• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5028
تعداد نظرات : 1664
زمان آخرین مطلب : 3948روز قبل
رمضان

خداوندا تو را شاکریم که یک ماه میهمان واین اجازه رابما دادی تاسحرها عاشقانه با تو سخن بگوئیم ودرد دلمان را با تو بگوئیم واکنون روز اول شوال را بر ما عیدگرداندی عید برعاشقان مبارکباد .

اس ام اس عید سعید فطر

 

پنج شنبه 18/6/1389 - 9:50
رمضان
خداحافظ ماه پروردگار الرحمن الراحمین
خداحافظ ماه لحظه های افطار و سحر
خداحافظ ماه نعمت و رحمت و برکت
خداحافظ ماه شب های نورانی قدر

عید فطر.. عید پایان یافتن رمضان نیست.. عید بر آمدن انسانی نو از خاکسترهای خویشتن خویش است.. چونان ققنوس که از خاکستر خویش دوباره متولد می شود. رمضان کوره ایی است که هستی انسان را می سوزاند و آدمی نوبا جانی تازه از آن سر بر می آورد. فطر شادی و دست افشانی بر رفتن رمضان نیست، بر آمدن روز نو، روزی نو و انسانی نو است. بناست که رمضان با سحرهاوافطارهایش.. با شبهای قدر و مناجاتهایش از ما آدمی دیگر بسازد. اگر درعید فطر درنیابیم که از نو متولد شده ایم..


تبریک عید فطر
پنج شنبه 18/6/1389 - 9:38
شهدا و دفاع مقدس

جانبازان ایرانی که برای معالجه به اتریش آمده بودند از روحیه بسیار شادی برخوردار بودند و با ما بچه ها شوخی می کردند. رفتار آن ها به گونه ای بود که تأثیر عمیقی بر ما می گذاشت.

به گزارش جهان؛ زنان تازه مسلمان  جذابیتهایی را که در دین اسلام و خاصه مکتب شیعه وجود دارد به عنوان عامل اصلی تغییر زندگیشان می دانند.

کلارا لانتسل (زینب لانتسل) زن تازه مسلمان اتریشی در این باره اظهار داشت:مذهب تشیّع جاذبه های بسیاری دارد، ولی شاید بتوانم در این میان، به دو محور اصلی که برای شخصِ من، بسیار زیبا و دوست داشتنی و مهم بوده اند، اشاره نمایم: یکی از این جاذبه ها، که در خاطرات دوران کودکی من نیز ریشه دارد، حضور با برکت جان بازان شیعه ای بود که برای معالجه به اتریش می آمدند و بنا به مناسبت هایی، ما می توانستیم در ارتباط نزدیک با ایشان قرار بگیریم و جاذبه های روحی و رفتاری ایشان را درک نماییم. بعضی از جانبازان در طول جنگ، با وجود اینکه خیلی هاشان نه دست داشتند و نه پا و صورت هایشان به خاطر گازهای شیمیایی غیرقابل تشخیص بودند، ولی از روحیه بسیار شادی برخوردار بودند و با ما بچه ها شوخی می کردند. رفتار آن ها به گونه ای بود که تأثیر عمیقی بر ما می گذاشت. به طور کلی، همیشه ابعاد عاطفی و مهرآمیز یک دین یا آیین جاذبه زیادی برای معطوف نمودن دل ها به سوی خود دارا هستند. حال اگر این عواطف در رفتار و شخصیت پیروان یک آیین مجسّم شوند، می توانند بهترین زمینه را برای جذب افراد به سوی آن آیین فراهم نمایند.

لانتسل وجود شریعت محکم را در این آیین عامل انتخاب تشیع دانسته و در گفتگو با بانوان شیعه گفت: نکته دیگری که در آیین تشیع برای شخص من جالب بود، وجود شریعت محکم در این آیین است. مراد من از «شریعت» همان دستورالعمل های ظاهری این مذهب است که برای همه عرصه های عمل مکلّفان، احکامی را پیش بینی کرده است.

وی با اشاره به آن چه به عنوان دین مسیحیت در حال حاضر وجود دارد گفت:به نظر من، یکی از دلایلی که موجب شده است دین مسیحیت برای مردم و جوانان جذّابیت های خود را از دست بدهد، این است که از ستون فقرات محکمی برخوردار نیست؛ زیرا احکام آن چارچوب خاصی ندارند و هر کس مطالب آن را به گونه ای تفسیر می کند. برای مثال، از روزه ای که در مسیحیت وجود دارد، تعریف های مختلفی در دست است، بعضی آن را به صورتی سخت تر از روزه های اسلام مطرح می کنند، و بعضی می گویند: برای تحقق روزه، فقط نباید گوشت خورد یا فقط نباید شیرینی خورد و امثال این مطالب. نماز هم در مسیحیت اختیاری است و مراسم روز یکشنبه هم اجباری نیست.

لانتسل در ادامه اظهار داشت:به نظر من، وقتی انسان می خواهد به هدف والایی برسد، باید تلاش بیشتری بکند و دستورالعمل های بیشتری انجام دهد. همان گونه که یک ورزش کار برای کسب مدال تلاش می کند و حاضر است برای رسیدن به پیروزی، هر دستوری را انجام دهد. در هر حال، برای رسیدن به معنویت، انجام حداقلی از امور لازم است تا نتیجه حاصل شود، و این حداقل فرایض، ستون فقرات دین است که دین بدون آن ها کم کم فرومی پاشد، و مسیحیت در غرب هم اکنون دچار چنین سرنوشتی شده است. دینی را که اناجیل و متون مقدّس کنونی مسیحیت ارائه می دهند بیشتر مطالبی نظری هستند و در دین مسیحیت، دستورالعمل های جزئی و دقیقی برای چگونه زیستن وجود ندارند.

زینب (کلارا)لانتسل با اشاره به نگاه مسیحیت فعلی به خانواده گفت:یک مسیحی مؤمن اگر بخواهد به جای دِیر و کلیسا در اجتماع و خانواده زندگی کند با مشکلات خاصی روبه روست؛ زیرا نگاه این دین به اصل زندگی متأهّلی و روابط زناشویی مثبت نیست و تأکید مسیحیت بیشتر بر تجرّد و انزواست. اگر یک مسیحی بخواهد برای درس خواندن و تحصیل مسافرت کند و یا در مقام تربیت فرزند واقع شود و یا در سایر عرصه های عملی زندگی قرار گیرد، در آموزه ها و گزاره های درون دینی متون مقدّس مسیحیت، نمی تواند احکام عملی خاصی راجع به دقایق این امور به دست آورد.ولی در آیین تشیّع، این ویژگی منحصر به فرد وجود دارد که به صورتی بسیار دقیق، درباره همه مسائل و حیطه های جزئی زندگی انسان احکامی وارد شده اند. البته ناگفته نماند که این دستورالعمل ها واجب نیستند و هر کس بنا به میزان انگیزه و شوق خود، مختار است آن ها را انجام دهد اما برای همه ابعاد اندیشه و عمل، پیشنهاداتی وجود دارند. برای مثال، حتی برای نحوه اندیشیدن، که اکنون به عنوان «تکنولوژی فکر» مطرح است و تازه علمیّت آن در علم روان شناسی کشف شده، دستورالعمل های ویژه و مدوّنی در شریعت مستغنی تشیّع وجود دارند. شاید بتوان ادعا کرد که این نکته از ویژگی های منحصر به فرد تشیّع است و حتی سایر مذاهبِ درون دینی اسلام به خاطر اکتفا نمودن به سنّت پیامبر صلی الله علیه و آله و محرومیت از سنّت معصومان علیهم السلام ، واجد چنین شریعت غنی و گسترده ای نیستند. مسلّم است آیینی که می تواند در تمامی لحظه های زندگی عملی انسان حضور داشته باشد و با عقل و منطق هماهنگ باشد، جلوی احساس تنهایی و پوچی انسان را در دنیا می گیرد. ناگفته نماند که این احساس و بخصوص بی تفاوتی نسبت به همه چیز، در بین جوانان اتریشی خیلی زیاد است.

این بانوی تازه مسلمان اروپایی در ادامه افزود:اگر در اناجیل و متون دینی مسیحیت بر مهرورزی و گذشت تأکید می شود، قالب دقیق چگونگی این توصیه ها بیان نمی گردد و افراد ممکن است در مرحله عمل و اجرای این توصیه ها به جهالت دچار شوند. در اتریش، فرق ظاهری یک کاتولیک معتقد با یک شهروند غیرمعتقد، به حضور او در کلیسا در روز یکشنبه و یا بعضی مواقع دیگر است و نمی توان در عمل، فرق چندانی بین ایشان گذاشت. ولی مطلبی که حایز اهمیت است این است که اگر یک فرد شیعه به صورت بسیار جدّی اهل عمل به همه دستورات دینی، اعم از واجب و مستحب و مکروه و حرام باشد، حتی در بیشتر اعمال روزمرّه و عادی زندگی خود نیز می تواند به صورتی متفاوت عمل کند و حتی اگر بخواهد و انگیزه داشته باشد، برای نحوه غذا خوردن و توفیق بیشتر در استفاده از امکانات نیز چندین دستورالعمل وجود دارند.

زینب لانتسل در پایان گفت: در غرب، عمل کردن به شریعتی که در جای جای زندگی روزمرّه حضور دارد دشوار است، ولی در این دشواری ها، حضور خداوند تجربه می شود و حس تقرّب و ارتباط و محبت به او در عمل ظاهر می گردد. در شریعت مقدّس علوی و محمّدی صلی الله علیه و آله ، حرکت به سوی کمال و معنویت با بجای آوردن احکام شرع و عبودیت آغاز می شود و «عمل به شریعت» نقطه آغاز سیر و سلوک عارفانه است. در مذهب تشیّع، هرچند ارکان مسلمانی «محبت و معرفت به خدا و پیامبر و فاطمه زهرا و دوازده معصوم علیهم السلام » هستند، ولی شریعت و التزام به آن سبب می شود که یک شیعه به درجات اخلاص و معرفت نایل آید. بنابراین، در عرفان شیعی، به دست آوردن «حقیقت» از «عمل به شریعت» جدا نیست. به همین دلیل، بعضی از محققان «شریعت» و «طریقت» و «حقیقت» را لایه های این دین می دانند. در مذهب تشیّع، محبت به خدا و محمّد و آل محمد علیهم السلام از راه اجرای اعمال شرع تعریف می شود و انسان بدون بجای آوردن فرایض و مستحبات فقه شیعی نمی تواند در وادی محبت و اعتقاد و ایمان و عرفان، ثابت قدم بماند.

چهارشنبه 17/6/1389 - 13:3
اخلاق
شایسته نیست به سخنی كه از دهان كسی خارج شد گمان بد ببری چرا كه برای آن برداشت نیكویی می توان داشت.حكمت 360
شنبه 13/6/1389 - 15:7
اخلاق
ای جابر!استواری دین دنیا به چهار چیز است.عالمی كه به علم خود عمل كند وجاهلی كه از آموختن سر باز نزند وبخشنده ای كه در بخشش بخل نورزد وفقیری كه آخرت خود را به دنیا نفروشد.
شنبه 13/6/1389 - 15:3
عقاید و احکام

حق سنگین اما گواراست

وباطل سبك اما كشنده.

شنبه 13/6/1389 - 14:59
اخلاق
از حرام دنیا چشم پوش تا خدا زشتی های آن را به تو نمایاند وغافل مباش كه لحظه ای از تو غفلت نشود.حكمت391 نهج البلاغه
شنبه 13/6/1389 - 14:54
رمضان



وصایای پیامبر (ص) به ابوذر :

پیامبر عظیم الشان اسلام جلوه ی اسماء و صفات حق و مصداق کامل عملی آیات قرآن و اسوه مكارم اخلاقی برای جهانیان و آموزگاری بی نظیر برای تعلیم و تربیت انسان ها تا روز قیامت است . سفارشاتی كه در زمینه های اخلاقی به ابوذر غفاری دارند گوشه ای از دریای بصیرت و علم و عقل دانایی او به حقیقت و حاكی از دلسوزی برای بشریت و نشانه ای از دعوت انسان برای آراسته شدنش به كرامت و فضیلت است .
1- نظر به مادون و چشم پوشی از نظر به مافوق

چنین حالتی كه از سفارشات بسیار مهم پیامبر (ص) است و در هر فرصتی مردم را به آن توجه داده اند اگر با تمرین در باطن انسان تحقق یابد انسان را به عرصه گاه قناعت و شكرگزاری می كشاند و از هجوم حرص و طمع كه محصول تلخ چشم هم چشمی است در مصونیت می برد . انسانها بنا به فرموده قرآن به خاطر مصالحی از نظر رزق و روزی و مال و منال یا در وسعت و گشایشند یا در مضیقه و تنگی.

پیامبر اكرم (ص) می فرمایند :

در هر مرتبه ای از امور مادی هستید برای اینكه سپاسگزار خدا باشی و قدر نعمت های او را بدانی و به داده حق كه بر اساس مصلحت و حكمت است قانع باشی به مادون خود بنگر و از چشم دوختن به مافوق خویش چشم بپوش زیرا هنگامی كه در امور مادی به مافوق خود چشم بدوزی حرص و آرزوی شیطانی و طمع زیاده خواهی تو را وادار می كند كه هم و غم و فكر و اندیشه خود را در دست آوردن متاع دنیا و مال و ثروت به كار گیری كنید تا به مافوق خود برسید و یا پیشی بگیرید و در این زمینه اگر نتواند از راه مشروع موفق شود بی تردید به راه نامشروع كشیده خواهد شد و این جاست كه دست به غارت مال مردم و رشوه و غصب و پایمال كردن حقوق دیگران می زند و مشكلاتی را برای خود هموار می نماید و خانواده و اطرافیان خود را در اذیت و آزار قرار می دهد و از هیجانات روحی و روانی و عصبی رنج می برد در صورتی كه اگر به مادون خود نگاه می كرد و قناعت می ورزید و شكرگزار خداوند می بود در سلامت كامل بود و از بسیاری از گناهان كه در این مسیر به ناچار پیش می آید در مصونیت قرار می گرفت .

قرآن مجید در سوره حجر آیه 15 می فرماید :

دیده خود را [به رغبت و میل] به آنچه از نعمت های مادی به گروه هایی از آنان [ناسپاسان و كافران] داده ایم باز مگشا اینها شكوفه های (پرپر شدنی و از دست رفتنی و زود گذر ) زندگی دنیا است (به آنان داده ایم) تا آنها را (به وسیله آنها ) بیازمائیم و آنچه پروردگار به تو روزی داده است برای تو بهتر و پایدارتر است .

نشست و برخاست با فقیران ، به خانه آنان رفتن ، با آنان عاشقانه معاشرت كردن و به آنان محبت كردن آلودگی كبر را از قلب می زداید و بیماری خود بینی و فخر فروشی را درمان می كند وانسان را محبوب خدا می كند.

در كتاب بحار الانوار جلد 74باب 6 از پیامبر گرامی اسلام نقل شده است .

