• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1253روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

  اخبارپزشکی ,خبرهای پزشکی ,سیستم ایمنی بدن

بیماری‌های خودایمنی زمانی در بدن ظاهر می‌شوند که سیستم ایمنی بدن به خودش حمله می‌کند.

 به گزارش ایسنا، بیش از ۸۰ بیماری خودایمنی تاکنون شناسایی شده که سایت مدیکال دیلی در این مقاله شرح مختصری از چهار نمونه از خطرناک‌ترین آنها ارائه کرده است:

 

- میوکاردیت سلول‌های ژانت: مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۰ در نیوجرسی نشان داد میوکاریت سلول‌های ژانت کشنده‌ترین بیماری خودایمنی است. این بیماری شایع نیست و با التهاب ماهیچه قلب شناخته می‌شود. از جمله علائم اولیه بیماری میوکاردیت سلول‌های ژانت شامل ورم مچ پا، قفسه سینه، احساس خستگی و تنگی نفس است.

 

- بیماری گریوز (بازدو): این اختلال خودایمنی از بیش فعالی غده تیروئید ظاهر می‌شود. علائم این بیماری شامل پرکاری تیروئید، بیماری چشم و مشکلات پوستی می‌شود. در صورتیکه بیماری گریوز درمان نشود می‌تواند زندگی فرد را به خطر اندازد.

 

- بیماری آدیسون: یکی از طبقه‌بندی‌های بیماری آدیسون نارسایی اولیه آدرنال نامیده می‌شود که بر اثر آن سیستم ایمنی به غدد آدرنال بدن حمله می‌کند. این غده‌ها در بالای کلیه‌ها قرار گرفته و بسیاری از هورمون‌های مورد نیاز برای فعالیت‌های طبیعی بدن را ترشح می‌کنند. علائم این بیماری شامل ضعف ماهیچه‌ها، احساس خستگی، تیره شدن رنگ پوست و کاهش ضربان قلب یا فشار خون می‌شود.

 

- بیماری گرانولوماتوز وگنر: این اختلال موجب التهاب رگ‌های خونی در بینی،‌ سینوس‌ها، گلو، ریه‌ها و کلیه می‌شود اما بسیار نادر است. در واقع این بیماری جریان خون به برخی اعضای بدن را کند می‌سازد.

 

از جمله علائم این بیماری شامل بی‌حسی اندام‌ها، وجود خون در ادرار، زخم‌های پوستی، کبودی، تب، احساس خستگی، تنگی نفس و سرفه همراه با خلط خونی می‌شود.

سه شنبه 10/12/1395 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه

 



  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی ,بیماری قلبی

طبق نتایج یک مطالعه جدید، انواع ژن های تعیین کننده احتمال اندام سیبی شکل در افراد با افزایش ریسک بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ هم ارتباط دارند.

به گزارش مهر، مطالعات قبلی نشان داده اند که افزایش اندازه دورکمر می تواند در مقایسه با افزایش اندازه باسن و ران ها (اندام گلابی شکل) بیشتر سلامت را به خطر اندازد.

 

این تحقیق جدید محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد افراد دارای وزن اضافی در ناحیه شکم و دورکمر با ریسک بالای ابتلا به دیابت و بیماری قلبی مواجه هستند.

 

دکتر جرج دیوی اسمیت، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد که نسبت دورکمر به باسن بر بروز بیماری تاثیر دارد و این موضوع مستقل از شاخص توده بدنی است.»

 

در این مطالعه محققان بر ۴۸ گونه ژن که مرتبط با نسبت کمر به باسن شناسایی شده اند تمرکز کردند. برهمین اساس، آنها یک «نمره ریسک» ژنتیکی را تعیین کردند.

 

محققان این نمره را در مورد بیش از ۴۰۰ هزار فرد بزرگسالی که در مطالعات قبلی سلامت شرکت کرده بودند را بررسی کردند.

 

براساس نمرات ژنتیکی، هر انحراف استاندارد در نسبت دورکمر به باسن موجب افزایش ریسک بیماری قلبی تا ۴۶ درصد و ریسک دیابت نوع۲ تا ۷۷ درصد می شود.

 

همچنین افراد دارای استعداد ژنتیکی داشتن اندازه زیاد دور کمر با ریسک قندخون، فشارخون و تری گلیسیرید بالاتر مواجه هستند که همگی از فاکتورهای پرخطر دیابت یا بیماری قلبی هستند.

 

محققان اذعان می دارند که چربی اضافی دورکمر ارتباط مستقیم با دیابت و بیماری قلبی دارد. 

سه شنبه 10/12/1395 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه

 



  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی ,قلب

یک فوق تخصص جراحی قلب و عروق با اشاره به مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، گفت: حدود دو سوم این مرگ‌ها در مردان است.

دکتر معصوم‌علی معصومی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش روزافزون مبتلایان بیماری‌های قلبی و عروقی، گفت: روز به روز شاهد افزایش آمار این بیماری‌ها هستیم و در حال حاضر بیماری های قلبی و عروقی، درصد بالایی از آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده‌ است.

 

معصومی با اشاره به کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، تصریح کرد: به طور معمول بیماری‌های قلبی و عروقی در سنین ۷۰ یا ۸۰ سال بروز پیدا می‌کند و کاهش سن ابتلا به این بیماری ها نشان دهنده این است که عوامل پیشگیری به خوبی رعایت نشده است. امروزه شاهد کاهش سن ابتلا به این بیماری‌ها به مرز ۵۰ سال هستیم و این امر زنگ خطر جدی برای سلامت کشور محسوب می‌شود. سن ابتلا به این بیماری‌ها حتی در موارد بسیاری به ۳۵ تا ۴۰ سال و در موارد معدودی تا سن ۲۰ تا ۲۵ سال پایین آمده است.

 

این فوق تخصص جراحی قلب و عروق، نوع تغذیه، کم تحرکی، سیگار و مواد مخدر، چاقی و فشار خون را از جمله عوامل زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی خواند و افزود: متاسفانه رژیم غذایی بیشتر افراد پرنمک و پرچرب بوده و از طرفی کم تحرکی در جامعه و زندگی روزمره افزایش یافته است.

 

وی افزود: از طرف دیگر مصرف سیگار و قلیان در حال افزایش است و آمار ابتلا به بیماری‌هایی از جمله دیابت و فشار خون که زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند نیز سیر صعودی دارند.

 

وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، اظهار کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته تنها با مدیریت مطلوب تغذیه و تحرک می‌توان تا ۸۰ درصد احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش داد.

 

معصومی با بیان اینکه حدود دو سوم قربانیان بیماری‌های قلبی و عروقی را مردان تشکیل می‌دهند، گفت: در زنان به لحاظ فعالیت هورمونی به خصوص در سنین پیش از یائسگی به طور معمول میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمتر است، اما بعد از یائسگی میزان بروز این بیماری‌ها در زنان با مردان برابر می‌شود.

 

وی به طرح جهانی سازمان بهداشت جهانی در راستای کاهش ۲۵ درصدی بیماری‌های قلبی و عروقی تا سال ۲۰۲۵ اشاره کرد وا فزود: عمده تمرکز اصلی سازمان بهداشت جهانی در این زمینه بر سه موضوع کنترل فشار خون، افزایش تحرک و کنترل مصرف سیگار و مواد مخدر است.

 

وی افزود: در همین راستا ضرورت دارد مسئولین مربوطه کشورمان نیز در زمینه فرهنگ‌سازی و اصلاح شیوه زندگی و تغدیه در راستای کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی که در حال حاضر به یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در کشور تبدیل شده، اقدام کنند.

سه شنبه 10/12/1395 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه

 

 



  اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی ,یائسگی

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، گفت: از هر پنج مرد بالای ۶۰ سال یک نفر به سندرم کاهش تستوسترون (مشابه یائسگی در زنان) دچار می شود.

به گزارش مهر: دکتر سیدمحمد کاظمینی افزود: روز سلامت مردان یک فرصت خوبی است که این موضوع را در ارایه خدمات سلامت بازبینی کرده و درمواردی که ضعفی وجودارد تقویت و یا اگر لازم است برنامه های جدیدی طراحی و اعمال گردد.

 

وی با بیان اینکه بیماری های خاص و یا شایع در مردان همچون مشکلات ادراری ناشی از بزرگ شدن پروستات که به طور روتین و درمان می شود، تصریح کرد: اما برخی موارد در سلامتی مردان بسیار موثر است و متاسفانه مغفول مانده بود ازجمله نقش هورمون تستوسترون  در  سلامت عمومی مردان است.

 

کاظمینی گفت: از هر پنج مرد بالای ۶۰ سال یک نفر به سندرم کاهش تستوسترون (مشابه یائسگی در زنان) دچار می شود و که به سلامتی و کیفیت زندگی ایشان صدمه می زند.

 

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت افزود: این سندرم که با بالا رفتن سن افزایش می یابد به دلیل کاهش تستوسترون ایجاد شده، سبب اختلال در متابولیسم چربی ها، بیماری های سندرم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیگر مشکلات دخیل در سلامت جنسی می شود .

 

کاظمینی تصریح کرد: در صورت تشخیص به موقع و صحیح می توان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد، سستی و کاهش انرژی، بدخلقی، خواب آلودگی پس از صرف شام و کاهش فعالیت جنسی از علایم کاهش سطح تسترون در خون است.

 

وی با تاکید بر اینکه  ۵۰ درصد علل ناباروری مربوط به مردان است، گفت: از برنامه های اخیر وزارت بهداشت کمک به این نوع مشکلات است که بصورت ساختاری و یا کمک و حمایت مستقیم از درمان زوج های نابارور است.

 

کاظمینی ادامه داد: مشکلات جنسی مردان در رشته ای از اورولوژی به عنوان آندرولوژیقرار دارد که هرچند برخی از آنها به صورت درمان متداول توسط اورولوژیست ها انجام می گیرد ولی برای پیشبرد همه جانبه آن و کمک به متخصصین اورولوژی در سطح کشور بخشی تحت همین نام با کمک معاونت درمان وزارت بهداشت در بیمارستان شریعتی تهران تاسیس شد که روز پنج شنبه (امروز) همزمان با روز سلامت مردان، آغاز بکار می کند.

سه شنبه 10/12/1395 - 16:21
سلامت و بهداشت جامعه

 

  اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی,ورزش

ممکن است افرادی که به صورت مداوم ورزش می‌کنند به دلایلی نتوانند چند روز این کار را انجام دهند. برای این افراد سوالی که پیش می‌آید این است که آیا یک هفته ورزش نکردن تاثیر بسیار زیادی بر بدن آن‌ها می‌گذارد یا خیر.

 به گزارش ایسنا و به نقل از Fitnessmagazine، ورزش نکردن برای چند روز ممکن است بر روی سلامتی تاثیرگذار باشد. به افراد توصیه شده که در روز 10 هزار قدم بردارند که این رقم معادل 30 تا 60 دقیقه ورزش کردن است. در صورتی که این میزان نصف شود یا برای 5 روز ورزش انجام نشود چه اتفاقی می‌افتد؟ این موضوع یکی از تحقیقاتی است که اخیرا انجام شده است.

 

در صورتی که فرد 5 روز ورزش نکند، کارایی عروق خونی کم می‌شود و عروقی که در قسمت‌های پایینی پا قرار دارند کارایی بسیار کمتری پیدا می‌کنند.

 

مدیر این تحقیقات می‌گوید: ما دقیقا نمی‌دانیم که چرا آنقدر سریع این تغییر ایجاد می‌شود. فعالیت نکردن حتی برای یک هفته بر سلامت قلبی و عروقی تاثیرگذار است. در صورتی که نمی‌توانید یک روز ورزش کنید، حداقل میزان کمی فعالیت داشته باشید. کم ورزش کردن بهتر از غیر فعال بودن است. حتی اگر در طول روز فرصت ندارید در طول شب کمی پیاده‌روی کنید تا این کمبود جبران شود.

 

سه شنبه 10/12/1395 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبارپزشکی ,خبرهای پزشکی , پارکینسون

یک بررسی گسترده نشان می دهد نوعی ارتباط بین بیماری پارکینسون و ریسک سکته وجود دارد.

 به گزارش مهر، به گفته محققان گاهی اوقات پارکینسون احتمال سکته ایسکمیک را در فرد افزایش می دهد؛ سکته ایسکمیک ناشی از لختگی خون است. گاهی اوقات هم سکته می تواند موجب تضعیف مغز شده و ریسک ابتلا به پارکینسون را در فرد افزایش دهد.

 

اما به گفته دکتر اندرو فیگین، متخصص نورولوژی در موسسه سلامت نورث ول نیویورک، ممکن است یک فاکتور مجزا و ناشناخته عامل ارتباط بین این دو مشکل باشد.

 

به گفته وی، «ممکن است بروز برخی فرایندها همراه با بالارفتن سن موجب افزایش ریسک سکته و اختلالات عصبی شود.»

 

در این تحقیق، ۱.۶ میلیون آمریکایی بین سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۴ مورد بررسی قرار گرفتند. محققان دریافتند وقوع سکته ایسکمیک در بین بیماران مبتلا به پارکینسون در حدود ۲ درصد است، درحالیکه در افراد غیرمبتلا به پارکیسنون کمتر از ۱ درصد است.

 

سه شنبه 10/12/1395 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

  اخبار پزشکی,خبرهای  پزشکی, زوال عقل

طبق نتایج یک مطالعه جدید، سالمندانی که بیش از ۹ ساعت در هنگام شب می خوابند با ریسک بالای زوال عقل مواجه هستند.

به گزارش مهر، محققان دانشگاه بوستون دریافته اند ریسک ابتلا به زوال عقل در افراد سالمندی که اخیرا نیاز به خواب بیشتری دارند در حدود ۲.۵ برابر بیشتر است. همچنین طبق نتایج این مطالعات، احتمال ابتلا به زوال عقل یا دمانس در افراد فاقد مدرک دبیرستان که به ناگاه به خواب بیش از ۹ ساعت نیاز دارند، تا ۶ برابر افزایش می یابد.

 

به گفته محققان، این یافته ها نشان می دهد که تحصیلات ممکن است تا حدودی نقش بازدارنده در ابتلا به زوال عقل داشته باشد.

 

متیو پیس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «افراد مبتلا به زوال عقل غالبا از اختلال در خواب رنج می برند. کنترل عادات خواب می تواند ایده خوبی در برخی مواقع باشد.»

 

وی در ادامه می افزاید: «اگر فردی گزارش کند که اخیرا پرخواب شده است می توان او را در معرض ارزیابی حافظه قرار داد.»

 

در این تحقیق، محققان ۲۵۰۰ فرد با میانگین سنی ۷۲ سال را در دو بازه زمانی از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰ و از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ مورد بررسی قرار دادند.

 

در طول بالغ بر ۱۰ سال، ۱۰ درصد شرکت کنندگان مبتلا به زوال عقل، و عمدتاً بیماری آلزایمر، تشخیص داده شدند. محققان در مورد افرادی که به طور میانگین بیش از ۱۳ سال دچار پرخوابی شده بودند، افزایش ریسک زوال عقل را مشاهده نکردند.

 

اما در افرادی که به تازگی و به ناگاه دچار پرخوابی شده بودند دریافتند ریسک ابتلا به زوال عقل در آنان دو برابر دیگران است و ۲۰ درصد آنها مبتلا به زوال عقل تشخیص داده شدند.

 

به گفته پیس، این افراد دارای حجم کوچک تر مغز هم بودند.

 

وی عنوان می کند که خواب اضافی علت مستقیم زوال عقل نیست و علامت چیز دیگری است. پرخوابی می تواند نشانه تغییرات شیمیایی ایجادشده در مغز باشد که همان تغییرات منجر به زوال عقل می شود.

 

 

سه شنبه 10/12/1395 - 16:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

  اخبارپزشکی ,خبرهای پزشکی ,سرطان

محققان در پژوهشگاه رویان در تحقیقات خود نشان دادند که ویتامین ث اثر زیادی در کنترل سرطان کبد دارد.

 به گزارش  مهر، یکی از داروهای ضد سرطان آزاسیتیدین (۵-AZA) است که فعالیت ژنوم (ماده ژنتیک) سلول‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در سلول‌های کبدی، این دارو باعث فعال شدن پروتئینی می‌شود که متیل‌زدایی از ماده ژنتیکی سلول را القا کرده و سرطان کبد را مهار می‌کند.

 

از آنجا که ویتامین ث نیز اثر مشابهی بر سلول‌های کبدی دارد، در پژوهشگاه رویان در قالب یک پروژه ای مورد مطالعه قرار گرفت. در این پروژه اثر آزاسیتیدین و ویتامین ث به طور مستقل و همزمان بر سلول‌های سرطان کبد مورد بررسی قرار گرفت.

 

نتایج این پروژه نشان می‌دهد که در سلول‌های سرطانی کبد، ویتامین ث اثر ضد تکثیر و القاکننده مرگ داروی آزاسیتیدین را افزایش می‌دهد. همچنین در این پژوهش برای نخستین بار نشان داده شد، استفاده همزمان از ویتامین ث و آزاسیتیدین باعث کاهش بیان ژن Snail در سلول‌های سرطانی کبد می‌شود.

 

از آنجا که این ژن نقش کلیدی در توان حرکت سلول از محل استقرار آن به محل دیگر دارد، کاهش بیان آن منجر به کاهش امکان متاستاز سلول‌های سرطانی می‌شود (به انتشار سرطان از یک بافت به بافت‌های مجاور متاستاز می‌گویند). 

 

با توجه به یافته‌های این پژوهش، به نظر می‌رسد استفاده همزمان از آزاسیتیدین و ویتامین ث می‌تواند اثر بهتری در مهار سرطان کبد داشته باشد.

 

دکتر حسین بهاروند، سارا سجادیان، مارک رز و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه ابرهارد کاردز سوئیس این پژوهش را انجام داده اند. همچنین نتایج این پژوهش در مجله بین المللی Clinical Epigenetics به چاپ رسیده است.

سه شنبه 10/12/1395 - 16:18
سلامت و بهداشت جامعه

حقیقت تلخی است اما برخی غذاها که ما آنها را سالم می پنداریم می توانند منجر به مشکلاتی نظیر آکنه، پسوریازیس و دیگر مشکلات پوستی شوند.

 

 

 

 

 به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت نیوز، در ادامه نگاهی می کنیم به غذاهای سالمی که می توانند برای پوستتان دردسر ساز شوند.

1- کم چرب ها

کمپانی های مواد غذایی پس از حذف چربی سعی کردند با اضافه کردن طعم که معمولا همراه با قند است جای خالی آن را پر کنند. به عبارت دیگر کم چرب یا بدون چربی همیشه برابر است با قند بالا. تحقیقات نشان داده آسیب های قند شامل صدمه رسیدن به فیبرهای کلاژن، از بین بردن قابلیتشان برای ترمیم و پیری پوست می شود.

تغییر ساده: غذاهای کم چربی که طعم دار شده اند را مصرف نکنید ( مثلا شیر و ماست طعم دارد ) و به سراغ چربی های سالم تقویت کننده سلامت پوست مانند آجیل ها، دانه ها و ماهی های آزاد بروید.


2- شیر خامه گرفته و رقیق

یکی از بزرگترین و طولانی ترین تحقیقات درباره سلامت زنان 77.761 پرستار را طی 12 سال تحت نظارت قرار داد. کسانی که در نوجوانی شیر بیشتری نوشیده اند نسبت به کسانی که کمتر شیر استفاده کرده اند بیشتر در خطر آکنه هستند. تاثیر شیر کم چرب در این موضوع از شیر پر چرب بیشتر است. در کنار لاکتوز محققان گمان می کنند حضور هورمون ها و مولکول های زیست فعال در شیر می تواند باعث ایجاد شرایط نامطلوب برای پوست شود.

تغییر ساده: اگر فکر می کنید شیر عامل خراب شدن پوستتان است می توانید آن را با شیر نارگیل یا بادام جایگزین کنید.


3- روغن گیاهی

برخی چربی ها هستند که باید از آنها پرهیز کنید، مانند چربی های ترانس و اسید چرب های غیر اشباع امگا 6 که در روغن های گیاهی مانند ذرت و سویا فراوان وجود دارند. اینگونه روغن ها در برنامه غذایی مدرن غربی فراوان یافت می شوند و باعث افزایش خطر بیماری های قلبی می شوند. این روغن ها در کنار صدمه ای که به سلامت می زنند باعث بدتر شدن اوضاع پوست هم هستند. تحقیقات نشان داده اند آکنه یکی از بیماری های التهابی است.

تغییر ساده: از روغن زیتون استفاده کنید و روغن نارگیل استفاده کنید.


4- نان گندم

غلات کامل از غذاهایی هستند که برای سلامتمان مفیدند اما کمپانی های محصولات غذایی از این برچسب استفاده می کنند تا آسیب گلوتن را پنهان کنند. گلوتن برا افرادی که از بیماری سلیاک رنج می برند و کسانی که مشکل عدم تحمل گلوتن دارند شرایط را سخت می کند و باعث بیماری پسوریازیس می شود.

تغییر ساده: افرادی که با گلوتن مشکل دارند باید به دنبال محصولات بدون گلوتن باشند و در کل کربوهیدرات ها را با جایگزینی گیاهی عوض کنند.


5- اسموتی میوه

درست است که در خود مواد مغذی دارند ولی این پایان مفید بودنشان است. اسموتی ها معمولا قند بسیار بالایی دارند. بیشتر این قند از فروکتوز ها می آید تا بر قند میوه غالب شود. تحقیقات روی موش ها نشان داده برنامه غذایی سرشار از فروکتوز باعث پیری، پراکسیداسیون و دیگر مشکلات پوستی می شود.

تغییر ساده: با استفاده از سبزیجات و کلم ها برای خود اسموتی درست کنید و با مقداری میوه و لیمو هم به آن طعم دهید. اسموتی سبزیجات می تواند به تقویت سلامت پوستتان کمک زیادی بکند.

 

سه شنبه 10/12/1395 - 16:12
سلامت و بهداشت جامعه

استاد فارماکولوژی گفت: قطره ibrogast به عنوان داروی مؤثر در درمان سندرم روده تحریک‌پذیر از عصاره‌های هیدروالکلی ۹ گیاه مانند آیبریس امارا، سنبل ختایی، گل بابونه، نعنا فلفلی، زیره سبز، خارمریم، بادرنجبویه، مامیران و شیرین بیان تشکیل شده است.

 

 

 

 

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، تقی قفقازی درباره درمانهای گیاهی سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS  اظهار کرد: سندرم روده تحریک‌پذیر یک بیماری مزمن دستگاه گوارش است که به شکل شکم‌درد یا ناراحتیهای مربوط به اجابت مزاج، یبوست یا اسهال مشخص شده و به طور قابل ملاحظه‌ای کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: عوامل موثر در ایجاد این بیماری عبارتند از ژنیک، استرسهای پاتولوژیک، مصرف آنتی‌بیوتیک، اضطراب و افسردگی است؛ در بررسی فیزیوپاتولوژی سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) دخالت واسطه‌های شیمیایی مغز و روده است.

استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان متذکر شد: دستگاه گوارش با مغز از طریق نورون‌های سروتونرژیک، کلینرژیک و شبکه عصبی روده در ارتباط است و سروتونین از طریق گیرنده‌‌هایی در دستگاه گوارش عمل می‌کند و معلوم شده است که در بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) فعالیت حمل‌کننده سروتونین کاهش یافته و ارتباط سروتونین با گیرنده‌هایش دچار اختلال شده است.

قفقازی خاطرنشان کرد: در حدود 30 درصد مبتلایان به 5 یا 6 ماه بعد از گرفتار شدن به عفونت روده‌ای توسط سالمونلا، شیگلا، ژیاردیا، کامپیلوباکتر ممکن است مبتلا شوند, علت سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) روشن نیست و حدود 20 درصد مردم جامعه را درگیر کرده و در زنان این بیماری بیشتر از مردان دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: داروهای شیمیایی در درمان سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) اثربخشی قاطعی نشان نداده‌اند؛ در کشور آلمان قطره‌ای به نام ibrogast تولید شده که در عرض 50 سال مطالعه و بررسی روی بیماران به عنوان داروی مؤثر در درمان سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و اختلالات هضم به کار برده می‌شود.

استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: قطره ibrogast شامل عصاره‌های هیدروالکلی 9 گیاه مانند آیبریس امارا، سنبل ختایی، گل بابونه، نعنا فلفلی، زیره سبز، خارمریم، بادرنجبویه، مامیران و شیرین بیان است.

قفقازی یادآور شد: ثابت شده است که مواد مؤثره گیاهان فوق الذکر از طریق پیوند با گیرنده‌های سروتونین و کلینرژیک عمل کرده و از طرفی اثر ضد میکروبی آنها در موارد سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) همراه با اسهال با از بین بردن باکتریها از یک طرف و از طرف دیگر با کم کردن انقباضات و ترشحات روده‌ای اسهال را از بین می‌برند, ترشح اسید معده را نیز وقفه می‌دهد زیرا هلیکوباکترپیلوری را از بین می‌برد و با تحریک حرکات دودی روده و افزایش ترشح آب و از بین بردن باکتریها، پوست همراه با سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) را از بین می‌برد. 

سه شنبه 10/12/1395 - 16:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته