• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 3971روز قبل
دانستنی های علمی
جام جم آنلاین: دفتر اینترنت دادسرای عمومی و انقلاب تهران با صدور اطلاعیه‌ای، نسبت به برخی كلاهبرداری‌های اینترنتی و تلفنی به كاربران اینترنت هشدار داد.

در این اطلاعیه آمده است: مدتی است افرادی با هویت جعلی از طرف بانك‌ها و موسسات معتبر خارجی به تعدادی از كاربران شبكه اینترنت برای برنده شدن در مسابقه یا قرعه‌كشی یا استخدام در شركت‌ها و موسسات خارجی نامه الكترونیكی ارسال می‌كنند و در صورتی كه كاربر اغفال شود و مشخصات یا مداركی را ارسال كند، در مراحل بعدی جهت بررسی مدارك، صدور ویزا، اقامت و همچنین گذراندن مراحل اداری و استعلامات حقوقی و اخذ تاییدیه مراجع بین‌المللی، وجوهی را از كاربر قربانی طلب می‌كنند.

اگر كاربر مبالغ هر مرحله را به بانك خارجی اعلام شده پرداخت كند در مراحل بعدی نیز هزینه بالاتری را از وی درخواست می‌كنند. این فرآیند تا جایی پیش می‌رود كه مبالغ زیادی از كاربر قربانی اخاذی می‌شود. پس از پیگیری مال باخته به منظور روشن شدن وضعیت خود، ‌كلاهبرداران با بهانه‌های مختلف طفره می‌روند و یا ارتباط ایمیلی خود را قطع می‌كنند.

لذا به تمامی كاربران اینترنت هشدار داده می‌شود، اگر نامه‌های الكترونیكی تحت عنوان برنده شدن جایزه، استخدام و غیره را دریافت كردند كه در متن آن نامه‌ها به هر یك از انحاء هزینه‌هایی را درخواست كرده‌اند حتما هویت فرستنده را از طریق نمایندگی‌های معتبر خارجی بررسی كنند و در دام كلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوند.

این قبیل كاربران متخلف معمولا حس طمع كاربران قربانی را تحریك می‌كنند و پس از تطمیع آنان، اهداف شوم خود را به مرحله اجرا می‌گذارند.

بخش دیگری از كلاهبرداری‌ها از طریق تلفن به منازل و شركت یا تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد، به‌گونه‌ای كه پس از تماس به شماره‌ای كه به صورت تصادفی انتخاب شده است، اعلام می‌كنند كه شما در قرعه‌كشی خاصی، یك دستگاه ساعت یا ماشین‌حساب برنده شده‌اید.

در اینجا نیز با تطمیع افراد، آدرس محل سكونت آنها را دریافت كرده و پس از مراجعه به محل آدرس دریافتی، هدیه‌ای با ارزش بسیار كم را تحویل می‌دهند و در كنار آن نیز ظاهرا یك كارت اینترنتی با مدت كاركرد زیاد و با قیمت ارزان‌تر از كارت‌های موجود در بازار را به قربانی می‌فروشند، كه مسلما در اكثر این موارد كارت اینترنتی مذكور فاقد اعتبار است.

در مورد تلفن همراه نیز پیام كوتاهی از یك شماره نامشخص ارسال و اعلام می‌شود كه شما برنده شارژ رایگان شده‌اید و با ارسال كد مندرج در پیام كوتاه به شما هزینه مكالمه رایگان هدیه داده می‌شود، اما در اصل كد مذكور باعث كم شدن مقدار هزینه مكالمه موجود در حساب قربانی شده و آن مقدار هزینه را به فرستنده پیام كوتاه انتقال می‌دهد.

در این خصوص نیز هشدار داده می‌شود اگر كسی با شماره تلفن شهروندی تماس گرفت، ممكن است قصد اخاذی یا كلاهبرداری داشته باشد یا حداقل مشخصات هویتی و سكونت مخاطب را به دست آورد كه ممكن است مشكلاتی را برای شهروندان ایجاد كند.

بنابراین شهروندان برای پیشگیری از بروز مشكلات مالی و امنیتی لازم است قبل از هر پاسخی به مخاطبان تلفنی یا اینترنتی ابتدا از هویت واقعی آنان اطمینان حاصل كنند و پس از آن پاسخ دهند و موارد درخواستی آنان را ارائه كنند.

بدیهی است در صورت مشاهده افراد متخلفی كه با تماس به شماره‌های تلفن شهروندان ایجاد مزاحمت كرده و از این طریق اقدام به كسب مال نامشروع می‌كنند، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.


