوع یك و یا گرم و مرطوب، كولر گازی است. البته به همین‌خاطر است كه قیمت برق در مناطق گرمسیری به‌مراتب كمتر از اقلیم‌های معتدل است و درواقع قیمت برق مصرفی یك كولر گازی در بوشهر مانند قیمت برق مصرفی یك كولر آبی در منطقه‌های معمولی است.
نتیجه: با این حساب شما همان كولر گازی 18000را تهیه می‌كنید و میزان برقی كه مصرف می‌شود را برابر قیمت برق مصرفی كولرهای آبی در شهرهای معتدل می‌پردازید. هرچند بازهم در هزینه‌های اولیه پول بیشتری بابت خرید كولر گازی خرج می‌كنید.

یزد

كولر آبی: از آنجا كه یزد در مقایسه با 2شهر دیگر به جای رطوبت فقط گرمای بیشتری دارد، می‌توان گفت كه كولرهای آبی در این شهر گزینه مناسبی هستند اما مسئله این است كه مصرف آب آنها به نسبت كولرهای تهرانی بالاتر می‌رود.
كولرگازی: كولرگازی در مناطق گرمسیری هم كاربرد دارد. با این تفاوت كه به‌علت گرم بودن زیاد هوا شما احتمالاً نیاز دارید كه كولرگازی خود را روی درجه دمایی پایین‌تری بگذارید كه به تناسب فشار بیشتری هم روی دستگاه شما وارد می‌شود و فشار بیشتر روی دستگاه، همان و مصرف برق بیشتر همان.
نتیجه: به یك مورد توجه كنید؛ اینكه یزد با وجود اختلاف دمایی محسوسش با منطقه‌ای مثل تهران، در رده‌بندی وزارت نیرو، فرقی از نظر هزینه‌های پرداخت‌شده برق ندارد. در حقیقت شما در یزد هم مانند تهران با جایگزین كردن كولرگازی پول برقتان 6 برابر می‌شود كه با توجه به مصرف برق بیشتر به تناسب هوای كویری یزد این مبلغ بالاتر هم می‌رود. عقل سلیم می‌گوید كه در چنین مناطقی هم باید استفاده از كولر آبی را به استفاده از كولر گازی رجحان داد.

اگر كولر آبی می‌خواهید

ترتیب و انواع عمده كولر آبی از نظر هوادهی به قرار زیر است. 
3500: این كولر تقریبا كوچك‌ترین نوع كولر آبی موجود در بازار ‌ بوده و برای منازل یا دفاتری مناسب است كه نهایتاً 50مترمربع باشند. قیمت آنها هم می‌شود حدود 550 هزار تومان.
4000: طبعاً برای فضاهایی است كه سایز قبلی نمی‌تواند به‌طور كامل خنكشان كند! به لحاظ اندازه، به نسبت مدل قبلی جهش كمی می‌كند و برای فضاهایی تا 60متر مناسب است؛ با قیمت 600هزار تومان.
5000: از آنجا كه به‌طور ناگهانی 1000درجه در هوادهی صعود می‌كند، میزان خنك‌سازی‌ و تفاوت در اندازه آن هم در مقایسه با باقی مدل‌ها محسوس است. می‌تواند یك خانه 70 الی 80متری را در وسط تابستان خنك كند، آن هم با قیمت 620 هزار تومان.
5500: اگر خانه، دفتر یا هرجایی با متراژ 80 الی 90 متر دارید این سایز كولر راست كار شماست. هوادهی عالی آن می‌تواند تا 4 كانال را تغذیه كند و قیمت آن هم دور و بر 700هزار تومان است.
7000: درصورتی كه محل شما بزرگ‌تر از این حرف‌هاست و با این سایز‌ها نمی‌توانید خنكش كنید می‌توانید كولری با هوادهی 7000را انتخاب كنید و البته 750 هزار تومان هم باید پایش پول بدهید!