كسی كه دیده خود را به آنچه از( نعمت های مادی ) در اختیار دیگران است بدوزد همواره اندوهناک و غمگین خواهد بود و آتش خشم در دلش فرو نخواهد نشست .
احترام به فقیر
2- عشق ورزی به تهیدستان و فقیران

بسیاری از اولیای خدا در میان تهیدستان و فقیرانند از این جهت نباید به احدی از این طایفه به چشم حقارت نظر كرد بلكه باید ادب و احترام و خوش اخلاقی و خوش رفتاری را نسبت به آنان رعایت كرد و آنان را از خود برتر و بهتر دانست. اینان گروهی هستند كه خداوند متعال در قرآن از آنان به خوبی یاد كرده و بزرگانشان دانسته و پیامبرش را به احترام آنها فرمان داده است.

خداوند در شب معراج به پیامبرش فرمود :

محبت برای خدا محبت به تهیدستان و فقیران و نزدیک شدن به ایشان است .

پیامبر گفت : پروردگارا تهیدستان و فقیران كیانند ؟ خداوند فرمود : كسانی كه به كم راضی اند و بر گرسنگی صابرند و بر آسانی شاكرند، از گرسنگی و تشنگی خود شكایت نمی كنند و دروغ نمی گویند و بر پروردگارشان خشمگین نمی شوند و آنچه از دستشان رفته اندوه نمی خورند و به آنچه به آنان داده شده شاد نمی گردند.

ای احمد : محبت من به تهیدستان و فقیران است پس به آنان نزدیک شو و نشستن آنان را به خود نزدیک گردان تا به تو نزدیک شوم .

نشست و برخاست با فقیران ، به خانه آنان رفتن ، با آنان عاشقانه معاشرت كردن و به آنان محبت كردن آلودگی كبر را از قلب می زداید و بیماری خود بینی و فخر فروشی را درمان می كند و انسان را محبوب خدا می كند .

متكبران كه از رحمت پروردگار محرومند و از اخلاق پیامبران و امامان دورند و درونی آلوده دارند و از نشست و برخاست با فقیران امتناع می ورزند این خودخواهان مغرور و آلودگانی كه نشست و برخاست با فقیران را ننگ و عار می دانند گویا خبر ندارند كه پیامبر فرموده است كسی كه در دلش به وزن دانه خردلی از كبر است وارد بهشت نمی شود.


3_ حق گویی

گاهی ممكن است هجوم باطل و فرهنگ های شیطانی به یک فرد یا خانواده یا جامعه میان آنان و حق جدایی اندازد و پس از مدتی حق را از یاد آنان ببرد یا ممكن است ستمگری برای رضای هوا و هوس خود زمینه ای فراهم آورد كه سبب پنهان ماندن حق شود در چنین مواردی بر مؤمن واجب است حق را اظهار كند و نقاب از چهره حقیقت بردارد تا بی خبران از خواب بیدار شوند و گمراهان هدایت شوند .

در این موارد حق گو احساس می كند با گفتن حق زیان و خسارت سنگین و قابل توجه به او می رسد باز هم به فرموده پیامبر اسلام باید حق را بگوید و از گفتن حق امتناع نكند حق گو چراغ دین را در میان مردم روشن نگه می دارد و وظائف الهی را به مردم می رساند در این زمینه روایات زیادی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار رسیده است رسول خدا (ص) در كتاب صحیفة الرضا می فرمایند: پرهیزگارترین مردم كسی است كه در آنچه به سود اوست و زیان اوست حق بگوید.

امام صادق (ع) در كتاب بحار ج67 می فرمایند: به راستی از حقیقت ایمان است كه حق را بگویی گرچه به تو زیان رساند بر باطل ترجیح دهی گرچه به تو سود رساند.
در هر مرتبه ای از امور مادی هستید برای اینكه سپاسگذار خدا باشی و قدر نعمت های اورا بدانی و به داده حق كه بر اساس مصلحت و حكمت است قانع باشی به مادون خود بنگر و از چشم دوختن به مافوق خویش چشم بپوش.
4 _ صله رحم
صله رحم

زیارت اقوام و خویشان و رفت و آمد با آنان و گره گشایی از مشكلات ایشان و شاد كردن قلوبشان از اموری است كه در قرآن مجید و روایات به انجام آن سفارش بسیار و تأكید فراوان شده است گرچه آنان پیوندشان را با انسان بریده باشند.

از رسول خدا(ص) نقل شده است كه فرمود: با خویشاوندی كه پیوندش را با تو بریده است صلة رحم داشته باش .

و در كتاب بحارالانوار ج 71 امام صادق(ع) می فرمایند:

مردی به محضر رسول خدا(ص) آمد و گفت یا رسول الله(ص) برای من اقوامی است كه نسبت به آنان صله رحم دارم ولی آنان مرا آزار می دهند قصد كرده ام به زیارتشان نروم و آنان را ترک كنم حضرت فرمودند این هنگام خدا همه شما را ترک خواهد كرد گفت یا رسول الله(ص) چه كنم حضرت فرمود به كسی كه تو را محروم كرده عطا كن و با كسی كه از تو بریده صله رحم كن و از كسی كه به تو ستم ورزیده درگذر چون اگر اینگونه رفتار كردی خدای عزوجل پشتیبان تو و بر ضد آنان است.
5_ نترسیدن از سرزنش مخالفان

اهل ایمان به ارزش های دینی و اخلاقی پای بند و استوارند چون گاهی بر روی زمین آنان وقتی در برابر سرزنش و ملامت ملامتگران قرار می گیرند كه آنان را با زبان باطل گویشان به خاطر ایمان و اخلاق و رعایت حلال و حرام و پایداری و استقامت در اجرای احكام الهی مورد سرزنش قرار می دهند هیچ واهمه و ترسی به خود راه نمی دهند و حركت خود را در راه الهی تداوم می بخشند و برای حفظ ارزش ها می كوشند و تحت تأثیر نابكاران قرار نمی گیرند.

خداوند متعال در قرآن سوره مائده آیه 5 می فرماید:

ای اهل ایمان هر كسی از شما از دین خود باز گردد(زیان به خدا و پیامبر نمی رسد) خدا در آینده گروهی را می آورد كه آنان را دوست دارد و آنان نیز خدا را دوست دارند در برابر مؤمنان فروتن و نسبت به كافران نیرومند و در راه خدا جهاد می كنند و از سرزنش كنندگان بیمی ندارند این فضل خداست كه به هر كس بخواهد عطا می كند و خدا بسیار عطا كننده و بیناست.

6 _ بسیار گفتن لاحول ولا قوة الا باالله العلی العظیم

از سفارشات بسیار مهم قرآن مجید و روایات متذكر بودن انسان به ذكری است كه آن ذكر قلب را صفا می دهد و سینه را جلا می بخشد و نفس را به عرصه تزكیه می كشاند و اعضاء و جوارح را تحت تأثیر قرار می دهد از جمله آن ذكرها ذكر نورانی و ثمربخش «لاحول ولا قوة الا باالله العلی العظیم» است.


حجة الاسلام جعفر كوهستانی

گروه دین و اندیشه تبیان
پنج شنبه 11/6/1389 - 16:40
سياست


مصاحبه با روزنامه «السفیر» پیرامون انقلاب، ابرقدرت ها و رژیم صهیونیستى؛بازگشت قدس

-نظر شما در مورد سرنوشت «قدس» چیست؟
 
-«قدس» متعلق به مسلمین است و باید به آنان برگردد(1) .

-براى دفاع از تجاوزات مستمر اسرائیل، «امل» شهداى زیادى تقدیم كرده است. براى جنوب لبنان چه توصیه‏اى دارید؟

- همه باید متحد شوند و متحداً در مقابل این جمعیت متجاوز بایستند و عمل كنند و دست غاصب او را قطع كنند. اصولًا این تكلیف همه مسلمین است كه «قدس» را آزاد كنند و شر این جرثومه فساد را از سر بلاد اسلامى قطع كنند(2). 

*ما اسرائیل را محکوم می کنیم

من از سالهاى بسیار طولانى- شاید بیست سال قبل- نسبت به فلسطین و نسبت به اسرائیل نظرهاى خودم را كراراً گفته‏ام و حالا هم مى‏گویم: ما اسرائیل را محكوم مى‏كنیم. اسرائیل غاصب [است‏] و در محلى كه آمده است، به طور غصب آمده است؛ و قدس باید نجات پیدا بكند و اسرائیل را براند. دوَل عربى باید با هم اجتماع كنند و اسرائیل را از زمینهاى خودشان برانند و دست مستعمرین را كوتاه كنند. من از خداى تبارك و تعالى خواهانم كه به این آمال ما برسیم و ما و شما در قدس هم را ملاقات كنیم(3).

*با هم متحد شوید

سخنرانى در جمع مبارزین كشورهاى اسلامى : شماها منتظر این نباشید كه دولتهاى شما براى شما كار بكنند. من دولتهاى عربى را بیش از پانزده سال است كه نصیحت كردم كه با هم متحد بشوند و «قدس» را نجات‏ بدهند، و هیچ ابداً در آنها اثر نكرد؛ براى اینكه در فكر این مسائل نیستند. آنها اگر صحبتى هم از این مسائل بكنند، همان صحبتهایى است كه شاه سابق ما راجع به پیشرفتها مى‏كرد و راجع به «تمدن بزرگ» مى‏كرد! اینها هیچ یك به فكر امتها نیستند؛ امتها خودشان باید به فكر خودشان باشند(4) .

*اگر بخواهید قدس را نجات بدهید

شما اگر بخواهید به مشكلات خودتان پیروز بشوید، اگر بخواهید قدس را نجات بدهید، اگر بخواهید فلسطین را نجات بدهید، اگر بخواهید مصر را نجات بدهید و سایر ممالك عربى را نجات بدهید از دست این عمال، از دست اجانب، ملتها باید قیام بكنند؛ باید ملتها این كار را انجام بدهند؛ ننشینند كه دولتها بر این مسائل وارد بشوند. آنهاروى مسائلى كه براى خودشان صرفه دارد عمل مى‏كنند (5). 

*مصیبت های فلسطین

بیانات در خطاب به سفیر سومالى : ما از قریب بیست سال پیش از این تا حال، راجع به این مسائل بحث و گفتگو كردیم و دولتهاى عربى را و سایر مسلمین را در این راه نصیحت كردیم كه راجع به این مسائل با هم تشریك مساعى بكنند؛ اگر ... دُوَل عربى- كه جمعیتهاى زیاد و گروههاى زیادى دارند- اینها با هم اتفاق داشتند این مصیبتها براى فلسطین و براى قدس پیش نمى‏آمد(6).

*انتخاب روز قدس

من از عموم مسلمانان جهان و دولتهاى اسلامى مى‏خواهم كه براى كوتاه كردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. و جمیع مسلمانان جهان را دعوت مى‏كنم آخرین جمعه ماه مبارك رمضان را كه از ایام قدر است، و مى‏تواند تعیین كننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب، و طى مراسمى همبستگى بین المللى مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونى مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزى مسلمانان را بر اهل كفر خواستارم‏(7).

*باید سرنوشت ملت هاى مستضعف معلوم شود

«روز قدس» یك روز جهانى است. روزى نیست كه فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستكبرین است. روز مقابله ملتهایى است كه در زیر فشار ظلم امریكا و غیر امریكا بودند، در مقابل ابرقدرتهاست. روزى است كه باید مستضعفین مجهز بشوند در مقابل مستكبرین، و دماغ مستكبرین را به خاك بمالند. روزى است كه بین منافقین و متعهدین امتیاز خواهد شد. متعهدین این روز را روز قدس مى‏دانند، و عمل مى‏كنند به آنچه باید بكنند. و منافقین- آنهایى كه با ابرقدرتها در زیر پرده آشنایى دارند و با اسرائیل دوستى- در این روز بى‏تفاوت هستند، یا ملتها را نمى‏گذارند كه تظاهر كنند. روز قدس روزى است كه باید سرنوشت ملتهاى مستضعف معلوم شود، باید ملتهاى مستضعف اعلام وجود بكنند در مقابل مستكبرین. باید همانطور كه ایران قیام كرد و دماغ مستكبرین را به خاك مالید و خواهد مالید، تمام ملتها قیام كنند و این جُرثومه‏هاى فساد را به زباله دانها بریزند. روز قدس روزى است كه باید این دنباله روهاى رژیم سابق در ایران، و آن توطئه چینهاى رژیم فاسد و ابرقدرتها در سایر جاها خصوصاً در لبنان، تكلیف خودشان را بدانند. روزى است كه باید همت كنید و همت كنیم كه قدس را نجات بدهیم؛ و برادران لبنانى را از این فشارها نجات بدهیم. روزى است كه باید تمام مستضعفین را از چنگال مستكبرین بیرون بیاوریم(8).

*باید به همه ابرقدرت ها هشدار داد 

روز قدس، روزى است كه باید به این روشنفكرانى كه در زیر پرده با امریكا و عمال امریكا روابط دارند هشدار داد. هشدار به اینكه اگر از فضولى دست برندارید، سركوب خواهید شد! ما به آنها مهلت دادیم و با آنها با ملایمت رفتار كردیم كه شاید دست از شیطنت بردارند و اگر دست برندارند، كلمه آخر را خواهیم گفت و خواهیم به آنها فهماند كه دیگر رژیم سابق قابل برگشتن نیست و دیگر امریكا نمى‏تواند به اینجا حكومت كند، و دیگر سایر ابرقدرتها نمى‏توانند در این مملكت حكومت كنند. روز قدس روزى است كه باید به همه ابرقدرتها هشدار داد كه باید دست خود را از روى مستضعفین بردارید و سر جاى خود بنشینید(9). 

*روز قدس روز اسلام است

اسرائیل، دشمن بشریت، دشمن انسان، كه هر روز غائله ایجاد مى‏كند و برادرهاى ما را در جنوب لبنان به آتش مى‏كشد، باید بداند كه دیگر اربابهاى او رنگى ندارند در دنیا، و باید انزوا اختیار كنند؛ طمعها را از ایران باید قطع كنند، دستهاى آنها باید از همه ممالك اسلامى قطع شود؛ عمال آن در همه ممالك اسلامى باید كنار بروند. روز قدس روز اعلام یك چنین مطلبى است. اعلام این است به شیاطینى كه ملتهاى اسلام را مى خواهند كنار بگذارند، و ابرقدرتها را به میدان بیاورند. روز قدس روزى است كه قطع آمال آنها را بكند؛ و به آنها هشدار بدهد كه گذشت آن زمانها . 

روز قدس روز اسلام است. روز قدس روزى است كه اسلام را باید احیا كرد و احیا بكنیم، و قوانین اسلام در ممالك اسلامى اجرا بشود. روز قدس روزى است كه باید به همه ابرقدرتها هشدار بدهیم كه اسلام دیگر تحت سیطره شما، به واسطه عمال خبیث شما، واقع نخواهد شد. روز قدس، روز حیات اسلام است. باید مسلمین بهوش بیایند،باید بفهمند قدرتى را كه مسلمین دارند؛ قدرتهاى مادى، قدرتهاى معنوى. مسلمین كه یك میلیارد جمعیت هستند و پشتوانه خدایى دارند و اسلام پشتوانه آنهاست و ایمان پشتوانه آنهاست‏(10).

*مسلمین به پیش!

دولتهاى عالَم بدانند كه اسلام شكست بردار نیست. اسلام و تعالیم قرآن بر همه ممالك باید غلبه كند. دین باید دین الهى باشد، اسلام دین خداست؛ و باید در همه اقطارْ اسلام پیشروى كند. روز قدس، اعلام یك چنین مطلبى است، اعلام به این است كه مسلمین به پیش! براى پیشرفت در همه اقطار عالَم. روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حكومت اسلامى است. روزى است كه باید جمهورى اسلامى در سراسر كشورها بیرق آن برافراشته شود. روزى است كه باید به ابرقدرتها فهماند كه دیگر آنها نمى‏توانند در ممالك اسلامى پیشروى كنند . 

من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اكرم مى‏دانم، و روزى است كه باید ما تمام قواى خودمان را مجهز كنیم؛ و مسلمین از آن انزوایى كه آنها را كشانده بودند خارج شوند، و با تمام قدرت و قوّت در مقابل اجانب بایستند و ما در مقابل اجانب با تمام قوا ایستاده ایم، و نخواهیم اجازه داد كسان دیگر در مملكت ما دخالت كنند، و مسلمین نباید اجازه بدهند كه كسان دیگر در ممالكشان دخالت كنند. در روز قدس، ملتها باید به‏حكومتهایى كه خائن هستند هشدار دهند. روز قدس روزى است كه ما خواهیم فهمید چه اشخاصى و چه رژیمهایى با توطئه گرهاى بین المللى موافقت دارند و با اسلام مخالفت. آنهایى كه شركت ندارند مخالف با اسلام هستند، و موافق با اسرائیل. و آنهایى كه شركت كردند، متعهد هستند و موافق با اسلام و مخالف با دشمنان اسلام- كه در رأس آنها امریكا و اسرائیل است. روز امتیاز حق از باطل است، روز جدایى حق و باطل است . 

من از خداوند تبارك و تعالى خواهانم كه غلبه بدهد اسلام را بر همه قشرهاى عالَم؛ بر همه مستكبرین، مستضعفین را غلبه بدهد. و از خداى تبارك و تعالى خواهانم كه برادرهاى ما را در فلسطین، در جنوب لبنان و در لبنان، و در هر جایى از عالَم كه هستند، از دست مستكبرین و از دست چپاولگران نجات بدهد (11).

*حزب مستضعفین

روز قدس یك روز اسلامى است، و یك بسیج عمومى اسلامى بود. و من امیدوارم كه این امر مقدمه باشد از براى یك «حزب مستضعفین» در تمام دنیا. و من امیدوارم كه یك حزب به اسم «حزب مستضعفین» در تمام دنیا به وجود بیاید، و همه مستضعفین با هم در این حزب شركت كنند، و مشكلاتى كه سر راه مستضعفین است از میان بردارند(12). 

*تمام دولت های اسلامی در خطر هستند

ما گفته ایم مكرر كه اسرائیل- این جرثومه فساد- اكتفا به قدس، اكتفا به بیت المقدس، نخواهد كرد. و اگر مهلت داده شود، تمام دوَل اسلامى در معرض خطر است(13).‏

*برادر کشی چرا؟

شما برادران دیدید كه «حزب دمكرات كردستان» وابستگى مستقیم با امریكا و صهیونیزم دارد. در آستانه تشكیل مجلس خبرگان و پس از راهپیمایى عظیم مسلمین براى قدس، سركردگان خائن این حزب، جوانان را اغفال نموده و به برادركشى كشاندند. برادران مسلمان من، شما به تبلیغات فریبنده این مخالفین اسلام كه مى‏خواهند كشور مسلمان ما را به كفر بكشند گوش ندهید و نگذارید جوانان عزیز ما به دام این منحرفین بیفتند(14).

*قدس را آزاد کنیم

با مبارزه و جهاد و با پشتیبانى مؤمنین [با] اخلاص است كه مى‏توانیم قدس را آزاد كنیم(15). 

*سهل انگاری روسای اعراب

با وحدت كلمه مسلمانها و خصوصاً سران عرب. تمام این گرفتاریهایى كه در این مدت طولانى براى برادرهاى ما در قدس پیدا شده است، در اثر سهل انگارى رؤساى اعراب بوده است(16).

*لبنان را یك جزئى از ایران مى‏دانیم

من از سالهاى طولانى راجع به اسرائیل و راجع به جنایات او همیشه در خطبه‏ها، در نوشته‏ها، گوشزد كرده‏ام به مسلمین كه این یك غده سرطانى است در یك گوشه ممالك اسلامى، و اینطور نیست كه اكتفا بكند به همان «قدس» و اینها، اینها بنایشان بر این است كه پیش بروند؛ یعنى اینها تابع سیاست امریكا هستند. امریكا هم آمالش فقط یكجا نیست، چنانچه همه ابرقدرتها مى‏خواهند همه ممالك را تحت سیطره قرار بدهند، اگر بتوانند. لبنان را ما یك جزئى از ایران مى‏دانیم؛ براى اینكه ما و آنها اصلًا جدا نیستیم، ما آنها هستیم و آنها ما هستند(17).

*نماز در قدس بخوانیم

ما امیدواریم كه یك روزى با آقاى آسید موسى صدر- سلمه اللَّه تعالى- در قدس با هم نماز بخوانیم ان شاء اللَّه. و ما مأیوس نیستیم. مسلمین باید با قدرت پیش بروند. امروز تقریباً ابرقدرتها رو به شكستند، رو به شكستند، آنطور نیست كه خیال بشود مثل ده سال پیش از این است‏(18).

*طمع های اسرائیل

روز قدس را باید مسلمانها زنده نگه دارند. من كراراً راجع به طمعهاى اسرائیل تنبّه داده‏ام كه اسرائیل اینطور نیست كه اكتفا كند به آن زمینهایى كه غصب كرده است. حالا دیدید كه پایتخت خودش را در قدس قرار داده است و تمام این چیزهایى كه از امریكا و از طرفدارهاى حقوق بشر و از این محافل و مجالسى كه در خارج هست، اینها تمام یك شعرهاى غیر موزون است و لهذا، مى‏بینید كه انكار مى‏كنند و اسرائیل هیچ اعتنا نمى‏كند(19).

*وحدت بین مسلمین

مسلمین اگر با هم اتفاق پیدا بكنند و وحدت كلمه پیدا بكنند، نه قضیه قدس پیش مى‏آید و نه قضایاى افغانستان پیش مى‏آید و نه قضایایى كه براى مسلمین در جاهاى دیگر پیش مى‏آمد و پیش مى‏آید(20).

*همه ملت ها قیام كنند

باید آقایان توجه كنند، تمام مسلمین توجه بكنند. روز قدس روزى است كه باید تمام ملتهاى اسلام با هم توجه بكنند و این روز را زنده نگه دارند. اگر یك هیاهویى از تمام ملتهاى مسلمین بلند بشود، روز جمعه آخر ماه مبارك، كه روز قدس است، همه ملتها قیام بكنند- همان كه حالا همان تظاهرات، همان راهپیمایى‏ها را بكنند- این مقدمه مى‏شود از براى اینكه ان شاء اللَّه جلوى این مفسدین را ما بگیریم و كلك اینها از بلاد اسلام كنده بشود(21).

*اسرائیل از فریادش می ترسد

امیدوارم كه مسلمانها روز قدس را بزرگ بشمارند و در همه ممالك اسلامى، در روز قدس، در روز جمعه آخر ماه مبارك، تظاهر كنند، مجالس داشته باشند، محافل داشته باشند، مسجد داشته باشند، در مساجد فریاد بزنند. وقتى یك میلیارد جمعیت فریاد كرد، اسرائیل نمى‏تواند، از همان فریادش مى‏ترسد. اگر همه مسلمینى كه در دنیا الآن هستند، كه قریب یك میلیارد هستند، اگر در روز قدس، همه بیرون بیایند از خانه، فریاد بكنند «مرگ بر امریكا» و «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر شوروى»، همین قول «مرگ برشوروى» براى آنها مرگ مى‏آورد. جمعیتشان یك میلیارد، ذخایرشان این همه زیاد كه همه دولتها محتاج به ذخایر شما هستند. مع ذلك، شما را وادار مى‏كنند با هم مختلف باشید، اختلاف كنید و ذخایرتان را ما ببریم و هیچ كدام صحبت نكنید(22). 

پی نوشت: 
1- صحیفه امام، ج‏5، ص: 82
2- صحیفه امام، ج‏5، ص: 186
3- صحیفه امام، ج‏6، ص: 469
4- صحیفه امام، ج‏6، ص: 502
5- صحیفه امام، ج‏6، ص: 503
6- صحیفه امام، ج‏7، ص: 198
7- صحیفه امام، ج‏9، ص: 267
8- صحیفه امام، ج‏9، ص: 276
9- صحیفه امام، ج‏9، ص: 277
10- صحیفه امام، ج‏9، ص: 277
11- صحیفه امام، ج‏9، ص: 278
12- صحیفه امام، ج‏9، ص: 280
13- صحیفه امام، ج‏9، ص: 281
14- صحیفه امام، ج‏9، ص: 311
15- صحیفه امام، ج‏10، ص: 284
16- صحیفه امام، ج‏10، ص: 284
17- صحیفه امام، ج‏12، ص: 318
18- صحیفه امام، ج‏12، ص: 322
19- صحیفه امام، ج‏13، ص: 72
20- صحیفه امام، ج‏13، ص: 74
21- صحیفه امام، ج‏13، ص: 78

22- صحیفه امام، ج‏13، ص: 80 


پنج شنبه 11/6/1389 - 16:25
اخبار

«سرمایه» نوشت: با تقویت زمزمه احتمال شرکت فعال سبزها در راهپیمایی روز قدس، فرماندهی انتظامی کشور از مردم درخواست کرد روز قدس را سیاسی نکنند.

به گزارش «ایسنا»، اسماعیل احمدی مقدم دیروز در جمع خبرنگاران در شهرستان سراوان گفت: «کسانی که تلاش می‌کنند، روز قدس را از هدف اصلی آن منحرف کنند، ماهیت خودشان را برای مردم افشا می‌کنند.» وی افزود: «روز قدس متعلق به فلسطین است و نباید از هدف اصلی آن خارج و به اهداف سیاسی آلوده شود.»



پنج شنبه 11/6/1389 - 16:13
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته