• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1287روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

ترس از دست دادن حافظه این روزها به نگرانی اغلب افراد به ویژه میانسالان بدل شده است. بنا بر آمارهای موجود این ترس چندان هم دور از واقعیت نیست؛ زیرا در حال حاضر نزدیک به 48 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری زوال عقل مبتلا هستند تا سال 2050 این رقم به سه برابر می رسد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شفقنا، به همین خاطر دانشمندان همواره به دنبال راهی برای کاهش احتمال  ابتلا به بیماری هستند.

در نگاه اول ممکن است این چنین به نظر برسد که تنها با استفاده از روش های پیچیده دارویی و پزشکی می توان مانع از ابتلا به چنین بیماری شد. این در حالی است که تغییر سبک زندگی و تلاش برای رعایت برخی نکات بیشتر از هر امر دیگری سلامت عقل و حافظه ما را تضمین می کند. از مهم ترین بخش هایی که تأثیری عمیق بر چگونگی کارکردهای مغز می گذارد، برنامه غذایی است. اهمیت این موضوع تا جایی است که رعایت برخی نکات می تواند به طور کلی زوال عقل و مشکلات وابسته به آن را از ما دور کند.

بر اساس نتایج به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، مصرف روزانه پنج واحد میوه نقش به سزایی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و الزایمر ایفا می کند. به گفته دانشمندان، افراد بزرگسال باید در طول روز 400 گرم میوه و سبزیجات مصرف کنند که این مقدار به معنای گنجاندن 5 واحد میوه و سبزی در برنامه روزانه است. مصرف این میزان از میوه و سبزی نه تنها قدرت شناختی و حافظه مغز را حفظ می کند بلکه باعث عدم ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان نیز می شود.

اگرچه چرایی این پدیده هم چنان روشن و مشخص نیست؛ ولی شکی وجود ندارد آنهایی که در دوران نوجوانی مقادیر بیشتری میوه و سبزی مصرف کرده اند به هنگام میانسالی و پیری کمتر به بیماری زوال عقل یا آلزایمر مبتلا شده اند. شما هم اگر می خواهید میانسالی سالم تر و آسوده تر را سپری کنید از همین امروز مصرف میوه و سبزی را آغاز کنید. 

يکشنبه 15/12/1395 - 11:23
سلامت و بهداشت جامعه

دبیر علمی نهمین کنگره استروک با اشاره به انتخاب حمید فرخ نژاد و شاهرخ استخری به عنوان سفیران سلامت، گفت: استفاده از ظرفیت هنرمندان، ورزشکاران و رسانه‌ها می‌تواند پیشگیری و کاهش آمار سکته مغزی را به دلیل ارتقا آگاهی مردم به همراه داشته باشد.

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، امیر حجازی با اشاره به برگزاری نهمین کنگره استروک و حضور برخی از هنرمندان در  این مراسم اظهار داشت: دومین عامل مرگ و میر و نخستین عامل ناتوانی در کشور سکته مغزی است لذا پیشگیری و ارتقاء آگاهی مردم در این زمینه ضرورت دارد.

وی افزود: ایجاد جنبش اجتماعی در کاهش بروز سکته مغزی موثر بوده چرا که فقط پزشکان، انجمن سکته مغزی و وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌توانند جهت پیشگیری و کاهش این بیماری اقدام کنند؛ بنابراین ورود رسانه‌ها به این حوزه و استفاده از ظرفیت هنرمندان و ورزشکاران می‌تواند کاهش آمار سکته مغزی را به دلیل ارتقا آگاهی مردم به همراه داشته باشد.

دبیر علمی نهمین کنگره استروک ادامه داد: در روز اختامیه کنگره بین المللی استروک که در کتابخانه ملی برگزار شد، دو نفر از چهره‌های معروف سینما و تلویزیون به نام‌های حمید فرخ نژاد و شاهرخ استخری دعوت شدند و به عنوان سفیران سکته مغزی و سلامت منتخب و قرار شد این موضوع ظرفیتی برای ورود جامعه هنری برای اطلاع رسانی به مردم در حوزه سکته مغزی باشد.

حجازی تصریح کرد: در چندین مرحله می‌توان از ظرفیت رسانه‌ها، هنرمندان و ورزشکاران در حوزه سکته مغزی بهره‌مند شد که یکی در مرحله پیشگیری اولیه بوده که هنوز سکته رخ نداده و مردم باید به خوبی فاکتور‌های سکته مغزی همچون فشار خون بالا، چربی خون، دیابت، استعمال دخانیات، را در نظر گرفته و تأثیر چکاب کردن دوره‌ای و آلودگی هوا را در بروز سکته مغزی بشناسند.

وی بیان داشت: دیگر نقش رسانه‌ها و هنرمندان مربوط به پس از سکته است و همه باید بدانند که تا ۴ و نیم ساعت پس از سکته مغزی زمان طلایی کمک به بیمار به شمار می‌آید و باید فردی که دچار سکته مغزی شده را به یکی از ۵۵ بیمارستانی که مجهز به امکانات درمان به موقع سکته مغزی بوده منتقل کنند تا علاوه بر درمان لازم، داروی مورد نیاز که بسیار حایز اهمیت است به آن تزریق شود.