اگر كولر گازی می‌خواهید

كولــرهای گـــازی هم بـراساس هوادهی‌شان طبقه‌بندی می‌شوند و همانطور كه می‌دانید انواع مختلف آنها مناسب شرایط مختلفی است.
9000: با قیمت حدود یك میلیون و800 هزار تومان، كوچك‌ترین كولرگازی موجود در بازار است و معمولاً از آن برای خنك كردن خانه‌های بسیار كوچك یا اتاق‌های به نسبت بزرگ استفاده می‌كنند.
12000: این یكی مورد استفاده‌اش از اتاق فراتر ‌می‌رود. معمولاً برای خانه‌هایی با متراژ نهایتاً 50 الی 60متر كافی است و قیمتش هم حول و حوش 2میلیون و 100 تا 2میلیون و 200هزار تومان می‌گردد.
18000: هوادهی آن خیلی بهتر است و اگر قدیمی نباشد‌می‌تواند كفاف یك خانه 70متری را بدهد. قیمتش هم به خوبی می‌تواند پایه حقوق ماهانه 5كارگر ساده را قورت دهد؛ یعنی 3میلیون تومان!
24000: برای خانه‌های متوسط 80متر كافی است اما مسئله این است كه یك خانه 80متری احتمالاً اتاق خواب‌های بزرگی هم داردو یك كولرگازی 9000برای هركدام لازم است. قیمت هم 3میلیون و 700 تا 3میلیون و 900هزار تومان.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:9
تزیینات و دکوراسیون

همشهری - مریم سعیدنژاد:

سرانه تولید زباله در تهران برای هر نفر بیشتر از ۸۰۰گرم است درحالی‌که این رقم در جهان به ۴۵۰تا ۵۰۰گرم می‌رسد.

 این آمار و ارقام را اگر به كل جمعیت كشور تعمیم دهیم به یك عدد بزرگ می‌رسیم. حجم زیادی از زباله‌های تولیدی ما را پلاستیك‌ها تشكیل می‌دهند؛ پلاستیك‌های غیرقابل تجزیه‌ای كه بلای جان محیط‌زیست و انسان‌ها شده‌اند. اگر با خواندن این آمار وجدان درد گرفتید می‌توانید با ساخت وسایل به درد بخور از بطری‌های پلاستیكی هم درد وجدانتان را كمتر كنید و هم به فكر در آوردن پول از ساخته‌های خلاقانه بازیافتی‌تان باشید. این روزها دست‌سازهای زیبا و خلاقانه طرفداران زیادی دارند و بعضی‌ها حتی برای خریدشان حاضرند پول خرج كنند. پس از همین امروز بطری‌های سالم و تر‌و‌تمیز نوشابه، شیر، دوغ، آب معدنی و دیگر نوشیدنی‌ها را دورنریزید و به فكر ساخت‌وساز باشید. چند نمونه از كارهای جالبی كه می‌توانید سر بطری‌ها بیاورید را در مطلب امروز خواهید دید.

البته شایدباور نكنید كه كسی این وسایل را می‌خرد‌ اما این كارشدنی است،به شرطی كه خلاق باشید البته یادتان باشد این نوع وسایل بازیافتی بازار داغی ندارند و برای مثال نمی‌توانید آنها را با وسایل نو و دست اول برای فروش مقایسه كنید. اما به هر حال باز هم افرادی كه از خلاقیت شما استقبال كنند پیدا خواهید كرد. برای فروش بیشتر بین دوست، فامیل و آشناهای اطرافتان بگردید و ساخته‌های دستتان را نشانشان بدهید. برای مواردی كه در بالا گفتیم بیشتر، خانم‌ها و بچه‌ها مشتری شما خواهند بود. حتی می‌توانید با توضیح در مورد اینكه چرا این كار را می‌كنید و اینطوری چه كمكی به محیط‌زیست می‌كنید مشتری‌های بیشتری جذب كنید. از كارهایتان عكس بگیرید و در سایت یا وبلاگی شخصی‌تان بگذارید. بعد هم با وبلاگ‌های مشابه (آموزش كاردستی با وسایل بازیافتی و... ) تبادل لینك كنید تا كم كم مشتری‌های خاص خودتان را پیدا كنید. قیمت‌های عجیب و غریب و بالا هم روی كارتان نگذارید تا مشتری‌ها فرار نكنند.

گلدان‌های پلاستیكی

بطری‌های نوشابه و دوغ و دلستر بهترین گزینه برای ساخت گلدان و كاشتن گل‌های طبیعی هستند. خیلی از گل‌های طبیعی گلفروشی‌ها به‌خاطر جنس گلدان‌هایشان گران هستند. شما می‌توانید با ساخت گلدان‌های بازیافتی ارزان قیمت و كاشت گیاهان مختلف درون آنها مشتری‌های گیاه دوست زیادی جذب كنید. برای ساخت این گلدان‌ها تنها باید بطری‌ها را از بخش میانی برش بزنید و از هر دو نیمه استفاده كنید. برای اینكه نیمه باریك كه درب بطری در آن قرار دارد روی زمین قرار بگیرد یك لوح فشرده به درد نخور را به ته آن بچسبانید. بعد هم دیواره خارجی بطری‌ها را با اسپری یا رنگ‌های آكریلیك رنگ بزنید و نقاشی كنید تا زیبا و جذاب به‌نظر برسند. برای كاشت گیاه هم سعی كنید از گیاهان تزیینی كه رنگ و لعاب خوبی دارند مثل حسن یوسف یا فلفل‌های رنگارنگ كوچك استفاده كنید. سعی كنید بیشتر از گیاهانی كه برگ و گل و میوه‌های ریز و مینیاتوری دارند استفاده كنید.

عروسك‌های رنگارنگ

بدنه قوطی‌های پلاستیكی ابزارخوبی برای ساخت انواع و اقسام عروسك است. مقداری رنگ آكریلیك، پارچه، كاموا و یك طرح خلاقانه و زیبا، یك بطری ساده را تبدیل به عروسكی زیبا می‌كند. فقط كافی است طرح جالبی را خیلی تمیز و با رنگ‌های شاد روی آن پیاده كنید؛ مثلا یك پنگوئن بامزه كه شال و گلاه بافتنی یا پارچه‌ای دارد. می‌توانید انواع حیوانات یا حتی آدمك‌های فانتزی را با این بطری‌ها بسازید و با پارچه برایشان لباس بدوزید. عروسك‌ها اگر زیبا و خلاقانه باشند حتما بین بچه‌ها یا بزرگ‌ترها مشتری خواهند داشت. حتی می‌توانید یك شكاف روی بدنه آنها بگذارید و به‌عنوان قلك برای فروش بگذارید. فقط یادتان باشد برای بازاری و مشتری‌پسند‌شدن كارها باید طوری زیبا و تمیز نقاشی كنید و لباس بدوزید كه در نگاه اول قابل تشخیص نباشدكه با یك بطری سروكار داریم.

هدیه بازیافتی

جعبه‌های كوچك هدیه در مناسبت‌ها و اعیاد مختلف فروش خوبی دارند. می‌توانید ابتكار بزنید و با بطری آب یا نوشابه جعبه‌های شفاف جالبی بسازید و بفروشید. برای داخل جعبه‌ها دنبال مواردی باشید كه همه‌پسند باشند. شكلات و آبنبات، پاستیل و خشكبار، گل‌های خشك شده یا شمع‌های تزیینی و هر چیز زیبای دیگری می‌توانند در بطری‌ها جا بگیرند. حالا نوبت برش بطری‌هاست. برای برش از تیغ استفاده كنید تا تمیز و صاف برش بدهد. بطری را نصف كنید و مثل یك گل 4پر برش بزنید. شكلات یا هر چیز دیگری كه قرار است داخل بطری را پر كند داخل آن بریزید. بعد هم 4پر آن را روی هم بیاورید و با چسب محكم كنید. حالا مثل یك جعبه هدیه دور تا دور آن را با روبان ببندید و پاپیون بزنید. می‌توانید برای زیباتر شدن از تور و مهره‌های رنگی دیگر هم استفاده كنید كه به سلیقه خودتان بستگی دارد.

زیورآلات فانتزی

این روزها زیورآلات دست‌ساز مخصوصا از نوع پارچه‌ای و گل‌گلی حسابی بین دخترها طرفدار پیدا كرده است. برای ساخت و فروش این دست از زیورآلات لازم نیست حتما وسایل زیادی بخرید. با همین بطری‌ها كوچك آب‌معدنی یا نوشابه می‌توانید النگوهای فانتزی جالبی بسازید. برای این كار اول به اندازه پهنایی كه برای النگو درنظر دارید بطری را صاف و تمیز برش بزنید. بعد یك لایه چسب پلاستیكی پهن برای استحكام بیشتر روی آن بچسبانید. حالا نوبت چسباندن پارچه‌های رنگارنگ با چسب حرارتی روی برش‌هاست. پارچه‌ها را مدل‌دار بچسبانید و برای زیباتر شدن از تورهای گیپور هم استفاده كنید. حتی می‌توانید روی یك النگو از چند مدل پارچه ساده یا گلدار استفاده كنید. مطمئن باشید اگر این النگوها را با پارچه‌های زیبا تزیین كنید این روزها طرفداران زیادی خواهند داشت.

بطری‌های پرمداد

اینكه از یك بطری پلاستیكی جامدادی بسازیم آخر خلاقیت است. برای این كار یك بطری تمیز و سالم بردارید و یك‌سوم بالایی آن را جدا كنید. با یك وسیله نوك تیز سوراخ‌هایی را روی قسمت بالایی آن ایجاد كنید. یك پارچه زیبا انتخاب كنید و به اندازه دور بطری برش بزنید. این پارچه قرار است نقش در جامدادی را بازی كند. حالا با استفاده از آن سوراخ‌ها پارچه را به بطری بدوزید. البته می‌توانید به جای این كار پارچه را روی بطری با چسب حرارتی محكم بچسبانید. قسمت انتهای پارچه كه قرار است در بطری باشد را با بند كشی بدوزید تا هر وقت بند كشیده می‌شود درب بطری بسته شود. به همین سادگی جامدادی حاضر است و می‌توانید فروش خوبی از این جامدادی‌های خلاقانه داشته باشید.

مواد مصرفی ارزان است!

ماده اصلی كارتان همان بطری‌هایی است كه در دسترس همه هست، بقیه اقلام هم اكثرا در خانه‌ها پیدا می‌شود. برای مثال پارچه‌های رنگارنگ یا ساده را می‌توانید در بین تكه پارچه‌های اضافی از خیاطی‌هاپیدا كنید یا حتی از پارچه یك لباس‌ تروتمیزی كه از مد افتاده و دیگر آن را نمی‌پوشید استفاده كنید. كاموا، روبان، تور، نخ و سوزن، بندكشی، چسب و این جور وسایل هم معمولا در بساط همه خانم‌ها به راحتی پیدا می‌شود. نهایت اینكه چند متر روبان متری 200تا 500تومانی می‌خرید و كارتان راه می‌افتد. برای پر كردن جعبه‌های هدیه پلاستیكی هم می‌توانید از اشیای دست‌سازی‌ كه خودتان با وسایل دور و اطراف ساخته‌اید استفاده كنید یا یك بسته آبنبات 2تا 5هزار تومانی بخرید و با آن داخل چند تا از جعبه‌ها را پر كنید. یكی دیگر از مواردی كه احیانا در خانه ندارید رنگ آكریلیك برای رنگ‌آمیزی بطری‌هاست. این رنگ‌ها با برندها و اندازه‌های مختلف در لوازم‌التحریری‌ها موجودند و از دانه‌ای 2هزار تومان شروع می‌شوند و به 15هزار تومان هم می‌رسند. برای شما چند تیوپ 2هزار تومانی كفایت می‌كند. هر تیوپ رنگ هم كلی برایتان كار خواهد كرد. برای گلدان‌ها هم می‌توانید از گلدان‌های خانه قلمه بگیرید و از خاك باغچه یا گلدان استفاده كنید.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:8
خانواده

همشهری- بهنوش خرم‌روز:

روی مبل لم داده بودم و گوشی موبایلم دستم بود و زیرچشمی هم مسابقه فوتبال می‌دیدم. با اینکه خیلی اهل فوتبال و تماشای بازی‌ها نیستم اما این هیجانی که این روزها همه جا هست، خودبه‌خود آدم را به سمت دنبال‌کردن بازی‌ها می‌کشاند.

بازی داشت برای من هم جذاب می‌شد. گویا تیم مدعی قهرمانی بود كه داشت چپ و راست گل می‌خورد. همه تعجب می‌كردند و من هم از این غیرمنتظره بودن اوضاع حسابی خوشم آمده بود. اما آقای صاحبخانه‌ای كه ما مهمانشان بودیم اصلا از این وضع راضی نبود. دیگر راستی راستی داشت غر می‌زد. خب، به هر حال هیجان فوتبال است! ما هم درك می‌كردیم. اما نفهمیدم چی شد كه یكهو سر خانمش چنان دادی كشید كه نزدیك بود گوشی از دستم بیفتد. ظاهرا خانم حین جمع‌كردن میز چند ثانیه‌ای جلوی دید ایشان را گرفته بود. خانم هم كم نیاورد. تازه معلوم شد چه دل پری از این تماشای فوتبال‌ها دارد. خلاصه، در عرض چند دقیقه یادشان رفت ما مهمانیم. ما هم طبیعتا عطای تماشای بازی را به لقایش بخشیدیم و زود دست‌و‌پایمان را جمع و خداحافظی كردیم البته با این دلهره كه خداحافظی ما زیاد مزاحم تماشای بازی فوتبال ایشان و دعواهای بیشتر نشود!‌

هیجان‌ها؛ راز بقا

وقتی صحبت از هیجان به میان می‌آید، اغلب ذهن ما به سمت ابراز هیجان‌های افراطی و شدید می‌رود مثلا خشم و پرخاشگری یا سرخوشی و خنده‌های‌ آنچنانی و یا حتی ترس زیاد. اما هیجان می‌تواند خیلی خفیف‌تر از اینها هم باشد. ناراحتی، شادی، اضطراب، عصبانیت، استرس و... كه هر روز همه ما تجربه می‌كنیم، هیجان هستند. هیجان‌ها بخش جداناشدنی و اصلا ضروری زندگی بشرند. همین هیجان‌ها قرن‌ها به بقای نوع بشر كمك كرده‌اند. فكر كنید اجداد ما نمی‌ترسیدند. خب، یا شكار می‌شدند یا در بلایای طبیعی می‌مردند و یا در جنگ و نزاع‌هایشان منقرض می‌شدند. حتی همین الان، اگر ما نترسیم، ممكن است تصادف كنیم، از بلندی سقوط كنیم، كشته شویم یا...، پس ترس، در خیلی از موارد تضمین زنده‌ماندنمان است. حتی شادی‌ها و ابراز هیجان‌های مثبت هم تضمین بقا هستند. ما با هیجان‌های مثبت با دیگران ارتباط برقرار می‌كنیم. ناراحتی و گریه هم، به واسطه حمایت اجتماعی كه برایمان فراهم می‌كنند، به بقای ما كمك می‌كنند. خلاصه اینكه هیجان، طبیعی، ضروری و حتی حیاتی است. پس ‌نه قرار است آنها را از زندگی حذف كنیم و نه جلویشان را بگیریم. اما اینكه با هیجان‌هایمان چه كار می‌كنیم، نكته بسیار مهمی است. اینكه هیجان‌ها چه رفتاری در ما ایجاد می‌كنند، آن چیزی است كه احتیاج به مدیریت دارد.

مدیریت هیجان‌ها

شاید فكر كنید «اصلا چرا باید هیجان یا رفتارهای مبتنی بر هیجان را در خودم مدیریت كنم؟» شاید از كسانی هستید كه معتقدند در چنین لحظه‌هایی باید رها بود تا آن هیجان بگذرد.حالا بیایید از یك زاویه دیگر به هیجان‌هایی كه تجربه می‌كنیم نگاه كنیم. با هر هیجانی، یك فرایند پیچیده در بدن ما به راه می‌افتد كه آزاد شدن ناقل‌های عصبی و هورمون‌های ویژه، بخشی از آن است. اگر به‌خودتان دقت كنید، می‌بینید كه در مواقع هیجان، فشار خون، سرعت ضربان قلب، مدل تنفس، تعریق و... در بدنتان عوض می‌شود. در مواردی مانند خشم و استرس كه بدن برای حالت دفاع یا حمله آماده می‌شود، بدون اینكه گاهی واقعا جنگ و نزاعی در بین باشد، باز همه این فرایندها در بدن اتفاق می‌افتد. به بیان ساده‌تر، مثلا جلوی تلویزیون، زمان بازی فوتبال تیم مورد علاقه‌تان، وقتی حمله‌ها روی دروازه خودی است، حسابی برآشفته می‌شوید و استرس می‌گیرید یا وقتی درست در لحظه حساس بازی، داور به نفع تیم مقابل خطا می‌گیرد و شما از خشم از جا می‌پرید، در بدنتان همان اتفاقی می‌افتد كه زمان یك دعوای واقعی روی می‌دهد. آزادسازی این هورمون‌ها و ناقل‌های عصبی روی عملكرد طبیعی بدن تأثیر می‌گذارد؛ ازجمله اینكه قلب و سیستم تنفسی دچار خستگی شدید می‌شود و ماهیچه‌ها ممكن است دچار گرفتگی شوند، خون كافی به سیستم گوارشی نمی‌رسد و خلاصه، نظام طبیعی بدن به هم می‌ریزد، آن هم در ساعت‌های نیمه‌شب كه به‌طور معمول قرار بوده در حال استراحت باشد و بعد دیگر ماجرا این است كه به هر حال وسط یك جزیره خالی از سكنه زیر درخت نخل خودمان به تنهایی زندگی نمی‌كنیم. هر رفتاری، عكس‌العمل‌هایی دارد؛ البته كه توضیح واضحات است، فقط بعضی وقت‌ها، به‌خصوص وقتی كه میزان هیجان بالاست، یادمان می‌رود!

با هیجان‌‌ها چه‌كنیم؟

آنها را به رسمیت بشناسید:
اولین قدم این است كه خودتان قبول داشته باشید چه هیجانی دارید . وقتی خودتان بدانید چه هیجانی دارید، حداقل می‌دانید كه چه دارد بر شما می‌گذرد.

مسئولیت شان را قبول كنید:
شاید فكر كنید رفتار بقیه، بازی مزخرف تیم مورد علاقه، بی‌توجهی‌های مهمان‌ها یا اینكه همسرتان درست در حساس‌ترین لحظه یادش آمده سؤال بپرسد، شما را عصبانی كرده است. اما واقعیت این است كه این شمایید كه عصبانی شده‌اید. در مورد همه هیجان‌ها همینطور است. چه فرقی دارد؟ وقتی من فكر كنم دیگری باعث هیجان من بوده، به‌طور ضمنی او را مسئول می‌دانم. اما وقتی قبول كنم كه این هیجان من است، قبول كرده‌ام كه كنترل و اختیارش هم دست خودم است.

به پیامد رفتارهای برآمده از آنها از قبل فكر كنید:
به هر حال هر كسی خودش را خوب می‌شناسد. اگر می‌دانید كه در لحظه هیجان نمی‌توانید خیلی فكر كنید و به اینكه رفتارها چه نتیجه‌ای دارند، وقت دیگری به آن فكر كنید و پیامد رفتارها را هم روی خودتان و هم روی اطرافیانتان بررسی كنید.

رفتارهای جایگزین داشته باشید:
معمولا در زمان هیجان، آدم نمی‌تواند فكر كند، چه برسد به اینكه راه‌حل تازه یا رفتار جدید پیدا كند و بدتر از همه آن را اجرا كند، پس ‌از قبل به آن فكر كنید. به جای اینكه به‌خودتان قول بدهید این بار وقتی خیلی هیجان‌زده شدید روی میز نكوبید كه اقلا خرج یك شیشه شكسته روی دست‌تان نماند، كنار دست‌تان یك بالشت بزرگ بگذارید كه بتوانید هرچقدر خواستید روی آن بكوبید و اتفاقی نیفتد!

فكر زمستان هم باشید:
لابه‌لای پیامدهایی كه بدان‌ها فكر می‌كنید، حساب اطرافیان و همسایه و خانواده و غیره را جدا كنید. گلایه‌های اطرافیان دیگر میز شكسته نیست كه در بدترین حالت یكی به جایش بخرید، پس خط‌قرمزهایی برای خودتان بگذارید. اصلا همین دوران جام جهانی تمرین خوبی است. یادتان باشد كه این بازی‌ها می‌گذرند اما خراش‌هایی كه در این مدت روی رابطه‌هایتان انداخته‌اید، می‌توانند حالاحالاها ماندگار باشند.

سه شنبه 17/4/1393 - 11:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته