• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1289467

پرسش

سلام خسته نباشید
پسر من توی املا نوشتن بی دقت هست مثلا یه حرف و از کلمه جا می ندازه به هیچ وجه غلط املایی نداره فقط خیلی بی دقتی داره معلم میگه وقتی درس میدم رو کتاب نگاه نمی کنه لطفا بگید چکار کنم؟

پاسخ

با سلام
دوست عزیز اگر فرزند شما هفت ساله است این موضوع چندان نگران کننده نیست . البته بهتر است بررسی شود که آیا در خانه دچار تنش یا فشار عصبی هم هست یا نه چرا که تنش ها بر تمرکز کودکان اثرگذار هستند . سعی کنید باتمرین هایی میزان تمرکز و دقت او را افزایش دهید . این تمرین ها می تواند هم داخل کلاس و هم در خانه انجام شود .
تمرینات پیشنهادی
*تعدادی مهره های رنگی تهیه کرده وابتدا مهره ها را روی میز بریزید تا کودک بی دقت به آنها نگاه کند چند مهره را کم و یا زیاد کنید و از کودک بخواهید که به شما بگویید چه تغییری رخ داده است؟
*از دانش آموز بخواهید تصاویر ناقص را کامل کند.
*به دانش آموز دو تصویر مشابه( که فقط در برخی جزییات با هم متفاوت هستند) نشان دهید و از او بخواهید تفاوت آنها را بگوید.
*از دانش آموز بخواهید با استفاده از نقشه ،محلهایی را که از او می پرسید به شما نشان دهد.
*نخ کردن مهره های رنگی بصورت یکی در میان و...
*از دانش آموز بخواهید جملات ناقص را به دلخواه خود کامل کند.مثال: من دیروز............
*بریدن شکلهای مختلف و چسباندن تصاویر توسط دانش آموز.
* چند وسیله کمک آموزشی و... را به کلاس بیاورید و به دانش آموزان نشان دهید سپس از دانش آموزی که بی دقت است بخواهید تا چشمانش راببندد و اشیاء را لمس کند ونام اشیاء را به شما بگوید.
* افزایش دقت و تمرکز با گوش دادن به صداهای مختلف و یادداشت کردن آنها توسط معلم روی تابلو.
* استفاده از مجموعه بشنو و پیدا کن جهت تقویت حافظه شنیداری ،افزایش دقت .
*استفاده از اعصاب سنج: پرورش دقت وتوجه ،هماهنگی چشم ودست
* استفاده از مینی بسکتبال تقویت دقت و،هماهنگی چشم ودست .
* استفاده از دارت جهت هماهنگی چشم ودست ودقت.
*چند تصویر به دانش آموز نشان دهید و سپس آنها را پنهان کنید واز دانش آموز بخواهید به شما بگوید چه دیده است؟
* کلماتی را از متن دروس تهیه کرده و از دانش آموز بخواهید برای آنها تشدید ویا سرکش و...بگذارد.
* متنی را تهیه کنید و نقطه های کلمات آن را بردارید و از دانش آموز بخواهید نقطه ها را بگذارد.این کار را هم روی تخته کلاس می توانید انجام دهید و هم بصورت تایپ می توانید در اختیار دانش آموزان قرار دهید.
* از دانش آموز بخواهید جملات در هم ریخته را مرتب کند.
* از دانش آموز بخواهید کلماتی را که بیان می کنید بعد از شما تکرار کند.مثال: خانه-میز-لباس(مثال عددی: 6-8-9
سپس کلمات را کم کم به 7 کلمه و یا 7 عدد برسانید .(جهت تقویت دقت و حافظه).
* نوشتن صداهای اول و یا آخر کلمات و جمله سازی با آنها.مثال: آب صدای آخر آن (ب) است و دانش آموز میبایستی مثلا بنویسد(بار).وسپس با آن جمله بسازد.
* چشمان دانش آموز را ببندید و از سایر دانش آموزان بخواهید او را صدا بزنند.کودک می بایستی به طرف جهت صدا برود.
*چند تصویر را بصورت مرتب روی میز بچینید و سپس از دانش آموز بخواهید با دقت به آنها نگاه کند وچشمانش را ببندد.سپس جای یک و یا دو تصویر را عوض کنید تا دانش آموز به شما بگوید جای کدام تصاویر عوض شده است
* از دانش آموز بخواهید نام اشیاء داخل کلاس ،نام مدیر و معاون مدرسه،نام چند نفر از دوستان،آدرس و تلفن منزل،شماره تلفن همراه پدر دانش آموز،و...را برای شما بنویسد.
* تصویری را به دانش آموز نشان دهید و سپس آن را پنهان کنید.دانش آموز میبایستی جزییات تصویر را برای شما بگوید
*کلماتی را به دانش آموز دهید و از او بخواهید حد اقل 3 جمله برای آن بنویسد.
* شمارش معکوس توسط دانش آموزان ویا برعکس حرف زدن مثل:این زنگ علوم داریم=داریم علوم زنگ این
* زمانی که تمرکز دارند آنها را تشویق کنید.
* چند جمله روی تابلو بنویسید و یک کلمه اضافه هم در آن بنویسید و از دانش آموزان بخواهید که کلمه اضافی را پیدا کنند مانند:زنگ بعد روز ریاضی داریم.کلمه اضافی (روز) است
*خلاصه نویسی و تعریف مطلب ویا داستان توسط دانش آموز.
*لب‌خوانی کلمه‌هایی را که معلم بصورت شمرده بیان می کندتوسط دانش آموز.اگر این کلمات از وسایل داخل کلاس باشند بهتر است
* نوع پوشش و لباس دانش آموزان نیز بر ضعف دقت آنان موثر است مثلا پوشیدن لباسهایی که جلوی تحرک دانش آموز را میگیرد و یا لباسی که خیلی تنگ و یا خیلی گشاد است.
*محرک های محیطی که باعث حواس پرتی کودک می شوند را حذف کنید.مانند بستن پنجره و درب کلاس و...

در نهایت اگر در پایه بعد نیز دارای همین مشکل بود به روان شناسانی که در حیطه اختلالات یادگیری در مراکز مشاوره فعالیت می کنند مراجعه داشته باشید
یادتان باشد اعتماد به نفس او باید تحت هر شرایطی حفظ شود تا عملکرد بهتری داشته باشد.

مشاور : خانم کهتري | پرسش : چهارشنبه 30/8/1397 | پاسخ : پنج شنبه 1/9/1397 | | ابتدايی | 7 سال | اختلالات روانشناختی | تعداد مشاهده: 261 بار

تگ ها : تمرکز بی دقتی

مشاوره های مرتبط

سلام.خسته نباشین. دخترم کلاس سوم ابتدایی هستش و به دلیل اختلال در یادگیری و عدم تمرکز الان دو سال هستش که مصرف قرص ریتالین داره..
درسهای حفظ کردنیش خوبه ولی درسهای ریاضی و فارسی رو هرچی باهاش تمربن میکنم اصلا فایده نداره و سریع از ذهنش خارج میشه و دائما نمره کم میاره.. شما چه توصیه ای‌برای این موضوع دارین.. ممنونم

با سلام بنده یک مشکلی دارم که وقتی در جمعی قرار می گیرم، به جز خانواده خودم، احساس می کنم دیگران دارند به من نگاه می کنند و احساس سختی می کنم. راحت نیستم. انگار دیگران مواضب حرکات و رفتار من هستند. وقتی میخواهم کاری انجام دهم، تمرکزم به هم می خورد و حواسم پی این می رود که آیا دیگران به من نگاه می کنند یا خیر. ولی وقتی به دور و اطرافم نگاه می کنم، میبینم که فقط خیال بوده و افراد دارند کار خودشان را انجام میدهند. این نوع رفتار از بچگی با من بوده. راهنمایی کنید لطفا. متشکرم

کسی هستم که به مطالعه علاقه شدید دارم و گاها پیش می آمد در یک روز150 صفحه کتاب بخوانم اما مدتیست هنگام مطالعه بدون هیچ توجهی متن مورد نظر را میخوانم.بطوریکه بعد از تمام شدن متن،مقدار کمی از اطلاعات را بخاطر می آورم.این امر باعث شده علاقه ام به مطالعه را کاملا از دست بدهم.بنظر می رسد مشکلم عدم تمرکز است اما علت به وجود آمدن این مشکل را نمی دانم.بتازگی متوجه شده ام این عدم تمرکز فقط هنگام مطالعه نیست بلکه موقع فکر کردن یا گوش دادن به صحبتهای شخصی و ... هم وجود دارد.

UserName