دبیر علمی نهمین کنگره استروک تصریح کرد: این موضوع میزان مرگ پس از سکته یا عوارض ناشی از آن را به حداقل رسانده که رسانه‌ها و هنرمندان در جهت افزایش آگاهی مردم در این زمینه می‌توانند کمک کنند.

حجازی با تاکید بر ضرورت آگاهی مردم از نشانه‌های سکته مغزی گفت: اختلال ناگهانی در تکلم یا بینایی، احساس سرگیجه یا اختلال در حرکت دست و پا از نشانه‌های سکته مغزی بوده و باید هرچه سریع‌تر با اورژانس تماس بگیرند؛ که پس از آن پزشک متخصص تشخیص قطعی سکته را داده و آن داروی مورد نیاز را جهت کاهش عوارض سکته مغزی تجویز می‌کند.

وی ادامه داد: درصدد هستیم که جلسه‌ای با تعداد زیادی از هنرمندان و وزیر بهداشت برگزار کنیم البته با حضور وزیر بهداشت در روز کنگره طی صحبت با ایشان پیشنهاد شد داستانی را به صورت سریال به غیر مستقیم در ارتباط با سکته مغزی جهت آموزش به مردم با همکاری رسانه ملی و سینما تهیه شود. 

يکشنبه 15/12/1395 - 11:22
سلامت و بهداشت جامعه

یکی از نوشیدنی‌های مضر برای بدن انسان نوشابه است اما باید بگوییم همین نوشیدنی مضر می‌تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی در خانه‌تکانی‌ها به شمار رود.

 

 

 

 

 

در گرماگرم فصل خانه تکانی مصرف انواع مواد جرم‌گیر و  رسوب زدا طرفدار دارد، اما کارشناسان توصیه می‌کنند افراد به جای استفاده از محصولات شیمیایی که برای سلامت بدن بسیار مضر است از مواد طبیعی، چون سرکه و جوش شیرین استفاده کنند.


یکی از مفید‌ترین مواد برای پاک کردن انواع لکه‌ها و جرم‌ها استفاده از نوشابه‌های گازدار است، شما می‌توانید برای پاک کردن سرویس بهداشتی، حذف زنگ از روی وسایل ساخته شده از کروم، حذف لکه‌ها از روی وان حمام و زیردوشی، از بین بردن کپک و آلودگی‌های محیطی و نیز برطرف کردن لکه شیر، جای زنگ و لکه چربی از روی البسه می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

همچنین برای پاک کردن لکه چربی روغن ماشین از روی خودرو یا کف زمین هم می‌توانید از نوشابه استفاده کنید.

برای از بین بردن برخی از آفات مانند حلزون هم می‌توانید از نوشابه استفاده کنید،همچنین برای برطرف کردن لینت مزاج و نیز افزایش طول عمر گل‌ها نیز می‌توانید از نوشابه استفاده کنید.

یکی از دیگر کاربردهای جالب استفاده از نوشابه در خانه تکانی و خصوصا آشپزخانه از بین بردن گرفتگی سینک ظرفشویی و تمییز کردن ظروف سوخته است.

علت خاصیت پاک کنندگی نوشابه به دلیل وجود اسید فسفریک در ترکیب آن است که باعث از بین بردن لکه‌ها، لک زنگ‌زدگی، آفت‌ها و چربی از روی اشیاء می‌شود.

اما مصرف نوشابه به دلیل وجود اسید فسفریک برای سلامت بدن بسیار مضر است و باعث پوسیدگی دندان، آسیب به دستگاه گوارش، بالا رفتن قند خون و نیز پوکی استخوان می‌شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد به جای پذیرایی از مهمان‌ها با نوشابه در وعده‌های غذایی از نوشیدنی‌های گیاهی و یا لبنی، چون دوغ یا شربت‌های کم شیرین استفاده کنند. 

يکشنبه 15/12/1395 - 11:19
سلامت و بهداشت جامعه

مدیر خانه ای بی گفت: خیلی از هنرمندان کشور برای بازدید از کودکان مراجعه کردند اما برخی از آن ها با گرفتن یک سلفی خانه ای بی را ترک کردند و حتی پشت سرشان را هم نگاه نکردند ولی بسیاری دیگر با دل و جان برای این کودکان خدمت کردند.

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین، پروانه ای ها پر از دردند اما آرام. ظاهرشان پر از زخم اما باطنشان سفید و عطرآگین.  پروانه ای ها درد می کشند اما عادت به گلایه ندارند. جبر روزگار آنها را صبور کرده. با همه کوچکی و کودکی شان دلی دریایی دارند. این آرام های دوست داشتنی اما پر از درد و اندوه اند، دردی جانکاه که هر لحظه و هر ثانیه جسم کوچک و نحیف آنها را می آزارد. کودکان پروانه ای همچنان با درد زندگی می کنند. با حسرت به دیگران نگاه می کنند و با والدین شان با اندوه به آینده آنها نگاه می کنند و هزاران سوال در ذهن آنها نقش می بندد. سوال هایی مثل اینکه آیا آنها شانسی برای ازدواج خواهند داشت؟ دانشگاه می روند؟ در اجتماع می توانند به راحتی زندگی کنند؟ واصلا به سن بزرگسالی می رسند؟

کودکان پروانه ای در شمع بیماری هولناکی می سوزند که می توانست هرگز وجود نداشته باشد. کودکان پروانه ای اما با آن کنار می آیند. کنار آمدنشان همان «سوختن و ساختن» معروف اما غم انگیز است. برای کودکان پروانه ای چه کنیم؟ میخواهیم آنها هم زندگی عادی داشته باشند...

حجت الاسلام سیدحمیدرضا هاشمی گلپایگانی مدیر خانه ای بی(بیماری پروانه ای) در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد :امروزه قریب به 17-188 نوع بیماری به عنوان بیماری خاص مطرح شده است و همان طور که می دانیم تالاسمی ، هموفیلی و دیالیز تنها بیماری های خاص در کشور محسوب می شوند اما در راس همه این بیماری ها از جهت مشکلات بیماری ای بی قرار دارد. اینکه چگونه یک بیماری جز بیماری های خاص می شود نیازمند گذراندن مراحل مختلف است، علاوه بر مطرح شدن بیماری مورد نظر در هیئت دولت و نظر مثبت وزیران باید نظر مستقیم رئیس جمهور نیز همراه آن باشد . متاسفانه در بیست ساله گذشته هیچ دولتی به بیماری های خاص توجه نکرده است .

به گفته وی، یک بیمار سرطانی دلیل بیماریش محرز است اما پروانه ای علاوه بر مشکلاتی که برای گوارش، دندان، بینایی، شنوایی، چسبندگی دستان و پاها ، بسته شدن راه مری و...پیش می آید ممکن است در آخر به سرطان هم مبتلا شود .

تقاضای هاشمی گلپایگانی از دولت فعلی این است که به بیماران خاص بخصوص بیماران پروانه ای توجه بیشتری نسبت به گذشته شود. وی در ادامه گفت: مکانی به نام «خانه ای بی» برای بیماران پروانه ای در نظر گرفته شده است که بخشی از هزینه های این کودکان را مردم متقبل می شوند، همچنین وزارت بهداشت نیز تا حدودی به پروانه ها کمک می کند اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است آیا این کمک ها کافی است؟ خیر.

مدیر خانه ای بی عملکرد وزارت بهداشت را کافی ندانسته و تاکید کرد: وزارت بهداشت از تیر ماه امسال پانسمان های این کودکان را تامین کرده است اما واقعا مشکلات بیماران پروانه ای تنها در پانسمان خلاصه می شود؟ پانسمان دیگر برای این کودکان مسئله عادی شده و اگر باشد یا نباشد روزگارشان می گذرد اما مشکلاتی عدیده دیگر که گریبان گیر این فرشتگان است مشکلان دهان و دندانشان است که نیازمند یک کلینیک تخصصی برای رفع مشکلات آنها هستیم. یک کودک پروانه ای به سرعت دندان هایش را از دست می دهد و حتی برخی از بیماران در سن 13-14 سالگی دیگر دندانی در دهان ندارند و یک مرکز آموزشی نمی تواند از پس مشکلات دهان و دندان این کودکان برآید.

هاشمی گلپایگانی یکی دیگر از مشکلات عمده پروانه ها را چسبندگی دستان و پاهایشان اعلام کرد و گفت: انگشتان بیماران ای بی به سرعت بهم چسبیده و تبدیل به مچ می شود و اگر زمان زیادی از شروع چسبندگی بگذرد کودکان عملا دیگر انگشتی ندارد، در صورتی که می توان در زمان معینی دستانشان را جراحی کرد و تا حدی جلوی این مشکل گرفته شود. متاسفانه برای رفع این مسئله هم تلاشی حاصل نشده است.

وی افزود: بنا به آمار جهانی باید حدود 800 تا 1000 بیمار ای بی در کشور وجود داشته باشد که تنها 520 نفر شناسایی شده اند اما دلیل این که برخی از مبتلایان اعلام وجود نمی کنند به فقر فرهنگی و بی اطلاعی آنان بر می گردد. رسانه ملی، مطبوعات، سایت های خبری و ... برای آگاه سازی مردم از این بیماری و از بین بردن فقر فرهنگی نقش به سزایی را ایفا می کنند.

مدیر خانه ای بی یادآور شد: وزیر بهداشت بنا به قولی که داده بود، قرار شد در 10 قطب پزشکی کشور این خدمات برده شود و به عبارتی بیماران برای انجام عمل دندان یا گوارش نیاز نباشد تا به تهران مراجعه کنند بلکه ما این خدمات را به استان ها ببریم.

هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سوال که وضعیت تحصیلی کودکان پروانه ای چگونه است، بیان کرد: یکی ازعمده ترین مشکلات کودکان پروانه ای در رابطه با آموزش و پرورش است چرا که وقتی بیمار مبتلا برای ثبت نام به مدرسه مراجعه می کند به دلیل نا آگاهی و نا آشنایی مدارس از این بیماری کودک را پس می زنند و از ثبت نام وی خودداری می کنند اما اگر آموزش و پرورش این آگاهی را به مدارس بدهد و اجازه دهد کودکان پروانه ای با کودکان دیگر در یک کلاس بنشینند دیگر آینده یک کودک ای بی به تباهی نمی انجامد.

به گفته وی، بیماران ای بی ممکن است زخم های سختی روی بدنشان باشد اما کم هوش نیستند و چه بسا برخی از کودکان هوش سرشاری نیز دارند. در بین بیماران، افرادی هستند که در رشته های پزشکی، مهندسی و حقوقی تحصیل کرده اند و به درجات بالایی دست پیدا کردند با اینکه بسیاری از این بیماران دست و پایشان را از دست داده اند اما با این حال دست از تحصیل برنداشته اند .

بسیاری از مردم در جامعه می پندارند بیماری ای بی واگیردار است در صورتی که می توان گفت این عارضه به هیچ عنوان قابل سرایت نیست و مردم با دیدن این کودکان نترسند و از او فاصله نگیرند زیرا کودکان متوجه نگاه های سنگین و سوالات فراوان دیگران می شوند و همین موضوع باعث گوشه گیری و فاصله گرفتن بیمار از جامعه و در نتیجه افسردگی می شود.

مدیر خانه ای بی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان با انجام برخی از آزمایشات از متولد شدن یک کودک پروانه ای جلوگیری کرد به جام جم آنلاین گفت: همان طور که می دانیم منشا بیماری ای بی ژنتیک است و مشاهده شده حدود 90 درصد از مبتلایان ناشی از ازدواج فامیلی است. در ایران این امکان وجود ندارد که زوجین قبل از بارداری و تولد کودکشان متوجه ابتلا به ای بی در نوزادشان شوند لذا وزارت بهداشت می تواند از طریق علم فرانسوی ها که تحقیقات علمی و گسترده ای را در رابطه با غربالگری این بیماری انجام داده اند بهره مند شوند و بتوانیم از به دنیا آمدن کودکان مبتلا جلوگیری کنیم .

وی در ادامه افزود : بخشی از بحث جلوگیری از تولد کودکان ای بی در انجام اینگونه آزمایشات و ممانعت از ازدواج های فامیلی است، اما بخش دیگری از این موضوع مربوط به خانواده هایی ست که با وجود یک کودک پروانه ای باز هم بچه دار می شوند زیرا بسیار دیده شده است در یک خانواده با وجود 5 فرزند 3 نفر از آنها مبتلا هستند این معضل بخصوص در استان های جنوبی مانند سیستان و بلوچستان بسیار گزارش شده است که این مسئله از فقر فرهنگی، عدم آموزش و آشنایی مردم جامعه در رابطه با این بیماری نشات می گیرد.

به گفته هاشمی گلپایگانی، طبق تعاملی که با وزارت بهداشت داشته ایم دانشگاه علوم پزشکی ایران که شامل 2 بیمارستان حضرت رسول(ص) و بیمارستان حضرت فاطمه(س) است موظف اند به بیماران پروانه ای خدمات ارائه کنند اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این خدمات برای کودکان کافی است!

 

 

 

 

 

 

 

 

به اعتقاد مدیر خانه ای بی طرح تحول سلامت وزارت بهداشت علی رقم موفقیت هایی که کسب کرد اما در بُعد بیماران خاص نتوانسته موفقیت چشم گیری را اتخاد کند علاوه بر آن یک کودک پروانه ای که از ناحیه دهان و دندان دچار مشکل است و همچنین از مشکلات گوارشی، بینایی، شنوایی و ... رنج می برند، وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت کجا به این مشکلات پرداخته است؟

مدیر خانه ای بی در پاسخ به این سوال که کدام چهره ها برای حمایت و بازدید به «خانه ای بی» سر زده اند، گفت: خیلی از هنرمندان کشور برای بازدید از کودکان مراجعه کردند اما برخی از آن ها با گرفتن یک سلفی خانه ای بی را ترک کردند و حتی پشت سرشان را هم نگاه نکردند ولی بسیاری دیگر با دل و جان برای این کودکان خدمت کردند برای مثال تیم استقلال یک روز قبل از بازی دربی به دیدن کودکان پروانه ای آمدند و با هدیه دادن لباس هایشان بچه ها را بسیار خشنود کردند . 

يکشنبه 15/12/1395 - 11:17
سلامت و بهداشت جامعه

نایب رییس انجمن جراحان قلب ایران گفت: مبتلایان به اختلالات قلبی و عروقی برای داشتن سفری آسوده و همراه با آرامش در تعطیلات نوروز برخی نکات را باید رعایت کنند.

 

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،محراب مرزبان نایب رییس انجمن جراحان قلب ایران اظهار  داشت: مبتلایان به اختلالات قلبی و عروقی برای داشتن سفری آسوده و همراه با آرامش در تعطیلات نوروز باید در ایام مسافرت داروهایی را که توسط پزشکشان برای آن‌ها تجویز شده است، به همراه داشته باشند و آن‌ها را به طور منظم مصرف کنند. همچنین در صورتی که این افراد دچار بیماری‌های قلبی و عروقی دچار بیماری زمینه دیگری مانند فشار خون نیز باشند، باید حتما نسبت به کنترل علایم بیماری خود نیز اقدام کنند.

وی خستگی زودرس، تنگی نفس در حین فعالیت، دردهای قفسه سینه و شکم در زمان انجام فعالیت فیزیکی، تپش قلب و احساس درد در ناحیه پشت، دست و فک پایین را از نشانه‌های ناراحتی‌های قلبی و عروقی دانست و اظهار داشت: افراد با مشاهده این علایم باید هر چه سریعتر به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.


نایب رییس انجمن جراحان قلب ایران عنوان کرد: برخی افراد که در خانواده‌شان سابقه اختلالات قلبی و عروقی وجود دارد و مبتلایان به دیابت و فشار خون بیشتر در معرض خطر قرار دارند و باید حتما قبل از سفرهای طولانی با پزشک خود مشورت کنند. همچنین اشخاصی که دچار اضافه وزن هستند یا سیگار استعمال می‌کنند نیز جزء گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند.


مرزبان تاکید کرد: اغلب بیماران دچار اختلالات قلبی و عروقی می‌توانند بدون نگرانی با هواپیما سفر کنند، اما در سفرهای هوایی لخته شدن خون در اندام‌های تحتانی و پا‌ها یکی از مشکلاتی است که مسافران قبل از سفر باید در مورد آن با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی توصیه کرد: افراد برای جلوگیری از لخته شدن خون در حین مسافرت هوایی باید به طور مرتب در داخل هواپیما راه بروند، همچنین تجویز داروهای ضد انعقاد تحت نظر پزشک که مانع از لخته شدن خون می‌شود نیز در این گروه از اشخاص کمک کننده است.


مرزبان یادآور شد: خوشبختانه اغلب روش‌های درمان بیماران قلبی و عروقی تحت پوشش بیمه قرار دارند و تنها درصد کمی از خدمات درمانی مانند دستگاه‌های کمک قلبی، دریچه‌های مصنوعی قلب و برخی از وسایلی که داخل عروق یا آرئوت می‌گذارند بسیار گران قیمت هستند و به طور کامل تحت پوشش بیمه قرار ندارند و اکنون کمیته کشوری برای این منظور تشکیل شده که تعدادی از این افراد تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

 

 

 

شنبه 14/12/1395 - 15:7
سلامت و بهداشت جامعه

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران از نبود داروی بیماران هموفیلی در کشور خبر داد و از کار غیرانسانی شرکت‌های پخش دارو و همچنین تداوم مشکلات با بیمه‌ها گلایه کرد.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، احمد قویدل با اشاره به کمبود شدید فاکتور 9 انعقادی در کشور اظهار داشت: سالها پیش در دوره وزارت دکتر دستجردی در حوزه بهداشت و درمان خبری مبنی بر خودکفایی ایران در تولید پلاسمای ایرانی برای تولید فاکتور 9 خبر داده شد که بی تردید موجب خوشحالی مردم و بخصوص بیماران هموفیلی نیازمند فاکتور 9 شد، اما متاسفانه شیرینی این خودکفایی به کام بیماران از اولین سال خودکفایی تلخ شد.

وی ادامه داد: یکی از لنگرهای مهم دسترسی دائمی بیماران به دارو که همواره از طرف سازمان غذا و دارو به آن توجه می‌شود انحصاری نبودن منبع تامین داروهای وارداتی است، اگرچه تامین فاکتور 9 مورد نیاز بیماران هموفیلی کشور از منابع پلاسمای ایرانی هم ارزش بزرگی در حوزه خودکفایی دارد و هم استفاده از پلاسمای ایرانی از ارزش خاص "داروی سازگار" با بیماران هموفیلی ایرانی برخوردار است، اما این دو ارزش مهم عملاً در سایه کمبودهای ادواری این داروی حیاتی بیماران نه تنها ارزش خود را از دست می‌دهد، بلکه عملا سودی را که شرکت انتقال دهنده پلاسمای ایرانی به خارج می‌برد، به قیمت معلولیت‌های غیرقابل بازگشت بیماران هموفیلی به خصوص کودکان هموفیلی تمام خواهد شد.

مدیر عامل کانون هموفیلی در ادامه از رئیس سازمان غذا و دارو در خواست کرد که سازمان غذا و دارو ضرورت دارد این موضوع را به صورت جدی بررسی کند که در طول سال 1395 چندین بار شاهد کمبود این دارو بودیم، زیرا تقریبا یک‌ماه است که دسترسی به دارو فاکتور 9 میسر نشده است و انحصار در این حوزه می‌تواند با رعایت اصل وفاداری به حوزه خود کفایی و اقتصاد مقاومتی به دو شرکت واگذار شود که هر کدام بتوانند در شرایط دشوار داروی مورد نیاز کشور را پوشش دهند.

قویدل بیان داشت: در صورتیکه این راه حل میسر نباشد حفظ سلامتی بیماران ارزش آنرا را دارد که منبع دیگری هر چند کاملاً خارجی به منابع تامین فاکتور 9 افزوده شود زیرا کمبود این دارو در استان‌های مختلف کشور جدی شده است و در صورت وقوع اتفاقات غیر منتظره عواقب وخیمی برای بیماران دارد.

مشکل با بیمه‌ها پابرجاست

وی در ادامه گفت: در رابطه با این دارو هم مانند داروهای دیگرانی نگران توزیع آن هستیم. ما هنوز علیرغم انتشار خبرهای مختلف مبنی بر پرداخت مطالبات دارو - مراکز درمانی از سازمان‌های بیمه‌گر هنوز شاهد تحول خاصی نبردیم و مطالبات هنوز پرداخت نشده است.

کار غیرانسانی شرکت‌های پخش دارو

قویدل تاکید کرد: همچنین اساساً شرکت‌های پخش حق ندارند از تحویل دارو به علت بدهی‌های مراکز درمانی خودداری کنند و این امر به صراحت توسط سازمان غذا و دارو به شرکت‌ها یاد آوری شده است اما بر اساس اخبار پراکنده از سطح کشور این نوع مقاومت هنوز جاری است.

وی ادامه داد: با توجه به نقش داروهای بیماران خاص در تامین سلامت این بیماران و نیاز روزمره بیماران به این داروها استنکاف شرکت‌های پخش از تحویل دارو پس از آنکه دارو را از مبادی توزیع دریافت می‌کنند تهدید سلامت بیماران محسوب شده و کانون هموفیلی ایران این مورد را به دادستانی و دادسرای جرایم پزشکی گزارش کرده است و توجه ریاست این دادسرا و مکاتبات انجام شده که مبنای آن پیشگیری از وقوع جرم است که امیدواریم شاهد چنین استنکافی از طرف شرکت‌های پخش نباشیم.

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: شرکت‌های پخش دارو می‌توانند از گرفتن سهمیه‌های داروی تا وصول مطالبات خود خودداری کنند، اما دریافت این سهمیه‌ها و محبوس نگه داشتن داروهای حیاتی بیماران در انبارها انسانی و قانونی نیست. 

شنبه 14/12/1395 - 15:6
سلامت و بهداشت جامعه

خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود؛ به طوری که از هر سه فرد مسن یک نفر به دلیل آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقلی فوت می‌کند.

 

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، تحقیقات نشان می‌دهد بین خواب طولانی مدت و خطر ابتلا به زوال عقلی ارتباط وجود دارد.


در این تحقیق آمده است افرادی که هر شب بیش از 9 ساعت می‌خوابند در معرض فزاینده ابتلا به زوال عقلی هستند. بیش از 46 میلیون نفر در جهان به زوال عقلی مبتلا هستند و انتظار می‌رود این رقم تا سال 2050 سه برابر شود.

همچنین در آمریکا بیش از پنج میلیون نفر دچار بیماری آلزایمر هستند. خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود؛ به طوری که از هر سه فرد مسن یک نفر به دلیل آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقلی فوت می‌کند.

محققان دانشگاه بوستون آمریکا در مطالعه‌ای دریافتند خواب طولانی مدت ممکن است خطر ابتلا به زوال عقلی را افزایش دهد.

در این بررسی اطلاعات مربوط به 5209 زن و مرد بین 30 تا 62 سال مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین از این افراد درخواست شد گزارشی از مدت زمانی را که به طور معمول هر شب می‌خوابند ارائه دهند. این افراد برای مدت 10 سال تحت کنترل بودند تا مشخص شود کدام یک از آنان به بیماری آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقلی دچار شده‌اند.

این تیم تحقیقاتی دریافتند افرادی که به طور مرتب برای مدت زمان 9 ساعت یا بیشتر می‌خوابند دو برابر بیش از افرادی که کمتر از 9 ساعت به خواب می‌روند احتمال دارد به این بیماری دچار شوند. همچنین تحصیلات می‌تواند نقش مهمی در به تعویق انداختن خطر ابتلا به زوال عقلی داشته باشد.
شنبه 14/12/1395 - 14:54
سلامت و بهداشت جامعه

نشستن طولانی‌مدت پشت میز، باعث ابتلا به دردهای موضعی در ناحیه کمر، پاها و عضلات میان‌تنه می‌شود.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامتیسم، انجام این حرکت ورزشی برای تقویت عضلات پایین‌تنه و  میان‌تنه، پیشگیری از ورم پا و ابتلا به واریس در کارمندان و افرادی که بیش از حد پشت میز می‌نشینند، بسیار مفید است.
نشستن طولانی‌مدت پشت میز، باعث ابتلا به دردهای موضعی در ناحیه کمر، پاها و عضلات میان‌تنه می‌شود.
انجام این حرکت ورزشی برای تقویت عضلات پایین‌تنه و میان‌تنه، پیشگیری از ورم پا و ابتلا به واریس در کارمندان و افرادی که بیش از حد پشت میز می‌نشینند، بسیار مفید است.
روی صندلی بنشینید و کمرتان را کاملا به پشتی صندلی تکیه بدهید. پای راست خود را کاملا صاف کنید.

به‌طوری که باسن و کف پا در یک خط قرار بگیرند. ۲ ثانیه در این حالت بمانید و ۱۵ مرتبه این حرکت را تکرار کنید. سپس، این نرمش را روی پای چپ هم انجام دهید. 

 

 

 

 

شنبه 14/12/1395 - 14:53
سلامت و بهداشت جامعه

اگر دچار کمردرد هستید و معمولا به پشت می‌خوابید، قرار دادن یک بالش زیر زانوهای‌تان ستون‌فقرات را به حالت طبیعی نگه می‌دارد و از این طریق از ایجاد درد در طول زمان خواب جلوگیری می‌کند. اگر به پهلو می‌خوابید، سعی کنید یک بالش بین زانوهای‌تان بگذارید. یا اگر دمر می‌خوابید، یک بالش پایین شکم‌تان قرار دهید.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فردا، جلوگیری از کمردرد می‌تواند با خوابیدن شما ارتباط مستقیم داشته باشد. اگر شما نیز جزء ۲۰ درصد آدم‌هایی باشید که از کمردرد مزمن رنج می‌برند، حتما می‌دانید این درد اصلا شوخی نیست. در ادامه این مطلب را به نقل از بازده بخوانید.


به گفته‌ی متخصصان، آن‌چه می‌تواند به تسکین این درد و فشار کمک کند، خواب خوب شبانه است. ولی قضیه پیچیده‌تر از این حرف‌ها است. درد کمر، گردن یا شانه‌ها آرامش را به هم می‌ریزد و خواب را از آدم می‌گیرد.

ولی خبر خوب این است که انجام برخی ترفندهای کوچک در طول زمان خواب می‌تواند به جلوگیری از کمردرد یا تسکین آن و رفع بسیاری از ناراحتی‌های رایج در زمینه‌ی خواب کمک کند.

پگی بریل، متخصص درمان‌های فیزیک استخوان در نیویورک، به نشریه‌ی وال‌استریت گفت: «استراحت برای بازیابی دستگاه استخوان و ماهیچه‌ها بسیار ضروری و مهم است. هنگام خواب پروتئین به ماهیچه‌ها باز می‌گردد، بدن فرآیندهای جوان‌سازی‌اش را از سر می‌گیرد، و بنابراین بدن‌تان از لحاظ کالبدشناختی در موقعیت خوب و سالمی قرار می‌گیرد.»

به گفته‌ی موسسه‌ی ملی خواب امریکا، اگر دچار کمردرد هستید و معمولا به پشت می‌خوابید، قرار دادن یک بالش زیر زانوهای‌تان ستون‌فقرات را به حالت طبیعی نگه می‌دارد، و از این طریق از ایجاد درد در طول زمان خواب جلوگیری می‌کند. اگر به پهلو می‌خوابید، سعی کنید یک بالش بین زانوهای‌تان بگذارید. یا اگر دمر می‌خوابید، یک بالش پایین شکم‌تان قرار دهید. 

شنبه 14/12/1395 - 14:42
سلامت و بهداشت جامعه

کاهش وزن به نظر کار ساده ای می آید. اگر کمتر بخوریم و بیشتر ورزش کنیم چربی های اضافه مثل بستنی به راحتی آب می شوند. شاید این برای بعضی ها درست باشد اما به این سادگی هم نیست.

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین، عوامل زیادی هستند که در فرآیند کاهش وزن تاثیرگذار هستند.

اگر مدت زیادی است که سبک زندگی سالمی را در پیش گرفته اید اما به هیچ نتیجه ای نرسیده اید حتما موارد زیر را بخوانید شاید شما هم همین اشتباهات را مرتکب می شوید.

کم خوابی

چه برای مطالعه بیدار مانده باشید و چه برای تماشای فیلم کم خوابی مانع کاهش وزن می شود. خواب برای سلامتی بسیار مهم است.

جوانانی که بین ۵ الی ۷ ساعت می خوابند ۳۰ درصد بیشتر از کسانی که روزانه ۸ ساعت می خوابند در معرض بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و دیابت نوع ۲ قرار می گیرند. کم خوابی هورمون کورتیزول و گرلین را در بدن افزایش و متابولیسم و لپتین را کاهش می دهد.

کورتیزول باعث می شود بدن انرژی را به درد گرسنگی تبدیل کند. به همین دلیل کم خوابی مانع کاهش وزن می شود. و

قتی کم می خوابید توانایی بدن برای پردازش انسولین کاهش پیدا می کند. این تغییر در حساسیت انسولین توانایی تبدیل قند به انرژی رانیز کاهش می دهد در نتیجه به ذخایر چربی تبدیل می شوند.

استرس

کورتیزول هورمون استرس بدن را ترغیب می کند تا استرس را از طریق خوردن بیشتر ریکاوری کند. در نتیجه احساس گرسنگی و اشتها شدت پیدا می کند به خصوص به غذاهای شیرین و چرب. هنگام استرس خوردن احساس آرامش می دهد و باعث ایجاد عادت خوردن احساسی می شود. بنابراین استرس خود را مدیریت کنید تا راحت تر وزن کم کنید.

مصرف کم پروتئین

خوردن سالاد زیاد برای کاهش وزن به نظر ایده خوبی می آید اما اگر کاهو را به عنوان یک منبع غذایی استفاده کنید نتیجه برعکس می گیرید.

میزان متابولیسم پایه بوسیله توده عضلانی بدون چربی تعیین می شود. بدون مقدار کافی پروتئین این توده عضلانی کاهش پیدا می کند. وقتی عضلات آب بروند متابولیسم نیز کند می شود. هر چه متابولیسم کندتر باشد کاهش وزن سخت تر می شود.

زیاده روی در ورزش های هوازی

دویدن ورزش خوبی است اما اگر متوجه شدید که با وجود این ورزش زیاد وزن کم نمی کنید بایدورزش های بدنسازی قدرتی هم انجام دهید.

ورزش هوازی کالری زیادی می سوزاند و برای سلامت قلب، بالا بردن ظرفیت ریه، کاهش استرس و بالا بردن سطح انرژی بسیار مفید است اما اگر تنها این ورزش را انجام دهید علاوه بر سوزاندن چربی ماهیچه هم می سوزانید.

دست بالا گرفتن کالری هایی که در باشگاه می سوزانید

تصور خیلی ها این است که بعد از عرق ریختن در باشگاه می توانند نوشیدنی پر کالری بخورند اما برای سوزاندن ۲۵۰ تا ۵۰۰ کالری شاید یک جلسه زومبا هم کافی نباشد. مشکل این جاست که معمولا مقدار خوراکمان را دست کم می گیریم و مقدار ورزش مان را دست بالا. پیشنهاد می کنم غذاهایی که می خورید را یادداشت کنید تا دچار این توهم نشوید.

حذف صبحانه

کسانی که عادت به خوردن صبحانه دارند معمولا در باقیمانده روز میل کمتری به غذا دارند. بنابراین وزن بیشتری کم می کنند.

زیاد شام خوردن

اگر تمام کالری روزانه را ذخیره کرده اید تا هنگام وعده شام مصرف کنید سخت در اشتباه هستید. وعده شام محدودیت زمانی ندارد. به خصوص اگر کنار خانواده یا دوستان باشید زیاده روی هم خواهید کرد. بیشتر کالری ها معمولا در وعده شام مصرف می شود. از طرفی برای سوزاندن کالری بعد از وعده شام نیز وقت زیادی ندارید. در نتیجه با خوابیدن غذاها در بدن ذخیره می شوند.

کمبود ویتامین

حتی اگر رژیم متعادلی داشته باشید باز هم ممکن است بدن دچار کمبود ویتامین های مورد نیاز باشد. امروزه کمبود ویتامین D بسیار شایع است و کمبود این ویتامین با افزایش وزن و بیماری های مزمن همراه است. کمبود ویتامین B نیز مانع کاهش وزن می شود. پس مولتی ویتامین مصرف کنید تا مطمئن شوید بدن تان مواد مغذی مورد نیازش را به دست آورده است.

فراموش کردن آبرسانی

علاوه بر مصرف میوه، سبزیجات و پروتئین نوشیدن آب نیز یکی از بخش های مهم برنامه غذایی سالم است. آب سطح متابولیسم را بالا نگه می دارد و برای عملکردهای سلولی نقش مهمی دارد.

از فرآیند کاهش وزن لذت ببرید

کاهش وزن چالش بزرگی است. اما اگر علاوه بر عاملی برای داشتن اندام خوب دلیلی آن را راهی برای داشتن سبک زندگی سالم بدانید لذت بیشتری از آن خواهید برد. گاهی اوقات وقتی به اهداف تان در کاهش وزن می رسید با غذاهای مورد علاقه به خودتان جایزه بدهید. این کار به شما انگیزه بیشتری می دهد.

 

شنبه 14/12/1395 - 11:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته