• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 220
تعداد نظرات : 51
زمان آخرین مطلب : 5392روز قبل
دعا و زیارت

آیا خدا به عبادات ما نیاز دارد كه فرمان داده نماز بخوانیم و رو به كعبه بایستیم؟

 
اگر همه مردم رو به خورشید خانه بسازند چیزى به خورشید اضافه نمى‏شود و اگر همه مردم پشت به خورشید خانه بسازند، چیزى از خورشید كم نمى‏شود. خورشید نیازى به مردم ندارد كه رو به او كنند، این مردم هستند كه براى دریافت نور و گرما باید خانه‏هاى خود را رو به خورشید بسازند.
خداوند به عباداتِ مردم نیازى ندارد كه فرمان داده نماز بخوانند. این مردم هستند كه با رو كردن به او از الطاف خاص الهى برخوردار مى‏شوند و رشد مى‏كنند.
قرآن مى‏فرماید: اگر همه مردم كافر شوند، ذرّه‏اى در خداوند اثر ندارد، زیرا او از همه انسان‏ها بى‏نیاز است. «اِن تكفروا انتم و مَن فى الارض جیمعاً فانّ اللّه لغنىٌّ حمید»(سوره ابراهیم، آیه 8 .)

برگرفته از مطالب سایت آقای قرائتی

سه شنبه 7/8/1387 - 17:24
دعا و زیارت

نقش ایمان به خدا در زندگى انسان چیست؟

شما اگر وارد منزلى شدید كه مى‏دانید این خانه نه صاحبى دارد و نه حسابى، نه دوربینى در كار است و نه كنترلى، هیچ دلیلى براى نظم و دقّت و انضباط در كارهاى شما نیست. در خانه رها، ما هم رها هستیم وهرچه ریخت و پاش نكنیم ونفس خود را كنترل كنیم ضرر كرده‏ایم، ولى اگر بدانیم كه این خانه صاحب و حسابى دارد و تمام رفتار ما زیر نظر اوست، به گونه‏اى دیگر زندگى خواهیم كرد. اگر ایمان بیاوریم كه این هستى، صاحبى دارد به نام خداى حكیم و حسابى در كار است به نام معاد و براى تمام افكار و رفتار و گفتار ما پاداش یا كیفرى هست، ما نیز حساب كار خود را مى‏كنیم و خواسته‏هاى نفس سركش خود را مهار مى‏كنیم. كارهایى را كه صاحب خانه نمى‏پسندد، انجام نمى‏دهیم، زیرا مى‏دانیم به حساب تمام كارهاى خیر یا شرّ ما رسیدگى مى‏شود و خداوند در كمین ماست.

 

برگرفته از مطالب سایت آقای قرائتی


 

سه شنبه 7/8/1387 - 17:19
دعا و زیارت

چرا خداوند دست به آفرینش زده و این همه موجود و از جمله انسان را آفریده است؟

اگر دانشمند خوش بیانى سخن گفت، نباید پرسید چرا سخن گفتى؟! زیرا علم و بیان او اقتضا مى‏كند كه یافته‏هاى علمى خود را ارائه دهد. امّا اگر این دانشمند با آن همه كمالات ساكت شد و یافته‏هاى خود را كتمان كرد، زیر سؤال مى‏رود كه چرا نگفتى؟ 
خداوندِ قادر حكیم مهربان كه مى‏تواند از خاك، گندم و از گندم، نطفه و از نطفه انسانِ كاملى را بیافریند، اگر نمى‏آفرید جاى سؤال بود كه چرا قدرت خود را به كار نگرفتى و چیزى نیافریدى؟

 

 برگرفته از مطالب سایت آقای قرائتی 

سه شنبه 7/8/1387 - 0:36
دعا و زیارت

امام علی(ع): «خَیرُ الناسِ مَن نَفَعَ النّاس»

 ترجمه:

بهترین مردم کسی است که نفع رساننده مردم باشد.

 

(غررالحکم)

دوشنبه 6/8/1387 - 19:45
دعا و زیارت

شخصى در فكر دیدار امام زمان ـ عجّل اللّه تعالى فرجه الشّریف ـ بود ، فهمید كه آن حضرت با قفل سازى مراوده و ارتباط دارند. نزد یكى از قفل سازها رفت، و دید پیرزنى براى ساختن قفل به او مراجعه كرد و پرسید اجرت آن چه قدر مى شود؟ 
 قفل ساز پاسخ داد: یك عباسى مى سازم و بعد از ساختن، آن را به سیصد دینار یا یك سنّار (مبلغى كه خیلى كمتر از آن چه مى ساخت) مى خرم.
 سپس با قفل ساز دیگرى برخورد نمود كه به یك سنّار مى ساخت و به یك عباسى مى خرید. از این جا فهمید كه این قفل ساز است كه با حضرت ارتباط دارد. لذا به او گفت: سلام مرا به آقا برسان و بگو چگونه مى توان به خدمت شما رسید؟ 

قفل ساز گفت: فلان وقت براى گرفتن جواب بیا. 
  در وقت مقرر به وى مراجعه كرد و جواب حضرت را خواست.
  قفل ساز گفت حضرت فرمودند: بگو تو در فكر این نباش كه مرا ببینى، خودت را درست كن، ما به سراغت مى آییم. از كسانى مباش كه قفل را به یك عباسى درست مى كنند و سیصد دینار یا یك سنّار مى خرند، مثل كسانى باش كه به یك سنّار درست مى كنند و به یك عبّاسى مى خرند. 
آرى، ترك واجبات و ارتكاب محرّمات، حجاب و نِقاب دیدار ما از آن حضرت است. 

 

منبع:وب سایت آیةالله العظمی محمد تقی بهجت

يکشنبه 5/8/1387 - 15:15
دعا و زیارت

اگر ما به اندازه ای که این بچه به مادرش اطمینان دارد به خداوند اطمینان داشتیم، و می دانستیم که هر چه از او بخواهیم می دهد، هیچ مشکلی نداشتیم و همۀ کارهایمان درست می شد.

 

[فریادگر توحید:162]

يکشنبه 5/8/1387 - 15:12
دعا و زیارت

ای کاش می فهمیدیم که چارۀ کار ما در یک چیز منحصر است و آن این است که: تکلیف الهی را تشخیص بدهیم و بدانیم که چه کار را باید بکنیم و چه کار را نباید بکنیم!

 

[در محضر بهجت:1/203]

يکشنبه 5/8/1387 - 14:30
دعا و زیارت

 خوب است که انسان اسم خود را در هر کار خیر بنویسد و خود را شریک گرداند؛ زیرا فردای قیامت معلوم نیست کدام قبول و کدام ردّ می شود!

 

[در محضر بهجت:1/28]

يکشنبه 5/8/1387 - 14:27
دعا و زیارت
برادران یوسف هنگامی که از کرده‌‌ی خود پشیمان شدند و نزد پدر خویش-حضرت یعقوب علیه السلام-آمدند.پدر به ایشان فرمود:
"سَوفَ اَستَغفِرُ لَکُم رَبّی اِنَّه هُوَ الغَفوُرُالرَّحِیمُ؛1به زودی از پروردگارم برای شما آمرزش می‌خواهم که همانا او آمرزنده‌ی مهربان است."
اما همین برادرن هنگامی که نزد حضرت یوسف علیه السلام آمدند،حضرت به ایشان فرمود:
"لَا تَثرِیبَ عَلَیکُمُ الیَومَ یَغفِرُاللهَ لَکُم وَ هُوَ أرحَمُ الرَّحِمیِنَ؛2امروز بر شما سرزنشی نیست؛خدا شما را می‌آمرزد واو مهربان ترین مهربانان است."
تفاوت گفتار یوسف و پدرش دراین است که یوسف علیه السلام همان لحظه آن ها را بخشید،ولی یعقوب علیه السلام به آن ها گفت که به زودی از پروردگار برای شما آمرزش می‌طلبم این دو نوع گفتار حاکی از تفاوت شخصیت یوسفِ جوان علیه السلام با یعقوب بزرگسال علیه السلام دارد.
اسماعیل بن فضیل می‌گوید از امام صادق علیه السلام در مورد تفاوت سخن یعقوب و یوسف علیهما السلام، از جمله پاسخ های امام این بود که:
لأن قلب الحدث ارّق من قلب الشیخ؛3چون قلب جوان نرم تر از قلب پیر است."  


1.یوسف98
2.یوسف92
3.صدوق،علل الشرایع،ج1،ص54
دلایل دیگری که امام علیه السلام بر می‌شمرد یکی این ست که یوسف علیه السلام از حق شخصی خود گذشت ولی یعقوب از حق خدا.دوم این که تاخیر استغفار یعقوب علیه السلام برای این بود که در سحر روز جمعه برای آنان آمرزش بخواهد.


يکشنبه 5/8/1387 - 14:20
دعا و زیارت

پیامبر اکرم در این باره می‌فرماید:

"ان احب الخلایق الی الله شاب حدث السن فی صورة حسنة جعل شبابه و جماله لِلّه و فی طاعته ذلک الذی یباهی به الرحمن الملائکته یقول هذا عبدی حقا؛
ترجمه:
همانا محبوبترین خلق نزد خداوند جوانی زیباروی است که جوانی و زیبایی خود را برای خدا و در راه اطاعت او قرار می‌دهد، او کسی است که خدا به او بر ملائکه مباهات می‌کند و می‌گوید این بنده واقعی من است."

 

 

متقی هندی،کنز العمال،ج15،ص785،ش43103

يکشنبه 5/8/1387 - 1:58
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته