• Nombre de visites :
  • 3111
  • 24/10/2007
  • Date :

Uluslararası Kudüs ve Filistin halkının haklarını destekleme konferansının sonuç bildirgesi -2

kudus

   Madde 10: Konferans Siyonist rejimin Siyonist yerleşkeleri inşa ederken her türlü gasp, terör eylemi ve baskıya başvurmasını kınamakta ve tüm uluslararası kurumlardan Filistin topraklarına yönelik bu tecavüzün önüne geçilmesi, yerleşkelerin inşaatı ve yayılmasının önlenmesi ve var olanların kaldırılması için tüm çabalarını sarf etmeleri isteniyor.

  Madde 11: Konferans, Siyonist rejimin savunmasız Filistin halkına yönelik cinayetleri, suikastları, evlerin ve tarlaların tahrip edilmesi ve 9 bini aşkın Filistinli esirin en kötü ve insanlık dışı şartlarda tutulmalarını, Filistinli direniş gruplarının üyeleri ve hükümet yetkililerinin tutuklanması veya sınır dışı edilmesini, ve tüm uluslararası konvansiyonlara aykırı olan ve insanlığa karşı işlenen birer cinayet sayılan ve yine bu katil rejimin terörist olduğunun en somut örneği olan Filistin milletine yönelik kuşatmasını şiddetle kınamakta ve özellikle BMT güvenlik konseyi başta olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan yasal görevlerini yerine getirerek Filistin milletine yönelik işlenen bu zulmü durdurmaya ve Siyonist rejimin uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmesini engellemeye çalışmalarını istemektedir.

  Madde 12: Konferansa katılanlar, aralarında bazı Filistinli milletvekilinin de bulunduğu tüm Filistinli tutsakları selamlarken söz konusu tüm esirlerin derhal ve kayıtsız şartsız Siyonistlerin pençesinden serbest bırakılmasını istemektedir.

   Madde 13: Konferans tüm parlamento üyeleri, avukatlar, hukukçular, insan hakları örgütleri, cemiyetler ve Filistin halkına destek veren kurum ve kuruluşlardan İsrail"in siyasi ve askeri yetkileri hakkında başta Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde bulunan mahkemelerde dava açmalarını ve onların hakkında tutuklama emri çıkartarak hepsini mahkemeye sevk edilmelerini istemekte. Konferans ayrıca Amerika ve İngiltere ile açık işbirliği ile gerçekleşen ve Filistin kurtuluş halk cephesi genel sekreteri Ahmed Sadat ve arkadaşları ve yine general Fuat Elşeviki"nin kaçırılması ile sonuçlanan Eriha hapishanesi saldırısını da şiddetle kınıyor ve bu insanların özgürlüğü için yapılan tüm siyasi ve hukuki çabalara destek verirken olayda eli bulunan Amerika ve İngiliz devletleri hakkında da dava açılmasını ve söz konusu cinayetin sorumlularının yargılanmasını istiyor.

  Madde 14: Konferans Siyonist rejimin kitle imha silahlarının depolanması ve nükleer silah fabrikaları ile ilgili militarist politikasını ve Amerikanın bu rejimi askeri ve güvenlik açısından üstün yapmakla ilgili tutumunu bölge ve uluslararası barış ve güvenlik için en büyük tehdit saymakta ve uluslararası camiadan ve özellikle UAEA" inden bu rejimi silahsızlandırmak için gereken işlemi hayata geçirmesini istemektedir.

  Madde 15: Konferans Amerika ve müttefiklerinin Siyonist rejimin en ilkel insan haklarını çiğnemek gibi eylemlerine göz yummak başta olmak üzere Ortadoğu ve dünya meselelerine karşı çifte standart politikasını kınarken onların bu rejime verdiği siyasi, iktisadi, askeri ve güvenlik bağlamındaki her türlü desteğini de şiddetle kınamaktadır.

  Madde 16: Konferans BMT"nin 1975"te onayladığı ve Siyonizm de ırkçılığın bir çeşidi saydığı 3379 sayılı kararnamenin ihya edilmesine vurgu yapmaktadır.

   Madde 17: Konferans tüm insanlığa ve dinlerin mensuplarına saygı duyarken insanların her türlü ırkçı veya dini gerekçelerle katledilmesini şiddetle kınamaktadır. Holokost"a gelince, bu olayın doğruluğunun araştırmacılar ve tarihçilerce ispat edilmesi gerektiği bir kenara, Siyonist rejim bu olayı bahane ederek dünyayı adeta haraca bağlamakta ve Filistin halkına yönelik her türlü cinayeti rahatça işlemektedir, oysa bu masum insanların avare edilmesi ve topraklarının işgal edilmesi Holokost ile doğrudan hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.

  Madde 18: Siyonist rejimin Gazze"den eksik geri çekilmesi bir kaç yıllık cihad ve direniş ve Filistin milletinin Aksa intifadası sayesinde gerçekleşti ve bu olay herkese iman ve iradenin işgalcilerin zorbalığı ve silahına galip geldiğini gösterdi. Güney Lübnan"ın zaferle kurtuluşu ardından gerçekleşen bu gelişme Kudüs"ü işgal eden rejimin çöküşü ve Filistin milletinin gelecekteki zaferlerinin habercisidir. Konferans ayrıca Siyonist rejimin ve bazı uluslararası destekçilerinin Gazze"den geri çekilmeye karşılık bazı bölge ülkelerine bu rejimle ilişkilerini normalleştirme yolundaki baskılarını da şiddetle kınamaktadır.

  Madde 19: Konferans, Olmert planını (tek yanlı ayrılma haritası) reddetmektedir. Bu planın amacı Siyonist rejimin de itiraf ettiği gibi batı yakasındaki toprakların %60"ına el atmak ve bu bölgeyi parçalamak suretiyle Kudüs"ü Yahudileştirme projesini tamamlamak, batı yakasını Arap kimliğinden arındırmak, ve mültecilerin evlerine yurtlarına dönme hakkını tehdit etmektir ki tüm bunlar Filistin emelini dejenere etmek ve Filistin topraklarında Arap ve İslam ümmetine yenilgiyi dayatmak içindir.


Filistine Ağıt Yakmalı

DÜNYA SİYASETİ VE KUDÜS

 

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)