• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1273257

پرسش

با سلام و عرض خسته نباشید
در مداحی ها و نوحه خوانی ها حتی توسط افراد مورد تایید و مشهور خوانده می شود "" ابوالفضل علمدار خامنه ای نگهدار""
با عنایت به آیه ""فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین"" آیا گفتن و درخواست چنین جمله ای در شیعه صحیح است؟
قبول دارم اینکه حضرت ابوالفضل (ع) جزء شهدا بوده و شهدا زنده اند و نزد خداوند...
بنده شیعه اثنی عشری می باشم.
اگر یک غیر شیعه این سوال را بپرسد چه پاسخی بدهم و اگر فرزند 12 ساله خودم این سوال را بپرسد چه پاسخ دهم؟ ممنون

پاسخ

با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
این توسل به حضرت عباس است و منافاتی با توحید ندارد. به عبارت دیگر، در این دعا، حضرت ابوالفضل را در عرض خدا قرار نداده اند، بلکه حضرت ابوالفضل در طول دستگاه الهی است تا شفیع ما در نزد خدا باشد، و دستگیر نهایی همانا خداوند متعال است.
نگارنده انکار نمی کند که بر عهده روحانیون اهل منبر است که با تأکید این حقایق را برای مردم بگویند، و متأسفانه در این زمانه بازار مداحان گرمتر از بازار وعاظ و روحانیون شده، و کمتر این حقایق گفته می شود.
با آرزوی توفیق.
موسسه ذکر ـ قم.
باستانی.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : شنبه 24/7/1395 | پاسخ : جمعه 30/7/1395 | | ليسانس | 44 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 224 بار

تگ ها : توسل به حضرت عباس توسل به حضرت ابوالفضل توسل کردن

مشاوره های مرتبط

سلام،
در برخی از حرز های امام علی اسامی جبرائیل اسرافیل میکائیل و عزرائیل در چهار طرف قید شده که در نسخه چاپی که در بازار بصورت رسمی بفروش می رسد دیده نمی شود.
آیا بکار بردن اسامی فرشته های مقرب در 4 طرف از حیث علوم ماورا مشکلی ایجاد خواهد کرد؟
همچنین در برخی حرزها البته آنهایی که سوره های قرآن نوشته شده نیز برخی علائم و حروف ابجد نیز قید شده اینها چطور قابل استفاده است یا جادو و شیطانی است؟
با تشکر

با عرض سلام و خسته نباشید
مطالبی که در سایت تبیان در باره چرایی خلقت انسان بود را مطالعه کردم
و متاسفانه هنوز ب جواب نرسیده ام
دلایلی که در سایت ذکر شده بود چیری نبود که بتونه به من اطمینان خاطر بدهد
{در مورد خداوند متعال هم گفته شده که خداوند متعال بی نیاز مطلق است و نیازی به آفرینش ندارد بلکه این مخلوق است که نیازمند آفرینش است}
چطور ممکن است مخلوقی که هنوز به وجود نیامد و عدم هست نیاز ب افرینش داشته باشد
{خداوند از آنجا که خداست باید خلق کند}
یعنی اگر انسان را خلق نمی کرد دیگر خدا نبود این دیگر چ دلیلی است
بیشتر وقتمو صرف فکر کردن ب این میکنم که چرا خلق شدم خدا از من چی میخواد چ دنیای عجیبی داریم و مردم ب چ سادگی از کنار ان عبور میکنن هیچ چیز در نگاهم معمولی بچشم نمیرسد تمرکزمو نمیتونم روی کار دیگه ای بزارم وقتی که هنوز نمی دانم از کجا امده ام وبرای چه امده ام و ب کجا خواهم رف مثل کسی که تازه چشم ب دنیا گشوده اس ب دنیا نگا میکنم و در نظرم غیر ممکنی وجود ندارد وقتی خود این دنیا اینقد عجیب است

با سلام
گفته شده که برای تکامل انسان همه چیز فراهم شده.
انسانهایی هستند که از لحاظ عقلی مشکلاتی دارند مثل دیوانه ها یا مونگولیسمها.
روند تکامل و نیل به اهداف والایی که هدف خلقت است در مورد اینها چطور اتفاق می افتد.
کسانی که نقص عضو مثل دست گوش و چشم دارند باز میتوانن تفکر کنند اما کسانی که از لحاظ عقلی مشکل دارند چطور میتوانند تکامل یابند.

سلام وقتتون به خیر. ببخشید من در مورد توسل به ائمه ابهام دارم. نظر اهل سنت به نظرم به عقل نزدیک تره که میگن فقط از خدا باید خواست و در سنت پیامبر و اهل بیت هم توسل به این صورتی که الان شیعیان انجام میدن و در مراسمات مذهبی می بینم بیشتر ذکر ائمه هست تا ذکر خدا. مطالعاتی در این باره داشتم که به آیه ابتغوا وسیله ... و احادیثی در این زمینه اشاره میشه که توصیه شده به و اسطه قرار دادن پیامبر و ائمه. اما این توسلات الان شیعیان که واسطه قرار نمیدن مستقیم مثلا از حضرت ابوالفضل شفا می‌خوام به شرک نزدیکه...
دنبال بهترین و کامل ترین کتاب در این زمینه هستم کتاب ی که علمی و حدیثی و تاریخی و مستدل بتونه حتی اهل سنت رو قانع کنه. اگر معرفی کنین ممنون میشم.

عرض سلام و ادب
مطالعات فلسفی دارم و سوالی مدتهاست ذهن من را درگیر کرده و به وادی حیرت کشانده است و تحقیق در این زمینه برای من تاکنون نتیجه نداشته است. سوالم این است؛
در داستان حضرت خضر و کشتن نوجوان بافرض قبول اینکه آن نوجوان در آن همان زمان کافر و مرتد شده بود و حضرت خضر تکوینا آن نوجوان را به دستور خداوند به قتل رسانده بود سوالی مطرح می شود. خضر در پاسخ موسی گفت کفر در دل او نقش بسته و موجب قتل پدر و مادر مومنش می شد.
اگر خداوند از قبل به آینده بندگانش به طور حتم و صد در صدی علم و اشراف دارد و می داند که آنها ولو به اختیار خودشان چه راهی را برمی گزینند و به کدام مسیر می روند، چرا افرادی را خلق میکند که می داند در پایان، جهنمی می شوند ولو به اختیار خودشان؟ یعنی خدا کسی را می افریند که میداند اخرالامر به جهنم می رود و راهی عذاب و زجر آتش می شود و کسی را می افریند که از قبل میداند به بهشت می رود. خب چرا؟ چرا خداوند کاری را می کند که میداند پایانش خسران و ضرر است آیا این ظلم یا بی عدالتی نیست. مگر نه اینکه بعضی ها در روز محشر میگویند (یا لیتنی کنت ترابا) چرا همان اول او را خاک و در و دیوار خلق نکرد تا در روز واقعه راهی عذاب نشود او که خودش هم به بودنش راضی نبود و خالق او میدانست آخرش چه می شود؟

با سلام در جایی از مرحوم رجبعلی خیاط خواندم که بعد مرگ به خواب فردی آمد و گفت فلانی من ضرر کردم دلیلش را ازش پرسیدن گفت من با توسل و دعا بالاهایی که قرار بود بر من نازل شود دفع می کردم ولی الان می بینم کسانی که آن بلاها را تحمل می کنند و صبر پیشه کردن چه ثواب عظیمی دارند.
در این مورد حدثی از امام علی که می فرماید امواج بلا را با دعا دفع کنید حال چگونه این موضوع را درک کنیم خود ائمه توصیه به دعا برای دفع بلا نموده اند. لطفا راهنمایی بفرمایید

UserName