چهارشنبه 27/5/1389 - 15:53
بیماری ها


عفونت های میکروبی، ویروسی و آلودگی هوا را از علل سوزش و خارش گلو است  افرادی که از بیماری های دیابت ، اختلالات ایمنی، نارسایی کلیه و کبد رنج می برند نیز ممکن است به سوزش و خارش گلو دچار شوند.
 

در مواردی نیز به علت برگشت مواد غذایی از معده به مری و برگشت اسید به این مناطق التهاب و خارش گلود ایجاد می شود. 

گاهی اوقات فرد بدون داشتن مشکل جسمی ، خارش گلو را احساس می کند، علت آن را اختلالات روان دانست مصرف داروهای اعصاب با تجویز پزشک در درمان سوزش و خارش گلو در این افراد موثر است. 

تعداد اشخاصی که در فصل پاییز برای درمان خارش گلو به درمانگاه ها مراجعه می کنند، 10 تا 15 درصدبیش از سایرفصل هاست،گفت :علت وجود خارش گلودر پاییز ، آلودگی هوا و ناراحتی های دستگاه گوارش است. 

افرادی که به خارش گلو دچارند، توصیه کرد این عارضه را جدی بگیرند و برای یافتن علت بیماری به پزشک مراجعه کنند
دوشنبه 25/5/1389 - 17:19
رمضان

 

در معنای سحر آورده اند که وقت آخر شب و زمان پیش از صبح ، برخی شراح نوشته اند که سحر سپیدی است که بالای سیاهی باشد و یا سپیدی که بر سیاهی برآید.

سحرگاهان ماه مبارک رمضان از آنجا که نقطه آغازی است برای شروع روزی همراه با ستیز با هواهای نفسانی و خودسازی، از اهمیت بسیار والایی برخوردار است. نشستن بر سر سفره سحری که همراه با آداب و تشریفات خاصی است بسیار دل انگیز و روح نواز است. خصوصا این لحظات برای کودکان و نوجوانان بسیار زیبا و خاطره انگیز است و رایحه دلپذیر رحمت بی انتهای ایزدمنان در چنین فضای ملکوتی غیر قابل انکار است. اذان صبح هنگام امساک است و سپس نماز و نیایش به درگاه معبود. در روایات آمده است که این لحظات بهترین اوقات برای مستجاب شدن دعاهای خیر است و درهای آسمان در این اوقات بر روی بندگان صالح و مومن باز می شود و باران رحمت الهی بر زمین نازل می گردد.

در شعر سخنوران ادبیات فارسی همواره هنگامه پررمز و راز سحرگاهان از جلوه جذاب و دلنشینی بهره گرفته است. فرصتی که فاصله زمین از آسمان به حداقل ممکن می رسد و ملائک برای دیدار صالحان به زمین می شتابند:

خواجه حافظ شیرازی:
من آن مرغم که هر شام و سحرگاه
ز بام عرش می آید صفیرم
خاقانی شروانی:
هر سحرگاهش دعای صدق ران
پس به سویش عرش فرسایی فرست
خسروانی:
دلخسته و مجروحم و پی خسته و گمراه
گریان به سپیده دم و نالان به سحرگاه
آغاجی:
عهد و میثاق باز تازه کنیم
از سحرگاه تا به وقت نماز
سنایی غزنوی:
آنچه یک پیر زن کند به سحر
نکند صد هزار تیر و تبر
سوزنی سمرقندی:
به دعای سحرگهانه تو را
برساند به من خداوندم
شیخ اجل سعدی شیرازی:
به فلک می رود آه سحر از سینه من
تو همی برنکنی دیده ز خواب سحری
سهیل محمودی:
نسیم را به سفره ضیافت سحرگهان
به روشنای پرشکوه شهر ما صدا بزن
عید رمضان (فطر:)

در معنی “فطر” در “اقرب الموارد” آمده است که عید روزه گشادن.

جشنی که مسلمانان پس از روزه ماه مبارک رمضان در روز اول شوال گیرند.

عید فطرنیز دارای آداب و مراسم ویژه ای است. در این روز مسلمانان با ظاهری آراسته و پاک در نماز عید فطر شرکت می جویند و خداوند را به خاطر نعمات این ماه مبارک سپاس می گویند. بازدید از اقوام و آشنایان و تبریک عید و پرداخت “فطریه” به مستحقان از دیگر نکات قابل ذکر در خصوص این رویداد عظیم اسلامی است که دارای ابعاد فردی و اجتماعی فراوان است. با این تعاریف غیرممکن خواهد بود که این عید فرخنده و این روز خجسته از نگاه شاعران نکته یاب مسلمان دور مانده باشد. در گنجینه ادب پارسی درباره این واقعه اشعار بسیار دل انگیزی سروده شده است که حکایت از منزلت این عید سعید دارد. عیدی که جشن پیروزی بر نفس سرکش است. از آنجا که “فطر” مقابل “صوم” است، عید فطر عید صیام نیز گفته شده است و تبریک و تهنیت این روز همچون دیگر اعیاد اسلامی مورد توجه قرار داشته است:

فرخی سیستانی:

عید قربان بر او مبارک باد
هم بر آن سان که بود عید صیام
خاقانی شروانی:
گفتم کدام عید نه اضحی بود نه فطر
بیرون از این دو عید چه عید است دیگرش
رودکی سمرقندی:
روزه به پایان رسید و آمد نو عید
هر روز بر آسمانت باد امروا
منوچهری دامغانی:
بر آمدن عید و برون رفتن روزه
ساقی بدهم باده بر باغ و به سبزه
لاادری:
عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت
صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت
خواجه شمس الدین محمد حافظ:
حافظ منشین بی می و معشوق زمانی
کایام گل و یاسمن و عید صیام است
مسعود سعد سلمان:
ای خداوند عید روزه گشای
بر تو فرخنده شد چو فرهمای
ایام شهادت مولای متقیان امام علی(ع)


در سحرگاه نوزدهم ماه مبارک رمضان سال چهلم هجری، مولای متقیان حضرت امام علی بن ابیطالب(ع) هنگام نماز و در حالت سجده مورد اصابت شمشیر زهرآگین یکی از خوارج به نام عبدالرحمن بن ملجم مرادی قرار می گیرد. امام بر اثر همین ضربت ناجوانمردانه در روز بیست و یکم ماه رمضان به شهادت می رسند. اما داغ این شهادت جانگداز هیچگاه با مرور زمان تسکین نیافت و شیعیان و شیفتگان آن پیشوای بر حق همه ساله در این ایام که مصادف با شبهای قدر است به عزاداری می پردازند. مراسم سوگواری برای شهادت جانسوز آن حضرت معمولا از شب نوزدهم ماه مبارک رمضان آغاز و تا بیست و دوم این ماه ادامه می یابد و در این ایام گویی آن واقعه شگفت، دوباره جانی تازه می گیرد. بی تردید این ایام از معنوی ترین روزهای ماه مبارک رمضان است که از یک سو احتمال شب قدر و از سوی دیگر عطر ملکوتی یاد امام العارفین(ع)، چنین فضای روحانی را پدید می آورد.

در مجالسی که همه ساله به همین مناسبت برگزار می شود مداحان با قرائت اشعار مرثیه و نیز اشعاری که در خصوص کرامات و فضایل آن حضرت سروده شده است به محافل جلوه ای آسمانی می بخشند. موضوع این اشعار غالبا ترسیم واقعه ضربت خوردن آن حضرت و وقایعی است که تا هنگام شهادت و دیدار معبود، روی داده است. همچنین ساده زیستی و دستگیری ایشان از محرومان و مستضعفان، روزه داری و افطار ساده حضرت و کمک به ایتام و ... می باشد:

استاد محمد حسین شهریار:
شب ز اسرار علی آگاه است
دل شب محرم سرالله است ...
روزه داری که به مهر اسحار
بشکند نان جوین افطار ...
افشین علا:
ماه ماه روزه است
روز، روز ضربت است
از مصیبت علی(ع)
در دلم قیامت است
***
روزهای ماه را
گرچه روزه بوده ایم
ما به لقمه های چرب
روزه را گشوده ایم
***
هیچ شب نگشته ایم
با یکی دو رنگ، سیر
در کنار نان، علی(ع)
لب نزد به ظرف شیر
***
توی سفره اش علی(ع)
شربت خنک نداشت
در کنار نان جو
او به جز نمک نداشت
***
زرق و برق سفره ها
کم نمی شود ولی
کاش زندگی کنیم
مثل حضرت علی(ع)
میلاد امام حسن مجتبی(ع( )مولود رمضان:)

حضرت امام حسن مجتبی(ع) در روز سه شنبه پانزدهم ماه مبارک رمضان سال سوم هجری در مدینه طیبه دیده به جهان گشود. از این رو و به میمنت خجسته زادروز فرخنده این امام، او را مولود نیمه رمضان یاد کرده اند و شیعیان همه سال ولادت با سعادت آن حضرت را در پانزدهم ماه رمضان جشن می گیرند و با برپایی مجالس با شکوهی به مولودی خوانی و ذکر فضایل دومین پیشوای شیعیان جهان می پردازند. بدین ترتیب ماه مبارک رمضان با نام سبط اکبر حضرت امام حسن بن علی(ع) پیوندی خجسته دارد و روز پانزدهم این ماه در نزد شیعیان از جایگاه و منزلت والایی برخوردار است. این نکته در اشعار سخنوران ادب پارسی نیز به شکل دل انگیزی تبلور یافته است:

محمدجواد قائمی:
امروز امیر ما سوی می آید
مرآت بنی مصطفی(ص) می آید
در نیمه ماه رمضان خسن اتم
یعنی که امام مجتبی(ع) می آید
علی اکبر پیروی:
ای دل امشب تو را صفا باشد
زان که دل شاد مصطفی(ص) باشد
چون شب نیمه مه رمضان
شب میلاد مجتبی(ع) باشد
دکتر قاسم رسا:
از حریم فاطمه(ص) در نیمه ماه صیام
چهره ماه حسن(ع) تابید با وجه تمام
ریاضی یزدی:
در رمضان ماه نشاط و سرور
ماه دعا، ماه خدا، ماه نور
نورفشان شد ز دو سو
در دو افق تافت دو خورشید جان
وحی خدا، از افق ایزدی
نورحسن، از افق احمدی
تاثیر رمضان در تحول روحی شاعران و ...

نکته بسیار مهم و قابل تامل دیگر در خصوص ماه مبارک رمضان، تاثیر غیرقابل انکار این ماه بر شاعران است. چه بسیار اشعاری که در این ایام سروده شده، اما هیچ اشاره مستقیمی به رمضان، روزه، افطار و ... نشده است اما به برکت روحانیت این ماه از حال و هوایی ملکوتی بهره مند است. شاید اگر تاریخ سرودن هر شعری در پای آن ثبت شده بود به سادگی تاثیر شگفت انگیز این ماه را می توانستیم به تحقیق دریابیم.

متاسفانه بسیاری از اشعار فاقد تاریخ سرایش هستند و این امر تحقیق در این باره را قدری دشوار می نمایاند. اما تلویحا از حال و هوای اشعار تا حدودی می توان به زمان سرایش آن پی برد. غالبا اشعاری که در ماه مبارک رمضان سروده شده است به دعا و نیایش و زمزمه های سحرگاهی تمایل بیشتری دارد و از سوز و گداز و معنویت افزونتری برخوردار است که حکایت از اوضاع و احوال شاعر و آیینه تمام نمای تاریخ سرایش شعر می باشد. این قیاس که بر پایه تحول کیفی شاعر استوار است رهگذر مقایسه اشعار بدون تاریخ یک شاعر با اشعار دارای تاریخ شاعران دیگر و نیز با اشعاری که دارای اشاره مستقیم به ماه رمضان است به یقین ما را رهنمون خواهد شد.

در فرهنگ عامه (فولکلوریک) نیز اشعار بسیار فراوان و زیبایی در مورد جلوه های ماه مبارک رمضان وجود دارد که بر سر زبان مردم کوچه و بازار جاری است. گرچه سراینده این اشعار مشخص نیست و در کمتر کتابی به این مجموعه گرانبها که سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر به ارث رسیده است، برخورد می کنیم، اما هیمن امر نیز حکایت از مقبولیت سخن موزون و توجه مردم به جای جای این سرزمین به فرهنگ عظیم رمضان دارد. ماه مبارکی که آینه تمام نمای رحمت بی منتهای الهی دارد. ماه مبارکی که گذشت ایام جنبه ها و جلوه های افزونتری از برکات و فواید آن را بر جهانیان آشکار می سازد و در ضیافت با شکوه پروردگار عالیمان، به انسان فرصت داده می شود تا از درهای آسمانی که به روی او گشوده شده است وارد شود و مشمول رحمت بی پایان آفریدگار جهانیان واقع گردد.


  منابع و مآخذ:
1- رمضان در فرهنگ مردم - مولف: سیداحمد وکیلیان - تهران: نشر سروش، چاپ اول 1370
2- دیوان شاه نعمت الله ولی - تهران: نشر طلوع - چاپ پنجم 1370
3- قرآن کریم - تهران: انتشارات جاویدان - چاپ سوم 1372
4- فرهنگ فارسی معین - دکتر محمد معین - تهران، انتشارات امیرکبیر - چاپ سیزدهم 1378
5- آیینه آفتاب - تالیف: مشفق کاشانی و محمود شاهرخی، تهران: نشر اسوه - چاپ اول 1369
6- دیوان حکیم ناصر خسرو قبادیانی - تهران: نشر چکامه - چاپ اول 1361
7- آیینه مهر - تالیف: اکبر بهداروند - تهران: نشر چکامه - چاپ اول 1369
8- دیوان حکیم سوزنی سمرقندی - تهران: انتشارات امیرکبیر - 1339
9- دیوان حافظ - تصحیح بهاءالدین خرمشاهی - تهران: نشر نیلوفر
10- کلیات سعدی - تهران: انتشارات اقبال - چاپ اول 1363
11- شاهنامه فردوسی - حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی - تهران: انتشارات امیرکبیر
12- دیوان نزاری قهستانی - تصحیح: دکتر مظاهر مصفا - دکتر محمود رفیعی - تهران: انتشارات علمی
13- دیوان حکیم خاقانی شروانی - تهران: انتشارات سنایی
14- دیوان مسعود سعد سلمان - تهران: انتشارات امیرکبیر
15- چهارده ماه شب چهارده - محمدجواد قائمی - تهران: انتشارات کیهان - چاپ اول 1375
16- الفتوح - ابن اعثم کوفی - تصحیح: غلامرضا طباطبایی مجد - تهران: انتشارات انقلاب اسلامی - چاپ اول 1372
17- گوهر عشق - مولف ضیاءالدین ترابی - تهران: انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - چاپ اول 1375
18- زندگانی امیرالمومنین(ع- ) سید هاشم رسولی محلاتی - تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی - چاپ پنجم 1375
19- دیوان استاد محمدحسین شهریار - تهران: نشر نگاه وزرین - چاپ پنجم 1370
20- دیوان سایر شاعرانی که اشعارشان مورد استناد قرار گرفته است ...

نویسنده: کامران شرفشاهی
دوشنبه 25/5/1389 - 15:27
دعا و زیارت


روزه در قرآن کریم «صوم» نامیده می شود. این لغت در معنی به مفهوم امساک و خودداری از هر فعلی است و در اصطلاح فقهی به مجموع امساکهای خاصی اطلاق می گردد که در زمان معینی واقع شود.

روزه ماه مبارک رمضان بر هر مرد و زن مسلمان واجب است. در خصوص مزایای روزه از لحاظ پزشکی، روانپزشکی و ... سخن بسیار گفته شده است و فواید بی شماری در این مورد ذکر نموده اند، لیک این مفهوم در ادب پارسی مضامین بسیار نغز و دلنشینی را آفریده است که به گلچینی از این گلستان بسنده می کنیم:

حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی:
همان بر دل هرکسی بوده دوست
نماز شب و روزه آیین اوست
حکیم ناصر خسرو قبادیانی:
چون روزه ندانی که چه چیز است چه سود است
بیهوده همه روز تو را بودن ناهار
خاقانی شروانی:
چه بود آن نفخ روح و غسل و روزه
که مریم عور بود و روح تنها
سعدی شیرازی:
که سلطان از این روزه آیا چه خواست
که افطار او عید طفلان ماست!
خواجه حافظ شیرازی:
ثواب روزه و حج قبول آن کس برد
که خاک میکده عشق را زیارت کرد
فرخی سیستانی:
به فال نیک تو را ماه روزه روی نمود
تو دور باش و چنین روزه صد هزار گذار
مسعود سعد سلمان:
نزد خداوند عرش بادا مقبول
طاعت خیر تو و صیام و قیامت
مولانا جلال الدین محمد مولوی:
نی تو را هر شب مناجات و قیام
نی تو را در روزه پرهیز و صیام
حکیم اوحدی مراغه ای:
روزه دار و به دیگران بخوران
نه مخور روز و شب شکم بدران
امیرخسرو دهلوی:
نی کار مرد روزه همت شکستن است
گر خضر آبش آرد عیش جوان کند
لیله القدر (شب قدر:)

 

دوشنبه 25/5/1389 - 15:16
دعا و زیارت
سخنان معصومین در فضیلت ماه رمضان    

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« اِنَّ اَبوابَ السَّماءِ تُفتَحُ فِی اَوَّل لَیلَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ وَ لا تُغلَقُ اِلی آخَرِ لَیلَهٍ مِنهُ».(1)

درهای آسمان در اوّلین شب ماه رمضان گشوده می‏شود و تا آخرین شب بسته نمی‏شود.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« اَنَّ الجَنَّةَ لَتُنجَدُ وَ تُزَیَّنُ مِنَ الحَولِ اِلِی اَلحَولِ لدُخُولِ شَهرِ رَمَضانَ».(2)

همانا بهشت تزیین و آراسته می‏شود از سالی به سال دیگر به خاطر ورود به ماه رمضان.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« مَن صامَ شَهرَ رَمَضانَ فَاجتَنَبَ فیهِ الحَرامَ وَ البُهتانَ رَضِی اللّهُ عَنهُ وَ اَوجَبَ لَهُ الجِنان».(3)

كسی كه ماه رمضان را روزه بگیرد و از كارهای حرام و بهتان پرهیز كند خدا از او راضی شده و بهشت را بر او واجب می‏كند.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« هُوَ (شَهرُ رَمَضانَ) شَهرٌ اَوَّلَهُ رَحمَةٌ وَ اَوسَطُهُ مَغفِرَةٌ وَ آخَرَهُ عِتقٌ مِنَ النّار».(4)

او (ماه رمضان) ماهی است كه اولش رحمت، وسطش آمرزش و پایانش رهایی از آتش جهنم است.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« عن جبرئیل عن اللّه تعالی: كُلُ عَمَلِ اِبنُ آدَمَ لَهُ اِلاّ الصَّوم وَ هُوَ لی اَنَا اَجزِء بِهِ».(5)

همه اعمال نیك فرزند آدم به خودش بر می‏گردد غیر از روزه كه برای من است و من به او جزا خواهم داد.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

«مَن اَحیی لَیلَةَ القَدرِ حُوِّلَ عَنهُ العَذابُ اِلَی السَّنَةِ القابِلَةِ».(6)

آن كس كه شب قدر را با بیداری زنده بدارد، عذاب تا سال آینده از او برداشته خواهد شد.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« شَهرُ رَمَضان سَیِّدُ السُّرُورِ وَ لَیلَةُ القَدرِ سیِّدُ اللَّیالی».(7)

ماه رمضان سرور ماهها و شب قدر، سرور شب هاست.

قال رسول الله صلی‏اللّه علیه وآله:

« لَو یَعلَمَ العَبدُ ما فی رَمَضانَ لَوَدَّ اَن یَكُونَ رَمَضانُ اَلسَنَةَ».(8)

اگر بنده خدا می‏دانست در ماه رمضان چه فضیلتی است دوست می‏داشت كه تمام سال رمضان باشد.

قال الصادق علیه السلام:

«... افضل الجهاد الصوم فی الحرّ»(9).

بهترین جهاد، روزه داری در هوای گرم است.

قال الكاظم علیه السلام:

« دَعوَةُ الصّائِمِ یُستَجابُ عِندَ اِفطارِهِ».(10)

دعای روزه دار هنگام افطار قبول می‏شود.

امام موسی كاظم علیه السلام:

« مَنِ اعتَسَلَ لَیلَةَ القَدرِ وَ اَحیاها اِلی طُلُوعِ الفَجرِ خَرَجَ مِن ذُنُوبِهِ»(11).

آن كس كه شب قدر غسل كند و تا سپیده صبح شب زنده داری نماید، از گناهانش خارج می‏شود (گناهانش آمرزیده می‏شود).

امام حسن عسكری علیه السلام:

«... فَلا یَفُوتُكَ اِحیاءُ لَیلَةِ ثَلاثَ وَ عَشرِینَ»(12).

به بعضی از شیعیانش تأكید فرمود: (اگر نتوانستی در شب‏های دیگر احیاء داشته باشی سعی كن) بیداری در شب بیست و سوم را از دست ندهی.

پی‌نوشت‌ها:

1. بحار الانوار، ج 93، ص 344.

2. عباس قمی، سفینة البحار، ج 2، ص67.

3. بحار الانوار، ج 93، ص 346.

4. بحار الانوار، ج 93، ص 342.

5. بحار الانوار، ج 93، ص 254 و محجة البیضاء، ج 2، ص 121.

6. بحار الانوار، ج 95، ص 145.

7. بحار الانوار، ج 40، ص 54.

8. بحار الانوار، ج 93، ص 344.

9. بحار الانوار، ج 93، ص 256.

10. سفینة البحار، ج 2، ص 64 و بحار الانوار، ج 93، ص 351.

11. بحار الانوار، ج 8، ص 128.

12. وسائل الشیعه، ج 7، ص 261.

دوشنبه 25/5/1389 - 15:11
قرآن
از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن كریم، دارالقرآن خانه كارگر در غرفه خود در این نمایشگاه مشغول به معرفی و ثبت‌نام دوره‌های حفظ سوره‌ای قرآن كریم است.
این شیوه كه به گفته مسؤولان این دارالقرآن شیوه‌ای جدید به شمار می‌آید؛ در مقاطع زمانی 2 تا 4 سال به اجرا درمی‌آید و در آن از مثلث آموزش‌های غیر حضوری شامل برنامه‌، بسته آموزشی و پشتیبان استفاده شده است.
این طرح دارای خدماتی به نام طلایی‌ و نقره‌ای است كه در بخش طلایی خدماتی همچون تماس پشتیبان با افراد به صورت دو بار در هفته، شركت رایگان فرد در مسابقات سراسری، شركت قرآن‌آموزان در اردوها، دریافت بسته كامل آموزشی، ارائه نمودار تحصیلی 6 ماهه و شركت در طرح آموزش رسائل علامه طباطبایی به صورت رایگان ارائه می‌شود.
همچنین تماس پشتیبان با فرد به صورت یكبار در هفته، شركت رایگان فرد در مسابقات، دریافت بسته كامل آموزشی و شركت در طرح آموزشی رسائل علامه طباطبایی (ره) نیز خدمات نقره‌ای این طرح را تشكیل می‌دهد.
دوره‌هایی همچون تدبر، قرآن و مهارت‌های زندگی، حفظ سوره‌ای، روخوانی و روانخوانی و اعتقادات نیز دوره‌های حضوری دارالقرآن خانه كارگر را تشكیل می‌دهند.
لازم به ذكر است كلیه آموزش‌های غیر حضوری این دارالقرآن از طریق تلفن صورت می‌گیرد و علاوه بر ارائه بسته آموزشی در صورت بروز مشكلاتی همچون بیماری و امتحان دوره متوقف و شارژ آن حفظ خواهد شد.
دوشنبه 25/5/1389 - 14:58
دعا و زیارت
در دعای روز پنجم ماه مبارك رمضان می‌خوانیم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ، وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ، وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیائِكَ الْمُقَرَّبِینَ، بِرَأْفَتِكَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ» «خدایا در این روز مرا از آمرزش جویان درگاهت قرار ده، و قرار ده مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردارت، و در این روز مرا از دوستان نزدیكت قرار ده، به حق مهربانی‌ات، ای مهربان‌ترین مهربانان»



آیت‌الله مجتهدی در شرح «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ» می‌گوید: در این دعا می‌گوییم خدایا من را در این ماه رمضان جزو مستغفرین قرار بده، برای استغفار، باید شرایط استغفار را داشت. كسی كه مال حرام خورده كه با استغفار كارش درست نمی‌شود. باید برود و صاحبان مال را راضی كند.
وی در ادامه می‌گوید: با مال حرام و رشوه و ربا رشد كرده‌ای، حال كه توبه می‌كنی باید بروی سود ربا را به صاحبان آن بازگردانی. غذای كم و حلال بخوری تا گوشت‌های تنت كه با مال حرام پرورش یافته‌اند، آب شوند.
این استاد اخلاق می‌افزاید: كسی كه شب تا صبح پای كار حرام نشسته،‌ باید شب‌ها احیا نگهدارد و عبادت كند. از جمله در شب 15 شعبان كه احتمالاً شب قدر است كه تمام مقدّرات ما در آن نوشته می‌شود.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی ادامه می‌دهد: پس «خدایا مرا از مستغفرین قرار بده!» یعنی اینكه واقعاً استغفار كنم و اگر مال حرامی دارم، آن را حلال كنم. به گناهی كه قبلاً كردم فكر نكنم و از آن لذت نبرم. حالا زبانی هم استغفار كنیم، خوب است. بعد از نماز مغرب هم 70 بار استغفار وارد است.
وی به بیان حدیثی در این باره می‌پردازد و می‌گوید: «من اكثرالاستغفار» كسی كه زیاد استغفار كند، 4 چیز به دست می‌آورد. «جعل الله له من كل همٍ و غمٍ فرجا» اگر غم و غصه دارد، غم و غصه‌اش بیرون می‌آید. من هم دلم غصه‌دار می‌شود. وقتی شیعیان عراق را می‌كشند، وقتی در فلسطین جنایت مرتكب می‌شوند، روایت هم داریم وقتی یك شیعه در غرب عالم غصه‌دار می‌شود، یك شیعه هم در شرق عالم محزون می‌شود.
این استاد اخلاق تأكید می‌كند: آدم گاهی اوقات بیخودی غم و غصه‌اش می‌شود. من گاهی همین‏طوری غصه‌ام می‌گیرد، تسبیح را برمی‌دارم، استغفار می‌كنم و حالم خوب می‌شود.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه می‌گوید: دوم «من كل خوفٍ امنا» گاهی اخبار ناخوشایند را می‌دهند. اگر استغفار كنی، هیچ خبری نمی‌شود. یه نفر دشمن داری، تهدید كرده كه امشب ترورت می‌كنم، استغفار كنی او را یكی دیگر ترور می‌كند و راحت می‌شوی. اگر استغفار كرده‌ای از كسی نترس و فقط از خدا بترس.
وی ادامه می‌دهد: سوم «من كل ضیق ٍ مخرجا» صاحبخانه‌ تو را جواب كرده؟ سفته‌هایت عقب افتاده؟ گرفتاری؟ اگر استغفار كنی همه اینها درست می‌شود.
این عالم برجسته ادامه می‌دهد: اگر در گرفتاری هستید، اگر مشكل ازدواج دارید، اگر منزل می‌خواهید،‌ استغفار كنید، خدا گره از كارهاتان باز می‌كند. اما باید شرایط استغفار را هم مراعات كرد.
وی ادامه می‌دهد: و چهارم اینكه «ورزقه من حیث لایحتسب» از جایی كه گمان نداری استغفار كنی، می‌آید. همسفر خوب پیدا می‌كنی، یه زن خوب گیرت می‌آید برای نماز شب. اگر استغفار كردی یك زن نماز شب‌خون نماز شب‏خوان گیرت می‌آید و اگر استغفار نكنی یك زن بی‌نماز گیرت می‌آید.
آیت‌الله مجتهدی در ادامه می‌گوید: رزق همه‌اش پول نیست. در احادیث كه آمده اگر این كار را بكنی رزقت زیاد می‌شود، رزق معنوی رزق است، رفیق خوب رزق است، همسفر خوب هم رزق است. هر وقت می‌خواهید مسافرت بروید، چندبار استغفار كنید تا یك همسفر خوب داشته باشید.
وی در ادامه در شرح «وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ» می‌گوید: خدایا من را از بندگان شایسته خودت قرار بده. فرمانبردار تو باشم. اطاعت تو را كنم. خدا آدم فرمانبردار را دوست دارد.
این استاد بزرگ اخلاق در ادامه در شرح «وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیائِكَ الْمُقَرَّبِینَ » اظهار می‌كند: خدایا من را از دوستان نزدیكت قرار بده. آیا خدا دوست نزدیك دارد؟ بله، بندگانی هستند كه آدم آنها را در بهشت هم پیدا نمی‌كند. خطاب می‌شود كه خدایا این دوست ما كجاست؟ ندا می‌آید كه در حضور و بهشت خدا رفته است.
وی با بیان اینكه بهشت خدا جدا از بهشت معمول است، می‌گوید: بهشت معمولی برای كسانی است كه غذا و حوری می‌خواهند؛ اما آنها كه خود خدا را می‌خواهند و عبادت را برای خود خدا كردند و نه برای ترس از جهنم، آنها در بهشت خدا وارد می‌شوند. آیه قرآن هم وجود دارد. «فادخلی فی عبادی و ادخلی جنتی» از خدا بخواهیم كه در آن بهشت قرار بگیریم. جنت فردوس، جنت عدن جنت‌های متعدد وجود دارد ولی جنت خدا عالی است.
این عالم ربانی در ادامه در شرح فراز آخر دعای روز پنجم ماه رمضان «بِرَأْفَتِكَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ» می‌گوید: خدا به مهربانی خودت، دعاهای ما را مستجاب كن. این خدایی كه رحمت از همه رحم‌ها بیشتر است.
دوشنبه 25/5/1389 - 14:55
رمضان

بوی بهشت  از نسیم رمضان می آید

در نسیم سحری بوی جنان می آید

ای دوست از این نسیم سحری توشه ای بر دار كه فرصت غنیمت است

 

يکشنبه 24/5/1389 - 13:11
دعا و زیارت

.

چهار چیز است كه اندك آن بسیار است،‌ آتش،‌ دشمنی،‌فقر، بیماری. امام محمد باقر(ع

آنچه را كه رسیدنت به آن محال است آرزو مكن. امام جعفر صادق(عاداء امانت و راستگویی،‌ روزی انسان را زیاد می كند. امام موسی بن جعفر(ع)ارزنده ترین مرحله خرد خودشناسی است. امام رضا(ع)زینت بی نیازی شكر است. امام محمد تقی (ع)استاد و دانشجو در پیشرفت و ترقی با هم سهیم هستند. امام علی النقی (ع)تقوای الهی پیشه كنید و مایه زینت باشید نه نكبت. امام حسن عسكری(ع)من باقیمانده خدا و جانشین او در زمین و حجت او بر شمایم. امام مهدی(عج)
يکشنبه 24/5/1389 - 13:0
دعا و زیارت

از راه اندیشه و عقل،‌ دنیا و آخرت به دست می آید امام حسن مجتبی (ع

يکشنبه 24/5/1389 - 12:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته