• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1275127

پرسش

چگونگی ممنوعیت و تغذیه میوه و غذا برای تنظیم فشار خون و قند خون.

پاسخ


با سلام و احترام
 
مهم‌ترین نگرانی در کنترل دیابت کنترل میزان قند خون فرد در محدودهٔ طبیعی است، به این منظور فرد دیابتی باید از خوردن برخی از غذاها پرهیز کند و برخی دیگر را که برای کنترل دیابت مفید هستند، مصرف کند.
 
افراد مبتلا به دیابت باید تلاش کنند که در محدودهٔ وزن سلامت باقی بمانند؛ پس اگر وزنتان زیاد است اول باید آن را کاهش دهید. همین کاهش وزن در تنظیم قند خون یک فرد دیابتی بسیار مؤثر است و رژیمی را تبعیت کنید که موارد زیر در آن رعایت شده باشد.
٭کم چرب
٭کم قند
٭کم نمک
 
به طور کلی غذایی وجود ندارد که دیابتی ها کلاً از خوردن آن منع شده باشند و نیازی به حذف کامل شکر و مواد شیرین نیست. اما افراد مبتلا به دیابت باید سعی کنند که از غذاهایی که دارای مقدار زیادی قند و چربی هستند، به مقدار کم مصرف کنند. بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید شما می‌توانید یک بار در ماه به خودتان اجازهٔ خوردن کیک یا بیسکویت را بدهید. پس هر جا در ادامه ذکر کرده ام "بپرهیزید" مصرف خیلی کم آن و حدود یکی دوبار در ماه اشکالی ندارد.
 
خوردن چه غذاهایی برای افراد دیابتی مفید است؟
بیماران دیابتی باید مقادیر زیادی از سبزیجات حاوی فیبر زیاد را وارد برنامهٔ غذایی‌شان کنند. مصرف این نوع غذاها نیاز به انسولین را در بدن کاهش می‌دهد و دلیلش این است که این غذاها قند را به تدریج به سلول‌های بدن تحویل می‌دهند. رژیم‌های حاوی فیبر بالا دارای مقدار کروم بالاتری هستند که این مادهٔ معدنی برای درمان دیابت بسیار مفید است. به همین علت مصرف سبزیجات، پیاز، سیر، زنجبیل، تربچهٔ قرمز، اسفناج، کلم برگ، خیار، گوجه فرنگی، کلم و کدوی سبز برای درمان دیابت بسیار مفید هستند.
 
ماش و لوبیای قرمز تازه مواردی هستند که خوردن آن‌ها به بیماران دیابتی توصیه می‌شود.
 
دانه‌های شنبلیله که در آب خیس خورده باشد نیز برای بیماران دیابتی مناسب است.
 
در مورد میوه ها توصیه می‌شود که از میوه‌هایی نظیر میوهٔ گوآوا (guava میوه‌ای از هندوستان که نام دیگر آن زیتون جنوبی است)، تمشک، انجیر (تازه کم شیرین)، میوهٔ کیوی، سیب، مرکبات، آب انار استفاده کنند. بهتر است این میوه ها را بخشی از وعدهٔ صبحانه خود قرار دهید.
 
چند توصیهٔ مهم
 
٭ اگر می‌خواهید مادهٔ شیرینی بخورید به جای شکر از خرما یا عسل (به مقدار خیلی جزئی) استفاده کنید.
 
٭ از برنج قهوه‌ای به جای برنج سفید استفاده کنید چنانچه از دانه‌های جوانه زده استفاده می‌کنید مجاز بخوردن مقدار کمی از آن هستید.
 
٭روغن‌هایی نظیر روغن زیتون و روغن بادام زمینی برای افراد دیابتی مفید است، اما باز هم به مقدار مجاز توصیه شدهٔ آن توجه کنید.
 
٭مقدار زیادی آب بنوشید (روزانه 8 تا 10 لیوان).
 
٭یک بار در هفته ماهی یا غذاهای دریای برای تأمین اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید.
 
* ادویه‌هایی نظیر دارچین، فلفل سیاه، فلفل تند قرمز، خردل و مواد گیاهی و ادویهٔ خوراکی را در غذاهایتان استفاده کنید.
 
* سبزیجات خام را به مقدار زیاد مصرف کنید مصرف سبزیجات پخته باعث افزایش سریع قندخون می‌گردد.
 
* لبنیات بدون چربی مصرف کنید مثل شیر بدون چربی، ماست و پنیر بدون چربی.
 
* برخی از گیاهان و سبزیجات به ‌صورت گیاهان دارویی برای افراد دیابتی تجویز می‌شود نظیر هندوانهٔ ابوجهل و کدوی تلخ که حتماً باید با مشورت پزشک معالج خود از این گونه داروهای گیاهی استفاده کنید.
 
چه نوع غذاهایی را نباید افراد دیابتی مصرف کنند؟
 
٭افراد دیابتی باید کلاً از غذاهای فرآوری شده، شکر سفید، آرد سفید، غذاهایی که محتوی تغذیه‌ای پائینی دارند (مثل پفک و...) صرف‌نظر کنند. از خوردن شیرینیجات، گلوکز، قند میوه (فروکتوز)، کیک، بستنی، شکلات، نوشابه‌ها، خامه و غذاهای سرخ شده بپرهیزند.
 
٭از خوردن هر غذایی که مادهٔ نگهدارنده یا مقدار زیادی نمک دارد، بپرهیزید.
 
٭از مصرف سیگار و نوشیدنی الکلی بپرهیزید.
 
٭از امتحان کردن بستنی، شکلات و سایر موادی که بروی آن‌ها نوشته شده است بدون شکر بپرهیزید.
 
٭از غذاهایی که از آرد سفید، آرد جو، آرد ذرت، برنج سفید تهیه شده‌اند و از نان، شیرینی، کیک، بیسکویت و پای میوه جات بپرهیزید.
 
٭از خوردن زیاد سبزیجات نشاسته ای نظیر سیب زمینی، چغندر، هویج و نخود و لوبیا بپرهیزید.
 
٭از محصولات لبنی تغلیظ شده مثل ماست چکیده، پنیر چدار و کشک استفاده نکنید.
 
٭از مصرف زیاد میوه‌هایی نظیر موز، انبه، انگور، توت فرنگی و کرم‌های میوه بپرهیزید.
 
٭از خوردن غذاهای بسته بندی شده نظیر فست فودها، چیپس، غذاهای آمادهٔ طبخ، غذاهای اسنک بپرهیزید.
 
٭از خوردن آب میوه ها به علت داشتن مقدار زیادتری کربوهیدرات نسبت به میوه‌های تازه بپرهیزید و از طرف دیگر آب میوه به علت نداشتن فیبرهای غذایی ارزش کمتری نسبت به میوهٔ تازه دارد. در صورت تمایل آن را همراه با وعدهٔ اصلی غذایی‌تان مصرف کنید و بیش از یک لیوان کوچک در روز ننوشید.
رعایت موارد فوق به کنترل فشارخون هم کمک می کند.
موفق و سلامت باشید.

مشاور : خانم مراديان نيري | پرسش : دوشنبه 17/8/1395 | پاسخ : جمعه 28/8/1395 | | نا مشخص | 58 سال | تغذيه | تغذيه بيماري هاي مختلف تعداد مشاهده: 162 بار

تگ ها : دیابت قند خون کنترل قند خون فشارخون

مشاوره های مرتبط

سلام
خسته نباشید. سوالی داشتم خدمتتون
مادر من دچار قند خون هستند که هر دفعه هم بالا و پایین میرود ولی خدا را شکر تقریبا تا حدی کنترل شده است. معمولا وقتی رعایت میکنند و ما هم حواسمون هست اطراف 140 ولی خوب بعضی وقت ها هم ناپرهیزی میکنند و تا 200 هم میرود که خیلی مرا نگران میکند.
مشکلی که من دارم و مزاحم شما شدم اینه که نمی دونم وقتی اصطلاحا میخوام شیرینی بخرم چی باید بخرم
واضح تر این که، ببینید مثلا من تو این چند روزه تونستم یه کار خوب پیدا کنم خوب میخوام برای توی خونه یه چیزی بگیرم و دور همی بخوریم. ولی خوب هر چی فکر میکنم نمی دونم که چی بگیرم که هم مادرم بتونه باخیال راحت استفاده کنه و خوب، بقیه یعنی پدرم و خواهر برادرام هم بتونن از اون لذت ببرن. آخه نمی شه که شیرینی کار خوبما نون جو بگیرم یا رولت.
واقعا موندم چی کار کنم و اصلا ایده ی خوبی ندارم. و این موردیه که همیشه باهاش درگیرم
ممنون میشم راهنماییم کنید.

باسلام از بابت پاسخ مشاوره قبل ممنون خداهمیشه حامی و نگهدارتون باشه من هفته 35 بارداریم 1ماهی میشه دیابت بارداری گرفتم و خیلی غذاها رو نمیتونم بخورم و رژیم هستم ویک ماهه انسولین 6 واحد صبح قبل ناشتا میزنم وزن بچه هم در هفته 34 بارداری 2500 بود دکتر گفت نباید وزن بچه بیشتراز 3 کیلو باشه تا بتونی طبیعی زایمان کنی میشه میشه با این تفاسیر یه برنامه غذایی بهم بگید برای دو هفته باقیمانده که وزن جنین بالا نره ممنون از شما

UserName